Dodaj do ulubionych

*** GAWIARENKA & drewutnia ***

01.02.06, 22:02
Tylko moje wrodzone lenistwo i nieobowiązkowość pozwoliły 'zwierzolom'przezyc
w dobrej kondycji,lodówce z wiktuałami nie zamrozić się,aha kominek
ciepełkiem wita.Chociaż to nie rano "Kawa czy herbata?"
Jeszcze jedno,,żółw znowu uderza w 'amory'do odwróconej pustej doniczki(wink)))

Nie zapraszam sami przyjdziecie (smile)))))
Obserwuj wątek
    • regine Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 22:17
      No i ktoś pomyślał, że brak mam lutowej Gawiarenki smile)
      Fajnie Wojtku, a że & drewutnia, też może być, zima powraca w/g prognoz ,
      kominek się więc przyda.smile)
      A żółwikowi coś się pokiełbasiło chyba, wiosnę poczuł czy co ???
      Biedaczyna, pogoda, czyli ocieplenie stosunków z Rosją go pobudziły do życiasmile)
    • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 22:27
      Ale jesteśmy wszyscy skołowani.....żeby o Gawiarence zapomnieć? Dzięki
      Wojtku.....dziei temu masz swoja drewutnie wypromowaną.......zaraz, zaraz, czy
      mnie sie zdaje, czy półki biblioteczki się przerzedziły....wink)
      • dankarol Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 22:33
        img396.imageshack.us/img396/932/wiki1xx.gif
        o tych żółwikach była mowa?
        • vogino55 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 22:55
          Zaświergolone bractwo ,może wiosnę przeczuwa
          dokładnie TE (wink)))
      • czarny.humor Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 22:50
        Ty musisz wszystko widzieć??

Wziąłem tylko dwie nowelki - te, co tak fajnie pasują do wewnętrznej kieszeni marynarki i jej nie wypychają.

Sam chciałem Ci o tym powiedzieć!!
        Nie zdążyłem!!

smile))
        • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 22:54
          Taaa? tylko 2 nowelki? A co sie stało z opasłym tomem o Jasiu Wędrowniczku?
          tym w zielonej oprawie ? Co?!!!
          • czarny.humor Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 23:00
            Jak babcię kocham - TO NIE JA!!!!

Sam bym chętnie to poczytał, bo już dawno nie miałem jej w rękach, a lektura daje niezłego kopa. Oczywiście jeśli się jej nie zachlapie wodą, co się często niektórym zdarza.
          • vogino55 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 23:02
            natla napisała:

> Taaa? tylko 2 nowelki? A co sie stało z opasłym tomem o Jasiu Wędrowniczku?
            > tym w zielonej oprawie ? Co?!!!

no co poszedł się przejść smile)))))))jak na Wędrowniczka przystało
            • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 23:08
              Ja Wam powędruje....spółkowicze. Nie ściemniajcie, bo już wiem wszystko....ale
              żeby nawet nie dać jednej stronki poczytać....chociaż linku jakiegoś.......ja
              Wam to przypomnę.....
              • vogino55 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 23:12
                natla napisała:

> Ja Wam powędruje....spółkowicze. Nie ściemniajcie, bo już wiem
                wszystko....ale
                > żeby nawet nie dać jednej stronki poczytać....chociaż linku jakiegoś.......ja
                > Wam to przypomnę.....

Sugerujesz Nam jakąś nalewkę na 'pamiętanie' tą z korzeni 'ŻEŃ SIĘ (smile))
                • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 23:16
                  Ja tam nic nie sugeruje....uderz w stół, a nożyce się odezwą wink)
                  • vogino55 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 23:22
                    natla napisała:

> ....uderz w stół, a nożyce się odezwą wink)

i jeszcze się wylało od tego 'uderzania'sad((((((
                • czarny.humor Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 23:22
                  Wojtuś ta nalewka już się nie nada dla mnie!

Raz spróbowałem i do dzisiaj mi się przypomina!!
                  • vogino55 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 23:24
                    czarny.humor napisał:

> Wojtuś ta nalewka już się nie nada dla mnie!
                    >
                    > Raz spróbowałem i do dzisiaj mi się przypomina!!

znaczy że dobra bo PRZYPOMINA (wink))))
                    >
                    • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 23:38
                      Chyba dziś zatopiliście sie w lekturze wink))
                      • czarny.humor Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 23:44
                        Natluś.
                        Z Wędrowniczka tylko prolog i spis treści jeszcze został.
                        Chcesz poczytać??

smile))
                        • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 23:46
                          No to chociaż prolog.....mmmmm, po literce.....mmmmm.....
                          • vogino55 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 23:54
                            natla napisała:

> No to chociaż prolog.....mmmmm, po literce.....mmmmm.....

to samo mam 'śi,,,la,,,bibi,,,żu,,,,jeee'(wink)))))
        • vogino55 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 23:00
          czarny.humor napisał:

> Ty musisz wszystko widzieć??
          >
          > Wziąłem tylko dwie nowelki - te, co tak fajnie pasują do wewnętrznej kieszeni
          m
          > arynarki i jej nie wypychają.

Za dwie małe postawisz dwie duże(wink)))ciekawe czy w skupie przyjmą te małe?

>
          > Sam chciałem Ci o tym powiedzieć!!
          > Nie zdążyłem!!

Ok ''(dwie małe)
          >
          > smile))
          • czarny.humor Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 01.02.06, 23:07
            Dobra Wojtuś.

To będą książeczki z chemii organicznej.
            Treść będzie o nie pozbywaniu się C2H5OH z organizmów jeszcze żywych.

smile))
            • mira54 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 09:30
              W kominku drwa plona, zrobilo sie ciepelko.
              Zwierzaki nakarmine i kawa zaparzona w dzbanku.
              A ja siadam sobie przy kominku i popijam kawe,
              poczytam troszke dzisiejszej prasy, ktora przynioslam
              ze sobą do Gawiarenki. Zostawie ja dla Was, milej lektury.
              • malwina52 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 09:58
                witam, cos sie jednak tu zmienilosmile
                ale kawa pachnie tak samo,
                nadstawiam duzy kubel
                i poslucham muzyki
              • tofika Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 10:20
                Witaj Mireczko,
                jak mnie tu dawno nie bylo,
                pogawedzimy razem,zasze to lepiej przy kawie , wspolniesmile
                A kawa pyszna .. jeszcze rogalikow zostawiuam takie drozdzowe z jablkowym
                nadzieniem,,nawet mi sie udaly...
                A moze tak dla relaksu posluchamy muzyczki...pozdrawiam...maria:smile)
                • mira54 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 10:42
                  Ciesze sie Malwinko i Tofiko zescie przybyly do Gawiarenki.
                  Zawsze to jest milo pogawedzic ze soba przy kawie i dobrej
                  muzyce. Rogaliki Tofiko sa pyszniutkie. Dzieki. Zostawimy ich
                  kilka dla spoznionych na kawe forumowiczow, niech poczuja
                  ten wspanialy smak.
                  • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 10:55
                    O, dużą kawę wypiję, bo kundel mnie przegonił daleko, a potem ja go
                    przeganiałam, bo cylorzył....i tak sobie spacerowaliśmy. smile)
                  • mira54 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 10:59
                    Siostra przyniosla mi paczki z ziemniakow z nadzieniem
                    rozanym. Sa wspaniale. Prosze skosztujcie, czy znacie
                    ten przepis? Wogole nie czuje sie ziemniakow.
                    • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 12:18
                      Dawaj przepis na przepisach smile))
                      • tofika Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 21:21
                        juz zolwika od doniczki odwiodlam,,dalam mu lisc salaty,,niech kolory w oczch
                        mu sie odmienia...
                        co by tu jeszcze,tak mi sie chce jakis chochlik wyczynic a Kundzia za mocno
                        mnie obserwuje,ach,
                        idziemy zwierzaki,koty jak zwykle juz dawno wymknely ..natura ich wola...
                        pospaceruje ... poczekam moze na ksiezyc?jak tylko skrzypiace kroczki na sniegu
                        uslysze wroce by przypomniec sie ze ja tu bywamsmile)))i powitam...smile))
                        • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 21:58
                          A ja poproszę jakieś opasłe tomisko, bo już nie mogę.....to trzeba chyba
                          utopić......Kundziu, schowałam za biblioteczka tom Jasia Wędrowniczka....daj
                          mi, proszę Cie bardzo.....Dzieki....juz mi lepiej
                          • tofika Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 22:06
                            Natlus ,,podziel troszke co?juz od tygodnia jestem taka bezksiazkowa,,to chyba
                            juz czas cos odczytacx?
                            • dankarol Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 22:12
                              www.wyslijto.pl/index.php?file_id=03203010246130777625
                              • vogino55 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 22:33
                                Dzięki Danka biorę kufelek bo nam się Kundzia jeszcze 'wychlaśnie' i po pifku
                                zimne piwo,fotel tego mi było potrzeba(smile))
                                • regine Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 22:56
                                  Oj, dzień dzisiejszy też muszę zakończyć, choćby ze "dwie kartki przeczytać",
                                  Ciężki dzień...
                                  Odpocząć, przemyśleć albo zaszyć się tak jak Wojtek, w głębokim fotelu, gdzieś
                                  w kącie i nic nie widzieć, nic nie słyszeć.
                                  Ale czy to aby dobre wyjście ????
    • dankarol Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 23:27
      Kundziu poproszę jedną grubszą książeczkę idę zaczytać smutki
      • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 23:36
        Dankarolko, dzięki, ze dałaś nam poznać Kundzie, zgrabniacha jedna....zeby
        tylko nasze chłopaki sie w nia nie zapatrzyły.......Wojtek, miałeś sie zaszyc,
        a nie gapić! wink)
        Dankarolo, jesteś genialna. smilePoprzedniea kompozycja gawiarenkowa cały
        czas "robi za tapete".
        • dankarol Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 23:48
          cieszę się, że się podoba, ale co będzie jak za 12 minut wirus pożre Kundzie?
        • regine Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 23:51
          Ale dziewczyna sprytna, zwierzaki zadowolone, jak widać, posprzątane, kawusia i
          herbatka dymi, piwka nie rozlewa ,
          Cud dziewczyna, chłopaki "ciurkiem", będa tu teraz przesiadywać.
          Zapomną co "czytają"....smile)
          • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 23:54
            A co, Dankarolko, myslisz, ze Wojtek jest wirusem?....kurcze, tak się
            zapatrzył, że nas nie widzi wink)
            • dankarol Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 02.02.06, 23:58
              Musi patrzeć, bo się boi, że się Kundzia wykopyrtnie, tylko nie wiem czego mu
              żal Kundzi, czy pifka
              • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 03.02.06, 00:03
                Licze na jego rozsądek.....piffffka, bo po nim to wie na pewno czego sie
                spodziewać wink))
    • czarny.humor Ech!!! - siądę tu sobie z Wami i pomilczę na temat 03.02.06, 00:58
      ... szatańskiego paktu.

Zaraz przyjdzie pan mgr inż. L.J. Pędzący i przyniesie część swojej własnej biblioteki.

Przyjmijcie go życzliwie, bo to człowiek bardzo ciekawy!!
      Jest pisarzem!!
      Pisze swoje książki w specjalnym - z jakiegoś powodu bardzo dokładnie uszczelnionym - gabinecie w piwnicy swojego domu. Przez całe życie pisze tę samą książkę i przez całe swoje życie czyta wyłącznie to, co sam napisze. Po prostu - własny tekst wprawia Go w permanentne natchnienie i nieustającą potrzebę tworzenia. Właściwie, to On jest chyba niewolnikiem swojej sztuki. Ona Go z pewnością wykończy!!
      Każdy tom ma niespotykaną wśród książek ze zwykłej księgarni moc. Rzadko kto jest w stanie na raz przeczytać cały tom, a i nazajutrz nie każdy jest w stanie podjąć przerwaną lekturę. Różnie ludzie reagują na ten tekst. Jedni tańczą, inni stają się agresywni, a jeszcze inni płaczą. Wszyscy jednak w końcu szybko zasypiają, niejednokrotnie nad dopiero co rozpoczętym rozdziałem.
      Zazwyczaj po intensywnej lekturze musi upłynąć trochę czasu, aby można było znów wziąć książkę do ręki.

Ale, ale!!
      Muszę przerwać opowieść! Właśnie podjechał i widzę, że wyładowuje rękopisy.

Szykuje się prawdziwa upojna, duchowa libacja!!!

Po takim dniu koniecznie muszę się odchamić!!!
      Choćbym i sam tu miał zostać!!!

sad((
      • czarny.humor Ech!!! - siądę tu sobie z Wami i pomilczę na temat 03.02.06, 08:49
        No i zasnąłem nad książką!!

Ale dlaczego obudziłem się w drewutni??!!!
        Nic! - trza dołożyć do kominka i się rozgrzać trochę.
        Kawą!!! Na razie KAWĄ!!!

Dziś jestem zaproszony do pana magistra Pędzącego!! smile))

Będziemy czytać jego książkę na bieżąco - co tylko napisze, zaraz przeczytamy - przelejemy (he, he, he) w swoje głowy jeszcze gorące myśli mistrza.

To będzie libacja duchowa i intelektualna!! smile))

I tak dla wiadomości wszystkich:
        Impreza może się odbyć wyłącznie W ŚCISŁYM GRONIE PIĘĆDZIESIĄTKOWYM!!!

Zapisywać można się tu - w Gawiarence. smile))

KUNDZIUUUU!!!
        Co z tą kawą??!!
        Łeb mi pęka!!!

smile))
        • tofika Re: Ech!!! - siądę tu sobie z Wami i pomilczę na 03.02.06, 09:13
          Witam,,
          siedz humorku i rozmyslaj przy skrach kominkowych,
          zabieram zwierzaki i daje im swobode wyhasania..na ich terenach
          przygawiarenkowych,
          zapukam do REni ,niech wstaje i tak jak ja,,wpisuje na liste wieczornych wezwan
          czytelniczych... a potem...."NIECH sie dzieje wola Nieba....

"Calkiem zwyczajnie wypije pyszna kawe....zostawiam na wieczor !!!!!
          podwojnourdziecieodkazdego po 2 czyli szteryszmpanowielkie ksiazkismile)))
          Tort wieczornie przybedzie....
          • natla Re: Ech!!! - siądę tu sobie z Wami i pomilczę na 03.02.06, 09:54
            Organizuje dla inż. Pędzocego na zapleczu pokoik z łazienką i kawałek piwnicy.
            Niechaj na wszelki wypadek będzie pod ręka. wink)
            • mira54 Re: Ech!!! - siądę tu sobie z Wami i pomilczę na 03.02.06, 14:08
              Dzisiaj w Gawiarence czytelnia rekopisow,
              dosc ciekawe zajecie dla wszystkich.
              Siadam sobie przy kominku, wypije kawe i wracam
              do swoich obowiazkow. Syn zjezdza mi znowu do domu.
              Jego klasa jedzie na narty, a jemu trener nie pozwala.
              Bede miala wesolo w domu przez nastepne dwa tygodnie.
              • natla Re: Ech!!! - siądę tu sobie z Wami i pomilczę na 03.02.06, 23:08
                Czy mnie sie zdaje znowu coś, czy poniektóre chłopaki zamknęły się na zapleczu
                z mgr inż.Pędzącym.......zazdrość Was zżera o Pędzącego? czy to tylko kutwy
                książkowe z Was wychodzą? Hę? wink)
                • czarny.humor Re: Ech!!! - siądę tu sobie z Wami i pomilczę na 03.02.06, 23:21
                  Psz..hip!!... psz...hip!! psz..eprszam!!

Pa...aan Pendzo..oooncy to wieeelki pisasz!!!

Ino coras ba...ardziej ni...hip!! ni...hip!!! nie...eewy..yyraźnie pisze!!!

Bi...iesz sie za lektuuure i ni...ie m...m...maruć!!!
                  Niiie???!!!
                  • czarny.humor Re: Ech!!! - siądę tu sobie z Wami i pomilczę na 03.02.06, 23:22
                    Hip... hip... hip!!!

Chole..eerna czka..aafka!!!

Hip... hip!!!
                    • natla Re: Ech!!! - siądę tu sobie z Wami i pomilczę na 03.02.06, 23:33
                      Mam sie wziąć do lektury i potem tak czkać? A co mi tam.......ale tylko prolog.
                      • czarny.humor Re: Ech!!! - siądę tu sobie z Wami i pomilczę na 03.02.06, 23:45
                        No!!
                        Natlóś!! Czkaa..aafka szszszypko pszehodzi i nnnie pszeszkadza f czytanió!!

Tylko rze teras same okłatki od ksionrzek zostały - czeba pszywieść pare nietknientych woluminóf.
                        Jak jeszcze nie zaczełaś czytać, to może sko..ooczysz??

Co..oo??!!

Miły óśmie..e..ech!! sad)()sad)smile
                        • natla Re: Ech!!! - siądę tu sobie z Wami i pomilczę na 03.02.06, 23:53
                          Ja Ci skoczę, ochlaptusie jesden....tzn bibliofilu jeden.
                          Do tego jeszcze zabłądziłeś.....leć na właściwy ątek wink))
                          • emma50 Re: gawiarenka przygotowana - czeka 06.02.06, 11:16
                            www.wyslijto.pl/?file_id=000035145312755812456153074
                            Zwierzaki zabrałam na spacer, Kundzia już kończy sprzątanie, a kawa zaparzona...
                            • vogino55 Re: gawiarenka przygotowana - czeka 08.02.06, 22:30
                              Ciiiii w kątku siedzę i Brailem próbuję książczynę rozczytać,,,(wink))
                              • dankarol Re: gawiarenka przygotowana - czeka 08.02.06, 22:42
                                Dobre to. Skopiowałam sobie przepis i zaraz jutro zacznę produkcję, szkoda
                                tylko, że tak długo trzeba czekać na produkt końcowy. Może dzisiaj coś innego
                                poczytam.
                                • natla Re: gawiarenka przygotowana - czeka 08.02.06, 22:46
                                  Dajcie jakąś książkę, jestem po debacie Durczoka.......jak tak dalej pójdzie,
                                  to sie rozczytam wink))
                                  • dankarol Re: gawiarenka przygotowana - czeka 08.02.06, 22:49
                                    Uważak, uważaj nadmiar czytania szkodzi... na oczy
                                    • vogino55 Re: gawiarenka przygotowana - czeka 08.02.06, 23:05
                                      Podobi sie vikipedia,a może inaczej

nonsensopedia.wikicities.com/wiki/Bereciary
                                      • maladanka Re: gawiarenka przygotowana - czeka 09.02.06, 22:08
                                        oj,co to takie pustki kawiarenkowe?
                                        Żółwie kurzem porosły, a zwierzyniec smętnawy,
                                        może coś poczytam ...jak znajdę literatkę
                                        • vogino55 Re: gawiarenka przygotowana - czeka 09.02.06, 22:16
                                          maladanka napisała:

> oj,co to takie pustki kawiarenkowe?
                                          > Żółwie kurzem porosły, a zwierzyniec smętnawy,
                                          > może coś poczytam ...jak znajdę literatkę

,,,no i ledwo Czarny Humorek wysłał 'młodziez' forumową po pifko to zaczął sie
                                          ruchw interesie, a 'literatka' to je moja osobista,,,,nie bęndem taki stoi w
                                          barku (smile))))) zaraz wrócę,,,
                                          • maladanka Re: gawiarenka przygotowana - czeka 09.02.06, 22:17
                                            no to mi miło, piwko podgrzejemy z przyprawą i poszantujemy
                                            • tofika Re: gawiarenka przygotowana - czeka 09.02.06, 22:27
                                              Witajcie w Gawiarenkowym azylusmile))))))
                                              ktos ,cos mowil ,ale co i jak? trudno wyczuc,,moze zraz cos ktos podpowie....
                                              z wprawy czytania wyjde niedlugo,,jak malo tu przychodze....
                                              slucham ...wersje ..rosyjska..CZARNY KOT,,fajne bbb mi sie podobasmile)))
                                            • vogino55 Re: gawiarenka przygotowana - czeka 09.02.06, 22:29
                                              Danusiu tu masz radyjko z szantami, ale w tej chwili /no connecting media/mnie
                                              pisze ale sznurek podrzucam oooooheeeeeejjjjjjj

www.platforma.pl/szanty/
                                              • vogino55 Re: gawiarenka przygotowana - czeka 09.02.06, 22:38
                                                vogino55 napisał:

> Danusiu tu masz radyjko z szantami, ale w tej chwili /no connecting
                                                media/mnie
                                                >
                                                > pisze ale sznurek podrzucam oooooheeeeeejjjjjjj
                                                >
                                                > www.platforma.pl/szanty/

ijeszcze mp3 do zassania

mp3.wp.pl/p/strefa/gatunki/F4.html
                                                • maladanka Re: gawiarenka przygotowana - czeka 09.02.06, 23:39
                                                  Cztery piwka na stół!tralalaa....dzięki Wam dobry Wojciechu!
                                                  • natla Re: gawiarenka przygotowana - czeka 09.02.06, 23:41
                                                    Dajcie stronke, bo mam posuchę ...... wink)
                                                  • regine Re: gawiarenka przygotowana - czeka 09.02.06, 23:57
                                                    Coś na zimno może być ??? "Zimowy monarcha", podgrzej, dobre z miodem lub
                                                    sokiem malinowym.
                                                    Opasłe tomisko, wystarczy na kilka dni...Ale jak taka "posucha", to skończysz w
                                                    jeden wieczór smile)
                                                  • dankarol Re: gawiarenka przygotowana - czeka 10.02.06, 00:02
                                                    Nie wiem co to jest, ale koło północy wzrasta czytelnictwo. Poproszę o jakąś
                                                    nowelkę
                                                  • mira54 Re: gawiarenka przygotowana - czeka 10.02.06, 10:21
                                                    Witajcie, po burzliwej nocce zrobilo sie tu pusto.
                                                    Juz rozpalam w kominku, zaraz zrobi sie ciepelko.
                                                    Nakarmie zwierzatka, co nieco posprzatam tutaj.
                                                    O jak milutko i czysciutko, a teraz przysiade sobie
                                                    z kawa przy kominku. Przynioslam szarlotke, prosze
                                                    czestujcie sie, wystarczy dla wszystkich.
    • lili50 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 11.02.06, 17:43
      Miłego dnia życzę w Gawiarence www.zosia.piasta.pl/zalacznik.htm
      • regine Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 11.02.06, 17:48
        Moze i ja przysiąde, może coś zostało , do poczytania....smile)))))))))
        Muszę koniecznie "przekartkować" swój dzień, mam wrażeń bez liku, może
        odpowiednia lekura, wycisze emocje ???
        Dziewczyny i chłopaki, trzymajcie za mnie kciuki !!!
        • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 11.02.06, 18:43
          Melduję 59559 i lece dalej ma skoki wink)
          • kesaira Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 11.02.06, 22:00
            Wdepnełam na wzmocniona herbatkę. Coś przeziebinoa jestem...
            • kesaira Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 11.02.06, 22:19
              U mnie teraz jest sniezyca. U Was też ??
              • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 11.02.06, 23:24
                Była, ale sie zbyła i jest bielutko....aha, u Ciebie przecież jak u mnie wink))
                Prosze nie wyłączać TV w Gawiarence, bo jak tak dalej pójdzie, to do końca
                olimpiady firma nam zbankrutuje wink), a tak, przynajmniej tu będziemy
                w międzyczasie zaglądac. No.....a teraz Kundziu poproszę o szklaneczkę
                pyffffka.......mmmmm, ale dobre.
                • kesaira Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 11.02.06, 23:27
                  Na zdrowie! Natluś!
                  Dobrze, że ciepło, bo ja mam katar i okrywam sie kocem.
                  • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 12.02.06, 00:14
                    Śmy wychlały, a teraz lulu. Pa,pa. smile
                    • tofika Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 12.02.06, 08:37
                      Pokrecilo mi sie i rano wstaje,ale tu do naszej azylowej gawiarenki spoznilam,
                      bo napatoczylam na Czerwone Gitary i tak uwziely mnie zeby przegrac kilka
                      piosenek i nic,,zmarnowany czas,,ale jeszcze nie daruje ,,wiem ,,, narazie ide
                      z zwierzatkami,,dookola basenu truchcikiem,,gdy one beda swawolic w sniegu,,,
                      Wiec gdy tu zagladniecie to zajrzyjcie na ten link,,,
                      zeby tylko mi udalo go dobrze wklic ,bo to taka mini
                      niespodzianka ,,kolorowa ..z okazji juz tylko tylko Swieta,,Milosci ,,my sobie
                      to poogladamy?diddleinietylko.blox.pl/html
                      Kawa jest ,ciasteczka kruche bezcukrowe bo slodzik zastapil i juz niedzielka
                      trwasmile))))
                      • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 12.02.06, 09:34
                        Cześć. Ale fajna biespodzianka.......no to kawka z
                        ciasteczkami "odchudzajacymi" i niedziela zaczęta. wink))
                        • lili50 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 12.02.06, 13:17
                          Przy kominku i lampce wina, można sobie pomarzyć -
                          www.ewa.bicom.pl/chwile/s36.htm
                          • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 13.02.06, 09:34
                            Kundziu, jaka dobra jesteś.....pyszna kawa, ale te bułeczki to lepiej schowaj,
                            bo jak tu wparzą panie z Klubu Tyci, to nie wytrzymają. Postaw na stole owoce,
                            które przyniosłam......o, a te daj na sam wierzch.....jak sie nazywaja? ty nie
                            pytaj jak sie nazywają tylko skosztuj......dobre?.....no widzisz! super......
                            a nazywają się PHYSALIS......pychota, coś miedzy czarna borówka a agrestem
                            w smaku, a ile dobrodziejstw w sobie zawierają.....
                            • wirella Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 13.02.06, 19:18
                              Wpadłam tu poraz pierwszy i mimo późnej pory poproszę o kawę z ekspresu. Muszę
                              mieć jasny umysł, bo chcę jeszcze oglądać Olimpiadę i pilnie przeczytać 2
                              publikacje.Mam nadzieję że nie ma tu żadnej pokusy w postaci ciasta.
                      • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 12.02.06, 09:35
                        Ooooo, 59659, a to niespodzianka wink))
    • czarny.humor Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji ... 13.02.06, 19:52
      ... parlamentu, zajmuję miejsce w moim fotelu przy kominku i poproszę o kawkę.
      Białą!! Gorzką!!

Kundziu!
      I poproszę dwa eklerki ze śmietaną, kawałek tego toru makowego z dużą ilością kremu, deser lodowy z ajerkoniakiem ... no! na razie dość - potem się jeszcze zobaczy.
      A! - jeszcze coś do czytania! smile))
      No co Ty??!! - jedną kartkę?? Co to jest?? Menu??!!!
      Porządny gruby tom poproszę! Może być rękopis od magistra Pędzącego.

No!!
      Zapowiada się długi wieczór. smile))

Ale się porobiło nie?
      Zacząłem pisać zakończenie sprawozdania z podróży, ale musiałem przerwać, bo tu w cyrku takie przedstawienie się kroi, że hej!!
      Klauni, czarodzieje, sztukmistrze, małpy ... wszyscy już tak wygłupieni i zastrachani, że pod siebie robią i na kolanach kuperek całują. smile))
      Miły widok!! smile))

No to co?!!
      Na nowo trzeba będzie obsadę do cyrku angażować nie??

Sie zrooobi!! smile))
      • natla Re: Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji .. 13.02.06, 20:05
        No posuń się, bo jeszcze godzina, albo i 3 oczekiwania i dawaj trochę poczytać
        Pędzacego.....moze łatwiej zrozumiem co sie dzieje......ale będzie wesoło, to
        pewne. Bierz te słodycze......ćśśśś, nie mogę wink))
        • czarny.humor Re: Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji .. 13.02.06, 20:25
          Siadaj Natluś - siadaj. smile))

Częstuj się!! - może pączusia Ci zamówić? Pyszne są - świeżutkie!!
          Jedz! Może galretkę z bitą śmietanką i czekoladą?!!

Pędzący jest trudny w czytaniu - musisz przyznać. Nieraz grymas mimowolnie mi na twarz wstępuje. Brrr!! Właściwie, to po przeczytaniu każdego fragmentu! Ale trzeba docenić inne niezaprzeczalne zalety tej lektury nie?

smile))
          • regine Re: Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji .. 13.02.06, 20:30
            Czewkają, stawiam "ksiązeczkę" JW, pojemność, owszem, owszem 1l.
            Wystarczy dla wszystkich, ja już czytam, jak nigdy w życiu...smile))
            • czarny.humor Re: Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji .. 13.02.06, 20:55
              Reginko!
              Czewkają - to znaczy czekając, czy czkając?? smile))

Jedno i drugie jest dopuszczalne przy takiej lekturze!
              Nawet można czekać czkając!

smile))
              • regine Re: Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji .. 13.02.06, 21:20
                Mo i niedoczekaliśmy się, więc po jeszcze, już nieczykając, po karteczce...sad((
                Zapraszam, wszystkich, którzy mieli nadzieję i się zawiedli.
                Tak na smutno, dalej tkwimy w tym, w co wdepnęłiśmy...
                • regine Re: Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji .. 13.02.06, 21:22
                  Aż mi klawiatura czka, po tym wszystkim.
                  Jakaś niestrawnoś, czy co ???
                  • vogino55 Re: Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji .. 13.02.06, 21:47
                    Witam. Czy odrobina destylaciku siem jeszcze znajdzie?Kawę mocną czarną i
                    gorzką taką poobiadokolacyjną spijam przed monitorkiem. oj działo tu się
                    działo,,,,, a może tak atak na 60000 no i co?
                    Wojciech
                    • regine Re: Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji .. 13.02.06, 21:51
                      Już niewiele zostało, więc do ataku Wojktu, do ataku !!!
                      Ale, zaraz co Ty atakujesz ??? Licznik podbijaj, zostaw tą książke,
                      zobacz jaka cienka, a jeszcze niedawno było opasłe tomisko...
                      Z rozpaczy na wadze straciła, bidula.
                      • vogino55 Re: Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji .. 13.02.06, 21:54
                        Reniu a co ja robię 'atakowywam'(smile)) Książeczki i posty,,,,,,,
                        • regine Re: Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji .. 13.02.06, 21:56
                          Atakuj dalej, i trafiaj do celu smile)
                          • vogino55 Re: Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji .. 13.02.06, 21:59
                            regine napisała:

> Atakuj dalej, i trafiaj do celu smile)
                            Najpierw skoczę do "Żabki" po 2 a może 3 piwka narazie,,,,,,,,,
                          • czarny.humor Re: Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji .. 13.02.06, 22:04
                            No to Pierwszy Kaczor stchórzył.

Teraz ma:
                            Wassermanna - który ma przegwizdane w służbach i nic tam nie zrobi, poza jeszcze większym bajzlem.
                            Dorna - który w policji ma tak samo jak Wasserwanna wyżej,
                            Zero - który ma przegwizdane w świecie prawniczym,
                            Religę - w służbie zdrowia,
                            Gilowską - której nienawidzą członkowie PiS i inni ministrowie,
                            Marcinkiewicza - na olimpiadzie,
                            Mellera - co nie wiadomo co,
                            Jurgiela - samo dno,
                            Leppera z Giertychem - jeszcze niżej,
                            Resztę ministrów - nierobów,
                            Konflikt z całą prasą,
                            Wygłupionego brata,
                            Konflikt z episkopatem.
                            W dalszym ciągu żądzę władzy absolutnej!!

Czy z tym można rządzić krajem??!!

To wszystko ma Kaczor.

A MY - NARÓD??

My mamy Kaczora!!
                            sad((
                            • czarny.humor Re: Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji .. 13.02.06, 22:09
                              Kundziuuu!!
                              Jeszcze jeden rękopis poproszę!!

Chyba się dzisiaj zaczytam na amen!!!

sad((
                              • vogino55 Re: Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji .. 13.02.06, 22:17
                                Rekord bloku w laczkach po piwo do"Żabki" jest mój,,,,Humorku nie frasuj się
                                piwo jest ,,jeeeeessttt, wódka jest,,,,jeeessssssstt,,,,"Ukochany kraj,
                                umiłowany krajjjj,,,,,,,,i trudno jedziemy z tym koksem cyk na nóżkę i cyk na
                                drugą,,,,
                                • regine Re: Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji .. 13.02.06, 22:31
                                  Chłopaki nigdy nie płaczą, tylko śpiewają smile)
                                  Ale "jedzie" od tego koksu...Chyba prosto z koksowni...?
                                  • vogino55 Re: Oczekując na ogłoszenie skrócenia kadencji .. 13.02.06, 22:56

• mira54 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 13.02.06, 20:23
      Hrebatke poprosze bo na kawe juz za pozno.
      Ledwie żyje, napracowalam sie solidnie w nowym Klubie Seniora,
      malowalam sale, ktora dostalismy bezplatnie w Spoldzielni Mieszkaniowej.
      Urzadzilismy ja sobie, udekorowalismy i mam nadzieje, ze przyjemnie tam
      bedziemy spedzac czas.
      • krista57 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 13.02.06, 21:57
        Prosze ...pod te czytadla link

www.millan.net/funp/120/icandance.html
        bawcie sie dobrze !
      • babara7 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 15.02.06, 15:32
        Juz takie moje "szczescie", zwykle wszystko mnie ominie, jak juz cos
        interesujacego sie dzieje, ja zjawiam sie za pozno.
        Tutaj tez jakby nieco wygaslo w kominku, a moze sie myle?
        Od trzech miesiecy mam wiecej czasu, zagladam to tu, to tam, z roznymi efektami.
        Moze gdzies sie przydam.
        • dankarol Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 17.02.06, 13:42
          Cisza tu jak makiem zasiał, a więc słońca trochę wpuszczę, a dla tych co tu
          zaglądną zostawię sałatkę owocową (dla odchudzających się)i torcik czekoladowy
          z wiśniami (dla pozostałych)
          • goskaa.l Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 17.02.06, 13:56
            Danusiu, a czy mogę jedno i drugie? Obie rzeczy korcą, trudno wybrać!
            Gośka (która się nie odchudza, ale owoce bardzo lubi)
            • dankarol Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 17.02.06, 15:25
              Gosiu, oczywiście możesz jedno i drugie, tylko uważaj bo torcik mocno literacki
              • goskaa.l Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 17.02.06, 15:30
                Taki najbardziej lubię! Mniam!
                • wirella Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 19.02.06, 13:04
                  Wpadłam na kawę z ciastkami kruchymi " przez maszynkę .Myślę, ze będa Wam i
                  pieskom i kotkom smakowały .(Zaprzyjaźniona kotka Kika -.grymaśnica jada je.).
                  Dla żołwia mam parę plasterków zielonego ogórka . Tylko dlaczego tak tu dziś
                  pusto ? I tak przychodzi mi pić tę pyszną kawę samotnie .
                  • wloba07 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 19.02.06, 13:28
                    zaraz będę wcinać obiadek, może po obiadku???
                    • krista57 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 19.02.06, 14:08
                      Zwierzaki nakarmione!
                      Donosze wiec ;kilka kawałkow torta orzechowego
                      oraz na szklanej paterze kawałek sernika z "rosą".
                      Jestem po 2 kawach....zmykam więc.....smacznego smile)))
                      • wloba07 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 19.02.06, 14:12
                        to ja, jeśli można, tylko kawę poproszę, ponieważ raczej nie jadam słodyczy,
                        wyjątek robię dla gorzkiej czekolady, od czasu do czasu, celem uzupełnienia
                        niedoborów magnezu...
                        • wloba07 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 19.02.06, 14:45
                          kawę wypiłam, posiedziałam, pogapiłam się i dalej nikogo nie ma...
                          więc spadam...
                          może sobie maseczkę jakąś zrobię tak na powitanie wiosny?!
                          • dankarol Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 19.02.06, 16:07
                            To ja poproszę też o kawę, jestem po długim spacerze. Przepiękne słońce, tylko
                            ten rozmokły śnieg na ścieżkach w parku. O torcik, dzisiaj niedziela, to można
                            kawałek, a ciasteczka też pyszne.
    • goskaa.l Walentynki 14.02.06, 07:35
      Jako że dziś dzień zakochanych, przyniosłam pieskom psie dropsy, a dla kotów
      przytargałam wraz z moim TŻ wielki konar brzozowy. Ustawiliśmy go im w kącie z
      daleka od kominka, owinęliśmy kilka odcinków grubym sznurem. Niech mają gdzie
      ostrzyć pazury.
      Żółw dostał garstkę nasion (resztę wrzuciłam do karmika dla ptaków. A dla rybek
      przyniosłam specjalną karmę, która ma wzmocnić ich barwy.
      Na Was czeka pudło miniaturek z serii poezji polkiej (wiśnie z nadzieniem -
      koniak, rum, whisky, wódka). NIech każdy sobie weżmie taki tomik, jaki mu do
      serca przypadł.
      • wirella Re: Walentynki 14.02.06, 08:04
        Wpadłam na poranną kawę, dużą, ćzarną . Pieskom i kotom przyniosłam suchą
        karmę,Na razie aklimatyzuję się i przysłuchuję się Waszy rozmowom.
        • maladanka Re: Walentynki 14.02.06, 08:43
          a ja przytargałam snop lizaków czerwonych w kształcie serduszka i każdy musi
          dzisiaj taki zjeść!
          • natla Re: Walentynki 14.02.06, 09:51
            No dobra....jak już muszą być te Walentynki, to wrąbie tego lizaczka wink))
            • tofika Re: Walentynki 14.02.06, 10:34
              Ide zobacze co sie da Walentynkowego Trzasnac(ZNACZY kupic zeby tu pozniej
              doniesc ,,zeby bylo troche bbardziej swiatecznie....
              dobry ten lizaczek od Danusi... smile
              • dankarol Re: Walentynki 14.02.06, 12:55
                Danusiu dzięki za lizaczka, osłodzi mi trudy ciągłego logowania.
                Dla odchudzających się przyniosłam owoce: klementynki, kiwi i jabłuszka z
                uśmieszkiem, a dla pozostałych szarlotka.
                • regine Re: Walentynki 14.02.06, 13:24
                  Biorę sercowego, czerwonego lizaka smile)
                  Dzięki Danuś, Walentynki są tylko raz w roku, a co mi tam smile))
                  • kesaira Re: Walentynki 14.02.06, 14:55
                    Ja tez dla Wszystkich przyniosłam piernikowe serduszka oblewane czekoladą z
                    nadzieniem morelowym.
                    Dla kotków kawałek surowej rybki. Dla piesków kość od szczodrego rzeźnika.
                    Dla zakochanych i niezakochanych załączam piosenkę. Ci pierwsi niech się
                    wysłowią, pardon wyśpiewają,
                    Ci drudzy niech ćwiczą - nigdy nic nie wiadomo, kiedy Amor ustrzeli...

www.carv-tech.ch/woman_in_love.htm
                    • vogino55 Re: Walentynki 14.02.06, 16:44
                      Dwa pudełka wedlowskich łakoci w kształcie serducha podrzucam,,,,kawa
                      oczywiście zaparzona Smacznego
                      Klub Tofiki ma dziś dyspensę(wink))))))))))))))))))
                      Walentynkowe cmok, cmok od Wojciecha
                      • tofika Re: Walentynki 14.02.06, 17:01
                        wracam do gawiarenki ,,a tu takie lakotki smakotki .. Wojcieszku ty wiesz ty
                        wiesz jak my mamy problemiki,dobra dzis jeszcze dzien drugi 9i Walentego zebys
                        wiedzial... pofilgujemy troszenkesmile
                        wiec tak zeby bylo ok ...nadmyslilam ze wniose 30 babeczek kruchych a Wy
                        skarbeczki swoim pomyslem je dekorujcie,bo mi czasu zabraklo,,zostawiam
                        smietankowy kremik ,wiec po troszke kazemu dosc,,,dlac zego "ba beczki" a co
                        BEZ nas BYLBY wart TEN SWIAT......
                        ZEBY nikomu nie mylilo...NASZA TESUNIA MOWI:::
                        wiecie co mowi sygnaturka,,,, nie bede sie powtarzac...
                        chlopaki,mowie Wam,bez WAS nie istnieje ten SWIATsmile)))
                        • tofika Re: Walentynki 14.02.06, 18:04
                          muzyka.onet.pl/0,57024,0,Goya,osoba.html
                          wiec bawmy siesmile))))
    • lili50 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 20.02.06, 08:26
      Zaparzyłam świeżą kawkę i postawiłam na stół placek drożdzawy.Fakt że to
      wczorajszy, ale jest naprawdę smaczny, zachęcam i życzę smacznego*
      img101.imageshack.us/img101/6660/mad2181bp.gif
    • tofika Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 20.02.06, 09:43
      Lili.witaj,az 6 dni zaczarowal sie swiat w gawiarence i nikt po mnie nie chcial
      wpisacsad
      Poprawilas mi humorek, i jeszcze cos ,niebywalego,wczoraj upieklam tez
      drozdzowe tylko ze wsypalam maku ,
      ,prosze czestowac,
      pijemy Kawe ,zapach ..och..
      szkoda ze nie umiem tu wlaczyc Ady Biedrzynskiej ,,slicznie spiewa..
      "Z woli dusz"
      • dankarol Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 20.02.06, 09:51
        witajcie, przepięknie pachnie ta kawa, a drożdżowe ciasto to moje ulubione.
        Miłego dnia Wam życzę.
      • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 20.02.06, 09:52
        Cześć dziewczyny.smile
        Kawę poproszę.......o jeszcze trochę mleczka......nie kuscie mnie ciasem, nie
        mogę......Tofiko, nie dziw sie, ze nie zaglądamy do Gawiarenki, skoro tu takie
        pysznośći dają, na które co poniektóre mają szlaban smile))
        Jak Twoje zdrowie, zdechlaku? wink)
        • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 20.02.06, 13:02
          • Re: Bal sie skończył,szkodasad
          regine 20.02.06, 12:07

Mój pierwszy bal od.....NIEPAMIĘTNYCH CZASÓW....smile))
          Było cudownie.
          Pojechała autobusem , znajoma wyjechała po mnie, bo byłam tam tylko raz z córką
          na takim "rodzinnej" majówce.
          Załam ich więc z opowiadania bardziej, jak na żywo...Jechałam w "ciemo".
          Ale to "ciemno", mogło by trwać i trwać.
          Bal zaczynał się o 18.00, a nie jak pisałam o 20.00. Dwa stroje, dylemat
          wszystkich chyba kobiet...Znacie to ??? Całe szczęście,że co do makijażu obie
          nie miałyśmy problemu. Idziemy, nikogo nie znam, a ma być aż 150 osób, byłam z
          lekka zszokowana. Wchodzimy na salę, znajomi, a właściwie większość rodziny,
          męża znajomej już czekali na nas, bardzo miłe powitanie i szok, bo powitanie
          tak miłe jakbym znała wszystkich, (ponad 30 osób) od lat...smile)
          Powitanie ogólne przez komitet organizacyjny , wszystkich przybyłych....
          No i się zaczęło....

• Re: Bal sie skończył,szkodasad
          regine 20.02.06, 12:32

Podano 1-sze gorące danie. Ja oglądam spod okularów towarzystwo...Jestem
          czujna, sprawdzam, co i jak nic nie wiem o tych ludziach.Włączam się powoli do
          rozmowy, uśmiech tu, i tam...Towarzystwo wyśmienite, sypią się żarty, śmiechy.
          Wszyscy prawie się znająklub pod nazwą "50-60-latki ", prawie jak u nas na
          forum. Panie w strojach różnych,ale bardzo elegancko, wiekowo też różne...
          Wszystkie miały tu i ówdzie, panowie również...smile)Była przewaga samotnych
          pań ...Smutne, naprawdę...Ale co potrafią te panie, jak się wspaniale bawiły.
          Naprawdę nie wiem o czym pisać, wspaniale nakryte stoły....4 dania
          gorące...Owoców masa...Przystawki, sałatki, napje, kawa, herbata.Ale z ciast
          tylko gdzieniegdzie pączki i faworki...
          Tańce zaczęły się o szybko o 18.30, Nikogo nie trzeba było zachęcać do wyjścia
          na parkiet...Do 3.30 był zapełniony. Wyobrażcie sobie, że to byli emeryci i
          renciści....smile))))))))))Żadnych bolących nóg, łamania w kościach, stawach czy
          zadyszki smile) Panowie bardzo kulturalni, cmok,cmok, całuję rączki, było mi miło,
          proszę o następny taniec...smile)Więc co mogę jeszcze napisać, jestem przez
          organizatorów wpisana na majowy balsmile))))))))))Do dziś jeszcze mam chrypkę ze
          śmiechu i śpiewów...Tak reasumując, naprawdę STWIERDZAM , że POTAFIMY SIĘ W TYM
          WIEWKU BAWIĆ NIESAMOWICIE. Tylko troszkę odwagi i chęci. Naprawdę tak niewiele
          potrzeba...Zobaczymy, bo świat wiruje mi przed oczami...A panowie stoją w
          kolejce ...Może jeszcze porzed majem i postem coś znowu, bo zapowiedzi bardzo
          optymistyczne....Nie już nigdy niczego sobie nie odmówię...Żadnych utyskiwań na
          samotność, łamanie w kościach,że mam tu i ówdzie więcej niż inni,że nie ma się
          w co ubrać...Koniec. ZACZYNAM ŻYĆ bo szkoda, każdej chwili...
          Straciłam ich już zbyt wiele....
          Nie poznałam tam żadnego pana, byłam sama, ale w maju, już tam na bal nie
          pojadę sama, chcecie, czy nie ale tak właśnie zrobię smile)
          Choć bawiłam się niesamowicie dobrze....smile)
          • mira54 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 20.02.06, 21:12
            To prawda Reginko, emeryci sie swietnie bawia.
            Ja tez chodze na takie bale, a teraz sama je bede organizowala,
            bo w Spoldzielni Mieszkaniowej mamy ku temu super warunki.
            Jest do naszej dyspozycji takze duza sala w ktorej odbywaja sie wesela.
            Bedzie to bal karnawalowy, ale kazdy przyjdzie z wlasnym koszyczkiem.
            Dopiero zaczynamy swa dzialalnosc. Ludzie w naszym wieku lubia sie bawic
            na zabawach i chetnych na sobotni wieczor nie brakuje.

Po calodziennej bieganinie chetnie napije sie herbatki
            i spoczne na chwilke przy kominku. Bylam dzisiaj jeszcze na wieczorze
            wspomnien o Niemenie i Czerwonych Gitarach. Padam ze zmeczenia.
            • mira54 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 21.02.06, 08:53
              W kominku drwa juz plona, robi sie ciepelko.
              Zwierzaczki nakarmione. A ja zaparzam swierza kawke
              w dzbanku. mmmmmmm... jaki zapach sie rozchodzi po Gawiarence.
              Dziś do kawy serwuje babeczke piaskowa. Prosze, czestujcie sie,
              wystarczy dla wszystkich.
              • lili50 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 21.02.06, 09:05
                Mira54 dziękuję za zaproszenie, kawki się chętnie napiję i babeczką nie
                pogardzę ,ponieważ się nie odchudzam, a powinnam.* Tylko kawkę poproszę z
                mleczkiem*
                • mira54 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 21.02.06, 09:25
                  Lili50, ja tez lubie kawke z mleczkiem.
                  Juz Ci podaje i z przyjemnoscia sie z Toba napije.
                  Nie lubie pic kawki sama, przyjemniej jest z druga osoba.
                  Moze ktos do nas jeszcze przybedzie na poranna kawe?
                  • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 21.02.06, 09:30
                    Hej, hej, dawajcie tą kawę z mlekiem i lecę do roboty......no jeszcze piesy
                    przegonie. wink)
                    • mira54 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 21.02.06, 09:36
                      Bardzo prosze Natlus, kawe juz podaje.
                      Piesy biegaly przed Gawiarenka, ale dalszy wybieg
                      dla nich bedzie radoscia, pohasaja.
                      • natla Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 21.02.06, 12:10
                        No i pohasały, ale upacikaaaaneee.....Kundziu, pomóż mi, bo trzeba je porządnie
                        wyczyścić...no! a teraz pora na drugą kawke.....włączam coś wesołego, bo ponuro
                        na swiecie. smile
                        • krista57 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 21.02.06, 12:44
                          Oj! ponuro wszędzie!
                          Poprosze rowniez o następną kawę...babeczki już pożarte?
                          Wystawiam wobec tego 3 kupne całuski,jeden mój!
    • dankarol Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 21.02.06, 20:16
      Wpadłam, żeby przeczytać jakąś nowelkę, może dzisiaj mi sie uda coś przeczytać
      i napisać. Wczoraj chyba czymś się naraziłam, bo mi mówiło, że nie jesten
      upoważniowa do oglądania strony, albo mnie wywalało. Ale przecież dzisiaj jest
      nowy dzień.
      • vogino55 Re: *** GAWIARENKA & drewutnia *** 22.02.06, 16:37
        Konsumpcja Pączków od godziny 00.00 nocą ze środy(ale nie Magdaleny)na
        czwartek (wink))))
        z nad popołudniowej kawy Wojciech
      • regine Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 22.02.06, 16:47
        Danuś co się martwiszsmile) Mi dziś nie pozwalają używać dużych liter...smile)
        Koniec świata...Popołudniową kawkę, spokojnie wypiję z Wojtkiem smile)
        • wirella Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 23.02.06, 07:08
          Muszę oprzytomnieć, wpadłam naporanną kawę, dużą czarną. Dobrze, że jeszcze nie
          ma tu pączków, bo chyba nie oparłabym się pokusie.
          • goskaa.l Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 23.02.06, 07:52
            Wirello, a kto Ci powiedział, że nie ma? Ja po prostu w głębokim fotelu i
            zajadam... Aż dziwne, że nie zauważyłaś jak Drab się dopomina (oj, te jamniki,
            wiecznie głodne) o swoje.
            Zapraszam do łasowania. Pączki stoją na małym stoliku przy kominku, a Kundzia
            ma dokładać w miarę zużycia...
            • krista57 Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 23.02.06, 08:20
              Witaj Gosiu!
              Zjadłam już dwa...stwierdzam,ze jakies takie "kluchowate",sorry.
              Najlepsze sa mojej kochanej bratowej takie lekkie i puszyste...doniose jak upiecze!
              • lili50 Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 23.02.06, 08:28
                Dziękuję za zaproszenie na pączki, ja też będę robiła ,bo drożdże juz wyrosły.
                W pospiechu wypiję z wami kawę i zjem jednego pączka, jak swoje zrobię, to Was
                poczestuję.
                • natla Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 23.02.06, 08:43
                  .....i jak co roku bedzie nadmiar paczków wink)).....no to ja nie przyniosę, ja
                  bede tylko jadła, tu w Gawiarence wink......oooo, Kundziu, dzięki za kawę, moze
                  się obudzę....
                  • vogino55 Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 23.02.06, 08:52
                    Kawa pączki towarzystwo miłych osób,,,, hheeeeeeehh chce się zyć(wink))
                    Posiedzę chwilę, real już wzywa ale jeszcze wpadnę na 'małe co nieco' jak
                    mawiał pewiem osobnik o małym rozumku,,,,,
                    Pozdrawiam
                    • emma50 Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 23.02.06, 10:16
                      Ładne mi 'małe co nieco'... Na każdym stoliku talerz z pączkami...
                      img53.imageshack.us/img53/8404/1283198rn.jpg
                      i jeszcze faworki...
                      img51.imageshack.us/img51/9104/zdjecie0li.jpg
                      To nie będzie możliwe dotrzymanie normy krajowej. Ale smaczne te
                      pączki...dziękuję dziewczyny, bo ja dopiero pójdę do cukierni -
                      a gdzie jest skakanka? albo steper?
                      • tofika Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 23.02.06, 11:16
                        Tak ,smakowita kawa,pyszne smakolyki,
                        dzis nie potrafie nie subnac choc troszeczke to i owo..
                        smacznego wszystkim zycze...
                        • regine Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 23.02.06, 12:35
                          O nie i my mamy dziś tyle smakołyków w siebie wcisnąć ???
                          Rany, dziewczyny, a co z wagami...Tu i ówdzie będzie nie do stracenia...
                          1 pączek + 1 faworek i koniec obżarstwa, ja wiem co mówię smile))
                          • dankarol Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 23.02.06, 13:09
                            Przyznajcie się, kto dał tym eletronom w tym kablu pączki, siedzą jedzą, a ja
                            nie mogę się nigdzie dostać. Co chwilę mie wywala, a potem mówi nie ma takiej
                            strony, albo nie masz dostępu. Ale udało mi się wejś do gawiarenki, więc zjem
                            faworka, bo pięknie wyglądają.
                            • regine Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 23.02.06, 14:27
                              Usiądę troszkę. Przyniosłam sobie 30 litrów wody, bo nadal w ogłoszeniu, z dziś
                              z rana, pisze jak wół, że nadaje się tylko do ubikacji, zrobiłam 4 kursy.
                              Zdążyłam się tylko rozebrać, słyszę ogłoszenie z megafonu, z radiowozu
                              policyjnego. "Uwaga mieszkańcy Ożarowa, woda nadaje się już do celów
                              spożywczych". Opadły mi wprost ręce...Ale wody mam po uszy, zaps na następną
                              awarię. Dobrze, że mieszkam na 1-szym piętrze...Więc poproszę o AŻ 2 PĄCZKI !!!
                              Spaliłam mnóstwo energii smile)))
            • wirella Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 23.02.06, 15:15
              Dziękuję Ci Gosiu, ale gapa ze mnie. Pączka to sobie chyba " odpuszczę" ,ale
              za to zjem 2 faworki, strząsnąwszy z nich przedtem cukier puder.
              • wirella Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 26.02.06, 09:22
                Ponieważ długo tu nikogo nie było przyszłam nakarmić zwierzęta i pobawić się z
                nimi. Były tak smutne ,że z trudem udało mi się je rozruszać. Koty nadal
                obrażone.
                • maladanka Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 26.02.06, 09:39
                  Wirellko - dobrze,ze zajrzałas - kociska kochane, żółwie jeszcze ospałe,
                  ja szybka kawę i wesołą gromadką ruszamy na narty. Powinno byc wesoło, jedziemy
                  takim busem dostawczym bez okien, ale nas tam na zakrętach będzie miotać,hehehe
                  • natla Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 26.02.06, 10:05
                    Fajnie Wirello, że zajęłaś sie zwierzakami...... a co Kundzia i p. Witek
                    odsypiają ostatnią sobotę karnawału?......no, no......ale się wyszaleli......
                    trudno, robię kawę, z ekspresu.......o, proszę pijcie.....no tak, Danuska juz
                    sie telepie busem bez okien na narty, no to pijemy kawę Wirello i proszę,
                    grzanki z marakują smile)
                    • regine Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 26.02.06, 10:16
                      Ja nic nie odsypiałam, tylko pospało mi się z lekka dłużej.
                      Siadam z poranną kawą i wyjaśniam, że:
                      Mam monitor z telewizora, dzieciaki coś pokombinowały.
                      Wczoraj już nie wchodziłam na forum, późno było, zajrzałam raz, pusto, wszyscy
                      gdzieś balowali...Cóż karnawał rządzi się swoimi prawamimi, nawet gdy jest już
                      po 50-tce smile
                      A dziś prawie wszyscy balowicze, odsypiają hulanki i swawole smile)
                      • dankarol Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 26.02.06, 11:20
                        Reniu, nie wszyscy
                        • regine Re: JEDNAK ŚPIĄ WSZYSCY !!! 26.02.06, 16:01
                          Śpią aż chrapią, ja nie śpię, ale i pisać mogę nie za wiele, przez ten monitor.
                          ALE MOGĘ DUŻYMI LITERAMI !!!! NO I CO LEPIEJ I WYRAŹNIEJ WIDAĆ, A JAK DALEKO
                          SŁYCHAĆ smile))))))))))MOŻE KOGOŚ PRZEBUDZĘ smile)
                          • dankarol Re: JEDNAK ŚPIĄ WSZYSCY !!! 26.02.06, 16:05
                            słychać, słychać. Reniu zapraszam na popołudniową herbatę. Właśnie wróciłam ze
                            spaceru i piję.Zapraszam.
                            • natla Wiecie co? 26.02.06, 18:48
                              Coś trzeba zrobić z tym lenistwem. Proponuje pod nieobecność solenizantek,
                              przygotować dla nich "seprajs" wink)
                              Stawiam na stole torta z napisem "Dla Solenizaantek", napoje i szampan w lodzie.
                              W oczekiwaniu proponuje po nowelce, bo inaczej, to prześpiny przedwiośnie wink))
                              Zdrowie Mirek wink)
                              • lili50 Re: Wiecie co? 26.02.06, 19:09
                                Jesli są u nas solenizantki* To życzę im zdrowia, bo jeśli zdrowie dopisze, to
                                i reszta się ułoży, Przesyłam im skromny kwiatek:
                                img100.imageshack.us/img100/8917/kartka12860sv.gif i zapraszam na
                                szampana: img512.imageshack.us/img512/8341/drink5sd.gif na zdrowie.
                                • natla Re: Wiecie co? 26.02.06, 19:13
                                  Lili, poczytaj na głównej str., tam pod linkami na górze są życzenia dla
                                  Solenizantek wink))
                    • dankarol Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 26.02.06, 11:18
                      Może dostanę drugą kawę, przed zajęciami kuchennymi. Hej zwierzaki posunąć się
                      na tej kanapie, nie liczcie na to, że wy będziecie leżeć, a ja na stojąco będę
                      pić kawę.
                      • mira54 Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 26.02.06, 19:46
                        Już jestem kochani. Przybylam do Was z ciastem,
                        salatkami: z tuńczyka, z ananasa, jarzynowa i pieczarkowa.
                        Wedlinka, pieczywko,przystawki, no i najwazniejsza wodeczka: grejfrutowka
                        na spirytusie. Jest rowniez wineczko polwytrawne i polslodkie.
                        Kawa i herbata zaparzona w termosach. Zapraszam wszystkich
                        do stolu i zycze smacznego. Natlus dziekuje za piekny tort.
                        Jeszcze raz dziekuje wszystkim za zyczenia imieninowe.
                        • dankarol Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 26.02.06, 19:58
                          Mireczko ananasowa sałatka, pychotka , reszta też przepyszna, możesz mieć
                          imieniny raz w tygodniu - conajmniej. Twoje zdrowie!
                          • mira54 Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 26.02.06, 20:09
                            Dankarol, a moze wodeczki grejfrutowki?
                            Na co masz ochote? Juz polewam...
                            • dankarol Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 26.02.06, 20:12
                              magę spróbować tej grejfrutówki, bo jeszcze nigdy tego nie ... czytałam
                              • del.wa.57 Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 26.02.06, 20:19
                                Najpiękniejsze co jest na świecie, to pogodne oblicze.

img508.imageshack.us/img508/5966/prost18bx.gif
                                Sałatki pychotka mniam...mniam,a winko!! o jak błogo na duszy!!
                                Na zdrowie Mireczkosmile)
                                • dankarol Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 26.02.06, 20:28
                                  Mireczko mały prezencik, kwiatki były na Twoim wątku
                                  img353.imageshack.us/img353/6817/kosz140hf.jpg
                                  żyj nam długo i przynoś do gawiarenki pyszności
                                  • mira54 Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 26.02.06, 20:40
                                    Czestujcie sie, bardzo prosze, wlewam trunek
                                    do kieliszeczkow i wznosze toast za zdrowie
                                    wszystkich forumowiczow.
                                    • tofika Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 26.02.06, 21:01
                                      100l Mireczko!!w zdrowiu szczegolnie smile))
                                      A te lakocie wszelakie..jakie pysznosci ,
                                      jak tu nie sprobowac to i tamto,jesli solenizantka tak mocno napracowala..
                                      mniam mniam najwyzej pozniej pojde spac ,, ale sie poobjadamsmile
                                      no dobra tyciuni ,, dobrasmile
                                      I jeszcze jeden i jeszcze raz STO LAT<STO LAT NIECH zyje nam,,, MIRAsmile)
                                      • mira21 Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 26.02.06, 22:27
                                        Witajcie! Cześć! I Czołem! Pytacie, skąd sie wziąłem? Z Radomia dzis
                                        przyjechałam, bo tam wizyte miałam. I jeszcze postanowiłam, że dwa razy do roku,
                                        przynajmniej, imieninować będę, bo z Wami miło i przyjemnie! Proszę bardzo, oto
                                        whisky, trunek przedni!
                                        • maladanka Re: Solenizantki wspaniałe 26.02.06, 22:56
                                          chyba mi mózg zamarzł dzis na nartach,ze dopiero teraz dotarło do mnie czyje
                                          jest święto!
                                          Skromniutki prezencik
                                          s001.wyslijto.pl/index.php?file_id=68488842573200078259&gk=news
                                          i wiele radości z życia, werwy nieustającej,zdrowia,kufereczek stóweczek i
                                          niech gwiazdka pomyslności i w ogóle... wiele szczęścia i słodyczy maladanka z
                                          mężem życzy!
                                          • natla Re: Solenizantki wspaniałe 26.02.06, 23:29
                                            O kurcze, ale libacja. Mirki poszalały, a jedna to nawet 2 razy chce
                                            obchodzic wink))
                                            No to jak mogę, to poproszę odrobinkę sałatki pieczarkowej oraz stosik
                                            nowelek......najpiwerw opowieść grejpfrutówą, potem półsłodką, a na
                                            koniec "łiskacza" z kostką lodu.

Wasze zdrowie Mirosławki wink)
                                            • kesaira Re: Solenizantki wspaniałe 27.02.06, 00:46
                                              Mirki===Wszystkiego Dobrego i Radosnego !!!
                                              • axsa Solenizantki wspaniałe 27.02.06, 07:22
                                                Mireczkom - wszystkiego najpiękniejszego, najciekawszego i najpomyślniejszego

s001.wyslijto.pl/index.php?file_id=23801607066005214707
                                                Przepraszam za opóźnienie, jakos tak ostatnio jestem"zagapiona"
                                                • natla Re: Solenizantki wspaniałe 27.02.06, 09:32
                                                  Dzieńdoberki.......o, kawa....dzięki Kundziu......widze, że juz wypoczęliście z
                                                  p. Witkiem po sobotnich baletach ....... słońce świeci, śnieżek prószy, no
                                                  psiaki, na spacer......
                                                  • dankarol Re: Solenizantki wspaniałe 27.02.06, 09:56
                                                    przyciągnął mnie tu bardzo przyjemny zapach kawy. Kundziu jaką ty dobrą kawę
                                                    robisz.
                                      • lili50 Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 28.02.06, 09:04
                                        Kawa świeżo parzona, zapraszam. Rozpalcie w kominku, będzie przyjemniej.
                                        • vogino55 Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 28.02.06, 09:20
                                          lili50 napisała:

> Kawa świeżo parzona, zapraszam. Rozpalcie w kominku, będzie przyjemniej.
                                          Witam.Tak kawa + drożdżówka,,, chwila spokoju, nareszcie stronki Gazety
                                          śmigają,mozna nadrobic zaleglości w czytaniu forum (smile))
                                          Pozdrawiam wtorkowo-ostatkowo
                                          Wojciech
                                          • regine Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 28.02.06, 11:41
                                            Może i ja przysiądę, z kawką przy kominku. Zmarzłam trochę, mróz był u mnie
                                            dziś -13, ale wyszło słoneczko. Moze to już ostatnie "podrygi "zimy ?
                                            Co na to nasze zwierzaki ? Bo mój domowy "zakopał " się dokładnie pod kocem i
                                            śpi...
                                            • del.wa.57 Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 28.02.06, 18:03
                                              Co tutaj tak zimo? nikt nie podrzucił drewienek do kominka,podrzuce troszke i
                                              zaparze swieża kawkę,moze ktos wpadnie za chwilę,to sie ogrzeje,acha,stawiam
                                              owoce jabłuszka,banany i pomarańcze-smacznegosmile))
                                              • grazyna10 Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 28.02.06, 19:42
                                                Wpadlam do waszej gawiarnki. Fajnie tu, kominek strzela iskrami. Za moim oknem
                                                na przemian pada deszcz,snieg i grad. W domu grypa a tu tak cieplo i
                                                przytulnie. Czy moglabym dostac kawalek cieplej, pachnacej cynamonem szarlotki
                                                do kawy?

Aby byc skromnym trzeba miec z czego.
                                                • vogino55 Re: *** gawiarenka & drewutnia *** 28.02.06, 21:49
                                                  Dziwne czytać już mogę 'cóś' się naprawiło zobaczymy ?
                                                  Posiedzę w spokoju, muzyczka w słuchawkach gra,,,,kot na kolanach też sobie
                                                  miejsce znalazł,,,,,,,moze jutr będzie lepszy dzień (sad(
                                                  POzdrawiam Was Wojciech

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka