13.10.21, 08:17
Do Tbernarda

Tak, niebieskismile
Obserwuj wątek
    • pixma59 Re: Pogaduchy 13.10.21, 16:03
      Grajmy w zielone... www.youtube.com/watch?v=iM0vzbS7klg
    • x49xx Re: Pogaduchy 14.10.21, 22:19
      Jutro jadę w Pieniny, nie wiem, czy tam będzie zasięg, więc już teraz życzę udanego weekendu, dobranocsmile
      • pixma59 Re: Pogaduchy 15.10.21, 12:14
        Co tam zasięg, ważne by mocnych trunków nie brakowało, nie mówiąc o...w górach nigdy głowa na drugi dzień nie boli wink
    • x49xx Re: Pogaduchy 05.11.21, 18:51
      wpolityce.pl/spoleczenstwo/572872-kurdej-szatan-wpadla-w-szal-wyzywa-sg-od-mordercow
    • tappeel Re: Pogaduchy 08.11.21, 01:41
      Czy ja wiem?
      • x49xx Re: Pogaduchy 08.11.21, 06:35
        ?
    • x49xx Re: Pogaduchy 07.12.21, 16:50
      www.rmf24.pl/raporty/raport-koronawirus-z-chin/polska/news-zdalne-nauczanie-wraca-od-kiedy-i-dla-kogo,nId,5692494#crp_state=1
      • x49xx Re: Pogaduchy 07.12.21, 17:52
        forum.gazeta.pl/forum/w,329,172819182,172819182,Zdalne_nauczanie_od_20_grudnia.html
    • x49xx Re: Pogaduchy 07.12.21, 18:03
      kobieta.wp.pl/nie-ma-na-to-naszej-zgody-rodzice-stanowczo-o-nowych-obostrzeniach-6712892857350848a
    • xdanax Re: Pogaduchy 29.07.22, 12:24
      Wróciłam z trasy rowerowej, tak ok. 25 km, pozdrawiam rowerzystówsmile
      • pia.ed Pogaduchy... 01.08.22, 19:58
        xdanax napisała:

> Wróciłam z trasy rowerowej, tak ok. 25 km, pozdrawiam rowerzystów smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ji/ye/qbjm/ziEDogaGBivqbaskX.jpg

• xdanax Re: Pogaduchy... 01.08.22, 22:18
          Świetne, dziękismile
      • stasi1 Re: Pogaduchy 03.08.22, 07:57
        Ja ostatnio tyle to max robię, raz na dwa miesiące
        • xdanax Re: Pogaduchy 03.08.22, 08:01
          Ja jeżdżę dużo rowerem, już trochę brzuszka zgubiłam, ale jeszcze muszę wydawać ubrania ciut za ciasnesmile Siostra się cieszysmile Ma 10 kg mniej.
          • stasi1 Re: Pogaduchy 07.08.22, 08:14
            Skoro chcesz schudnąć to może nie powinnaś wydawać tych swoich ubrań troszkę za ciasnych? Ostatnio stoimi sobie z takimi co normalnie nadużywają alkoholu pod sklepem. Patrzę stoi tam jakiś obcy rower. Ma na liczniku 44 km. Wyszłła laseczka mówię do niej że mało ma na liczniku, ona na to że przecież te 44 nie od początku
            • xdanax Re: Pogaduchy 07.08.22, 22:17
              Kupię sobie nowe, jak schudnę.
              • stasi1 Re: Pogaduchy 08.08.22, 07:56
                Jak cię stac to teraz wydawaj siostrze. ZAreszta ubrania trzeba sobie zmieniać aby nie było ich żal wyrzucać jak juz się zmęczą życiem
                • pia.ed Pogaduchy... Chcialaby podyskutowac... 08.08.22, 13:12

na temat artykulu, ale chyba tutaj nikogo te sprawy nie interesuja... Od samego poczatku "objawienia" byly bardzo kontrowersyjne i nawet podejrzewano dzialanie szatana sad To nie przeszkadzalo, aby zaczeli sie tam zjezdzac katolicy z calej Europy, jakby innych uznanych swietych miejsc nie bylo...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28768418,co-roku-do-medjugorie-zjezdzaja-tlumy-pielgrzymow-watykan-wciaz.html#do_w=57&do_v=391&do_st=RS&do_sid=750&do_a=750&s=BoxOpLink
                  • xdanax Re: Pogaduchy... Chcialaby podyskutowac... 08.08.22, 17:23
                    Byłam tam, wyprosiłam łaskę macierzyństwa dla bliskiej mi osoby.
                    • pia.ed Pogaduchy... Chcialabym podyskutowac... 09.08.22, 01:51
                      xdanax napisała:
                      > Byłam tam, wyprosiłam łaskę macierzyństwa dla bliskiej mi osoby.

Tak sobie pomyslalam tylko: czy tej laski nie mozna bylo wyprosic w Czestochowie? ...Osobiscie mam duzo wieksze zaufanie do Matki Boskiej Czestochowskiej...

• xdanax Re: Pogaduchy... Chcialabym podyskutowac... 09.08.22, 18:37
                        Masz rację, dawno nie byłam w Częstochowie.
                        • stasi1 Re: Pogaduchy... Chcialabym podyskutowac... 09.08.22, 21:16
                          Znajoma ze swoim chłopakiem jadą na dniach tam. Ja nigdy nie byłem, nie licząc przejazdu
                          • pia.ed Pogaduchy... Chcialabym podyskutowac... 11.08.22, 01:47
                            Dyskusja ledwie zaczela sie i juz jej nie ma... wink Chcialam wiec zadac ostatnie pytanie: gdzie spi
                            podczas swojej przerwy drugi kierowca autobusu? Przypuszczam, ze drzemke ucina sobie w fotelu,
                            jak wszyscy czlonkowie wycieczki, co wg mnie trudno nazwac spaniem...

www.onet.pl/informacje/kai/trzeba-zrezygnowac-z-organizacji-pielgrzymek-bez-noclegow-w-drodze/9sn1lfe,30bc1058
                            • xdanax Re: Pogaduchy... Chcialabym podyskutowac... 11.08.22, 07:55
                              W niektórych autobusach są specjalne łóżka dla kierowców, czy w tym było, nie wiem.
                              • pia.ed Pogaduchy... Chcialabym podyskutowac... 11.08.22, 20:16
                                xdanax napisała:
                                > W niektórych autobusach są specjalne łóżka dla kierowców, czy w tym było, nie wiem.

Raczej nie bylo... bo gdyby drugi kierowca spal w tyle autobusu, to prawdopodobnie by sie uratowal...

www.onet.pl/informacje/kai/trzeba-zrezygnowac-z-organizacji-pielgrzymek-bez-noclegow-w-drodze/9sn1lfe,30bc1058

Najgorsza jest jednak dzisiejsza informacja, ze biuro podrozy bylo nielegalne, a w zwiazku z tym, ofiary katastrofy moga zostac bez odszkodowania... Niestety gdzies zgubilam link, ktory mialam wklecic... sad

• xdanax Re: Pogaduchy... Chcialabym podyskutowac... 11.08.22, 20:38
                                  Niedobrze, że było nielegalne, szkoda ludzi!
                                  • pia.ed Re: Pogaduchy... Chcialabym podyskutowac... 11.08.22, 21:05
                                    xdanax napisała:

> Niedobrze, że było nielegalne, szkoda ludzi!

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/chorwacja-wypadek-polskiego-autokaru-organizator-wycieczki-dzialal-nielegalnie/4zsm1pm?utm_source=www.fakt.pl_viasg_fakt&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2

Klienci biura nie są objęci gwarancją ubezpieczeniową, jaka przysługuje turystom korzystającym z usług zarejestrowanych biur podróży. Podmiot, który nie widnieje w rejestrze działa niezgodnie z przepisami prawa oraz nie podlega planowym kontrolom organizatorów turystyki, które dają gwarancję jakości oferowanych usług.

— Przypadek biura "U Brata Józefa" jest niestety przykładem działania przedsiębiorców w tzw. szarej strefie. Decydowanie się przez klientów na korzystanie z ofert biur podróży działających bez wymaganego wpisu do rejestru i nieposiadających gwarancji ubezpieczeniowej, osłabia ich ochronę prawną.

W środę 10 sierpnia urząd marszałkowski skierował sprawę do organów ścigania. Jednocześnie wszczęto postępowanie administracyjne w sprawie wydania z urzędu decyzji o zakazie wykonywania działalności objętej wpisem do rejestru przez okres 3 lat dla właściciela biura podróży "U Brata Józefa".

• xdanax Re: Pogaduchy... Chcialabym podyskutowac... 11.08.22, 21:11
                                      Ostatnio przed wyjazdem na wycieczkę wezwaliśmy policję do sprawdzenia stanu technicznego autobusu i trzeźwości kierowcy. Ale się kierowca rzucał i miał pretensje o to do nauczycieli. Nie pojechałam, bo byłam chora, ale tylko z rana podjechałam na parking, by dopilnować organizacyjnie wszystkiego. Moja klasa jechała.
                                      • xdanax Re: Pogaduchy... Chcialabym podyskutowac... 11.08.22, 21:12
                                        Koleżanka wezwała policję.
                                      • pia.ed Pogaduchy... Chcialabym podyskutowac... 12.08.22, 01:36
                                        xdanax napisała:

> Ostatnio przed wyjazdem na wycieczkę wezwaliśmy policję do sprawdzenia stanu
                                        technicznego autobusu i trzeźwości kierowcy. Ale się kierowca rzucał...

Troche rozumiem oburzenie kierowcy, bo w tych przypadkach o ktorych czytalam w prasie,
                                        policje wzywano wylacznie wtedy, kiedy zauwazono, ze kierowca byl "pod wplywem"...
                                        Sama bym wezwala, kiedy autobus bylby "gruchotem, na pierwszy rzut oka nie nadajacym sie
                                        do bezpiecznej jazdy.

Artykul ktory ostatnio zalaczylam, nie jest artykulem, ktory czytalam jako pierwszy... Tam napisano,
                                        ze najprawdopodobniej pasazerowie beda musieli skorzystac z wlasnego ubezpieczenia. Pytanie tylko,
                                        ile osob go mialo? wink
                                        • jackiechann Re: Pogaduchy... Chcialabym podyskutowac... 12.08.22, 01:59
                                          Życia nie wróci .Z głębi dotychczasowej dyskusji wypływa wniosek, że najlepiej i najbezpieczniej (w szerokim tego słowa znaczeniu) byłoby się w ogóle nie począć i nie urodzić, ale taką szansę to ma może jeden na milion .
                                          • jackiechann Re: Pogaduchy... Chcialabym podyskutowac... 12.08.22, 02:56
                                            Link do tego www.salon24.pl/newsroom/1244582,prowadzacy-firme-u-brata-jozefa-to-siostra-zakonna-organizowala-wyjazd
                                          • pia.ed Pogaduchy... Chcialabym... 12.08.22, 12:34
                                            jackiechann napisał:

... .Z głębi dotychczasowej dyskusji wypływa wniosek, że najlepiej i najbezpieczniej
                                            (w szerokim tego słowa znaczeniu) byłoby się w ogóle nie począć i nie urodzić,
                                            ale taką szansę to ma może jeden na milion .

Nie urodzić? Dzisiaja musi sie urodzić,... ale Istnieje stare przyslowie:

Kiedy ktos nie ma szczescia, to nawet w drewnianym kosciele cegla mu na glowe spadnie...
                                            i sprawa zalatwiona nawet jesli sie nie ma prywatnego ubezpieczenia.
                                            • pia.ed Pogaduchy... zmieniam tamat... 13.08.22, 12:15
                                              A teraz chcialabym sie dowiedziec, jakie oficjalne procedury istnieja w Polsce i w Niemczech w sprawie pomocy uciekinierom z Ukrainy w otrzymaniu stalego miejsca zamieszkania, kursow jezyka polskiego i pracy? Oczywiscie dla tych ktorzy zdecydowani sa zostac...
                                              • pia.ed Pogaduchy... 14.08.22, 10:53
                                                Chcialabym sie dowiedziec, jakie oficjalne procedury istnieja
                                                w Polsce i w Niemczech w sprawie pomocy uciekinierom z Ukrainy
                                                w otrzymaniu stalego miejsca zamieszkania, kursow jezyka niemieckiego
                                                i pracy?

Podobno Dania dobrze sobie z tym radzi, ale szczegolow nie znam...
                                                • xdanax Re: Pogaduchy... 14.08.22, 11:08
                                                  Jeśli chodzi o szkoły, to jest ogromny bałagan i nie ma żadnych procedur.
                                                  • pia.ed Re: Pogaduchy... 14.08.22, 14:31
                                                    xdanax napisała:
                                                    > Jeśli chodzi o szkoły, to jest ogromny bałagan i nie ma żadnych procedur.

Dla mnie szkoly nie sa takie wazne, bo jak mozna sie porzadnie czegos sie nauczyc,
                                                    bez podstawowej znajomosci jezyka kraju w ktorym sie mieszka? Albo jak odrabiac lekcje
                                                    nie majac mieszkania? wink
                                                    Mnie chodzilo bardziej o to, aby uciekinierzy nie musieli caly czas zmieniac miejsca zamieszkania...

• xdanax Re: Pogaduchy... 14.08.22, 14:41
                                                    U nas już niektórzy tu zostali, ale mają pracę i mieszkanie na miejscu.
                                                  • pia.ed Pogaduchy... 14.08.22, 22:43
                                                    Jesli nie jest sie wybrednym, to jakas prace mozna dostac... Ale skad mieszkanie, skoro mlodzi Polacy
                                                    latami gniezdza sie u swoich rodzicow, albo cos wynajmuja prywatnie, wydajac na to 3/4 swojej pensji?

xdanax napisała:
                                                    > U nas już niektórzy tu zostali, ale mają pracę i mieszkanie na miejscu.

U mnie sprawa wyglada w ten sposob, ze ci ktorzy zglosili sie do o pomoc do Urzedu do Spraw Imigracji, zostali zakwaterowani w motelu czy w lokalu nalezacym do Urzedu i otrzymali pelne wyzywienie plus "kieszonkowe"...
                                                    Problem jest w tym, ze lokal jest tylko tymczasowy i wkrotce zostana umieszczeni w gminach, gdzie sa mieszkania, mozliwosc pojscia na kurs jezykowy i miejsce w szkole dla ich dzieci.
                                                    Wielu imigrantom to sie nie podoba, bo chca zostac w wielkich miastach... ale te sa juz zbyt obciazone finansowo tymi, ktorzy tam chca mieszkac, ale nie chca pracowac!
                                                  • xdanax Re: Pogaduchy... 14.08.22, 23:28
                                                    U mnie rodziny mieszkają w domach na wsi, mają całe domy do swojej dyspozycji, pracują też na terenie wsi, mają bardzo dobre warunki mieszkaniowe.
                                                  • xdanax Re: Pogaduchy... 14.08.22, 23:30
                                                    Wiem coś o tym, córa płaci 4 tysiące za wynajem 2-pokojowego mieszkania. Ma kupione nowe mieszkanie, ale trzeba go wykończyć.
                                                  • pia.ed Re: Pogaduchy... 15.08.22, 19:20
                                                    Istnieje tez druga grupa imigrantow z Ukrainy: ci ktorzy zainstalowali sie na wlasnych warunkach... Wiadomosci o pierwszej grupie, jak i o tej drugiej, mam wylacznie z lokalnej prasy.
                                                    Te osoby zdobyly zakwaterowanie na wlasna reke, bo mialy jakies kontakty jeszcze przed ucieczka z Ukrainy.
                                                    Pewna pani z trzema corkami znalazla miejsce w niewielkiej wspolnocie mieszkaniowej, ktorej czlonek przebywal na wyjezdzie zagranicznym i pozwolil rodzinie uzywac jego mieszkanie.

Z artykulu wynikalo, ze czlonkowie wspolnoty utrzymywali te Ukrainke i jej corki, bo byla to strefa,
                                                    w ktorej mieszkalo zbyt wielu cudzoziemcow, a wg przepisow Urzedu Migracyjnego zamieszkanie
                                                    rodziny bylo niezgodne z wytycznymi tego Urzedu.
                                                    Gdyby ta rodzina znalazla mieszkanie w strefie niemal wolnej od obcokrajowcow, to otrzymywalaby wszelka pomoc do czasu az stanelaby na nogi!

W ten sposob Urzad Migracyjny naprawia blad z 2015 roku, a takze bledy z lat poprzednich, kiedy to pozwolono azylowcom osiedlac sie na wlasna reke tam, gdzie chcieli! Spowodowalo to olbrzymie skupiska grup etnicznych w jednym miejscu i olbrzymia ciasnote mieszkaniowa, kiedy to w dwupokojowym mieszkaniu mieszkalo nawet 10 osob!!!
                                                    Nikt nie pracowal, a wladze socjalne miasta nie dawaly rady utrzymac tak olbrzymiej ilosci ludzi. sad Nie bylo
                                                    tez zadnej kontroli, z czego utrzymuja sie imigranci, a czesto byla to dzialalnosc kryminalna!
                                                  • pia.ed Re: Pogaduchy... 16.08.22, 22:27
                                                    Dzieci, które przyjechały z Ukrainy i które otrzymają zezwolenie na pobyt,
                                                    mają prawo do szkoły, ale nie są zobowiązane do uczęszczania...
                                                    To ostatnie dotyczy tylko dzieci zarejestrowanych w Szwecji.

- Oznacza to, że liczba dzieci z Ukrainy, które przyjeżdżają do Szwecji,
                                                    niekoniecznie odzwierciedla to, ile dzieci rozpocznie naukę
                                                    w szwedzkiej szkole.

Niektóre ukraińskie dzieci nie pójdą więc do szwedzkiej szkoły, lecz będą
                                                    na odległość uczyć się w szkole ukraińskiej.

• xdanax Re: Pogaduchy... 16.08.22, 22:50
                                                    Nie wszystkie dzieci z Ukrainy chodziły do naszej szkoły, chociaż mieszkają w naszej gminie. Łączyły się przez internet ze swoja szkołą.
    • xdanax Re: Pogaduchy 03.08.22, 16:25
      forum.gazeta.pl/forum/f,275898,pogaduchy.html

Zapraszam na prywatne forum chętne osoby.
    • xdanax Re: Pogaduchy 02.01.23, 12:01
      Nowa, możemy tu pogadać, miłego dzionka!
    • marysia67 Re: Pogaduchy 23.01.23, 19:38
      Ja jeżdżę rowerem codziennie, dziś w mżawce jeździłam ze dwie godziny przy temperaturze 1-2 stopni. Byłam też u mamusi na pogaduchachsmile Jutro też pojadę, bo nie ma kalendarza, zawiozę jej. Ja bardzo lubię jeździć rowerem.
    • marysia67 Re: Pogaduchy 23.01.23, 19:42
      To moje drugie hobbysmile
      • teodor-k Re: Pogaduchy 14.02.23, 17:44
        W tym roku było sporo Jeszcze jak wracałem z wycieczki z Tarnowa to kupiłem dwa koszyki prawdziwków .Mam jeszcze dwa słoje suszonych kani .
    • teodor-k Re: Pogaduchy 14.02.23, 17:40
      Byłem tam Miniatur Sunderland w hamburskiej dzielnicy Speicherstad .Największa na świecie kolejka miniaturowa .
    • marysia67 Re: Pogaduchy 21.02.23, 13:24
      Wiatr zrobił zniszczenia na cmentarzach, dużo potłuczonych zniczy. Zdążyłam skaleczyć dłoń. Wybierając się na cmentarz weźcie ze sobą rękawice ochronne i worek na potłuczone szkło. Ja uzbierałam cały dużo worek, a jeszcze pełno zostało. Wszędzie pełno potłuczonych zniczy, zbierałam z przejść. Pozdrawiamsmile
      • marysia67 Re: Pogaduchy 19.03.23, 16:19
        Wróciłam z godzinnej przejażdżki rowerowej, trasa głównie poprzez lasy iglaste, ale asfaltową drogą. Przyroda budzi się z zimowego snu, widać oznaki wiosny. Pachnie igliwie sosen.
    • bento67 Re: Pogaduchy 16.04.23, 18:37
      Smutno mi, zmarł nagle mój sąsiad, był ciut starszy ode mnie, zawsze okazywał mi życzliwość.
    • bento67 Re: Pogaduchy 16.04.23, 21:37
      Zawieszam pisanie na tym forum do odwołania, dobranoc.
    • bento67 Re: Pogaduchy 19.04.23, 11:35
      Pozdrawiam z konkursu. Jestem z uczniami ze szkoły , czekamy na wyniki. U nas pada od rana, a ja jechalam rowerem ochraniając się parasolem, bo nie mogłam znaleźć kluczy do garażu.
      • nfresko234 Re: Pogaduchy 27.04.23, 11:29
        Czy można tu pogadać ,zwłaszcza z kobietami ?
    • bento67 Re: Pogaduchy 27.04.23, 11:56
      Można
    • bento67 Re: Pogaduchy 27.04.23, 17:51
      Robimy syrop z mniszka lekarskiego, pozdrawiam.
      • friend_of_women Re: Pogaduchy 27.04.23, 19:15
        Według starej receptury:
        - 500 główek kwiatu mniszka
        - 1 litr wody
        - sok wyciśnięty z 2 cytryn
        - 1 kg cukru
        Kwiaty zalewamy wodą i gotujemy 20 min. na małym ogniu. Wywar odstawiamy, gdy ostygnie przepuszczamy przez gazę wyciskając kwiatostan, wlewamy sok z cytryn dodajemy cukier, mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez około 2 godz. Zlewamy do wyparzonych słoików. Syrop dobry na kaszel.
        • bento67 Re: Pogaduchy 27.04.23, 19:18
          Dzięki, ja wydrukowałam, to wyszło dużo kartek, łącznie z komentarzamismile
        • nfresko234 Re: Pogaduchy 28.04.23, 10:01
          friend_of_women napisał:

> Według starej receptury:
          > - 500 główek kwiatu mniszka
          > - 1 litr wody
          > - sok wyciśnięty z 2 cytryn
          > - 1 kg cukru
          > Kwiaty zalewamy wodą i gotujemy 20 min. na małym ogniu. Wywar odstawiamy, gdy
          > ostygnie przepuszczamy przez gazę wyciskając kwiatostan, wlewamy sok z cytryn d
          > odajemy cukier, mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez około 2 godz. Zlewamy
          > do wyparzonych słoików. Syrop dobry na kaszel.
          Jak można kobietę zanudzić na śmierć .
          • friend_of_women Re: Pogaduchy 28.04.23, 12:37
            >Jak można kobietę zanudzić na śmierć .

Co ty wiesz o kobietach? Z takim zwisem możesz tylko po necie pląsać wink
    • bento67 Re: Pogaduchy 28.04.23, 09:49
      Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów i życzę udanego, spokojnego świętowania, wywiescie flagi! Bawcie się dobrze i odpocznijcie od codziennego zgiełku. Ptaszki dają ładny koncert ,wiosna!
      • nfresko234 Re: Pogaduchy 28.04.23, 10:00
        Bez ciebie nie ma zabawy .Musisz tu być ,a szczególnie ze mną .Ja już tęsknię .
        • bento67 Re: Pogaduchy 28.04.23, 11:14
          Spoko, jeszcze tu będę 4 latasmile
        • friend_of_women Re: Pogaduchy 28.04.23, 12:38
          Liż teodorze liż...skoro tylko tyle potrafisz wink
          • bento67 Re: Pogaduchy 28.04.23, 13:49
            Daj mu spokój. Kolejny raz Cię ostrzegam.
            • bento67 Re: Pogaduchy 28.04.23, 14:23
              Oczywiście wpis był do A.
              • friend_of_women Re: Pogaduchy 28.04.23, 15:09
                Już się przestraszyłem, że to do mnie. Teodor wesoły bo tygodniówkę mu wypłacili i się nawalił chłopczyna, ale jak ciężko pracuje to mu się należy taki element baśniowy wink
                • bento67 Re: Pogaduchy 28.04.23, 16:00
                  Myślisz, że zdobędziesz moje zaufanie ubliżając innym? Mylisz się i to bardzo!
                  • taniarada Re: Pogaduchy 28.04.23, 17:49
                    Ja wygasiłem pewne nicki bo szkoda zdrowia psychicznego .Muszę dodać ten nowy na n .Fajne forum ale muszą go strollować .Miłego wieczoru Danusiu .
                    • bento67 Re: Pogaduchy 28.04.23, 18:54
                      Jaki nowy?
                      • friend_of_women Re: Pogaduchy 28.04.23, 19:49
                        Kręci tobą jak pies ogonem, a ty nie kumasz wink
                    • bento67 Re: Pogaduchy 28.04.23, 18:59
                      Wzajemnie my wracamy z zakupów z Tbg, bo parę dni będziemy siedzieć z D w domu.
                      • taniarada Re: Pogaduchy 28.04.23, 20:20
                        Niedziela handlująca .I do tego wtorek .Byle kasa była smile
                  • friend_of_women Re: Pogaduchy 28.04.23, 19:47
                    Rzadko się mylę! O zaufanie nigdy nie proszę, w moich kręgach to w dobrym tonie!
                  • taniarada Re: Pogaduchy 24.05.23, 12:13
                    bento67 napisała:

> Myślisz, że zdobędziesz moje zaufanie ubliżając innym? Mylisz się i to bardzo!
                    >
                    Musiałem się wylogować by zobaczyć psychofana .Mam go wygaszonego .Skąd taki facio co lata po forach i wpisuje ,mam do Ciebie taką śmiałość .Inni go zlewają ciepłym moczem .Ja go wygasiłem bo takich nie brakuje na forach .Ale dlaczego do obcej kobiety takie wpisy to nie rozumiem .Znudzony patroluje te fora gdzie jesteś .
                    • bento67 Re: Pogaduchy 24.05.23, 15:14
                      Ja nikogo ' nie zlewam ciepłym moczem".
      • friend_of_women Re: Pogaduchy 28.04.23, 12:43
        I tobie wiele radości, tańcz boso po trawie zielonej skąpanej w rosie, ciesz się każdą chwilą i niech te ptaszki ci kwilą i...kwilą wink
        • bento67 Re: Pogaduchy 28.04.23, 13:18
          Dzięki
          • nfresko234 Re: Pogaduchy 28.04.23, 13:31
            bento67 napisała:

> Dzięki
            >
            Ta twoja przyjaciółka to trochę dziwna jest ma jakieś zwidy. I bardzo zadrosna .Nie możesz się oderwać ode mnie .Może jakiś wypadzik do lasu .Lubię tańczyć z wilkami .Baśka miała fajny biust ,a Ela całowała cudnie ......
            • bento67 Re: Pogaduchy 28.04.23, 13:41
              Nie mam czasu na takie bzdety. Uspokój się, albo Cię wygasze.
              • nfresko234 Re: Pogaduchy 28.04.23, 13:51
                Mnie będziesz tęsknić .Zostaje mi twoja przyjaciólka jakby co .Gołą stópką po po rosie .Piękne i jaki romantyzm .
                • nfresko234 Re: Pogaduchy 28.04.23, 13:58
                  Dobra znikam bo się niemiło robi .Fajnego weekendu życzę i będę tęsknił .
                  • bento67 Re: Pogaduchy 28.04.23, 14:23
                    Wzajemnie udanego weekendu.
    • bento67 Re: Pogaduchy 21.05.23, 20:38
      Witam, zaprosiłam ostatnio z tego forum dwie osoby na moje prywatne forum. Jeśli chcecie tam pisać, to was dodam, mnie tu wkrótce nie będzie, pozdrawiam.
      • friend_of_women Re: Pogaduchy 22.05.23, 08:24
        Czy ja jestem wśród nich?
        • bento67 Re: Pogaduchy 22.05.23, 08:44
          Nie
          • friend_of_women Re: Pogaduchy 23.05.23, 10:14
            Wiele tracisz, taniarada to ciepłe kluchy, przy mnie kobiety rozkwitają...a ja spijam ich nektar wink
            • bento67 Re: Pogaduchy 23.05.23, 21:59
              Nie lubię zarozumiałych ludzi, a Ty taki jesteś. Ciesz się, że w ogóle z Tobą rozmawiam.
              • maszkaroni Re: Pogaduchy 24.05.23, 06:47
                Rozumiem, że nie lubisz samej siebie. Bo przez ciebie to dopiero przemawia zarozumialstwo. A kim ty jesteś że rozmowa z tobą to taki zaszczyt?
                • bento67 Re: Pogaduchy 24.05.23, 06:57
                  Wybacz, ale nie tłumaczę się, gdy nie poczuwam się do winy.
                • taniarada Re: Pogaduchy 24.05.23, 11:24
                  maszkaroni napisał:

> Rozumiem, że nie lubisz samej siebie. Bo przez ciebie to dopiero przemawia zaro
                  > zumialstwo. A kim ty jesteś że rozmowa z tobą to taki zaszczyt?
                  Możesz.nie truć doopy i zniknąć na wieki .
                  • maszkaroni Re: Pogaduchy 24.05.23, 13:05
                    Te, rycerzyk a nie popuść w zbroję bo ci zardzewieje. No bo kim jest ta osoba że rozmowa z nią to taki zaszczyt? Prezydentowa? Premierowa? Papieżowa? Gwiazda kina niemego? Zarozumialstwo twoje i tej osoby jest ogromne.
                    • taniarada Re: Pogaduchy 24.05.23, 13:50
                      A kogo to obchodzi .Jak nie rozumiesz po polsku to weź zrób baranka o ścianę ,albo rozmawiaj normalne .Rajcuje cię że ktoś ci odpisuje .Kim ty w ogóle jesteś ? Nikim .Bez odbioru i bez żalu .A kysz maro nie czysta .
                      • maszkaroni Re: Pogaduchy 24.05.23, 14:08
                        To się nie wtykaj jak swoich słów nie kieruję do ciebie. Z polskim to ty masz na bakier panie "mondry" inaczej.
    • bento67 Re: Pogaduchy 23.05.23, 07:03
      Pozdrawiam ze słonecznego Podkarpacia. Jestem 3 dni w komisji egzaminacyjnej.
      • friend_of_women Re: Pogaduchy 23.05.23, 10:16
        Miej wyrozumiałość i bądź przyjaźnie nastawiona do adeptów wink
        • bento67 Re: Pogaduchy 23.05.23, 21:56
          Dobrze
      • taniarada Re: Pogaduchy 23.05.23, 10:20
        bento67 napisała:

> Pozdrawiam ze słonecznego Podkarpacia. Jestem 3 dni w komisji egzaminacyjnej.
        >
        Super pani egzaminatorko .Ja pozdrawiam z Hanower .Dzisiaj ciężki dzień 😛
    • taniarada Re: Pogaduchy 23.05.23, 21:20
      Dzisiaj zimno jutro 16 stopni i deszcz .Dobrej nocy życzę wszystkich .
      • bento67 Re: Pogaduchy 23.05.23, 21:55
        Dobranoc
    • bento67 Re: Pogaduchy 24.05.23, 07:34
      Witam, dziś mój nick wygaśnie, wrócę pod innym, jak zrealizuję listę zadań( 80 punktów) Pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnych rozmów na tym forum i dużo zdrowiasmile
      • friend_of_women Re: Pogaduchy 24.05.23, 11:30
        Tylko poi nowym nickiem napisz, że to ty bo trudno będzie cię odszukać wink
        • friend_of_women Re: Pogaduchy 24.05.23, 11:30
          ...pod
          • bento67 Re: Pogaduchy 24.05.23, 14:22
            Mnie ciężko podrobić, zaraz się wydasmile
    • kochamzapachfrezji Re: Pogaduchy 27.05.23, 18:35
      Faceci to duże dzieci. Wyjeżdżam na 5 dni. Wyprasowałam mężowi 10 koszul. 5 z długim i 5 z krótkim rękawem. Zginelibyscie bez nassmile Pozdrawiam
      • maszkaroni Re: Pogaduchy 27.05.23, 21:15
        Twój mąż zginie. Ja nie zginę. Trzeba było mu uprasować jeszcze dwie dodatkowe na randkę.
        • kochamzapachfrezji Re: Pogaduchy 27.05.23, 21:36
          To dobrze, że potrafisz prasować.
          • maszkaroni Re: Pogaduchy 27.05.23, 21:42
            Wiele rzeczy potrafię. Jestem samowystarczalny.
            • taniarada Re: Pogaduchy 30.05.23, 18:10
              Bez baby też 🤣
      • friend_of_women Re: Pogaduchy 01.06.23, 06:42
        I tutaj będę polemizował z tobą, nie każdy facet jest ofiarą losu. Osobiście tak ważnych zadań nigdy nie powierzam kobietom.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka