Dodaj do ulubionych

Jak to Polacy

04.08.06, 14:36
Witam Serdecznie wszystkim mieszkańców Horowej.Mam nadzieję że już tej zimy
będę również mieszkanką tego osiedla i w miarę regularnie czytam sobie czat z
Państwa wypowiedziami.I jestem przerażona!!!!!!Staram się być optymistycznie
nastawiona to tego wszystkiego ale nie wychodzi. Polacy chyba lubią sobie
ponarzekać i wyszukiwać problemów.Odnosze wrażenie że będę jedyną tak młoda
osobą (21 lat) na osiedlu która sama mieszka i odrazu przepraszam za moje
życie towarzyskie w MOIM MIESZKANIU mam nadzieję że policja nie bedzie
musiała interweniowac ani mieszkańcy nie będą mi rzucac o okna jajkami.Ale
muszę również ostrzec ze to moje pierwsze,własne,samodzielne mieszkanie i
parapetówka będzie huczna(pocieszenie, będzie to weekend).Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mikka13 Re: Jak to Polacy 04.08.06, 15:06
      Nie wiem czy wiesz ale, a już nic. Pozdrowienia dla MAMUSI.
    • zakimtv Re: Jak to Polacy 05.08.06, 11:45
      Witamy Cię Iwonko serdecznie. Nie musisz sie obawiac. W każdy weekend jest
      impreza, więc nie ma problemu. Zobaczymy kto ma głośniejszy sprzęt??!!! smile
      Ja mam w sumie 3000W !!! Kto podskoczy?
      • a226 Re: Jak to Polacy 05.08.06, 14:24
        Faktycznie jest sie czym chwalic-smieszne 3000watt to u mnie w samochodzie
        jezdzi,ale nie wszedlem tu po to aby sie przechwalac!! Ja rowniez jestem
        jeszcze mlody i lubie imprezki,natomiast jak ktos bedzie ich naduzywal na
        osiedlu i nie spodoba sie to sasiadowi to moze sie zdziwic jak wpadnie mu do
        pokoiku ceglowka-prawda?? Po co mieszac policje i ochrone-trzeba sobie samemu
        radzic!!! Wiec radze uwazac na nocne imprezy!!! 3000W naprawde zabawne,usmialem
        sie bardzo-kto podskoczy??????-heheheheh Dowcip dnia! Pozdrawiam sasiadow
    • ponurus Re: Jak to Polacy 06.08.06, 09:58
      a226 po takiej wypowiedzi to dla mnie jesteś "ZEREM". Wydaje mi się że
      najpierw piszesz a potem myslisz. Zastanów się nad tym. Pozdrawiam
      • cucciolo Re: Jak to Polacy 07.08.06, 15:59
        POnurus - popieram - jestem przerazona wypowiedziami w tym watku. Rowniez samej
        autorki. PoczytajIwonko inne fora, to zobaczysz, ze wszedzie sie cos dzieje -
        jak to w wyodrebnionej spolecznosci, w sumie raczej obcych sobie ludzi - choc
        wiele nas laczy to jednak i sporo rozni, co nie oznacza, ze wiekszosc normalnych
        ludzi nie potrafi sie mimo to porozumiec. Ale jesli TY, Iwonko wyznajesz zasade,
        ze bedziesz w swoim mieszkaniu robic co ci sie zywnie podoba, to wlasnie TY
        mozesz byc problemem.. bo pamietaj, prosze, ze mimo wszytko mieszkamy na osiedlu
        i nalezy uszanowac prywatnosc innych sasiadow. I nie oznacza to calkowitego
        braku spotkan towarzyskich - wyobraz sobie, ze nawet ci co nie maja juz 21 lat
        tez sie jeszcze towarzysko udzielaja (wbrew twoim obawom), ale wszytko w
        granicach rozsadku. Parapetowka - bardzo porsze - na peno jelsi uprzedzisz
        sasiadow bedzie im milo - pojda do znajomych albo na wieczorny seans do kina i
        na pewno beda przygotowani na troche decybelico zwiekszy ich wyrozumialosc.

pozdrawiam i zycze wiecej optymizmu !
    • gregor_74 Re: Jak to Polacy 13.08.06, 09:51
      "Państwa wypowiedziami.I jestem przerażona!!!!!!"
      Zapraszam do bloku C1(5H) - druga klatka, może Twoje przerażenie się zwiększy, a
      może spróbujesz zrozumieć innych. W tej klatce, w jednym z mieszkań była
      "imprezka" (z piątku na sobotę i w sobotę). Głośną muzykę (raz na jakiś czas) da
      się wytrzymać. Tylko dlaczego mam cierpieć z powodu zażyganej klatki schodowej
      (w pobliżu skrzynek na listy)? Skoro mieszkańcy są tak "odpowiedzialni i
      samodzielni", że mogą mieć mieszkanie, to może potrafiliby zająć się własnymi
      gośćmi lub chociaż po nich posprzątać (dotyczy to również wywalania butelek
      przez okno).
      Ale tak poza tym to bądź przerażona brakiem zrozumienia ze strony zdecydowanej
      większości sąsiadów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka