dorris2 20.09.05, 09:27 pytanie do I etapu: ile płaciliście za notariusza? i po jakim czasie od odebrania kluczy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kjajszczak Re: kiedy notariusz 20.09.05, 09:28 jeszcze nie placilismy bo juz 2 m-ce po odebraniu kluczy, a tu.... Odpowiedz Link
ania-andrzej Re: kiedy notariusz 20.09.05, 09:32 Notariusza jeszcze nie załatwialiśmy! Cały czas czekamy, prawdopodobnie na początku października, ale na pewno do końca roku, taką dostałam odpowiedź z TBS. trochę to trwa, ale sprawy urzędowe toczą się soim trybem i musimy czekać. Więc nie wiem kiedy II etap podpisze. Nas też juź bank ściga. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
hazaeel Re: kiedy notariusz 20.09.05, 10:41 Z informacji jakie uzyskałam z biura TBS, prawdopodobnie pod koniec września maja być już wyszystkie wymagane dokumenty i bedziemy mogli podpisywać ale czy tak sie stanie ??? .... kto wie? Początkowe obietnice były inne .... osobiście chciałabym mieć juz to za sobą. Jezeli I etap nie podpisał to II nie wiem kiedy ... może razem. Pozdrawiam wszystkich oczekujących hazaeel E53 Odpowiedz Link
cucciolo Re: kiedy notariusz 20.09.05, 10:33 a ceny sa podawane w innym watku - chyba o czynszu - jakos tak zeszlo na notariusza..... za ok. 60 m mieszkanie cos kolo 3500 tys ma wyjsc - podobno Odpowiedz Link
dorris2 Re: kiedy notariusz 20.09.05, 11:11 niezła sumka ale czy te 3500 zł to wszystko idzie dla notoariusza bo jeśli tak to jak policzyć wszyskie mieszkania to on się stanie milionerem ) Odpowiedz Link
mentos1 Re: kiedy notariusz 20.09.05, 17:07 dlatego tak się wzbraniają przed otwarciem dostępniości do zawodu... Pozdrawiam, Marek. Odpowiedz Link
ania-andrzej Re: kiedy notariusz 20.09.05, 18:24 W skrzynce znalazłam jakąś ankietę dot. notariusza, którą trzeba wypełnić i niezwłocznie doręczyć do kancelarii notarialnej. Czyli podpisywanie aktu tuż tuż. Odpowiedz Link
waldek1974 Re: kiedy notariusz 20.09.05, 19:45 JA TEŻ JĄ DOSTALEM ZNAKIEM TEGO COS SIE RUSZYŁO!!!! Odpowiedz Link
cucciolo Re: kiedy notariusz 21.09.05, 10:27 to raczej nie jest do konca tak, jak wam sie wydaje - czesc tej kwoty to oplaty sadowe, podatki etc. - oczywiscie taksa notarialan nie jest niska ale po co dyskutowac, o rzeczach oczywistych ? pozdr.O. Odpowiedz Link
betina99 No i kiedy ten notariusz? 03.10.05, 14:03 witam, jest juz październik, a my nadal jesteśmy bez aktów notarialnych. Moze ktos ma jakieś nowe informacje z TBS,bo nie chce tam ciagle wydzwaniać... pozdrawiam Beata Odpowiedz Link
paroweczka_z_horowej Re: No i kiedy ten notariusz? 03.10.05, 15:59 Droga koleżanko Beatko.Coś ty taka w gorącej wodzie kąpana. Mnie tam się wcale nie spieszy, bo za notariusza trzeba zapłacić i to nie mało Odpowiedz Link
bas56 Re: No i kiedy ten notariusz? 03.10.05, 18:31 To fakt, że trzeba dużo płacić za notariusza, ale nie podpisanie umowy notarialnej powoduje np. w moim przypadku podwyższenie oprocentowania kredytu w banku i to już w połowie października, bo właśnie wtedy mija rok promocji jaki otrzymaliśmy od banku. Wchodzimy w normalne oprocentowanie /wibor+marża/ i jeśli nie okażemy aktu notarialnego to będziemy mieli do dnia jego okazania podwyższone oprocenotwanie i to nie z naszej winy. Przypuszczam, że tak ma większość osób, które brały kredyt w Pekao Sa.Tyle tylko, że każdy ma inny termin, bo to zależy od daty przyznania kredytu. Odpowiedz Link
k.remik Re: No i kiedy ten notariusz? 03.10.05, 21:28 wiesz to nie dokońca tak jest, bo wg umowy masz chyba dwa lata na okazanie aktu notarialnego inaczej zażądają natychmiastowego zwrotu Odpowiedz Link
julia.glazowska Re: No i kiedy ten notariusz? 04.10.05, 08:07 Owszem notariusz kosztuje kosztują też opłaty za wspis do księgi wieczystej prawa własności i ustanowienie hipoteki na rzecz banku. Ale tylko to gwarantuje nam bezpieczeństwo prawne naszych mieszkań stąd chyba wszystkim powinno zależeć na jak najszybszym podpisaniu aktów!!!! Nie bez znaczenia są też nisze odsteki od kredytu (dla tych z nas co mają kredyy w Multibanku). Mam nadzieję że już wszyscy przekazali do kacelarii notarialnej wypełnione kwity o które prosili)) Musimy być gotowi. Ja już załatwiam to oświadczenie banku. Pozdrawiam Odpowiedz Link
betina99 Re: No i kiedy ten notariusz? 04.10.05, 09:20 Nie rozumiem osób którym nie zalezy na podpisaniu aktu notarialnego, chyba chcecie byc prawnymi własicielami.. na szczescie wiekszość zdaje sobie z tego sprawę. Dla mnie brak aktu to tez dodatkowe ubezpieczenie kredytu oraz niemożliwosc zrealizowania ksiazeczek mieszkaniowych. Nie jest fajnie bulić odsetki od kart kredytowych ktore miało sie zamiar szybko spłacic, poza tym życie bez zadnej szafy juz mnie wkurza ,a brak aktu blokuje otrzymanie tej kasy z ksiazeczki. Podejrzewam że wiele osob ma podobna sytuacje,wiec trzeba naciskac bo i tak długo juz czekamy!!! pozdrawiam Odpowiedz Link