Dodaj do ulubionych

DRUGI DZIEŃ OTWARTY

13.06.05, 09:27
NIEWIEM JAK POZOSTALI MIESZKAŃCY ALE JA JESTEM BARDZO ZADOWOLONY I NIE MAM
ZADNYCH ZASTRZEZEŃ.DUZYM UDOGODNIENIEM BYŁO PODPISYWANIE NA MIEJSCU UMÓW Z
ELEKTORWNIĄ!!TAK TRZYMAĆ POZDRAWIAM!!!!
Obserwuj wątek
    • neuron8 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 09:50
      A w ktorej klatce masz mieszkanie i jak zawansowane byly prace w twoim
      mieszkaniu....

W sumie my duzo wiecjeni nie zobaczylismy niz po poprzednich dniach otwartych,
      jedynie lazienka byla zrobiona i terakota na podlodze w kuchni no i kaloryfery
      i prownane sciany. W sumie OK - tylko szkoda ze taki ponury był dzien bo dosc
      ciemno było... Czekamy na calosc i efekt koncowy, ale jestemy pelni optymizmu.

Pozdrawiam
    • waldek1974 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 10:57
      JA MAM MIESZKANIE W DRUGIEJ KLATCE LOK.21 MAM JUZ PRAWIE WSZYSTKO ZOSTAŁY TYLKO
      SZCZEGÓLY!!!NP. NIE MA JESZCZE WYPOSAZENIA KUCHNI
      • neuron8 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 11:05
        no wasnie - my z 5 kaltki duzo nie zobaczylismy hehehe - no ale luz luz -
        zobaczymy za jakis 3 tygodnie
        • scorp33 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 11:13
          Witam,
          czy ktoś w wykończeniu mieszkania zdecydował się na brzozową mozajkę. Jestem
          bardzo ciekaw Waszych opinii - jak została ułożona, pomalowana (jaki lakier) i
          jakie macie swoje zastrzeżenia ? Bez Waszych opinii nie wiem czy nie
          zrezygnować na rzecz zamówienia u zewnętrznego wykonawcy.
          Pozdrawiam
          scorp33
          • neuron8 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 11:21
            My bedzimy mieli ale jeszcze nie byla ukladana (nie wiem jak w innych klatkach)
            budowlanec ktory byl przy naszej klatce mowil cos ze ma byc polozona do 20
            (ktoregos) nie pamietam do kotrego....

a co do samej mozaiki - to jednka odsc miekie drweno - ale zawze drewno...
            jednak samemu trzba toche je zabezpieczyc twardszym lakierem.
            • piotrp0 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 16:28
              na powiedziano,ze polozenie wlasnego lakieru powoduje utrate gwaransji
              producenta.
              piotr
              • agac1_21 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 17:53
                Witam cieplutko,

Jestem również BARDZO zadowolona z Firmy (Klater) o ile dobrze pamietam, która
                opiekuje sie moim mieszkaniem wink Od samego początku wszystko mi się tam
                podobało, zarówno mieszkanie jak i podejście wykonawców. Ale w zwiazku, że nie
                jestem fachowcem i wiem, że patrze na moje mieszkanko przez różowe okulary,
                teraz wzięłam fachowca, coby je dokładnie ocenił. Wprawdzie miałam drobniutkie
                uwagi, ale wynikały one z faktu nie wykończenia całkowitego i zaznaczając je
                miałam tylko na uwadze aby np. przy malowaniu sufitów nie było później placów
                (więc przezornie to uwzględniłam). Mój kolega, powiedział, że po robocie na tym
                poziomie może stwierdzić, że się przykładali i starali się sprostać naszym
                wymaganiom. Zreszą powymierzał wszystkie ściany, po sprawdzał kąty i
                powiedział, że jest SUPER.

Co do podłóg, to my też wzieliśmy podłogę z brzozy, również wychodząc z
                założenia, że co drzewo to drzewo. Nasza podłoga już była położona, ale była
                zabezpieczona przed zabrudzeniem folią i jeszcze nie polakierowana, ale
                naprawdę wyglądała ślicznie. Zdecydowałam się, na nią, bo sama kładłam podłogę
                z brzozy. Wprawdzie położyłam lakier benzynowy o podwójnej ścieralności i jak
                do tej pory (8 lat) nic się z nią nie dzieje. Mam na myśli, że nie ma dziur,
                nie odpada, nie wyschła tak, że są szpary i nie wygląda nieestetycznie. Mogę
                się tylko przyznać, że jest troszke porysowana ale to z powodu dość dużego psa,
                który niestety każdą drewnianą podłogę by porysował. wink

Pozdrawiam Wszystkich
                Agnieszka
                • neuron8 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 19:35
                  My tez mielismy fachowaca i na podstawie tego co zobaczyl (tak jak pisalem
                  wczesniej za duzo w naszej klatce nie bylo do ogldania) to stwierdził ze jest
                  OK. Oczywiscie z malymi mankamentami (bo takowych nie da sieuniknąć) - ale
                  wiadomo jeszcze do naprawienia, poprawienia. Jednak nie chwalmy dnia przed
                  zachodem slanca tylko trzymajmy kciuki smile Wszystko wyjdize przy skonczonej
                  calości.

Piotrze kto ci powiedział ze jak sobie pomalujesz jeszcze jedna warstwa (albo
                  dwoma) lakieru "twardszego" to straci sie gwarancje. Czy producent sprzedaje
                  ten parkiet juz polakierowany - chyba nie?
                  • piotrp0 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 13.06.05, 21:32
                    informacji udzielala nam pani w biurze sprzedazy na terenie budowy podczas
                    wyboru rodzaju wykonczenia.jak zrozumialem ,to podloga ma byc 2x lakierowana
                    lakierem zgodnym z zaleceniem producenta parkietu.na taki parkiet ma byc 2 lata
                    gwarancji,ale odstepstwo od tej reguly powoduje utrate gwarancji.niedlugo moze
                    bede sie slyszal z ta pania i zapytam czy dobrze zrozumialem.
                    Milo,ze tak dobrze rozni fachowcy oceniaja jakosc prac.mam nadzieje ,ze w II-im
                    etapie nie bedzie gorzej.
                    pozdrawiam szczesliwcow z I-go etapu.
                    piotr
                    • aajn2 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 15.06.05, 21:21
                      ja tez nie miałem zastrzezen co do mieszkania zrobione było juz prawie wszystko
                      łącznie z gniazdkami i kontaktami podłogą dzwiami parapetami kuchenką itp. mam
                      nadzieję ze zaczną oddawać od bloku C1 mam mieszkanie nr. 1
                      • domariusza Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 15.06.05, 22:22
                        Każdy by chciał być na początku.
                        Ja np. wyjeżdżam służbowo dość daleko i jak nie odbiorę do 10-ego to później
                        mogę dopiero w sierpniu. A kasę na wynajem wydaję w tym czasie niemałą (dwa
                        tygodnie wynajmu=gres na balkon).
                        • andrzejrojek1 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 16.06.05, 00:01
                          Mam podobny problem tyle że za mój wynajem na Ursynowie po tygodniu miałbym gres na balkonie.
                      • neuron8 Re: DRUGI DZIEŃ OTWARTY 16.06.05, 07:29
                        No to w prowaniu do ciebie to my mielismy miwszkanie prawie w stanie surowym -
                        hehehe. CZyli pewnei odbiory tez beda od 1 klatki ze wzgledu na stan
                        zaawansowania prac...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka