Gość: Laguna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.07.04, 23:37 Witam. Czy znajduje sie na tym forum Pani która jest po leczeniu chemioterapią? Mam wątpliwości czy kiedykolwiek zajde w ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kalinosia Re: Chemioterapia IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 10:39 hej Lagunko, zaloguj się na stronach www.onkolink.pl, tam jest grupa dyskusyjna. Na pytania odpowiadają lekarze onkolodzy i ludzie dotknięci choroba nowotworową. Myślę, że tam szybciej znajdziesz taką osobę i uzyskasz informacje i porady od lekarzy. Pozdrawiam - aga ps. ja tez jestem po chorobie nowotworowej, ale miałam tylko operację i też staram się o dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: Chemioterapia 31.07.04, 10:45 mnie na szczęście ominęła, ale moja bliska koleżanka przeszła i lekarze powiedzieli, że nie będzie mogła mieć dzieci Jeżeli jesteś przed możesz wcześniej komórki jajowe oddać i potem skorzystac z zapłodnienia in vitro, ale medycyna tak idzie do przodu więc lepiej popytaj specjalistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laguna Re: Chemioterapia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.07.04, 21:05 No to sie zmartwiłam. Jestem juz po chemioterapii-((.Spróbuje na onkolinku. Pozdrawiam i zyczę brzuszkowych sukcesów! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Chemioterapia 31.07.04, 21:33 LAGUNO NIE PANIKUJ. WIELU KOBIETOM PO CHEMII PLODNOSC WRACA. A JAK NIE.... ODPUKAC, TO MOZESZ SKOZYSTAC Z KOMORKI DAWCZYNI. oj, sorry, caps lock mi sie wlaczyl Odpowiedz Link Zgłoś
bo-gumilka Re: Chemioterapia 31.07.04, 22:48 Jestem 10 lat po chemioterapii, w czerwcu zaszłam w ciążę - żaden z moich lekarzy (wczesniej konsultowałam sie z ginekologiem i onkologiem, zrobiłam konieczne badania) nie miała wątplwości, że mogę być szczęśliwa mamą zdrowego dzidziusia, czego i Tobie z serca życzę. Pozdrawiam ciepło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lagina Re: Chemioterapia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.04, 23:12 Rany-nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłas!!! Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laguna Re: Chemioterapia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.04, 17:58 Bo-gumilko, napisz mi jeszcze -ile czasu starałas sie o dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaadama4 Re: Chemioterapia do Luny 07.08.04, 16:51 Chemioterpaię przechodziłam w 1997r . (Luna historię mamy podobną). W maju 2000r. zaszłam w ciążę. Adaś jest zdrowy i ma się dobrze. Nie trać nadzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaadama4 Re: Chemioterapia do Laguny 07.08.04, 16:53 Tak jest jak się za szybko pisze - o Lunie czytałam w innym wątku. To miało być do Laguny. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja201 Re: Chemioterapia 07.08.04, 18:49 Nie martw się na zapas. Teoretycznie można się starać o dzieciaczka w rok, a najlepiej dwa lata, po zakończeniu chemioterapii. Co najmniej na rok przed poczęciem trzeba łykać folik. Tak mi powiedział onkolog, gdy swego czasu rozpoznano u mnie złośliwy nowotwór tarczycy, który w trakcie operacji okazał się łagodnym guzem, na szczęście. Myśl pozytywnie, dbaj o siebie, odżywiaj się, a wszystko będzie dobrze. ala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laguna Re: DZIEKUĘ WAM!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.08.04, 09:53 Bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi- nie będe ukrywac ze Wasze odpowiedzi tkneły we mnie iskrę nadzieji. Boshhhe, jeszcze raz dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś