malwina52 05.11.04, 13:35 rany ile razy obiecuje sobie ze bede systematyczna, nie bede zostawiala nic na ostatnia chwile, i td itp efekt gonie z wywieszonym jezykiem za wszystkim dobrze ze sa weekendy, nadrabiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kla-ra Re: jestescie zorganizowane czy roztrzepane? 05.11.04, 16:17 Oj Malwinko,ale zadajesz pytania,a za chwileczke kazdej z nas zrobisz portret psychologiczny. W zyciu zawodowym jestem osoba baaaardzo zorganizowana i poukladana.Nie moze byc spraw zostawionych na tzw "pozniej". W zyciu osobistym odwrotnie lubie pobalaganic i zostawic na pozniej,a pozniej biegam jak w kieracie.Oczywiscie z tego bardzo jest nie zadowolony moj maz,ktory w kazdej sytuacji jest pedantem,ale to takie wzajemne uzupelnianie sie. Odpowiedz Link
mira54 Re: jestescie zorganizowane czy roztrzepane? 05.11.04, 16:55 U mnie musi być wszystko dopiete na przysłowiowy "ostatni guzik". Tak musi byc jeśli organizuje jakas impreze. Pod tym wzgledem jestem bardzo zorganizowana i wymagajaca. Natomiast w domu lubie poleniuchowac i czasami pozostawic sprzatanie na nastepny dzien. Odpowiedz Link
natla Re: jestescie zorganizowane czy roztrzepane? 05.11.04, 20:58 Ja dokładnie jak Klara. Często jestem baLaganiarą, (ale nie brudasem!!!) i nie lubie zdeklarowanych pedantów. Czy to ,że jest fałdka na narzucie jest problemem i trzeba to zaraz poprawić? A niech sobie będzie. Ja wolę w tym czasie np. poczytać. Bardzo lubię doprowadzic do stanu koszmarnego pokój, czy pokoje i posprzątać. Potem siadam i zachwycam się porządkiem i nawet go jakiś czas utrzymuję. Lubię się wybrudzić do imentu z jakiegoś tam powodu, potem się wykąpać i czuć swą czystość i świerzość. Popatrzcie, ile traci pedant. Pedant całe życie utrzymuje super porządek , bo brak mu innych zainteresowań. Sprawdza mi się to w życiu, poza jednym przypadkiem: mojej osobistej przyjaciólki. Odpowiedz Link
natla Re: jestescie zorganizowane czy roztrzepane? 12.01.05, 22:51 Tesunia napisała: )) ..ja "rostrzepaniec")w sensie reagowania, choc ostanio jakos zaczynam panowac nad sytuacja, Odpowiedz Link
nitka3 Re: jestescie zorganizowane czy roztrzepane? 13.01.05, 00:34 JA? bardzo roztrzepana..w zwiazku z tym dosyc zorganizowana!!Nie mam juz co do siebie złudzeń..nie pamietam telefonow(własnego tez nie!),dat,godzin.....do dzis nie jestem pewna kiedy jest "duza przerwa"..itd..ale, w zwiazku z tym :mam zapisane,zanotowane,sprawdzam po trzy razy ,wieczorem wieszam na klamce , kłade na srodku stołu,umawiam sie ze ktos mi przypomni-dla pewnosci..itd.A w domu? kurzu nie dostrzegam w ogóle nigdy,dywan w psiej siersci...ale w szufladach i szafach absolutnie wszystko poukładane ..kazda rzecz w pudełku,w nocy wstaje i moge wyjac po ciemku ..kawałek czarnej tasiemki,która jest bardziej w lewo od niebieskiego sznureczka ,w prostokatnym pudełeczku w dolnej szufladzie.To jest raczej zwiazane z logika niz czystoscia .. z "teorią zbiorów" rzeczy o podobnych cechach koło siebie -baby z babami ,żaby z żabami..inaczej przy moim roztargnieniu i lekceważeniu prozy zycia chyba bym zginęła!No i własnie ..czy jestem zorganizowana czy roztrzepana?Ps.W pracy ,ze strachu ze sie rypnie ..wszystko mam zrobione jak trzeba -wstydze sie ,boje sie że konsekwencje mojego roztrzepania poniosą inni Odpowiedz Link
tesunia Re: jestescie zorganizowane czy roztrzepane? 13.01.05, 10:50 niteczko3 wiesz,czytajac Ciebie odnosze wrazenie,ze raczej jestes zapominalska mam podobnie choc nie tak w duzym stopniu ,jak TY.. niektore sprawy do zalatwienia w nastepnym dniu tez leza zapisane na kartce na stole. zorganizowanie a w szafach/szufladach podobnie ,jak u Ciebie i trafia mnie jak ktos biorac cos ,odklada gdzie indziej. Odpowiedz Link
natla Re: jestescie zorganizowane czy roztrzepane? 13.01.05, 19:51 Typowa roztrzepano-logiczna główka dobrego matematyka. Zgadłam? Odpowiedz Link
malwina52 Re: J.Kofta 13.01.05, 13:35 Roztargnienie Coś mówisz do mnie Ja udaję Udaję, że cię słucham Akurat jestem w magii wspomnień Ciut nieobecna, trochę głucha Wiem, to co mówisz Jest bardzo ważne Związane z pracą, domem, dzieckiem A ja rozmyślam niewyraźnie Jaką by jutro włożyć kieckę Przybieram wyraz twarzy tępy Ty chociaż głośny, jesteś niemy Snują się we mnie wspomnień strzępy A w głowie kwitną chryzantemy Nie wychodź z siebie moje złotko Pozwól mi czasem być idiotką Pomyśl, jaką ponurą jest egerią Kobieta zawsze serio Odpowiedz Link
lilimarlene1 Re: J.Kofta 13.01.05, 17:41 Malwinko! to Jonasz, a ja myślałam, że Ty to o sobie i chciałam Ci odpisać,że ze mną jest tak samo. Ha,ha,ha Ciągle słyszę zarzuty,że nie słucham. A ja słucham,tylko myśli mi gdzieś tak uciekaja w inne rejony,w inne światy. Odpowiedz Link
mada50 Re: jestescie zorganizowane czy roztrzepane? 13.01.05, 14:24 staram się być zorganizowana,bo skutki roztrzepania strasznie męczące,a nie lubię poprawiać i robić tego samego dwa razy Odpowiedz Link
lilimarlene1 Re: jestescie zorganizowane czy roztrzepane? 13.01.05, 17:42 u mnie dwa w jednym. Odpowiedz Link
ona44 Re: jestescie zorganizowane czy roztrzepane? 13.01.05, 20:45 Kofta pisał też o mnie)) Malwinko pozdrawiam)) Odpowiedz Link
tesunia Re: jestescie zorganizowane czy roztrzepane? 13.01.05, 22:26 ona44 napisała: > Kofta pisał też o mnie)) > > Malwinko pozdrawiam)) jak to pisala o Tobie?????????????? Odpowiedz Link
natla Re: jestescie zorganizowane czy roztrzepane? 13.01.05, 22:30 Tesunia! Pomysl "roztrzepańczyco". ))))) Odpowiedz Link
lilimarlene1 Re: jestescie zorganizowane czy roztrzepane? 14.01.05, 13:32 Tesuniu! on po prostu pisał o nas (dziewczynach,kobietach,babach, babeczkach...itd) Odpowiedz Link
malwina52 Re: jestescie zorganizowane czy roztrzepane? 14.01.05, 14:16 moje roztrzepanie siegnelo zenitu, znow stracilam rekawiczki, a byly takie fajne z cielecej skorki rude, ale jako optymistka juz sie ciesz bo to wrozy nadejscie nowego Odpowiedz Link
natla Re: jestescie zorganizowane czy roztrzepane? 14.01.05, 17:03 Biję Cię. W przeciagu 2 ostatnich tygodni zostawiłam 3 razy w drzwich wejściowych klucze od mieszkania razem z kartami bankowymi i pieniędzmi. Mam, chwalić patrię, porządnych sąsiadów. )) Odpowiedz Link
tesunia Re: jestescie zorganizowane czy roztrzepane? 06.04.05, 16:18 sloneczko wieosenne powinno nam dodac extr wigoru i koncentracji) Odpowiedz Link