misia007 17.11.11, 17:08 cokolwiek ma to znaczyć.I co dajemy mu szansę ,żeby pokazał na co go stać czy ....obrabiamy??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Mamy rząd, buforowy 17.11.11, 18:03 Chętnie bym niektórych obrobiła, ale poczekam, bo liczę, że pan Stomma niedługo obrobi d... Gowinowi Odpowiedz Link
amityr Re: Mamy rząd, buforowy 17.11.11, 19:09 Powiem tak , mucha usiąść Tuskowi na nosie .A Gobin ? Jeżeli to nie rozgrywki partyjne ,to zmieniam nicka na proponowanego przez eurytkę. Odpowiedz Link
eurytka Re: Mamy rząd, buforowy 17.11.11, 19:41 Cieszy mnie p.s.Amityr jakiego to nicka użyjesz? Odpowiedz Link
izis52 Re: Mamy rząd, buforowy 17.11.11, 20:26 Dziwnie się składa, że resort sprawiedliwości nawiedzają Krakowianie. Ziobro, Ćwiąkalski, teraz Gowin.... Nie wiem, co o tym myśleć, bo resort niereformowalny zwłaszcza w części wymiaru sprawiedliwości. Nie chodzi mi o to, że musi być prawnik, ale ktoś bardzo odważny i przebojowy. Odpowiedz Link
amityr Re: Mamy rząd, buforowy 17.11.11, 20:50 eurytka napisała: > Cieszy mnie > > p.s.Amityr jakiego to nicka użyjesz? Przecież powinnaś wiedzieć . Sama mi proponowałaś.Może @aktyruen. Odpowiedz Link
eurytka Re: Mamy rząd, buforowy 17.11.11, 23:06 Izis, nie traktuj tak tego poważnie Pan Donald bawi się jak dziecko, no może mniej niż Kaligula, który to ministrem uczynił swego konia forum.gazeta.pl/forum/w,132062,130759939,130759939.html?f=132062&w=130759939&a=130759939&wv.x=1 p.s Amityr, nie proponowałam tylko o rodzaj chodziło bo cie podejrzewałam o te tam podszywki i niby kawały .... To ja powinnam się nazwać @rytima Nie wymyślaj już, żebym to ja kawału ci nie zrobiła Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Mamy rząd, buforowy 18.11.11, 08:27 Dwa spostrzeżenia . Od kiedy to wagony ciągną skład ? A drugie co do spostrzżenia Izis , gowin jako człowiek odważny? Łał ...zdaje się, że perturbacje w samym PO sa wieksze od tych w PiSie , tyle ,że oni opanowali gry salonowe znacznie lepiej . Co i tak wychodzi na rząd najwyżej dwuletni i finito. Odpowiedz Link
eurytka Re: Mamy rząd, buforowy 18.11.11, 08:48 Zwykła logika jednak zawodzi Minister Kwiatkowski nie był zły, uzyskał 70 tys głosów w wyborach. inne postaci przemilczę.... Można się zastanowić komu premier robi dobrze? Krajowi? Sobie? Czy partii? Odpowiedz Link
misia007 Re: Mamy rząd, buforowy 18.11.11, 09:19 Miejmy nadzieję,że krajowi ale więcej usłyszymy dziś w orędziu.W sejmie....cisza przed burzą! Odpowiedz Link
filip505 Re: Mamy rząd, buforowy 19.11.11, 03:51 ....jak zrobi dobrze dla kraju,czytaj ludzi w nim mieszkajacych,zrobi dobrze dla partii i siebie, zostana dalej wybrani,tak jak zostali teraz, 15% wzrostu przez 4 lata przy sredniej europejskiej kolo zera zrobilo swoje,jednak spoleczenstwo potrafi to docenic, Odpowiedz Link
amityr Re: Mamy rząd, buforowy 19.11.11, 09:18 Chciałbym w to wierzyć. Zobaczysz ,że już niedługo docenią go jak docenili Gierka.Łaska na pstrym koniu jeździ.Zakłady zwalniają coraz więcej ludzi,ograniczają produkcję lub padają. Jak wzrośnie VAT to nie wiem skąd ludzie wezmą na podwyżki wszystkiego. Dosłownie wszystkiego. Paliwo już jest droższe niż za Gomułki a końca nie widać. Odpowiedz Link
misia007 Re: Mamy rząd, buforowy 19.11.11, 11:00 Było nie było rząd Tuska zyskał wotum zaufania i ....zobaczymy co będzie. Odpowiedz Link
eurytka Re: Mamy rząd, buforowy 19.11.11, 16:34 Właściwie to będzie rząd fachowców... Wszyscy nie mogą się nadziwić, jak ten Donald Tusk formułował nowy rząd. Powstała nawet teoria, że premier po prostu napisał na karteczkach nazwy wszystkich resortów, wrzucił je do kapelusza i każdy z jego przyjaciół po kolei losował. Ja jednak stanowczo temu zaprzeczam, dzielenie ministerialnych wyglądało zupełnie inaczej, mniej więcej tak: - Dobra, słuchajcie... – zaczął Donald. - Obiecałem Polakom nowy rząd, to znaczy, że trzeba trochę pozmieniać. Waldek, Radek, Jacek, Ela, Tomek, Marek, Basia i Bodek zostają. Słucham, jakie są wasze propozycje co do reszty? - Przepraszam, panie premierze, ale chyba pan o mnie zapomniał – upomniał się Krzysztof Kwiatkowski. - Krzysiek, byłeś świetny, ale proszę, przekonaj mnie, że nie ma lepszego kandydata na ministra sprawiedliwości. - No więc obiecuję, że będę bronił sprawiedliwych praw dla wszystkich obywateli, którzy urodzili się i urodzą w naszym kraju – odpowiedział Kwiatkowski i zaczął z triumfem spoglądać po sali - Przebijam! – krzyknął nagle Jarosław Gowin. - Będę bronił praw wszystkich urodzonych, którzy się urodzą, a także zarodków! - Ha! Sprzedane! – Donald walnął w stół. – Widzisz, Krzysiek, Jarek jednak cię przebił. - Apsik! – kichnął nagle Waldemar Pawlak. - Na zdrowie – powiedział siedzący obok Bartosz Arłukowicz. - Niech będzie! Bartek będziesz ministrem zdrowia! – zawyrokował Donald. - Przepraszam za spóźnienie – powiedział, wchodząc do gabinetu Sławomir Nowak. – Wszystko przez te korki. Dobrze, że jechałem skrótem, bo w ogóle bym nie zdążył. - Sławek, znasz jakieś dobre skróty? – spytał Donald. - No pewnie, a co? - A nic, zostaniesz w takim razie ministrem transportu. A komu dać ministerstwo skarbu? Hmm.. Marcin, może ty? - Nie, nie, w tej działce to ja jestem zupełnie zielony – bronił się Marcin Korolec. - Aaa, jak zielony to co innego, zostaniesz ministrem środowiska, a ministrem skarbu zostanie Mikołaj Budzanowski, w końcu imię Mikołaj tak się dobrze wszystkim kojarzy. - Ooo, fajnie. - Kurcze, do sportu jeszcze kogoś mi trzeba... - Ja! - Ja chcę! - Ja będę dobry! - Wiem, ale wiecie, parytet, feministki, te sprawy, trzeba dać tekę jakiejś kobiecie, żeby nie było, że jesteśmy szowinistycznymi świniami. Sport to takie bagno, że już się tu nic bardziej spieprzyć nie da, więc wiele nie ryzykujemy... Aśka, co miałaś z wuefu? - Zwolnienie lekarskie, a co? – spytała Joanna Mucha. - Hmm... a sport jakiś uprawiasz? - Karate może być? - Ooo, pewnie, a nawet lepiej, przyda się w walce z kibolami - Michał, a ty co tam robisz? - Nic, nic, pisałem tylko na fejsie, że Asia została ministrem sportu – odpowiedział Michał Boni - Na fejsie mówisz? Jak taki jesteś do przodu, to w takim razie zostaniesz ministrem administracji i cyfryzacji. I tak poszło dalej, dzięki czemu powstał prawdziwy rząd fachowców. Źródło: www.m-m-p-o-z-n-a-n.pl Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Mamy rząd, buforowy 22.11.11, 14:41 amityr napisał: > (...) Zakłady zwalniają coraz więcej ludzi,ograniczają produkcję lub padają. (...) To nie jest polski evenement, tak sie dzieje na calym swiecie w gospodarce wolnorynkowej. Popatrz na dawne, takie firmy jak: brytyjski Rover - juz go nie ma, splajtowal po 100-latach istnienia, amerykanska Commodore - nie ma, tez splajtowala, itd. Jezeli firma produkuje konkurencyjny wyrob, ma pelen portfel zamowien, nie ogranicza wowczas produkcji i nie zwalnia ludzi, czyni wrecz odwrotnie, zwieksza ja i rozwija. W dzisiejszych czasach globalizacji, ciezko jest firmom utrzymac sie i przetrwac na rynku. Trzeba byc naprawde dobrym. Czy jest tez tak z tymi polskimi zakladami o ktorych wspomniales? Odpowiedz Link
