prepolis 23.03.06, 21:23 Zapraszam wszystkich na forum 40_latków Alternatywne40+ forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25794 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
regine Re: zaufajcie Natli n/t 23.03.06, 22:26 Wie co robi, to juz tak po raz trzeci... Odpowiedz Link
vogino55 Re: //// 23.03.06, 22:58 "Dobra Adminka dobra" za tą reklamą o pieniążkach w TV ())))))))))) Odpowiedz Link
filomena1 Sęk w zaufaniu 24.03.06, 09:26 Moi Mili. Rzeczywiscie w zaufaniu problem. TO bylo zaproszenie, na ktore nikt nie zdazyl odpowiedziec podziekowaniem. Takie zaproszenia na inne fora pojawiaja sie na kazdym forum. Uwazam je za calkiem sympatyczne zaproszenie. MOzna zajrzec, napisac ,porownac.Co w tym zlego ? I wolna wola, wolny wybor kazdemu. Dlaczego nie pisac na dwoch forach? Rzecz nie w zaufaniu do Natli, lecz w tym, ze Natla ze to ONA NIE MA ZAUFANIA do WAS, tzn NAS. wykasowala owo zaproszenie, nie dziekujac nawet za nie,nie pozwalajac o nim przeczytac, co niestety jest dowodem na brak zaufania do nas. Nie ufa nam, ze zostaniemy tutaj wierni temu forum i wylacznie piszacy na tym forum. A moze boi sie , ze pouciekamy? Zartuje , troche! )) Droga Natlo!! Zaufaj Natlo, prosze, forumowiczom tego forum, ze go nie zdradza i nie opuszcza dla jakiegos innego. Nie ograniczaj informacji, badz prosze tolerancyjna, otwarta. Taka Cie cenie i do takiej moge miec zaufanie. Pozdrawiam serdecznie,I niech zyje wolnosc slowa! Odpowiedz Link
natla Re: Sęk w zaufaniu ? 24.03.06, 09:38 Sądzac po dyskusjach na innych forach, to spam, ale jak to ma oznaczać moje ograniczanie Waszej wolności słowa .... nie ma sprawy. Odpowiedz Link
natla Re: Sęk w zaufaniu ? 24.03.06, 09:43 No i jeszcze Filomeno......nie wykasowałam tego zaproszenia, bo nawet bys o nim nie wiedziała, a co za tym idzie, nie mogła zareagować. Zostawiłam "zamarkowany" , do Waszego wyboru. A to duża różnica. Odpowiedz Link
filomena1 Re: Sęk w zaufaniu ? 24.03.06, 09:50 Zgadza sie droga Natlo, widzialam to zaproszenie, i nie tylko ja, i gdyby calkowicie zniknal po nim slad, dalbys tzw. plame. trudna do zmazania. Dziwilo mnie jednak , ze nikt , tzn kto nie zdazyl przeczytac owego zaproszenia, nie zainteresowal sie o co chodzi, co za "reklame" usunelas. Masz tutaj wspanialy posluch. Gratuluje. ), zartuje oczywiscie. podzrawiam serdecznie Filomena. Odpowiedz Link
maladanka Re: Sęk w zaufaniu ? 24.03.06, 09:53 Natla ma rację - a filomena sie rządzi nie wiem z jakiej racji.Ciągle poucza to reginę, to Natle, nie uważasz,że jesteś zwyczajnie niegrzeczna? Odpowiedz Link
filomena1 Re: Sęk w zaufaniu ? 24.03.06, 09:57 maladanka napisała: nie uważasz,że jesteś zwyczajnie niegrzeczna? Przepraszam, ze co ? ze jak? nie rozumiem ? MalaDAnko, wybacz, ale chyba nie nadajemy na tej samej fali. pozdrawiam FIlomena Odpowiedz Link
goskaa.l Re: Dlaczego nie? 24.03.06, 10:33 Nie widzę niczego złego w pisaniu na innych forach. Sama podczytuję czasem czterdziestolatki (obydwie grupy) i nawet zdarza mi się coś skrobnąć. Nie uważam tego na zdradę naszego forum, bo i dlaczego? Odpowiedz Link
filomena1 Re: Dlaczego nie? 24.03.06, 10:37 Zgadzam sie z Goskaa. Przeciez ja tez tu przyszalam bedac zaproszona . Na innym forum rowniez pisuje, co ujawnil tutaj piszacy kolega. Zdrade - w tym akurat wypadku , pojmuje troche inaczej. Fil. Odpowiedz Link
leciwa Re: Dlaczego nie? 24.03.06, 10:44 Ludzie litości o czym Wy piszecie, każda z nas może robić co chce do diabła, ja nie podpisywałam cyrografu. W ulubionych mam wpisane 4 /słownie cztery/ fora. Jak mam czas, ochotę zaglądam na wszystkie. Czasami tam jest wspaniale, czasami tu, ale to MÓJ wybór gdzie jestem. Jeśli uważacie, że tak być nie może to proszę skreślcie mnie z listy od razu. To nie obrażanie się, jestem dużą dziewczynką i sama o sobie decyduję. Pozdrawiam bardzo serdecznie Odpowiedz Link
filomena1 sama decyduje 24.03.06, 10:59 leciwa napisała:jestem dużą > dziewczynką i sama o sobie decyduję. Ta konkluzja jest sednem. Ale aby decydowac, musisz miec o czym decydowac, o ile cie nie ograniczono, nie pozbawiono wyboru, porownania itp. Fil.z pozdro PS. mysle , ze wyczerpalysmy temat. Odpowiedz Link
maladanka Re to nie chodzi o pisanie 24.03.06, 11:15 Przeciez to nie chodzi o pisanie na jednym czy innym forum! Kazdy może to robic nawet na 100! Ale był powód dla którego adminka usuneła wpis. Nie zmieniajmy sensu sporu. Odpowiedz Link
natla Re: Re to nie chodzi o pisanie 24.03.06, 12:25 Nie dacie mi spokojnie popracować.....komp się drze bezprzerwy, a ta dyskusja jest zupełnie bez sensu. Weszłam po prostu w link i zobaczyłam co inni na ten temat. Reklamowanie u nas 40-tek jest zupełnie bez sensu, bo chyba wszyscy tam zaglądamy i piszemy, podobnie jak na innych forach. NIKT TU NIE JEST OGRANICZONY, nie bądźcie takie drażliwe. Jeszcze raz zwracam uwage, że nie skasowałam wątku i chyba już nigdy żadnego nie ośmielę się skasować. W końcu, to Wasze forum, nie moje, więc vox populi. Naprawdę nie jest to powód do wzajemnego dogryzania, wyciągania pochopnych wniosków czy kłótni. A swoja drogą znów się czegoś dziś nauczyłam i dzięki za to. Odpowiedz Link
regine Re: Re Nie wiem Fil, o co Ci chodzi....? 24.03.06, 12:51 A kto tu mówi o jakichś ograniczeniach...??? Nikt nam niczego nie zamierza ograniczać, tym bardziej Natla. Jak to sobie wyobrażasz, Fil, to nie wiem... Jesteśmy dorośli, możemy robić co chcemy. Mam kilka for w "ulubionych"..Czytam, piszę tam czasami. Ale to należy do najbardziej ulubionych i tak zostanie. Ale nikt, mnie nigdzie na siłę nie ciągnie. To jest mój wybór. A Natla, nie ma tu nic do zakazywania, czy nakazywania. To forum, traktuję jako najbardziej ulubione i tu jestem. A Ty ciągle pouczasz, wszystkich. Chcesz to "biegaj", po innych , czytaj, komentuj, wpisuj. Nikt Ci niczego nie zabrania. Ale nie możesz nigdzie zagrzać miejsca, zresztą wcale się nie dziwię...Dlaczego wokół Ciebie są, i ciągle Ty, stwarzasz jakieś problemy. Chyba lubisz, jak wokół Twojej szacownej osoby "kręci się świat". Nie można Ci w żaden sposób dogodzić, chcesz aby wszystko było tak, jak Ty chcesz... Nie układaj nikomu "świata". Załóż sobie swoje "FORUM NIEZADOWOLONYCH", z niczego i ze wszystkich, może tam będziesz szczęśliwsza. Bo tu nie raczyłaś, nawet nikomu za nic podziękować, czy pochwalić. Ciągle, coś Ci nie tak...Masz dziewczyno straszny problem, zwłaszcza sama z sobą. Pomyśl, poczytaj i sprawdź, czy się mylę. Nie lubię, niezadowolonych z niczego ludzi...A takie zdanie, mam o Tobie. Zresztą sama napisałaś, że szukasz sama nie wiesz czego... A to już jest niedobrze, a zresztą to Twój, a nie mój problem. Ale konfliktową osóbką jesteś, nic dodać, nic ująć... Odpowiedz Link
filomena1 Re: Re Nie wiem Fil, o co Ci chodzi....? 24.03.06, 12:59 Droga Regine > A kto tu mówi o jakichś ograniczeniach...??? ..... A Natla, nie ma tu nic do zakazywania, czy > nakazywania. WLASNIE... w rzeczy samej...przez usuwanie zaproszen, czy wymazywanie wpisow. Czyby tu nie bylo demkracji ? > A Ty ciągle pouczasz, wszystkich.. Wybacz, moja droga nie pouczam, lecz dostrzegam to czego inni nie widza... bo byc moze widziec nie chca, ale to juz co innego. To forum, traktuję jako najbardziej ulubione i tu jestem. > A Ty ciągle pouczasz, wszystkich. Chcesz to "biegaj", po innych , czytaj, > komentuj, wpisuj. Nikt Ci niczego nie zabrania. Ale nie możesz nigdzie zagrzać > miejsca, zresztą wcale się nie dziwię...Dlaczego wokół Ciebie są, i ciągle Ty, > stwarzasz jakieś problemy. Chyba lubisz, jak wokół Twojej szacownej > osoby "kręci się świat". > Nie można Ci w żaden sposób dogodzić, chcesz aby wszystko było tak, jak Ty > chcesz... Nie układaj nikomu "świata". Załóż sobie swoje "FORUM > NIEZADOWOLONYCH", z niczego i ze wszystkich, może tam będziesz szczęśliwsza. Bo > > tu nie raczyłaś, nawet nikomu za nic podziękować, czy pochwalić. > Ciągle, coś Ci nie tak...Masz dziewczyno straszny problem, zwłaszcza sama z > sobą. Pomyśl, poczytaj i sprawdź, czy się mylę. > Nie lubię, niezadowolonych z niczego ludzi...A takie zdanie, mam o Tobie. > Zresztą sama napisałaś, że szukasz sama nie wiesz czego... > A to już jest niedobrze, a zresztą to Twój, a nie mój problem. > Ale konfliktową osóbką jesteś, nic dodać, nic ująć... Odpowiedz Link
filomena1 cd. Fil, o co Ci chodzi....? 24.03.06, 13:12 Przepraszam wyslao sie postrzezenie, niekomletna odpowiedz. zatem kontynuuje, Nie wiem skad przyszlo Ci do glowy , ze nie moge gdzies zagrzac miejsca, i w ogole cal ten komentarz na moj temat, wybacz Moja droga, ale.... Piszesz : .Nie układaj nikomu "świata". Załóż sobie swoje "FORUM > > NIEZADOWOLONYCH", z niczego i ze wszystkich, może tam będziesz szczęśliws > za. Przepraszam, myslam , ze to forum wolnej mysli, dyskusyjne, demokratczne. Akurat sie mylisz, naleze do najbardziej zadowolonych ludzi na swiecie. Piszesz : tu nie raczyłaś, nawet nikomu za nic podziękować, czy pochwalić. Zatem czynie to teraz , dziekuje , ze laskawie pozwalcie mi sie tu odezwac i ze jeszcze mnie nie zbanowalyscie. Owszem chwale tam , gdzie uznaje pochwaly godne. I na koniec , dziekuje Ci za analize mojej osobowisci, doskonala, nic dodac nic ujac , gratul uje. Ja bym sie na taka analize nie odwazyla w ogole , a co dopiero na tym forum, chyba by mnie zarzucono czapkami...No, coz, ale nadepnelam ci na odcisk, wskazujac, ze wziawszy cudze ferrari spod domu aby sie nim przejchac kawalek , jest czynem sprzecznym z prawem i nie uwalnia fakt iz sie wiedzialo, ze ferari jest cudza wlasnoscia, i ze sie odstawilo na ulice obok. Dziekuje jeszcze raz za Twoje zdanie o mnie... nie ma ono dla mie zadnej wartosci, ale to juz osobna historia. Pozdrawiam Filomena. Odpowiedz Link
regine Re: Re Nie wiem Fil, o co Ci chodzi....? 24.03.06, 13:13 To, że widzą, a omijają, świadczy o dorosłości... Ale nie musiałaś mnie aż tak cytować. Wiem co napisałam. A coś się tego zaproszenia tak przyczepiła jak rzep... No normalnie nie mogę. Każdy jest dorosły i wie gdzie, i czego szukać, nie musisz nas aż tak uświadamiać. No cóż, może faktycznie za niski poziom tego forum, jak dla Ciebie. Ewidentnie odstajesz od reszty...Czy nie dziwi Cię to ...??? Odpowiedz Link
filomena1 Re: Czy Fil, ....? 24.03.06, 13:18 regine napisała: Ewidentnie odstajesz od reszty...Czy nie dziwi Cię > to ...??? Przepraszam, nie wiem czy dobrze odbieram, czy to znaczy , ze odbedzie sie plebiscyt : Czy filomena musi odejsc? Odpowiedz Link
regine Re: To Ty, o sobie.... 24.03.06, 13:22 filomena1 15.03.06, 09:35 + odpowiedz skrzydlate napisała: bo to co Ty robisz > jest zwracaniem na siebie uwagi, wiem z doswiadczenia, ze ludzie ktorzy chca > odejs codchodza i tyle ))))) Masz racje.....jestem oburzona, ze nikt nie zwraca uwagi na moja grafomanska pisanine... ze pisze i bez odzewu i nikt mnie nie zauwaza.... a niech to dynder swisnie, w sieci , anonimowo i chce byc zauwazona, skoro w realu nie moge byc.... no popatrz..... tez caluski....... zauwazalne.... i prosze mi nie zarzucac zlosliwosci, lecz co najwyzej sarkazm.... Tak sarkazm... wiesz Moja droga Skrzydlate, nieswiadomosc..... jakie to piekne... prawda.... a swiadomosc , cholerna swiadomosc prawdy , jest okrutna..... spektakularne zwracanie uwagi .... uswiadomienie uwagi... uswiadomienie czegos, ....nie... masz racje.. lepiej nie widziec i nie wiedziec, ze sie czegos nie widzi, nie zauwaza, omija, nie zdajac sobie sprawy nawet, ze sie ominelo.... Nie... ja jestem ciekawa swiata i ludzi i ciha jak duszek nie jestem i nie bylam i byc nie bede. Mam odwage patrzec w oczy i glowe otwarta.... Mam odwage mowic co mysle, nawet jesli nazwiesz to spektakularnym zwracaniem uwgai na siebie. bez caluskow , ale z podzrowieniami serdecznymi i usmiechem serdecznym , Zyczliwa Filomena. Kobieto, weź się do jakiejś pracy, rozwiązuj krzyżówki, idź na spacer.... Pebiscytu Ci się zachciewa, za mało masz w realu...??? Również pozdrawiam, zobacz za oknami wiosna... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Re Nie wiem Fil, o co Ci chodzi....? 24.03.06, 13:25 I znowu szukasz (dziury w całym)Filomeno,nie rozumiem za co i komu mam dziękować?że mnie ktoś zaprasza na inne forum i dlatego mam dziękować? nie bądz smieszna!!!Znowu zwracasz nam uwagę jakbyśmy byli dziećmi(podziękuj dziewczynko za cukierka)Czy Natla wchodząc na inne fora,reklamuje nasze forum 50+?? nie sadzę,my wszyscy zrozum jesteśmy tutaj bo tutaj czujemy sie dobrze,nikt mnie czy inne osoby nie wciągnął tu na siłę i /kazał/pisać.Sama tutaj przyszałam i zostane a takie/zapraszam /to mam poprostu gdzies i nawet nie miałam zamiaru tam nic napisać,dla mnie to taka /agitacja/nie lubie tego,ale tez nie miałam nic do /reklamującej/i na tym by sie skończyło,podejrzewam gdyby.....gdyby nie Twój /niezadowolony/wpis.Tak podpisze sie pod tym co Renia napisała,jestes ciągle niazadowolona,pouczasz,powiem Ci wprost strasznie sie /szarogęsisz/ To co Ty tutaj jeszcze robisz???????????????????? Nie spełniłas sie w zyciu,ze taka marudna i kaprysna jesteś?To masz problem. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Re Nie wiem Fil, o co Ci chodzi....? 24.03.06, 13:32 Filomeno!!! jesteś UPIERDLIWA,jak stara baba i zakompleksiona. Żal mi Ciebie. Odpowiedz Link
filomena1 Re:To co Ty tutaj 24.03.06, 13:36 w rzeczy samej, po raz drugi , tionku aluzju panijala.... nie chce dalej odpierac atakow, ze sie "szarogesze" "rzadze" itp, itd. Naprawde Was polubilam,ale w tej sytuacji, skoro nic do waszego forum nie wnosze jak tylko bezwartosciowy zamet, nie widze sensu dlaszego udzialu. Zyczee powodzenia ... Filomena. Odpowiedz Link
pysiadwa Re:wiosna,wiosna... 24.03.06, 13:52 ...gdzie Ci mężczyzni,prawdziwi tacy, mmmmm, orły,sokoły,herosy??? ...gdzie te chłopy??? )))))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re:wiosna,wiosna... 24.03.06, 14:02 No własnie gdzie?????? Poszli wiosny szukać a może żony))))) Odpowiedz Link
nitonisio Re: 24.03.06, 14:20 Uprzejmie informuję, że osobnik ukrywający się pod nickiem prepolis nie jest znany uczestnikom forum "Alternatywne 40+". Przepraszając za zamieszanie, które spowodował na Waszym forum dodam całkiem prywatnie, że cieszę się bardzo, iż niektóre z Pań nie skorzystały z tego nie uzgodnionego ani z forumowiczami, ani z administracją forum "zaproszenia", jednocześnie jednak ubolewając, że nikt tam nie zajrzał, chociażby po to, by przeczytać wątek poświęcony osobie tego spamera. Przypuszczam, że oszczędziłoby Wam to wielu nieprzyjemnych słów, zarówno w ramach wymiany lokalnej, jak i pod adresem naszego forum, jakie padły w niniejszej dyskusji. Pozdrawiam wszystkich, a szczególnie serdecznie Panią Filomenę nitonisio - admin forum Alternatywne 40+ Odpowiedz Link
natla Re: 24.03.06, 14:45 Hej, Ni To Ni Sio ).....dzięki za zainteresowanie. Ja przeczytałam tę dyskusję, stąd moje markowanie wątku. Fakt, że bywają gorsi spamerzy. Chyba nic niemiłego nikt o Twoim forum tu nie napisał....zaglądamy po sąsiedzku, a jakże, tylko brak czasu na włączanie sie w dyskusje. ) Odpowiedz Link
krista57 Re:zlosliwe to jakies ! 24.03.06, 14:07 Filomena jest niedługo ale chyba większosc z nas zdążyła "uszczypnąć" mnie na pewno!!!Przestałam nawet od kilku dni tu zaglądac. Irytuje mnie jej zryzliwy ton wypowiedzi. Widzę,ze nie tylko mnie. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re:zlosliwe to jakies ! 24.03.06, 14:20 No nie tylko Ciebie Krysiu,ale mamy nadzieje,ze /wrzuciła wsteczny/))) Odpowiedz Link
leciwa Re:zlosliwe to jakies ! 24.03.06, 15:21 Nie sądzę aby zamiarem Fil było szczypanie kogokolwiek, nie jestem aż tak aktywna i nie śledzę dokładnie wszystkich wątków. Mam jednak wrażenie, że teraz już z zasady negujecie to co ona ma do powiedzenia. Czy naprawdę wszystko jest różowe, śliczne i wspaniałe. Ktoś może mieć zupełnie inne zdanie, forum z zasady istnieje po to aby wypowiadać swoje poglądy, również odmienne od naszych. Poza tym jeśli będziemy się we wszystkim zgadzać i będzie tak bardzo cukierkowo, to będzie NUDNO. Odpowiedz Link
regine Re:zlosliwe to jakies ! 24.03.06, 15:40 Leciwa, nikogo nie "szczypałam", kazdy ma prawo być i pisać co uważa. Może faktycznie za ostro zareagowałam. Ale szkoda, że nie czytasz wszystkiego. Nie lubię awantur na forum, już raz za swoje "zdanie" otrzymałam nauczkę. Teraz mam drugą. Najlepiej nic nie pisać, tylko siedzieć i potakiwać. Wtedy słodycz będzie płynąć potokiem. Jestem tu ponad rok, ale nie czuję się znudzoona. Polityki mam dość w prasie w radio i TV, to forum traktuję jako rozrywkę, nie rozgrywkę. To tyle. Jeśli uraziłam kogokolwiek to bardzo PRZEPRASZAM. Zwłaszcz Fil, forum alternatywne 40+, i Bryka. Ciebie Leciwa też. Nigdy nie miałam wrogów i nadal nie pragnę ich mieć. Odpowiedz Link
natla Re:zlosliwe to jakies ! 24.03.06, 15:42 Leciwa, przerabialiśmy już to wszystko i jakos istniejemy. Nie nudzimy sie. Nie tylko Filomena ma prawo do artykuowania swoich myśli.....inni też. Zwróć uwagę z jakiej idiotycznej sprawy zrobiła się cała afera. Jeżeli ktoś coś komuś zarzuca, to ten ma prawo się obronić......no ale wtedy do juz jest obraźliwe. Przecież my nikogo na forum na siłę nie trzymamy. Fajnie jast jak ludzie zostają i są zadowoleni. Niezadowolenia mamy aż nadto w realu. Dyskutować można o wszystkim, to chyba jasne, ale jeszcze sposób i ton dyskusji jest istotny. Mam nadzieję, że nie jesteś przewrażliwiona i dalej będziesz z nami )) Odpowiedz Link
maladanka Re:juz przerabialismy 24.03.06, 15:48 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=filomena1&forum=23923&A_szukaj=autor&ile=15&sort=data_desc&ktory=9 tu już było wejście i wyjście filomeny.Natla niemal błagała,żeby została - łaskawie została Odpowiedz Link
leciwa Re:juz przerabialismy 24.03.06, 16:11 Oj, Regine a za co Ty mnie przepraszasz????? Na nikogo się nie pogniewałam bo i za co?????? Z pewnością nie należę od osób przewrażliwionych, wszystko jest OK. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Odpowiedz Link
natla Re:juz przerabialismy 24.03.06, 16:15 No to jeden kamień z serca, bo sie juz do Ciebie Leciwa przywiązałam. )) Odpowiedz Link
filomena1 a drugi kamien?Re: przerabialismy 24.03.06, 16:37 Otoz moja mila Natlo, rzeczywiscie posypalo sie na moja glowe sporo, nie wiem, ale odnosze wrazenie, ze wlasnie po to, albo li tylko po to wlasnie abym sie obrazila. Sama przyznasz, ze wiele.... nie bede sporzadzac listy co o mnie powiedziano, jak mnie nazwano i wyzwano i okreslono i opisano. I jakos nikomu to nie przeszkadza, ze mozna komus tak nawymyslac. Wg. mnie nieslusznie. Po prostu interlokutorki nie chca odmiennego zdania slyszec. Nikogo obrazac nie mialam ani w zamysle ani w zamierze , nie powiedzialam o nikim tylu slow i w taki sposob jak o mnie powiedziano. Rzeczywiscie mam inny sposob postrzegania i myslenia. Jestem z innej planety, i zdarza mi sie glosno powiedziec , ze inaczej odczytuje zachowanie niz np.wiekszosc. Taka bylam od zawsze i bede na zawsze. Uwazm , ze moja moralnosc kieruje sie nie tylko slusznoscia ale i sprawiedliwoscia ale tez chrzescijanskimi wartosciami. Nigdy przenigdy nie kchcialam i nie chce kogos skrzywdzic. Czasem moje spojrzenie, poglad bywa bolesne, bo strzela w sedo, nawet jesli jest ono pod pancerzem czy oplotkiem. Wszystkie tutaj uwagi o mnie przyjmuje pod uwage, nie obrazam sie,ale... jesli mam byc dla was intruzem, natretem, to oczywiscie nie ma to sensu. Chyba juz i tak nie ma, gdyz kilka Pan jest mocno na mnie najezonych, by nie powiedziec negatywnie do mnie ustawionych. Przykro mi, ale na koniec musze potwierdzic opinie jaka tkwi na Zachodzie , ze Polacy dzisiaj sa o wiele mniej tolerancyjni niz w czasach sredniowiecza. POzdrawiam serdecznie Filomena- Filoludka, bo naprawde kocham swiat i ludzi.wszystkich. Odpowiedz Link
natla a drugi kamien?Re: przerabialismy 25.03.06, 04:09 Filomeno, gdzieś tu dziś napisałaś, że świat należy poprawiać od siebie (dokładnie chyba, że winy szukać najpierw u siebie, a dopiero potem u innych) Twoja wadą nie jest inne myslenie, bo ono znowu wcale nie jest takie inne, tylko sposób przekazywania swoich myśli w rozmowie pisanej, bezkontaktowej. Sądzę, że w rzeczywistości nie byłoby tych problemów. Odpowiedz Link
brk Re:zlosliwe to jakies ! 24.03.06, 16:09 natla napisała: > Leciwa, przerabialiśmy już to wszystko i jakos istniejemy. Nie nudzimy sie. Nie > > tylko Filomena ma prawo do artykuowania swoich myśli.....inni też. Zwróć uwagę > z jakiej idiotycznej sprawy zrobiła się cała afera. Jeżeli ktoś coś komuś > zarzuca, to ten ma prawo się obronić......no ale wtedy do juz jest obraźliwe. > Przecież my nikogo na forum na siłę nie trzymamy. Fajnie jast jak ludzie > zostają i są zadowoleni. Niezadowolenia mamy aż nadto w realu. Dyskutować można > > o wszystkim, to chyba jasne, ale jeszcze sposób i ton dyskusji jest istotny. > Mam nadzieję, że nie jesteś przewrażliwiona i dalej będziesz z nami )) Fakt, nikogo nie trzymacie, ale w pieknym stylu obrzucacie czym sie da, tak by sobie poszedl i nie wracal ( ten wsteczny bieg). I to jest ladnie, grzecznie, ok. Coz, to wyglada jak menatlnosc kalego! To wszystko. Odpowiedz Link
natla Re:zlosliwe to jakies ! 24.03.06, 16:14 Zupełnie się czuję, jakby moje słowa nie wnikały wgłąb. To nie ja szukam zaczepki, próbuje tylko wyjaśnic i łagodzić.....tylko po co? Skoro wszystko jest odbierane jako atak. Jakos nie potrafisz się ustosunkować do argumentów. A z ta filozofią Kalego, to też nie rozumiem. Myśle, że ta dyskusja nie jest w stanie do niczego doprowadzic, bo muszą być dwie strony chętne "do naprawy". Odpowiedz Link
goskaa.l do brk 24.03.06, 16:30 Zanim zajmiesz stanowisko, poczytaj wątki w których pisała Telimena. Ja to zrobiłam i jestem zdziwiona jej od początku zaczepnym tonem. Nigdy nikogo nie atakowałam na forum ani poza nim, najpierw trochę mnie zdziwiła postawa forum, ale ... Niedawno niektóre osoby z forum zostały obrzucone inwektywami (przez inną osobę) i mogę zrozumieć taką postawę. Nawet sąd pozwala się wypowiedzieć obu stronom, zanim podejmie wyrok, a ty piszesz: > Fakt, nikogo nie trzymacie, ale w pieknym stylu obrzucacie czym sie da, tak by > sobie poszedl i nie wracal (ten wsteczny bieg). W dodatku to właśnie Telimenta się ostatnio obrażała, a ludzie z forum ją namawiali na pozostanie. Dajcie sobie spokój, czy warto się kłócić? Jeśli nie chcecie tematu, to po prostu wystarczy nie reagować, a sam uschnie, jak niepodlewanya roślina. Odpowiedz Link
leciwa Re: do brk 24.03.06, 16:46 Nie warto się kłócić, warto dyskutować! kartki.makii.pl/cgi-bin/kartki Odpowiedz Link
takanietaka Nogi za pas i sie nie ogladac! 24.03.06, 16:51 tak juz raz napisałam w sprawie Filomeny i jej przekonania o własnej 100% słusznosci.Zdania nie zmieniam, ale przzedtem było mi jej trochę zal..teraz mi żal tych co są w jej pobliżu.......ci to dopierao mają problem! _______________________________________________________ ** nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
kryzar zupełnie jak w sejmie 24.03.06, 17:15 przez jeden wpis a taka burza. A ten człowiek co założył wątek pewnie chichra się z zamiesznia jakiego narobił swoim zaproszeniem. Odpowiedz Link
vogino55 Re: zupełnie jak w sejmie 24.03.06, 18:41 Natla Postąpiła słusznie markujac wątek po pierwsze NETYKIETA po drugie SPAM. Uw troll zalozył 8 watków w ciagu godziny kilka na zaprzyjaźnionych forach (u Olda,na 40-50 latkach Kraków, w salonie odrzuconych )i tylko otym mozna by ewentualnie podyskutować.W sumie marna prowokacja. Całkowicie poważny i serio Wojciech ((((( ale sie usmiechnę ())))))) Alta jeszcze nie naprawiłem ())))) Odpowiedz Link
graga21 Kobiety, ja się Was boję... 24.03.06, 18:53 Nareszcie mój mózg przyjął pozycje prawidłową, temperatura spadła i mogłam wyleźć z piernatów. A że wyszlo piękne, marcowe słoneczko, to nie wytrzymałam i wbrew zaleceniom pana dohtora wyskoczyłam na ukochane narteczki, by wyszaleć się i dla Was popstrykać wiosennych zdjęć. Wróciłam tak wypompowana, po rozrzuconym ubraniu można było odszukać miejsce mojego zadekowania, czyli sypialni… Ale już wstałam, na obiado-kolację przygotowałam polski czarny kawior z kapustą zasmażaną i zasiadlam do przeglądu dzisiejszych fotograficznych trofeów. Już chce je ładować, a tu patrzę – AWANTURA, i to jaka! Nie mam czasu na dokładne czytanie, wiec skopiowałam, aby w spokoju dokładnie przyjrzeć się problemowi. I przyjrzałam się. I nawet mocno świerzbi mnie, by wyrazić swój pogląd, ale…rezygnuję, bo po prostu boję się Was. Powtórzę tylko słowa bardzo mądrej ‘leciwej’: „…jeśli będziemy się we wszystkim zgadzać i będzie tak bardzo cukierkowo, to będzie NUDNO”. I dodam jeszcze, ze gdyby Natla nie wdepnęła do FS i nie zostawiła sygnaturki z adresem swojego forum, to nie trafiłabym tu… Odpowiedz Link
natla Re: Kobiety, ja się Was boję... 25.03.06, 03:10 Graga, zostawienie sygneturki, to jednak co innego. Zreszta jak widzisz juz jej nie "noszę" od pewnego czasu, choć w link można wejść lub nie. Mnie najbarziej boli, że bez najmniejszego powodu zrobiła sie nieprzyjemna sytuacje.....zupełnie niepotrzebnie......a moze potrzebnie......gdzieś każdy potrzebuje upustu złego humoru. Starałam wytłumaczyć "moje myślenie" w tej sprawie i myslałam, że na tym sie skończy. Dla mnie to forum było świetną zabawą, spotkałam wspaniałych ludzi i to że jeszcze tu jestem, to tylko ich zasługa. Zbyt często w życiu byłam posądzana o złe intencje i na pewno nie pogodzę się z tym tutaj. Napisałam setki słów od wczoraj na ten temat, ale odnoszę wrazenie, że czytane to jest bez chęci zrozumienia. Już znudziło mi się tłumaczenie. Odpowiedz Link
graga21 Re: Kobiety, ja się Was boję... 25.03.06, 09:20 I nie tłumacz, masz pełną rację, a ja jestem ogromnie Ci wdzięczna za tę sygnaturkę i uważam, ze każdy admin winien ją mieć. Kto chce – zajrzy, a kto nie chce – nie zajrzy. I wklej ją napowrót, bo w tym nie ma żadnej przesady ani „wchodzenia z butami”. I wiesz co? Nie byłoby awantury, gdyby nie pojawili się „adwokaci”. Filomena powiedziała swoje, a Ty wytłumaczyłaś, i na tym mogłoby się to skończyć. Burza rozpętała się przez kibiców… I właśnie tych kibiców się boję, bo już czuję, ze znaleźliby się tacy, którzy chętnie przyczepiliby się do niniejszego wpisu. Ja nie umiem chwalić bez potrzeby i w nadmiarze, szczególnie kiedy zrobiło to już 20 osób, dlatego czuję, że i ja kiedyś usłyszę, ze jeszcze nikogo nie pochwaliłam, jeszcze nikomu nie podziękowałam, a już wymądrzam się. Mam nadzieję, że to już definitywny koniec awanturki z byle powodu… Pozdrawiam i głowa do góry, gdyż jesteś najmądrzejszą adminką jaką znam. Graga Odpowiedz Link
kryzar graga21- ja cię CHWALĘ 26.03.06, 18:27 zawsze z przyjemnościa czytam twoje wypowiedzi i czasem się zgadzam a czasem nie Odpowiedz Link
brk Re: zupełnie jak w sejmie 26.03.06, 15:24 vogino55 napisał: > Natla Postąpiła słusznie markujac wątek po pierwsze NETYKIETA po drugie SPAM. Sprzecznosc goni sprzecznosc, sama natla w sygnaturce na innym forum miala adres do tego i tak tu trafilo kilka osob.. po drugie jesli powolujecie sie na Netykiete, to dlaczego obrazacie sie na prosbe aby zaznaczac cytaty lub podawac autora , co stwarza domniemania, ze autorem tekstu jest ten kto go umieszcza? a wiec gdzie netykieta? ze o personalnych zarzutach tutaj nie wspomne. Trzymajcie sie. Lubie Was, w kazdym razie. brk. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: zupełnie jak w sejmie 26.03.06, 16:13 Słuchaj Brk,juz to przrabialiśmy i nie mamy zamiaru wracać do tego tematu,jak nas lubisz ...to baw sie dobrze,miłego dnia zyczę)))) Odpowiedz Link
brk Re: zupełnie jak w sejmie 26.03.06, 16:29 chcialem o netykiecie pogadac,wiec nie ma sie co pstroszyc. Jak nie chcecie o to nie. rowniez milego zycze, u mnie sloneczny )))))) Odpowiedz Link
natla Re: zupełnie jak w sejmie 26.03.06, 16:32 No dobra, co chcesz o netykiecie....cytować ją, omawiać każdy punkt? Moze to i racja.....moze sie nam wszystkim przyda....))) Odpowiedz Link
natla Re: zupełnie jak w sejmie 26.03.06, 16:30 Brk, zanim coś napiszesz, zastanów się....... A poza tym właczaj się do dyskusji, jak nas poczytasz. Na wszystkie Twoje ........pretensje?......zarzuty?...już odpowiadałam innym osobom. Zamiast latać po "dyskusyjnych wątkach", poczytaj nas, napisz coś o sobie, oczywiście jak chcesz tu zakotwiczyć. Jak nie, to przynajmniej nie zabieraj głosu w sprawach, w których nie jesteś zorientowany/a. Ale jak musisz, to pisz sobie, nie ma sprawy....forum jest w końcu otwarte. Tylko ja na takich forach bez przestrzegania netykiety, pełnych złosliwych ludzi ja po prostu nie bywam. Odpowiedz Link
vogino55 Re: zupełnie jak w sejmie 26.03.06, 17:32 brk napisała: > vogino55 napisał: > > > Natla Postąpiła słusznie markujac wątek po pierwsze NETYKIETA po drugie > SPAM. > > > Sprzecznosc goni sprzecznosc, sama natla w sygnaturce na innym forum miala > adres do tego i tak tu trafilo kilka osob.. > po drugie jesli powolujecie sie na Netykiete, to dlaczego obrazacie sie na > prosbe aby zaznaczac cytaty lub podawac autora , co stwarza domniemania, > ze autorem tekstu jest ten kto go umieszcza? > a wiec gdzie netykieta? ze o personalnych zarzutach tutaj nie wspomne. > Trzymajcie sie. Lubie Was, w kazdym razie. > brk. Proszę na potwierdzenie kopia byś nie musiała/ał po sznureczkach sie wciągać Netykieta Netykieta to zbiór zasad savoir-vivre obowiązujących w dyskusjach w Internecie a więc i na Forum Gazeta.pl. Jak pisać: Pisz zwięźle i na temat. Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj wyszukiwarki. Postaraj się, by tytuł wątku, który zakładasz był czytelny i zrozumiały. Odpowiadając na post, cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj. Nigdy nie cytuj sygnaturek (podpisów)! Jeśli zadajesz komuś pytanie, sformułuj je precyzyjnie. Czego unikać: Nie przeklinaj. Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców. Nie podszywaj się pod innych. Nie publikuj ogłoszeń ani reklam! Do ich publikacji służą serwisy ogłoszeniowe lub wyznaczone fora. Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach. Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum. Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub podać link z odpowiednim komentarzem. Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie, możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_ Poza tym: Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej działalności. Wystarczy, że zgłosisz ich działalność administracji. Uważaj z humorem i ironią! Mogą być niezrozumiałe albo obraźliwe. Możesz używać "smileyów", czyli symboli oznaczających uczucia. Odczytuj je przechylając głowę w lewo - uśmiech możesz przekazać jako a "z przymrużeniem oka" jako Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum. Twoja sygnaturka (podpis), powinna mieć co najwyżej cztery linie. Może zawierać np. imię i nazwisko lub pseudonim, adres e-mail, link do strony, ulubiony cytat. Do testów i innych ćwiczeń z klawiatura służy wyłącznie forum testowe. Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres prywatny. Staraj się doradzać innym, a nie wyśmiewać ich - każdy był kiedyś początkujący! Zgodnie z Regulaminem Forum wypowiedzi naruszające Netykietę mogą być usuwane. Przeczytaj również: Mini Netykieta grup news i list dyskusyjnych Pozdrawiam Wojciech 'budochlaniec' Odpowiedz Link
malwina52 Re: zupełnie jak w sejmie 26.03.06, 21:08 dzieki Wojtku, zmusiles mnie do przeczytania )) Odpowiedz Link