Dodaj do ulubionych

Informacja

03.06.20, 18:19
Witam was serdecznie, wczoraj usunęłam konto x94x ( z przyczyn osobistych) pod którym mogę jeszcze pisać 6 dni. W każdym razie już teraz chciałam wam serdecznie podziękować za okazywaną mi życzliwość i pomoc, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • engine8 Re: Informacja 03.06.20, 21:43
      Sie wypisujesz calkowicie czy przybedziesz z nawa maseczka?
      • x94x Re: Informacja 03.06.20, 21:52
        Internet mnie ostatnio bardzo dołuję, jak się odbiję, to wrócę. Pozdrawiam
        • x94x Re: Informacja 03.06.20, 21:52
          dołuje
          • engine8 Re: Informacja 04.06.20, 04:37
            Zycze sukcesow w pozbieraniu sie do kupy i odzyskaniu na nowo rownowagi .
            • x94x Re: Informacja 04.06.20, 06:13
              Dziękuję, nie będzie to łatwe, ale nie mam wyboru, muszę się pozbierać, pozdrawiam.
    • came_lia Re: Informacja 04.06.20, 16:30
      Nie wiem czy Ci się uda usunąć konto ,
      Ja usunelam kiedyś i z ciekawości za jakis czas się zalogowałam ,było czynne.
      Internet jest dla osób o mocnych nerwach .Więc się zbytnio nie denerwuj ,jakieś doświadczenie zdobyłaś.Pozdrawiam
      • x94x Re: Informacja 04.06.20, 20:49
        Jestem bardzo wrażliwym człowiekiem i przejmuję się przykrymi słowami skierowanymi do mnie, zwłaszcza, gdy mi się nie należą. Nie należę do osób o mocnych nerwach. Po 7 dniach nie będę się mogła zalogować na to konto. Pozdrawiam
        • sagittarius954 Re: Informacja 06.06.20, 05:25
          Wycofaj swoją decyzję . Myslisz ,że ci ktorych nie ma maja rację ? Nicki przemijają i wiatr zapomnienia już hula po stronach internetowych . Obstawaj przy swoim zdaniu . Broń go , pewnie denerwuj się , ale bądź .
          • x94x Re: Informacja 06.06.20, 05:52
            Nie chcę się denerwować, bo mi skacze ciśnienie, wolałam się wycofać. Już dwie osoby z tarnobrzeskiego forum tu za mną przyszły, by mi dowalić. Założę inne konto, by z wami rozmawiać, pozdrawiamsmile
            • pixma59 Re: Informacja 06.06.20, 18:46
              Zmiana nicku Ci nie pomoże, starych nawyków i przyzwyczajeń nie da się wykorzenić. Zawsze będziesz na celowniku, najlepiej nie przejmować się i robić swoje.
            • x49x Re: Informacja 22.07.20, 12:01
              Miałeś rację, zmiana nicku nic nie dała. Cichy " wielbiciel"' mnie znalazł. Pozdrawiam z podkarpackiej wioskismile
              • pixma59 Re: Informacja 23.07.20, 07:48
                ...łaś...łaś, lubię pieszczoty.
              • zolza670 Re: Informacja 23.07.20, 11:46
                Przecież Ty, moja droga, nie masz wielbicieli...a ten Twój nowy nick to prawie jak stary 🙂
      • zolza670 Re: Informacja 11.06.20, 20:01
        Ta pani już tak ma...zawsze i wszędzie...a najciekawsze dopiero przed Wami 😉
    • x94x Re: Informacja 06.06.20, 21:13
      PS Nie zmienię swojej decyzji, zawsze dotrzymuję słowa.
      • x94x Re: Informacja 08.06.20, 23:04
        Jeszcze jeden dzień pozostał, dobranoc.
        • pixma59 Re: Informacja 09.06.20, 07:59
          Nic, tylko się pomodlić i czekać na łaskawość.
        • zolza670 Re: Informacja 09.06.20, 12:41
          No to trza to opić 😉
          • filip505 Re: Informacja 10.06.20, 17:58
            decyzje juz zmienialas,zalozylas konto teraz likwidujesz,ale rob tak jak ci
            najlepiej,nie bardzo rozumiem jak inni moga wplywac na moje decyzje,ale to sie widac zdaza,
            • engine8 Re: Informacja 10.06.20, 18:06
              "nie bardzo rozumiem jak inni moga wplywac na moje decyzje"
              Nie moga?
              A ja myslem ze ty jestes zonaty???
              • pixma59 Re: Informacja 10.06.20, 18:22
                Chyba myślenie nie jest Twoją mocną stroną.
                • engine8 Re: Informacja 10.06.20, 21:13
                  Przeciez to nie bylo do Ciebie?
                  Zawsze sie tak wtracasz - i gadasz byele co byle gadac a najlepiej glupio?
                  • pixma59 Re: Informacja 11.06.20, 16:13
                    Nie złość się, czyżby Twoje EGO ucierpiało?
                    • x49x Re: Informacja 14.06.20, 19:18
                      " Zawsze winny jest ktoś inny"- Andrzej- poeta
                      • pixma59 Re: Informacja 14.06.20, 20:50
                        Masz na myśli Andrzeja Bursę?
    • uoia Re: Informacja 11.06.20, 14:51
      x94x, zachowujesz sie jak gowniara. Chcesz byc proszona? Nie bylo Ciebie swiat istnial, nie bedzie Ciebie swiat bedzie istnial. Nic sie nie zmieni. Mysle, ze gdyby wszyscy mysleli tak samo, byloby nudno i nie byloby zadnej rozmowy. Obrazanie sie jest bez sensu.
      • engine8 Re: Informacja 11.06.20, 18:35
        Whow......
        • x49x Re: Informacja 14.06.20, 16:35
          Dzięki, Engine8. Pozdrawiam i mam do Ciebie prośbę, by nie rozmawiać o mnie z Zolzą670. Ta osoba prześladuje mnie w internecie już ponad 6 lat. Dowody na to są na tarnobrzeg forum. Nie po drodze mi z tym człowiekiem.
          • zolza670 Re: Informacja 14.06.20, 19:07
            Och, nie przesadzaj moja droga...bo jak zwykle przesadzasz...i jak zwykle mylisz pojęcia ...i jak zwykle nowy nick ale stara Ty 😉
          • pixma59 Re: Informacja 14.06.20, 19:24
            Warto pozbyć się uprzedzeń, z każdym można rozmawiać. Szukanie wsparcia świadczy tylko o naszej słabości. Nie sądzę by ktoś chciał wyrządzić Ci krzywdę, tym bardziej prześladować.
            • x49x Re: Informacja 14.06.20, 19:27
              Z Tobą nie chcę rozmawiać, nie chcę od Ciebie niczego!
              • pixma59 Re: Informacja 14.06.20, 20:48
                Nie narzucam się.
                • engine8 Re: Informacja 15.06.20, 00:28
                  A jak sie nazywa to co robisz "odzywajc sie" jak ktos sobie tego nie zyczy?
                  • pixma59 Re: Informacja 15.06.20, 12:29
                    Jeżeli milczenie bardziej do Ciebie przemawia i poprawia Ci nastrój, to przepraszam. Niektórzy ludzie sami ze sobą lubią rozmawiać, to też rozumiem, o ile nie jest to problemem o podłożu psychicznym.

• engine8 Re: Informacja 15.06.20, 00:25
              A ja myslem ze szukanie wsparcia to madrosc a nie slabosc?
              • pixma59 Re: Informacja 15.06.20, 12:40
                Indyk też myślał!
      • zolza670 Re: Informacja 11.06.20, 20:14
        Ta pani już tak ma...zawsze i wszędzie...a najciekawsze dopiero przed Wami wink
        • engine8 Re: Informacja 15.06.20, 00:31
          No to zobaczymy jaka ta pani jest...
          Na temat Pani juz wiemy wiecej jako ze sie Pami juz "przedstawila" jako prowokator, podzegaczy czy tez maciciel..
          A co myslisz na temat
          - "szanuj Blizniego jak siebie samego" ?
          • x49x Re: Informacja 15.06.20, 07:21
            Pażywiom, pasmotrimsmile Życzę udanego dzionkasmile
      • x49x Re: Informacja 14.06.20, 19:32
        Od rozmówców wymagam szacunku, wg Ciebie jestem gówniarą, więc z Tobą nie będę rozmawiać.
        • uoia Re: Informacja 15.06.20, 23:47
          x49x napisała:

> Od rozmówców wymagam szacunku, wg Ciebie jestem gówniarą, więc z Tobą nie będę
          > rozmawiać.
          To ja nazwalam Ciebie gowniara, pewnie ze mna nie chcesz rozmawiac. Mysle, ze jestes bardzo samotna, Twoj watek jest krzykiem i blaganiem o zainteresowanie. Myle sie?
          • engine8 Re: Informacja 15.06.20, 23:56
            I przyznajesz sie do tego ze kogos blagajacego o pomoc nazwalas gowniara?
            I co wstydzisz sie i blagasz o przebaczenie czy tez przyszlas tu jej jeszcze dolozyc?
            • uoia Re: Informacja 16.06.20, 00:07
              engine8 napisał(a):

> I przyznajesz sie do tego ze kogos blagajacego o pomoc nazwalas gowniara?
              > I co wstydzisz sie i blagasz o przebaczenie czy tez przyszlas tu jej jeszcze do
              > lozyc?
              Nie, nie chce blagac ani sie nie wstydze. Mysle, ze ja rozumiem, ale zawsze moge sie mylic.
              • zolza670 Re: Informacja 16.06.20, 09:14
                Nie masz czego się wstydzić...wyraziłaś swoje zdania i masz do tego prawo...od człowieka dojrzałego oczekuje się dojrzałego zachowania a nie wiecznej dziecinady.
            • pixma59 Re: Informacja 16.06.20, 08:10
              Przestań, zachowujesz się jak dziecko!
            • zolza670 Re: Informacja 16.06.20, 09:18
              Pomoc? Nie żartuj...tu chodzi o zupełnie coś innego wink ...no ale pojawiłeś się Ty...książę na białym koniu wink ...i cała reszta już nie jest potrzebna...zwłaszcza płci żeńskiej wink
          • x49x Re: Informacja 16.06.20, 06:15
            Mam taką zasadę w życiu, że tłumaczę się, gdy poczuwam się do winy. Nie mam czasu w życiu dla złośliwych osób.
            • pixma59 Re: Informacja 16.06.20, 08:09
              O jejku, jejku, a co takiego się stało, że dobitnie wyraziła swoje odczucia, jest to dla Ciebie takie krzywdzące? To nie powód by się obrażać. Należy bronić swoich racji, bo inaczej pomyślę, że jest tak naprawdę. Złośliwość? Nie, w jej pisaniu jest wiele prawdy.
        • zolza670 Re: Informacja 16.06.20, 09:25
          Na szacunek moja droga to trzeba sobie zasłużyć...dobrze wiesz o czym piszę 😉
          • engine8 Re: Informacja 16.06.20, 18:16
            Zastanawalem sie co sie stalo?
            Czyzby Sabat ? Zbliza sie Noc Swietojanska?
            • x49x Re: Informacja 16.06.20, 18:30
              Rozbawiłeś mniesmile Wróciłam z przejażdżki, uciekliśmy przed deszczem, właśnie się rozpadało, pozdrawiam.
            • pixma59 Re: Informacja 17.06.20, 08:01
              Taki troszeczkę "filozof" z Ciebie, zapewne ciepłe piwo wypiłeś.
              • engine8 Re: Informacja 17.06.20, 18:44
                A ty wogole masz jakies pojecie o piwach, smaku, zasadach i temp w jakich sie je pic powinno czy jak zwykle wtracasz sie nie majac nic do powiedzenia i klepiesz byle klepac?
                Moze jakbys sie napila - nawet cieplego piwa to by ci sie humor poprawil?
                • pixma59 Re: Informacja 17.06.20, 19:35
                  Nie potrzebuję alkoholu by tryskać humorem. Wystarczy, że poczytam Twoje wpisy i na mojej twarzy zawsze gości uśmiech. By zaspokoić Twoją ciekawość napiszę skromnie, że moje Książęce Irish Ale zawsze jest na 10-chę, mój Ty koneserze.
