Dodaj do ulubionych

kiedy notariusz

20.09.05, 09:27
pytanie do I etapu: ile płaciliście za notariusza? i po jakim czasie od
odebrania kluczy?
Obserwuj wątek
    • kjajszczak Re: kiedy notariusz 20.09.05, 09:28
      jeszcze nie placilismy bo juz 2 m-ce po odebraniu kluczy, a tu....
    • ania-andrzej Re: kiedy notariusz 20.09.05, 09:32
      Notariusza jeszcze nie załatwialiśmy! Cały czas czekamy, prawdopodobnie na
      początku października, ale na pewno do końca roku, taką dostałam odpowiedź z
      TBS. trochę to trwa, ale sprawy urzędowe toczą się soim trybem i musimy czekać.
      Więc nie wiem kiedy II etap podpisze. Nas też juź bank ściga. Pozdrawiam.
      • hazaeel Re: kiedy notariusz 20.09.05, 10:41
        Z informacji jakie uzyskałam z biura TBS, prawdopodobnie pod koniec września
        maja być już wyszystkie wymagane dokumenty i bedziemy mogli podpisywać ale czy
        tak sie stanie ??? .... kto wie? Początkowe obietnice były inne .... osobiście
        chciałabym mieć juz to za sobą. Jezeli I etap nie podpisał to II nie wiem
        kiedy ... może razem.

Pozdrawiam wszystkich oczekujących smile
        hazaeel
        E53
    • cucciolo Re: kiedy notariusz 20.09.05, 10:33
      a ceny sa podawane w innym watku - chyba o czynszu - jakos tak zeszlo na
      notariusza.....
      za ok. 60 m mieszkanie cos kolo 3500 tys ma wyjsc - podobno wink
      • dorris2 Re: kiedy notariusz 20.09.05, 11:11
        niezła sumka ale czy te 3500 zł to wszystko idzie dla notoariusza bo jeśli tak
        to jak policzyć wszyskie mieszkania to on się stanie milionerem smile)
        • mentos1 Re: kiedy notariusz 20.09.05, 17:07
          dlatego tak się wzbraniają przed otwarciem dostępniości do zawodu...

Pozdrawiam, Marek.
          • ania-andrzej Re: kiedy notariusz 20.09.05, 18:24
            W skrzynce znalazłam jakąś ankietę dot. notariusza, którą trzeba wypełnić i
            niezwłocznie doręczyć do kancelarii notarialnej. Czyli podpisywanie aktu tuż
            tuż.
        • waldek1974 Re: kiedy notariusz 20.09.05, 19:45
          JA TEŻ JĄ DOSTALEM ZNAKIEM TEGO COS SIE RUSZYŁO!!!!
        • cucciolo Re: kiedy notariusz 21.09.05, 10:27
          to raczej nie jest do konca tak, jak wam sie wydaje - czesc tej kwoty to oplaty
          sadowe, podatki etc. - oczywiscie taksa notarialan nie jest niska ale po co
          dyskutowac, o rzeczach oczywistych ?

pozdr.O.
          • betina99 No i kiedy ten notariusz? 03.10.05, 14:03
            witam,
            jest juz październik, a my nadal jesteśmy bez aktów notarialnych. Moze ktos ma
            jakieś nowe informacje z TBS,bo nie chce tam ciagle wydzwaniać...
            pozdrawiam
            Beata
            • paroweczka_z_horowej Re: No i kiedy ten notariusz? 03.10.05, 15:59
              Droga koleżanko Beatko.Coś ty taka w gorącej wodzie kąpana. Mnie tam się wcale
              nie spieszy, bo za notariusza trzeba zapłacić i to nie mało sad
              • bas56 Re: No i kiedy ten notariusz? 03.10.05, 18:31
                To fakt, że trzeba dużo płacić za notariusza, ale nie podpisanie umowy
                notarialnej powoduje np. w moim przypadku podwyższenie oprocentowania kredytu w
                banku i to już w połowie października, bo właśnie wtedy mija rok promocji jaki
                otrzymaliśmy od banku. Wchodzimy w normalne oprocentowanie /wibor+marża/ i
                jeśli nie okażemy aktu notarialnego to będziemy mieli do dnia jego okazania
                podwyższone oprocenotwanie i to nie z naszej winy.
                Przypuszczam, że tak ma większość osób, które brały kredyt w Pekao Sa.Tyle
                tylko, że każdy ma inny termin, bo to zależy od daty przyznania kredytu.
                • k.remik Re: No i kiedy ten notariusz? 03.10.05, 21:28
                  wiesz to nie dokońca tak jest, bo wg umowy masz chyba dwa lata na okazanie aktu
                  notarialnego inaczej zażądają natychmiastowego zwrotu
                  • julia.glazowska Re: No i kiedy ten notariusz? 04.10.05, 08:07
                    Owszem notariusz kosztuje kosztują też opłaty za wspis do księgi wieczystej
                    prawa własności i ustanowienie hipoteki na rzecz banku. Ale tylko to gwarantuje
                    nam bezpieczeństwo prawne naszych mieszkań stąd chyba wszystkim powinno zależeć
                    na jak najszybszym podpisaniu aktów!!!! Nie bez znaczenia są też nisze odsteki
                    od kredytu (dla tych z nas co mają kredyy w Multibanku).
                    Mam nadzieję że już wszyscy przekazali do kacelarii notarialnej wypełnione
                    kwity o które prosilismile)) Musimy być gotowi. Ja już załatwiam to oświadczenie
                    banku.
                    Pozdrawiam
                    • betina99 Re: No i kiedy ten notariusz? 04.10.05, 09:20
                      Nie rozumiem osób którym nie zalezy na podpisaniu aktu notarialnego, chyba
                      chcecie byc prawnymi własicielami.. na szczescie wiekszość zdaje sobie z tego
                      sprawę. Dla mnie brak aktu to tez dodatkowe ubezpieczenie kredytu oraz
                      niemożliwosc zrealizowania ksiazeczek mieszkaniowych. Nie jest fajnie bulić
                      odsetki od kart kredytowych ktore miało sie zamiar szybko spłacic, poza tym
                      życie bez zadnej szafy juz mnie wkurza ,a brak aktu blokuje otrzymanie tej kasy
                      z ksiazeczki. Podejrzewam że wiele osob ma podobna sytuacje,wiec trzeba
                      naciskac bo i tak długo juz czekamy!!!
                      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka