hioop 05.11.07, 17:30 Czy kotoś z szanownych forumowiczów, mieszkańców czyli sąsiadów orientuje się, czy można gdzieś w okolicy naszego osiedla wypożyczyć Quady??? Z góry dziękuję za odpowiedź. Michał Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maliziosa Re: Quady na Horowej 06.11.07, 12:57 i co? chcesz zaorać Nasz rezerwat??? mam nadzieje, że nie...bo Cię sąsiedzi zlinczują Odpowiedz Link
zbynek997 Re: Quady na Horowej 07.11.07, 11:08 No po osiedlu raczej nie będzie jeździł!!! Co się tyczy "rezerwatu" to czy miałaś na myśli las ? Ja też pojeździłbym sobie quadem po naszym lesie i chyba sąsiedzi nie są w stanie mi tego zabronić? Od orania to nie są quady tylko Fiat 125p Zobacz ten link. pl.youtube.com/watch?v=YWrDtpUkOf4 Pozdrawiam WSZYSTKICH sąsiadów Odpowiedz Link
maliziosa Re: Quady na Horowej 08.11.07, 08:27 Nie chodzi o to, że ktoś komuś ma zabraniać.,tylko o zdrowy rozsądek...(chociaż najwyraźniej z takim podejściem powinnym byc bardzo surowe kary z natychmiastową ich wykonalnością) Quadami się jeździ NA WYZNACZONYCH TORACH NA PRZEZNACZONYM DO TEGO TERENIE....Ludzie kiedy Wy zrozumiecie, że nie tylko Wy jesteście najważniejsi na tej planecie...Czy zdajecie sobie sprawę, że w lesie żyją zwierzęta ??? Odgłosy quadów, crossówek czy innych podobnych zaburzają spokój mieszkańcom lasu......Ale co ja będę tłumaczyła...i tak tego nie zrozumiecie... przykre.. Odpowiedz Link
zbynek997 Re: Quady na Horowej 08.11.07, 09:57 Jak tak chorobliwie kochasz tą przyrodę to zbuduj sobie domek w środku lasu. Odpowiedz Link
maliziosa Re: Quady na Horowej 08.11.07, 10:15 nie chodzi o mnie...!!! tylko o to co pisałam wyżej...no widzisz..dobrze myslałam, że i tak to jest poza pojęciem Twojego pojmowania istoty sprawy. Odpowiedz Link
zbynek997 Re: Quady na Horowej 09.11.07, 09:21 Nie chodzi o Ciebie a o zwierzęta? To wsiadaj szybko w PKS i zapraszam do Doliny Rospudy! Będziesz miała pole do popisu. Pozdrawiam WSZYSTKICH sąsiadów. Odpowiedz Link
maliziosa Re: Quady na Horowej 09.11.07, 09:50 marne są Twoje zaczepki... widać mentalności ludzi nie da się zmienić... Quady -tak- ale na terenie przeznaczonym do tego !! wiem wiem..szkoda pieniążków na wynajęcie toru, nieprawdaż???? lepiej zaorać pobliski las...Tylko pamietaj nie jesteś sam...są ludzie , jak którym to będzie przeszkadzać nie poprzestaną na pisaniu..czego Ci oczywiście nie życzę.. Odpowiedz Link
zbynek997 Re: Quady na Horowej 12.11.07, 08:04 Nie są takie marne te moje zaczepki jak na nie odpowiadasz. Odpowiedz Link
turn1 Re: Quady na Horowej 09.11.07, 13:11 Quadami można jeździć tylko po terenie specjalnie do tego przeznaczonym -wywale sobie śmieci w lesie bo co mi tam-nie mój plac wiec guzik mnie to obchodzi -pojeżdze quadem po lesie dla wlasnej przyjemności-nie obchodzą mnie zwierzęta, ani ludzie którzy przyszli do lasu odpocząć, nie mówiąc o bezpieczeństwie -na ulicy stoi pojemnik na szkło kolorowe-facet wrzuca plastikowe butelki-w myśl zasady że śmieci niczym się od siebie nie różnią -są dwa pasy ruchu w kierunku Warszawy dla jadących prosto i jeden pas po prawej stronie do skrętu w prawo-co chwila znajdzie się pseudokierowca który nie skręca w prawo tylko jedzie prosto-niestety nie rozumie on że pas do skrętu w prawo jest pasem do skrętu w prawo -gaz jest drogi, za drzewo nie ma co płacić, mam stare koce i sporo butelek plastikowych-trzeba rozpalić w piecu -piesek na smyczy zanieczyścił chodnik...jego pan pewnie to samo by zrobił ale jakoś mu sie nie chce na powietrzu-niestety nie jest w stanie sprzątnąć po piesku ponieważ jest typowym BURAKIEM Oto Polska właśnie...buractwo i prostactwo Czy nie mieszkałoby się lepiej w naszym kraju gdyby przynajmniej 90% społeczeństwa przestrzegała przepisy, normy. Czy wielkim trudem jest schowanie papierka do kieszeni czy ciężko jest zrozumieć prosty przepis że quadem nie wolno jeździć po lesie. Z drugiej strony ciesze się jednak że ludzie jeszcze na chodnikach nie zostawiają własnych odchodów. Pozdrawiam Odpowiedz Link
zbynek997 Re: Quady na Horowej 12.11.07, 08:21 Pojawił się nowy temat na forum "Quady" i zaraz jeden mądrala z drugim się rozpisują. Chciałem tylko napisać że jesteście mocni tylko na forum a żeby komuś zwrócić uwagę to morda w kubeł ???? Nawiązywałem do tego że nawet jak bym jeździł quadem po lesie i orał go niemiłosiernie to i tak nikt by mi nie zwrócił uwagi. Który z Szanownych FORUMOWICZÓW zdobył się na odwagę i zwrócił sąsiadowi uwagę że coś mu się nie podoba ????!!!! Jedyny hubert1977 który chciał zatrzymać lowelasa przechodzącego pod szlabanem. Ludzie świat nie jest doskonały i nigdy nie będzie !!! Teraz do sąsiadki "maliziosa" Troszczysz się o biedne stworzenia w lesie??? Powiedz mi czy zorganizowałaś w zimę choć jeden karmnik dla ptaszków??? JA TAK!!! Ty pewnie w tym momencie pisałaś o zwierzątkach na forum !!! Brawo za poświęcenie dla tych zwierzątek, jest to naprawdę godne pochwały. Pozdrawiam WSZYSTKICH sąsiadów, tych buraków i tych prostaków też. Odpowiedz Link
fifi35 Re: Quady na Horowej 12.11.07, 18:50 Jaki rezerwat? Jaki las? Sąsiad pytający o quady zapytał czy w okolicy można wypożyczyć (co nie znaczy jeździć po lesie). Zbynek997 i maliziosa sami stworzyli problem. W jednym popieram tylko zbynka że wszyscy jesteśmy mocni na forum bo jesteśmy anonimowi. Szczerze też bym pojeździł quadem po okolicy (co nie znaczy po lesie) ! Ponawiam pytanie autora! Czy ktoś wie może gdzie w okolicy można wypożyczyć quady? Jeżeli nikt nie wie to proszę nie pierdzielić mi o zwierzątkach itp. tylko zająć się innym tematem. Pozdrawiam Grzegorz z 5H Odpowiedz Link
hubert1977 Re: Quady na Horowej 12.11.07, 20:25 poczytałem i wylogowałem sie ale wracam bo w tej sprawie trzeba coś napisać - o jakich zwierzetach i spacerach ludzi tu mowa? ja jeździłem i jeźdzę sporo po lesie i po naszej stronie lasu to jedynymi zwierzęta jakie widziałem to były psy a na spacer to z tymi psami ludzie chodzili a nie jakieś zakochane pary, o których tu mowa jak się domyslam. a co do kłada to tez bym nie jeździł po lesie po naszej stronie bo bym sobie plecy gównami psimi zachlapal a nie dlatego, że szkoda mi lasu. 3majcie sie - pozdro Odpowiedz Link
hubert1977 Re: Quady na Horowej 12.11.07, 20:26 chce dodać bo zapomniałem, że rowerem jeżdze nie kładem Odpowiedz Link
zbynek997 Re: Quady na Horowej 13.11.07, 07:48 Ha ha ha ha Muszę przyznać że ja widziałem chyba rysia, a może to był spasiony kot sąsiada??? !!! Hubert poprawiłeś mi humor na resztę dnia. Pozdrawiam WSZYSTKICH sąsiadów. Odpowiedz Link
neuron8 Quady 13.11.07, 08:16 Jakiś czas temu - zanim sie przeprowadziłem z Kobyłki do Marek był specjalny tor - właśnie w Kobyłce gdzie można było sobie wypożyczyć i pojeździć. Quady o rożnej mocy były, ceny tez były o konkretnej mocy Dokładnie jest to w Kobyłce na trasie miedzy Zielonką Wołominem. DO nas jakieś 15-20 min drogi samochodem. Na mapie to gdzieś tu: mapa.targeo.pl/Quady,0,650056,496915 Ale podkreślam, nie mam pojęcia czy jest to jeszcze czynne choć czasami tam jeżdżę, jakoś nie zwróciłem uwagi. Odpowiedz Link
hioop Re: Quady 14.11.07, 15:29 To zawsze coś... Dzięki Neuron! A swoją drogą to pierwsza odpowiedź na temat w tym poście. Odpowiedz Link
ponurus Re: Quady 14.11.07, 17:41 Ja wypożyczam quady z takiej firmy ktora znajduje się spory kawałek od nas (Otwock)ale maja niezły sprzęt. Polecam www.atv-quad.prv.pl/ Odpowiedz Link