amityr Re: Mamy rząd, buforowy 22.11.11, 18:06 chris.w2 Niby masz racje ,ale Polska to nie W.Brytania.U nas zakłady plajtują a nowe nie powstają.Tak się zastanawiam i nic mi do głowy nie przychodzi,może mi podpowiesz. My mamy w ogóle jeszcze jakiś przemysł. Tylko tych czterech czy pięciu Cukrowni to nie licz. Odpowiedz Link
eurytka Re: Mamy rząd, buforowy 22.11.11, 18:41 U mnie w pobliżu jedynie ZAKŁADY pogrzebowe w obfitości widzę... Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Mamy rząd, buforowy 22.11.11, 18:53 amityr napisał: > (...) może mi podpowiesz. My mamy w ogóle jeszcze jakiś przemysł. (...) Przykro mi, nie podpowiem, bo sam nie wiem. Odpowiedz Link
eurytka Re: Mamy rząd, buforowy 22.11.11, 18:58 Nic nie można Nawet krów hodować zabronili Buraków sadzić tak samo, cukrowni nie ma. Czosnek z Chin! Pomidory z Maroka, itd, itp a polskie szklarnie kaput, a właściciele wariatkowo, cmentarz a na końcu komornik Odpowiedz Link
amityr Re: Mamy rząd, buforowy 22.11.11, 19:19 eurytka napisała: > Nic nie można > Nawet krów hodować zabronili > Buraków sadzić tak samo, cukrowni nie ma. > Czosnek z Chin! Pomidory z Maroka, > itd, itp a polskie szklarnie kaput, > a właściciele wariatkowo, cmentarz a na końcu komornik Masz szczęście ,ze Tomek przeszedł do Sejmu.Ale może on tak na 1/2 ?Teraz zerwie patolog Marszałkę. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Mamy rząd, buforowy 22.11.11, 19:22 Eurytko, dziekuje za podpowiedz, mialo byc: pomidory z Maroka. Odpowiedz Link
eurytka Re: Mamy rząd, buforowy 22.11.11, 20:25 Ostatnio z Maroka czemu sie nie dziwię. Tam ciepło, paliwo do przewozu mają tanie. Zawsze czytam kraj pochodzenia. Dziś jednak kupiłam polskie ziemniaki, jabłka, marchew... i jaja. ale nie w markecie, na placu. Odpowiedz Link
sarkissian Re: Mamy rząd, buforowy 23.11.11, 11:46 eurytka napisała: > Nic nie można > Nawet krów hodować zabronili > Buraków sadzić tak samo, cukrowni nie ma. Plantatorzy buraków cukrowych otrzymają o ponad 11 proc. więcej niż przed rokiem, czyli 56 zł do tony. O ponad 18 proc. wzrosną dopłaty do hodowli krów - do prawie 411 zł za sztukę, natomiast o prawie 3 proc. mniej dostaną hodowcy owiec. Powodem jest większa liczba zwierząt kwalifikujących się do takiej dopłaty. W sumie na każdą sztukę hodowca dostanie 103 zł. Pracujesz w Ministerstwie Dezinformacji? Odpowiedz Link
eurytka Re: Mamy rząd, buforowy 23.11.11, 14:39 To se kup krowę trajkotku i sadź buraki zedrą z ciebie ostatnie fraki Odpowiedz Link
sarkissian Re: Mamy rząd, buforowy 23.11.11, 15:34 eurytka napisała: > To se kup krowę trajkotku > i sadź buraki A co? Powiedzieli w maglu, że któreś z adoptowanych dzieci Wałęsy sprzedaje w leasingu pół na pół? Buraków sadzić nie muszę. Same rosną. Odpowiedz Link
eurytka Re: Mamy rząd, buforowy 23.11.11, 16:44 Obawiam się , że nawet sam jesteś agentem burakiem i za każdy post masz wzrost i za to ci płacą, ladaco vel tam...ar... Odpowiedz Link
sarkissian Re: Mamy rząd, buforowy 23.11.11, 17:32 Z początku wydawało mi się, że udziela się tu jakaś kobiecina, która albo pisze pod wpływem, albo ma chwilowy spadek formy, jednak po przeczytaniu paru wybranych losowo postów dochodzę do wniosku, ze to taki miejscowy folklor. Dobrze kombinuję? Proponuję przynajmniej co jakiś czas otworzyć szafę i powiedzieć coś do rzeczy. Odpowiedz Link
eurytka Re: ad sarkissian 24.11.11, 06:08 sarkissian napisał: > Z początku wydawało mi się, że udziela się tu jakaś kobiecina, która albo pisze > pod wpływem, albo ma chwilowy spadek formy, jednak po przeczytaniu paru wybran > ych losowo postów dochodzę do wniosku, ze to taki miejscowy folklor. Dobrze kom > binuję? Dzięki za określenie kobicina, bo ostatnio byłam nazywana bardzo okrutnie Owszem, dobrze kombinujesz Strzelam jak popadnie Szkoda, że nie masz wizytówki od razu wiedziałabym jak z tobą gadać nie chciało mi się sprawdzać w wyszukiwarce dlatego zrobiłam ci taki podstępny, zakamuflowany teścik > Proponuję przynajmniej co jakiś czas otworzyć szafę i powiedzieć coś do rzeczy. Zdarza się, aczkolwiek rzadko Tylu mądrych na świecie i na forach, że ja już nie pcham się w ten tłum Zresztą nie lubię zarzutów, że się wymądrzam, wole te, że się wygłupiam Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Mamy rząd, buforowy 22.11.11, 19:17 Amityr, nawiazujac do Twojego pytania (czy mamy jeszcze jakis przemysl?), jeszcze jedno na ten temat, ale z innej beczki. W sobote bylem w Polsce w przygranicznym miescie. Przy okazji wpadlismy do markietu na male zakupy. Stoisko z warzywami: czosnek z Chin, ziemniaki z Hiszpanii, pomidory z Holandii, itd. Co to? Czy w Polsce te warzywa przestaly nagle rosnac? Nie. To sa skutki globalizacji. Handluje sie z tym, z kim sie lepiej oplaca. Odpowiedz Link
polnaro Re: Mamy rząd, buforowy 23.11.11, 18:03 Opłaca się na krótką metę, dobrze jest spojrzeć ... dalej. Odpowiedz Link
amityr Re: Mamy rząd, buforowy 23.11.11, 18:34 polnaro napisała: > Opłaca się na krótką metę, dobrze jest spojrzeć ... dalej. A jak ktoś jest krótkowidzem? Odpowiedz Link
filip505 Re: Mamy rząd, buforowy 23.11.11, 18:50 .....jednym slowem rzad ma nakazac rolnikom produkcje i to tanio,np;bananow,bo tansze od jablek, koniecznie polskich,zeby tylko niemcy i rosja tak nie zrobily,bo chyba tam najwiecej jadla sprzedajemy, no i kazdy polak jezdzi polskim samochodem, ...tylko przypomnijcie mi jakim,....syrenka,bo fiat to chyba nie polski znak firmowy, Odpowiedz Link
eurytka Re: Mamy rząd, buforowy 23.11.11, 20:08 Nie przeginaj filipie, za mało walczą w unii o polskie rolnictwo. Odpowiedz Link
filip505 Re: Mamy rząd, buforowy 23.11.11, 21:32 .....kto mieczem walczy od miecza ..........., lepiej nie walczyc,negocjowac, Odpowiedz Link
eurytka Re: ad filip 24.11.11, 06:16 filip505 napisał: > .....kto mieczem walczy od miecza ..........., > lepiej nie walczyc,negocjowac, miecze to średniowiecze u nas w sejmie liczą się na szable autentyk, ta partia ma tyle szabli a tamta tyle,w przenośni znaczy się posłów, stąd oni w negocjacjach słabi, w walce trochę lepsi Unia wojuje globalizacją i eurokasą i od tego też można zginąć Odpowiedz Link