19.12.05, 15:24
czy niezmotoryzowanie wiedzą cósik na temat choć małego chodnika przed
osiedlem; czy będzie a może nie? jak długo jeszcze trzeba grząść w błocku?
o całej drodze do osiedla nie piszę bo wygląd mówi za siebie i chyba nie
dotyczy do końca horowiaków
Obserwuj wątek
    • cucciolo Re: droga 19.12.05, 16:45
      pewnie dopiero po oddaniu ostatniego etapu (jesli w ogole) - teraz za duzo
      maszyn i ciezkiego sprzetu sie tamtedy przewala,z eby ionwestowac w chodnik czy
      droge...

swoja droga tez sie nad tym zastanawialam - po deszczu kaluza byla tak wielka,
      ze nie jestem sobie w stanie wyobrazic, jak ludzie tamtedy chodza....
      byc moze tez niedlugo sama zaczne korzystac (na razie podjezdzam samochodem) i
      to na codzien - dlatego apeluje do wszytkich zmotoryzowanych - nawet niewielka
      predkosc przy takich kaluzach powoduje powstawanie fontanny wody - taka kapiel
      nie jest przyjemna dla nikogo, a wiem, ze i sam kierowca czuje sie czesto glupio
      - ze nie przewidzial tego, zanim bylo za pozno - JEZDZIJMY OSTROZNIE i POWOLI !!!
      • andrzejek66 Re: droga 19.12.05, 23:32
        Może powinniśmy gdzieś interweniować w sprawie tej drogi i chodnika do przystanku autobusowego no i najważniejsze droga - do szkoły dla maluchów. Myślę, że władze Marek powinny to rozważyć, będzie tu mieszkać bardzo dużo ludzi i kałuże te są niebezpieczne zarówno dla przechodniów jak i zmotoryzowanych.
        Jeśli ktoś wie gdzie się zwrócić z tym problemem proszę o poradę na naszym forum.
        • flash3 Re: droga 20.12.05, 12:33
          andrzejek66 napisał:

> Jeśli ktoś wie gdzie się zwrócić z tym problemem proszę o poradę na naszym
          > forum.

Można pisać do Referatu Zarządu Dróg UM: drogi@marki.pl
          Ale bardziej polecam pisać na adresy: burmistrz@marki.pl i rada.miasta@marki.pl
          A już najlepiej jak by ktoś napisał petycję, zabrał podpisy maksymalnej liczby
          mieszkańców i złożył ją do UM.

Ps. Dam wam dobra radę – w Markach (jak zresztą i w całej Polsce) jest tak, że
          jeżeli nie zrobicie wokół swojego problemu trochę szumu i zamieszania to nic z
          tego nie będzie – możecie sobie tak narzekać nawet następnych 10 lat.
          • artivii Re: droga 20.12.05, 17:58
            Nie wiem, jak Wam, ale mi mocno daje się we znaki źle skonstruowany "leżący
            policjant" (z całym szacunkiem dla części sąsiadów wink)) przed szkołą -
            niezależnie jak szybko i w jaki sposób bym przejedżał - obtarcie rurą wydechową
            murowane.

Jeśli ktoś ma podobne problemy jak ja - to proponuję zbierać rachunki za naprawę
            układu wydechowego - gdy będziemy wnioskować o poprawienie tego
            pseudo-ogranicznika - mogą być ciekawym argumentem (można wystąpić z wnioskiem o
            zwrot kosztów napraw wink)

Pozdr.,
            • gosiakmos Re: droga 21.12.05, 14:18
              witam
              ja mam podobny problem, obawiam się, że w końcu może mi pójść zawieszenie,
              wiem, ze chodzi o ograniczenie prędkości przed szkołą, ale chyba i bez tego
              nikt nie jeździłby tam z zawrotną prędkością
              • fifi35 Re: droga 21.12.05, 21:53
                Mi wyboje i nierówności są niestraszne.
                Mam POLONEZA CARO 1,6 GLI Polecam to naprawde wytrzymała bryka.
                Dobre zawieszenie a blacha gruba jak w czołgu (tylko szybko rdzewieje)
                Pozdrawiam wszystkich
                ps. drogi nie będzie bo droga jest za droga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka