stasi1 02.07.25, 15:12 Jutro ma być ciepłej a ja mam wolne, koszmar Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stasi1 Re: Ale temperatura! 04.07.25, 11:12 Nie mogłem, musiałem sprzątnąć drewno na zimę. Jeszcze zostało na przyszłą Odpowiedz Link
xstefciax Re: Ale temperatura! 16.07.26, 18:30 My też musimy przygotować drewno na opał. Uroki swoich lasów Odpowiedz Link
engine8t Re: Ale temperatura! 06.07.25, 22:00 stasi1 napisał: > Że szok! Czas na termometr ze skala do 60 St? Odpowiedz Link
stasi1 Re: Ale temperatura! 08.07.25, 10:03 Przydał by się. Taka temperatura była za pół godziny Odpowiedz Link
pia.ed Ale temperatura! 09.07.25, 00:05 stasi1 napisał: Przydał by się. Taka temperatura była za pół godziny W słoncu... a jakbys polozyl termometr na parapecie, to 70 C by pokazał... Odpowiedz Link
engine8t Re: Ale temperatura! 10.07.25, 01:33 pia.ed napisała: > stasi1 napisał: > Przydał by się. Taka temperatura była za pół godziny > > W słoncu... a jakbys polozyl termometr na parapecie, to 70 C by pokazał... Moj w cieniu pokazuje 80.. Odpowiedz Link
pia.ed Ale temperatura! 10.07.25, 14:00 [i[engine8t napisał: Moj w cieniu pokazuje 80... .[/i] FAERENHAIT... Odpowiedz Link
stasi1 Re: Ale temperatura! 12.07.25, 11:19 Pewnie tak, trochę go za nisko powiesiłem, muszę zmienić jego lokalizację o 20 cm w górę, faktycznie może mniej będzie pokazywał, wyżej nad parapetem Odpowiedz Link
pia.ed Ale temperatura! 17.07.26, 16:30 stasi1 napisał: Pewnie tak, trochę go za nisko powiesiłem, muszę zmienić jego lokalizację o 20 cm w górę, faktycznie może mniej będzie pokazywał, wyżej nad parapetem. To nic nie pomoze jesli termometr jest od poludniowej czy zachodniej strony. i swieci slonce. Moze ci wtedy wybic 45 C Temperature mierzy sie w cieniu, wszystko inneto falsz. Wlasnie wrocilam z centrum, gdzie bylam rowerem.-.Slonce palilo i byl niemal ukrop, a teraz sprawdzilam na komputerze i jest "tylko" 28 C. U mnie na mobilu tez wyswieta sie temperatura, wiec u ciebie tez powinna! Odpowiedz Link
stasi1 Re: Ale temperatura! 17.07.26, 20:48 Miałem 4 termometry zewnętrzne, na 4 oddzielnych strefach pomiarowych. Jedna mi padła od południowego-zachodu. I muszę tu coś wstawić. Pewnie elektroniczny bo one maja dużą temperaturę na plusie. Normalne spirytusowe chyba tak dużej nie potrafią mierzyć. Dlatego łatwiej znaleźć syberyjski termometr(-60) niz dla nas na słońce +60. Ten termometr się ugotował , najgorsze że właśnie kilka dni wcześniej podniosłem jego lokalizację, i to n ie pomogło. Wystarczyło zabrać go do domu. Za to nadal wytrzymuje ten rtęciowy z PRL, tylko do 45 stopni i to od południowo-wschodniej strony. jeszcze ma gorzej bo słońce odbija się od prostopadłej ściany, więc przy okazji nie ma przewiewu. Odpowiedz Link