Dodaj do ulubionych

wentylacja

31.10.06, 08:19
z przykroscia musze stwierdzic iz uplynal juz termin przegladu instalacji
gazowej oraz wentylacji w II etapie. ciekawy jestem czemu do tej pory
administrator i zarzadca osiedla nie podjaz czynnosci aby ten przeglad odbyl
sie zgodnie z obowiazujacymi prdrzepisami prawa budowlanego ktore obowiazuje
w polsce i wszystkichy.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zaqwas13 Re: wentylacja 31.10.06, 08:37
      wszystkich za wyjątkiem tbs ,co oni mają sprawdzać jak wentylacja nie działa
      poprawnie,zaraz minie rok w styczniu jak pierwszy raz im to zgłośiłam i nikt do
      tej pory się nie zjawił ,zostaje chyba już tylko droga sądowa,
      • mati9957 Re: wentylacja 31.10.06, 08:42
        ja zglaszalem kilkakrotnie nawet prezes byl u mnie z dyrektorem Budbaum i
        widzieli jak plomien zapalniczki nie jest wciagany do kanalu wentylacyjnego ale
        przeciwnie . A okna znow zaczynaja parowac i woda skraplajaca sie na oknach
        splywa na podloge. Nie wiem jak to zalatwic ale brakuje mnie juz nerw do tych
        usterek.
    • zaqwas13 Re: wentylacja 31.10.06, 10:30
      ja zacznę im tak samo płacić jak oni dla nas usuwają usterki czyli terminowo w
      ciągu 7 dni jak oni sobie życza
      • mak_22 Re: wentylacja 31.10.06, 11:45
        Ja juz szczerze mam dosc jak pozostali sasiedzi zresztą , w lazience jest z 5
        stopni mniej niz w inych pomieszczeniach , wydaje mi sie ze wedlug przepisow
        jest to niedopuszczalne .Jak w nocy idzie sie zalatwic swoja potrzebe to
        najlepiej w kurtce - to chyba lekkie przegiecie , zamontowalismy wentylator
        ktory teoretycznie powinien wciagac a tu niespodzianka halny jak w
        Tatrach .Pisze pismo bo tak byc nie moze, a jak bedzie trzeba to pojde do
        sadu , bo bez przesady jak by jedna osoba zglaszala problem to rozumiem a
        zglasza tyle i nic nie robia zaraz beda sie tlumaczyc ze na pismie dostali
        tylko tyle reklamacji .Jak by byli dobrym administratorem to robili by wszystko
        zeby lokatorzy nie mieli takich uwag.Prosba do calej reszty kto ma problem z
        wentylacja - rzeby nasz administrator nie mial znow glupich tlumaczen napiszmy
        choc pare slow , ze nie dziala poprawnie i zaniesmy do biura !!!! Pozdrawiam i
        mam nadzieje ze bedzie cieplej nam wszystkimsmile))
        • mak_22 Re: wentylacja 31.10.06, 11:48
          Jeju ale byk "zeby" mialo byc smile))))Przepraszam!!!smile)))
    • mililuka Re: wentylacja 31.10.06, 15:37
      Witam!
      Szanowni Państwo, chce tylko zauważyć, ze nie było jeszcze ekipy sprawdzajacej
      wentylacje, jak moja mama okresla "PANÓW Z WIATRACZKAMI". W moim poprzednim
      mieszkaniu przez piewsze dwa lata po oddaniu były dwie wizyty.
      Szanowni Państwo zauważcie, że mimo naszych apeli nie było takich fachowców....
      Prawdą jest, że mamy szczelne okna.
      W ostatnią sobotę zrobiłem test:
      otworzyłem okna (były uchylone ok 24 godz.) i wyjechałem - wróciłem w
      niedziele....

-
      • mak_22 Re: wentylacja 31.10.06, 16:23
        U mnie byli panowie z wiatraczkai smile)) i to calkiem niedawno o nawet wpisali
        minus przy lazience co nie oznacza ze jak wyszli z mojego kochanego domku to
        nie zrobil sie plusik , bo mial ktos do mnie przyjsc i pilnie to sprawdzic
        niestety minelo okolo 2tygodni nie pamietam dokladnie daty kiedy Panowie
        chodzili - i nikt do mnie nie zawital i pewnie nie zawita!!!Na przeglad
        mieszkania czekam od lipca !!!!I ciagle slysze ze za .... i tak w kolko .Fakt
        ze oddalam kartke z wypisanymi rzeczami po terminie moze nie dlugo ale zawsze
        po - ALE sasiadka mieszkajaca w tej samej klatce oddala po mnie i przegladzik
        odbyl sie dzien po oddaniu karteczki i jak tu miec dobre zdanie o TBS.Poza tym
        gdyby nie to ze sami sie dopytujemy o ten glupi przeglad to Panie z TBS nawet
        sie nie pofatyguja zeby zadzwonic i powiedziec ze bedzie pozniej przepraszamy
        czy cos w tym stylu no bo PO CO? smile))) Przykre ale chyba nie wiedza za co maja
        placone sad((((Bo w koncu My lokatorzy placimy za ich prace i za to zeby
        wszystkiego dopilnowali !!!
      • bylozadarmo Re: wentylacja 04.11.06, 17:02
        nie pamętam dokładnie ale chyba od 2004r. jest zapis ustawowy że okna powinny
        posiadać mikro rozszczelnienie !!!!!. Problem jaki jest z wentylacją jest
        spowodowany tylko i wyłącznie zbyt szczelnymi oknami których nie wolno już
        montować bo dochodziło do paradoksów typu wyssanie z pomieszczenia 80% tlenu smile
    • marekkolod Re: wentylacja 31.10.06, 18:47
      myślę że musimy poczekać na ekspertyzę kominiarską, gdy będziemy znali werdykt
      tych Panów z wiatraczkami oraz ilość lokali w których występuje ten feler,
      będziemy mogli skorzystać z usług eksperta budowlanego, który wskaże, gdzie tkwi
      błąd i jak go usunąć, oraz najważniejsze kto musi usunąć ten problem w naszych
      lokalach. Bicie piany na forum nic nie da, szkoda naszych nerwów.
      Cała sprawa leży w sposobie rozwiązania tego problemu razem z TBS.
      Naszego problemu, na Naszym osiedlu, w Naszych domach.
      Uwaga! Proszę wszystkich sasiadów o udostępnienie kominiarzom lokali bo bez ich
      ekspertyzy będzie dupa.
      Mniej nerwów, więcej jesiennego uśmiechu.
      Konkludując, zimą klimę mamy za zupełną darmochę. Szkoda tylko ,że w letnie
      upały tak nie dawało zapłaciłbym kasę za tego zefirka w łazience, jest też
      zaleta tej sytuacji nie będziecie przesiadywać w łazience podczas ciekawych
      wiadomości dtv bo wilka na zimnym sedesie złapiecie, deskę sedesową kożuszkiem
      można wyłożyć będzie deska na ludowo i miętko w pupę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka