Dodaj do ulubionych

Jak sie przygotowac na 50

05.04.06, 05:50
Czesc!
Jak w temacie smile
Czy trzeba sie na cos takiego przygotowywac....znacie jakies podtrzymywania
kondycji fizycznosexualnej, umyslowej, co robic aby nie rozplakac sie kiedy
przyjda goscie z kwiatami i czarnymi balonikami?
Czy 50 to koniec swiata? Czy to faktycznie wiek od momentu ktorego czlowiek
przestaje dbac o siebie?
Czy mozna w wieku 50 lat wystepowac jako wszystkowiedzacy ekspert?
Mam jeszcze z tysiac pytan ale teraz na tych kilku poprzestane smile

Dzieki za ew. posty
trzymajcie sie
m
Obserwuj wątek
    • goskaa.l Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 06:50
      Zastanów się, czym się różni człowiek, który ma 49 lat i 355 dni od tego, który
      jest o dwa dni starszy? Czy raptem zmienił się w środku lub na zewnątrz? Czy
      nagle rozchorował się? Najważniejsze jest aby wewnątrz nadal mieć lat
      dwadzieścia, wtedy nie są w stanie dopaść cię czarne myśli o wieku. I nie mieć
      czasu na brak ruchu ciałem i mózgownicą.
      Mózg rządzi wszystkim - i to on nam mówi, czy jesteśmy starzy czy młodzi. Jesli
      sobie wmówisz (tak działa podświadomość), że jesteś stary i pora umierać, nie
      zdziw się, jeśli jutro zachorujesz.
      • tadeuszx Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 08:59
        goskaa.l napisała:
        > Zastanów się, czym się różni człowiek, który ma 49 lat i 355 dni od tego, który
        > jest o dwa dni starszy?"
        -------> Eeee, tu się nie ma nad czym zastanawiać!? Niczym!smile
        > Natomiast... trochę inne pytanie, krępujące (mnie) nieco mam do marxa: Jak on
        > uważa, czym się on (36 - latek) różni od pięćdziesięciolatka?
        > W tym tkwi sens problemu, że (niestety), my mamy mały wpływ na to, jak nas
        > odbierają, oceniają, traktują ci, którzy kilkanaście (kilkadziesiąt) latek
        później od nas
        > się urodzili. A, że traktują nas, hmm... różnie, o tym wszyscy wiemy, lecz
        > niestety,już o tym nie decydujemy.sad
        > A'propos marx, stary... trochę to nieuczciwe. Nie bajeruj, że już teraz myślisz o
        > o tym, co będzie za lat kilkanaście. Zerknąłem na Twoją wizytówkę i fajnie...
        ale coś
        > mi się widzi, że Ty tak "dla jaj". No, zgoda, jesteś człek rozrywkowy smile)),
        lecz nie
        > "przeginaj" i nie zapominaj, że za te lat kilkanaście, jakiś inny "rozrywkowy
        > młodzieniec", lub "dowcipna panienka" może zechcieć i z Ciebie zrobić sobie
        jajawink))
        > Ciekawe jak Ty wtedy będziesz to odbierał? No "kolego", myślałeś Ty o tym???
        > ... bo wiesz... to niezbyt ciekawie jest, gdy ktoś dla "podpuchy" usiłuje Twoim
        > kosztem "wspaniale sie bawić".
        > Nie wiem, lecz na logikę biorąc, to faulujesz jawnie, zapominasz, że starsi
        też swą
        > godność mają. I nie wszystkim pasuje, gdy się z nich wyśmiewają, robią sobie
        > "zgrywy"... eeee, nie ma sensu gadać. Sam się kiedyś przekona.
        • marxx Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 13:20
          Spokojnie Tadeusz...zaczeles dobrze ale po chwili juz myslisz ze ktos chce
          sobie z Ciebie robic jaja (?) Nawet jesli tak jest (a nie jest) to sam
          powinienes miec takie popczucie humoru ktore pozwoliloby pisac na temat wieku
          bez stresujacych obciazen ...a tu w czwartym czy piatym zdaniu szukasz
          przestepcy.

Czyzby potencjalny wrog za kazdym rogiem?
          (teraz to sa jaja)

m
    • kryzar jesteś dopiero 05.04.06, 08:36
      w połowie drogi, więc rób to co do tej pory. A 50-siątka to nie wiek to tylko
      pół wieku. Pozdrawiam i życzę dużo radosnych dni
      • natla Re: jesteś dopiero 05.04.06, 08:48
        Ja Ci sie rozpłaczę! wink)) Goska napisała to co należy, a ja dodam, że warto
        jedynie pilnować kondycji fizycznej. Im wiecej ruchu, tym lepiej i nie daj
        partio aby sie zastać, rozleniwić......wtedy zaczniesz odczuwać starosć.
        Podobnie z ćwiczeniem mózgu, ale to całe życie smile)
        Posłuchaj sobie naszej piosenki (na górze strony głównej, między czerwonymi
        linkami).

Swoje doswiadczenie mozesz sprzedawać, ale uważaj z przemądrzałoscią
        i pouczaniem, bo to też może być odbierane jako starość. wink Zreszta te cechy
        się ma w charakterze, albo nie.
    • tadeuszx Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 09:02
      ...mała prośba do dziewczyn. Nie kompromitujcie się takwink)) Przeczytajcie,
      popatrzcie
      najpierw, co i jakwink))
      • natla Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 09:17
        Tadziu, jaka kompromitacja....nasza? A niech sie małolat bawi, skoro mu to
        frajde robi, jakos mnie to nie rusza, tylko nie rozumiem co w tym takiego
        zabawnego. Jego cygaństwo? Mnie to wisi i powiewa.......może chciał nam pomóc
        w ilosci liścików wink))))
        A swoja droga, stary koń, a pomysły gimnazjalisty wink)) Szkoda, ze nie utrafił
        w date.....1.04., wtedy by to było nawet fajne. smile
        Nasze forum czytają ludzie tuz przed 50-ką, nawet czasem zadają takie pytanie,
        wiec juz będą mieć odpowiedź wink)
        • tadeuszx Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 09:26
          ... zalecam tylko ostrożnośćwink)) Żeby nie dać się wpuścić młodziakowi "w kanał"wink))
          ...nie wiem, czy wszystkie Panie wiedzą co dalej wink)) Jeśli tak, to OK jest!!!
          ... dobra, już nicwink
          • natla Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 09:29
            Tadziu, a co dalej wink)))
            • tadeuszx Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 10:09
              ...ja? Mailika Ci posłałem, wyjaśniłem... Resztę Wam zostawiamwink
              • goskaa.l Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 10:25
                Mnie też proszę wyjaśnij, Tadeuszku
                • tadeuszx Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 11:14
                  Ja tylko informowałem, że w ciągu pół roku, miałem w sieci trzy przypadki, gdy
                  młodzież (płci obojga), z różnym skutkim zresztą, chciała sobie zabawę zrobić
                  moim kosztemsad
                  W życiu realnym, mam kolegów (nawet koleżanki!) młodszych o lat trzydzieści,
                  świetni są! Naprawdę!! Przecież na samym wstępie na to forum pisałem o tych
                  moich znajomych i jak jednego "wkręciłem". Oni mnie też wkręcają, ale
                  kulturalnie, nie żerując na osobowości, uczuciach, przyjaźni. Bez wyśmiewania i
                  kpin jakichś i bez ośmieszania. Ja nie wiem kto on, jaki, jakie ma zamiary.
                  Jeśli znacie faceta, że przyzwoity i normalny... to OK!!! Jeśli zechce, to ja
                  kolegą mogę być dla niegosmile))
                  Bez wciągania na wizytówkę - o, nie! Wybacz stary, ale w tym towarzystwie, to ja
                  się nie widzęwink))
                  • mi.ka.n Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 11:25
                    Mniej więcej instrukcje masz i wierzę,ze szczere te wszystkie wypowiedzi.Nie
                    wiem czy szczerze napisałeś(aś) w wizytówce.Jezeli tak to masz dużo czasu na
                    przygotowanie.Od siebie dodam ,że pięcdziesiątka to fajny wiek.Osobiscie
                    odczułam dopiero następną dziesiątke.Ta dała mi w kość.
                    • regine Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 11:54
                      Nie przygotowywałam się, przyszła normalnie, i normalnie upływają lata.
                      Czyż to nie jest naturalne...?
        • marxx Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 13:29
          smile))
          Dobre podejscie..z humorem...co do malolata .......cholernie zdziwilibyscie sie
          jak 36 letni ludzie potrafia byc postrzegani przez np. 20 latkow.....to sa
          niezle jaja....Pewnie czasami moglibysmy popplakac wspolnie nad podobnym
          losem smile

Co do pisaniny......forum otwarte, nawet ciekawe, czyli zdaje sie mozna cos
          napisac, napisalem trzymajac sie netykiety (jak rozumiem bo moze cos
          przeoczylem) ale tu tak baaardzo delikatnie jesli chodzi o temat wieku ze ho
          ho, kazdy jajcarz chce podstepnie zaatakowac.....
          no nic trzymajcie sie

Zycze powodzonka, wiekszego dystansu do wieku i wiekszego poczucia humoru

m
          • del.wa.57 Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 13:40
            Ależ,my mamy poczucie humorusmile)))))
            Nie wiem czy trzeba sie /specjalnie/przygotowywać na powitanie 50-tki??
            Nie myśl o tym,czy to jakas bariera? żyj tak jak do tej pory.
            Dla mnie życie zaczęło sie po 50-tce,poważnie,teraz wiem że żyje,czego i Tobie
            z całego serca życzęsmile))))
            • maladanka Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 13:47
              a wiesz,że masz rację co do róznicy wieku między 20 a 36 lat, pamietam jak o
              jednym pubie napisano na forum miasteczkowym ;"tam chodza tylko starsi tacy
              ok.25 lat"smile
              ja myśle,że panowie się bardziej martwią o wiek, bo panie - czyt."Zywoty pań
              swawolnych"-
          • tadeuszx Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 16:28
            Spoko marxx nie uciekaj, skoro wiesz jak to działa smile)) te "poduchy", mówisz, że
            już i Ciebie? A no właśnie, to już wiesz jak ten "wykolegowany" się czuje... no
            to chyba rozumiesz ostrożność i dystans (początkowy) smile)) Jeśli chodzi o wiedzę
            i doświadczenie wszelkie, to trafiłeś w dziesiątkę, tu Panie są mądre i inteligentne
            smile)) Pozwolisz, że...eee tam, będę się go pytał... podeślę Ci na pocztę dość
            ciekawą sprawę, to nie dla mnie, dla Ciebie - tak. I Ci trochę podpowiem jak się
            tam nie dać wrobićsmile)) Bo Ty "podróżniczek" jesteś, ale tam nie byłeś!smile)). A
            myślę, że nikt tu na forum nie będzie Ci wrogiem, jeżeli będziesz przychodził,
            bez niecnych zamiarów. Stary, tu nikt nie gryzie, nie kopie, nie szczypie i nie
            "fauluje"smile)) - i oto chodzi, żeby tak zostało.
            Pozdrawiam
            • sagittarius954 Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 16:37
              Najdziwniejsze w tym wszystkim, że dużo myślimy o tej szlachetnej dacie właśnie
              mając lat trzydzieści parę a gdy do niej dojdziemy jest dla nas naturalna jak
              łyk wody. Czasami jednak dzieci płatają nam psikusa i zostajemy dziadkami lub
              babciami nawet wcześniej niż się osiągnie ten wiek . Wtedy sami musimy to
              przemóc, ten stan psychiczny, właśnie kochając tym bardziej naszych małych
              następców, czego każdemu "małolatowi" życzę.wink
              • natla Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 16:47
                No i wylazło nieporozumienie. Mysmy Cię Marxsie wzieły poważnie, nie patrzac na
                wizytówkę. A Ty po prostu zagaiłeś wink)))
                Teraz jak sie znamy, to bywaj u nas, bo to "wapno" ma również przeogromne
                poczucie humoru i świetnie sie z nami bawi kilka stałych,
                anonimowych "małolatów" wink)
                Tak na marginesie, to ja małolatami nazywam osoby młodsze ode mnie nawet o 5
                lat. smile
                • tadeuszx Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 18:15
                  Zgroza!!! smile Co ja się tutaj teraz dowiaduję?! Nikt mi nic nie mówi!? Teraz
                  sobie przypominam, że osoba z loginem cośtam32, tu na TYM forum, chciała mnie
                  wkręcić. Jak będzie marxx, to nie jego wkręcawink)) Wiekowo OK. są. Hahaha, ale
                  się nie dałem, nauczony wcześniejszymi wpadkami wink Marxxiu, Ty bracie czytaj i
                  Ty słuchajsmile)) Bo widzisz!? Nawet tu uważać trzebawink)) . A z tym namiarem, to
                  jutro, bo muszę dostać zgodę od adminki (to Twoja rodaczka z NY City) smile))
                  Pozdro
                  • natla Re: Jak sie przygotowac na 50 05.04.06, 18:31
                    Co Ty z tym wkręcaniem? Zadnego czosiatam32 nie było na tym
                    forum.....przynajmniej nie kojarzę....nic nie rozumiem. Pisz jaśniej, jakąś
                    kawę dobrą na ławę, abo cóś wink)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka