11.06.06, 00:00
Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
Obserwuj wątek
    • graga21 Nic nie rozumiem... 11.06.06, 00:57
      ...jakas ciemna masa jestem. Co za mania? Co za niedźwiadek? A to "zimno co i
      raz"?? Ni kakich nie ponimaju...
      Gadajcie po ludzku!
    • mania1119 Re: Mania1119 11.06.06, 02:07
      niech idzie szybko!bardzo czekamy.
      • mania1119 Re: Mania1119 11.06.06, 02:58
        w "skad przybywamy" napisalam,ze jestem z Zakopanego i ze jestem spod znaku
        Skorpiona.A druga nazwa znaku to Niedzwiadek.Stad sie to wzielo.Na sam dzwiek
        slowa Skorpion ludziom skora cierpnie- a to taki mily znak...
        A jaki wytrwaly-wziawszy pod uwage porę.Dzis to chyba ja gasze swiatlo.A w
        ogole nie chce mi sie spac!Choc zimno powinno mnie zagnac pod koldre.
        • natla Re: Mania1119 11.06.06, 11:25
          Jakże się cieszę, że jesteś z mojego ukochanego Zakopca. Może sie nawet
          znamy....wink
          Od zawsze jesteś tam, czyś "napływowa"?
          • mania1119 Re: Mania1119 11.06.06, 13:29
            Od urodzenia.Kilka lat mieszkalam w Krakowie,po skonczeniu ogolniaka,a potem tu
            wrocilam,na stare smieci.W duzym miescie srednio sie odnajdywalam;mimo,ze
            raczej jestem chyba dosc aktywna,to wole male miasteczko.Znane kąty,tych
            samych ludzi,ktorzy w zimie mowia ci:znowu nie wlozylas czapki!Czesto tu bywasz?
            Czy moze mieszkalas jakis czas?
            • natla Re: Mania1119 11.06.06, 14:10
              Ja od urodzenia spędzałam tam przez ok. 30 lat całe wakacje. Długie lata
              mieszkałam na Małym Żywczańskim koło "Marusarza" z widokiem na "białke", taki
              domek, za dużą łąką. Teraz to podobno juz całkiem zabudowane sad(
              Przez nastepne lata pomieszkiwałam niedalego wylotu dol. Strążysk (iejsmile),
              a ostatnie lata w Murzasichlu. Właściwie najpięknięsze wspmnienia mam właśnie
              z Zakopanego. Jasne, że nie przyjeżdżałam do Zakopa, tylko w Tatry, ale miasto
              znałam lepiej od swojej rodzinnej miejscowości.
              Niestety, w ostsnich 10 latach byłam tylko 3 razy na kilkudniowych wypadach.
              • mania1119 Re: Mania1119 11.06.06, 16:19
                Ja mieszkam od kilku lat w samym centrum,bo niedaleko dworcow.Przedtem
                mieszkalam troche nizej niz pomnik Sabaly(tam bylo ladniej),natomiast na Malym
                Zywczanskim czesto bywalam bo tam mieszkala przyjaciolka mojej Mamy.Pewnie
                nieraz sie mijalysmy.
                Co tu klamac:gory to ja najlepiej znam z tzw.pól,czyli Rowni Krupowej.Ale
                Giewont,Czerwone Wierchy i Kasprowy i cos tam jeszcze rozpoznaje.Tu i owdzie
                bylam,ale same wiecie jak to jest-kto przyjedzie na urlop to wiecej zwiedzi niz
                tubylec przez rok (zwlaszcza taki jak ja)>faktem jest,ze szkoda mi niedzieli -
                bo moj pies i tak ma przegwizdane z tego powodu,ze duzo pracuję i czesto siedzi
                sam.Wiec mu obiecalam,ze wolne dni sa dla niego, a wlasciwie dla niej,bo to
                suczka.A w gory z psem nie mozna isc (znowu jest zakaz).
                W sezonie to ja w ogole chodze bokami miasta-prawda jest taka,ze zdarza mi sie
                nie byc na Krupowkach przez cale lato,no bo wiecie-jest lekki obłed.Czasem
                wybieram sie wieczorem,jak juz jest przestronniej,bo w sumie lubie te atmosfere
                wakacji-jacys ludzie graja,spiewaja.teraz jest tez moda,jak wszedzie,na te
                stojace "pomniki",pozujace do zdjec.W tym roku w zimie byl nawet facet z dwoma
                reniferami!tez pozowaly do zdjec ,na szczescie dla nich one byly raczej malo
                przy tym aktywne.
                Dotychczas,w ostatnich latach, malo wyjezdzalam na wakacje,bo sobie wlasnie
                np,obiecywalam jak to sprawiedliwie bede dzielic czas miedzy psa a gory.Ale od
                przyszlego roku mam mocne postanowienie i zamierzam go dotrzymac- ze wezme
                psa,autko i pojade chocby troche dalej.W tym roku nie bede miala takiego
                urlopu.Ale wszystko przede mna.
                U nas juz zaczyna sie ruch.na razie glownie wycieczki.Teraz na ten dlugi
                weekend pewnie przyjada turysci.Wlasnie jak poszlam dzis pod skocznie
                to,wiecie,tyle tam jest nastawianych kramow-ze istny
                jarmark.Pamiatki,pamiatki.Qrcze,swistaki w kapelutkach,owieczki "love me
                tender",kapelusiki z wzorkiem moro ale...różowe.Cudo.Nastala moda na
                poduszeczki z regionalnymi wzorkami.No ale dzieciaki kupuja-to dla nich sama
                radosc.Jakies ruszajace sie,podrygujace kwiatki.Ale trzeba powiedziec,ze
                skocznie sa ladnie przygotowane.Prezentuja sie godnie!
                Natomiast co mnie zaskoczylo:przy ulicy pod skocznie chyba robia nowa
                niespodzianke dla turystow-przynajmniej tak mi sie wydaje,chyba ze sie mylę.W
                lasku pomiedzy drzewami sa porozpinane liny,na drzewach takie jakby pólki
                zamontowane,przejscia miedzy drzewami albo po wiszacych linach albo po czyms na
                ksztalt polozonej na płask drabiny,siatki- i to wszystko na wysokosci okolo 3
                m.Taki jakby tor przeszkod.Moze ma to byc rodzaj cwiczen jak w szkole
                przetrwania-jak ktos bedzie chcial sobie podniesc poziom adrenaliny.Skoro moglo
                byc bungee w samym centrum,to i to moze byc.
                No tak,grunt to zadac mi pytanie!Odpowiedz nie ma potem konca!Juz zamykam dziob
                i chowam klawiature,zeby mi sie cos jeszcze nie nasunelo.
                • dankarol Re: Mania1119 11.06.06, 16:38
                  Mania super sprawozdanie z Zakopanego. Ja się wybieram do Zakopanego od kilku
                  lat i dojechać nie mogę. Kiedyś chyba Zakopane było bliżej Krakowa dlatego
                  częściej bywałam wink
                  A jak psinka ma na imię?
                  • ellam Re: Mania1119 11.06.06, 17:25
                    Dzięki, Maniu, za przywitanie na wątku dla nowych. Tak sie składa, że również jestem skorpionicą i uważam, że ludzie spod tego znaku sa bardzo łagodni ale wymagający. Nie mówię tylko o sobie, mam kilka koleżanek spod tego znaku i wspaniale sie z nimi dogaduję. W Zakopanem byłam 3 razy w życiu i najmilej wspominam wakacje sprzed wielu lat - ja miałam wtedy 20. Na pewno jeszcze tam zawitam, ale na razie wolę podróżować po świecie /no... po Europie/ póki siły pozwalająwink. Miłego popołudnia życzę.
                    • mania1119 Re: Mania1119 11.06.06, 17:53
                      Suczka nazywa sie Mała,bo to najmniejszy z moich dotychczasowych psow.Ogolnie
                      czarny jamnik,ale jakis wujo pinczer miniatura nawiedzil chyba rodzine w
                      poprzednich pokoleniach bo jest bardzo drobnej budowy a poza tym w chwilach
                      szczegolnego wzruszenia,na przyklad na widok kostki-stawia jedno ucho do
                      poziomu.
                      No,niestety-kazdy wyjazd wymaga mobilizacji.Ale wszystko przed nami!Dopoki
                      ziemia kreci sie...
                      Ciesze sie,ze wiele z Was zna Zakopane.To dlatego tak dobrze sie tu od razu
                      poczulam.Po prostu jestescie MOJE!
                      Ellam- a ja tez znam Twoje strony!Bylam niegdys na praktyce tzw.robotniczej
                      kolo Szprotawy.Fajnie tam bylo,Skorpionico!
    • ania091951 Re: Mania1119 11.06.06, 17:55
      W Zakopanym bylam chyba z 10 razy ale bardzo dawno temu.Mieszkal tam moj wujek
      brat mojej MamyByl kierownikiem kuchni w Domu Turysty chyba tak to sie nazywalo
      Zaliczylam tez Giewomti Gubalowke
      • mania1119 Re: Mania1119 11.06.06, 18:14
        Tak-"Dom Turysty".Dalej jest i dalej funkcjonuje,nawet ostatnio
        wyremontowany.Patrz,jak fajnie.
        • natla Re: Mania1119 11.06.06, 18:44
          Maniu, poruszyłaś fale wspomnień....ale fajnie. smile)
          Mam nadzieję, ze nie mieszkasz na Kościuszki, tylko gdzieś pod Antałówką (albo
          równolegle).
          Raz w życiu w zimie mieszkałam w willi na tyłach dworca
          autobusowego.....pozanałam cały rozkład jazdy. wink))
          Wiedziałam, że nie znasz gór, typowe wink) Czekaj, ja Cie przydybię wink))
          i przeczołgam po nich.....może jeszcze wydole....
          Zmartwiłaś mnie, że ze psem nie mogę wycieczkować.....a moze mozna uzyskać
          zezwolenie na wycieczki z psem na smyczy? Całe życie chodziłam z kundlami,
          a jak nie miałam swojego, to zawsze sie jakiś przyplątał.
          Ostatnio mój jamniol luzem zdobywał góry.....był na Kościelcu, oblazł Tatry
          Zachodnie, zaliczył Szpiglasową......jak nie wiesz o czym piszę, to kup sobie
          mapę i zaglądnij hi, hi, hi.....

Cieszę się, że dom turysty istnieje. Chodziły swojego czasu ploty, że mają go
          likwidować. Tam była przez długie lata najlepsza kawa. Poza tym tylko
          Europejska i Orbis, do których też wpadałam jak leciałam sprawdzić
          pogodę....wiesz, tam obok jest takie coś, gdzie podają prognozę smile
          A w deszczowe dni chadzało się do Poraja....jest jeszcze? A jak radocha była z
          Sambaru..wink))
          Potem wybudowali Kasprowy, to my niejako troszke na złość schodziiśmy z gór,
          w obłoconych pionirkach, brudni, zmęczeni i szlismy tam do restauracji na
          oliwki z salami i winkiem albo zimnym piffffkiem. To były czasy.....
          Mam nadzieję, że nie nudzę......ale trafiłaś w mój temat wink))))
          • natla Re: Mania1119 11.06.06, 18:46
            A, a jako maleństwo mieszkałam w Paradisie....niedaleko Ciebie wink))))
            • e-baba Re: Mania1119 11.06.06, 19:57
              Maniu, moje dla Ciebie powitanie w wątku "Skąd przybywamy".
              Pozdrówka
              • mania1119 Re: Mania1119 11.06.06, 23:39
                No tak ,a teraz ja sobie przypomnialam dzieki Wam to fajne Zakopane sprzed
                lat.O Sambarze nikt juz niestety nie pamieta ( a jadalo sie tam,jadalo)-bo
                zburzyli i wybudowali bank PKO (a komu ten stary ,dobry Sambar przeszkadzal?).W
                Orbisie (co za profanacja) jest Pizza Hut i KFC.Macie pojecie!W Poraju-pizza
                chyba,nawet nie patrze w te strone!A jakie tam byly slynne kanapki!
                pmietacie?.Stary Kmicic w parku-zburzony ,ani po nim sladu.O tyle o ile trzyma
                sie Europejska.
                Mieszkalam dawniej trzy domy powyzej Paradisu.Przyjaciolka mojej Mamy , u
                ktorej czesto bywalam -pare domow nizej niz Marusarz,ale juz jak sie szlo do
                niego pod gorke.A teraz mieszkam na ulicy rownoleglej do Brzozowej-tej na
                tylach dworca.Na szczescie na tyle jest to dalej ze tych wszystkich komunikatow
                nie slysze.Za to mam baze PKS za plecami.Tyle ze ciszej niz na dworcu.
                Nie ma szans na psa nawet w dolinkach.Zostaje Biale i Antalowka, albo
                Gubalowka.Acha,wolno ponoc isc z psem do Chocholowskiej,bo to tereny prywatne!
                Popatrzcie,jak bywalysmy blisko siebie!I znowu na swoj sposob tak jest.No i
                mialo tak byc!
                Dzis juz zmierzam w kierunku lozka,bo jutro do pracy, a przez zarwana
                poprzednia noc padlam po poludniu.Jutro chce przeanalizowac Pajacyka i ten
                drugi temat-bo widze ,ze to cos dobrego a nie wiem na co mam kliknac,zeby sie
                przydac.Nie zdazylam przeczytac.
                Tak mysle teraz o moim Zakopanem z czasow mlodszych moich lat- niewiele z niego
                zostalo.Ale,na pocieche :sklep "Wawela" na Kosciuszki,choc juz zmienil
                branze,dalej ma obowiazkowo te same malowidla na scianach -granatowe tlo a na
                tym zlote i troche kolorowe wzorki.Teraz to spozywczy,ale naprawde skora
                cierpla jak byl tam sklep RYBNY.po "Wawelu"!Ano,wszystko sie zmienia,trzeba to
                przyjac.Ale mialam z kim powspominac,jak to bylo-i to jest fajne.
                Niestety,Murowanice - przy drodze do Kuznic tez wlasnie zburzyli...
                Na szczescie gory stoja jak staly.
                • krista57 Re: Mania1119 12.06.06, 00:41
                  Nie było mnie pare chwil a tu pojawia się "nowa" i wpada z całym impetem.
                  Wszyscy Cię serdecznie witamy bo kochamy Zakopane i nasze Tatry.
                  Nie wiem,czy wiesz ...ale kilka z nas wybiera się tam we wrzesniu,ot!taki mały
                  podzlocik.
                  Mam nadzieję,ze nie znikniesz do tego czasu.
                  • mania1119 Re: Mania1119 12.06.06, 09:50
                    ani mi sie sni znikac.Wrecz przeciwnie-jesli bedzie mozna,natychmiast sie
                    dolacze.To jest perspektywa!Extra!
                • natla Re: Mania1119 12.06.06, 17:46
                  W Orbisie Pizza Hut??? w Poraju juz nie ma tych przepysznych kanapek
                  i sałatek???? Wyburzonego Kmicica juz widziałam i nie mogłam sie nadziwić, że
                  tak lubiana kawiarnia została zaprzepaszczona....
                  Ileż ja sie pod tę górkę "ku Marusarzowi"nalatałam, bo tam było wejście do lasu
                  na borówki, no i Pod Regle. Ja mieszkałam na górze, na równoległej.
                  Na dole w lewo był szewc, a w prawo "nasz" sklepik, który jeszcse parę lat temu
                  istniał.
                  Oooo, sklep Wawela, toż to tam ciągle sie zbaczało......krótki czas była
                  wspaniała (odktyta przez nas w Zabierzowie k. Krakowa) czekolada Bajo Bongo wink))
                  Murowanicuniet? sad( a w Kuźnicach pewno pełna komercja....ohyda...
                  • mania1119 Re: Mania1119 12.06.06, 19:01
                    Dokladnie tak to wyglada.Wiesz,nas tu czas znieczula,bo to wszystko dzieje sie
                    po kolei.Ale jak zaczelam sobie przypominac!Na borowki tez tam chodzilam-no i
                    widac,ze jestes nasza,skoro:"borówki".
                    A tak poza tym,to u kazdej z nas jest pieknie.Na przyklad kiedys bylam we wsi
                    Harkabuz-co za nazwa niezwykla!Jaka tam byla piekna aleja!
                    • maladanka Re: Mania1119 13.06.06, 19:04
                      Maniu - na co Ci tej roboty tyle, kiedy wydasz zarobioną kasę? Wsiadaj do czego
                      możesz i spotkajmy się w Oravicy w ciepłych wodach - to blisko Zakopanego,będe
                      tam ze znajomymi i gitarą od czwartku do niedzieli.Jamniki mile widziane smile
                      • mania1119 Re: Mania1119 13.06.06, 21:26
                        No,Oravica jest bliziutko.Nieraz tam jezdze dla przyjemnosci,choc do basenu nie
                        wlazilam bo woda moglaby wystapic.
                        Tak sie ubralam w te prace,bo wydawalo mi sie,ze jedna z tych dodatkowych pada
                        i wzielam druga.Tymczasem tamta (badania kierowcow) ozyła i teraz,tzn. do konca
                        lipca,mam mlyn.W sierpniu mam urlop i z koncem przechodze na wczesniejsza
                        emeryture w jednej z prac-to juz bede miala luzy.Troche to skomplikowanie
                        brzmi,bo dzis srednio inteligentna sie czuje.
                        • mania1119 Re: Mania1119 13.06.06, 21:45
                          Bedziecie mieszkac w Oravicy?I raczej plawic sie czy wedrowac?Bo to bardzo
                          interesujaco zabrzmialo...Od nas jest rzeczywiscie niedaleko.
                          • mania1119 Oravice,Oravice... 13.06.06, 22:16
                            Moja znajomosc obslugi komputera jest zenujaca...Ale jestem tak zachwycona
                            faktem,ze wlasnie pojelam,jak zmieniac temat,ze (ze,ze) jakos zaczynam sie
                            mobilizowac -a reszta jak w poprzednim poscie,ktory ciagle szedl
                            na "mania...",bo nie wiedzialam,jak zaznaczyc o co mi chodzi w tytule.
                            Rany,jak to czytam to dopiero widze jak mi sie chrzani.
                            • maladanka Re: Oravice,Oravice... 13.06.06, 22:58
                              jedna para będzie wędrować więcej, a ja ze ślubnym pławić bo tak mi teraz
                              przyszło .Bylismy niedawno własnie w Oravicy
                              tutaj się dzieliłam wrażeniami i fotkami
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=41933980&wv.x=2&a=42542557
                              będziemy mieszkać na miejscu,jutro do wieczora jeszcze możemy się umówić
                              ewentualnie e-mailowo,tam na miejscu nie wiem czemu moja "cegła" nie miała
                              zasięgu.A do wody absolutnie trzeba włazić,szczególnie te masaże podwodne różne
                              są wspaniałe.Zapraszam....
                              • mania1119 Re: Oravice,Oravice...Maladanko 14.06.06, 12:24
                                Zapalilam sie do pomyslu-ale niestety moje gardlo tez sie zapalilo, i rano
                                obudzilam sie z bolem,i niech to licho,chyba bierze mnie zaziebienie.A do
                                tego,idac sladem wczorajszego dnia, ubralam sie dzis lekko i marzne w pracy-a
                                do domu zbyt daleko by wyskoczyc po sweterek.A co tam robicie,jak (oby
                                oczywiscie NIE)tam leje?(np.wieczorkiem po calym dniu plawienia).Czy nie
                                wyskakujecie do Zakopanego do niejakiej mani?na winko czy cos dobrego?Z mojego
                                przyjazdu w obliczu bioracego mnie zaziebienia chyba nic nie wyjdzie,ale tu
                                bede i byloby mi bardzo.bardzo milo.Cienka jestem w obsludze komputera i nie
                                wiem czy tu jest gdzies czytelny moj adres mailowy,ale jakby co,to podam go,bo
                                fajnie by bylo(albo gg albo skype-awaryjnie)sie spotkac jako wstep do(pod)zlotu
                                jesienia na ktory licze.
                                • dankarol Re: Oravice,Oravice...Maladanko 14.06.06, 12:28
                                  Maniu, MaŁadanka sie nie nudzi nawet jakby żabami prało, to taki człowiek. Nie
                                  daj sie chorobie idzie upał (no na niższych terenach) kto to widział chorować
                                  jak jest tyle wolnego wink)) Wypij góralską herbate może Ci przejdzie.
                                  • mania1119 Re: Oravice,Dankarol 14.06.06, 12:49
                                    Nie wierze w upaly (zaczynam gadac jak Klapouchy z # Kubusia Puchatka#.Walne
                                    sobie po przyjsciu do domu jakas polopiryne,moze poskutkuje .
                                    Wiesz,zarzucam po prostu przynete...,bo nawet jak sie podlecze to i tak do
                                    basenu bym nie wlazla, zeby sie nie wrocilo.
                                    • maladanka Re: Oravice,do Mani 14.06.06, 14:00
                                      Oj,dzięki wielkie za zaproszenie..ale ja z męzem jestem na doczepke do auta,a
                                      posiadacz to turysta i on jak pójdzie z dziewczyną to hoho, a ja się będe
                                      pławić do rozpuszczenia, poniewaz wspaniale mi na noge ostatnio zrobiło,a jak
                                      deszcz pada to się pławi z parasolem nad głową - naprawdę!
                                      A co do :co robimy- albo się wydzieramy z gitarą w plenerze i natychmiast
                                      kółeczko sie robi dokoła, albo patrz wyżej robimy to w świetlicy lub pokoju i
                                      znowu - patrz wyżej - kiedyś w 2-osobowym pokoju zmieściło się nas ok.20 osób i
                                      nawet tańce były na balkonie i w szafie ściennej w przedpokoju po wyjęciu półek
                                      Woda w basenie jednym ma 32 stopnie, a w drugim prawie 40-ci i wszystkie wirusy
                                      wieją albo się topią...
                                      • mania1119 Re: Oravice,Oravice 14.06.06, 16:47
                                        Fajnie to brzmi.Moze uda sie nastepnym razem .Bawcie sie dobrze!
                                        • del.wa.57 Re:Do Mani. 15.06.06, 20:11
                                          Reni,niestety nie ma w kraju,może zawita dzisaj do nas wieczorkiem i poczyta z
                                          nami chwilkę w gwiarence,gdyby była to ho!!!!ho!!!!smile))))))))
                                          • mania1119 Re:Do Mani. 15.06.06, 20:47
                                            No,ja pewnie tez sie tam pojawie.Juz wlasnie napisalam w innym miescu ze mnie
                                            zazdrosc zzera,ze wszystkie znacie sie juz po imieniu,a ja jak ta tabaka w
                                            rogu.Juz patrzylam w linki indywidualne,tylko troche gapowata jestem...(Maja)
                                            • del.wa.57 Re:Do Mani. 15.06.06, 21:28
                                              Moje ''paszkarki''balkonowe masz jak w banku,zrobie fotkę to wrzucę je na Twój
                                              wątek,ale już nie dzisiajsmile)))
                                              • mania1119 Re:Do Del.wa. 15.06.06, 23:01
                                                Dzieki,bardzo lubie taki stworki.Beda sie pieknie prezentowaly na moim kompie.
                                                • wiktoria53 Mania1119 15.06.06, 23:11
                                                  Maju, zajrzyj na pocztę. Pozdrawiam.
                                                  • mania1119 Re: Wiktoria 16.06.06, 09:04
                                                    Przepraszam,bo chyba cos zawalilam.Na mojej poczcie w interii nie ma nic- i nie
                                                    wiem,gdzie mam szukac,a szukam juz od wczoraj.Ja dopiero wszystkiego sie ucze
                                                    jak chodzi o obsluge komputera-technicznie tak plywam powierzchu a brak mi
                                                    podstaw.
                                                  • del.wa.57 Re:Do Manii:)) 16.06.06, 14:24
                                                    Podrzucam Ci moje maszkarki,jak obiecałam,wybierz sobie cośsmile))
                                                    img155.imageshack.us/img155/1008/pic00028fe.jpg
                                                    img78.imageshack.us/img78/2103/pic00046gg.jpg
                                                    img95.imageshack.us/img95/1338/pic00056za.jpg
                                                    Misiaczki stały z drugiej strony,dołożyłamsmile))

A Ty nie masz poczty Maniusia tutaj,jak nie to załóż sobie chyba każdy tutaj ma
                                                    założoną pocztę na gazecie.
                                                  • del.wa.57 Re:Do Manii:)) 16.06.06, 14:37
                                                    Acha,kazdy też ma /swój/wątek też tam na górze,na czerwono i jak chcesz coś
                                                    komuś napisać,przekazać to w ten sposób''Linki do prywatnych wątków'' tak jest
                                                    łatwiej,zobacz Maniusiasmile)))
                                                    Wiesz jakie ja katorgi tu przechodziłam na początku,koniec świata!!!!!
                                                    W komputerach wcale nie /jezdem/mocarzsmile)))
                                                  • wiktoria53 Re:Do Manii:)) 16.06.06, 14:40
                                                    Wysłałam Tobie list na gazetowy adres: mania1119@gazeta.pl
                                                    Spróbuj wejść i odczytaj.Nawet jeśli nie zakładałaś. Wysłany do ciebie list nie
                                                    wrócił do mnie, więc moze czeka na Ciebie? Nie znam się na tym dokładnie, mimo
                                                    że nie zakładałaś poczty to jednak spróbuj wejść.Może każdy ją ma z forum?
                                                  • mania1119 Re:Do Del.wa. 16.06.06, 14:42
                                                    Juz je mam zapisane w moich "nowych przyjemnostkach"-sa sliczne.mam slabosc do
                                                    takich istotek ,bo mi poprawiaja humor.Dzieki.Dam sobie na tapete (kolezanka
                                                    napisala mi instrukcje punkt po punkcie).
                                                    No wlasnie,wiedzialam,ze nie wiedzialam - co z ta poczta.Jutro przyjada znajomi
                                                    oblewac moj komputer, a wsrod nich ten ,co go zakladal-to go poprosze.Ja to juz
                                                    wole na razie sama nie ryzykowac.Chcialam sobie zalozyc ICQ-i nie wiem jakim
                                                    cudem zarejestrowalam sie bardzo starannie na czacie dla gejow (nic mi nie
                                                    przeszkadza,ale do powiedzenia wiele nie mam).A jak chcialam zobaczyc
                                                    forum "bezsennosc"(bo wyczytalam w Wysokich Obcasach,ze takie jest) to zaszlam
                                                    na cos bardzo demonicznego,tez sie chyba zarejestrowalam i nie umialam
                                                    wyrejestrowac.Mam tylko cicha nadzieje,ze jak tam nie bywam,to moze jakos
                                                    znikne...Bo odtworzyc, jak tam zaszlam -nikt nie umial.A mowili,ze komputer to
                                                    banalna sprawa.
                                                    Moze nie dla tak przedsiebiorczych osob jak ja...nadmiar aktywnosci,zero
                                                    myslenia.Jak po Prozacu.
                                                  • mania1119 Re:Do:Wspanialych Dziewczyn 16.06.06, 15:22
                                                    Juz mam!Mam!I juz napisalam!Dzieki.To przeciez znacznie sensowniejsze-ale nie
                                                    wiedzialam,jak sie do tego zabrac.Czytalam linki informacyjnie,a nie
                                                    wiedzialam,jak je wykorzystac.Przy okazji znalazlam poczte do mnie,wazna,od
                                                    dziewczyny,ktora ma chorego psa.Zaraz jej bede odpowiadac.A dziwilam sie czemu
                                                    milczy- a ona pewnie,ze ja tez.
                                                  • del.wa.57 Re:Do Manii:)) 16.06.06, 15:42
                                                    Super!!!! widzisz,wcale to nie było trudne co? i mnie znalazłaś,tak się
                                                    ucieszłam razem z Tobą,że odpisałam Ci na moim wątkusmile)))) widzisz jakie byki
                                                    jeszcze robiesmile)
                                                  • natla Re:Do Manii:)) 18.06.06, 14:26
                                                    Maniuchna, jestem, jestem, bo muszę mieć oko gdzie trzeba i nie trzeba (to
                                                    Gragiwink))))
                                                    Komp mi sie już całkiem zbiesił i musiałam kupić nowy. A Ty "cholerciu" czytaj
                                                    dokładniej forum, to bedziesz na bieżąco wink)))
                                                    Koniecznie biegaj do Poraja.....a nuż wpadli na pomysł kopii?
                                                    Rany, jak brak mi Zakopanego, nawet tych przeklinanych Krupówek....
                                                  • natla Re:Do Manii:)) 18.06.06, 22:11
                                                    Muszę się zaprzeć, a głównie coś komuś wytłumaczyć.....
                                                    Jednak nie prędzej jak jesienią, bo teraz te tłumy.....beeee smile
                                                    Pamiętaj żebyś się odmeldowała jak pójdziesz na urlop....tzn. pobrała w biurze
                                                    różowy druczek i przyniosła na wątek : "Uprzekmhie donaszam, że bire wolne".
                                                    Tam dostaniesz zgodę czyli pieczęć (lub nie wink))))))
                                                  • del.wa.57 Re:Do Manii:)) 21.06.06, 12:55
                                                    Nie wiem Maniusia czy dostaniesz(dzisiaj) Zuzanne Celmer''Człowiek na całe
                                                    życie'' to jest stare wydanie z 1992r,odkurzyłam regał i znów po kilkunastu
                                                    latach wróciłam do tej książki.
                                                  • maladanka Re:Do Manii:)) 21.06.06, 22:38
                                                    Maniu,masz tak blisko do Oravic korzystaj, ja jeszcze niedawno wykrzykiwałam,że
                                                    w zupie nie będe siedziec itd...a to jest balsam na wszystko.
                                                    Jeżeli pójdziesz na te tzw.kałuże -,czyli te baseny na wolnym powietrzu to
                                                    saMo zdrowie i tablica Mendelejewa i dużo taniej, natmiast na Meander Park
                                                    drożej ale za to masz i bicze i masaże i jakuzzi i w ogóle..
                                                    Dzisiaj przeszłam pieszo to co jeszcze niedawno musiałam przejechac taksówką.
                                                    Namawiam Cie z całego serca
                                                  • del.wa.57 Re:Do Manii:)) 25.06.06, 14:08
                                                    Przeczytałam Twój wpis Maniu na''Gdyby nie to forum''wiesz co my tu miałyśmy
                                                    swego czasu,szczególnie na gg,podrzucano nam,mnie też różne linki,pisaliśmy o
                                                    tym na forum w ostrzeżeniach,podawaliśmy nr,gg,tego osobnika co nam te linki
                                                    podrzucał,blokowaliśmy parszywca,mam od jakiegoś czasu spokój/odpukać/ przed
                                                    wysłaniem linka,zawsze uprzedzamy co to jest,nawet na gg,nigdy tez nie otwieram
                                                    od/nieznajomych/poczty,odrazu kosz.Dobrze,że wszystko skończyło się tylko
                                                    strachem,nie daj sie Maniusiasmile) nieznajomy-do kosza!!!
                                                  • del.wa.57 Re:Do Manii:)) 25.06.06, 15:49
                                                    Wyobrażam sobie jak się czułaś bbrrrr,nie daj Panie więcej takich przeżyć,ja
                                                    tez się cały czas uczę,jeszcze nie wszystko umiem ojej..dużo mi jeszcze
                                                    brakuje,ale mój syn zainstalował mi taki program,że może wejśc go mego kompa i
                                                    zobaczyć co? jak? naprawić to co spiepr.....to właśnie syn mój uczył mnie i
                                                    wkładał w moją/szlachetną/ główkęsmile))))
                                                    co mam otwierać,co wyrzycać,wiesz jakie to fajne widzieć jak syn /mieszka w NY/
                                                    wchodzi w mój komputer porusza moim kursorem i robi co chce a ja patrzę
                                                    notuję,zapamiętuję albo niesmile))
                                                    Co Ty gadasz Maniu fajnie sie z Tobą /rozmawia/ pozdrówka i buziaczki ślęsmile)))))
                                                  • del.wa.57 Re:Do Manii:)) 25.06.06, 17:37
                                                    Jasne Maniu,jesteśmy zdolne bestyjkismile)))
                                                  • maladanka Re:Do Manii:)) 01.07.06, 22:30
                                                    Maniu - jutro tj. w niedzielę będziemy w Oravicy - zajrzyj ok.16.oo do Chaty
                                                    Oravickiej - poznam Cię po jamniczce smile - a o 18.oo wyjazd do domku.
                                                  • dankarol Re:Do Manii:)) 02.07.06, 15:59
                                                    Maniu wklejanie zdjęć jest w kursie komputerowym, a zanim wszystko
                                                    przeczytasz , możesz przesłać jedno np, mnie na maila i wkleję.
    • dankarol Re: Mania1119 02.07.06, 18:07
      Maniu po to tu jesteśmy, żeby sobie pomagać. Cieszę się, że mogłam taką piękną
      psinkę pokazać.
      • e-baba Re: Mania1119 02.07.06, 18:31
        Podziękuj, Maniu, Lunie za machanie. Fajnie jak są zdjęcia, to jakoś zwierzak,
        o którym piszemy - w jakis sposób jest bliższy. Świetnie, że Danusia pomogła,
        ale tak tu jest. To piękne, prawda?

> Dzieki,poglaskalam,a Mala Luna macha do Ciebie ogonkiem.A ja wpatruje sie w
        > to zdjecie jak sroka w gnat i napatrzyc sie nie moge-ze tu jest.
        • e-baba Re: Mania1119 02.07.06, 18:48
          Maniu, ja jestem tutaj dopiero 2 miesiące, ale mam wrażenie, że jestem tu od
          zawsze. Atmosfera urzekła mnie. Ludzie są wspaniali. Można pogadać tutaj o
          wszystkim. Masz racje, to wyjatkowe miejsce.

> Tak,mysle,ze to miejsce jest wyjatkowe.I dlatego po prostu ciesze sie,ze
          > jestescie.I juz!
          • dankarol Re: Mania1119 02.07.06, 19:29
            Maniu ja rok temu zaczynałam swoja przygodę z internetem i byłam przerażona
            nienawiścią i złośliwością wszechpanującą. A jednego dnia przez przypadek tu
            trafiłam i tak jak ty byłam zachwycona atmosferą. No i zostałam
            • del.wa.57 Re: Mania1119 02.07.06, 21:16
              Co prawda to prawda,psiak jest cudny,szkoda,że mogę mieć psa,bardzo kocham te
              zwierzaki.Fajnie,ze jesteś z nami Mania, buziakismile)))))))
              • del.wa.57 Re: Mania1119 02.07.06, 21:26
                Wiesz co Mania,Rebbezin bardzo Cię lubi,kurcze masz szczęściesmile))))))
                • del.wa.57 Re: Mania1119 02.07.06, 23:07
                  Maniusia to był żart,ale jej wszędzie pełno,na zwierzaczkach coś tam dopisała
                  widziałaś? chce od Ciebie jakiegoś linka.Chyba trzeba włączyć olewator.
                  smile))
                  • e-baba Re: Mania1119 02.07.06, 23:25
                    Maniu, gratulacje za post Rebbezin-alter ego. Jest świetna. Pozdrówka
                    • natla Re: Mania1119 09.07.06, 12:08
                      Ubawiła mnie Twoja dyskusja na temat szkoły....miejscu kaźni.....kompletnie bez
                      poczucia humoru jest ta górska laseczka wink))
                      • natla Re: Mania1119 09.07.06, 23:54
                        Mądra z Ciebie kobieta, że nie dałaś się sprowokować i tak trzymaj. Odpuszczaj
                        ewentualne "napaści", bo nie warto podejmować walki o.....nic.
                        Natomiast nie rozumiem czemu sie ograniczasz w przekazywaniu swoich mysli.
                        Nawet jeżeli wydają Ci się kontrowrsyjne. Bardzo wiele można powiedzieć, tylko
                        bez obrażania innych, Każdy ma prawo do swojego zdania. Wiem, ze potrafisz
                        dyskutować. smile
                        • maladanka Re: Mania1119 11.07.06, 12:55
                          a ja nie wiem o czym mówicie - objasnijcie mnie, bom sie juz pogubiła.
                          Maniu,Krista się wybiera i Regina do Zakopanego we wrzesniu - może i ja
                          dołączę - może wyjdzie mini-zlocik?
                          • e-baba Re: Mania1119 12.07.06, 22:44
                            Odnośnie spodziewanej chandry - napisałam Ci, Maniu, w wątku Hurrrraaaa,
                            nareszcie leje tutaj smile). I bardzo proszę o realizację zaleceń.
                            • del.wa.57 Re: Mania1119 13.07.06, 21:46
                              Mania,coś Ty..o tej godzinie spać? jeszcze Cie trzyma ta chandra? powiedż jej
                              coś do słuchu,włącz olewator,zrób sobie drinka i przejdzie,szkoda życia i czasu
                              na chandry.Uśmiechnij sie do tej laski w lustrze,no!!!!pomogło?
                              No chyba,ze musisz bardzo wcześnie wstać,to rozumiem.
                              • del.wa.57 Re: Mania1119 14.07.06, 21:57
                                To bardzo się cieszę Maniuśka,masz rację ta pogoda dzieła na nas wszystkich
                                no...powiedzmy niekorzystniesmile))
                                • del.wa.57 Re: Mania1119 14.07.06, 22:01
                                  Maniusia,nie dostałam żadnej poczty-niestetysad
                                  • del.wa.57 Re: Mania1119 14.07.06, 22:09
                                    Już mam dziękismile
                                    • del.wa.57 Re: Mania1119 14.07.06, 22:24
                                      Poszło z powrotemsmile
                                      • krista57 Re: Mania1119 14.07.06, 22:35
                                        sorry ...a dlaczego ja nie dostałam tej poczty smile))

Maniu! Wstępnie umawiałam sie z Renią na kilkudniowy wypad do Zakopanego we
                                        wrzesniu,obiecała dołączyc Dankorolka.Nie będzie to typowy zlot lecz dłuższy
                                        pobyt.Interesuje mnie dobra wrzesniowa pogoda,coby nie wiało i nie padało
                                        oraz wygodne lokum/rezerwacja.
                                        Mam nadzieję,że pomozesz w jednej i drugiej sprawie smile))
                                        • del.wa.57 Re: Mania1119 20.07.06, 14:35
                                          Maniuska podrzuciałaś mi pocztę? nie mam pewności więc pytam,wiesz różnie tu
                                          już było.
                                          Pozdrówkasmile))
                                          • del.wa.57 Re: Mania1119 20.07.06, 21:15
                                            Wielkie dzięki,super maszynkismile))))
                                            • del.wa.57 Re: Mania1119 20.07.06, 21:25
                                              Odpisałam puk..puk..
                                              • del.wa.57 Re: Mania1119 21.07.06, 17:59
                                                Maniusia,poczta czeka,wysłałam z prv na prvsmile))))))))))))
                                                Buzkasmile
                                                • natla Re: Mania1119 23.07.06, 09:04
                                                  Wiedziałam, że 37 st. to w ciemiu wink))
                                                  Jest takie miejsce na początku jezdnej drogi na Halę G., przy pierwszym moście
                                                  schodzi sie w dół na olbrzymi płaski głaz w potoku. Tam można każdy upał
                                                  przeżyc. smile
                                                  • natla Re: Mania1119 23.07.06, 18:57
                                                    Nie przesadzaj. Wsiadasz w samochód, jedziesz przez Cyrlę, mijasz wjazd do
                                                    Murzasichla i jakieś 100m dalej stawiasz na poboczu autko. Przed tobą 5 min
                                                    spaceru w lesie (nawet skrót tam jest prawą stroną, żeby po kamolach na drodze
                                                    nie isć)i już jesteś przed mostkiem. Schodzisz w lewo do potoku i raj na
                                                    Ziemi smile
                                                  • e-baba Re: Mania1119 27.07.06, 22:18
                                                    Maniu, już za długo Ciebie tu nie ma. Wracaj, słyszysz?
                                                  • e-baba Re: Mania1119 28.07.06, 23:39
                                                    mania1119 napisała:

> Jestem,jestem.Juz sie melduje.ostatnio jakas skołowana chodze,ale od jutra
                                                    sie poprawie.Obiecuje.

Popraw się, Maniu, popraw, bo brakuje nam Ciebie.
                                                  • tofika Re: Mania1119 11.08.06, 20:28
                                                    Maniu,
                                                    to biedulko nacierpisz, bo jak zmienic klimat ?ze tez takich nie ma pojazdow
                                                    szybciutkich , wtedy ten halny przechytrzylabys i fuiiiut , odjechalabys, a
                                                    niech onsobie wieje az mu zbrzydnie,,co nie? a tak , a gdybys zatyczki do uszek
                                                    wlozyla ,
                                                    nie zartuje, ale naprawde po pracy zawodowej nie mialam sily zniesc halasu zza
                                                    okna i wpadlam na taki pomysl , uratowalam sobie wiele zdrowia dzieki tym
                                                    zatyczkomsmile,Maniu ,ja tk tylko, ale moze akurat przechytrzylabys wietrzysko ,ja
                                                    wiem ze caly organizm czuje "halny"pozdrawiam...
                                                  • del.wa.57 Re: Mania1119 11.08.06, 20:45
                                                    Dziękuję bardzo,zawstydziłam śię trochęsmile))))))))
                                                  • del.wa.57 Re: Mania1119 11.08.06, 22:26
                                                    Listonosz puka do drzwismile)))
                                                    Poczta gazeta.
                                                  • del.wa.57 Re: Mania1119 14.08.06, 16:34
                                                    Puk..puk..na gazetkiesmile)))
                                                  • natla Re: Mania1119 18.08.06, 01:40
                                                    A propos dobranocki…..nic nie pisałaś o wystawie, którą organizowałaś.. Bardzo
                                                    ślicznie poproszęsmile
                                                  • del.wa.57 Re: Mania1119 18.08.06, 19:17
                                                    Poczta czeka na Ciebie/gazeta/smile)))
                                                  • krista57 Re: Mania1119 18.08.06, 22:51
                                                    Poszły fotki zapoznawcze,coby nie bylo problemu za 30 dni.
                                                  • del.wa.57 Re: Mania1119 27.08.06, 18:22
                                                    Zajrzyj na poczte gazetysmile))))
                                                  • regine Re: Mania1119 27.08.06, 20:55
                                                    Cieszę się, ze sprawiłam Ci radość smile
                                                  • krista57 Re: Mania1119 06.09.06, 13:44
                                                    Maju,odezwij sie i sprawdz gazetową pocztą.
                                                    Nie ma Cię prawie pół miesiąca,taka jestes zapracowana?
                                                  • krista57 Re: Mania1119 06.09.06, 21:55
                                                    Wiadomosci odebralam,p.Wanda wydawała się być miłą osobą,
                                                    czekam niecierpliwie na spotkanie i pogaduchy.
                                                  • e-baba Re: Mania1119 06.09.06, 22:24
                                                    Maniu, czy halny jeszcze wieje? Bo mam wrażenie, że jego działanie siega aż do
                                                    centrum Polski? Taka jakaś bezsiła i apatia bez granic mnie dosięgła. Halny tak
                                                    może działać?
                                                  • e-baba Re: Mania1119 07.09.06, 21:50
                                                    Maniu, pięknie dziękuję za wyjasnienia o halnym. Dzisiaj mi się wydaje, jakby
                                                    tak albo poleciał dalej, albo juz przestał wiać. Siła powoli, bo powoli ale
                                                    wraca.
                                                  • del.wa.57 Re: Mania1119 11.09.06, 20:20
                                                    Maniu zajrzyj na pocztęsmile)
                                                  • regine Re: Mania1119 11.09.06, 20:22
                                                    Maniu, a jak wogóle z pogodą w Zakopanem...Halny, halnym, ale czy ciepło...?
                                                  • regine Re: Mania1119 11.09.06, 23:43
                                                    Dziękuję Maniu, też nie mogę się doczekać smile))
                                                  • dankarol Re: Mania1119 11.09.06, 23:47
                                                    Maniu nie strasz zimnem i halnym, bo ja wiem co to halny
                                                  • natla Re: Mania1119 12.09.06, 00:07
                                                    Jak wiesz, to sie przecież nie boisz zimna......nie chcę Was martwić, ale po
                                                    halnym minimum trzydniówka deszcu.....Mania dmuchaj na Giewont, bo Pepiki nam
                                                    znów go przyślą aTy gości się w końcu spodziewasz.
    • dankarol Re: Mania1119 15.09.06, 18:31
      Maniu, Maniu co z tym halnym?
      • regine Re: Mania1119 18.09.06, 17:18
        Maniu, a jak się ma pogoa w Zakopanem ? Bo wczorajsze prognozy były bardzo
        optymistyczne, prawie letnie i to na cały tydzień...
        Choć wiem, ze góry się nieprzewidywalne, to nie to co Mazowsze.
        Dziś upalnie u mnie, bardzo było i jest i tak ma być do 26 września.
        • regine Re: Mania1119 18.09.06, 18:34
          Dzięki Maniu smile)
          Czyli normalnie jak to w górach . Dobrze, że ciepło, reszta nieważna smile
          Pozdrawiam serdecznie. Jutro się zobaczymy ...smile
          • maladanka Re:Ryczące pięćdziesiątki nadciągają! 18.09.06, 19:48
            Maniu - masz jakieś środki uspokajające? Nie będziesz mieć lekko!Psinkę
            wsadzimy do plecaka i poniesiemy.Tylko mi żal,że ja tak krótko mogę!
            Natla nie uwzględniła w planie tańców z tubylcami-góralami!
            • natla Re:Ryczące pięćdziesiątki nadciągają! 18.09.06, 20:52
              O nie, żadne tańce z tambylcami....przynajmniej ja, bo mi się przejadły. Ale
              ryczące 50-latki? czemu nie, jak lubią i chcą?
              Jedna juz ryczy w pociągu wink))
              Maniu, z tą walerianą , to dobry pomysł wink)
              • dankarol Re:Ryczące pięćdziesiątki nadciągają! 18.09.06, 20:56
                O przepraszam jak ktoś będzie woniał walerianą, to ja wysiadam.
                • natla Re:Ryczące pięćdziesiątki nadciągają! 18.09.06, 21:12
                  Coś Ty, jest w tabletkach, bezwonna wink))
                  • regine Re:Ryczące pięćdziesiątki nadciągają! 18.09.06, 21:16
                    A kto pije walerianę ? Bo ja nie piję, nie znoszę tego zapachu jeszcze z
                    pracy...Ale koty lubią smile)A Krystynka, co tam wyprawia w tym pociągu, że co, ze
                    sama jedzie..Noc jest, niech się kładzie i śpi, kuszetkę ma. Ja na siedząco
                    jade i nie płaczę smile
                    • natla Re:Ryczące pięćdziesiątki nadciągają! 18.09.06, 21:29
                      Jak na siedzaco, to musisz przygruchać sobie jakiegoś przystojniaka, bo umrzesz
                      z nudów. wink)
                    • dankarol Re:Ryczące pięćdziesiątki nadciągają! 18.09.06, 21:29
                      No to pamietajcie, bez żadnej waleriany, bo wracam do domu, ja sie zaraz duszę.
                      • regine Re:Maniu !!!! 27.09.06, 22:50
                        A pomożesz ? Od jutra zaczynam, tak jak obiecałam. Ale sama chyba nie podołam.
                        Też byłaś z nami. Więc do dzieła...smileMalutka też by wiele podpowiedziała smile)
                        • regine Re:Maniu !!!! 27.09.06, 23:03
                          Jutro postaram się, żebyś miała pełnaą skrzynkę. Tak jak obiecałam. Rano to
                          zrobię jak uda mi się wyjść tylko z łóżka. Nie zapomniałam ..Dziś już umykam,
                          bo padam. Dobranoc i Malutką nie zapomnij pogłaskaćsmile)
                          • dankarol Re:Maniu !!!! 27.09.06, 23:06
                            Możesz ją głaskać od nas obu smile))
                            • natla Re:Maniu !!!! 27.09.06, 23:24
                              i ode mnie też...śliczna jest.
    • dankarol Re: Mania1119 27.09.06, 23:27
      zapycham Ci skrzynkę, na mózg mi sie rzuciło i zamiast pojedynczo wysłałam
      razem. Przepraszam.
    • dankarol Re: Mania1119 28.09.06, 17:55
      Poszło jeszcze raz.
      • regine Re: Mania1119 28.09.06, 18:23
        Pędź do poczty, bo nie wyrobisz na zkrętach dziś. Już zaczęłam wysyłać smile
        Pozdrawiamsmile
        • regine Re: Mania1119 28.09.06, 20:38
          Maniu, to jeszcze nic...To dopiero początek smile))
          Cieszę się smile
          • regine Re: Mania1119 28.09.06, 23:02
            Cieszę się smile
            Jutro jeszcze coś wynajdę, dziś zbyt pracowity dzionek, nie tylko na forum.
            Ale jutro też będzie tyle lub więcej smile)
    • dankarol Re: Mania1119 29.09.06, 22:18
      Maniu, Maniu gdzie jesteś, czy teraz całymi dniami chodzisz z Małą na spacery?
      • del.wa.57 Re: Mania1119 29.09.06, 23:02
        Maniusia,rozumiem,sama ostatnio miałam urwanie...kapeluszasmile)))))
        Dzięki i wzajemniesmile
        • del.wa.57 Re: Mania1119 29.09.06, 23:24
          Kolorowych snów Ci zyczę Maniuśsmile)
          • del.wa.57 Re: Mania1119 30.09.06, 15:46
            Odbierz poczte Mania/gazeta/
            • del.wa.57 Re: Mania1119 01.10.06, 16:13
              Odbierz pocztę Maniusia/interia/
              • regine Re: Mania1119 04.10.06, 23:12
                Zajrzyj do skrzynki smile
                • del.wa.57 Re: Mania1119 08.10.06, 22:42
                  Mania,gdzie sie ''szlajasz'' co?
                  Zajrzyj do skrzynkismile)))
    • dankarol Re: Mania1119 13.10.06, 15:28
      Maniu Maniu gdzie jesteś!!! Powiedz, czy udało sie listonoszowi dobrnąć.
      • krista57 Re: Mania1119 13.10.06, 20:32
        Maniu jestem zaniepokojona brakiem wiesci od Ciebie,
        czy dobrze wszystko wypadło?
        • regine Re: Mania1119 14.10.06, 00:26
          Ja nie miałam się jak niepokoić. Bo z internetem miałam kłopoty. Ale jestem
          świntucha, bo Ci nie podziękowałam, za to, że poinformowałaś Wszystkich, że nie
          mam Internetu. Więc Teraz Maniu, przepraszając. Serdecznie dziękuję.
          Z internetem już jest OK. Pozdrawiam serdecznie smile)
          • regine Re: Mania1119 14.10.06, 00:31
            Była dziś troszkę. Ale nie wiem skąd klikała. Ale była do popołudnia.
            • regine Re: Mania1119 14.10.06, 02:37
              Dzięki Maniu, że rozumiesz mnie. Dziękuję smile)
              Wiadomość otrzymałam na GG, przeczytałam po powrocie z łazienki.
              A tu jeszcze "gadanie nocą"...smile
    • sagittarius954 Re: Mania1119 16.10.06, 01:11
      "Czuję jak się za mną skrada "
      ...więc Ci maniu odpowiadam -" Przyjaciel potrzebny od zaraz tylko niech nie
      chodzi za mna kąt w kąt "chcę takiego poznać bo-
      przyjaciel potrzebny od zaraz tylko za bardzo niech sie nie stara"smile)))))
      oczywiści piosenka i już lecę do swojego wątkusmile) Dobry wieczór.

• regine Re: Mania1119 17.10.06, 12:46
        Maniu, nie zawsze jestem, nie zawsze czuwam. Pomyliłaś się smile)
        Robię jeszcze dużo innych rzeczy smile
        • regine Re: Mania1119 17.10.06, 22:35
          Maniu, dziś jestem. Wczoraj, jak dziś doczytałam, już niestety nie było mnie. O
          co Ty mnie podejrzewasz ? Fakt, mówię czasami Dobranoc, idę do łazienki, ale
          komputera jeszcze nie wyłączam i zahaczę jeszcze. Ale nie wczoraj...smile)
          Jak tam pogoda w Zakopanem ? Drapałaś te okna z mrozu czy nie ?
          • regine Re: Mania1119 17.10.06, 22:47
            Popatrz Maniu, to tylko 2 tygodnie a jaka różnica. Tak było pięknie..Ale chyba
            i zima ma swój urok w górach. Nigdy nie widziałam gór w zimowej szacie. U mnie
            ciepło dziś do południa było, polar zdjęłam jak na spacerze gdzieś o 11:30
            byłam.
            Teraz też chłodno, w nocy do -3 ma być. Teraz jet +3 moze też przymrozek
            chwyci. Ale śniegu nie widać...
            • regine Re: Mania1119 17.10.06, 22:51
              No jestem, jestem, nosi mnie ciągle . Jeszcze tu, jeszcze tu zajrzę i tak mi
              zlatuje nocka i do 3-ciej czasami. Zresztą po wpisach widać. Dziś cały dzień
              prawie klikam, bo jeszcze córcia mi zajęła trochę czasu. Ale jutro aż wieczorem
              będę. Odpocznie forum od mojej osoby smilePodrap Malutką za uszkiem, psy bardzo
              lubią takie drapanie smile To od ciotki Reni, będzie wiedziała smile
    • dankarol Re: Mania1119 18.10.06, 16:40
      Maniu, czy to zimno to Twoja zasługa? My z Lolkiem wolimy jak jest ciepło. Nie
      mogłabyś zrobić coś z tym śniegiem? smile))))
      Drapki dla Małej.
      • krista57 Re:do szefowej klubu Manijaka 19.10.06, 08:27
        • krista57 Re:do szefowej klubu Manijaka 19.10.06, 08:30
          Ot ! skleroza kliknęło mi sie tylko z nowym tytułem.
          Dotarła do Pomorza Zachodniego wspaniala nowina....że
          Mała wyjeżdza i to gdzie....w Beskidysmile)))
          Cieszę się okrutnie,bardzo,bardzo i poproszę o fotki.
          DZiaj wieczorem bedę dostępna i chcialam pogadac!
          • regine Re:do szefowej klubu Manijaka 19.10.06, 10:17
            Też bym chciała. Ale będzie Wam tam fajnie, aż zazdroszczę...
            Kurczę tęsknię za Wami okrutniesad
            • gabira :o) 19.10.06, 21:18
              Dzięki za miłe powitanie.
              Doczytałam się, że mieszkasz w Zakopanem.
              Szczęściara z Ciebie! Bardzo Ci zazdroszczę, bo kocham góry i jak tylko czas i
              finanse pozwalają, to śmigam tam właśnie, aby naładować akumulatory.
              Część urlopu spędziłam w tym roku właśnie w Zakopanem.
              To miejsce po prostu wciąga......
              • tofika Re: Maniu:) 26.10.06, 01:01
                Dziękuje Ci za dobre słowa,
                widzę jak wędrujesz... jak szukasz miejsca by mi jeszcze coś dobrego wpisać...
                by Dać z serca płynące pocieszenia...smile)) nie mogę być obojętna.... dziękuje
                bardzo .... Moja TY imienniczko, powitałam Ciebie gdy do nas tu przybyłaś,,
                mówiąc że tak maleńką mnie cała rodzina nazywała .. --Maniasmile
                • tofika Re: Maniu:) 26.10.06, 17:58
                  Maniu, tak smile
                  Halny odlecial daleko ,daleko....moja imienniczko,a jak nie? to Maniusiu w
                  uszka zatyczki,,i mamy wtedy w nosie ,,taki tam, halny.... smile
                  • del.wa.57 Re: Maniu:) 28.10.06, 16:57
                    Zajrzyj do skrzynkismile
                    • regine Re: Maniu:) 28.10.06, 17:02
                      No i na forum rowniez. Bylas wczoraj, ale chyba tylko czytalas...smile)
    • dankarol Re: Mania1119 30.10.06, 13:21
      Cieszę się, że wróciłam, ale martwie się, że w Zakopanym już zima, bo jeśli
      pojechałabym z futrzakiem, to z niego zrobi sie bałwan. sad((
      • fleur1 Re: Mania1119 03.11.06, 11:56
        Maniu masz wielką fankę Małądanuśkę, bardzo ciepło
        opowiadała mi wczoraj o Waszym spotkaniu w Zakopanem,
        o Twojej pomocy i zaangażowaniu, o serduszku dla innych.
        Masz bardzo ładnego psa, podobacie mi się razem.
        Pozdrawiam serdecznie z Jeleniej Góry.
        • regine Re: Mania1119 03.11.06, 20:00
          Chyba masz duzo sniegu Maniu ? A i gory ladnie wygladaja chyba w snieznej
          szacie. Tylko ciezko sie przyzwyczaic dio zimna...Brrrr...
          U mnie w Kijowie "czarne" zimno. Mroz w nocy dzis byl. Rano jak spojrzalam na
          termometr bylo -7. Pozniej w dzien sloneczko "zlamalo mu troszke kark" i
          ocieplilo sie do -3. Ale teraz juz jest - 10. Bezchmurnie, bezwietrznie, bez
          grama sniegu. Zimno wiec, ktorego nie lubie. Nazywam to "czarnym zimnem".
          Przydalo by sie troszke i tu bialego puchu. Od soboty ma zaczac padac i tu.
          Zobaczymy jak bedzie. Pozdrawiam smile)
          • del.wa.57 Re: Mania1119 04.11.06, 19:27
            Maniu,zajrzyj do skrzynkismile))))
            • regine Re: Mania1119 04.11.06, 23:13
              Zagladalas do fskrzynki Maniu ? Zajrzyj . Pozdrawiam noca, z zasypanego
              sniegiem i mroznego Kijowa smile
              • regine Re: Mania1119 08.11.06, 10:24
                Dziekuje, za szybka odpowiedz. Reszte wyjasnienia znajdziesz na GG.
                pozdrawiam Malutka i Ciebie smile)
                • del.wa.57 Re: Mania1119 11.11.06, 12:53
                  Zajrzyj do skrzynkismile)
    • dankarol Re: Mania1119 19.11.06, 22:28
      Przepraszam, że nie narysowałam głośniczka. Ja już pobalujesz, zaglądnij na pocztę.
      • maladanka Re: Mania1119-angielski 21.11.06, 06:51
        Przeczytałam Twój wątek o j.ang.Gdzies w necie są darmowe lekcje angielskiego,i
        grupy uczących sie gadaja przez skype itp.. - może znajdę
        • regine Re: Mania1119 22.11.06, 18:16
          Ciesze sie, ze sie spodobalo smile Pozdrawiam serdecznie smile
    • dankarol Re: Mania1119 24.11.06, 10:27
      Hej Maniu, bardzo u Ciebie zimno?
      • tofika Re: Mania1119 29.11.06, 09:14
        Mania,
    • dankarol Re: Mania1119 05.12.06, 18:22
      Mała jest wspaniała. Dziekuję.
      • wiktoria53 Re: Mania1119 26.12.06, 20:38
        Serdecznie dziekuję za życzenia.Rzeczywiście poczta moja była wypełniona po
        brzegi, ale juz ją trochę uporządkowałam.
        • natla Re: Mania1119 26.12.06, 21:24
          Maniuchna, dzię ki za dobre checi. Poprosiłam Kristę, z eby mi przesłała.
          A teraz i tak idę do łóżka, bo ledwo na oczy patrzę.
          • tofika Re: Mania1119 06.01.07, 11:06
            Maniu,
            znalazlam Twoje Urodzinki na naszym forum,
            zeby byly przy Tobie, pomyslalam ze tu Ci je wkleje i nie zgubiasmile
            bo schowalyby sie w archiwum i nie mialabys ich na pamiatke.. a tu wciaz beda
            przy Tobie, do nastepnychsmile))
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=52456997
    • czarny.humor Cała przyjemność po mojej stronie Maniu!! :))) 08.01.07, 17:24
      Sygnaturkę masz piękną!!
      Ale nie widzę tu mojej zasługi - to Twoje skojarzenie!

Bystre i trafne!!

smile))
      • malwina52 Re: Cała przyjemność po mojej stronie Maniu!! :)) 04.02.07, 19:12
        Majeczko jesli tylko bede mogla to zawitam,
        dzieki powtorze za humorkiem "cala przyjemnosc ......."
        to bylo przejezyczenie Grazynki
        chodzilo jej o Twoja osobke i zaslugi wlozone w real
        pozdrawiam i slyszalam ze zima znow do Ciebie zawitasmile
        • tofika Re: Maniu!! :)) 19.02.07, 14:19
          Maniu,
          minelo ,troszke czasusmile))
          zerknij na poczte gazety..i poczta odpowiedz co tam masz od tofiki?
          • fleur1 Maniu!! :)) 05.04.07, 14:40
            Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych wypełnionych nadzieją budzącej się do
            życia wiosny i wiarą w sens życia. Pogody w sercu i radości płynącej z faktu
            Zmartwychwstania Pańskiego oraz smacznego Święconego w gronie najbliższych osób
            szczerze życzy Jola
            • wiktoria53 Re: Maniu!! :)) 29.07.07, 19:50
              Maniu, serdecznie dziekuję za baaaardzo miłą niespodzianke. Jestem pełna
              podziwu dla Twoich umiejętności. Wszystko zapisałam i na razie obejrzałam 2
              razy, ale to za mało. Będę otwierać folder jeszcze niejeden raz.
              • www.alutka.pl Re: Maniu!! :)) 04.08.07, 19:20
                Maniu jak tam Twoja mama się czuje? Czy już trochę lepiej?
                • fleur1 Maniu!! :)) 11.08.07, 00:31
                  Pozdrawiamy Ciebie razem z Helenka i zyczymy lepszych dni.
                  Buziaki
    • sagittarius954 Re: Maniu padam na kolanka przed tobą :) 03.10.07, 19:04
      Oczywiście ,że dostałem , i dziękuję ci bardzo za okazały targ ,przy najbliższej
      okazji ja też postaram się coś zwięczyć swoim aparatem telefonicznym smile
      Zwracałaś uwagę na architekturę , ja lubie na targu oglądać ludzi z ich
      wszystkimi ułomnośćiami, ale mam pytanie do ciebie co to jest takie palmy na
      jednym ujęciu wink Tak zastanawiałem się do czego to może służyc i za nic nie
      mogłem wymysleć wreszcie doszedłem do wniosku ,że to tylko drzewko i już smile
      • regine Re: Maniu :) 27.10.07, 00:41
        Dziękuję smile Tak, tego mi bardzo brakuje. Zwierzaka, futrzaka do
        przytulenia, wytarmoszenia, do spojrzenia w te przyjacielskie oczy.
        W czerwcu będę miała 2 tygodnie urlopu, może się skrzykniemy i
        ruszymy w góry...Znowu tą samą paczką...Marzenia do zrealizowania
        chyba...? Tam oddychałam cała piersią, tam, jak nigdy w życiu,
        czułam się "wolnym" człowiekiem. Najszczęśliwszym pod słońcem. Tego
        uczucia nie zapomnę nigdy. Bo nigdy tak się nie czułam, jak
        tam...smile))
        • regine Re: Maniu :) 27.10.07, 00:47
          Wiem, że jeszcze wszystko przed nami i czasu teraz dużo mamy...smile
          Dla siebie...
          • wiktoria53 Re: Maniu :) 06.11.07, 16:34
            Mam zapytanie. Czy mogłaś ogladnąć przesłany filmik? Pytam, ponieważ
            miałam sygnały od babeczki z forum, że nie mogła obejrzeć.
    • waleria-1 Re: Mania1119 19.11.07, 13:10
      Maniu, biedulko, bardzo Ci współczuję z powodu poturbowania. Bardzo
      chciałabym Ci pomóc i ulżyć, ale ponieważ nie potrafie inaczej, to
      posyłam Ci mój witraz. Ponieważ pewnie nie za bardzo teraz możesz
      chodzić, to może choć uniesiesz sie gdzieś wysoko...na skrzydłach
      muzyki.
      Serdecznie pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

MUZYKA

Płynęłam. Unosiłam się nad zielonymi łąkami, a potem otoczyłam
      mleczną mgiełkę, rozkołysałam delikatnymi tchnieniami wiatru,
      zapachniałam wonnościami polnych kwiatów.
      Po chwili popłynęłam ku srebrzyście rozedrganemu jezioru,
      roztańczyłam na połyskującej w porannym świetle wodzie, uzbroiłam
      spragnione palce w szarą pianę i delikatnie muskałam złocisty,
      nabrzeżny piasek.
      Uniosłam się trochę wyżej i oto byłam nad cienistym lasem. Wniknęłam
      w jego czarną ciemność, twarz pokłułam w przytuleniach sosen, włosy
      zaplątałam w zachłannej pieszczocie krzewów, ułożyłam zziębnięte,
      nagie ciało na rozgrzanym, miękkim mchu leśnej polany.
      Zewsząd otaczały mnie nieznane dźwięki. Ubrałam się w nie jak w
      najpiękniejsze ubranie, jak w muzykę, która cały czas była mną,
      była we mnie, była obok mnie i która po chwili znów uniosła mnie
      wysoko.
      Byłam teraz nad wodospadem, nad jego groźnymi, grzmiącymi wodami.
      Przemieniłam się w wielobarwną tęczę, namiętnymi uściskami
      ukołysałam groźne grzmoty, gorącymi pocałunkami uciszyłam
      szmaragdowe wody.
      A potem porwało mnie cudowne piękno szalonego wirowania,
      roztańczonego grania. I unosiłam się coraz wyżej i wyżej i
      wyżej...aż mogłam ogarnąć cały świat, aż poczułam, że sama stałam
      się całym światem, przeogromną, niezbadaną przestrzenią, symfonią
      dźwięków, wszechogarniającą ciszą...
      I byłam wiatrem. Byłam drzewem. Byłam wodą.
      Byłam ...muzyką.
    • waleria-1 Re: Mania1119 30.11.07, 14:55
      Maniu, wracaj szybciutko do zdrowia, bo bardzo mi Ciebie na forum
      brakuje smile))))))))))))))))))
      • dankarol imieninowe serdeczności 08.12.07, 01:02
        img84.imageshack.us/img84/6049/reimozartol7.jpg
        Zdrowia, spełnienia marzeń i żadnych takich nieprzyjemnych zdarzeń.
        • natla Re: imieninowe serdeczności 08.12.07, 01:15
          .............i buziaki. smile
          • malwina52 Re: imieninowe serdeczności 08.12.07, 09:47
            Niech szczęście do Ciebie płynie,
            jak szeroka rzeka,
            niech w każdej godzinie
            coś dobrego Cię czeka.
            imieniowe usciski
          • topciu Re: imieninowe serdeczności 08.12.07, 10:39
            Wszystkiego najlepszego Ciociu......
            img520.imageshack.us/img520/7751/dlacioci1ty7.jpg
            A przy okazji ... wyliż troszkę mordkę Małej ode mnie........jak ona
            mi się podooooba.....
            • regine Re: Imieninowe serdeczności 08.12.07, 10:51
              Jak najmniej trosk,
              słońca każdego ranka,
              dużo zdrowia i uśmiechu życzę Maniu smile
              @-->-->--
              @-->-->--
              @-->-->--
              • maladanka Re: Imieninowe serdeczności 08.12.07, 11:37
                Słoneczka,równej drogi, schodów z puchu łabędziego,
                zdrowia i ....romantycznego zawrotu głowy smile
                img153.imageshack.us/my.php?image=dlamanipj6.jpg
                • sagittarius954 Re: Imieninowe serdeczności 08.12.07, 12:12
                  ...a po Twojej prawej stronie
                  niech pan siada przystojny
                  i ciachami się zajada,
                  racząc Ciebie tak co chwila
                  byś słodkości też zaznała.
                  Lecz ja toast chcę tu podnieść
                  więc klikaniem kreską małą
                  wstęp oddzielam od mych życzeń
                  ------------------------------
                  Życzę Ci Kozico Miła, byś po górach nie latała
                  bo już schody ci zabrały łyk urody
                  Popatrz sobie przez okienko na te góry.
                  Jak do nizin już się stęsknisz niepomiernie
                  To zasiadaj za swym kompem i zawołaj
                  Przyturlamy ci pejzaże znakomite
                  Przy tym pieśnią Cię uraczyć też zdołamy.
                  Dla serduszka, tej jedynej wymarzonej i wyśnionej
                  wychuchanej , wymuskanej rąk złamaniem
                  Okiem błysku zobaczonej, ust promieniem delikatnym
                  Smakowanej , ach i głowy tak nieznacznym przechyleniem
                  Jednym słowem innych życzeń podtrzymując
                  Niech Cię miłość porwie zaraz ...jeszcze chwilka smile
                  W zdrowiu pragnę cię zobaczyć
                  Jak co wieczór nam tłumaczysz
                  Zawiłośći psychologii niezliczone
                  A część szczęścia niech zasiądzie w twym portfelu
                  Pod palcami szelest miły się rozlegnie
                  Radość co niechybnie przecież
                  Zna do twarzy twej już adres
                  Niech zapuka i na stałe tam zostanie .
                  Wszystkiego Dobrego Maniusmile)))
                  To ja Sagi Ci przynudzam, lecz już koniec
                  The End piszę i wyłączam się z kontaktu smile)
                • fleur1 Moje życzenia dla Majki. 08.12.07, 16:56
                  img413.imageshack.us/img413/1905/naimieninymajkiui1.jpg
                  Ja też dołączam się do imieninowych życzeń.
                  Maju uważaj na siebie, proszę Ciebie o to.
    • mania1119 Re: Mania1119 08.12.07, 16:19
      Dziekuje Wam serdecznie-Pies Poezja Kwiaty-czgóż chciec wiecej?Jest
      świetnie a imieniny w Waszym towarzystwie sa naprawde super!Wielkie
      dzieki!!!
      • wiktoria53 Re: Mania1119 08.12.07, 16:54
        Dołączam do życzeń imieninowych dla naszej Mani. Ja jak zawsze
        powiem krótko: zdrowia, uśmiechu, radoścismile

img511.imageshack.us/img511/1821/kopiadsc04401ig2.jpg
      • czarny.humor Re: Mania1119 08.12.07, 17:52
        Maniu!
        Szybko zdrowiej.!!
        A do czasu wyzdrowienia, życzę Ci wygodnego łóżeczka i żeby Ci przy łóżeczku nie zabrakło herbatki z prądem, bo ona znakomicie wzmacnia działanie wszystkich leków i wspomaga gojenie ran. smile))
        Aaa zesztą, herbatkę możesz sobie darować. Byle prąd był!!

smile))
        • kasia573 Re: Imieninowe serdeczności 08.12.07, 21:35
          Dołączam do życzeń poprzedników: zdrowia, zdrowia, zdrowia, powodów
          do uśmiechu, spełnienia marzeń i pociechy z otaczających Cię istot
          dwu- i czteronożnych.
          • ovaka Re: Imieninowe serdeczności 08.12.07, 21:47
            ja tez dołaczam sie do wszystkich zyczeń, zdrowiej, smiej sie i
            nie spadaj juz wiecej ze schodów!
            • natla Re: Imieninowe serdeczności 09.12.07, 13:01
              Niech Ci nóżka nie puchnie…..na imieniny Maniuchnie
              • mania1119 Re: Imieninowe serdeczności 09.12.07, 16:19
                wink))
    • mania1119 Re: Mania1119 08.12.07, 22:45
      Ale jestescie kochani!Czytam sobie i myśle,ze życie jest piekne!!!

img152.imageshack.us/img152/4964/mzr3mf1.jpg
      Zyczenia od Was,tyle ciepla i serdecznosci- i Mala w portrecie
      zrobionym przez Dankarol!Naprawde mam fart!
    • sagittarius954 Re: Mania1119 11.12.07, 20:50
      Maniu Droga
      Kiedy rana Twoja sroga
      Trud Twój wielki
      Klikac do mnie
      Za życzenia ci dziękuję
      I kłaniając się tak ładnie
      Pod te szczyty dziś wysyłam
      Buziak słodki smile)
      • maladanka Hm... 28.12.07, 13:35
        Odnosze wrazenie,ze dawno na forum nie bylas.
        Prosze nie powiekszaj grona ciekawych,a wrazliwych osob,ktore
        odeszly z forum
        • wiktoria53 Maniu 04.01.08, 23:35
          Daj mi znać, czy poczta ode mnie doszła. czy przypadkiem nie masz
          pełnej skrzynki? Ciągle mi przysyłają raportysad z Manią w roli
          głównej. Wysyłam z googli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka