Dodaj do ulubionych

wybielanie zębów

19.11.05, 10:46
mam pytanko-otóz będę miała wybielane zęby za pomocą specjalnego żelu którym
będą napełniane szyny...czy któraś z Was korzystała z tej metody?jak długo
trwał okres noszenia tych szyn?jaki efekt?

Obserwuj wątek
    • ma-dzio Re: wybielanie zębów 24.11.05, 17:34
      wybielanie jest dobre tą metodą.WAŻNE dopytaj się o stęzenie preparatu który
      masz stosować zawsze wybieraj średni albo słaby choć trochę dłużej czeka się na
      efekty!
      • fizjoasystentka Re: wybielanie zębów 13.04.16, 01:46
        Stężenie. Preparatu wybiera lekarz a nie ty !
    • alaney Re: wybielanie zębów 24.11.05, 17:54
      a ile bedziesz placila? moja dentystka bierze za to 700 a czas trwania 5 dni.
      ale z tego co sie orientuje- to wszyscy pisza o 14 dniach. no i ceny tez maja
      nizszesad
      • ma-dzio Re: wybielanie zębów 24.11.05, 18:54
        ja stosowałam 14 dni koszt 750 zł
        • alaney Re: wybielanie zębów 26.11.05, 13:56
          taa, bede musiala odwiedzic inne gabinety. moze trafie na cos bardziej
          atrakcyjnego cenowo. juz na forum spotakalam sie z tym, ze dentysci biora te
          sama kase, a daja tylko 7 strzykawek z zelem zamiast 14.
          a jak rezultaty? pewnie supersmile
          • lana82 Re: wybielanie zębów 26.11.05, 16:56
            a te takie popularne paski witestripes czy jakos tak to wogole sa nieskuteczne
            czy skuteczne ale na krotko?
    • kasia66611 Re: wybielanie zębów 22.12.05, 11:16
      Witam, bardzo prosze podanie namiarw gdzie moge wybielic sobie zeby, za pomoca
      zelu.
      Co to za metoda, czy niszczy zeby i jak dugo trwaja efekty, miesiac czy pare
      miesiecy.
      Syszalam ze po laserowym wybielaniu efekt trwa 3 lata, jak to wyglada w zelowej
      metodzie.
      Prosze o namiary, gdzie moge to zrobic w Warszawie.
      • kjojik24 Re: wybielanie zębów 26.12.05, 23:46
        kazde wybielanie niszczy zeby, nie ma zadnej metody, ktora bylaby szkodliwa.
        tkanki zeba traca wode i niezbedne skladniki budujace szkliwo. Staja sie slabe,
        bardziej podatne na prochnice i wrazliwe. Naturalny kolor zebow to ocienie
        zolci, zeby biale u doroslych czesto wystepuja u osob z sklonnosciami do
        czestych zachorowan, ogolnie dosc slabymi. Zapytajcie sie lekarzy stomatologow
        (a szcegolnie tych ktorzy nie przprowadzaja takich zabiegow) o zeby ktore
        widzieli po wybielaniu. Bo ja znam przypadki w ktorych szkliwo bylo tak
        wysuszone ze odchodzilo platami od zeba, luszczylo sie. Jesli juz sie jednak
        zdecydujecie na taki zabieg zadbajcie jakos o te zeby i nie pijcie przez ok.
        miesiac sokow ktore maja intensywne zabarwienie (tkanki zeba sa wtedy tak
        wysuszone ze absorbuja bardzo wode, niestety wraz z barwnikami). Pomyslcie
        zanim to zrobicie. Zanim zaczniecie wybielac zrobcie sobie profesjonalne
        czyszczenie zebow tzn skaling i ewentualnie piaskowanie, myjcie zeby po
        posilkach, uzywajcie nitek do zebow i plynow do plukania jamy ustnej, a przede
        wszystkim pogadajcie z lekarzem ktoremu nie zalezy tylko na robieniu pieniedzy
        • kjojik24 Re: wybielanie zębów 26.12.05, 23:50
          przepraszam tam bylo nie bylaby szkodliwa. i chce tylko powiedziec ze nie
          jestem lekarzem, wiec moge sie mylic (ale nie w kwestii szkodliwosci
          wybielania) buzka pa i dbajcie o zabkiwink
      • fizjoasystentka Re: wybielanie zębów 13.04.16, 01:29
        kasia66611 napisała:

> Witam, bardzo prosze podanie namiarw gdzie moge wybielic sobie zeby, za pomoca
        > zelu.
        > Co to za metoda, czy niszczy zeby i jak dugo trwaja efekty, miesiac czy pare
        > miesiecy.
        > Syszalam ze po laserowym wybielaniu efekt trwa 3 lata, jak to wyglada w zelowej
        >
        > metodzie.
        > Prosze o namiary, gdzie moge to zrobic w Warszawie.
        witam. Nie ma czegos takiego jak laser! tylko lampa Beyond po drugie efekty.wybielania jak i okres itrzymania efektu zależą od wielu czynników u każdego wygląda to inaczej zalezy od twojej kości naturalnego koloru szkliwa jakości i grubości szkliwa twojego wieku to jak dbasz i myjesz żeby czym to robisz i jakimi preparatami a nawet od diety ... A zanim zaczniesz wybielac jakkolwiek musisz pamiętać o uszczelnieniu starych wypełnien wyleczeniu ubytków. I oczyszczeniu zębów czyli wyk. Scalingu i piaskowania a także fluoryzacji ktora jest b wazna.bo zabazpiecza i odzywia szkliwo. Pozdrawiam asystentka stomatologiczna
    • jagoda_x Re: wybielanie zębów 05.04.13, 13:52
      Ostatnio też się intensywnie zastanawiałam nad wybielaniem zębów, ale moim numerem jeden było wybielanie metodą nakładkową. Coraz częściej jednak czytam pozytywne opinie na temat wybielania lampą, jednak wolałabym usłyszeć coś o realnych efektach smile

Czy efekty zależą od doboru lampy? Bo spotkałam się też z innymi niż ta, którą opisujesz i nie wiem czy ma to jakiś realny wpływ na poziom wybielenia zębów czy to po prostu różne marki, a produkt się niczym nie różni. Bo oczywiście na stronie danego gabinetu zawsze najbardziej polecają to, na czym pracują sad
    • start213 Re: wybielanie zębów 16.10.14, 00:43
      Wybielanie zębów

Witam. Czytam sobie ten wątek i dochodzę do wniosku, że również wypowiem się na temat mojej przygody co do wybielania zębów. Zadecydowałem się na wybielanie zębów tuż przed swoim weselem. Jestem z Kielc. Klinika w jakiej postanowiłem dokonać zabiegu wybielania zębów mieści się w Kielcach na ulicy Nowy Świat 21. Klinika nazywa się Platinum Dent ( www.platinumdent.pl lub +48535111000). Podałem wszystkie dane, ponieważ jesteśmy wraz z żoną bardzo zadowoleni z zabiegu wybielania zębów. Koszt jaki ponieśliśmy to 500 zł od łuku zębowego. Czyli w porównaniu z innymi placówkami w moim mieście cena ta jest bardzo atrakcyjna.
    • big_benka Re: wybielanie zębów 05.03.15, 16:26
      Ja jestem cierpliwa co do wybielania moich ząbków i stosuje proste metody, który prawie zawsze działają, niestey przez fluor troche zniszczylo mi się szkliwo, teraz używam Curparox na zmiane z z Blanx'em bez zawartości fluoru i efekty sa porównywalne do tych, które go zawierają smile
      • fizjoasystentka Re: wybielanie zębów 13.04.16, 01:41
        Na boga!
        .....co za herezje fluor nie niszczy zebow! Ty poprostu uzywalas złej pasty:p ...
        Pasta ktora powinniśmy używać na co godzien to pasta z fluorem np. Sensodyne (wszystkie) a unikać jak ognia past pseudo wybielających. Które działają jak pilnik niszczą nasze szkliwo! (White.3dwhite itp.)
    • 3cdew Re: wybielanie zębów 19.01.16, 00:31
      z tego co wiem Dr. Martin Schwarz ma taka metode to firma z niemiec podbno działa moja siostra z tego korzystała placila okolo 150 zl za 3 miechy kuracji ale warto
    • 3cdew Re: wybielanie zębów 19.01.16, 00:49
      ja korzystalem ale byla to niemiecka metoda Dr Martina Schwarzca tak nazywa sie ten prdoukt wersja domicile use polecam dziala
    • tsuki93 Re: wybielanie zębów 24.02.16, 18:02
      a czy ktos z was stosowal ibright? jakies opinie sa na stronie medtutor.pl/forum/ibright-szok ale nie wiem czy warto im wierzyc. ktos cos??
    • fashionkaa Re: wybielanie zębów 03.04.16, 21:59
      To dobra metoda wybielania zębów smile ja jakoś w listopadzie czy pazdzierniku byłam u mojej dentystki p. Henschke na wybielaniu zębów takim właśnie żelem. Zabieg trwał mniej niż godzinę, i co mnie pozytywnie zaskoczyło, nie bolał. Zęby są później faktycznie bielsze.
    • fizjoasystentka Re: wybielanie zębów 13.04.16, 01:43
      Zapytaj dentystę ..najlepiej na tym wyjdziesz.
    • cichy187 Re: wybielanie zębów 09.05.16, 15:20
      W sklepie brighterwhite.pl jest żel do wybielania dla wrażliwych zębów. Skuteczny w przystępnej cenie i polecam.
    • ibright Re: wybielanie zębów 20.05.16, 00:59
      Jak prosto i co najważniejsze skutecznie wybielać można sprawdzić tu iBright sklep.
    • asia91g Re: wybielanie zębów 20.05.16, 21:11
      Jakieś dwa miesiące temu wybielałam zęby w klinice Artodonto artodonto.eu/oferta/stomatologia-estetyczna/wybielanie-zebow-beyond/ metodą Beyond Emituje ono zimne - to takie urządzenie. Spotkałam się tam z miłą, profesjonalną obsługą. Zabieg trwał jakieś 30 min i nie bolał. Efekt końcowy super, bo zęby są bielsze.
    • albatroska1 Re: wybielanie zębów 19.06.16, 11:48
      miesiąc temu szukałam danych w jaki sposób wybielać swoje zęby. Znalazłam artykuł medor.pl/oferta/stomatologia-czestochowa/wybielanie-zebow , skontaktowałam się z nimi i stomatolog przy wizycie poleciała mi wybielanie nakładkami. Jest to ponoć najbardziej bezpieczna metoda. Cenowo nie wyszło drogo, efekt widoczny gołym okiem smile Ja akurat jestem z Częstochowy, ale dentyści w Waszej okolicy podejrzewam przepisują podobne preparaty.
      • mil_olga Re: wybielanie zębów 28.06.16, 22:11
        Ja używam nakładek iWhite, one nie są przepisywane przez stomatologa tylko dostępne np. w drogeriach, ale powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona bo efekty są super smile miałam iść na wybielanie do gabinetu, ale teraz już nie potrzebuje smile
    • amident_krakow Re: wybielanie zębów 30.06.16, 19:37
      Wybielanie metodą nakładkową, o której mówisz, to jedna z najbardziej popularnych form przywracania bielszego uśmiechu. Drugą jest metoda z użyciem lampy Beyond. Czym się charakteryzują te metody?

- nakładkowa: do wykonanej indywidualnie dla pacjenta nakładki wprowadza się żel wybielający. Ta metoda daje pacjentowi dużą swobodę, gdyż nie odbywa się w gabinecie. Zęby można wybielać w domu czy w pracy. Stężenie żelu dobiera stomatolog, aby było jak najbardziej optymalne. Wybielanie trwa od kilku do kilkunastu dni, przez kilka godzin na dobę.

- lampą Beyond?: ta metoda odbywa się już w gabinecie. Żel wybielający, w skład którego wchodzi nadtlenek wodoru, aktywowany jest za pomocą akceleratora lampy. Żel zawiera też substancje zmniejszające nadwrażliwość zębów. Pojedynczy zabieg trwa kilkanaście minut. Często jeden zabieg jest wystarczający do uzyskania pożądanej barwy zębów.

Niezależnie od zastosowanej metody wybielania, zęby należy oczyścić u dentysty z kamienia i osadu. Wypełnienia, licówki, mosty i korony nie ulegają rozjaśnieniu. Podczas wybielania i jakiś czas po nim warto stosować ?białą dietę?, która nie zawiera produktów mogących zabarwić zęby.
    • sylwia123321 Re: wybielanie zębów 12.01.17, 12:01
      Długi czas zastanawiałam się nad wybielaniem, zazwyczaj było mi szkoda pieniędzy albo obawiałam się, że efekt nie będzie dość satysfakcjonujący. Kilka miesięcy temu, dokładnie w czerwcu na ślub mojej siostry, zdecydowałam się na wybielanie w klinice impladent i jestem baaaaaardzo zadwolona, polecam każdemu! impladent.pl/uslugi/wybielanie/
    • kasiunia_waw Re: wybielanie zębów 13.11.17, 21:40
      Kiedyś miałam wybielanie żelem, tzn. samodzielnie to robiłam, to było za granicą, więc nie pamiętam jaki to był żel (to było dobrych kilka lat temu). Efekt jakiś tam był... Teraz robię to wybielanie u denstystki, chodzę do pani Romanik
      (jestem z Wawy). Efekt na pewno lepszy niż po tamtym samodzielnym "zabiegu". Dentysta to jednak dentysta i zna się na rzeczy
      • lula5-0 Re: wybielanie zębów 07.12.17, 12:24
        No właśnie. Mam wrażenie, że te domowe sposoby oprócz tego, że są nietrwałe to bardzo niszczą szkliwo. Wybielanie w gabinecie też ale przynajmniej jest efekt i utrzymuje się długo. U mnie już ponad rok, oczywiście dbam o zęby i myję pastą lekko wybielającą.
        • matta45 Re: wybielanie zębów 30.01.18, 11:21
          Według mnie domowe sposoby wybielania zębów są nieskuteczne. Sama też próbowałam domowych metod i środków dostępnych w drogeriach, ale nie przyniosły one pożądanych efektów. Ostatecznie zdecydowałam się na wybielanie nakładkowe w gabinecie stomatologicznym obornikislaskie.dentonica.pl/ - efekt jest rewelacyjny i długo się utrzymuje.
    • zaro36 Re: wybielanie zębów 03.12.18, 20:45
      Ja nosiłam jakieś 5 nocy. Świetne działanie, o ile dentysta dobrze dobierze preparat smile Ja płaciłam 500 zł smile
    • beata12345 Re: wybielanie zębów 12.12.18, 12:46
      Wybielanie tą metodą jest serio dobre. Jednak to i tak zależy wszystko od tego jaki gabinet i jakiego specjalistę wybierzesz. Ze swojej strony mogę polecić Ci Dentamax, gdzie ja miałam wybielane zęby

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka