Dodaj do ulubionych

Z kim na urlop?

31.07.05, 14:57
Witam. Chciałabym dowiedzieć się, z kim wyjeżdżacie na wakacje, urlopy.
Jestem rozwiedziona, dzieci mam dorosłe, ale jeszcze nie założyły rodziny,
mam wielu znajomych, przyjaciół itd., ale gdy przychodzi pora urlopów,
spędzam je w domu, bo po prostu nie mam z kim wyjechać. Jak sobie z tym
radzicie?
Obserwuj wątek
    • natla Re: Z kim na urlop? 31.07.05, 16:08
      Witam Ewka smile
      Mam kilka wypróbowanych osób i jedną wypróbowaną paczkę. Z osobami
      zaprzyjaźnionymi jeżdże raczej pojedynczo.
      • ewkaewa Re: Z kim na urlop? 31.07.05, 17:42
        Uzupełnię jeszcze poprzednią wypowiedż. Mój dom jest otwarty, przewija się
        przez niego mnóstwo ludzi. Bywa u mnie narzeczony siostry byłego męża,
        zaprzyjaźnione sąsiadki, ich dzieci w wieku moich, koleżanki z pracy. Dlaczego
        więc w sytuacjach "wyjazdowych" nie ma chętnych??? To samo jest właściwie w
        weekendy. Jestem potrzebna ludziom od niedzieli wieczór do piątkowego wczesnego
        popołudnia.
    • natla Re: Z kim na urlop? 31.07.05, 16:29
      Możesz napisać skąd do nas przybywasz? Mamy kilka dobrych turystek
      i "wyjazdowiczówek" wink)
      • ewkaewa Re: Z kim na urlop? 31.07.05, 17:31
        Mieszkam w Warszawie i tu mam całą rodzinę, odpada więc wyjazd "do krewnych".
        Nigdy nie chciałam mieć swojej działki, chociaż dziś sobie myślę, że wtedy na
        pewno chętnie by do mnie przyjeżdżano. Jestem podobno miła, sympatyczna, łatwo
        nawiązuję kontakty z ludżmi. Na co dzień jestem bardzo zapracowana, ale mam
        ochotę wyskoczyć gdzieś na weekend i wtedy klapa. Mam samochód, więc kwestia
        transportu jest rozwiązana, a kwestie finansowe też nie są problemem.
        • wiktoria53 Re: Z kim na urlop? 31.07.05, 18:00
          I to jest smutne, bardzo. Ja kiedy jeszcze pracowałam z tych własnie względów
          nie lubiłam weekendów. Teraz już nie pracuje, mam dużo czasu, ale się nie
          nudzę, a koleżanki mam nie tylko na pogaduchy, ale i na wyjazdy nad morze.
          • ewkaewa Re: Z kim na urlop? 31.07.05, 18:27
            Smutne również jest to że właściwie TRZEBA mieć parę, żeby zaistnieć. Myślałam
            zawsze, że to dotyczy tylko nastolatków czy ludzi bardzo młodych, ale teraz
            przekonałam się, że mam więcej lat, a nic się nie zmienia.
            • krista57 Re: Z kim na urlop? 31.07.05, 19:08
              W naszym wieku coraz nas więcej zostaje bez pary.
              Jakos sobie radzę .Na wyjazdy i na urlop mam kilka zaprzyjaznionych osób o
              podobnym zapotrzebowaniu."Podczepiam" się też do rodziny albo do calkiem młodych
              osób.Staram sie planowac wszystkie wyjazdy,proponować i czasami organizowac.
              To wymaga trochę wysiłku.Nie czekam na zaproszenie.
      • mamah57 Re: Z kim na urlop? 04.08.05, 13:33
        byłoby bardzo miło wybrać się na wycieczkę np. górskim szlakiem czy znajdą się
        chętnin/chętne ?(emerytka 57 )mieszkam w okol. katowic 4. o8 o5
        • zlapalamoddech Re: Z kim na urlop? 04.08.05, 17:34
          Jestem singielką i też mam podobny problem. Jeszcze nie udało mi się znaleźć
          towarzyszki na wyjazd urlopowy pomimo, że szukałam. Dlatego jeździłam i nadal
          jeżdżę sama na wczasy, nawet te zagraniczne. Koszty niestety są dużo większe sad
          Miałam ochotę zaliczyć jeszcze w tym roku Turcję, lub Bułgarię, ale po
          ostatnich atakach terrorystycznych postanowiłam drugą część urlopu spędzić w
          Polsce. Teraz szukam dobrej, wygodnej kwatery nad Bałtykiem. Chcę wyjechać po
          sezonie, we wrześniu. Może do Świnoujścia? Mieszkam w Krakowie, więc ważny jest
          dla mnie dobry dojazd PKP.
          • krista57 Re: Z kim na urlop?do Zlapalamoddech 04.08.05, 18:32
            planujesz urlop w Swinoujsciu?
            podaję ci odpowiedniego linka
            www.swinoujscie.com.pl/index.php?option=com_statyczne&Itemid=113
        • natla Re: Z kim na urlop? Mamah 04.08.05, 17:53
          Witaj, bo chyba piszesz pierwszy raz. Do tego witaj krajanko smile)) ja
          z "pogranicza" Katowic. smile
    • toskania8 Re: Z kim na urlop? A sama ? czemu nie ? 02.08.05, 18:21
      możesz przecież pojechać po prostu sama, robiłam tak, to wiem. Jeździłam na
      wycieczki zagraniczne ale i na jakieś krajowe też. Trzeba tylko spróbować,
      wcale nie jest takie straszne. Tylko wiesz co ? Samej trzeba uwierzyć - jadę
      sama bo tak chcę a nie - muszę jechać sama bo nikt mnie nie chce. Wtedy
      podświadomie inaczej się zachowujesz - to mój wybór i nic nikomu do tego.
      A ma to wiele zalet, znacznie jest lepsze, niż towarzystwo nieco przypadkowe
      znalezione na siłę, aby z kimś. Bo wtedy musisz się dostosowywać do kogoś a to
      nie zawsze jest miłe i wygodne.
      A tak - chcesz, to na plażę, chcesz, to na spacer, chcesz to czytasz, śpisz,
      piszesz listy, myślisz, słuchasz muzyki. I nikt Ci nic nie każe, nic nie
      musisz ! Widzisz, jakie to piękne!
      W ostatnich latach dobrałyśmy się takie trzy baby wariatki (nieszkodliwe) i
      bardzo nam dobrze razem podróżować i nie tylko. Ale bywały takie okresy, że nie
      miałam z kim i nie oglądając sie na nikogo jechałam sama. I nigdy nie było mi
      źle !
      Więc namawiam.
      Poza tym są jeszcze np. sanatoria (można jechać na skierowanie albo prywatnie)
      gdzie z natury rzeczy są same single.
      A jakbyś chciała za granicę, to w biurze podróży mówisz, żeby Ci kogoś dbrali,
      przewaźnie jest w grupie jakaś druga singielka i was kojarzą do jednego pokoju
      i już jesteście dwie. Ale to loteria, trafia się świetnie ale czasem nie za
      bardzo. Ma to jednak posmak przygody - na kogo trafię
      A jaki sposób spędzania wakacji czy weekendów lubisz ?
    • mamah57 Re: Z kim na urlop? 04.08.05, 13:24
      niekoniecznie szukać facetów a chętni się znajdą,mężczyżni to gatunek leniwy.
      • wiktoria53 Re: Z kim na urlop? 11.08.05, 12:40
        Jeszcze jeden wyjazd nad morze , tylko czekam na słońcewink
        • yoanna Re: Z kim na urlop? 11.08.05, 12:42
          Tego lata pewnie łatwiej zmienic morze na cieplejsze ...niż zwabić słońce nad
          Bałtykwink
          • wiktoria53 Re: Z kim na urlop? 11.08.05, 12:44
            Jakoś nie ciągnie mnie do obcych wink
            • yoanna Re: Z kim na urlop? 11.08.05, 12:46
              To jest konkretny argument przemawiający za polską plażąsmile
              Tyle,że ona ostatnio przemoczona okrutniewink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka