Dodaj do ulubionych

retainery...

14.11.11, 23:58
Cześć. W Kwietniu Zdjąłem aparat , a miałem tylko górę, przez rok i 2-msc. Ortodonta bdb ustawił wszystko, dopasował. tydzień po zdjęciu, przykleił mi ten drucik z tyłu ząbków, chciałem płytkę, no ale niestety, po dniu ten drucik po prostu zniknął. sprawę, można powiedzieć odłożyłem i 2- się cofnęła z leksza.... co zrobić żeby te dwójeczkę na miejsce sprowadzić?
Obserwuj wątek
    • piotrek70095 Re: retainery... 16.11.11, 16:17
      Proszę o odpowiedź. Czy ruchomym, dałoby radę to naprawić, czy od nowa muszę nosić aparat?
    • fanka.catella Re: retainery... 22.11.11, 16:05
      Jak to jest możliwe, że drucik zniknął? Ja noszę retajnery już 6 mscy, owszem w dwóch miejscach lekko wykruszył się klej, ale retajner się i tak trzyma. Moja orto twierdzi, że prawdopodobnie retajnery będę nosić dożywotnio i są gwarancją utrzymania zębów na swoim miejscu (oprócz tego mam płytkę retencyjną do spania). Według mnie jeśli retajner spadł powinienes czym prędzej udać się do orto żeby dokleił nowy retajner. Co do tego czy ruchomy aparat coś teraz pomoże się nie wypowiem, bo nie wiem. Ale ja dokleiłabym retajner aby efekty leczenia nie szły dalej na marne.
      • piotrek70095 Re: retainery... 23.11.11, 01:53
        minęło już 7 miesięcy, ale wróciła się tylko i wyłącznie jedna z "2-jek" nic po za tym się nie zmienia... nie wiem co zrobić z tym fantem...
    • piotrek70095 Re: retainery... 03.12.11, 02:16
      proszę o odpowiedź w mojej sprawie...
      • dontax Re: retainery... 04.12.11, 14:42
        odpowiedzi może Ci udzielić jedynie Twój ortodonta,a nie my tu na forum
        zaniedbałeś leczenie i masz skutki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka