IP: 83.2.24.* 01.01.10, 21:07
mieszkam w Słupsku mam zaćmę chciałbym zrobić operację prywatnie proszę mnie
poinformować koszt takiej operacji oraz jakiego lekarza specjalistę byście
państwo mnie polecili pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: bytowianin85 Zaćma IP: 208.53.138.* 02.01.10, 19:58
      nie masz dużego wyboru, chyba że w innych miastach.
      po pierwsze to musisz wybrać lekarza prowadzącego, który pracuje na
      oddziale okulistycznym w Korczaku na Kopernika i poprowadzi osobę z
      zaćmą do operacji, kto będzie operował na oddziale jest mniej
      istotne, będzie operował znaczy robił zabieg na pewno dobry
      fachowiec.
      Jakbyś przeczytał(a) sąsiednie wątki to rozwiązanie samo się nasuwa:
      dr Sylwia Kellas jest starszym asystentem w tymże oddziale
      okulistycznym i prowadzi prywatna praktykę, Mickiewicz 35 z
      telefonem 603 706 560,
      W ten sposób załatwiłem operację usunięcia zaćmy mojej 70 letniej
      babci którą bardzo kocham i obecnie czyta w normalnych okularach a
      nie lupą. Podane dane musisz zweryfikować bo było to 2 lata temu.
      Sprawa płatności za operację jest sprawą wtórną, ale dobrze że
      dysponujesz pieniędzmi, to uniezależni cię od NFZ-tu.
    • Gość: leczeniezacmy Re: zaćma IP: *.171.92.66.static.crowley.pl 11.05.10, 15:53
      Wszystkie informacje o zaćmie znajdzie Pani na portalu
      www.leczeniezacmy.pl- jest to baza wiedzy o tej chorobie. Na stronie
      znajdzie Pani wyszukiwarkę chirurgii oka, która pozwoli na szybkie
      znalezienie kliniki okulistycznej w Pani okolicy.
    • centrum-zacmy.pl Re: zaćma 25.04.14, 14:49
      Zapraszamy do warszawskiego Centrum Operacji Zaćmy - nie tylko mieszkańców Warszawy! Mamy najlepsze ceny w stolicy
    • gienkawolska Re: zaćma 21.10.16, 15:10
      wg mnie jak nfz może Ci zwrócić kasę za zabieg to bez sensu wydawać kasę prywatnie... ze Słupska najbliżej do Optegry w Szczecinie, tam masz wizytę kwalifikacyjną i potem wiozą Cię do Berlina do Optegry, gdzie masz operację, wracasz do domu bez zaćmy a nfz zwraca Ci kasę za zabieg za granicą... dodatkowo możesz zabrać osobę towarzyszącą, żebyś po zabiegu nie był sam a cała akcja kosztuje Cię tylko 500 zł!
    • hotpot Re: zaćma 29.05.17, 11:26
      Zaćma, jaskra, zez krótkowzroczność i inne schorzenia.Poszukujemy chętnych do wzięcia udziału w nowym programie telewizyjnym "Z ciemności" . Możemy pomóc i w ramach programu będzie przeprowadzona operacja w jednej z prywatnych klinik, które z nami współpracują w ramach tego projektu. Oczywiście nieodpłatnie. Warunkiem jest zgoda na udział w programie, pokazanie swojego życia przed operacją, wizyta konsultacyjna, operacja, wizyta kontrolna i życie po operacji. Chętnych poproszę o kontakt biuro@hotpotmedia.pl. W mailu poprosimy o dołączenie kilku słów o sobie i nazwę choroby. Będzie nam łatwiej kierować Państwa do poszczególnych klinik :) serdecznie zapraszamy
      • Gość: karina34 Re: zaćma IP: *.dynamic.mm.pl 31.05.17, 09:00
        Jeżeli ktoś chce leczyć zaćmę to warto pojechać na operację z One Day Clinic www.onedayclinic.pl/ - zwrot kosztów z NFZ. Krótkie terminy.
    • daga444 Re: zaćma 13.12.17, 15:23
      pulospl napisał(a):

> Mój tata ma zaćmę i strasznie boi się operacji dlatego kupiłem krople które w magiczny sposób miały usuwać zaćmę ale tylko straciłem pieniądze i czas. Jedyne sensowne rozwiązanie to operacja w porządnej klinice.

Pulospl poruszył bardzo wazną kwestie. Wielu z nas wydaje się, że krople i inne środki farmakologiczne pomogą nam wygrać z chorobą, ale, niestety, tak nie jest. U mnie w rodzinie też była podobna sytuacja i też tak się stało, że akurat tata zachorował na zaćmę. Probówał się leczyć na własną rękę i unikał operacji jak ognia. Niestety, krople nie działały, a zaćma postępowała. Dobrze chociaż, że mama go namówiła, by zapisał się na zabieg w alfamedycyna.pl/. Fakt, trochę czekał, bo to była operacja zaćmy na NFZ i czas oczekiwania to jest kilka miesięcy, ale przynajmniej ma zdrowy wzrok i może bezproblemu wykonywać codzienne czynności :) A było już tak, że nie mogł nawet telewizji oglądac, bo widzial rozmazany obraz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka