waldek1974 13.06.05, 09:27 NIEWIEM JAK POZOSTALI MIESZKAŃCY ALE JA JESTEM BARDZO ZADOWOLONY I NIE MAM ZADNYCH ZASTRZEZEŃ.DUZYM UDOGODNIENIEM BYŁO PODPISYWANIE NA MIEJSCU UMÓW Z ELEKTORWNIĄ!!TAK TRZYMAĆ POZDRAWIAM!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neuron8 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 09:50 A w ktorej klatce masz mieszkanie i jak zawansowane byly prace w twoim mieszkaniu.... W sumie my duzo wiecjeni nie zobaczylismy niz po poprzednich dniach otwartych, jedynie lazienka byla zrobiona i terakota na podlodze w kuchni no i kaloryfery i prownane sciany. W sumie OK - tylko szkoda ze taki ponury był dzien bo dosc ciemno było... Czekamy na calosc i efekt koncowy, ale jestemy pelni optymizmu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
waldek1974 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 10:57 JA MAM MIESZKANIE W DRUGIEJ KLATCE LOK.21 MAM JUZ PRAWIE WSZYSTKO ZOSTAŁY TYLKO SZCZEGÓLY!!!NP. NIE MA JESZCZE WYPOSAZENIA KUCHNI Odpowiedz Link
neuron8 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 11:05 no wasnie - my z 5 kaltki duzo nie zobaczylismy hehehe - no ale luz luz - zobaczymy za jakis 3 tygodnie Odpowiedz Link
scorp33 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 11:13 Witam, czy ktoś w wykończeniu mieszkania zdecydował się na brzozową mozajkę. Jestem bardzo ciekaw Waszych opinii - jak została ułożona, pomalowana (jaki lakier) i jakie macie swoje zastrzeżenia ? Bez Waszych opinii nie wiem czy nie zrezygnować na rzecz zamówienia u zewnętrznego wykonawcy. Pozdrawiam scorp33 Odpowiedz Link
neuron8 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 11:21 My bedzimy mieli ale jeszcze nie byla ukladana (nie wiem jak w innych klatkach) budowlanec ktory byl przy naszej klatce mowil cos ze ma byc polozona do 20 (ktoregos) nie pamietam do kotrego.... a co do samej mozaiki - to jednka odsc miekie drweno - ale zawze drewno... jednak samemu trzba toche je zabezpieczyc twardszym lakierem. Odpowiedz Link
piotrp0 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 16:28 na powiedziano,ze polozenie wlasnego lakieru powoduje utrate gwaransji producenta. piotr Odpowiedz Link
agac1_21 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 17:53 Witam cieplutko, Jestem również BARDZO zadowolona z Firmy (Klater) o ile dobrze pamietam, która opiekuje sie moim mieszkaniem Od samego początku wszystko mi się tam podobało, zarówno mieszkanie jak i podejście wykonawców. Ale w zwiazku, że nie jestem fachowcem i wiem, że patrze na moje mieszkanko przez różowe okulary, teraz wzięłam fachowca, coby je dokładnie ocenił. Wprawdzie miałam drobniutkie uwagi, ale wynikały one z faktu nie wykończenia całkowitego i zaznaczając je miałam tylko na uwadze aby np. przy malowaniu sufitów nie było później placów (więc przezornie to uwzględniłam). Mój kolega, powiedział, że po robocie na tym poziomie może stwierdzić, że się przykładali i starali się sprostać naszym wymaganiom. Zreszą powymierzał wszystkie ściany, po sprawdzał kąty i powiedział, że jest SUPER. Co do podłóg, to my też wzieliśmy podłogę z brzozy, również wychodząc z założenia, że co drzewo to drzewo. Nasza podłoga już była położona, ale była zabezpieczona przed zabrudzeniem folią i jeszcze nie polakierowana, ale naprawdę wyglądała ślicznie. Zdecydowałam się, na nią, bo sama kładłam podłogę z brzozy. Wprawdzie położyłam lakier benzynowy o podwójnej ścieralności i jak do tej pory (8 lat) nic się z nią nie dzieje. Mam na myśli, że nie ma dziur, nie odpada, nie wyschła tak, że są szpary i nie wygląda nieestetycznie. Mogę się tylko przyznać, że jest troszke porysowana ale to z powodu dość dużego psa, który niestety każdą drewnianą podłogę by porysował. Pozdrawiam Wszystkich Agnieszka Odpowiedz Link
neuron8 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 19:35 My tez mielismy fachowaca i na podstawie tego co zobaczyl (tak jak pisalem wczesniej za duzo w naszej klatce nie bylo do ogldania) to stwierdził ze jest OK. Oczywiscie z malymi mankamentami (bo takowych nie da sieuniknąć) - ale wiadomo jeszcze do naprawienia, poprawienia. Jednak nie chwalmy dnia przed zachodem slanca tylko trzymajmy kciuki Wszystko wyjdize przy skonczonej calości. Piotrze kto ci powiedział ze jak sobie pomalujesz jeszcze jedna warstwa (albo dwoma) lakieru "twardszego" to straci sie gwarancje. Czy producent sprzedaje ten parkiet juz polakierowany - chyba nie? Odpowiedz Link
piotrp0 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 21:32 informacji udzielala nam pani w biurze sprzedazy na terenie budowy podczas wyboru rodzaju wykonczenia.jak zrozumialem ,to podloga ma byc 2x lakierowana lakierem zgodnym z zaleceniem producenta parkietu.na taki parkiet ma byc 2 lata gwarancji,ale odstepstwo od tej reguly powoduje utrate gwarancji.niedlugo moze bede sie slyszal z ta pania i zapytam czy dobrze zrozumialem. Milo,ze tak dobrze rozni fachowcy oceniaja jakosc prac.mam nadzieje ,ze w II-im etapie nie bedzie gorzej. pozdrawiam szczesliwcow z I-go etapu. piotr Odpowiedz Link
aajn2 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 15.06.05, 21:21 ja tez nie miałem zastrzezen co do mieszkania zrobione było juz prawie wszystko łącznie z gniazdkami i kontaktami podłogą dzwiami parapetami kuchenką itp. mam nadzieję ze zaczną oddawać od bloku C1 mam mieszkanie nr. 1 Odpowiedz Link
domariusza Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 15.06.05, 22:22 Każdy by chciał być na początku. Ja np. wyjeżdżam służbowo dość daleko i jak nie odbiorę do 10-ego to później mogę dopiero w sierpniu. A kasę na wynajem wydaję w tym czasie niemałą (dwa tygodnie wynajmu=gres na balkon). Odpowiedz Link
andrzejrojek1 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 16.06.05, 00:01 Mam podobny problem tyle że za mój wynajem na Ursynowie po tygodniu miałbym gres na balkonie. Odpowiedz Link
neuron8 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 16.06.05, 07:29 No to w prowaniu do ciebie to my mielismy miwszkanie prawie w stanie surowym - hehehe. CZyli pewnei odbiory tez beda od 1 klatki ze wzgledu na stan zaawansowania prac... Odpowiedz Link