wiktoria53 15.07.05, 20:21 U kogo pada deszcz? Może jest takie miejsce w Ojczyźnie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tofika Re: Deszcz........ 15.07.05, 20:38 Wiktorio ... mow glosniej... wolajmy... zeby troszke chociaz popadalo.... chmurzy sie i nic... bbbb czekam ... szkoda mojej pracy na dzialce... Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Deszcz........ 15.07.05, 20:43 Tofiko, czuję zmianę w powietrzu ,tak że nie martw się cosik spadnie z nieba może deszczyk? ))) Wszyscy na to czekamy. Co będzie z plonami ? Jutro kupuję drugą porcję ogórków 10 kg i zakiszam. Odpowiedz Link
regine Re: Deszcz........ 15.07.05, 23:00 Czeka na deszcz i Mazowsze...U nas nawet ogórków niewiele jest,schną na pniu. Trawa wyschła...Wołam jak kania ....DESZCZU,DESZCZU...GDZIE JESTEŚ ??? Odpowiedz Link
mira54 Re: Deszcz........ 15.07.05, 23:07 U mnie tez nie padalo, ale pocieszam sie, ze prognozy pogody zapowiadaja na jutro opady w calej Polsce. W tej chwili niebo jest bez chmurki, tylko gwiazdy pieknie swieca. Odpowiedz Link
regine Re: Deszcz........ 16.07.05, 10:03 Popadało ))) Niewiele ,spokojny deszczyk nad samym rankiem...a jakie powietrze...Aż miło było słuchać stukających o parapet kropel. Jest chłodniej, zachmurzone z lekka niebo.Może jeszcze coś popada..... Odpowiedz Link
kla-ra Re: Deszcz........ 18.07.05, 10:16 Krakow ma deszczu w nadmiarze. Padalo w sobote i to ulewnie,padalo w niedziele. Dzisiaj sloneczko swieci,ale tez chmurki na niebie. Mam dosc deszczu. Dosc slimakow w ogrodzie.Wija sie czarne slimaczyska niczym pijawki,ku mojemu ogromnemu obrzydzeniu. Winniczek to rozumiem.Slimaczek przyjemny. A te czarne i rude ktos zwariowal i pewnie z Skandynawii sprowadzil. Ochyda. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Deszcz........ 19.07.05, 08:15 zbieralo sie, klebilo i rozpadalo sie, ciemno, szaro ale lzej ...... Odpowiedz Link
kla-ra Re: Deszcz........ 19.07.05, 08:23 U nas tez pada, tez ciemno i szaro, uwzielo sie to deszczysko na Malopolske. To milego dnia Odpowiedz Link
fleur1 Re: Deszcz........ 19.07.05, 08:42 Dzień dobry, u mnie w Jeleniej Górze nie pada ale sloneczko sie schowalo, za oknem tylko 21 st.C. Odpowiedz Link
tofika Re: Deszcz........ 19.07.05, 08:55 podeslijcie mi deszczu ... bbbb prosze bo wszystko dookola usycha.. Odpowiedz Link
regine Re: Deszcz........ 19.07.05, 12:16 Mazowsze zachmurzone,parno strasznie i duszno...Może spadnie jakaś kropla... Odpowiedz Link
regine Re: Deszcz........ 19.07.05, 14:12 No i nareszcie zaczął padać. Ale uczy się dopiero ,taki drobniutki i nieśmiały...Jak panienka ...chciałaby a się boi...)) Odpowiedz Link
malwina52 Re: Deszcz........ 19.07.05, 14:17 u mnie burza na dodatek, rany wyzamykalam wszystkie okna, komu ja pdrzucic ?????? ja za nia nie przepadam a milosniczki grzmotow sa ))))) Odpowiedz Link
regine Re: Deszcz........ 22.07.05, 00:44 Leje jak z cebra i do tego bardzo silny wiatr.Wróciłam z pieskiem zmarznięta,zmoknięta jak kura.Nie mogłam utrzymać w ręku parasolki. Więc już zmykam do łóżeczka... Odpowiedz Link
kla-ra Re: Deszcz........ 22.07.05, 08:55 U mnie tez deszczykowo,wiatrowo. Ech sloneczko,sloneczko! Odpowiedz Link
malwina52 Re: ulewa!!!!! 22.07.05, 13:34 od wczoraj leje z malymi przerwami a to co w tej chwili sie dzieje za oknem, tyle wody naraz z nieba Odpowiedz Link
tesunia Re: ulewa!!!!! 22.07.05, 13:40 czesc malwinko) stalam wczoraj u Ciebie gdzies tam na stacji benzynowej pod czerwonym parasolem cocacoli i palilam papieroska myslalam,ze szkoda,ze niema tu malwinki na dlugosc papieroska) Odpowiedz Link
malwina52 Re: ulewa!!!!! 22.07.05, 14:20 a szkoda bo nie zobaczylam jakiego koloru masz oczeta ))) Odpowiedz Link
fleur1 Re: ulewa!!!!! 22.07.05, 14:24 U mnie dwa dnia padało, a teraz troszke zagląda słoneczko, za oknem 16 st., wześniej było zimniej, ukochany mężczyzna tak bardzo daleko, a ja sypiam z kotką mojej pryzjaciolki. Czyż może być piękniej? Odpowiedz Link
malwina52 Re: Deszcz........ 25.07.05, 12:36 i sie rozpadalo, a dwano nie padalo )))) ale ida upaly Odpowiedz Link
regine Re: Deszcz........ 25.07.05, 13:00 Nic nie pada, ale ja czuję się jak przed burzą(gradową)( Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Deszcz........ 25.07.05, 15:22 Malwinko, to chyba z Gorzowa przyjdzie nad Kujawy. Już się zachmurzyło, zrobiło się dużo zimniej........ Odpowiedz Link
pia.ed Re: Deszcz........ i slonce w srode! 25.07.05, 17:13 Musi sie ocieplic do srody, bo NIEKTORZY wtedy planuja wypad na pare dni do Swinoujscia! I to nie jestem ja... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Deszcz........ w Malmö i chlodno 25.07.05, 17:18 A to kamerka w Swinoujscu, na ktora bardzo lubie patrzec! Ludzie tak smiesznie i szybko biegaja! Temperatura na gorze stronki ma juz pare tygodni... a ja sie z poczatku dalam nabierac... www.swinoujscie.com.pl/index.php?option=com_statyczne&Itemid=113 Odpowiedz Link
pia.ed Moze teraz sie kamerka wyswietli? 25.07.05, 17:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=240&w=25692177&a=26030534 Podbilam topik o kamerce, link jest w pierwszej wypowiedzi. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Deszcz 25.07.05, 19:50 U nas trochę popadało, ale teraz jest przyjemnie.Wróciłam własnie z godzinnego relaksu rowerowego. Odpowiedz Link
regine Re: Warszawa po burzy.. 29.07.05, 22:12 Nawałnica połamała drzewa, a te uszkodziły stojące pod nimi samochody. Pogotowie wyjeżdżało 20 razy, jest przynajmniej jeden ranny. W niektórych dzielnicach, m.in. na Grochowie nie było prądu. Na wielu skrzyżowaniach Warszawy uszkodzona została sygnalizacja świetlna. Dlatego też w wielu miejscach tworzą się nadal korki. Policja apeluje, aby kierowcy zachowali szczególną ostrożność. Na wielu ulicach tworzą się korki, w niektórych miejscach wciąż stoją tramwaje - m.in. na moście Poniatowskiego, po tym jak na ulicy Waszyngtona na wysokości parku Skaryszewskiego na trakcję spadł konar drzewa. Tramwaje nie jeżdżą także m.in. ulicami: Marszałkowską, Puławską i ulicą Jana Pawła II. Zalany jest tunel na Wisłostradzie. Z danych przekazanych przez straż pożarną wiadomo, że ranne zostały co najmniej dwie osoby: na jedną w parku Saskim spadł złamany konar drzewa, druga została poszkodowana w Ursusie. Z powodu awarii sieci trakcyjnych nie jeżdżą pociągi z Warszawy do Gdańska i Poznania, utrudnienia są z wyjazdem w stronę Łodzi i Krakowa. Nie jeżdżą pociągi podmiejskie i warszawska kolej dojazdowa (WKD) w kierunku Grodziska Mazowieckiego. Nie wiadomo, ile potrwa usuwanie skutków awarii. W województwie mazowieckim straż pożarna miała dotychczas ponad tysiąc zgłoszeń. W Warszawie straż pożarna przyjęła 250 zgłoszeń wymagających interwencji. Nawałnica połamała wiele drzew m.in. na Saskiej Kępie, a te uszkodziły stojące pod nimi samochody. Na Nowym Świecie zniszczone są kawiarniane ogródki. W niektórych dzielnicach, m.in. na Grochowie nie było prądu. odtopione są piwnice na Bemowie, Mokotowie, Grochowie i Woli. Z powodu burzy odwołano harcerską mszę polową, która miała odbyć się w ogrodzie Muzeum Powstania Warszawskiego. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Warszawa po burzy.. 30.07.05, 15:17 To rzeczywiście katastrofalna sytuacja dla tej metropolii.Myślę, że odpowiednie służby poradzą sobie w dość szybkim tempie z usunięciem skutków tej nawałnicy.Życie powoli wróci do normalnego stanu. Odpowiedz Link
tesunia Re: Warszawa po burzy..i skandynawia 31.07.05, 10:22 mielismy burze/pioruny/blyskawice.... dopiero co dzis poranek jest bez deszczowy, powietrze strasznie wilgotne i zaczyna sie robic duchota.... ech,skandynawskie lato, od jutra napewno bedzie juz sie czulo jesien. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Warszawa po burzy..i skandynawia 31.07.05, 10:26 Olsztyn,padalo cala noc,byl wiatr,ale bez zniszczen, teraz niebo szare ale bez wiatru,spokojnie,nie pada Odpowiedz Link
danurn Re: Warszawa po burzy..i skandynawia 31.07.05, 20:00 Dzisiejsza noc była przerywana co godzinę biegiem do piwnicy dla sprawdzenia czy już nas zalało, czy dopiero za chwilę. Wieczorem burza, a potem całą noc padało bardzo intensywnie. A zalało nas już wielokrotnie, woda z dachu nie jest odprowadzana do kanalizacji ulicznej, a do studniu zakopanej w ogródku. W końcu nie zalało - pomogło odbarczenie systemu, po prostu jedną rurę puściliśmy nas ogród. Odpowiedz Link
august2 W Indiach rekordy deszczu.. 31.07.05, 20:07 Tam sa dopiero deszcze.. Ponad tysiąc osób utonęło, zostało porażonych prądem lub zginęło pod zwałami błota w Bombaju i jego okolicach od ubiegłego wtorku. Region boryka się z rekordowymi opadami deszczu... Odpowiedz Link
tofika Re: Deszcz........i jakby szaruga jesienna? 10.08.05, 11:44 Od wczoraj mam taka okropna wichure ,deszcz , polamane galezie drzew uscielily ulice i chodniki,zimno ;wcale jakby to nie bylo lato..a przeciez to dopiero pierwsza dekada sierpnia..co sie dzieje? Odpowiedz Link
natla Re: Deszcz........i jakby szaruga jesienna? 10.08.05, 23:21 Po pięknym dniu, niebo się zasnuło czarnymi chmurami i lunął deszcz. Nawet grzmi....)))) Pam deszcz ukołysze mine do snu...) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Deszcz........i jakby szaruga jesienna? 11.08.05, 12:32 Zimno jak nie powiem co........ Czyżby lato już na dobre odeszło? A mnie jest szkoda lata....................... Odpowiedz Link
danurn Re: Deszcz........i jakby szaruga jesienna? 11.08.05, 21:47 TAk, jeste dzisiaj jesiennie. Ja rozpaliłam dziś kominek, bo w domu było 18 stopni. Odpowiedz Link
tesunia Re: Deszcz........i jakby szaruga jesienna? 11.08.05, 21:55 hmmmm..danrun ale nastrojowy wieczor) choc + 18 stopni latem to goraco w chatce. sprawdzilam u mnie, jest +25 w domciu i czuje sie duza wilgotnos z dworu, PS;.. pozdrawiam... pozdorw slubnego odemnie) Odpowiedz Link
august2 Re: Deszcz........i jakby szaruga jesienna? 11.08.05, 23:13 ..a co to jest deszcz? U nas dawno nie bylo i ja juz troche zapomnialem. Odpowiedz Link
natla Re: Deszcz........i jakby szaruga jesienna? 11.08.05, 23:16 To taka duża ilość wody, podzielona na kwanty wodne, nazywane krop;ami. Leci to to od Bozi na ziemię. A tak na serio, kiedy u Ciebie był jakiś deszcz, huragan albo inny wodny kataklizm..? Odpowiedz Link
regine Re: Deszcz........i jakby szaruga jesienna? 11.08.05, 23:42 Pytasz Auguście, co to jest deszcz ??? Moja wnusia jak zobaczyła deszcz, to nie mogła wyjść z podziwu ,że to takie krople mokre lecą z nieba...Można zmoknąć jak pod prysznicem i biegać w kaloszach po kałużach.Jaką miała frajdę, a do tego po deszczu była tęcza)) Cuda natury, dotknęła i zobaczyła...Tu tylko w Polsce) Odpowiedz Link
august2 Re: Deszcz........Natla i Regina 12.08.05, 03:34 Ostatni deszcz byl w kwietniu. Maj-0 deszczu Czerwiec-0 deszczu Lipiec - 0 deszczu Sierpien -0 deszczu Wrzesien - zazwyczaj nie ma Pazdziernik - troszke pod koniec Listopad - troche wiecej Grudzien - zaczyna sie pora deszczowa i trwa przewaznie do Marca Oczywiscie nie jest to deszcz bez przerwy.. ale jak leje to jak z cebra sa to monsunowe, duze opady Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Deszcz....... 13.08.05, 14:23 Pochmurno od rana, sporo napadało, teraz deszczyk zrobił sobie przerwę, nie wiadomo na jak długo Dzis rzeczywiście pogoda barowa Odpowiedz Link
vogino55 Re: Deszcz....... 13.08.05, 14:33 wiktoria53 napisała: > Dzis rzeczywiście pogoda barowa Święte słowa Wiktorio święte słowa()))) Wojciech Odpowiedz Link
sarna52 Re: Deszcz....... 13.08.05, 15:08 Na wybrzeżu tez pada i pada ,ale to taki sobie deszczyk.Nie ma tęczy.Nie ma słońca.Jest rzeczywiści smutno, też "pogoda barowa"jak napisała wiktoria.Pozostaje czekac, aż wroci lato.Oraziło się czy co? Odpowiedz Link
regine Re: Deszcz....... 13.08.05, 23:05 Lato wraca na Wybrzeż od poniedziałku)) Żadnych niby rewelacji, bo temperatura 22-24 stopnie,ale bez deszczu i wiatru. Na południu, zwłaszcza na Śląsku do 27 stopni)) Natla się ucieszy, lubi ciepełko)) )) Odpowiedz Link
malwina52 Re: Deszcz........ 23.08.05, 12:17 no i pada od kilku godzin rzesisty, rowniotki ..... Odpowiedz Link
kryzar Re: Deszcz........ 23.08.05, 12:21 A w Gdyni jest bardzo ciepło i słonecznie.Nad morzem odroninę powietrze zamglone ,ale spacer 3 godzinny udany.Pozdrowienia i polepszenia pogody Odpowiedz Link
malwina52 Re: Deszcz........ 23.08.05, 12:59 witaj! nad morzem zawsze macie lepiej, pogoda zmienia sie w ciagu godzinki, nawet jak pada to krociutko, oj dawno nie bylam w Gdyni a mialm byc mieszkanka tego miasta Odpowiedz Link
tofika Re: Deszcz........ 23.08.05, 12:22 Malwinko,bedziesz miala urodzaj grzybow,a ja chyba nie ..bo nie chce padac ,a jest sciolka lesna suchutenka Odpowiedz Link
malwina52 Re: Deszcz........ 23.08.05, 12:56 u nas grzybkow pod dostatkiem, ale sciolka bardzo sucha, przyda sie deszczyk, szkoda ze lasy takie zasmiecone, plastikowe butelki, piwne puszki i papiery ((((( Odpowiedz Link
krista57 Re: Deszcz........ 23.08.05, 13:33 Skoro u Malwiny pada deszcz to zapewne i do nas dojdzie jeszcze wieczorem. A propos ! tych zasmieconych lasow ! Bylam zdziwiona,ze w Karkonoszach jest czysto.Pewnie dlatego,ze wstęp do Karkonoskiego Parku Narodowego codziennie kosztował mnie 4 zł....odpowiedni ludzie sprzątają. Odpowiedz Link
dankarol Re: Deszcz........ 23.08.05, 16:34 a mnie się marzy, że ludzie przestaną śmiecić. Uprzejmie donoszę, że u mnie w Krakowie przestało padać. Odpowiedz Link
mi.ka.n Re: Deszcz........ 23.08.05, 19:02 Na południowym Górnym Śląsku jednostajnie rzęsiście i równiuteńko pada od rana do tej pory.Nie lubie takiej"ślompiastej "pogody bo padam z nóg. Odpowiedz Link
krista57 Re: Deszcz........ 23.08.05, 19:06 cos mi sie wydaje,ze w nocy u nas bedzie padac....bom taka "śnięta" ...słoneczko nasze rozchmurz pyska...bo nie do twarzy ci w chmurzyskach... Do czwartku miało być słonecznie ...eh! Odpowiedz Link
natla Re: Deszcz........ 23.08.05, 19:45 Nie bardzo rozuiem, co się ze mną dzieje, ale ta deszczowa pogoda cały dzień bardzo i odpowiada )) Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Deszcz........ 23.08.05, 19:58 u nas nie pada jeszcze,ale cieply deszcz tez by sie przydal Odpowiedz Link
mira54 Re: Deszcz........ 23.08.05, 20:52 Przydalby sie deszczyk i u nas. Caly dzien sloneczko swiecilo. Odpowiedz Link
august2 Re: Deszcz........ 23.08.05, 20:59 ... a ja jeszcze dluuugo musze czekac na deszcz. Odpowiedz Link
kryzar Re: Deszcz........ 24.08.05, 07:40 Tu Gdynia.Jest piękna słoneczna pogoda,niebo bez chmur więc trzeba korzystać i na spacer.Tak miło jest "przelecieć"się przez gdyńską promenadę o tej wczesnej porze raczej pustą. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Deszcz jesienny deszcz. 16.09.05, 09:20 " Deszcz jesienny deszcz, smutne pieśni gra ..........." Odpowiedz Link
tofika Re: Deszcz jesienny deszcz. 16.09.05, 12:13 "Plyna chmurki,plyna mgielki, deszcz rozsypal swe perelki, caly swiat w deszczu plywa , jesien,jesien prawdziwa"???JUZ? Odpowiedz Link
sarna52 Re: Deszcz jesienny deszcz. 16.09.05, 21:33 "O szyby deszcz dzwoni deszcz dzwoni jesienny....." Przed chwilą wychodziłam z psem."Pada,ciągle pada...",ale poranek zapewne będzie słoneczny?? Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Deszcz jesienny deszcz. 17.09.05, 09:47 wczoraj deszcz prawie przez caly dzien, od rana sloneczko, ale bylo tylko +2 0C,teraz zaledwie +5 oC Odpowiedz Link
pia.ed Re: Deszcz jesienny deszcz. 17.09.05, 12:11 U mnie w Malmö bezchmurne blekitne niebo, nie ma zupelnie polnocnego wiatru, ktory wczoraj obnazal temperature. Sasiedzi siedza w ogrodku i opalaja sie, ja tez zaraz tam wychodze. :} Odpowiedz Link
fleur1 Re: Deszcz jesienny deszcz. 17.09.05, 12:40 U mnie deszczowo, w kotlinie 12 st. C., a na Śnieżce ponoć -1 st. C., zrobiło się nagle chłodno, jeasiennie, a mnie dopadł jakiś wirus albo przeziębienie. Nie mam migdałków i jak jestem chora to przechodzę to bardzo ciężko. Przesyłam link, posłuchajcie piosenek, wspomnień. Można zejść niżej, są tam piosenki brazylijskie. www.ananke.com.br/marilene/a_musica/Abertura/musica.htm Popijając herbatkę z miodem słucham płytki Ordonki, ona jest zawsze cudowna, wyobrażam sobie siebie w innym czasie na sali balowej w długiej sukni. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Deszcz jesienny deszcz - Fleur 17.09.05, 14:20 Fleur, serdeczne dzięki za link do znakomitej stronki. Duży buziak za to * Odpowiedz Link
fleur1 Re: Deszcz jesienny deszcz - Fleur 19.09.05, 17:42 Jeszcze link z muzyką francuską: www.malhanga.com/musicafrancesa Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Deszcz jesienny deszcz - Fleur 19.09.05, 18:02 Fleur ! Skąd Ty to bierzesz dziewczyno! Ogromne, ogromne dzięki za wspaniałą stronę. Piosenka francuska to od zawsze moja miłość.W szczególności Salvatore adamo,Gilbert Becaud, Sacha Distel wykonawcy naszej młodości. Duży buziak Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Deszcz jesienny deszcz - Fleur 19.09.05, 18:05 Właśnie słucham piosenek francuskich. Teraz to chyba po polsku :"Pada śnieg" ? Odpowiedz Link
kryzar Re: Deszcz jesienny deszcz - Fleur 19.09.05, 18:33 Fleur , jak jesteś taka zdolna to poproszę o Piaff. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Ja jestem początkująca internautką więc jestem wam wdzięczna za wszystkie ciekawe stronki Odpowiedz Link
fleur1 Re: Deszcz jesienny deszcz - Fleur 19.09.05, 20:11 Mam piosenki Edith Piaff na CD gdzieś na półce. A jak znajdę cos takiego w internecie to podeśle, pobuszujcie po tej stronce, można tam wejść dalej do innych linków. Cieszę sie jak sprawiam radość innym. Odpowiedz Link
august2 Re: Deszcz 20.09.05, 03:32 ..piszecie tak o tym deszczu i nawet u mnie wieczorem spadl maly deszczyk.. Wlasciwie to byl taki drobny ze mozna bylo lawirowac pomiedzy kroplami.. ale zawsze "tropikalny deszcz"... Niespodziewany o tej porze... o juz po nim i tyle go widzielismy... doslownie 2 minuty.. Odpowiedz Link
august2 Re: Deszcz cdn... 20.09.05, 07:51 .. ten maly deszcz o ktorym pisalem wczesniej ponowil sie znowu i nawet pojawily sie grzmoty i blyskawice... ciekawe anomalia pogodowe. Przyniosl nam taka pogode sztorm Max ktory, gdzies tam ponad 1.5 tys km od nas woluje nad Meksykiem... W lokalnej prasie maja ciekawe zdjecie ktore zalaczam img399.imageshack.us/my.php?image=burza8sm.jpg Odpowiedz Link
tofika Re: Deszcz cdn... 20.09.05, 18:03 August,juz wcale nie pamietasz jak nasze burze wygladaja,, forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=708&w=28875884&a=28904618 takie zjawiska wrzesniowe ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Deszcz cdn... 20.09.05, 19:21 U mnie ani kropli deszczu... Codziennie musze podlewac nasz nowo polozony trawnik na podworku! Ile czasu trzeba go podlewac aby sie przyjal? Odpowiedz Link
tofika Re: Deszcz cdn... 22.09.05, 20:34 Pia .. a to ciekawe, ile czasu bedzie uczyl sie zaaklimatyzowac taki gotowy trawnik? sadze ,ze jest mu dobrze ,jesli jeszcze podlewany, bedzie napewno widac sliczna trawke przebijajaca z tej ktora jest , to bedzie oznaczalo ,ze trawniczek juz przyswoil do nowych warunkow, ale fanie tak potupac bosymi stopami po takim swiezutkim trawniku, az mi sie zachcialo znow wiosny... ale troszke trzeba poczekac Odpowiedz Link
malwina52 Re: Deszcz........ 11.11.05, 09:44 no i pada a moze tak wskocze do lozeczka dopierzyc sie Odpowiedz Link
krista57 Re: Deszcz........ 11.11.05, 12:56 Malwinko tak blisko od G.do Sz. a u mnie pogoda spacerowa mam nawet nadzieję,że słoneczko mnie zaskoczy. Coś "zciemniasz" z tym deszczem! Odpowiedz Link
malwina52 Re: Deszcz........ 11.11.05, 13:00 wyjrzalam przez okno nie pada teraz, ale z pieskiem rano spacerowalam pod parasolem i nie wyglada zeby sie rozpogodzilo na dluzej za to cieplo 12 stopni Odpowiedz Link
malwina52 Re: Deszcz........ 26.03.06, 13:43 dobrze ze pada od wczoraj, jest na co ponarzekac i okazja pomieszkac w domu Odpowiedz Link
kryzar a u mnie slonko.... 26.03.06, 14:21 i z wyrzutami sumienia zasiadłam do komputera. Troche się dotleniłam ale powinnam bardziej. Wiosenne pozdrowienia i już jest nadzieja, że śnieg nie spadnie Odpowiedz Link
regine Re: Leje od 18.00.... 26.03.06, 21:31 Pada i pada, z przerwą na obiad, od wczoraj. Śnieg topnieje w oczach, do jutra powinne tylko nieliczne płaty zostać. Faktycznie jest szansa na wiosnę . Odpowiedz Link
fleur1 Re: Leje od 18.00.... 26.03.06, 22:02 U nas śniegu już na dole prawie nie ma, nawet nie było przerwy obiadowej i padało caly dzień , okropność, brrrrrrrrrrr gdzie jest wiosna???????? Odpowiedz Link
dankarol Re: Leje od 18.00.... 26.03.06, 22:06 U mnie jest wiosna. Dzisiaj widziałam już stokrotki, na jutro będzie cały łan. Tam gdzie jeszcze dwa dni temu było trochę śniegu, dzisiaj tylko brudna plama. O 21 temp.+10 a deszczyk, był mały i już poszedł. Odpowiedz Link
natla Re: Leje od 18.00.... 26.03.06, 22:14 No, ja też odwaliłam spacer w czasie pierwszego wiosennego deszczyku, a właściwie mżawce. Super. Lubię deszcz. Czasem ) Dobrze, że pies jest czarny, wróciliśmy upaćkani niebożebnie i trzeba było się i tak myć. Odpowiedz Link
dankarol Re: Leje od 18.00.... 26.03.06, 22:17 masz dobrze, na czarnym nie widać, a co ja mam powiedzieć biały po spacerze już nie jest pierwotnego koloru Odpowiedz Link
regine Re: Leje .. 27.03.06, 18:33 Od pół godziny, leje jak z cebra...Ale jest tak ciepło, jak w lecie Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Leje .. 27.03.06, 19:19 U mnie też leje,a co tam!!!ale jest ciepło a nawet grad wali od czasu do czasu, Znowu będzie potop. Odpowiedz Link
dankarol Re: Leje .. 27.03.06, 19:26 No ulewą tego nazwać nie możma, raczej kropi i to nie cały czas, ale 10 minut na godzinę. A cieplutko, a zielono, a jak pachnie wiosną. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Leje ..dysc leje dysc idzie sikowica 27.03.06, 19:54 Pada , ale czy lubicie deszcz? Ja rozróżniam trzy rodzaje: majowy , letni , i cała reszta, w maju stanąć w deszczu , mam nie przyzwoite myśli ide se... Odpowiedz Link
dankarol Re: Leje ..dysc leje dysc idzie sikowica 27.03.06, 20:11 Lubię deszcz, no chyba, że chlupie w butach Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Leje ..dysc leje dysc idzie sikowica 27.03.06, 20:18 pewnie że nie jesienny ani zimowy bo to mordęga , ale majowy , gdy cieknie z włosów, powoli zsuwa się po szyi i dalej, dalej, dalej, ups- to już skarpetki....))) Odpowiedz Link
dankarol Re: Leje ..dysc leje dysc idzie sikowica 27.03.06, 20:20 majowy to nawet nie można nazwać deszczem to... Odpowiedz Link
malwina52 Re: Deszcz majowy........ 25.05.06, 14:28 ale taki rzesisty, a ja bez parasola jak tu sucha stopa sie do domu dostac przydalaby sie czapka niewidka Odpowiedz Link
regine Re: Deszcz majowy........ 25.05.06, 14:51 Pamiętaj "parasol noś i przy pogodzie " Może nie zmokniesz za bardzo Odpowiedz Link
malwina52 Re: Deszcz majowy........ 25.05.06, 14:54 siedze i czekam az sie przejasni, nadrobie sobie nieplanowe wyjscia z pracy oby nie siedziala do wieczora )))) Odpowiedz Link
regine Re: Deszcz majowy........ 25.05.06, 18:52 Jak spałam, popadało, bo mokra ulica i stoją kałuże. Ale chyba był spokojny, majowy deszcz. Wiatr też ustał, cicho spokojne, no i ciepło. Odpowiedz Link
regine Re: Deszcz majowy........ 26.05.06, 08:07 Leje jak z cebra...Co tu dodać jeszcze Odpowiedz Link
goskaa.l Re: Słonko majowe........ 26.05.06, 08:55 mogę Ci, Reniu, podrzucić. Tylko ciepła nie niewiele, powietrze raczej jak znad lodowca. Ponoć później może padać, ale to nic pewnego... Odpowiedz Link