marian_xx 22.08.05, 13:04 Jak to w końcu jest z terminem oddawania II etapu?? Ja mam w umowie 30.09 i żadnego aneksu od Millenium nie dostałem do podpisania, a słyszałem, że termin wyznaczony jest jednak na koniec października???? M. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scorp33 Re: Zakończenie II etapu 22.08.05, 13:15 Witam, należy to interpretować następująco: 1. odbiór lokali i budynków od wykonawców - koniec września 2005 zgodnie z umową (analogicznie jak dla I etapu) 2. przekazanie lokali końcowym włascicielom - do października 2005 zgodnie z doswiadczeniem wynikającym z I etapu Odpowiedz Link
washichu Re: Zakończenie II etapu 22.08.05, 13:43 przekazanie lokali wlascicielom ponoc do konca pazdziernika od poczatku wrzesnia z predkoscia prawie klatki dziennie. jeszcze nie wiadomo w jakiej kolejnosci beda oddawac. Odpowiedz Link
cucciolo Re: Zakończenie II etapu 22.08.05, 14:50 podpowiem tylko, ze w naszym wypadku byl to porzadek alfabetyczny - c, d, e, oczywiscie jesli komus bardzo zalezy, to warto wydzwaniac, bo zawsze sie jakies "okienka" porobia i moze uda sie wstrzelic na wczesniejszy odbior (moze w naszym wypadku troszke inaczej bylo, bo to jednak wakacje - niektorzy na urlopach itd, no ale zawsze sie moze trafic lokator, co to nie zaplacil jeszcze do konca albo nie podpisal umowy z gazownia ) Odpowiedz Link
edyta_marcin Re: Zakończenie II etapu 23.08.05, 21:16 Nie wiem czy takie dzwonienie nie bedzie miało odwrotnego skutku tzn. ogolny bałagan a TBS zamiast oddawac mieszkania bedzie odbieralo telefony Każdemu chyba zależy na jak najszybszym odbiorze. My przewidujemy odbiór najwczesniej od II polowy października, podobnie bylo w I etapie 30 czerwca przekazanie bloków TBS-owi i pierwsze mieszkania odbierane od 18 lipca. Pozdr. E&M Odpowiedz Link
cucciolo Re: Zakończenie II etapu 30.08.05, 16:15 chyba jednak nie zupelnie masz racje - w pierwszym etapie jakos tego balaganu nie bylo, a dzieki takiemu wydzwanianiu paru naprawde potrzebujacym osobom udalo sie odebrac mieszkania na samym poczatku. Bo moze Ty osobiscie nie masz cisnienia, ale sa tacy, dla ktorych te 2 tygodnie roznicy - czy odbiora na poczatku, czy na koncu maja naprawde duze znaczenie. (nie potrafie podac konkretnych przykladow, bo sama odebralam moje mieszkanie jako jedna z ostatnich - 28 lipca, choc nie powiem, zadzwonilam w tej sprawie do Millenium i nie wiem kiedy bym odebrala, gdybym nie zadzwonila w ogole ) Odpowiedz Link