Dodaj do ulubionych

Mam pytanie ...

16.02.06, 18:47
Czy na forum jest ktoś kto działa we wspólnotach mieszkaniowych jeśli nie ,
natlo proszę skasuj post.
Obserwuj wątek
    • natla Re: Mam pytanie ... 16.02.06, 18:58
      A może nie skasuję wink, bo takiego wątku CHYBA nie było, a moze się przydać.
      Chociaż nie, jest "pytanie dnia", ale to w innym kontekście.
      leci Kaczmarek, pa.
    • kryzar jestem i działam 16.02.06, 19:01
      i szlag mnie trafia, wspólnoty to pomysł iście szatański
      • natla Re: jestem i działam 16.02.06, 19:14
        no to sie bawcie....nie kasuję wink))
      • sagittarius954 Jeszcze kilka pytań do Kryzar 17.02.06, 08:19
        Przepraszam ,żę nie pisałem wczoraj , ale zebranie przeciągneło się do późna.
        Przejdę do rzeczy.
        1. Czy wasza wspólnota mieszkaniowa działa razem z administracją bloków
        mieszkalnych lub poprzez prywatnego zarządcę czy też sami zarządzacie
        nieruchomością.
        2. Czy macie swój regon i nip
        3. Jak kształtują się ceny za metr kwadratowy powierzchni użytkowej płacone na
        administrowanie nieruchomościa
        4. Ilu posiadacie członków zarządu.
        5. Czy więcej jest wykupionych mieszkań czy komunalnych
        To pierwsza porcja pytan , przygotowujemy się do odejścia z administracji i
        powierzenia administrowania prywatnemu zarządcy stąd moje pytania .AHA jeszcze
        jedno bardzo niedyskretne pytanie czy zarząd pobiera wynagrodzenie za działanie.

• kryzar teraz tylko jedna odpowiedz 17.02.06, 09:40
          gdyż już muszę lecieć, wiecej wieczorem
          Jednak byłabym bardzo ostrożna z przechodzeniem do innego administratora. Nasza
          wspólnota ciągnęła do "prywaciarzy"/ przepraszam za uproszczenie/ ale ja
          uważałam i uważam, że jeszcze jest dużo nowych firm "meteorytÓw". jest i znika,
          oczywiście żle na tym wychodzi wspólnota. Nasza WM ma kłopoty, bo mamy lokal
          użytkowy/ wykupiony/, który z chwilą wykupu od miasta przestał regulować
          nalezności. Mała prywatna administracja nie zapewniłaby nam obsługi prawnej-
          sprawdzałam u znajomych, korzystających z innych niz ABK administracji. Nasz
          właściciel jest zadłużony już na 80 tys. złotych,. Mamy 2 wroki sądu na korzyść
          WS i co? I nic forsy brak,a on się odwołuje do sądu apelacyjnego. Wszystko
          ciągnie się już 2 lata i nie wiadomo jak długo my wytrzymamy. Wyrok w związku z
          apelacją nie jest prawomocny, więc jakby go nie było i nie można wpuścic mu
          komornika. I tak to wygląda nasza działalność, ja siedzę co i rusz w sądzie ,
          właściciel-dłużnik mnie podaje do sądu za wymuszanie długów, co podpada pod
          kodeks karny. Tu tez mam adwokata z ABK. Ciąg dalszy nastąpi albo wieczorem
          albo jutro rano. Pozdrawiam
          • wiktoria53 Do Sagit............... 17.02.06, 12:46
            Zbyszku, podam Ci stronkę forum dot. wspólnot mieszkaniowych (moze wiesz o jej
            istnieniu ale trudno wink

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=523
            • sagittarius954 Re: Do Sagit............... 17.02.06, 13:12
              Wiktorio wielkie dzieki...smile))nie wiedziałem.
              • kryzar Re: Do Sagit............... 17.02.06, 16:03
                odpowiedziałam Ci na e-pocztę gazetową
    • kryzar Re: Mam pytanie ... 17.02.06, 16:35
      może to też się przyda
      prawo-nieruchomosci.krn.pl/index-3_2_7_97.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka