kryzar Re: Porozumienie podpisane 02.02.06, 17:38 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3143822.html a teraz jest konferencja prasowa wielkiego Romka Odpowiedz Link
kryzar Re: Już obiecano 02.02.06, 17:50 nową, lepszą, uczciwszą Polskę. Koniec okrągłego stołu- no nareszcie będzie w naszym kraju dobrze. Oj jak dobrze, aż skóra cierpnie. Odpowiedz Link
natla Właśnie rozleciałam sie na 1000 kawałeczków.. 02.02.06, 18:00 ...i pękłam, p usłyszeniu wiadomości, ze pakt został podpisany 2-krotnie. Raz przed dziennkiarzami TV Trwam, radyjka i Naszego dziennika. potem dopiero na skutek oburzenia innch mediów po raz drugi. I my mówimy o demokracji. Jestem oburzona, przerażona....i jak ja mam sie z tego wyłączyć???? ((((( Odpowiedz Link
natla Re: Właśnie rozleciałam sie na 1000 kawałeczków.. 02.02.06, 18:03 Część dziennkarzy zignorowała drugie podpisanie i wyszła. Szkoda, że nie wszyscy, chociaż chyba przesadzam, ale jestem maksymalnie wkurzona. Ujęcie 3 oszołomów było koszmarne, a potem ich słowa.......no, nie mogę..... Odpowiedz Link
natla Re: Właśnie rozleciałam sie na 1000 kawałeczków.. 02.02.06, 18:10 A do tego jeszcze durni są, bo zrażają sobie wszystkie media. Odpowiedz Link
kryzar Re:bez komentarza 02.02.06, 18:25 wiadomosci.onet.pl/1253633,11,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link
regine Re:głupota nie boli 02.02.06, 18:30 Nie było mnie w domu i nie mogę nadrobić zaległości, ale szlak mnie t...ł, jak się dowiedziałam i poczytałam... No i mamy państwo prawa, czyli państwo zależne w 100% od Kościoła... I ojczulka, nic bez niego, Boże patrzysz i nie grzmisz !!! Więc kto właściwie rządzi, to już wiemy. A najgorsze, że na własne życzenie, były wybory no i wybrali ... Zobaczymy, jak daleko dojdziemy ??? Lub będziemy się cofać w zastraszającym tempie( Odpowiedz Link
regine Re:głupota nie boli 02.02.06, 18:34 Mało powiedziane - wyć, Czarna rozpacz mnie ogarnia, co z tym krajem bedzie, z naszą Ojczyzną ( Przecież tu, nawet na naszym forum, większoć była i jest przeciw... Więc kto, kogo wybrał, to teraz niech się cieszy. Ale faktycznie tylko wyć i wyć.. Na głupotę niestety nie ma lekarstwa, a szkoda. Odpowiedz Link
czarny.humor Nie sądziłem, że politycy wyzwolą ... 02.02.06, 18:27 ... ze mnie takie uczucia i myśli, jakie teraz mną targają. Powstrzymam się od przekleństw, tylko ze względu na Was. WYĆ MI SIĘ CHCE!!!! ((( Odpowiedz Link
dankarol Re: szok..... 02.02.06, 20:51 czy teraz transmisja z obrad kabaretu będzie w tv trwam? Odpowiedz Link
skrzydlate Re: Porozumienie podpisane 02.02.06, 22:56 to gdzie my sie bedziemy modlic, trzeba nowa jakąs tv zalozyc! ) Odpowiedz Link
regine Re: Porozumienie podpisane 02.02.06, 23:10 Tylko i wyłącznie: Radio Maryja i telewizja Trwam. Pamiętaj Skrzdlate, nigdzie więcej, bo reszta się nie liczy. No i z łojczulkiem, bez niego, to żadna modlitwa, no i kasa. Nie dzwoń do nich, jeśli tak, to pytaj o nr. konta, szybko Ci podadzą, No i wtedy wysyłaj, wysyłaj.....Ile się da, przyjmą każdą walutę, Wdowi grosz też... Odpowiedz Link
dankarol Re: Porozumienie podpisane 02.02.06, 23:24 A ja nawet nie wiem, gdzie w moim radyjku jest ta stacja. Skąd ja teraz dowiem się najnowszych wiadomości. Nie przewidziałam takiej sytuacji i w telewizorku, tego programu też nie ustawiłam. Chyba muszę zabrać się za przestrajanie telewizora. Odpowiedz Link
natla Re: Porozumienie podpisane 02.02.06, 23:27 Dankarolciu, najsilniejsza stacja w eterze...nawet na przysłowiowym "zadupiu" się ja swietnie słyszy. Jak kręcisz "gałka", to ona sie ciągle wtrynia. Odpowiedz Link
dankarol Re: Porozumienie podpisane 02.02.06, 23:31 ale ja nie kręcę radiem, mam ustawione na clasic i boję się kręcić, żeby mi się coś nie włączyło Odpowiedz Link
kryzar Re: Porozumienie podpisane 02.02.06, 23:32 Masz rację, u mnie rydzyjko na skali jest 4 razy i zawsze dobrze słyszalne. Ostatnio co przełacze na rozmowy w celu podniesienia adrenaliny to same cyferki leca. Myślałam, że zajęli się szpiegostwem, a to konto dla każdej nacji podają. Odpowiedz Link
regine Re: Porozumienie podpisane 02.02.06, 23:34 Koniecznie, zacznij już dziś szukać ... Ja też, bo TV Trwam mam, nie wiem sama skąd, może sama się "wstawiła", Przypadkowo "wpadłam" kiedyś na nią pilotem. A z RM, nie będzie problemu, szybko znajdziemy. Gra wszędzie gdzie byś nie trafiła, inne programy nie są osiągalne, zagłuszane niewyraźne. A Radio Maryja gra, wiem to od kierowców BUS-a ... Często jeżdżę, to wiem, w domu nigdy radia nie włączam, teraz będzie chyba mus... ??? No bo i ma podobno być egzamin z religii na maturach. Nigdy nic nie wiadomo .... Więc słuchajmy, oglądajmy... Odpowiedz Link
czarny.humor Łajdaki, szubrawcy, dranie!!! 03.02.06, 00:09 Zobaczcie co te bydlaki między innymi podpisały!! Pakt: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3144804.html Załącznik nr 3 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3145047.html Zwróćcie uwagę na pkty 3, 5, 6 tego załącznika!!! Mam nadzieję, że przeciętny wyborca PiSduś, wygląda teraz tak: www.mleczko.pl/img/rzad_i_parlament/9.gif (( Odpowiedz Link
natla Re: Łajdaki, szubrawcy, dranie!!! 03.02.06, 00:27 Te zobowiazanie mnie wreszcie rozbawiły......przecież oni się pozabijają. Andrzejek z Romciem tak się trzęśli do władzy, ze podpisywali w ciemno.....ale będzie cyrk. Tylko, ze jak to wszystko wlanie, to my nawet uciekać nie mamy jak..... Kolesiostwo było za kazdej władzy, ale to co teraz sie dzieje.... A dlaczego sie pisze o wywalaniu tylko skazanych? Przy długości procesów, to każdy gnój moze nami rządzic. Odpowiedz Link
natla Re: Łajdaki, szubrawcy, dranie!!! 03.02.06, 00:30 A swoja drogą, chyba do końca życia nie zapomnę tych trzech "twarzy" za stołem prezydialnym....wstrętna, głupia i bezczelna....ciekawe jakbyście je przyporządkowali )) Odpowiedz Link
dankarol Re: Łajdaki, szubrawcy, dranie!!! 03.02.06, 00:40 Są też pozytywy tej sprawy, mam czysty ekran telewizora, Odpowiedz Link
august2 Zalozcie... 03.02.06, 00:43 swoja organizacje. Jest was duzo niezadowolonych na Forum, organizujcie sie i zakladajcie swoje partie lub organizacje. Nikt was chyba nie bedzie teraz za to wsadzal do wiezien.. Odpowiedz Link
regine Re: Zalozcie... 03.02.06, 00:56 Oj Auguście, musimy ochłonąć i odczekać, co z tego wyjdzie. A nasza organizacja około 25 osób z kraju, na tym forum... Kto na nią zwróci uwagę ??? Marzenia, marzenia.... A z więzieniami to też byłabym ostrożna, idzie nowe, nie wiadomo co będzie ? Czytałeś jak potraktowano dziś niezależnych dziennikarzy, a dzięki temu i nas tak samo...Przynajmniej ja się tak czułam. Żeby cokolwiek obejrzeć, zmuszono wszystkich do obejrzenia TV Trwam, pozostałym dziennikarzom zrobiono farsę z podpisania paktu, bo "nie zasłużyli"... Bo nie byli z Radia Maryja i TV Trwam, zamknięto im drzwi przed nosem. Zbojkotowali, odłożyli kamery, mikrofony i wyszli z sali. To ma się nazywać demokracją ? Gdzie prawo ? Ano po stronie tego, kto ma władzę. ====================================================== ~~Gdy nie masz nic do ofiarowania, ofiaruj uśmiech ~~ forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23923 Odpowiedz Link
natla Re: Zalozcie... 03.02.06, 01:13 August, nie gniewaj się, ale chyba naprawde nie rozumiesz co sie dzieje w kraju. Za socjalizmu nie było wesoło, ale teraz pod każdym wzgledem jest gorzej, myśle tu o władzy. Od lewa do prawa dochodzą do władzy oszołomy, choć naprawde najmniej ich na lewicy. Do stworzenia partii (bo stowarzyszenie to betka) trzeba siły przebicia i wiary, że da się coś zmienić.....zreszta kto mądry pchałby sie w naszym wieku teraz w politykę. Na rozwój partii i zdobycie wyborców potrzenbne są lata. Na naszym forum masz niezły przekrój społeczeństwa i nas może nie tyle obchodzi partia, prwaa czy lewa strona, ale ludzie rzadzacy. To co dzieje sie teraz jest koszmarne i dla gospodarki i dobrego imienia Polski w świecie. Odpowiedz Link
august2 Re: Zalozcie... 03.02.06, 04:23 Wcale sie nie gniewam.. Napisalem to troche jako "gorzka ironie".. Nie znam dokladnie sytuacji wiec nie moge sie wypowiadac. Pisalem o partii.. gdyby byla tak mozliwosc (czysto teoretyczne rozwaznia) jaka byscie chcieli? Co byloby np w pierwszych programowych punktach? Odpowiedz Link
natla Re: Zalozcie... 03.02.06, 09:33 A wiesz, to nie jest taki głupi pomysł ) O to się możemy pokusić, choć bez przemysleń, to nie takie proste. Na pewno należałoby zacząć od przeanalizowania wszelkich kodeksów prawnych, ewentualnych zmian i uszczelaniania przepisów. Złe prawo, to główna przyczyna tego, co dzieje sie w kraju. Przynajmniej takie jest moje zdanie jako kompletnej laiczki Odpowiedz Link
mira54 Re: teraz to wiadomo 03.02.06, 14:39 Natlo przyporzadkowuje: bezczelna, wstretna, glupia. Wkurzylam sie wczoraj strasznie, az poszlam po piwko. Teraz wiem kto naszym krajem bedzie rzadzil : Radio Maryja, Trwam i Rydzyk. Oj, bedzie sie odbywal niezly cyrk... Oszczerstwa, lustracja, nienawisc, to bedzie na porzadku dziennym. Dawno nie czytalam, ale musze zaczac czytac gazete "NIE". Wyzej wymienione media oszukuja, "NIE" bedzie chyba najpewniejsza i prawdziwa lektura. Pomimo wulgaryzmow jakie w tej gazecie wystepuja, dowiedziec sie mozna prawdy, tu nie ma pisanych wiadomosci nie sprawdzonych. Odpowiedz Link
kryzar Re:Urban 03.02.06, 18:14 od razu po wyborach się cieszył, że na brak pracy nie będzie narzekał. Odpowiedz Link
czarny.humor Widzę jednak światełko w tunelu. 03.02.06, 17:08 Napisałem dziś na forum Kraj taki oto tekścik, który - jak sądzę brzmi optymistycznie i który tu też wklejam dla podniesienia ducha i żebyśmy nie tracili wiary w przyszłość: BĘDĄ WYBORY!!! Bez dwóch zdań!!! Moim zdaniem wszystko zmierza właśnie w tym kierunku. Naiwnością jest wiara, że teraz jest ich grożba oddalona. Jest bliżej wyborów niż kiedykolwiek. PiSiaki narobili tyle głupot, tyle złej krwi i nienawiści, że jeszcze tylko ślepcy im wierzą. W dodatku oni wiedzą, że Lepperowi i Giertychowi nie mogą ufać za grosz. Ci dwaj polityczni łachudrzy udają przed kamerami zadowolonych, ale są upokorzeni jak nigdy dotąd, bo musieli się zgodzić na pełen dyktat Kaczora. Obaj mściwi i zawistni – nigdy tego Kaczyńskiemu nie wybaczą!!! I ten doskonale zdaje sobie z tego sprawę. W chwili obecnej, trzyma ich jeszcze w szachu, bo oni są lekko wygłupieni przez sondaże i trzęsą tyłkami bojąc się wyborów. Ale PiSowi popularność będzie spadać i wtedy to oni złapią go za gardło. To oni będą mieli wtedy atut – wotum nieufności dla rządu i populistyczne gesty i żądania – np. odwołania skompromitowanych w mediach kaczych polityków. Dlaczego zatem PiS podpisał pakt? Bo potrzebuje teraz spektakularnej „zdrady sojusznika”, żeby dać prezydentowi pretekst do rozwiązania parlamentu. Tylko taki krok, pozwoli PiSiakom w tej chwili odrobić część głosów, bo będą mogli na całe gardło się drzeć, że nawet dokument podpisany w obecności przedstawicieli kościoła (!), nie powstrzymał koalicjantów od zdrady. Wystarczy, że Lepper, albo Giertych puszczą bąka, którego woni Kaczorek nie zaakceptuje (na razie lubi wszystkie ich zapachy) i jeden telefon do brata – Lechu kończ!! Wystarczy nawet jak sądzę np. przejście Anny Sobeckiej (na co się podobno zanosi) do PiSu i spowodowany tym cichutki nawet jęk LPRu. Każdy pretekst będzie dobry – trzeba tylko wybrać moment i odpowiednio głośno potem krzyczeć. Trzeba zauważyć jeszcze jeden absolutnie durny krok PiSu i na razie niedoceniony przez nikogo aspekt sprawy. Kaczyści oto zadali niebywały cios hierarchii kościoła. To paktowanie u Rydzyka i Głódzia, sposób ogłoszenia wczorajszego „porozumienia” i kłamliwe – w żywe oczy przedstawianie teraz całej sprawy w wywiadach. Myślę, że Rydzyk dzięki temu w krótkim czasie będzie wreszcie ostatecznie i chyba nawet nie „po cichu” wyautowany. Tym bardziej więc, jeśli Kaczyński chce wykorzystać jeszcze resztkę możliwości z tej strony, to musi się spieszyć z wyborami. Teraz, kiedy Kaczyści tak zadarli z dziennikarzami, kiedy absolutnie nikt im nie wierzy – łącznie (albo przede wszystkim) z koalicjantami, kiedy wszystkich potencjalnych partnerów oszukali, zdradzili, poniżyli i obrazili, kiedy ich ministrowie Dorn, Wassermann i wielu parlamentarzystów się kompletnie skompromitowało, to nie mają już żadnego innego wyjścia – tylko nowa kampania i wybory. Kampanię zresztą cały czas prowadzą – nawet na katowickim cmentarzysku i np. podczas dzisiejszej mszy za ofiary tragedii. Ponadto, jeśli Ten parlament potrwa dłużej, to musi pęknąć jeszcze jedna bariera. Przyzwoici posłowie, senatorowie i zwykli członkowie PiS nie wytrzymają w końcu tego chamstwa i kupią Kaczorowi jedyny dla niego właściwy środek transportu z polityki - taczkę. I potem Lepper go jeszcze wychłoszcze na goły tyłek, a Giertych ekskomunikuje. Amen. Odpowiedz Link
kryzar Re: Marzenia są piekne 03.02.06, 18:31 a i najpiękniejsze czasem się sprawdzają tylko rzadko. Ale jak wszyscy zaczniemy marzyć o tym samym to nigdy nic nie wiadomo. Odpowiedz Link
natla Re: Widzę jednak światełko w tunelu. 03.02.06, 21:01 Dzieki, Humorku Choć ja też przewiduję cyrk, który to wszystko spuści do parteru, jedynie nie potrafię go określić )) Przecież to niemożliwe, aby było prawdziewe i trwało. Odpowiedz Link
beika Re: Porozumienie podpisane 03.02.06, 23:07 To żenujące, co się zaczyna dziać w naszym cywilizownym kraju, ale sądząc po zachowaniu i słowach niektórych polityków, należało sie tego spodziewać. No bo czego można oczekiwać od ludzi, którzy mówią do narodu: Kilka cytatów: "Teraz kur.a MY" - brat J.K przed kilkoma laty "Spieprzaj, dziadu" - brat L.K przed 2 laty "Chrzanię was dupki" - brat J.K wczoraj do dziennikarzy po konferencji prasowej. Odpowiedz Link
natla Re: Porozumienie podpisane 03.02.06, 23:15 Beiko, prostactwo, ale duch w narodzie nie ginie. Właśnie dostałam przesyłke od naszej dziewczyny ) img504.imageshack.us/img504/5153/dzisiejszyprotest0ki.jpg Odpowiedz Link
beika Re: Porozumienie podpisane 03.02.06, 23:18 O tak!!! I może jeszcze z pewnego pałacu! Odpowiedz Link
natla Beiko.... 03.02.06, 23:49 ....bywasz u nas,(az 5 razy byłnęłaś) czemu sie nie przedstawisz na wątku "Skąd przybywamy"? Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Porozumienie podpisane 03.02.06, 23:51 Dosypać trzeba!! Dosypać duuużo!!! Natlo!! Na ucho!! - kto to jest Beika??? Fajna??? )) Odpowiedz Link
natla Humorku 04.02.06, 00:03 Ćśśśśś, z tych 5 liścików widać, ze fajna i normalna, ale jakaś takaś mało pracowita )) Odpowiedz Link
regine Re:Ojciec czuwa , nad debatą.... 20.03.06, 11:11 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3222616.html Radio Maryja i TV Trwam chcą debaty PiS-PO Z przyjemnością weźmiemy udział w takiej debacie z udziałem PO - zadeklarował premier Kazimierz Marcinkiewicz Fot. Marcin Olejniczak / AG PAP 20-03-2006, ostatnia aktualizacja 20-03-2006 00:19 Zorganizowania debaty przed głosowaniem wniosku o samorozwiąznie Sejmu chce podjąć się Radio Maryja i Telewizja Trwam. W debacie tej mieliby wziąć udział przedstawiciele partii PiS i PO. Taką propozycję, w programie radiowym nadanym w nocy z niedzieli na poniedziałek, przedstawił o. Jan Król. Gościem programu był premier Kazimierz Marcinkiewicz. "Już dzisiaj zapraszamy przedstawicieli PiS i PO do tej debaty na antenie Radia Maryja i Telewizji Trwam. Terminy odpowiednie zaproponujemy i do odpowiednich osób się zwrócimy" - powiedział o. Król, który prowadzi większość programów z udziałem czołowych polityków w obu stacjach. Redemptorysta zaznaczył, że taka dyskusja odbyłaby się z udziałem słuchaczy i widzów. Marcinkiewicz z zadowoleniem przyjął zaproszenie. "To wspaniała propozycja. Mogę zadeklarować udział, nie tylko w swoim imieniu, ale na pewno też w imieniu wszystkich polityków PiS" - oświadczył. "Z przyjemnością weźmiemy udział w takiej debacie z udziałem PO, żeby pokazać na czym polegają zmiany jakie chcemy wdrażać. My chcemy Polskę zmieniać. Wydawało się nam do niedawna, że PO też. Ale dziś PO obstaje za wszystkimi starymi "układami" i starymi sprawami, z którymi w Polsce mamy do czynienia" - dodał premier. Wcześniej w audycji szef rządu mówił, że czas do głosowania wniosku trzeba wykorzystać na merytoryczną debatę o Polsce. "Zobaczmy co Polacy wybierają, co chcą by w Polsce się zmieniło. Czy rzeczywiście chcą tylko retuszu obecnego systemu, czy chcą żeby zmiany poszły głęboko" - mówił. Podkreślił, że "PO przeszła wszystkie partie destrukcyjne, jest siłą najbardziej destrukcyjną w Polsce". O potrzebie debaty na temat kierunków zmian w Polsce przy okazji rozpatrywania wniosku PiS o samorozwiązanie Sejmu Marcinkiewicz mówił też w wieczornym programie Radia Maryja. Jesienią zeszłego roku Radio Maryja dwukrotnie proponowało działaczom PO udział w swoich dyskusjach przedwyborczych. Żadna z nich nie doszła do skutku, gdyż PO chciała, by odbyły się one bez telefonicznego udziału słuchaczy, na co z kolei nie chciała zgodzić się rozgłośnia. Odpowiedz Link
kryzar Re:Ojciec czuwa , nad debatą.... 20.03.06, 11:21 no a gdzie jak nie rządowej Trwam maja wystąpić. Jaki rząd takie i media. Jestem ciekawa czy krajowa rada też będzie czujna Odpowiedz Link
natla Re:Ojciec czuwa , nad debatą.... 20.03.06, 13:04 Chcą zwiększyć swoją oglądalność, bo kto nie będzie chciał tej szopki zobaczyc...... Odpowiedz Link
regine Re:Ojciec czuwa , nad debatą.... 20.03.06, 13:08 Ja, Ty i inni, nie. Ale "mohery" tak... Odpowiedz Link
natla Re:Ojciec czuwa , nad debatą.... 20.03.06, 13:14 Coś Ty, ja pierwsza bym tę szope oglądała....) Odpowiedz Link
kryzar Re:Ojciec czuwa , nad debatą.... 20.03.06, 14:46 i wzrośnie oglądalność, ale sakieweczka też się napełni publicznym groszem. Przecież publiczna Tv musi, z uwagi na misję, być wsparta państwową kasą. ojciec "derechtor" na ministra finansów lub na miejsce Balcerowicza Odpowiedz Link
vogino55 Re:TANIE PAŃSTWO 20.03.06, 17:52 Przykład idzie z góry,,,,,,,,,,, www.joemonster.org/article.php?sid=5741 Odpowiedz Link
dankarol Re:TANIE PAŃSTWO 20.03.06, 23:09 Dostałam podwyżkę, to mu kupię chociaż sznurówki, centuś centusiem, ale na sznurówki mnie jeszcze stać Odpowiedz Link
vogino55 Re: i znowu podpisane porozumienie 27.04.06, 22:08 kryzar napisała: > kiedy następne? Przyjmujesz zakłady? chyba niedługo ((( Odpowiedz Link
kryzar Re: i znowu podpisane porozumienie 27.04.06, 22:24 tak się zastanawiam jak to zorganizować Odpowiedz Link
vogino55 Re: Porozumienie podpisane 03.02.06, 23:59 natla napisała: > Beiko, prostactwo, ale duch w narodzie nie ginie. Właśnie dostałam przesyłke od > > naszej dziewczyny ) > img504.imageshack.us/img504/5153/dzisiejszyprotest0ki.jpg Już poszło do Ludzi,,,, tych 'nieposłusznych' ())) Odpowiedz Link