regine 08.06.05, 23:30 Warszawska Parada Równości 2005 .Nie wiem,jakie jest Wasze zdanie.... Czy jesteście jesteście za ,czy przeciw...Oraz czy stosowny jest ten temat ,tu u nas ????Pytam ,jeśli popełniłam nietakt ,Adminka w każdej chwili może mnie wywalić)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria581 Re: Co o tym sądzicie???? 09.06.05, 00:21 Nie widze niczego niestosownego a tym bardziej nietaktownego w poruszeniu tematu zwiazanego z Parada Rownosci.Uwazam ze niestosowne jest to ze zabroniono zorganizowania parady.Dla mnie to dowod na kolejna nietolerancje i brak szacunku dla odmiennosci jaka by ona nie byla.Mam nadzieje ze Adminka watku nie usunie. Odpowiedz Link
regine Re: Co o tym sądzicie???? 09.06.05, 01:01 Cieszę się ,że ktoś myśli podobnie jak ja.Będąc w Tel Avivie,byłam na Paradzie Miłości ,po prostu z ciekawości pszłam tam z dziećmi .Nie widziała nic w tym gorszącego,ani wulgarnego.No muzyka techno...to jedyny mamkament... Ale jak było wesoło ,kolorowo.Fakt ,że więcej miejsca ,niż w naszej stolicy .Bo pochód z pojazdami przejeżdzał ulicą obok nadmorskiego deptaka.Wszyscy zostali wysadzeni na plażę.Nie wiem ,Izrael,też jest krajem bardzo religijnym ,rygorystycznie przestrzegane są tam wszystkie święta.Ale takie, święto młodzież miała,ma do tego prawo.Wszyscy bawili się fantastycznie ,nieistotna była orientalność seksualna .Naprawdę nic niestosownego ,w tym co widziałam nie było-wspaniała zabawa,głośna ,kolorowa... Dlaczego u nas brak ,tolerancji dla odmienności,nie rozumiem... Bo wiele rzeczy, które innych "gorszą",mamy codziennie i nie chodzi tu o "odmienność" seksualną.... Naprawdę ,szkoda mi tych młodych ludzi...jestem za Paradą)) Nawet policjanci ,strzegący porządku ,świetnie się bawili -mam to na fotkach )) Odpowiedz Link
hania48 Re: Co o tym sądzicie???? 09.06.05, 01:13 Uważam, że powinni mieć takie prawo! Powinni mieć prawo do zawierania prawomocnych związków (małżeństwo to może niekoniecznie odpowiednie słowo, może dla uspokojenie emocji należałoby je zarezerwować tylko dla związków osób wierzących, zawieranych w świątyni dowolnej religi lub wyznania), związków cywilno-prawnych, takich które zapewniałyby im te same prawa, które mają ludzie zarówno wierzący jak i niewierzący. (Wspólnota majątkowa, dziedziczenie, prawo do informacji o chorym partnerze w szpitalu itp). Religie mają swoje własne prawa i w te państwo i ogół społeczeństwa nie powinien ingerować. Katolicy mogą dyskutować ze swoim kościołem, prawosławni, protestanci czy muzułmanie ze swoimi, ale cywilno-prawne zasady są domeną państwa i powinny być jednakowe dla wszystkich. O tyle jestem za prawem do parady i żądań z nią związanych. Natomiast jestem przeciwna ostentacji i to bez względu na orientację czy posiadane poglądy. Odpowiedz Link
takanietaka Re: Co o tym sądzicie???? 09.06.05, 01:20 mam takie samo zdanie jak Hania.Mam zastrzezenia co do uzywania słowa małzeństwo w stosunku do osób tej samej płci..to powinna byc jakas forma własnie cywilmo prawna (niech sie nazywa jak chce !)umozliwiajaca posiadanie praw jakie nabywa sie będac z kims w stałym ,deklarowanym zwiazku.I nie mam nic przeciw zadnym "innym" i rózniącym sie ode mnie ..od nas.......niech demostrują.Nie lubie tylko jak sie czegos zabrania..i jak o tym decyduje czyjes widzimisie !Paradę taka ,bardzo nadzwyczajną widziałam w Sydneybyła interesująca ,ale mnie sie nie podobała!Pewnie dlatego ze nie lubie tłumu i tłumnych rozrywek!Bardziej lubie pojedyńczych ludzi ..nie wiecej niz 10 naraz ! Odpowiedz Link
takanietaka Re: Co o tym sądzicie???? 09.06.05, 01:20 mam takie samo zdanie jak Hania.Mam zastrzezenia co do uzywania słowa małzeństwo w stosunku do osób tej samej płci..to powinna byc jakas forma własnie cywilmo prawna (niech sie nazywa jak chce !)umozliwiajaca posiadanie praw jakie nabywa sie będac z kims w stałym ,deklarowanym zwiazku.I nie mam nic przeciw zadnym "innym" i rózniącym sie ode mnie ..od nas.......niech demostrują.Nie lubie tylko jak sie czegos zabrania..i jak o tym decyduje czyjes widzimisie !Paradę taka ,bardzo nadzwyczajną widziałam w Sydneybyła interesująca ,ale mnie sie nie podobała!Pewnie dlatego ze nie lubie tłumu i tłumnych rozrywek!Bardziej lubie pojedyńczych ludzi ..nie wiecej niz 10 naraz ! Odpowiedz Link
hania48 Re: Co o tym sądzicie???? 09.06.05, 01:32 Ja nie tyle mam zastrzeżenie co do użycia słowa małżeństwo w stosunku do homoseksualistów, ile sądzę, że takie rozróżnienie mogłoby uspokoić nastroje. W końcu małżeństwo osób niewierzących też jest tylko rodzajem umowy cywilno-prawnej. Główne, moim zdaniem, zatrzeżenia wynikają z niezgody kościoła. Chodziło mi o to by te związki traktować jednakowo. Nie mam nic przeciwko gejom czy lesbijkom. Przecież oni nie wymagają obym była taka sama jak oni! Zresztą znam, a właściwie znałam (rozleciało się towarzystwo po świecie) paru hemoseksualistów. Wspólnie, w większym, mieszanym gronie spędzaliśmy czas wolny. Było sympatycznie. Odpowiedz Link
takanietaka Re: Co o tym sądzicie???? 09.06.05, 02:13 Ja tez znam sympatycznych,tak sie składa.a zapewne sa rózni -tak jak i my.Uważam że państwo i kościół powinne być rozdzzielone .i wszystkie prawa dotyczące mnie jako obywatela nie moga byc zwiazane z zadnym wyznaniem. <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
fifty_fifty12 U nas "na radiu" mowia - Adolka na nich trzeba 09.06.05, 04:05 Ja nie jestem taki radykalny. Ale uwazam, ze to co ktos wyprawia w swoim lozku jest jego prywatna sprawa. Paradowanie z tym jest ogromna przesada. To moze potem zorganizujemy parade tych co lubia "....."? Tu wpisac dowolne. Poza tym zawsze jak sie chce odwrocic uwage spoleczenstwa od spraw istotnych, to wyciaga sie jak KROLIKA z kapelusza temat gejow i lesbijek. Ludzie!!!! Zastanowcie sie jaki to margines.... Wspolczuje niektorym Paniom, piszacym przede mna. Przykro mi ale... Odpowiedz Link
august2 Re: U nas "na radiu" mowia - Adolka na nich trzeb 09.06.05, 05:24 ..czy moglbys podac "na ktorym radiu" tak mowia ze Adolka na nich trzeba? Widze ze mamy tu tolerancyjna (prawie) grupe. Aha.. ja podzielam zdanie kolezanek forumowych-tych tolerancyjnych. Odpowiedz Link
fifty_fifty12 E, czasem dzwoni do radia 1490 wpna.... 09.06.05, 06:16 Pewien starszy Pan. Do tego podajacy sie za polskiego zyda. I to o dziwo on tak sue wyrazil niedawno na ten temat. Ja jednak twardo obstaje przy swoim, ze to zbedne zamieszanie. Byc dumnym z tego, ze jest sie pedalem czy lesbijka ?? No nie...lepiej nie dyskutujmy na takie bzdetne tematy. Nawet w Jerozolimie probowali maszerwac i Starsi w wierze tez razem z innymi probowali temu zapobiec. Nie wiem jak to sie skonczylo. Moga sobie paradowac po swoich mieszkaniach. No dziwie sie jak mozna popierac takich zboczencow. Wybaczcie mi ale zaczynam zmieniac zdanie o co poniektorych i lepiej zebym juz nic wiecej na ten temat nie napisal. Odpowiedz Link
wiktoria53 Sndaż 09.06.05, 07:05 W sondażu na temat decyzji prezydenta Warszawy wzięło udział 7468 internautów. Na pytanie: Czy zgadzasz się z decyzją prezydenta Kaczyńskiego? Tak odpowiedziało 48% Nie odpowiedziało 52% Ponoć parada i tak się odbędzie. Tak się zastanawiam: gdzie byli geje i lesbijki w minionych latach? Kiedy byłam młoda nie zauważyłam ich obecności.Czyżby rodzili się później? Odpowiedz Link
fifty_fifty12 Akcja jest skierowana przeciwko Kaczynskiemu 09.06.05, 07:19 ktory ma szanse zostac prezydentem Polski. Zrobil porzadek w Warszawce i sa tacy ktorzy sie boja, ze ... Lyzka dziegciu zepsuje beczke miodu. Doprawdy dziwie sie, ze w imie jakichs tam swobod, totalna mniejszosc narobi tyle "smrodu". Pisza tu wyksztalceni ludzie. Czy wy tego nie widzicie? Odpowiedz Link
axsa Re: Akcja jest skierowana przeciwko Kaczynskiemu 09.06.05, 07:34 Ja wiem swoje. Nie uważam autentycznych homoseksualistów za zboczeńców - to natura dokonała jakiejś pomyłki. We mnie i prawie w każdym człowieku mozna znaleźć jakieś pomyłki natury, stwórcy... I nikt z nas nie pcha się na pierwsze strony gazet ze swoją innością. Poza tym heteroseksualni nie obnosza sie po paradach i innych takich ze swoją orientacją. I mam wrażenie, że cały ten krzyk wydziera się z gardeł rzekomych homoseksualistów. Odpowiedz Link
kla-ra Re: Akcja jest skierowana przeciwko Kaczynskiemu 09.06.05, 08:37 Moim skromnym zdaniem kazda taka akcja jest w Polsce bardzo potrzebna. Przemarsz homoseksualistow jak najbardziej. Jeszcze nie tak dawno w Polsce rak byl tematem tabu,a rak piersi tematem zamknietym w scianach wlasnych domow. Dzieki grupce ludzi,ktorzy zaczeli glosno mowic o swojej chorobie rak przestal byc tematem wstydliwym. Mysle ze dobrze o tym Wszyscy wiemy. Homoseksualisci w Polsce,a przez pana Kaczynskiego w szczegolnosci traktowani sa jak zaraza i podludzie. Czy tego chcemy?! Odpowiedz Link
regine Re: Akcja jest skierowana przeciwko Kaczynskiemu 09.06.05, 10:19 Dlaczego ,pewana grupa ludzi nie może sobie w kolorowym pochodzie przejść ,ulicami miasta???Mogą to robić wszyscy ,tylko nie "oni", Wiele,osób wśród nas,jest innych .Czy mamy ich za to karać???.Bo to homoseksualiści ,bo to ,inwalidzi ,bo Żydzi ,bo Wietnamczycy? Popieram i popierałam zawsze "inność".Bo czy mam zabronić wnuczce zabawy w przedszkolu z Murzunem ,bo jest czarny,lub Żydóweczką,bo mówi po hebrajsku . Też jestem za legalizacją związków homoseksualnych,choćby ze względu na wspólność majątkową .Dlaczego :geje,lezbijki,Żydzi ,są u nas tak prześladowani za swoją inność .Żyją i pracują wśród nas ,nawet nie wiesz, fifty-fify ,komu czasami podajesz rękę,witając się))Więcej tolerancji!!! Taka parada nikomu nie zaszkodzi.Polecam nmiej tolerancyjnym stary film :"Filadelfia". Mój mąż ,żyjąc z okaleczoną pooperacyjnie twarzą (rak),wśród sąsiadów,też był traktowany,jako inny,bo nie mówił wyraźnie ,bo oszpeconą miał twarz... Po co komu taki człowiek ,więc co może tych o innej orientacji-wypędzić z kraju. A czy my nie jesteśmy dla nich inni????Właśnie przez nietolerancję.... Odpowiedz Link
hania48 Re: Akcja jest skierowana przeciwko Kaczynskiemu 09.06.05, 15:17 Regine - do tych do niedawna odrzucanych, nietolerowanych społecznie,zaliczyć jeszcze należy: panny z dzieckiem, stare panny, (dlaczego nie starzy kawalerowie?),chorych psychicznie: neurasteników, z depresjami, nerwicami - czy dla nich wszystkich, i tych przez Ciebie wymienionych mielibyśmy tworzyć getta? - to pytanie do fifty-fifty. To proponuję też rudych i łysych! I cyklistów też! Wiktorio - w PRL-u też byli homoseksualiści, lecz ukrywali się, bo system ich ścigał, a społeczeństwo nie tolerowało. Odpowiedz Link
takanietaka Re: Akcja jest skierowana przeciwko Kaczynskiemu 09.06.05, 16:11 OCZYWIŚCIE ŻE BYLI ZAWSZE !A w starozytnej grecji to nawet było popierane ,przynajmniej w wypadku mędrców i "intelektualistów"poniewaz uwazano związek z mężczyzna za bardziej duchowy i "wyższy" ,poniewaz z nim równiez mozna i porozmawiac(!!!-jak widzicie kobiety nie były przewidziane do dysput i rozmowy!)..no ....no... <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
fifty_fifty12 Lecz sie kobieto.... 10.06.05, 04:26 Ja pisze o pedalach, a Ty mi wyjezdzasz z innymi sprawami. Co sie z Toba dzieje? Odpowiedz Link
fifty_fifty12 Dlaczego mierzysz jedna miarka Zyda i pedala? 10.06.05, 04:23 Chyba cos Ci sie pomylilo? Pokaz mi w Biblii czy Koranie czy w innych swietych ksiegach, ze pedal to brzmi dumnie. Odpowiedz Link
regine Re: Akcja jest skierowana przeciwko Kaczynskiemu 09.06.05, 16:09 A wymień,Fifty-fifty ,co pan prezydent Kaczyński,zrobił dla samej stolicy, nie warszawki...Nic, zupełnie nic, tyle pieniędzy unijnych co dostała Warszawa, wróciło do Unii,bo nie mieli,żadnego planu aby je porządnie wydać . A jakie są potrzeby stolicy-kto tam żyje ten wie... Wiem co piszę,ale to temat -rzeka.Dziękuję za takiego preezydenta... Warszawy nie dopilnował, a tu raptem dostanie Polskę, do rządzenia. Więc, niech zostawi Paradę w spokoju.Ona nikomu krzywdy nie zrobi,dlaczego mamy ukrywać,że i w Polsce są "inni".Nie wybielajmy się zanadto,jesteśmy miejscami "brudni", trzeba się do tego z podniesioną głową przyznać... Odpowiedz Link
natla Re: Akcja jest skierowana przeciwko Kaczynskiemu 09.06.05, 19:09 Reginko, o co Ty mnie posądzasz.......... Temat interesujacy, a podejście do niego jeszcze bardziej. Różnice w poglądach zupełnie naturalne i każdy mam prawo je przedstawić. Tylko mi się nie pokłóćcie ))))))))))))))) Nie mam nic przeciwko odmienności, to natura. Niech sobie żyją normalnie w związkach (małżeńskich i jak tam zwac), niech bedą normalnie z nami w społeczeństwie. Podobnie jak dziewczyny wyżej, poznałam kilka osób o omawianej orientacji i mogę o nich mówić tylko dobrze, co nie znaczy , że to same ideały, podobnie jak wśród hetero. Wolałabym jednak, aby znalazł sie inny - niż parady - sposób na normalność ich egzystencji w społeczeństwie. Pewnie nie ma i jest to jedyny sposób na "otrzskanie" ludzi z problemem, taki malutki, jednokierunkowy "kaganek oświaty". Problemu p. K. nie bedę poruszać, bo..nie ręczę za siebie. Taki polski zaścianek. Odpowiedz Link
regine Re: Wyjaśnienie....jak kto uważa... 09.06.05, 19:33 Ja Natlo,temat wyczerpałam już!!!Nikt tu się nie będzie kłócił, bo nie widzę powodu ,każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii.Pana K.niepotrzebnie ruszyłam ,bo nie warto było...Bo temat,tej dyskusji zawarty jest w wątku... O nic Ciebie nie posądzałam ,po prostu nie wiedziałam, jaka będzie reakcja innych osób.Są różne tematy,ten uważałam,że będzie ciekawy .Jesteśmy tutaj wszyscy,dorośli,niejedno przeszliśmy,więc i każda wypowiedź może być słuszna... Nie ma przymusu,żadnego, do śpiewania,jednym głosem...To proszę traktować jako wyjaśnienie... Odpowiedz Link
natla Re: Wyjaśnienie....jak kto uważa... 09.06.05, 19:53 Reginko, ja Cię naprawdę kiedyś zabiję )))))))))))))))))))))))))))))))) Znowu się tłumaczysz?????? )))))))))))))))))))))))) Fakt, zapomniałam )))))) dodać po pierwszym zdaniu. Świetny temat, bo problem aktualny, a na pewno jest to jeden ze sposobów "otrzskania" się z tematem, dla wielu ludzi ciągle jeszcze "tabu". Odpowiedz Link
felinecaline Re: Wyjaśnienie....jak kto uważa... 09.06.05, 19:54 "U mnie" (250tysieczne miasto w poln-zach Francji) takie parady odbywaja sie od wielu lat, nikogo to nie kluje w oczy, dla ludzi jest jeszcze jedna okazja do zabawy, homoseksualistow traktuje sie zwyczajnie jak kogokolwiek innego, istnieje prawnie zagwarantowany system zwiazkow (PACS) tych osob rownowazny malzenstwu lub konkubinatowi ale nie utozsamiany z malzenstwem. I to moim zdaniem jest zdrowe. Odpowiedz Link
danurn Re: Wyjaśnienie....jak kto uważa... 09.06.05, 22:43 Parę dni temu przeczytałam,że odsetek osob homoseksualnych w Polsce waha się od 5-15%. W to nie wierzę. Czy potraficie sobie wyobrazić waszą reakcję na wieść o tym ,że wasze dziecko jest gejem lub lesbijką? A życie tych osób, to wieczne kamuflowanie się, odrzucenie przez rodzinę, jakże częste? Odpowiedz Link
takanietaka Re: Wyjaśnienie....jak kto uważa... 09.06.05, 23:53 No własnie moze mniej będzie tego kamuflowania i zakłamania ?A odsetek "gejów "jest ponoć wszędzie taki sam-około 15%..nie ma róznicy czy to polska czy inny kraj. <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
hania48 Re: Wyjaśnienie....jak kto uważa... 10.06.05, 00:00 Wiktorio - Mój brat cioteczny(już nieżyjący)był homoseksualistą. Część rodziny wiadomość o tym przyjęła z dezaprobatą, ale nikt go nie odrzucał, nawet jego rodzeństwo (7) i matka. To było najmłodsze dziecko i traktowane trochę z pobłażliwością, chociaż jako jedyny z rodzeństwa zdobył wyższe wyształcenie i pracował na uczelni. A muszę dodać, że jego rodzice i większość rodzeństwa, to prości ludzie, rolnicy. Odpowiedz Link
regine Re: Wyjaśnienie....jak kto uważa... 10.06.05, 00:12 Nie wiem Danusiu,jaka byłaby moja reakcja...naprawdę. Ale zawsze z dziećmi swoimi miałam bardzo dobry kontakt. Tak trwa do dziś.Żadnych tematów tabu,nigdy nie było.Jestem osobą bardzo tolerancyjną,otwartą.Więc myślę,że pogodziłabym się ,bo to moje dziecko ) A,że inne,no cóż.Też byłaby pełna akceptacja.Gorzej z naszym społeczeństwem... Tak tu byłby problem....z akceptacją.Na mnie zawsze dzieci mogły liczyć i nigdy by się nie zawiodły...Wychowałam je też tak samo.Z czego jestem dumna. Powiem Ci jedno,wierz, te procenty mówią prawdę, a mogą być jeszcze zaniżone.... Odpowiedz Link
fifty_fifty12 Pedal w rodzinie to problem, obcy na ulicy OK 10.06.05, 04:33 Dulszczyzna!!! Wszystkim tym liberalkom zycze 15 % pedalstwa w ich rodzinach. Komus zalezy aby "rozpieprzyc" tradycyjne wartosci... Ps. zenujace, ze na tym forum pojawily sie takie glosy. Ale to dobrze, niektore paniusie odkryly sie nieco. No i jeszcze ktos. Odpowiedz Link
axsa Re: Pedal w rodzinie to problem, obcy na ulicy OK 10.06.05, 07:42 Fifty, jakim prawem tak do mnie piszesz. Dlaczego nie wolno mi powiedzieć tego co wiem na pewno. Homoseksualizm to nie zboczenie, na pewno nie!!! A słowo "pedał" jest nie na miejscu. Jak się poczujesz jak dotknie Cię dyskryminacja z powodu jakiejś ułomnosci?? Odpowiedz Link
danurn Re: Pedal w rodzinie to problem, obcy na ulicy OK 10.06.05, 09:58 Fifty- fifty - odpowiadam, ty naprawdę uważasz,że to jest wybór? Z tego co się czyta to z tym się człowiek rodzi. Co jest nie w poprządku, to to,że tacy ludzie celem kamuflaży i obsługi, zakładają rodziny, by się kryc i unieszczęśliwiają Bogu ducha winnego partnera, związki się po czasie rozpadają, cierpią dzieci. A czasem najgłośniej protestują zainteresowani? Są najmniej tolerancyjni. Odpowiedz Link
regine Re: Pedal w rodzinie to problem, obcy na ulicy OK 10.06.05, 11:59 Gazeta.pl > Kraj > Informacje Piątek, 10 czerwca 2005 Nałęcz: jutro będę gejem Tomasz Nałęcz Fot.Dariusz Kulesza / AG ZOBACZ TAKŻE • Ratusz nie godzi się na Wiece Równości (09-06-05, 23:11) • Warszawska Parada Równości 2005 - raport pi, PAP 10-06-2005, ostatnia aktualizacja 10-06-2005 11:39 Wicemarszałek Sejmu Tomasz Nałęcz (SdPl) zapowiedział, że 11 czerwca weźmie udział w Paradzie Równości - Choć nie ukrywam swojej orientacji seksualnej, jestem heteroseksualny, to jutro dla prezydenta Lecha Kaczyńskiego i dla wszystkich osób nietolerancyjnych w Warszawie będę gejem" - powiedział wicemarszałek Nałęcz dziennikarzom w Warszawie podczas konferencji "Różni, ale równi. Geje i lesbijki w Polsce i Unii Europejskiej". Rozpoczęła ona Dni Równości, poświęcone informacji o sytuacji osób homoseksualnych w różnych sferach życia społecznego, zawodowego i politycznego. Prezydent Warszawy Lech Kaczyński zakazał Parady Równości, ale środowiska homoseksualne zapowiedziały, że się ona odbędzie. - Będę pod Sejmem, by zademonstrować swój sprzeciw wobec łamania konstytucji i praw obywatelskich przez prezydenta Warszawy. Z szacunku dla polskiej historii, pewnej tolerancji, szacunku dla odmienności powinno być pod Sejmem jutro wiele osób - dodał Nałęcz. Swój udział w Paradzie Równości zapowiedziała również wicepremier Izabela Jaruga-Nowacka. Odpowiedz Link
natla Re: Fifty_fifty2 10.06.05, 12:17 Fifti zaskoczyłeś mnie niesamowicie. Nie brakiem tolerancji, bo to jest sprawa zupełnie prywatna i nic nikomu do tego, każdy ma prawo do własnego zdania, ale sposobem dyskusji. Określenie "paniusie" jest conajmniej niegrzeczne, choć przyjmuję, że pisałeś to wkurzony. Czyżby Dulska była liberałką????) A stwierdzenie "Pedal w rodzinie to problem, obcy na ulicy OK" może być po części prawdziwe, ale dlatego, że właśnie "ulica" nie rozumie homoseksualizmu, i taki człowiek czuje sie zaszczuty. Nie chciałabym, aby to spotkało kogoś bliskiego właśnie z braku tolerancji czy zrozumienia. I nie życz naszym forumowiczkom 15 % homoseksualistów w rodzinie,bo to tak, jakbyś życzył 15 % np osób chorych na wrodzoną epilepsję. Ta choroba też jest jeszcze w społeczeństwie w dużej mierze nie tolerowana. Jezeli potrafisz przyjąć, że to choroba, (choć nie wiem czy odmienność należy nazywać chorobą, może lepiej uwarunkowaniem genetycznym) to może poczytaj jeszcze raz co napisały dziewczyny. Mam nadzieję, że jednak zrozumiesz problem......a przynajmniej pozwolisz nam mieć odrębne zdanie od Twojego. Odpowiedz Link
axsa Natla 10.06.05, 13:04 To na pewno nie jest choroba, nawet nieuleczalna. Po prostu tak jest i już. Są też homoseksualiści "nieświadomi" swojej inności. Wychowani na hetero, zaprzęgnięci w taki kierat, czują, że z nimi coś nie tak, nie ze wszystkim sobie radzą, ale nie wiedzą, gdzie tkwi przyczyna. Jest jeszcze mnóstwo odmian tej przypadłości autentycznej. Sa jednak też osoby, które z różnych powodów tak wybrały. Młodzi niebogaci mężczyżni stają się męskimi prostytutkami, a kobiety z braku męskiego towarzystwa stają się partnerkami lesbijek. Zagmatwane to i trudne, ale tak jest. Powtarzam, nie widze powodu do manifestowania inności, ale uznaję ją i nie mam nic przeciwko takim ludziom. Czasem piszę na forum, którego twórcą jest człowiek o odmiennej, ode mnie, orientacji seksualnej. Sam o tym pisze i nikt go nie szykanuje, a forum rozwija się interesująco. Odpowiedz Link
natla Re: Natla 10.06.05, 13:34 A wiesz, że ja też piszę czasem na tym forum, a jego szefa bardzo lubie? Natomiast dałas mi do myślenia......chypa poczytam więcej o homoseksualiźmie. Odpowiedz Link
fifty_fifty12 Natalko, to idz na parade z haslem CHORZY LUDZIE 11.06.05, 06:48 Parada chorych...O taka nazwa parady podoba mi sie. Jaka to Parada Rownosci? Niech zrobia sobie zlot w jakims ...No zadne miasteczko ich nie przyjmie. W lesie ,na plazy. Q-Francuski ciag dalszy- parady im sie zachciewa. Niech robia sobie co chca, ale pod wlasna kolderka. Slowo MALZENSTWO dla obojniakow? PEDALZENSTWO i LESBOZENSTWO o prosze bardzo. Odpowiedz Link
natla Re: Natalko, to idz na parade z haslem CHORZY LUD 11.06.05, 10:34 Nie chciałeś zrozumieć tego co napisałam, szkoda. A ja Ci nawet napiszę, ze jestem nieco bardziej reformowalna od Ciebie i po przeglądnieciu literatury już nie jestem w 100% pewna, że to choroba, ale mimo wszystko coś, z czym się człowiek rodzi. Wykładów tu nie bedę robiła , bo każdy sobie może poczytac. Zakładam oczywiście, że dyskutujemy tu o typowym homoseksualiźmie, a nie o jego wydaniu w prostytucji czy innych przypadkach, które też się zdarzaja u hetero. Myślę, ze dyskusje (z Twojej str. niepotrzebnie napastliwą) możemy skończyć, bo i tak z niej nic nie wynika, poza moim dokształacaniem sie w temacie. A swoja drogą, ciekawa jestem czy Ty kiedykolwiek coś na ten temat neutralnego poczytałeś......... Odpowiedz Link
natla Re: ....i jeszcze jedno........... 11.06.05, 10:54 ............dlaczego wmawiasz nam, że my idziemy z hasłem na ustach: "pedał, to brzmi dumnie"?. Jeżeli tylko tyle wyczytałeś z naszych argumentów, to znaczy, że nas dokładnie nie czytasz. A czy tematem zastępczym bedzie homoseksualizm, czy podatki, czy coś tam innego, to jasne, zawsze tak było, jest i pewnie będzie. Cały szum zaczał robić Kaczyński - głosy wyborców - ten wspaniały, jak uważasz, polityk. A my i tak nie mamy na kogo głosować i tematy zastępcze tego nie zmienia. Odpowiedz Link
natla Re: ....i jeszcze jedno........... 11.06.05, 11:40 miasta.gazeta.pl/warszawa/8,34889,2728125.html Odpowiedz Link
regine Re: ....i jeszcze jedno........... 11.06.05, 13:35 Kara za nazwanie policyjnego konia... gejem Pewien student z Oxfordu spędził noc w areszcie i będzie musiał zapłacić grzywnę za obrazę policyjnego konia, któremu zarzucił... homoseksualizm. Jak informują w środę brytyjskie media, 21-letni Sam Brown, który świętował z kolegami zakończenie sesji egzaminacyjnej, zażartował sobie na widok dwóch konnych policjantów, wołając do jednego z nich: "Kolego, mam nadzieję, że nie przeszkadza ci, że twój koń jest gejem". Policjant, którego konia obrażono, dał niezbyt trzeźwemu studentowi szansę, żądając od niego wycofania obraźliwych słów. Kiedy Brown odmówił, policjanci zakuli go w kajdanki i odstawili na posterunek, gdzie całą noc przesiedział w celi. Wypuszczono go rankiem następnego dnia, nakładając na niego grzywnę wysokości 90 funtów szterlingów. Student powiedział mediom, że reakcję policjantów uważa za przesadną i dodał, że o ile wie, "konie wcale nie są takie drażliwe". TRZEBA UWAŻAĆ!!! NA TO CO SIĘ MÓWI, NAWET DO KONIA. NIE WSPOMNĘ O LUDZIACH!!!! Odpowiedz Link
takanietaka Re: ....i jeszcze jedno........... 11.06.05, 14:30 Dobre!!!hahahahahahaah! <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
regine Re: ....i jeszcze jedno........... 11.06.05, 14:35 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2761347.html. Zdanie Kościoła,na temat homoseksualizmu.Nie osoby ,która się wypowiada,tylko KOŚCIOŁA..... Odpowiedz Link
regine Re: ....i jeszcze jedno........... 11.06.05, 18:31 No w szoku jestem ,usunięto !!!!! Czyli cenzura czuwa!!!! Odpowiedz Link
regine Re: ....i jeszcze jedno...........NATLO!!!! 11.06.05, 18:49 No pisze wyraźnie ,że ta strona, została czasowo usunięta. Zajrzeć do archiwum, też nie można...Bo aż, zaskoczna mile byłam,tym co w tym artykule przeczytałam....A mówią ,że ...a mniejsza z tym .Chyba nie podejrzewasz,że wkleiłam link z artykułu, którego nie było...)))) Odpowiedz Link
natla Re: ....i jeszcze jedno...........NATLO!!!! 11.06.05, 19:27 Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie podejrzewam !!!!!!!!!!!!!! Znowu się tłumaczysz???? )))))))))))))) Może ją aktualizują, abo cóś.............. Odpowiedz Link
regine Re:Do Natli !!!Już jest artykuł -skopiowałam!!!!! 11.06.05, 21:04 Dominikanin z Warszawy broni Parady Równości ZOBACZ TAKŻE • Demonstracja przeciw Kaczyńskiemu (10-06-05, 21:23) Rozmawiał Mikołaj Lizut 11-06-2005, ostatnia aktualizacja 10-06-2005 20:16 - Mnie parada gejów i lesbijek aż tak bardzo nie interesuje, dopóki nikt nie stara się bez powodu jej zakazać. Kościół przeciwstawia się wszelkim przejawom dyskryminacji homoseksualistów Mikołaj Lizut: Czy prezydent Warszawy Lech Kaczyński dobrze zrobił, zakazując Parady Równości? O. Tadeusz Bartoś*: Nie. Jego decyzja bardzo mnie niepokoi. Argumenty, które przedstawił, są niezgodne z podstawowymi prawami obywatelskimi w demokratycznym państwie. Polska przez wiele lat walczyła o wolność słowa i swobodę manifestowania poglądów. W ustach Księdza brzmi to dziwnie. Czyż Kościół nie uważa homoseksualizmu za zło? - To zbitka myślowa, która powoduje wiele szkody. Kościół broni osoby homoseksualne, przeciwstawia się wszelkim przejawom ich dyskryminacji. Mówi o tym wyraźnie Katechizm. Co więcej: wcale nie wychodzi z założenia, że homoseksualizm jest chorobą czy dewiacją. Czytamy w nim, że wiele osób ma głęboko zakorzenioną i skłonność homoseksualną, a więc nie ma tam mowy o nakłanianiu gejów i lesbijki do leczenia. Oczywiście Kościół nie powstał dzisiaj, a co za tym idzie, nadal jest w nim tradycja biblijna, która praktyki homoseksualne nazywa grzechem. Podkreślam - praktyki. Oznacza to, że Kościół zachęca homoseksualistów, którzy są wierzący, do czystości. Ale o potępieniu homoseksualistów nie ma nigdzie mowy. Kościół nie zachęca gejów do leczenia? - Nie, choć tak twierdzą niektórzy duchowni. Jak można leczyć homoseksualizm, skoro nie znamy jego przyczyn? Można robić im pranie mózgu, próbować ich przeprogramowywać na orientację heteroseksualną, ale to nie jest przecież leczenie. Hasła typu: "Homoseksualizm trzeba leczyć" przywodzą na myśl masowe reedukacje obywateli w systemach totalitarnych. Katechizm podkreśla, że homoseksualizm na ogół nie jest niczym zawiniony. Po prostu człowiek w okresie dojrzewania odkrywa pociąg do osób tej samej płci. Tak przeżywa własną seksualność i tak będzie ją przeżywał do końca życia. Trzeba to przyjąć do wiadomości i nie wolno ich za to dyskryminować. Homoseksualiści, szczególnie w Polsce, a zwłaszcza na prowincji, są narażeni na wiele krzywd i upokorzeń. Muszą się ukrywać. Są to ludzie często dotkliwie poranieni przez okrucieństwo swego środowiska. Kościół powinien stawać w ich obronie. Nie twierdzę, że kultura homoseksualna powinna dominować we wszystkich przekazach medialnych, ale uważam, że ci ludzie mają prawo żyć publicznie, zachowywać własną tożsamość i nie być za to potępiani. Czy homoseksualista może być dobrym katolikiem? - Wobec Boga każdy jest równy, niezależnie od tego, czy jest hetero, czy homoseksualistą. Dla geja, który jest katolikiem, jego orientacja jest potwornym dodatkowym brzemieniem, ponieważ nauczanie moralne Kościoła nakazuje im seksualną wstrzemięźliwość. Dlatego uważam, że jest głęboki sens w tworzeniu specjalnych duszpasterstw dla osób homoseksualnych. Oni powinni czuć, że w Kościele jest dla nich miejsce, że Kościół ich nie odrzuca. Zwłaszcza że problem homoseksualizmu może dotyczyć również księży. - To prawda. Z badań na duchowieństwie amerykańskim z lat 60. wynika, że liczba osób homoseksualnych wśród duchownych jest kilka razy większa niż średnia w społeczeństwie. To zresztą logiczne. Osoba wierząca o skłonnościach homoseksualnych wie, że i tak nie założy rodziny, więc często znajduje powołanie w życiu konsekrowanym. Czy Parada Równości to próba konfrontacji z Kościołem? - Nie zauważyłem, żeby któryś jej organizatorów starał się zwalczać Kościół. Raczej są chętni do rozmowy, chcą przekonywać do swojej racji. Zresztą - jako mniejszość - nie mają innego wyjścia. Chcą przełamać niechęć, wrogość i strach wobec ich środowiska. To są dobre intencje. W zeszłym tygodniu ks. Dariusz Oko na łamach "Gazety" wygłosił przeciwny pogląd. - Ten artykuł był dla mnie zaskakujący. Znam ks. Oko i pamiętam jego dawne poglądy w zupełnie innym duchu. To, co teraz on głosi, można określić mianem nagonki i denuncjowania homoseksualistów. Stara się ich skojarzyć z czymś jak najgorszym, posługując się tak zwaną wiedzą potoczną. Abstrahując od nieprawdziwych twierdzeń, np. że homoseksualizm jest równy nekrofilii, czy większej skłonności gejów do przestępstw na tle seksualnym, to język ks. Oko nie jest językiem Ewangelii. Ten artykuł był dyskryminujący i bardzo mnie zabolał. Nie boi się Ojciec, że głosząc takie poglądy, narazi się innym księżom? - Nie, bo zdrowy rozsądek nie jest w Kościele aż tak rzadkim zjawiskiem. Przecież są różne idee, które ludzie mają prawo głosić, choć nie są to poglądy przeze mnie podzielane. Mnie parada gejów i lesbijek aż tak bardzo nie interesuje, dopóki nikt nie stara się bez powodu jej zakazać. *O. Tadeusz Bartoś wykłada filozofię w Kolegium Filozoficzno-Teologicznym oo Dominikanów w Warszawie Wydrukuj Wyślij znajomym Podyskutuj na forum Odpowiedz Link
natla Re:Do Natli !!!Już jest artykuł -skopiowałam!!!!! 11.06.05, 21:56 Dzięki. I znów sie czegoś dowiedziałam, a mianowicie, że nie znamy tak naprawde źródła homoeksualizmu. Juz kilkakrotnie w tych dniach spotkałam się z wykluczeniem choroby. A może wszyscy mamy w sobie ten gen od wieków powstały na skutek mutacji i on się osobniczo ujawnia lub nie. Tak jak mamy np. geny raka, które u jednych się odblokowują, a u innch nie? Ot, tak sobie dywaguję........ A może Ktoś celowo tak urządził ten świat, żeby bronić Ziemię przed przeludnieniem.......a co...trochę sf nam się przyda też..... Odpowiedz Link
axsa Reginko 11.06.05, 21:06 nie miałaś przywidzenia a ni nic podobnego. Czytałam ten artykuł, skopiowałam link, zeby wkleić tutaj. Coś mnie oderwało i zapomniałam o tym. Odpowiedz Link
hania48 Re: odpowiedź dla Fifty_fifty 10.06.05, 12:54 Fifty_fifty - Chłopie, rozbawiłeś mnie! Czy Ty się zastanowiłeś nad tym co piszesz? "Komuś zależy aby rozpieprzyć tardycyjne wartości" - czy Ty sądzisz, że jeżeli homoseksualiści nie będą posiadali żadnych praw, co więcej będą karani lub przymusowo "leczeni" - to stworzą tradycyjne, wartościowe rodziny, tak jak Ty je rozumiesz? - Twoja naiwność w tej mierze jest porażająca! To nie jest tak, że teraz homoseksualistów teraz jest więcej - byli zawsze, ale ukrywali się, w mediach temat by tabu - więc tzw. szeroka publiczność nic o tym zjawisku nie wiedziała! Wyrażasz zadowolenie, że "niektóre paniusie odkryły się nieco" - to co? Po zwycięstwie jedynie słusznej patrii - będziecie te "paniusie" karać, zabierzecie komputery i internet, a może eksterminować za niewłaściwe poglądy???? Wiesz, nie chciałabym Cie obrazić - ale mam wrażenie, że większość panów, wrogo ustosunkowana do homoseksualistów - mężczyzn, czuje się zagrożona w swojej męskości, a niektórzy, być może w wyniku wychowania i presji środowiska,nawet przed sobą nie chcą dopuścić myśli, że ta skłonność ich też dotyka. I są nieszczęśliwi. I oni osobiście i założone przez nich rodziny! To zagrożenie męskości pewnie jest u niektórych panów tym większe, że spora część kobiet jest mniej lub bardziej samodzielna, potrafi się sama utrzymać, że przestała wpatrywać się w domowego mężczyznę jak w boga, a oczekuje raczej traktowania partnerskiego. Bo obawiam się, że Twoje tradycyjne rozumienie rodziny, zakłada całkowite posłuszeństwo, uległość, podporządkowanie się kobiety "głowie rodziny", dbałość o wygodę mężczyzny i brak w stosunku do niego wszelkich wymagań po za ewentualnie, dostarczeniem środków na życie. Może pocieszy cię taka myśl: im mniej panów heretoseksualnych - tym większe szanse na zdobycie kobiety mają pozostali?!?! W myśl zasady - jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma? Bo mimo wszystko większość pań lubi mężczyzn! Odpowiedz Link
takanietaka Re: odpowiedź dla Fifty_fifty 10.06.05, 14:30 BRAWO HANIA!-z ust mi to wyjęłaś!A w ogóle to robic wielki problem z tego "kto w co i którędy"zamiast mówic o innych waznych cechach ludzkich takich jak uczciwośc,dobroć i tolerancja ,choćby ...to smieszne.Oczywiście że dla naszgo gatunku i jego przedłuzenia to najlepsi sa heteroseksualni i to płodni.Ale gdy rozmawiamy o indywidualnym ,pojedyńczym człowieku ,jego szczęściu i miejscu w społeczeńswie.....................................no to ..zupełnie inna sprawa <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
mira54 Re: odpowiedź dla Fifty_fifty 10.06.05, 18:17 Calkowity brak tolerancji... Takich ludzi w naszym demokratycznym kraju, spotyka sie jeszcze bardzo wielu. Moze z czasem zmienia swoje poglady. Pozwolmy kazdemu zyc wedlug jego woli i przekonan. Rodza sie "inni" i nie mozemy ingerowac w ich odmiennosc. Tacy byli, sa i beda! I jest ich bardzo wielu na calym swiecie. Mnie ta odmiennosc nie razi i nie przeszkadza. Najwazniejsze, zeby byli dobrzy i uczciwi. A z kim kto sypia, to jest sprawa indywidualna kazdego czlowieka... Odpowiedz Link
natla Re:Czy ktoś oglądał "Co z ta Polską"? 10.06.05, 22:19 (znów enter sie samowolnie wypuścił ) Polsat2, program jak w temacie i dyskusja (bardziej przepychanka racji) na temat parady. Niesiołowski, ksiadz Oko i chyba rzecznik Kaczyńskiego kontra piskliwa, ale niegłupia pani prof., bardzo inteligentana młoda kobieta i chyba homoseksualista. Tak sobie "chybam", bo niestety za późno na ten program wlazłam. Wyszło, że dalej, tak do końca, nie wiem czym naukowo naprawde jest homoseksualizm .......... wiem tylko , że ortodoksyjnego Niesiołowskiego nic nie przekona na zasadzie "nie, bo nie". Odpowiedz Link
takanietaka Re:Czy ktoś oglądał "Co z ta Polską"? 10.06.05, 22:35 jakos przestała to ogladac ..ten Lis zaczął byc tak stronniczy i właczający sie w dyskusje ..lubiłam go ..ale ostatnio widze ze jest jakby mało samodzielny ..i poglady ma takie jakie akurat słusznie jest mieć! <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
natla Re:Czy ktoś oglądał "Co z ta Polską"? 10.06.05, 23:22 Pierwszy raz oglądałam tę audycję i też mi sie wydawało, że pazurek mu sie nieco stępił, choć przy p. T. starał sie być dociekliwy.....ale to nie Olejnik, czy Czajkowska.... Odpowiedz Link
fifty_fifty12 Re: Co o tym sądzicie???? 11.06.05, 06:24 Rozmowa dwóch homoseksualistów: - Ty, słuchaj - jesteś gejem? - Jestem. - A masz garnitur od Armaniego? - Nie mam... - A masz chociaż buty od Gucciego? - Też nie mam... - To ty zwykły pedał jesteś! Odpowiedz Link
fifty_fifty12 Jezeli ktos zna Warszawe, to wie gdzie jest ZOO 11.06.05, 06:36 Tam nad Wisla jest duzo miejsca dla takich parad. Tu gdzie mieszkam w Chicago tez sa organizowane parady raz w roku w pierwszy weekend lata. Ale parada odbywa sie w dzielnicy gdzie tego plugastwa jest pelno. Czy to jest choroba to sprawa dyskusyjna. W jakiej Polsce zyjecie to nie musze Wam uswiadamiac. Aborcje i pedalow wyciaga sie aby odwrocic uwage od istoty rzeczy. Zblizaja sie wybory i znow polacy zostana zrobieni w KONIA. Proporcjonalna ordynacja wyorcza...itp itd. Szkoda pisac. Pedaly sa tematem zastepczym. Odpowiedz Link
axsa Fifty, nie mieszkam w Warszawie... 11.06.05, 08:46 ... ale i tak nie musisz mi podawać adresu ,wg Ciebie, ZOO. Mieszkamy w takiej Polsce, jaką udało się stworzyć naszym przodkom i nam. I dziwię się, że Ty z tego, jak rozumiem, "wystajacego ponad wszystko" Chicago. wiesz lepiej. Wiem, że musiałeś nam to powiedzieć, że masz nas za grupę niedorozwiniętych matołków, bo cóż innego można, w Twoim pojęciu, powiedzieć z piedestału - aż Chicago. Tylko po co Ty się plączesz po forum w takiej, wg Ciebie, beznadziejnej Polsce?? Po co pauperyzujesz sie w takim, wg Ciebie, niedorozwiniętym towarzystwie?? Wziąłes dupę w troki, a może Twoi przodkowie, umiesciłes ją tam, gdzie jesteś, więc pilnuj, zeby ci sie nie wymknęła spod kontroli, bo aparat wyrażania myśli już Ci się wymknął i niestety nie rozumiesz, że obrażasz ludzi. I jeszcze jedno. Jeśli nie przywołasz swoich emocji do porzadku i jeżeli choćby zdawkowo nie przeprosisz, to nie licz tu na sympatyczne traktowanie. Gdybyś nie wiedział - myślenie ma przyszłość, a ludzie myślacy potrafią rewidować, oceniaC i, w miarę potrzeby, zmieniać swoje poglądy. Odpowiedz Link
regine Re: Fifty, nie mieszkam w Warszawie... 11.06.05, 09:55 Miłuj geja swego Fragmenty artykułu Kiedy prezydent Lech Kaczyński zakazał Parady Równości w Warszawie, uzasadniając to ochroną przestrzeni publicznej przed manifestowaniem opcji seksualnych, obecny akurat w Warszawie Charles Taylor – zapewne najwybitniejszy dziś katolicki filozof moralny i referent organizowanych przez Jana Pawła II sympozjów w Castel Gandolfo – zareagował wybuchem gromkiego śmiechu. EDWIN BENDYK, JACEK ŻAKOWSKI Wystarczy przecież popatrzeć na warszawskie billboardy, żeby się przekonać, że opcja seksualna jest w przestrzeni publicznej demonstrowana niezwykle intensywnie i niewątpliwie za zgodą władz miasta. Tyle że jest to opcja heteroseksualna. Trudno też sobie wyobrazić, by – jak zauważył Taylor – ktokolwiek zabronił demonstracji rodzin heteroseksualnych domagających się na przykład zasiłków dla dzieci. Nikt nie powinien więc mieć wątpliwości – i Lech Kaczyński specjalnie tego nie ukrywa – że chodzi tu nie o demonstrowanie seksualności w ogóle, lecz o to, by w stolicy nie panoszyli się geje. Pamiętając bezmierne zdziwienie na twarzy wielkiego filozofa warto się zastanowić, co taki zakaz w istocie wyraża i ku czemu naprawdę prowadzi. W sporze o Paradę Równości stawka jest poważniejsza niż praworządność, prawa gejów i międzynarodowa opinia o Polsce. Nie chodzi o wybór między homo- a heteroseksualizmem, bo zakaz paradowania nie przywróci żadnego geja na łono heteroseksualnej rodziny, tak jak parada nie skłoni heteroseksualnego mężczyzny do homoseksualizmu. W istocie nie chodzi też raczej o zakres wolności, bo ten określą sądy albo trybunał w Strasburgu, ani o wizję ładu moralnego, bo ją kształtują sumienia, a nie decyzje administracyjne. Nie trzeba też Parady Równości, by zetknąć się z demonstracją gejowskiej seksualności w przestrzeni publicznej Warszawy. Wystarczy trochę pochodzić po Śródmieściu, po Nowym Świecie, klubach albo firmach. Oni tu są! I się z tym nie kryją. W każdym razie nie kryje się wystarczająco wielu, by byli gołym okiem widoczni, by swym widokiem mogli kusić niezdecydowanych i drażnić tradycjonalistów jak zwykle zwracających uwagę raczej na ekstremistów nieakceptowanej grupy niż na jej umiarkowaną większość. By ich usunąć z widoku, wcisnąć w przymus pozorów i fałsz tradycyjnej rodziny, trzeba by cofnąć czas i odciąć Polskę od świata. Bo w całym wysoko rozwiniętym świecie lesbijki i geje są coraz bardziej widoczni. Odpowiedz Link
tesunia Re:" inna milosci" 11.06.05, 10:00 niedawno czytalam wypowiedz naukowac, ktory swierdzil,ze homoseksualizm,niestety jest choroba, w mozgu nastapila zmiana,ktora spowodowala inna orietacje seksualna, kraj skandynawskie sa tolerancyjne, w Danii uchwalono pare lat temu,ze moga ci ludzie zawierac zwiazki malazenskie w kosciele, w szecji nie, tez odbywaja sie podobne parady,ale mala grupa zawsze sie znajdzie gdzie dochodzi do szykan i policja musi interweniowac. znam osobiscie meska pare,naprawde sa milymi ludzimi nie wadzacym nikomu, w rzadzie skandynawskim w grupie moderatow sa rowniez tacy, wsrod spikerow telewizyjnych,wsrod piosenkarzy cieszacy sie duza popularnoscia, Odpowiedz Link
maria581 Re:" inna milosci" 11.06.05, 10:53 Czy to wazne ze ktos jest gejem,wyznaje inna wiare,ma inny kolor skory ?Liczy sie tylko jakimi jestesmy ludzmi.Denerwuje mnie ze ludzie obojetnie sluchaja jak ktos katuje za sciana dziecko a kiedy usiluje zebrac chetnych ktorzy razem ze mna beda interweniowac slysze "nie wtracaj sie".Ci sami ludzie obrzucaja blotem kazdego ktory odwazy sie byc inny niz oni sami. Odpowiedz Link
fifty_fifty12 Nie bedzie pedal plul nam w twarz....nawiazujac do 12.06.05, 10:50 Niestety stad lepiej widac. Po co lapac wszystko co najgorsze z tego ZACHODU ??? Najblizsze wybory pokaza gdzie jest Polska. I wiem, ze trudno bedzie wyczyscic te stajnie... Reszte daruje sobie Pozyjemy - zobaczymy. Odpowiedz Link
fifty_fifty12 Tak to widza za Atlantykiem. 20.06.05, 04:59 Re:Rearada kochajacych inaczej Re : #1030655177 Odpowiedz Link
fifty_fifty12 Przepraszam za upierdliwosc... 24.06.05, 06:51 • Re: wolnosc osobista,a zakaz parady adas49 02.06.2005 16:15 + odpowiedz 0kowita napisała: > Ouimet, gdzież Twoja tolerancja dla inności ??? Wedlug mnie homoseksualizm to nie jest odrebnosc seksualna jak probuja narzucic media. To zboczenie. Po prostu. A co byscie powiedzieli na parade gwalcicieli? Parade pedofili? Parade skopofilow? Parade ocieraczy? Parade zameznych onanistow? Parade ekshibicjonistow? Parade sadystow? Parade zoofili? Mam wymieniac dalej? Ps. znalazlem to na forum Jaslo. Ps. poniewaz wg. mnie to ciekawe spostrzezenie to polecam ten wpis wszystkim....nowoczesnym. Hahahahahahahahah. Pozdrowienia od....no tej z XIX wiecznego Krakowa. Odpowiedz Link
axsa Co ja o tym wszystkim sądzę? 24.06.05, 07:11 Tak... pogodę wreszcie mamy bardzo piękną. )) Odpowiedz Link
malwina52 Re: Przepraszam za upierdliwosc... 24.06.05, 07:57 Witaj fifty ))) milo ze nie zapomniales o nas, czy u Was tez juz pelnia lata? duzo sloneczka zycze Odpowiedz Link
takanietaka Re: Przepraszam za upierdliwosc... 24.06.05, 09:26 tak ...piekny dzień słońce od rana <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
regine Re: Co ja o tym wszystkim sądzę??????. 24.06.05, 10:36 Zaczęło się wreszcie piękne,upalne lato!!! Wyczekiwane chyba przez wszystkich... "Tyle słońca w całym mieście...popatrz..." Tak jak pamiętam, śpiewała A. Jantar. Odpowiedz Link
tesunia Re: Co ja o tym wszystkim sądzę??????. 24.06.05, 10:40 cieszmy sie ciepelkiem do puki trwa.... by nam starczylo na jesienne wieczory i zimowe dni) Odpowiedz Link
danurn Re: Co ja o tym wszystkim sądzę??????. 24.06.05, 13:16 W poniedziałek zarezerwowałam bilety na 100-osobowy chór gejów z Bostonu. Koncert odbędzie się w poniedziałek, w Filharmonii Wrocławskiej. Po raz pierwszy w Europie i tylko trzy koncerty, pierwszy w Berlinie, drugi we Wrocławiu i trzeci w Pradze. W nazwie umieścili ,że gejowski, nie wiem po co. Mam nadzieję,że będziemy zadowoleni. W styczniu byłam na koncercie chóru cerkiewnego, ale tylko 10-osobowy i tylko średnio bylismy usatysfakcjonowani. Już widzę jak zbulwersuję Fiftego. Złość piękności szkodzi. Odpowiedz Link
regine Re: Co ja o tym wszystkim sądzę??????. 24.06.05, 14:06 Nieważne KIM SĄ, ważne to CO ROBIĄ...A śpiewać, dobrze nie każdy potrafi.... Czytałam pochlebne opinie o ich chórze!!! Więc baw się dobrze, zazdroszczę Ci, że możesz pójść i posłuchać... Koncert na pewno będzie wspaniały!!! Napisz, jak było, co śpiewali.... A niektórych,wszysto bulwersuje... Więc nie ma się co przejmować)) Odpowiedz Link
fanka8 Re: Co ja o tym wszystkim sądzę??????. 24.06.05, 22:22 Ale mnie dyskusja ominęła.. Dobrze, że poczytac chociaż mogłam ) Oczywiście, moje kobitki kochane zgadzam się z Wami, a naszym przyjacielem domu jest świetny facet (potencjalny członek parady) i przynajmniej hi, hi ... mój małżon o niego nie musi być zazdrosny. A czy Ty Fifty.. masz w garderobie "moherową beretkę"? Taki jesteś agresywny, jak jej (tej "beretki") nosicielki... Odpowiedz Link