                  • engine8 Re: Informacja 17.06.20, 19:44
                    To widocznie masz bardzo specyficzne poczucie humoru....i jego wlasna ocene.
                    Takie jak Irlandczycy po pijanemu..
                    BTW, koneserem piw nie jestem - zdalem jedynie pytanie a Ty juz do tego dorobilas sobie swoja teorie.
                    A po moich wpisach wolabym aby sie zamiast sie usmiechac - czasami sie zastanowila... ale widocznie nie kazdy reaguje tak samo na moje wpisy.
                    i podobne masz jakies takie babskie oceny piwa czego pojac niestety nie potrafie
                    Co to niby znaczy "Książęce Irish Ale zawsze jest na 10-chę"??
                    • pixma59 Re: Informacja 17.06.20, 20:32
                      Uchylę rąbka tajemnicy, temperatura spożycia, ale wolę cieplejsze.
    • came_lia Re: Informacja 12.06.20, 15:00
      Było takie hasło w peerel
      ,,Więcej dyskusji przed pojęciem decyzjii''
      A tu jest odwrotnie, dużo dyskusji po podjęciu decyzji.
      • pixma59 Re: Informacja 13.06.20, 09:24
        Podstęp wyczuwam, uwierzyć nie mogę wink
    • stasi1 Re: Informacja 23.07.20, 09:11
      Ale jak to się stało że jednak nadal piszesz?
      • pixma59 Re: Informacja 23.07.20, 11:10
        Oszukała nas i coś kombinuje.
      • x49x Re: Informacja 23.07.20, 12:03
        Jest informacja w tym wątku:
        "x94x
        Re: Informacja
        03.06.20, 21:52
        Internet mnie ostatnio bardzo dołuję, jak się odbiję, to wrócę. Pozdrawiam"
        • stasi1 Re: Informacja 26.07.20, 09:47
          To ja czasami dłużej nie piszę i nic nie ogłaszam. Ale dobrze że przynajmniej ty już nie jesteś zdołowana.
          • x49x Re: Informacja 26.07.20, 10:06
            Prawdopodobnie koronawirus miał też na to ogromny wpływ i brak kontaktu z ludźmi. Nie widziałam też swoich dzieci kilka miesięcy, nie były na Wielkanoc i to mnie ogromnie zdołowało. Nie byłam w pracy od polowy marca, nie liczę zdalnego nauczania, bo to nie to samo. Różnijmy się pięknie, pozdrawiam.
            • stasi1 Re: Informacja 28.07.20, 08:34
              To miałaś być prawo zdołowana!
              • x49x Re: Informacja 28.07.20, 12:50
                Dobrze, że to rozumiesz.
                • stasi1 Re: Informacja 30.07.20, 09:13
                  Staram się kobiety zrozumieć, niestety one mnie i tak olewaja
                  • x49x Re: Informacja 30.07.20, 11:12
                    Też usłyszałam ostatnio przykre słowa od mężczyzny, którego lubię i szanuję, takie życie. Trzeba wybaczać w nieskończoność, choć to czasem trudne. Wróciłam z jagód w lesie, zjadłam teraz lody owocowe z jagodami, jednym słowem trzeba: carpe diemsmile Może nie natrafiłeś na odpowiednią kobietę, nie poddawaj się, pozdrawiam.

PS Kobiety mają trudne charaktery, ale da się z nami wytrzymaćsmile
                    • engine8 Re: Informacja 31.07.20, 00:59
                      "PS Kobiety mają trudne charaktery, ale da się z nami wytrzyma"
                      Ta....
                      Ale nie z dobrej i nieprzymuszonej woli ani na ochotnika...
                      Ja to np z glodu bym umarl jakby mnie zona zostawila... a wiec to kwesta zyc albo nie zyc.
                      • x49x Re: Informacja 31.07.20, 06:42
                        Mój mąż lepiej gotuje ode mnie, głodny by nie chodził, pozdrawiam.
                        • engine8 Re: Informacja 31.07.20, 23:24
                          No widac nie mial wyjscia i musial sie nauczyc zeby przezyc? smile
                          Albo dobrze wyszlas za maz....
                          • x49x Re: Informacja 01.08.20, 06:11
                            Umiał wcześniej gotować, zanim go poznałam. Mam 3 braci i nie potrafią gotować, to kwestia wychowania.
                            • engine8 Re: Informacja 01.08.20, 20:01
                              No i pojecie "umienia gotowac" to pojecie wzgledne.. Mam znajomych co on umie gotwac a ja nie moje ni eumienie produkuje lepsze jedzenie niz jego umienie smile
                              To chyba raczej kwestial "lubienia "

A Jak mmoja zne pytaj czy ja gotouje to zawsze mowi ze oczywiscie...
                              A co najlepszego robie? - rezerwacje w restauracji.
                              I to prawda bo jak zona mowi "dzis ty gotujesz " to wszem i wobec wiadomo dokladnie co to znaczy..
                              • x49x Re: Informacja 01.08.20, 20:20
                                Dawno nie byłam w restauracji, w tym roku na pewno nie. Mój mąż jest domatorem.
                                • engine8 Re: Informacja 01.08.20, 23:35
                                  Ja tez jestem domatorem smile A do restaracji my ostatnio tez nie czesto.... W czasie pandemii - 3 czy 4 razy tylko.... a tak to zwykle pare razy w miesiacu. Nigdy nie zmawiam np pizzy do domu - bo cala przyjemnosc aby miec podane, zjesc goraca prosto z pieca i garow nie myc ani nie miec zapachu pizzy w domu...
                                  • x49x Re: Informacja 01.08.20, 23:41
                                    My kiedyś wzięliśmy pizze na wynos i to był błąd, wystygła i już tak nie smakowała. Z powodu koronawirusa rzadko się z domu ruszam. Nie liczę wypadów do rodziców, bo jestem u nich często, kilka razy w tygodniu, 20 minut rowerem w jedną stronę.
                                    • e-zybi Re: Informacja 06.08.20, 15:15
                                      Ruch na świeżym powietrzu to samo zdrowie, każdy rowerzysta to powie wink
                                      • engine8 Re: Informacja 06.08.20, 19:44
                                        Chyba ze jezdzi tym rowerem po drogach publicznych gdzie wdycha spaliny i ryzykuje zycie.
                                        • x49x Re: Informacja 06.08.20, 21:39
                                          Ja ryzykuję życie, tiry przecierają się obok mnie.
                                          • x49x Re: Informacja 06.08.20, 21:40
                                            PS Cały wieczór dziś próbujemy kupić auto, ale każdemu z nas podoba się inny kolorsmile
                                            • engine8 Re: Informacja 07.08.20, 05:10
                                              Kupcie 2..
                                              U mnie nie ma problemu.. Zona od dawna mi mowi ze u nas to jest tak ze ona wszytko wybiera i o wszytkim decyduje a potem ja robie po swojemu.
                                              A ja preciez tylko ja przekonuje o sowoich racjach smile W domu nie moze byc rownouprawnienia - najlepiej podzilic zycie i dom na "sektory" - w kazdym kto inny rzadzi. I garaz oraz cokolwiek tytam jest to zwykle ja decyduje.... A w garazu oprocz aut mamy pralke i suszarke.. ja te rzeczy wybieram a ona uzywa i jak sie psuje to ja naprawiam.
                                              • x49x Re: Informacja 07.08.20, 06:22
                                                Mam już jeden w domu, cały czas miałam 2. W ubiegłym roku sprzedałam i tak mi schodzi. Tak , jakbym męża słyszała. On też mnie przekonuje, ja chcę kupić tańszego, on droższego, już dzieci przekabacił na swoją stronę. Kolor mi się za bardzo nie podoba, ale córcie są nim zachwycone, może ja się nie znam? Może kolor nie jest najważniejszy w aucie? Pozdrawiam
                                                • engine8 Re: Informacja 07.08.20, 21:39
                                                  Hehehehe tak to jest z kobietami - najwazniejszy jest kolor i to kolor blachy i siedzen... A reszta? - "ma po prostu pracowac"
                                                  Dla mnie najwazniejsza jest pojemnosc i moc silnika. Potem kolor srodka (bo tam spedam nawiecej czasu), pozniej kolor blachy.
                                                  I takie to rozmowy o samochodach prowadzimy;;;
                                                  "Dlaczego dla Ciebie najwazniejsza moc"?
                                                  No bo szybko sie rozpedzisz i to nawet bezpieczne bo z duzo moca mozesz szbybciej ucieknac od wypadku hehehehhehe...
                                                  "A ile to ty tych koni potrzebujesz"? No Potrzebuje do jazdy niewiele ale dobrze miec wiecej..
                                                  "Aha, to tak jak z reszta - masz - i to nawet duzo ale tego nie uzywasz ? Wiec po co to ciagniesz za soba? Zeby sie chwalic kolegom ze masz"
                                                  O i klotnia gotowa. smile)
                                                  • x49x Re: Informacja 07.08.20, 21:52
                                                    Stwierdziłam, że podczas jazdy i tak nie widać koloru auta, a środek jest ładny, ustąpiłam, jak zwykle, może się przyzwyczaję do tego koloru, na razie go widziałam tylko w komputerze, może na żywo będzie ładniejszy. Trzeba się czasem o coś pokłócićsmile Gdy się ludzie nie kłócą , nie rozmawiają, to znaczy, że się już nie kochają i jest im wszystko jedno!
                                                  • engine8 Re: Informacja 08.08.20, 18:10
                                                    Gdy się ludzie nie kłócą , nie rozmawiają, to znaczy, że się już nie kochają i jest im wszystko jedno!

No toz ja to w domu czesto slysze..... widac to typwo damskie podejscie..
                                                    Kiedys jak maz nie bil to znaczylo ze juz nie kocha a teraz bic nie wolno to trzeba gebe drzec - i kto zwykle drze? Nie ja.
                                                    I chyba dlatego dlugo zyja bo wszytkie zale wywala i jeszcze przy tym pluca potrenuja... Jedynie to co sie dzije potem jest rozne... Jedne przchodz do porzdku dziennego jak gdyby nigdy nic a inne musza stress zabic i ida wydac kupe kasy na ciuchy..
                                                  • x49x Re: Informacja 09.08.20, 11:00
                                                    Jestem oszczędnym człowiekiem, rzadko kupuję ubraniasmile Pozdrawiam
                        • stasi1 Re: Informacja 07.08.20, 09:04
                          Dwóch kumpli po dłuższym nie widzeniu spotyka się.
                          - o widać że się ożeniłeś, koszula idealnie wyprasowana
                          _Tak! Pierwsze co mnie żona nauczyła robić to prasować koszule.
                          • x49x Re: Informacja 07.08.20, 10:19
                            Ja mężowi prasuję koszule, pracuje w biurze, mam czasem tego dość, zwłaszcza w te upałysmile

PS Kiedyś spotkała mnie na ulicy koleżanka i krzyknęła; ooo wyszłaś za mąż! Zapytałam:skąd wiesz? Odparła: nigdy nie chodziłaś w sukienkach! Miała rację, lubię spodnie, bo tak mi wygodniesmileU nas skwar, żar się leje z nieba, pozdrawiam.
                            • stasi1 Re: Informacja 07.08.20, 13:58
                              to w sukienkach chłodniej jest? Spodnie chyba są bardziej wygodne, przynajmniej do czegoś rbienia
                              • x49x Re: Informacja 07.08.20, 14:08
                                Cały tydzień jeździłam do rodziców, woziłam drewno, sprzątałam szopy, jeździłam za bizonem, wdrapałam się na kołówkę, by zboże zwalić. Trochę wysoka, dobrze,ze mam mocne ręce. W sukienkach chodzę do kościoła, do pracy chodzę w spodniach. Chodzę w lecie po domu w krótkich spodenkach i bluzeczce na ramiączka, mnie zawsze gorąco. Ciężki dzień dzisiaj, nawet na wsi.
                                • pixma59 Re: Informacja 07.08.20, 16:41
                                  Po co tyle zbędnych wylewnych informacji? Lato, upał, przyjemniej spędzić czas nad wodą. Zimne lody dla ochłody będą dobrym "panaceum" na schłodzenie organizmu.
                                  • x49x Re: Informacja 07.08.20, 16:47
                                    "pixma59
                                    Re: Co o tym sądzicie?
