xstefciax 30.12.25, 22:25 www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/trump-jest-bezwzgl%C4%99dny-ro%C5%9Bnie-liczba-deportacji-polak%C3%B3w-z-usa-msz-poda%C5%82-liczb%C4%99/ar-AA1ThMpj?ocid=BingHp01&pc=W307&cvid=04377a0f52b14be298ec1320a182f54b&ei=27 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-zybi Re: Deportacje Polaków z USA 30.12.25, 23:05 Oddali swój głos na prześladowcę to niech cierpią. Chcieli Trumpa to mają Trumpa 😉 Odpowiedz Link
hana2 Re: Deportacje Polaków z USA 25.01.26, 14:35 Część wyborców Trumpa boi się wychodzić z domu w obawie przed obławą ICE... Odpowiedz Link
boggi_dan Re: Deportacje Polaków z USA 25.01.26, 15:12 Zwłaszcza ci co chodzą na protesty z pistoletem i dwoma magazynkami. Lepiej niech u nas przeszkolą młodzież w obsłudze broni. Zamiast wysyłać durne książeczki jak się zachować w wypadku W. Odpowiedz Link
hana2 Re: Deportacje Polaków z USA 25.01.26, 15:27 Gdyby wydał te książki PiS to byłby cenne, a że wydał Tusk, to trzeba to obszczekać. A prawda jest taka, że zarządzanie w sytuacji kryzysowej jest prostsze, gdy społeczeństwo jest w pewnym stopniu uświadomione na tematy bezpieczeństwa. No ale czasem trzeba zacząć od uświadomienie, że uświadomienie jest konieczne. Odpowiedz Link
hana2 Re: Deportacje Polaków z USA 25.01.26, 16:41 A tak poza tym jest tyle filmów z egzekucji tego pielęgniarza w Minnesocie, że te kłamstwa które powielasz, że miał on broń są po prostu bezcelowe. Odpowiedz Link
uoia Re: Deportacje Polaków z USA 25.01.26, 17:58 hana2 napisała: > A tak poza tym jest tyle filmów z egzekucji tego pielęgniarza w Minnesocie, że > te kłamstwa które powielasz, że miał on broń są po prostu bezcelowe. O tym, ze zabral, na demonstracje, bron i na wszelki wypadek dwa magazynki do niej, tez jest na tych filmach? Ja Ci powiem Hana... ja idac ulica, widzac mundurowych czuje sie zaopiekowana i bezpieczna. kiedy widze takich "inzynierow " czy "doktorow" na wszelki wypadek przechodze na druga strone. Odpowiedz Link
hana2 Re: Deportacje Polaków z USA 25.01.26, 18:12 Gdy widzę w moim mieście Azjatę pędzącego na rowerze z dostawą jedzenia wysyłam mu w myślach dużo życzliwości. Odpowiedz Link
hana2 Re: Deportacje Polaków z USA 25.01.26, 18:40 Na nagraniach nie widać jakoby funkcjonariusz działał w obronie własnej. Nagrania nie potwierdzają wersji waszego departamentu. A poza tym mój udział w dyskusji dotyczył niedorzecznej sytuacji, gdy z domu boja się wychodzić wyznawcy Trumpa. Odpowiedz Link
boggi_dan Re: Deportacje Polaków z USA 27.01.26, 21:31 uoia napisała: > hana2 napisała: > > > A tak poza tym jest tyle filmów z egzekucji tego pielęgniarza w Minnesoci > e, że > > te kłamstwa które powielasz, że miał on broń są po prostu bezcelowe. > > O tym, ze zabral, na demonstracje, bron i na wszelki wypadek dwa magazynki do n > iej, tez jest na tych filmach? > Ja Ci powiem Hana... ja idac ulica, widzac mundurowych czuje sie zaopiekowana i > bezpieczna. kiedy widze takich "inzynierow " czy "doktorow" na wszelki wypadek > przechodze na druga strone. Rewelacje z USA właśnie odwracają uwagę od łamania praw obywatelskich przez Tuskową mafię. Takie jak ostatnio wejście do KRSu. Odpowiedz Link
engine8t Re: Deportacje Polaków z USA 27.01.26, 02:18 hana2 napisała: > A tak poza tym jest tyle filmów z egzekucji tego pielęgniarza w Minnesocie, że > te kłamstwa które powielasz, że miał on broń są po prostu bezcelowe. Dawaj ten jeden ktory pokazuje ta egzekucje.. Bo ja nie widzialem ani jednego. Odpowiedz Link
banowanyzaprawde1 Re: Deportacje Polaków z USA 27.01.26, 18:40 Odsyłam www.nytimes.com/interactive/2026/01/24/us/minneapolis-shooting-alex-pretti-timeline.html Odpowiedz Link
boggi_dan Re: Deportacje Polaków z USA 27.01.26, 21:26 Czekam kiedy pojawi się szczegółowe przestawienie, omówienie organizacji, struktur, metod działania lewackich bojówek w Minnesocie, jak są one koordynowane i finansowane przez Demsów (gubernatora, burmistrza, Sorosa). Na razie napotykam sie na szczątkowe informacje i nie chce mi się ich uporządkować, tym bardziej, że nie czuję, nie znam do końca amerykańskiej specyfiki. Odpowiedz Link
boggi_dan Re: Deportacje Polaków z USA 25.01.26, 17:23 hana2 napisała: > Gdyby wydał te książki PiS to byłby cenne, a że wydał Tusk, to trzeba to obszcz > ekać. A prawda jest taka, że zarządzanie w sytuacji kryzysowej jest prostsze, g > dy społeczeństwo jest w pewnym stopniu uświadomione na tematy bezpieczeństwa. N > o ale czasem trzeba zacząć od uświadomienie, że uświadomienie jest konieczne. Wydało je MON z Tygryskiem na czele. Tadek dostał na swoim mieszkaniu i ja. Nawet nie czytałem tych bzdur. Ktoś mi tylko wrzucił linka jak zrobić przenośną toaletę, ze żwirku dla kotów i ziemi, oraz worka plastikowego. Ci co wydali to pierwsi dadzą nogę jakby coś wybuchło. Dużo nie trzeba. Drony w struktury. Prąd , woda, ciepło i net i koniec świata Haniu. Nie jesteśmy przygotowani do tej wojny. Tyle wiem z własnego doświadczenia, bo odbyłem służbę wojskową w Gdańsku i Westerplatte, była tam jednostka OTK. I służyłem tam jako podoficer. Po szkole w Gdańsku- Wrzeszczu. W Czewie był pułk rezerwy i w stanie wojennym pełniłem służbę w jednostce, parę c byłem powoływany do rezerwy. Później wyjechałem na kontrakt na Węgry i do Niemiec. Więc wyrwali mi kartę mobilizacyjną i się skończyła wojaczka. Odpowiedz Link
hana2 Re: Deportacje Polaków z USA 25.01.26, 17:52 To prawda, można przeczytać w necie o długoletnich zaniedbaniach w produkcji amunicji mimo ogromnych nakładów finansowych w tysiącach milionów. Gdzie te pieniądze szły? Na ustawiania swoich rodzin i dzieci? Odpowiedz Link
boggi_dan Re: Deportacje Polaków z USA 27.01.26, 13:10 hana2 napisała: > To prawda, można przeczytać w necie o długoletnich zaniedbaniach w produkcji am > unicji mimo ogromnych nakładów finansowych w tysiącach milionów. Gdzie te pieni > ądze szły? Na ustawiania swoich rodzin i dzieci? No tak, ale za Siemoniaka 10 tys. tablicami Mendelejewa. Mało tego znaleziono również 21 tys. tablic matematyczno-fizycznych, chyba po to, żeby każdy żołnierz mógł obliczyć tor lotu rzuconej przez żołnierza tablicy Mendelejewa, jeżeli tę tablicę rzuciłby w kierunku Rosjan. Brakło katechizmów, dekalogu i różańców. Ale nie ta opcja polityczna. Odpowiedz Link