Dodaj do ulubionych

Zakończenie II etapu

22.08.05, 13:04
Jak to w końcu jest z terminem oddawania II etapu??
Ja mam w umowie 30.09 i żadnego aneksu od Millenium nie dostałem do
podpisania, a słyszałem, że termin wyznaczony jest jednak na koniec
października????
M.
Obserwuj wątek
    • scorp33 Re: Zakończenie II etapu 22.08.05, 13:15
      Witam,
      należy to interpretować następująco:
      1. odbiór lokali i budynków od wykonawców - koniec września 2005 zgodnie z
      umową (analogicznie jak dla I etapu)
      2. przekazanie lokali końcowym włascicielom - do października 2005 zgodnie z
      doswiadczeniem wynikającym z I etapu
      • washichu Re: Zakończenie II etapu 22.08.05, 13:43
        przekazanie lokali wlascicielom ponoc do konca pazdziernika od poczatku
        wrzesnia z predkoscia prawie klatki dziennie. jeszcze nie wiadomo w jakiej
        kolejnosci beda oddawac.
        • cucciolo Re: Zakończenie II etapu 22.08.05, 14:50
          podpowiem tylko, ze w naszym wypadku byl to porzadek alfabetyczny - c, d, e,
          oczywiscie jesli komus bardzo zalezy, to warto wydzwaniac, bo zawsze sie jakies
          "okienka" porobia i moze uda sie wstrzelic na wczesniejszy odbior (moze w naszym
          wypadku troszke inaczej bylo, bo to jednak wakacje - niektorzy na urlopach itd,
          no ale zawsze sie moze trafic lokator, co to nie zaplacil jeszcze do konca albo
          nie podpisal umowy z gazownia wink)
          • edyta_marcin Re: Zakończenie II etapu 23.08.05, 21:16
            Nie wiem czy takie dzwonienie nie bedzie miało odwrotnego skutku tzn. ogolny
            bałagan a TBS zamiast oddawac mieszkania bedzie odbieralo telefony smile Każdemu
            chyba zależy na jak najszybszym odbiorze. My przewidujemy odbiór najwczesniej
            od II polowy października, podobnie bylo w I etapie 30 czerwca przekazanie
            bloków TBS-owi i pierwsze mieszkania odbierane od 18 lipca.
            Pozdr. E&M
            • cucciolo Re: Zakończenie II etapu 30.08.05, 16:15
              chyba jednak nie zupelnie masz racje - w pierwszym etapie jakos tego balaganu
              nie bylo, a dzieki takiemu wydzwanianiu paru naprawde potrzebujacym osobom udalo
              sie odebrac mieszkania na samym poczatku. Bo moze Ty osobiscie nie masz
              cisnienia, ale sa tacy, dla ktorych te 2 tygodnie roznicy - czy odbiora na
              poczatku, czy na koncu maja naprawde duze znaczenie. (nie potrafie podac
              konkretnych przykladow, bo sama odebralam moje mieszkanie jako jedna z ostatnich
              - 28 lipca, choc nie powiem, zadzwonilam w tej sprawie do Millenium i nie wiem
              kiedy bym odebrala, gdybym nie zadzwonila w ogole wink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka