gklej 17.06.05, 14:26 siedzę od roku na emeryturze i się nudzę, ale pracować i tak by mi się już niechciało. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiktoria53 Znajdź zajęcie w domu 17.06.05, 15:33 W domu zawsze jest coś do zrobienia.A poza tym hobby, zainteresowania mozna rozwijać.Malowanie, fotografia, podróże,internet też,kwiaty,ogródek jak masz, spotkania ze znajomymi itd. Odpowiedz Link
takanietaka Re: Znajdź zajęcie w domu 17.06.05, 15:55 Jak bym chciała byc szczera to bym cos powiedziała!Ale moze lepiej nie.....? <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
natla Re: Znajdź zajęcie w domu 17.06.05, 16:28 Lepiej nie, Owaka.....)))))))))))))))))))) Jak Gklej sobie nas poczyta, to moze znajdzie pomysł na nudę... Gkleju, napisz coś o sobie, na górze naszej głównej str. masz link dla "nowych", a najbardziej mnie interesuje Twoja płeć, bo wtedy łatwiej odnieść sie do wielu spraw. )) Odpowiedz Link
krista57 Re: Znajdź zajęcie w domu 17.06.05, 16:09 Ktos nas znowu prowokuje ! Nie dajmy się ! Od roku jestem na emeryturze i ciągle nie mam na nic czasu. Teraz np mam dylemat czy przerabiac te 10 kg truskawek ? czy udać sie na spacer rowerowy bo chwilowo nie pada ? czy nadrobić zaległości w czytaniu /tyle nowych wątków i liścików/ ? Odpowiedz Link
natla Re: Znajdź zajęcie w domu 17.06.05, 16:30 Czyś Ty oszałała??? 10 kg truskawek obrać z tych zielonych pelerynek????? Koszmar, lepiej gotowca kupic ))))) Leć na rower do lasku, albo poczytaj, bo masz zaległosci. ) Odpowiedz Link
axsa Zartujesz? 17.06.05, 19:53 Ja jestem 9 rok na emeryturze i nie moge sobie przypomniec ani jednego momentu nudy. Tylko, że mnie to baaaaardzo dawno temu nauczono, że za nudzenie sie, to człowiek jest sam odpowiedziałny. Szkoda by mi było czasu na nudę. )) Odpowiedz Link
fanka8 Re: Zartujesz? 17.06.05, 20:02 To chyba żart, ja mam plany na conajmniej 10 lat emeryckich. Jak ja juz chcę na emeryturę!!! No chyba, że to pisał mężczyzna. Niektórzy nie umieja się znaleźć w domowym zaciszu, zwłaszcza ci z wysokich stołków ) Odpowiedz Link
regine Re: Zartujesz? 17.06.05, 20:54 Siedzę w domu na rencie już 5 rok,matko ile ja mam zajęć!!! Czasami to aż jestem zła,zwłaszcza latem -dzień za krótki... w długie zimowe,czytam,wyszywam ,gotuję sprzątam... Wiosna to robota z kwiatami ,porządkami ,spacery ,też ksiązka, przetwory.I tyle innych rzeczy,że nie wiem,kiedy dzień "ucieknie". Nie znam słowa nuda...nawet,teraz gdy jestem sama jak palec... A jak przyjadą dzieci,to i dzień za krótki... Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Zartujesz? 17.06.05, 20:57 Przyznaję Reniu, że będąc na emeryturze nie ma na nic czasu ) Odpowiedz Link
toskania8 wesołe jest życie staruszka 17.06.05, 22:45 ja mam jeszcze parę lat przed sobą, ale już marzę, co będę robić jak będę miała dużo czasu. Zaległe ksiązki, zaległe listy, zaległe odwiedziny rodziny i przyjaciół, może spiszę wspomnienia z moich licznych podróży. I sto innych rzeczy. Może się zapiszę na studia historii sztuki na przykład. Kleju, przyklej się do czegoś po prostu... Odpowiedz Link
malwina52 Re: sposob na nude 30.08.05, 10:04 Sposób na nudę... Przeczytaj poniższe wyrazy gło¶no: To jest w kocie To jest ten kot To jest sposób na kota To jest każdy kot To jest głupi kot Ten kot ma łapy Kot ma pół łapy Za pół minuty kot Kot ma zajęcia jutro A teraz przeczytaj tylko trzeci wyraz z kazdej linijki Odpowiedz Link
muraszka1 Re: sposob na nude 30.08.05, 21:02 dobranoc,mam kota(kotke),serio,okolo 4:00 mnie zbudzi odkrywajac pazurkami koldre i "powie "eeee",jestem glodna Odpowiedz Link
malwina52 Re: nudziarze 09.11.05, 11:40 czesciej slysze slowa "stary nudziarz" niz 'młody np. dupotruj czy meczydusza" a to nie zalezy od wieku, gledzenie godzinami to tez nie tylko domena Polakow, wlasnie chlone po wizycie 30 latka, moj kolega od kolekcjonerstwa monet, przyniosl owszem monete ale przy okazji zdal roczne sprawozdanie ze swego stanu zdrowia i rodziny, dwa tygodnie temu tez tego wysluchalam, moze macie jakis sposob na takiego "smiertelnego nudziarza" i specjaliste od "wiercenia innym dziury w brzuchu", zaznaczam nie chce rezygnowac ze zbieractwa monet )))) Odpowiedz Link