16.02.06, 22:18
no dobra, uwaga, teraz się chwalę

republika.pl/pkpzin/rysunek_D.html
to sa obrazy a nie malunki, pomylili sie, ale i tak miło, wyłuskali mnie na
jakims forum poetyckim, gdzie byl link do strony i umiescili juz w drugim
numerze tego czegos:

www.pkpzin.rox.pl/
ciesze sie i chwale smile))))
Obserwuj wątek
    • czarny.humor Re: :-))))))) 16.02.06, 22:37
      No, no !! Skrzydlatko!!

Podziwiałem już Twoje obrazy i rysunki na stronach podanych w Twojej wizytówce.
      Bardzo mi się podobały.

Wyróżnienie jest bezsprzeczne i myślę, że cenne, bo dokonane przez fachowców, a
      nie takiego dyletanta jak ja.

Moje gratulacje!! smile))

?)))
      • skrzydlate czarny.humor 17.02.06, 09:55
        w tych sprawach nie ma fachowców, tylko udają ze nimi są, w tych sprawach liczy
        sie odbiór, kazdy po swojemu i każdy ma swoja bajke, kazdemu sie co innego
        podoba... licza sie subiektywne uczucia wink) tak ja osobiscie uwazam
    • fanka8 Re: :-))))))) 16.02.06, 22:39
      No SUPER, moje gratulacje!!! Cieszę się z Tobą big_grin
    • skrzydlate dalej sie chwale bo mi jakos dobrze jest ;) 16.02.06, 22:45

Te obrazki popelnilam w 1997 na plenerze z dzieciakami z jakiegos klubu
      osiedlowego... wlasciwie po plenerze... Piotrków Trybunalski, deszczyk i lekki
      brudek w ośrodku, hheh, pamietam.... jeden, ten z antylopami gnu wisi w salonie
      pewnych milłch panstwa nad kominkiem, to byla moja pierwsza praca wykonana na
      zamowienie, niestety robilam to z fotografii, ktorą ta pani wybrala, wyszlo
      zresztą duzo lepiej niz na fotografii wink)
      • annal74 Re: dalej sie chwale bo mi jakos dobrze jest ;) 16.02.06, 23:15
        Proszę o adres pracowni . Jestem z Warszawy i mogłabym się do Ciebie wybrać
        jeżeli pozwolisz.Annal74
        ps też kiedyś czyniłam próby malarskie na płótnie ,desce i dłutem w drewnie
        lipowym , mieszkałam w wakacje u artysty ludowego /rzeżbił /
        • skrzydlate Re: dalej sie chwale bo mi jakos dobrze jest ;) 17.02.06, 09:40
          milo mi bedzie Cie ugoscic, ale obawiam sie ze wyjdziesz zaskoczona, bo wmojej
          pracowni niewiele zostalo, kilka zupelnei innych rzeczy jest za to... tych ze
          strony juz nie mam, zostal tylko dworek, poniewaz Martwe Natury sa na Polnej 40
          w Nanocafe i beda do konca lutego (koło metra Politechnika), potem pójda gdzie
          indziej, kwiaty - te ktorych nei sprzedalam - zlecialy ze Staromiejskiego Domu
          Kultury, leżą pod stołem wink))... i szukam dla nich miejsca, zeby sobie
          powisialy, kontakt wysle ci na priv
      • natla Re: dalej sie chwale bo mi jakos dobrze jest ;) 17.02.06, 00:10
        Noooo, to jest wyróżnienie. Wiesz, że Twoje obrazy mi sie bardzo podobają. Moze
        cos z tej promocji dla Ciebie wyjdzie większego. GRATULUJĘ smile)))
    • goskaa.l BRAWO!!!!! 17.02.06, 06:46
      Bardzo mi się podobają te obrazy - z tych trzech chyba najbardziej drugi -
      wielbię przestrzeń, otwarte krajobrazy; nie przeszkadza mi brak słońca. Lubię
      deszcz. Jestem wrażliwa na urodę świata w każdym jej przejawie - jak już gdzieś
      pisałam piękno świata widzianego z pozycji żaby moczarowej (albo śmieszki, albo
      jeziorowej - do wyboru) pociągnęło mnie do przygody z kajakiem.
    • takanietaka i niech zawsze 17.02.06, 07:27
      będzie ci tak dobrze! Ty nasz "Szyszkinie" skrzydlaty!
      _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
      wiadomosmile **
      • skrzydlate ;-) 17.02.06, 09:56
    • sagittarius954 Re: :-))))))) 17.02.06, 09:00
      Podobały mi się szczególnie te antylopy (?) przekraczające rzekę i mam do Ciebie
      pytanie czy trudno namalować takie opary, kurz , mgłe, wodę rozbryzgująca sie o
      brzeg , jak to jest , wszystkie te ulotne rzeczy w ułamku sekundy zmieniaja się
      Ty to naprawdę zapamiętujesz?! Kiedyś będąc młodym bardzo sportretowałem głowę
      mojej dziewczyny ołówkiem no i sam się zdziwiłem bo talentu nie mam, na szkicu
      odtworzyłem tą samą osobę , później rozumowałem ,że rysowałem sercem, aTy jak
      jest u Ciebie , Czy nie zadaję zbyt niedyskretnych pytań , wybacz ciekawskiemu.smile)
      • skrzydlate Re: :-))))))) 17.02.06, 09:37
        mi osobiscie najlepiej wychodzi kurz i mgła szczerze powiedziawszy, ale teraz
        ucze sie duzo nowych rzeczy, wydawaloby sie ze artystyczne studioa zaoczne to
        gruba pomylka ale widze jak wiele rzeczy poznaje, polegaąj w zasadzie na tym, ze
        wszystko robi sie w domu a jeździ sie do korekt, moze za wyjatkiem rzeźby,
        ktorej nie zrobie w domu z braku warunkow...
        heneralnie jestem zachwycona i pomimo ze zaplacilam juz spora cene za ten
        wysilek (w zyciu chyba tyle nie chorowalam co w tym roku sad(( ) to jednak jest
        to sascynująca przygoda dla mnie i poczatek nowego zycie jakby , mily poczatek,
        kiedy ma sie 48 lat wink)

zapraszam na wizytowke, tam jest cala moja strona
      • skrzydlate Re: :-))))))) 17.02.06, 10:02
        odpowiedzialam nie na temat, wlasciwie teraz sie skupilam dopiero... ja tez tak
        zawsze rysowalam, na szybko i w odruchach i to mi idzie najlepiej, kiedy dluzej
        kombinuje bywa ze spsuje sprawe, ale popsuty obrazek, ktory potam dlugo
        naprawiam jest z reguly najlepszy bo ma sporo emocji w sobie... nic nie umiem
        zapamietac, robie to co robie z tego co widze, czasem podpieram sie wlasnymi
        fotkami, bo plener nie zawsze sprzyja... komary, deszcz, zmienna pogoda... wiec
        musze konczyc w domu ale te na zywo prace sa najfajniejsze , juz sprawdzilam,
        antylopy to byla moja pierwsza praca robiona na zamowienie, wisi nad kominkiem u
        jednych panstwa... jest ogromnych rozmiarow i robilam ja z fotki wycietej z
        National Geographic, tak sobi ezyczyla ta pani, miala juz jakies antylopy i
        chciala nad ten koniek do kompletu... wiec sporo sie napracowalam, trzeba bylo
        nakombinowac ale efekt byl niezly

w tym roku wybiore sie w okolice konskich stadnin, mam takie zaproszenia...
        porobie szybki eszkice, lubie takie i z nich zrobie wystawe... bede sie dobrze
        bawic w lecie... stale szukam nowych pomyslow i inspiracji, ladna pogoda, dobre
        wino i mili ludzie, konie tez moga być wink))))))))))
        • goskaa.l Zaproszenie 17.02.06, 10:17
          A czy lubisz tylko przyrodę lądu? Tak mało jest prac powstałych z inspiracji
          wodą. Nie liczę marynistyki i oleodruków w postaci "zacisznego jeziorka w kątku
          lasu z pływającym pośrodku łabądkiem".
          Jeśli miałabyś czas i ochotę, zapraszam do Szczecina, jajlepeij w drugiej
          połowie maja. Pokazałabym Ci plenery inne od typowych, a piękne. Co Ty na to?
          • skrzydlate Re: Zaproszenie 17.02.06, 13:40
            tak!
            tak!
            tak!
            dzięki

tyle ze na przelomie maja i czerwca jade na plener tygodniowy do Kazimierza
            Dolnego, tradyszyn, kurcze, takie jest w tych klubach warszawskich, moze potem?
            nie wiem, kiedy, Mam kolezanke w Swinoujsciu, ktora mnie zapraszala na troszke,
            mysle ze moge kiedys zrobic sobie rajd... daleki... smile)))))))))
            • goskaa.l Re: Zaproszenie 17.02.06, 13:52
              A czy moze być wcześniej? Czerwiec jest teź ładny, ale maj jest wyjątkowy! Moze
              przyjechałabyś przed tym plenerem?
              • skrzydlate :-) 17.02.06, 13:55
                oo
                • maladanka Re: :-) 17.02.06, 15:09
                  Wróbelku skrzydlaty - żal mi,że tak daleko mieszkasz, tyle enrgii w Tobie -
                  myślę,że mogłabym doładować się od Ciebie
                  Wiem co znaczą tzw.męki twórcze, a jak czasem szybko coś wspaniałego
                  powstanie.Mój ślubny trochę tworzy - teraz akwarele, kiedys jeszcze olej.
                  Może w piękny Beskid Niski zawitasz? Tu są jeszcze prawdziwe łąki!
                  • skrzydlate Re: :-) 17.02.06, 17:43
                    wiesz, mam z tego enneagramu 8 w 7, wiec jak poczytasz to sama zobaczysz, we
                    mnie wszystko sie takl kitłasi ze juz sama nie wiem co z tym zrobic wink)))..
                    niestety zgadza sie w wielu punktach:

"Świadoma ósemka ze skrzydłem siedem jest często bardzo silna i ekspansywna.
                    Towarzyska i chojna, może pokazywać radosne oblicze. Może być dynamiczna,
                    skuteczna, energiczna. Często ma wysokie poczucie humoru i potrafi śmiać się z
                    siebie. Generalnie bardzo ekstrawertyczna, ambitna i materialistyczna. Może
                    mówić bardzo głośno i być w centrum zainteresowania, wieść prym wodzireja na
                    imprezach. Czasem jest wizjonerska, może myśleć znacznie jaśniej niż ósemka ze
                    skrzydłem 9; skrzydło 7 daje jej intelektualne umiejętności. Chętna do
                    podejmowania ryzyka."
                  • skrzydlate w Beskidy tez pojade, koniecznie 17.02.06, 17:43
                    smile)))))))
                    • wloba07 Urzekły mnie Twoje kwiaty.... 17.02.06, 18:32
                      są przepiękne, zwłaszcza rumianki!
                      Ja też kiedyś dawno temu za namową moich nauczycieli w średniej szkole parałam
                      się trochę malarstwem i rysunkiem.
                      Ale później musiałam zająć się prozą życia i nie starczyło czasu na zajęcie się
                      sobą i swoimi pasjami, bardzo tego teraz żałuję!
                      A teraz, no cóż, wydaje mi się, że chyba trochę już za poźno na zaczynanie od
                      nowa i pozostało mi tylko podziwiać innych.
                      • skrzydlate NIEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 17.02.06, 23:49
                        NIGDY NIE JEST ZA PÓŹNO
        • sagittarius954 Re: :-))))))) 17.02.06, 10:29
          Twoje rumianki są też urocze, wydobywają się z morza zieleni, to schyłek lata?
          Nie jestem znawcą , ale kolory na mnie działają i pociągnięcia pędzla, jakbyś
          wszystko przemyślała.Czy można u Ciebie zamówić obraz? Byłbym chętny do
          zamówienia u Ciebie pracy. Realne to jest?
          • wiktoria53 Re: :-))))))) Pięęęęknnneee :-))))))) 17.02.06, 13:06
            Zachwyciłam się Twoimi pracami, super! Chciałabym mieć taki talent.......
          • skrzydlate Re: :-))))))) 17.02.06, 13:43
            pewnie, skacze do gory z radości, i lece po pedzelek i kredeczki.... rumianki
            juz pożeglowaly w swiat, jedne do Niemiec, drugie do Belchatowa...
        • sagittarius954 Re: :-))))))) 17.02.06, 13:15
          skrzydlate mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie . Wisi u mnie w domu landszaft z
          cyklu drzewo na mokradłach wreszcie po pięćdziesięciu latach warto by je było
          odświeżyć czym ? jak? Zeby nie uszkodzić.smile))
          • skrzydlate Re: :-))))))) 17.02.06, 13:36
            nie wiem, nigdy nie odświeżalam starych obrazow ale moge si edowiedziec
            dokladnie bo znam kogos kto sie w to bawi, potem więc odpowiem
        • dankarol Re: :-))))))) 17.02.06, 13:31
          Skrzydlate Twoje kwiaty są przepiękne.Inne obrazy i rysunki też są piękne, ale
          kwiaty są rewelacyjne.
          --
          załóżmy, że dziś spotka nas coś miłego
          • skrzydlate Re: :-))))))) 17.02.06, 13:41
            spojona slońcem i winem pławilam sie w lecie w ogrodzie mojej gdynskiej
            przyjaciolki... to jej kwiaty.. sama je tam porozrzucala... ogrod jest niesamowity
            • wloba07 Re: :-))))))) 17.02.06, 21:21
              wspomniałaś coś o Bełchatowie???
              A ja właśnie tu mieszkam!
              A może tu urządzisz jakąś wystawę, chętnie bym poszła!
              • skrzydlate Re: :-))))))) 17.02.06, 23:47
                taki gośc z Belchatowa, szycha jakas - kupil te rumianki,
                no mozna kiedys zrobic wystawe, ale to za daleko zebym tam jeździla negocjowac
                sale i termin.......
                zawsze chetnie, po lecie bedą nastepne wystawiane cykle, jedna z rysunkami a
                druga fotograficzna, i po plenerze w maju tez cos bedzie wink))))))

wink))))))))
    • hania48 Re: :-))))))) 18.02.06, 00:06
      Skrzydlate - gratuluję!
      Życzę Ci baaaardzo wiele udanych wystaw! - bo z tego co już przeczytałam w tym wątku - to perspektywy masz! Oraz życzliwych, a obiektywnych krytyków i recenzentów!
      • skrzydlate Re: :-))))))) 18.02.06, 07:33
        a tam... to wszystko zalezy od szczescia, jak zauwazylam.... i przypadku ....
        • graga21 Miec takie u siebie, ach!... 18.02.06, 08:56
          Nic wiecej nie powiem, bo zaniemowilam na sam widok tych prac. Antylopy
          wiadomo, ze z fotografii, ale ta chatynka... Moj bujak stalby przed nia, a nie
          przed telewizyjnym pudlem. Ach!
        • krista57 Re: :-))))))) 18.02.06, 16:30
          Nasze zycie to...przypadek!
          Życzę samych szczęśliwych przypadkow, radości tworzenia
          i bogatych nabywców Twoich prac smile))
          Juz od paru miesięcy zastanawiam się o jakiej tematyce obraz chciałabym posiadac?
          Nic nie pasuje wiszącego w moim domu landszaftu /stara chatka z żurawiem wsród
          wrzosow...../.
          Twoj wątek zmobilizowal mnie do umówienia się z pobliską malarką!
          • wloba07 Re: :-))))))) 18.02.06, 18:26
            z Warszawy do Bełchatowa wcale nie jest tak daleko, około 2 godz. jazdy
            samochodem,
            wiem, bo często bywam w Warszawie, mieszka tam moja córka z rodziną.
            A czy gdzieś w Warszawie można podziwiać Twoje prace?
            • skrzydlate Re: :-))))))) 18.02.06, 20:25
              martwe natury do konca lutego na Polnej 40 - kawiarnia Nanocafe, dla reszty
              szukam jakiegos miejsca,. bo zlecialy kwiatki jakis czas temu ze Staromiejskiego
              Domu Kultury i zostalo sporo niesprzedanych, musze cos z nimi wykombinowac, lezą
              po stolem nieoprawione a ja durnowato choruje

dobra, pomysle nad tym Belchatowem smile
              • wloba07 Re: :-))))))) 18.02.06, 21:01
                szkoda, że tylko do końca lutego, teraz będę tak zapracowana, że nie dam rady
                wyskoczyć do W-wy, chociaż córka też mnie męczy kiedy przyjadę, ale najprędzej
                to gdzieś na przełomie marca-kwietnia może,
                ale do tego czasu może znajdziesz jakieś miejsce na swoje prace, koniecznie daj
                znać!
                A swojego czasu w Bełchatowie, moja córka z zięciem prowadziła taką kawiarenkę
                artystyczną i tam organizowaliśmy wystawy naszych rodzimych, artystów tylko
                niestety prowadzenie takiej kawiarenki okazało się za trudne do udźwignięcia
                finansowo, ale szkoda mi, bo było naprawdę fajnie i zaczynała mieć ta
                kawiarenka stałych bywalców i swój klimat.
                Pozdrawiam! I nie choruj, szkoda życia na chorowanie!
                • mira21 Re: :-))))))) 18.02.06, 23:15
                  A ja sprobuje wstapic do tej kawiarenki, a brak mi slow dla wyrazenia podziwu,
                  szczegolnie dla antylop. Piekne.
                  • skrzydlate Re: :-))))))) 19.02.06, 11:12
                    tam są tylko martwe natury - sztuk 7 smile))
                    • mira21 Re: :-))))))) 19.02.06, 22:41
                      Ale sie musze wybrac. Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka