frag-ola 05.09.07, 17:02 Witam miłych Sąsiadów Niedawno kupiłam mieszkanie na tym osiedlu i mam pytanie: czy instalacja elektryczna zainstalowana w mieszkaniach wytrzymuje bez problemu podłączenie płyty ceramicznej czy potrzebna jest tzw. siła??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zenekwawa Re: płyta ceramiczna-pytanie 06.09.07, 08:33 Z tego co wiem kazda plyta ma podłaczenie 3fazowe tzw. siła. Nasze mieszkania nie mają takich gniazdek. Trzeba by robić przłącze przez uprawnionego elektryka, odpłatnie Odpowiedz Link
nadpliszkownik Re: płyta ceramiczna-pytanie 06.09.07, 08:34 Jeśli jest to płyta + piekarnik to zdecydowanie siła (380V). Jeśli sama plyta to niestaty nie wiem Odpowiedz Link
mszyman88 Re: płyta ceramiczna-pytanie 06.09.07, 09:42 Instalacja wytrzymuje bez problemów podłączenie płyty ceramicznej. Do każdego mieszkania doprowadzona jest instalacja 3-fazowa (tzw. siła). W mieszkaniu są wydzielone różne obwody elektryczne, które równomiernie rozdzielają obciążenie na poszczególne fazy. Za nim sąsiadka wezwie elektryka radzę sprawdzić czy wybrany model płyty ceramicznej wymaga instalacji 3-fazowej. My mamy płytę ceramiczną firmy TEKA i tam jest standardowo podłączenie 1-fazowe, z możliwością podziału na 2-fazy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
frag-ola Re: płyta ceramiczna-pytanie 06.09.07, 14:29 Bardzo dziękuję wszystkim sympatycznym Sąsiadom ))Bardzo mi pomogliście! Pewnie nie raz jeszcze będę potrzebowała Waszej rady. Odpowiedz Link