                                    17.05.20, 08:07
                                    " Wtrącać się, czy nie?" Dwa słowa do wszystkich tych matek, które lubią się wtrącać w życie innych, pouczać, nawracać czy zwracać uwagę: GOŃ SIĘ. Po prostu się kobieto goń. Nie masz własnych problemów, zmartwień, widać masz za dużo wolnego czasu. Tyle jest przyjemności w życiu, warto z nich korzystać, nie zawracać sobie głowy bzdetami. Miłego dzionka życzę."
                                  • zolza670 Re: Informacja 08.08.20, 06:48
                                    ...właśnie nikt nie wie po co...ale za chwilę będzie płacz że wszyscy wszystko wiedzą 🙂
                                • stasi1 Re: Informacja 08.08.20, 14:14
                                  Koszmar! Do tego jeszcze kobiety zmuszają? Za prawdziwym bizonem? Na prasie?
                                  • x49x Re: Informacja 08.08.20, 18:59
                                    Bizon= kombajn. Dla mnie to nie jest koszmar, lubię pracę fizyczną, wychowałam się pomiędzy kurami i krowami. Nawet raz odbierałam poród cielaka, bo nie miał kto.
                                    • x49x Re: Informacja 08.08.20, 19:12
                                      Uprosiłam kombajnistę, by nam skosił zboże, bo brat był w pracy. Rodzice już nie mają siły, by jeździć rowerem po polach i szukać kombajnu. Takie tu mamy atrakcje. Wczoraj zrobiliśmy dzieciakom z Gdańska atrakcję- przejażdżkę wozem z ciągnikiem. Załapałam się na opiekunkę, ale nas wytrzepało na tych polnych drogach, dzieciaki były zachwycone, ja mniesmile Gałęzie nas smagały po głowach, chroniłam dzieci, a sama czasem oberwałam, na szczęście to były cienkie gałęziesmile Teraz drogi polne są pozarastane, mało kto uprawia rolę, nie opłaca się. Starsi nie mają już siły, a młodzi pracują w miastach. Mam na myśli kilkuhektarowe gospodarstwa. Teraz trudno u nas spotkać na wsi krowę na łące.
                                    • stasi1 Re: Informacja 09.08.20, 10:33
                                      Równie dobrze mógłby być Class. A jaki kolor? Po tym najłatwiej poznać. Ale sama odbierałaś ten poród czy tylko asystowałaś przy odbieraniu?
                                      • x49x Re: Informacja 09.08.20, 12:32
                                        Kolor? Czego?Auta? Odbierałam razem z mamusią, byłam dosyć silna w młodości, praca na roli wyrabiała mięśniesmile Mieliśmy 5- hektarowe gospodarstwo. Pozdrawiam
                                        • stasi1 Re: Informacja 10.08.20, 11:16
                                          5 ha to nie dużo. Kolor kombajnu. Jeśli zielony to Class, niebieski New Holand. czerwony to może być Bizon albo Case. Oczywiście nowego Bizona teraz się nie spotka. Teraz już nie jesteś silna? Obieranie porodu krowy to zajęcie dla mężczyzn
                                          • x49x Re: Informacja 10.08.20, 12:27
                                            Jestem nadal silna, to był zielony kolor kombajnu, groszkowy. Pracuję fizycznie, 6 potężnych fur drewna świeżego( nie podsuchów) ucięliśmy w lesie, przywieźliśmy, pocięliśmy na cyrkularce i jest wszystko wniesione. Mój sąsiad powiedział mi, że za ciężko pracuję i miejsce kobiety jest w kuchni, przy garach. Dla mnie to nie jest problem, mam siłę chyba po tatusiu, genysmile Kobiety na wsi pracują fizycznie, nawet te wykształcone, to jest norma, nie jestem wyjątkiem. Pozdrawiam
                                            • x49x Re: Informacja 10.08.20, 12:28
                                              Sąsiad wielokrotnie chciał mi pomóc, ale zawsze mu odpowiadam: spasiba, nie nadasmile
                                            • stasi1 Re: Informacja 11.08.20, 10:53
                                              Groszkowy to pewnie Class. Ciemno zielony to Deutz. Ciemno zielony z żółta kreską to John derr.
                                              To kiepsko że tak musisz jeszcze ciężko pracować. Kobiety powinny rzeczywiście do garów. To mąż nie może Cię zastąpić?
                                              • x49x Re: Informacja 11.08.20, 20:30
                                                Mąż był w pracy, brat był w pracy. Ja nie mam gospodarstwa, ani kurki, ani, ani kota. Brat został na gospodarstwie i mieszka z rodzicami. Mamusia ma 79 lat, tatuś 85 i już nie mają siły, by szukać bizona. Mamusia śmiga jeszcze rowerem, ale tatuś już nie jeździ na rowerze, bo mu zdrowie na to nie pozwala. Lubię prace fizyczną, choć czasami padam ze zmęczeniasmile W lesie jest ciężka praca.
                                                • stasi1 Re: Informacja 13.08.20, 11:38
                                                  to sama woziłaś to drzewo? W lesie niby ciężka sam o tym wiem
                                                  • pixma59 Re: Informacja 13.08.20, 13:47
                                                    Drewno byłoby lżejsze, za drzewo to nawet mocarny chłop by się nie wziął.
                                                  • engine8 Re: Informacja 13.08.20, 18:28
                                                    A w ktorym momencie drzewo staje sie drewnem?
                                                  • x49x Re: Informacja 13.08.20, 19:23
                                                    Drzewo jest, gdy rośnie, po ścięciu staje się drewnemsmile
                                                  • engine8 Re: Informacja 13.08.20, 23:49
                                                    A jak nie jest sciete ale uschlo?
                                                  • x49x Re: Informacja 14.08.20, 05:35
                                                    Podsuchsmile
                                                  • engine8 Re: Informacja 14.08.20, 19:22
                                                    Ale to jest jeszcze drzewo czy juz drewno?
                                                  • x49x Re: Informacja 14.08.20, 21:32
                                                    Chore drzewo- podsuch.
                                                  • stasi1 Re: Informacja 14.08.20, 09:58
                                                    To tak jak meteor i meteoryt
                                                  • x49x Re: Informacja 13.08.20, 14:28
                                                    Do szopy większość sama, mam wakacje, z lasu z mężem, u rodziców sama. W lesie jest nierówno i można się przewrócić, wiem coś o tymsmile
                              • engine8 Re: Informacja 07.08.20, 21:32
                                Spodnie to ubranie meskie a sukienka damskie.....
                                • x49x Re: Informacja 07.08.20, 21:53
                                  Faceci wolą kobiety w sukienkach, to normalne.
                                  • pixma59 Re: Informacja 08.08.20, 14:11
                                    Mężczyźni wolą blondynki.
                                    • engine8 Re: Informacja 08.08.20, 18:06
                                      i bez spodni...
                                      • x49x Re: Informacja 08.08.20, 19:18
                                        W sukiencesmile
                                        • pixma59 Re: Informacja 08.08.20, 19:47
                                          Bez sukienki, w cudownej koronkowej bieliźnie.
      • x49x Re: Informacja 23.07.20, 12:04
        PS Są zranienia, które się z czasem zabliźniają.
    • aksiegowy3 Re: Informacja 27.07.20, 19:00
      po prostu zablokuj gada i tyle.
      ta osoba nie jest zdolna do empati i nigdy nie bedzie w stanie zrozumiec.
      po co sie meczyc. jak zrobi nowy nik to znawu zablokujesz. i tyle w temacie
      zero tolerancji dla durniow
      • pixma59 Re: Informacja 28.07.20, 17:12
        Blokada to tylko pozorne załatwienie sprawy. Wprowadza chaos, odpowiadać nie widząc wpisów osoby blokowanej jest trudno. Lepiej ignorować wpisy takiej osoby, ale znając jej podejście do sprawy by wątek nie stracił dla nas sensu.
        • aksiegowy3 Re: Informacja 28.07.20, 17:59
          nie widze = nie odpowiadam = nie wnerwiam sie
    • x49x Re: Informacja 18.02.21, 18:30
      Witam, jutro ok 17 już nie będę mogła pisać pod nickiem x49x. Usunęłam konto 12 lutego. Czasami trzeba odpocząć. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka