regine 10.04.05, 16:51 Smutny powrót do życia w Polsce i Świecie ... Czy coś dobrego w ludziach jeszcze zostało...? wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=6968722 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=6968722 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tesunia Re: Wracamy do codzienności........ 10.04.05, 16:54 regine napisała: > Smutny powrót do życia w Polsce i Świecie ... > Czy coś dobrego w ludziach jeszcze zostało...? dobre pytanie, czy beda isci wedlug nauk Ojca Swietego, czy to tylko byla taka goraczkowosc w chcwili zaloby. Odpowiedz Link
regine Re: Wracamy do codzienności........ 10.04.05, 17:20 Właśnie obawiam się (jestem zbytnią pesymistką ),aby po żałobie miało być lepiej. Żałoba się skończyła a życie toczy się dalej.Okrutne to życie . Nie pomoże tu nic.Ani apele ,ani modlitwa ,ani nasz kochany i tak ufający w dobro Papież.Spogląda na to co zostawił z góry i myśli: >Czy coś dobrego w ludziach jeszcze zostało...? Czy to ziarno rzucone przez niego zakiełkuje? Czy będzie z tego dobry zbiór...? Odpowiedz Link
regine Re: Wracamy do codzienności........ 10.04.05, 17:05 Następna wiadomość: wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=6968809&kat=1356 wiadomosci.wp.pl/kategoria.html?kat=1348 Porażają mnie te wiadomości.Jeszcze nikt nie ochłonął-tyle pojednań tak głośno o nich i jak grochem o ścianę... Odpowiedz Link
natla Re: Wracamy do codzienności........ 10.04.05, 17:42 Reginko, niechby tylko 1% ludzkości zmienił się na korzysć, to i tak będzie ogromny zbiór plonów Papy. Wiadomości mówią o marginesie, który może nawet nie wiedzieć o istnieniu Papieża, a co dopiero Jego przesłaniach. Świat pełen jest bezmózgowców, takich pomyłek Pana Boga. I na to nie ma rady. Mnie się wydaje, że ja jestem zmieniona wydarzeniami ostatniego tygodnia na stałe ( nie w kwestii wiary, choć nie wykluczam, zaczynam inaczej myśleć ), i myślę, że wiele z Was też, więc wielu ludzi na świecie też. Jeżeli magia tego tygodnia ulotni się ze mnie, przestanę mieć nadzieję nawet na ten 1%. Odpowiedz Link
regine Re: Wracamy do codzienności........ 10.04.05, 21:27 >Może i masz rację ,że i 1 malutki % to już bardzo dużo. >Oby takich nic niewiedzących bezmózgowców było coraz mniej. >Czego sobie i Wam życzę -Regina Odpowiedz Link
obecna48 Re: Wracamy do codzienności........ 10.04.05, 19:52 W całej tej nawałnicy słów, znalazłam wczoraj taką oto przypowiastkę: Człowiek wyszeptał: - Boże, przemów do mnie ! I oto słowik zaśpiewał. Ale człowiek tego nie usłyszał, wiec krzyknął: - Boże, przemów do mnie! I oto błyskawica przeszyła niebo... Ale człowiek tego nie dostrzegł, rzekł: - Boże, pozwól mi się zobaczyć. I oto gwiazda zamigotała jaśniej. Ale człowiek jej nie zauważył, wiec zawołał: - Boże, uczyń cud ! I oto urodziło się dziecko. Ale człowiek tego nie spostrzegł. Płacząc w rozpaczy, powiedział: - Dotknij mnie, Boże, niech wiem, ze jesteś tu. Bóg schylił się więc i dotknął człowieka. Ale człowiek strzepnął motyla ze swego ramienia i poszedł dalej. Bóg jest wśród nas. Także w małych i prostych rzeczach, nawet w dobie komputerów, wiec człowiek płakał: - Boże, potrzebuję Twojej pomocy ! I oto dostał maila z dobrym słowem i słowami zachęty. Ale Człowiek usunął go i kontynuował płacz.... Odpowiedz Link
august2 Re: Wracamy do codzienności........ 11.04.05, 02:14 Natla pisala ze cos sie w niej zmienilo.. Dobry pomysl i ..zacznijmy od siebie. Napewno mamy cos co chcielibysmy zmienic - oczywiscie na lepsze. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Wracamy do codzienności........ 05.10.05, 08:20 bardzo chcialbym sie udoskonalic, niestety to raczej marzenia, ale marzy mi sie tak super ukladnosc i dokladnosc bo duzo czasu zabiera mi potem naprawianie swojego roztrzepania Odpowiedz Link
tesunia Re: Wracamy do codzienności........ 05.10.05, 10:39 usch...malwinko , podobna jestem..czasami udaje mi sie zdystyplinowanie i dzionek jest skladny) Odpowiedz Link
natla Re: Wracamy do codzienności........ 05.10.05, 12:22 Malwinko, skad ja to znam ....))))))))))) Odpowiedz Link
regine Re: Wracamy do codzienności........ 14.12.05, 19:30 Jak ja bym chciała być, taką jak jestem dziś... Jakoś zleciał mi ten dzień, zrobiłam co zaplanowałam... Teraz mogę odpocząć. A jeszcze kilka dni temu, na nic nie miałam chęci... Może się poukłada wszystko, choćby na jakiś czas... Odpowiedz Link
krista57 Re: Wracamy do codzienności........ 14.12.05, 19:36 Reniu! kochanie!sle Ci szczery uśmiech! Przeciez jestes z natury radosną optymistką ...ja z kolei nic co zaplanowalam nie zrealizowalam. Wytrącił mnie z codziennosci przyjazd przyjaciólki. Odpowiedz Link
malwina52 Re: swieta swieta i juz po .... 26.12.05, 13:56 krotkie byly w tym roku, jutro do pracy, a tuz za progiem nowy rok Odpowiedz Link
mira21 Re: Wracamy do codzienności........ 26.12.05, 16:16 Dziekuje za tak piekna przypowiesc. Przesylam najserdeczniejsze zyczenia i pozdrowienia. A czy znasz "List do Ciebie" Magdaleny Nazaretanki? Odpowiedz Link
mira21 Re: Wracamy do codzienności........ 26.12.05, 16:39 Przepraszam,za zamieszanie, moje pytanie bylo moze i do Wszystkich, ale przede wszystkim do Obecnej 48., zapewne cos zle stuknelam. Odpowiedz Link
august2 Re: Wracamy do codzienności........ 26.12.05, 17:47 jeszcze nie dla mnie... Do pracy dopiero po Nowym Roku... Firma daje nam odetchnac pod koniec roku. U was tez napewno niektore firmy daja pracownikom wolne w okresie swiatecznym.. Lepiej sie tak w sumie oplaca. Odpowiedz Link