Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA --SIERPIEN:)

01.08.06, 20:25
a TU ..DO SERCA PRZYTUL PSA,WEZ NA KOLANA KOTA....
--zajmuje wiec wolny fotel,Bujany...
wlacze- Dziewiata Symfonie Beethovena Scherco,odlece do marzen przy
zamknietych oczach...a lyczki szampana ochlodza mnie cala...
Taka cisza i taki piekny samotny chwilkowy,lecz taki! bywa najbardziej
czasem leczniczy,gdy ...trzeba zyciowe kolejne sekundy wzmocnic czyms
nadzyczajnym....

Obserwuj wątek
    • mira54 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 20:44
      Tofiko na lyczka szampana i ja sie skusze.
      Dzisiaj jest nieco przyjemniej posiedziac na tarasie.
      Pieklam szarlotke, dla wszystkich chetnych wystarczy,
      zapraszam.
      • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 20:47
        SWzmpan szarlotka i 9 symfonia, to cos dla mnie. Usiądę z Wami
        • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:22
          Danutko, wybacz, czestuj sie ,chcesz szampanem, albo ksiazeczka zw,,piffkiem ..
          i co jest jeszcze do łasowania , wiec prosze,, keski nieduze nam nie zrobia
          wielkich zmian w cmsmileposzukamy jeszcze dobrej relaksacyjnej muzyki... Naszego
          prawdziwego wirtuoza,, Fryderyka Chopina, dobrze wieczorowa ,tez pora -slucha
          jego cudownych utworow...sierpniowy lekko mam schlodzony wiatrem wieczor,a my
          RAZEM -
          • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:28
            Toficzko dzieki za szampana z miłą chęcią posiedzę przy muzyce i odpocznę to
            całym dniu pracy.
            Mireczko i znowu zapowiada sie ciekawa niedziela.
            No to szampan w górę i za piękny wieczór.
      • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 20:54
        Mireczko, bardzo prosze, juz schlodzony , wiec jak od lat nie lykam szybko ,
        ujmuje i ogtrzewam i powoli lykam,tak przykazane na moje zaspiewane i
        delikatne glosowo gardelko...
        ale Witaj Mireczko,opowiadaj co i jak,, moze ja przagapilam ,, mysle o
        konkursie...znajdzie sie tez Ciasto , mam orzechowy tort, 3/4 tyci ,ale nam w
        zupelnosci wystarczy>>> no to za Wakacje,,Lato i Forumowiczow wszystkich,,Niech
        im ,nam wiedzie jak naj najsmile
        • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 20:59
          Danutko, nadeptalas przy upiekszaniu w domku,a tu ,tylko relaksik, i
          wypoczynek ,chcemy ,,mowimy ,niechcemy patrzymy ,a przeciez juz tak duzo o
          sobie wiemy ,,,Frywolni 50 latkowiesmile))
          zaraz a kiedy jestesmy tu na stazu a kiedy nominuje NAS Adminka Natla na
          stalych forumiarzy ,moze jakas okazja znow wpadlaby?
          Danus siadaj wlacze Cichtko i posluchajsmile Ludviga van Beethovensmile
        • mira54 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:06
          No wreszcie troszkę czasu mogę spędzić z Wami przy szampanie
          i cieście. Torcik orzechowy jest super! A szampanem wznosimy
          toaścik za "Lato i Forumowiczów".
          Konkurs mam już poza sobą,teraz oglądam go jedynie w TV "Nasz Powiat".
          Wszyscy byli zadowoleni, żaden wykonawca nie odjechał z pustymi rękami.
          Wszyscy otrzymali dyplomy, puchary i upominki. W niedzielę jadę z seniorami
          na imprezkę do Garbatki Letnisko - spotkanie integracyjne połączone z
          prezentacjami zespołów seniorów.
          • mira54 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:08
            Też z przyjemnością posłucham tej muzyki.
            Relaks jest mi bardzo potrzebny.
            • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:24
              "A nie wychlejcie wszystkiego, bo jutro mamy kolejne święto"- powiedziawszy to,
              obruciła sie na piecie i poszła w dalszym ciagu, po przerweie na reklamy,
              oglądać "Stowarzyszenie umarłych poetów" wink)
              • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:29
                Proszę derekcji, ja mogę świętować codziennie.
                • mira54 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:35
                  Danutko, ja takze moge swietowac codziennie razem z Toba.
                  Ostatnio polubilam imprezowanie.
                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:39
                    No to Mireczko nasze zdrowie i świętujmy, bo zyje sie raz
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:41
                    Ależ tu miluśko dziewczyny,Tofiko zostało jeszcze troche szmpana? Jak miło
                    Mireczko,ze wpadłaś do nas /zapracowana dziewczyno/ kawalek torta też sobie
                    zjem a co mi tam!!!!!niech sie młodzi odchudzają,Danutka odpoczywaj po cięzkim
                    dniu pracy,pyszny torcik a symfonia uspokaja i nastraja sentymentalnie.
                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:44
                      No to świętujemy,należy się nam a co!!!! Koniecznie trzeba oblać nowe
                      sierpniowe otwarcie gawiarenki,coś słyszałam,że jutro znowu mamy balangę????
                      Nasze zdrowie dziewczyny!!!!
                    • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 22:02
                      Helenko, jest szampan,schlodzsony, nawt dzis pomyslalam ,czy ma mi w domu
                      nabierac waznosci , zanose go gawiarenki,
                      i dobrze , teraz mamy czym zycie forumowe postawic jeszcze bardziej , w
                      pozytecznosc pospolita,
                      Widzicie ksiezyc???
                      bo ja nie, ale slucham podarowanej kasety ,, wloski jezyk .. mowiono
                      mi "piekny ksiezyc, "--Bella Luna," nie potrafie , przeslac WAM, wieczorkiem
                      wszystkie naraz posluchlibysmy , razem w tym samym czasie..fajnie?
                      Kolejna kolejeczka do ksiazeczek.... i karteczka zaliczona,"verte"
                      A B Y S M Y!!smile))
                      • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 22:06
                        Toficzko dzisiaj u mnie pada, ale wczoraj księżyc był piękny. Masz rację
                        jeszcze jedna karteczka za piękny księżyc. A muzyka płynie z głośników.
                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 22:54
                          Ja też nie widzę księżyca,pada i bardzo dobrze a za chwilę to nic nie będę
                          widzieć,tak się opiłam szampana,żyje się raz!!! jeszcze po jednym i odjazd do
                          spankasmile))))))
                          • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 23:02
                            Helenko, jak to odjazd, a kto na jutrzejsza dżampreze spr czy w drewutni
                            ksiazki zostaly wyokladkowane, kto podpisy grawerowane naklejii tytuly? nie
                            mozna na polki wstawiac niezaksiegowanych,,,
                            juz momencik , i wszystko jak powinno juz przygotowane czeka..
                            Natla zainspirowala ... ,, cos bedziesmile
                            • krista57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 08:56
                              Witam serdecznie!Stawiam kawe i rogaliki ze swiezutkim dzemikiem wisniowym.
                              Gawiarenka ożyła,trawa prawie zielone,listki na okolicznych drzewach błyszczą
                              w słońcu,zwierzaki szczęsliwe i skore do powitań.
                              Wszystko to za sprawą nocnych opadów.
                              • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 09:23
                                Krystynko,super, pedze do spraw,
                                wroce wszystko wyprobuje do sytasmile
                                Ach ,juz mi slinka.. cieknie...smile
                                • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 16:04
                                  Witam , dawnom tu nie była , a milutko tu. Przyniosłam ciacho drożdżowe z
                                  morelkami .Proszę się częstować.
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 16:39
      Józefino dzięki za pyszne drożdżowe z morelkami a do tego Kundzia zaparzyła
      świeżą kawę, więc zdrowie Leontynii.
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 17:05
        Udało Ci sie ciasto Józefino,pychotka z kawą a to dzisiaj nasza Leosia ma
        święto Danutka?
        • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 21:37
          Chodzcie, juz chodzcie tu,
          wczoraj z Helenka drewutnie w zastepstwie za Wojka sprawdzilysmy,
          jest czym sie goscic i zdrowko , odczytac Naszej Grazynki.
          Wiem ,ze mam racje, jeszcze muzyczki citke do atmosfery uroczystej i
          Hulamy,, bo jak nie przyjdziecie zaraz,
          to WAM zaspiewam cos,, innego niz mam na mysli...
          Stol z wiktualami jest, jak dobrze bedziecie wpatrywac , to juz degustacja
          pojdzie w ruch,," Stoliczku nakryj sie....jest!
          • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 21:44
            Hej Marylko widzę, że już wszystko przygotowałaś do balu, to może przeczytajmy
            jedną stroniczkę za zdrowie solenizantki
            • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 21:47
              Natychmiast Dankarolciu,
              pod te zin\mne nozki, to ? o zubrach poczytamy,
              Pomyslnosci i radosci, sto lat naszej ..Grazynce...
              chodzcie bo juz spiewam!no!

Hulali w Opolu i pili kako,, nie hulali wcale po kakao, i jak wam teraz?smile
              • tesunia Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 21:52
                hej babeczki!!
                co tak swietujecie??czy to Grazynki sie dzis opija zdrowko??
                zatem wznosze toascik za wszelakie pomyslnosci dal Nich.....kiss
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 21:56
      Tesuniu dzisiaj obchodzimy urodziny Leontyni
      • tesunia Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 22:04
        acha...........,
        wiec zdrowko Leontyni trza przechylic,
        dobrze,ze juz noc,dobrze bedzie sie zasypialosmile)
        • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 22:36
          Alem się dziś naczytała,aż mnie oczy bolą.Uciekam oblucji dokonać i w pościeli
          się zanurzyć, niestety dziś sama.Dobranoc moje miłe.
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 23:12
            Całe szczęście,że jeszcze zdążyłam na jednego,trzeba wychylić za zdrowko naszej
            Leontyniismile)))
            Zdrówko Twoje Leosiu.
            • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 23:20
              Zdrowie Leontyni.....niech Jej gwiazdka pomyśloności........no to cyk. smile
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 23:29
                Koniecznie na drugą nogę,co by Leontynia prosto chodziła i ja teżsmile))))
                No to cyk.
                • ania091951 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 05:20

W termosie zostawiam Wam goraca kawe do kawy swieze buleczki maslame.W sloiku
                  pyszny dzem truskawkowy oczywiscie z Aldiego sprawdzony gwarantuje ,ze jest
                  pyszny,o zapomnialam jeszcze o smietance do kawy SMACZNEGO dobranoc
                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 09:48
                    Aniu dzięki za kawę pyszna
                    • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 09:59
                      No to ja sie rzucam na kawę z bułeczka maślaną i dżemem. Udało Ci się Aniu
                      śniadanie wink)))
                      Pieeeesy......idziemy!
                      • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 11:07
                        kawa, to moj ratunek ,dzis,
                        obudzilam sennie,szyja dziwnie chrum chrum robi,
                        i jak ja teraz pooogladam za...

na materac pod brzozki i regenerujace cwiczonka,
                        a pozniej wielokrotny (tam i spowrotem )przeplyw basenu
                        styl 'zabki, troszke kraul,chiba plecki najwiecejsmile
                        • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 13:50
                          Wpadłam na drugą kawę. Toficzko jak tam ćwiczonka? Czy jeszcze jest to chrum,
                          chrum?
                          • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 14:00
                            Pijesz na drabinie? Tylko tam nie czytaj, pamiętaj wink))
                            • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 14:18
                              Czytam przy komputerze, spoko
                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 16:31
                                Witajcie,przyszlam wypic z Wami kawę,posiedzieć pod brzózkami,odpocząc a może
                                uda sie drzemka? chociaż 15 min.Tak mnie dzisiaj sen morzy cały dzionek.
                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 17:17
                                  Rany!!! Tofiko,gdzie się podziewasz? cwiczysz czy pływasz w basenie Ciebie
                                  niema,może zajrzć do drewutni?
                                  • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 18:16
                                    Wszystko , naopak,
                                    mi sie dzis wiedzie,
                                    Ja WIEM ... Wczoraj , bedac za spraweczkami ,
                                    1) deszcz - dosc mocny
                                    2) potworny gorac
                                    3) powtorka deszczu z wichrem ,bylam troszke ogrzana ,
                                    Zawialo .podwialo zawialo, bol glowy,,uaaa
                                    Dzis pol dnia --spanko,
                                    Kawa !!!!!, proby jeszcze kolejne ustawienia sie w pioniesmile)))))
                                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 19:36
                                      No to gąrąca herbatka z prądem Tofiko i łóżeczkosmile))))))
                                      • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 21:43
                                        Herbatka, a co tak "cieniutko dziewczyny" ? Co tak cieniutko ?
                                        Szampana stawiam,na powitanie, do tego winko, oryginalne, z limitowanej serii,
                                        gruzinskie, czerwone, w/g pijacego podobno niezłe smile)
                                        Wiec do "roboty" !!!
                                        • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 21:50
                                          Sierpień miesiącem bez "czytania" podobno.No to kawusia też pychotka.Przycupnę
                                          sobie w kąciku i odpocznę.
                                          • krista57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:01
                                            "Mlody" dal sie odgonic od komputera tylko dlatego,ze go poprosilam i
                                            przekupilam.Chcialam zobaczyc co na forum.
                                            Uprzejmie donosze,ze jestem na kilkudniowym wypadzie w bardzo atrakcyjnym miejscu
                                            i po kolacji na tarasie ;szaszlyki,steki,wino i piwo do wyboru.Na koniec ciasto
                                            z wisniami.Zapraszam!
                                            • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:31
                                              Przyniosłam tort urodzinowy dla Omegi333, może zostanie wink))
                                              img182.imageshack.us/my.php?image=10006572ee.jpg
                                              A pilnujcie, żeby się porządnie wkupiła. wink
                                              • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:35
                                                Miałam iść spać,ale jak jest tort to mowy nie ma.Poproszę kawałek/w myśli mam
                                                ogromny/torcika.
                                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:45
                                                  Oczywiście Reniu,ze wypije za Twoj powrót szampana i winko Józefino co Ty
                                                  mówisz sierpień bez czytania? nie da rady!!!! za powrot Reni trzeba wychylić
                                                  lampkę szampana,koniecznie!!!
                                                  Krysiu baw się dobrze,fajnie że do nas zajrzałaś.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:48
                                                    Reniu za Twój powrót, to i szampana i winko i drewutnianke jestem gotowa
                                                    wyczytać. A tort wypróbowany dobry
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:55
                                                    Oj, tort z chęcią, nie pamiętam kiedy jadłam ciasto sad
                                                    Więc cały kawał poproszę, a co mi tam smile)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 23:01
                                                    Danutka jakby co trza pomóc w drewutni to wiesz...ja bardzo chętnie pomogęsmile))
                                                    Zdrówko Reniu,za szczęśliwy powrót do domku,ja tez skuszę się na kawałek torta
                                                    z orzechami mniam...mniamm..
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 23:03
                                                    No to za zdrowie Reni i pysznego tortu kawałek poproszę, ja chciałam
                                                    powiedzieć, że to mój ulubiony wink
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 23:04
                                                    Jesteś kochana Aniu,ale ja dziękuję wczoraj robiłam na obiad naleśniki z serem
                                                    i zupę owocową z wiśieneksmile)))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 23:05
                                                    O naleśniki też zjem, bo lubię baardzo, ale nie mam czasu teraz robić. Dzieki
                                                    Aniu
                                                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 23:37
                                                    Aleście są......przecież zjadacie Ani obiadokolacje. A w ogóle co to za
                                                    podżeranie o tej porze.....potem lecicie do klubu "Tyci" wink)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 23:41
                                                    Ja tylko torta zjadłam malutki tyci...tyci..od szampana i winka tez się
                                                    tyje?wink))
                                                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:58
                                                    Ciiiii Danusia.....nie chlap tym wypróbowanym tortem.......wink)
                                                    Za powrót Reni, to ja nawet Szan.Pana poczytam, tylo za chwile, bo pies mi juz
                                                    prawie kompa podsiusiuje wink))
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 23:56

Niech sie kobitki czestuja ,moze dla mie zabraknie i nie bede musiala zagladac
                                                    do Klubu Tyci
                                            • mira54 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:34
                                              Reginko z przyjemnościa napiję się z Tobą szampana
                                              i poprubuję winka, które przywiozłaś.
                                              Krysiu, wypadu Ci zazdroszcze, baw sie dobrze!
                                              • ania091951 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:59
                                                A moze ktos ma ochote na nalesniczki z twarogiem.Prosze sie czestowac
                                                • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 23:02
                                                  Naleśniczki, owszem, ale zostawię na śniadanko. Lubię podsmażone na maśle z
                                                  ubitą śmietaną z cukrem i kawałkami brzoskwiń.
                                                  Do kawy porannej, przysmak jak nic smile
                                                  Dziękuję Aniu smile)
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 00:35
                                                    kusicielki , no owszem winka na sen ..solo dzis , od Reginki wypijesmile
                                                    ale nalesniczki,no nie!smile
                                                    do 21 , tylko mi wolno,jesc, no gora do 19, ale nie da sie tak!
                                                    Spij Reginko, ksiezyc by Cie nie budzic tez zasnie,
                                                    dobra poukaladalam WAS do snu , ide i ja w piernaty chrapacsmile
                                                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 05:43
                                                    Pogadałbym... ale Wy spicie ...smile
                                                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 09:55
                                                    Trzeba było nas obudzić, a nie marudzic wink)
                                                    Ale kawę mogłeś zrobić........jednak chłop to chłop.....tylko by wiersze pisał,
                                                    a o naszej kawie nie pomyślał......brzydal jeden wink
                                                    Ooooooo, kundziu, dzięki. Kochana dziewczyna jesteś.....jest, jest, pyszna
                                                    pachnaca kawa z ekspresu. Donoszę bułeczki i lece w plener. Żyć sie chce smile
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 12:59
                                                    Przyszłam na drugą kawę,zaraz muszę lecieć do kuchni,wprawdzie obiad mam tylko
                                                    musze dogotować ryż czy makaron,ale posiedzę chwilkę z kawą,tak tu przyjemnie i
                                                    cicho fajnie się tutaj odpoczywasmile)
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 21:57
                                                    DZis wczesniej nie zagladnelam bo komp ,mi nie logowal ,do Gawiarenki,
                                                    ale taka ciszaaaaaaaaaa, chrapki zwierzatek i pomrukiwania slychac, Kundzia i
                                                    Wietek z kurami poszli spac,,
                                                    Co sie stalo? co sie stalo? wczoraj przegaduliliscie za mocno? i chrypki
                                                    dostaliscie,
                                                    Przejde z pieskami, spacer przed snem to , samozdrowie.
                                                    zaraz wrocimy...
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 22:46
      Późno, bo późno, ale wreszcie zezłolik pozwolił mi cokolwiek napisać na forum.
      Z rozpaczy, że dzisiaj żadnego miejsca w statystyce nie zajmę, chyba coś
      przeczytam.
      • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:05
        Danutko, dlaczego mnie nie obudzilas, wrocilam ze spacerku i chyba zdrzzemnelam
        w fotelu.. ale przenosze do wlasciwego loza,, no to drepce....
        • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:07
          Toficzko może zaśpiewać Ci kołysankę.
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:18
            No to zaśpiewmy Tofice Danutka co?
            Ach śpij kochanie,jeśli gwiazdkę z nieba chcesz-dostaniesz
            Ja Ci wszystko mogę dać,więc dlaczego nie spać.
            Ach śpij bo właśnie,księzyc ziewa i za chwilę zaśnie trala..la...
            smile))))
            • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:20
              tylko musimy cicho śpiewać, żeby Toficzki nie obudzić.
              • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:28
                Moje spiewanie WAM............a kukusmile
                Czar ogniska

Przygasa ognisko, otula je mgła, a E a
                Świerszcz na swych skrzypeczkach a E a
                Nocny koncert gra.
                A więc wszyscy razem zawtórujmy mu.
                Dobranoc, dobranoc, pogodnego snu.

ref. I zatoczmy kręgiem koło A7 d
                Rzućmy czar w ognisko. G C E
                Niech się spełnią nam marzenia, a d
                Niech się spełni wszystko. E a
                Żeby jutro było słońce,
                Ptak mógł w gniazdo wrócić,
                Żeby wierzba nie płakała,
                Przestała się smucić.

Wygasło ognisko, jeszcze w oczach blask,
                Senne drzewa szumią,
                A my jeszcze raz
                Zanućmy cichutko, zawtórujmy im.
                Dobranoc, dobranoc, niech się dobrze śni. "

autor slow nie zniany
                • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:31
                  Toficzko tak pięknie zaśpiewałać, że aż mi sie łóżko zaczęło podobać, chyba
                  powiem dobranoc.
            • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:21
              smile))))))))))))))))))))))),
              slicznie, uslyszalam i przybieglam posluchac
              Dziekuje...
              w duecie WAm tak ladnie sie spiewa, pieknie
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:21
        U mnie zezłolik buszował po południu,ale pogoniłam go w diabły,Danutka nie
        przejmuj się statystyką,zajełaś pierwsze miejsce w malowaniu mieszkania,to
        kawał dobrej roboty.
        • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:23
          Helenko???? a jak to sie go tak goni?????
          mozesz podpowiedziec?
          Dam Ci Drineczka, zebys zdradzila tajemnice pokonania wredoty?
          Danuko ,tobie tez, prosze, na frasunek za znikniecie zezlolika machniomsmile
          • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:27
            Masz rację Toficzko, za przegonienie zezłolika.
            • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:30
              Danutko, Helenko, jak na jednek nodze pogonimy?
              to jeszcze zeby sprawnie go na zawsze pogonic , niedobrego obibasa, a juz ,...
              A Bysmy....po drugiej karteczcesmile
              • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:32
                Ostatnia karteczka żeby nie wrócił szybko
                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:37
                  A powiedzialam do niego tak''o zesz Ty w mord..kopany w ząbek
                  czesany,ty....ty....no!!! i poszedł sobie na szczaw.
                  No to ja tez jednego do... dosypiacza i kierunek łóżkowicesmile))
                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 05.08.06, 10:57
                    No i co, jeszcze śpicie po tych dosypiaczach? wink)
                    Ja poproszę o jednego, dużego, czarnego odsypiacza, moze byś z mleczkiem.
                    • ania091951 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 05.08.06, 13:25
                      Wlasnie wstalam robie kawe kto ma ochote na kawke
                      • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 05.08.06, 13:56
                        Jaaaaa, tylko pamiętaj, żeby była poobiednia wink
                        • ania091951 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 05.08.06, 14:02
                          Postawilam ,a wypijecie kiedy bedziecie mialy ochote sie napic smietanke tez
                          stawiam
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 05.08.06, 14:05
      Aniu dzieki za kawę, pyszna.
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 05.08.06, 18:48
        Natluś coś Ty,kto spał? ja już od rańca wyruszyłam w trase z moim panem,nie
        dawno sciągnelismy na chatę i teraz chętnie napiję się kawy,zostało jeszcze
        trochę?
        Przyniosłam jabłuszka z działki/papierówki/cały koszyk,stawiam na stole.
        • krise1 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 06.08.06, 20:12
          img310.imageshack.us/img310/2012/palfruitky5.jpg
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 10:40
      A kto pozabijał gwoździami drzwi do gawiarenki. Biedne zwierzaki nikt ich nie
      głaskał już tak dawno. Dobrze, że chociaż Kundzia im jeść dała. Zaparzyłam
      kawę, bo z diety wynika, że mogę ją pić i zabieram piesy na dłuuuugi spacer.
      • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 11:08
        Piję kwausię poranną, przed chwileczką wywlokłam się z łóżka, śniadanko już
        czeka. A zwierzaki faktycznie samotne. Dzięki Danutko za kawę, i że pomyślałaś
        o zwierzakach smile
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 12:12
        Dzięki Danutka za kawę pyszna i bardzo potrzebna z rańca,inaczej mózg nie
        pracuje,posiedze chwilkę i do kuchni,moze pierogów podrzucę Wam na obiad co?
        Dobrze,ze zajrzalaś tutaj Danutka,biedne zwierzaki.
        • wiktoria53 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 13:36
          Proszę dziewczyny wypijcie moją naleweczkę wiśniową...szybko wchodzi w
          głowę...uważajcie...wink aha proszę też poczęstować sie kawusia i makowcem
          swieżutki...co prawda nie piekłam lecz kupiłam ale pyszny!! Ma dużo maku i tyle
          lukru...Tylko nie wiem co na to grubaski powiedzą? no ja tam jem i tyle. Taka
          okazja nie zdarza się często, a ja trafiłam 90000 post!!!
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 13:48
            To ja po pierogach,wypiję Twoją naleweczkę Wiktorio,taki rekord trzeba uczcić a
            makowca tez spróbuje a co mi tam,powtórzę za Danutką czy ktoś widział kalorie?
            Mowisz,ze w główke idzie? będzie mi sie lepiej prasowałosmile)))
            Za rekordy,za Wiktorie,taki dzień się zdarza raz,tylko raz i więciej nie....jak
            rekord,kielichy w górę,no to siupsmile))))))
            • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 18:12
              Wiktorio Twoja naleweczka to cudo, za rekord! Makowiec też pyszny. No to
              jeszcze raz za rekord. Piękny ustrzeliłaś.
              • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 18:30
                Danka! Pohanuj się......zostaw choć kieliszek.....
                Na wszelki wypadek przyniosłam martini......Twoje zdrowie Wiktrio.....iiiii.....
                na drugą nóżkę......za pracowitość Delwy.....kurcze....pierogi?
                prasowanie?.....koszmar.......
                • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 18:34
                  A właśnie, Halutka gdzie te pierogi. Wiedziałam, że czegoś mi brakuje.
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 20:03
                    Jak to gdzie? przecież przynioslam juz dawno,Natla jak sie dorwała
                    to......pewnie nic nie zostało,ale zajrzyj Danutka do lodówki w zielonym
                    pojemniku,powinny jeszcze być,wrzuc do mikrofalówki i smacznegosmile)))))
                    Prasowanie skończone!!!!!! hura...hura...
                    • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 20:47
                      No jak widzę to już po pierogachsad Spóźniłam się deczko, ale kieliszeczek, za
                      90000 Wiktorii z chęcią wypiję, ku pokrzepieniu serca...
                      Znaczy na wzmocnienie smile
                      • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 20:49
                        Reniu poczęstuję Cię kilkoma pierogami, ale tylko kilkoma, bo sama mam mało
                        • vogino55 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 22:36
                          Tylko kawę wieczorną wypiję poczytam FORUM zaznaczam FORUM nie jakąś
                          beletrystykę łapką wszystkim pomacham i już mnie nie ma .Czy dogonię stracony
                          czas niewiem?
                          Wojciech
                          • wiktoria53 Kto jeszcze czuwa? Zapraszam na ......... 08.08.06, 22:52
                            lody, pyszne lody z dodatkiem musu truskawkowego.Lody z "Zielonej Budki".
                            • dankarol Re: Kto jeszcze czuwa? Zapraszam na ......... 08.08.06, 23:07
                              Na słowo lody, to nawet komputer szybciej zadziałał. Dzięki pyszne te lody.
                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 09.08.06, 19:34
                            Znowu pustki od rana,dobrze,ze mamy Kundzie i o zwierzaki zadba i kawe nam
                            zaparzy,dzięki Kundziu,przyszłam na wieczorna kawe u mnie deszczyk
                            kropi,zrobiło się przyjemnie,roślinki i trawa ożyły.
                            Ma ktoś ochotę na szarlotkę? przyniosłam do kawy,ja tam się nie odchudzamsmile)))
                            • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 09.08.06, 21:46
                              Jakiś takiś smutny i śpliwy dzień. No i ten zezłolik....:[[[[[
                              Przyniosłam Wam melona wypełnionego martini....pychota. Może się humory
                              popoprawiają wink))
                              Ale ja chyba juz się pożegnam, bo naprwade nie da sie pisać.
                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 09.08.06, 22:08
                                Melonik z martini,no.....owszem przyda się na nerwy,może pomoże? Nie pozwoliłaś
                                go ukatrupić Natluś,to teraz nam figle płata co i rusz bestyjka!!!!
                                smile))
                                • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 09.08.06, 22:19
                                  Na melona i martini i ja chętnie się przysiąde, co z tego że już po 22:00.
                                  Dzieci śpą, wię można sobie pofolgowaćsmile)
                                  A na poprawę humorku, martini w sam raz smile)
                                  Dorzucam trochę brzoskwiń, tak podkolacyjnie smile)
                                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 09.08.06, 22:39
                                    Brzoskwinie świetnie fermentują z martini, więc się nam chyba humorki
                                    poprawią wink)
                                    Biorę zepsa i idę go odcedzic.
                                    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 09.08.06, 23:17
                                      Dziewczyny dajcie coś, może być nawet drewutnianka. Ja już mam dość. Po całym
                                      internecie mogę szaleć, mogę grać, a jak wchodzę na forum, to co i raz jest
                                      komunikat błąd internet explorer i już widzę własną tapetę.
                                      • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 09.08.06, 23:37
                                        No mnie się na szczęście tylko powoli otwiera i to nie za każdym razem.
                                        Pij Danutka, takie smutki trzeba utopić.....wink)
                    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 20:48
                      Dzięki Halutka znalazłam. Mniam mniam, jakie dobre.
                      Przytachałam cały koszyczek śliwek. Miód nie śliwki.
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 00:04
      Ale checa, zezłolik sie schlał i padł, bo mi sie otworzyło i mnie nie wywaliło.
      Zezłoliku może jeszcze coś chlapniesz?
      • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 10:02
        W ekspresie pachnąca kawa, na stole zostawiam rogaliki, a ja biorę piesy i idę
        w plener. Już mi sie znudziła walka z komputerem o przeczytanie lub napisanie
        czegokolwiek. Lepiej pogram w kulki, bo tam komp chodzi jak szatan.
        • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 10:26
          Jak wroci Danutka..mam bukiecik groszku pachnacego,zeby jej humorek przywrocic
          po przygodach ze zezlolikiem,
          wypije chetnie kawe,
          Podpisuje karteczke---"Danusi od Tofci" , bo czas mnie troszke pogania.... papa
          • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 10:39
            Piękny dzień dziś, powitało mnie słoneczko. Od niedzieli i ja pospaceruję z
            pieskiem, aż cały tydzień. Już mi go brakuje. A teraz wypiję kawusię, dziękuję
            Danutko, wytrząchnę ze 2 rogaliki i....Sama nie wiem jak dziś zacząć dzień. Po
            prostu pustka w głowie, nie wiem co robić ? Choć gdzie nie spojrzę, coś jest
            coś "co patrzy nas moje ręce ". Chyba lenistwo mi się pokłoniło smile
            • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 10:53
              Wpadłam na kawusię i się przywitać.Szybciutko i spadam do pracy ,a
              posiedziałabym z Wami.Cosik melancholija mnie dziś dopada
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 11:22
                Witajcie dziewczyny,wpadłam tez na kawę,Renia zostaw chociaż jednego
                rogalika,zarłoku jedensmile)))
                A pracy w domu jeszcze nikt Reniu nie przerobił,nie masz ochoty-nie rób
                nic,odpoczywaj,wyjdz na spacerek.Józefino to przejdzie nie poddawaj się
                melancholii,ta paskuda jak się przyczepi......to,przegoń ją do wszystkich
                diabłówsmile)))
                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 11:24
                  Danutka,Ty masz pomysła!!!!Tak jest upić zezłolika,że tesz nie wpadłyśmy na to
                  wcześniej???
                  Myślę,że jak zaczniemy go poić,sam od zwieje,gorzej jak mu się spodobasmile)))))
                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 12:13
                    Oooo, Zezłolik trzeźwieje crying(, koniecznie go trzeba upijać, permanentnie,
                    pamiętajcie. Ja mu podsuwam właśnie czysta z czerwoną kartką....całego litra,
                    zobaczymy.
                    Chlapię kawę i do pracy się biorę. Do zobaczenia wieczorem.
                    • krista57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 15:57
                      Witam wszystkich gawiarenkowiczow,wpadlam jedynie na kawę i biore sie dalej do
                      pracy.Muszę sie nieco odmłodzic tzn nowa fryzura,nowy kolor ,i inne takie tam...
                      Szykuje też żarełko ...i wyjazd jutro z rana na dłuuuuuuugi weekend.
                      Wyobrazcie sobie,ze spotykam się z ludzmi,z którymi nastąpiło rozstanie gdy
                      mielismy po 19 lat.Organizujemy taki sobie wspominki...czyli moja klasa maturalna
                      wraz z "przyległosciami".Troche się obawiam,czy oby na pewno będzie o czym
                      rozmawiacsmile)
                      Wszyscy,oprócz mnie to emerytowani nauczyciele.
                      Spotkanie pod Gorzowem Wlk w ogromnym domu na wsi!
                      • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 17:59
                        Krysiu miłego spotkania po latach, zobaczysz będzie wesoło.
                        Przyszłam coś przeczytać, bo vet zdarł ze mnie 70,- chyba przestanę sie
                        przejmować zwierzakiem i przestanę bywać w tak drogim lokalu.
      • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 10:09
        Hej! Wpadam na chwilę, ale na herbatkę. Jakieś małe śniadanko i zajęcia
        czekają, ale jak się ktoś "szlaja", jak powiedziałyście, to czasem musi
        popracować. Miłego dnia! Pogoda niezła, ale jakaś nostalgia...bo
        atmosfera "poletnia". Ptaki już tak nie śpiewają, słońce słabo grzeje...
        Dobrze, że nie pada.
        • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 10:34
          Kasiu a zostało jeszcze trochę tej herbaty? Ja też lubie dobra herbatę, bardzo
          chętnie sie napiję, przed zaplanowana pracą. Już dziś piętek pracy dużo, a
          chęci ani ani. A może lepiej pobiegną z piesami na spacer
          • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 10:56
            I poleciała. No to ja kawę ranną Kundziu poproszę. Wyspałam się od 2:30 do 10:00
            z półgodzinną przerwą na manewry psa. Musiałam z nim o 4-tej wyjść i się
            okazało, ze siusianie do tak tylko przy okazji......zaczynają sie psie manewry
            czyli wąchanie śladów i czytanie listów zostawionych przez panienki....
            Myślałam, że go zabiję wink))
            • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 11:25
              Ja już po kawie, ale posiedzę, posłucham pięknej muzyki, którą dostalam na
              płycie. Czy słyszycie ten jazz ? To moje ulubione kawałki smile
              Pogoda po nocnej zlewie, może byc, nie za gorąco i pachnie cudownie, sosnami,
              które wokół mojego domu rozsiewają cudowny zapach.
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 13:03
                A ja wpadlam na kawę,Kundiu bądz tak miła proszę o dużą kawę z
                mleczkiem,posiedze chwile i do kuchni,kurcze u mnie zaczął padać deszcz a
                miałam ochote pojechac rowerem na zakupy,odłoże sobie tą przyjemność na inny
                dzień.
                • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 18:35
                  Mimo wieczornej prawie pory , kawe jeszcze wypije nabrac kondycji , do
                  wieczornych powitan gosci...
                  A WAM , tez zostawiam herbatke z cytrynka i kawe, moze tak bezkofeinowa, co Wy
                  na to? na pocieszenie szarlotka z bardzo slodziutkimi papierowkami ,
                  czestujcie sie prosze, aha, gdyby komus glod dokuczal wstawiam kotleciki
                  ziemniaczane z sosem grzybowym , delikatne, bo inaczej apetyt wzrasta,
                  pobiegam ze zwierzatkami , bo zapomna ze ja istnieje,,juz: tup tup,
                  a kto tam jeszcze komarow niebojacy chlapie w basenie????/
                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 18:44
                    To ja !!! "Wrzucono" mnie do zimnej wody, żebym ochłonęła. I dziweczyny pomogło
                    jak nic smile Teraz arbata(jak to mój teść) mówił, z rumem, żebym kataru nie
                    dostała. Jeszcze mi tylko tego brak i jeszcze czegoś..smile
                    Byłby zestaw cały. Ale należy mi się. Delwuś wypijesz ze mną, zawsze we dwie
                    raźniej. A szarlotka super, od lat nie widziałam już papierówek. Tobie to
                    Marylko dobrze, u nas na targu tych jabłek nie widać. Wyginęły, wyrodziły się
                    drzewa, czy już nie sadzą ?
                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 18:47
                    Szkoodaa, że nie wiedziałam o kotlecikach. Nie miałam dziś czasu ani sił
                    gotować i pobiegłam do "Pierożka" na pierogi z jagodami( nie słodziłam!)
                    A teraz jestem po herbatce i, niestety, sporej ilości słodkości. Musiałam!
                    A herbatkę wolę bez cytryny. Sok z cytryny mogę bez dodatków...
                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 18:48
                    O Toficzko nie miałam dzisiaj czasu gotować, to od razu sie poczęstuję się,
                    tymi kotlecikami z sosem. Pychotka dzięki, a teraz kawa wieczorna i można
                    zaczęć odpoczywać. Idę zobaczyć, kto tam sie tapla w basenie.
                    • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 19:19
                      Reginko, Ty chlaptusio jedna, ja juz straz chcialam wzywac, dobrze, ze sama
                      wyszlas, jaka zachecona do kopieli obok gawiarenkowej ,smile)
                      Jesli takie szybcitkie spotkanko ,to tylko milutko poczytac w szacownym
                      Towarzystwie,
                      szarlotka z czerwonych papierowek ,a zolciotkie dorzucam pojesc kto sobie
                      zyczy... Witajcie Dziewczynki , smacznego zycze... dopijam kawusie , bo to byl
                      czas, malenkiej przerwy w zajeciach domowych..

• del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 20:53
                        Kotleciki grzybowe,kurcze,nie odmówię sobie takich smakołyków,Tofiko jesteś
                        kochana,zaraz potem kawa i ciasto,no i oczywiście lampeczka winka z Reginą
                        wypije,Danutka dołączysz do nas na winko? kto jeszcze chce winka,nie martwcie
                        się dziewczyny,mam mały zapasik,nie brakniesmile))))
                        • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 20:56
                          A ja mogę się dołączyć? Może zasnę i po nocach nie będę buszować w necie. A
                          jaki rodzaj winka?(podszkolę się może)
                        • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 20:59
                          ja sobie własnie sącze v. białe pod krewetki po tajsku, co je sama sobie
                          zrobiłam. Jak nie zeżre wszystkiego, to jutro zaprosze sasiadow smile), bo
                          zrobiłam b.dużo...to takie z mlekiem kokosowym, kolendrą , kuminem, chutney'em,
                          limonkami, itd.
                          Pierogi też zrobiłam ( Regine wie coś o tym ) ale pierogów żałuję i sasiadom
                          nie dam. Taka wredna jestem.
                          ---
                          in vino veritas
                          • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:10
                            Też bym nie oddała pierogów, ale krewetki, owszem, WSZYSTKIE.
                            Bo te oczy, mnie przerażają. Czy te oczy umią kłamać ? Chyba nie... "
                            Białawe sączę i szukam towarzystwa do saczenia...Bo jak tu do monitora pić,
                            wpadnę w nałog, jak nic ...A do tego leje jak z cebra. Nic tylko wysączyć i
                            lulu...
                            • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:17
                              a tu nie pada ...surprised
                              p.s. a te pierogi ostatecznie super wyszły mi, że tak nieskromnie zapodam smile)
                              • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:28
                                Przedwczoraj, na Woli lało ja z cebra, a u mnie ani grama, cóż i tak bywa...
                                • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:30
                                  Jutro ja się biorę za pierogi, do tego barszcz czerwony, powitam dzieciaki z
                                  Kijowa, ukraińskim daniem. A co mi tam, nich się cieszą, że tu i tam ta sama
                                  kuchnia. Zjedzą bo bardzo lubią smile
                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:38
                                    Padalcowa,naprawdę jestes wredna,nawet po jednym pierożku nie dasz????
                                    smile))))))
                                    A ja sączę czerwone,jestem już dawno po kolacji a co jadłam na kolację?
                                    no,wiedziałam,że zapomnę co jadłamsmile))))
                                    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:39
                                      del.wa.57 napisała:

> Padalcowa,naprawdę jestes wredna,nawet po jednym pierożku nie dasz????
                                      > smile))))))
                                      > A ja sączę czerwone,jestem już dawno po kolacji a co jadłam na kolację?
                                      > no,wiedziałam,że zapomnę co jadłamsmile))))
                                      Nie dam !!!! nie oddam pierogow !! Poszli won wink
                                      • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:41
                                        Może chociaż jeden pierożek.
                                        A wino to też czerwone teraz sączę. Wasze zdrowie i za pierożki.
                                        • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:45
                                          Danutka, no coś Ty, to profanacja pierogów....
                                          Czerwonym winem, pierogi, no coś Ty. A też jak zrobię nie dam, bo dzieciaki
                                          zjedzą wszytkie smile)
                                          • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:51
                                            Straszne to, to i dobrze, że mam czerwone wino jak nie ma pierogów/ Będę
                                            musiała sie zabrać też za pierogi, ale ja sie podzielę. a co mam takie miętkie
                                            serdce wink
                                            • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:55
                                              Moje serce ostatnio stwardniało. Zrobiło się jak kamień, bo stwierdziłam, że
                                              niektórzy też mają twarde serca...Ale pierogów zawsze robię więcej, żal mi Ci
                                              się zrobiło, to Ci podrzucę, tylko nie do czerwonego wina.
                                              Do czerwonego barszczu, oszem smile
                                              • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 22:19
                                                Czerwony barszcz też lubię, ale będę miało dopiero jutro. Jakoś wieczorem nie
                                                mam ochoty na barszcz tylko na wino wink A na pierogi czekam i z góry dziękuję
                                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 22:30
                                                  Ot,wredny Padalec,egoistka jedna,pochwalila się,smaku narobiła i jeszcze
                                                  krzyczy do nassmile)))
                                                  chyba siem z żalu upije a to wszystko przez Ciebie Padalcu jedensmile))
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 22:46
                                                    Barszcz Danutko też będzie jutro. Dziś nic nie gotwałam, co ja głupia jestem.
                                                    Sobie nigdy nie gotuję . Barszcz i pierogi jutro.
                                                    Tylko białe wino sobie przygotuj, do tych pierogów smile)
                                                    A Ty Helenko, nie krzycz tak na Padalcową, nie jest wredna, ale pierogi dały
                                                    jej w kość. Może da, jak nie po jednym to po dwa smile)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 22:55
                                                    Ja nie krzyczę na Padalcową,to Ona na nas krzyczy i odgania od
                                                    pierogow,czytałaś? Stare baby tak mają Ona dobija setki a na starosc
                                                    to..to..chytre jak diablismile)))
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 23:06
                                                    Witajcie ,,,nie,nie, nie wina nie pije dziś serio.Po winie jestem gadatliwy i
                                                    całą noc gadam do siebie(wink)) rano jestem niewyspany(sad((( i by nie
                                                    zasnąć,muszę sie napić wina,potem gadam i gadam.Jak juz mi zaschnie w gardle
                                                    znowu pije wino,,,,,,,,,,,nie, nie
                                                    ale sie nagadałem (wink))
                                                    Wojciech
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 23:09
                                                    Reniu białe juz przygotowane czeka.
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 23:16
                                                    Wojtku, witaj !!!
                                                    Białego Ci nie damy, bo my Damy smile)Jak sam piszesz po białym mógłbyś się
                                                    wygadać. Więc leć no któraś do Drewutni, coś Wiojtkowi na ząb przynieść, niech
                                                    se chłopak "poje" smile)
                                                    Bo "wygłodniały", jak wilk w Bieszczadach smile
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 23:24
                                                    Hmmmm coś z Drewutni mogę cyknąć ale musi być lodowate wolę mieć angine niz kaca
                                                    (wink)) no to Cyk za Wasze zdrowie i dobre samopoczucie (smile))
                                                    sie chyba zapisze do AA wrrrrrrrrrr
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 23:44
                                                    Podaj namiary na AA, bo też coś ostatnio nieźle mi idzie...smile)
                                                    Nie zapomnij! Ale wolę cieplejsze...
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 12.08.06, 00:38
                                                    O!!!coś zimnego tu dają? ja tez poproszę odrobine tego zimnego specyfiku,może
                                                    się wreszcie doczekamy jakiejś koszuliny czy ordera za to pijaństwo,tfu...co ja
                                                    gadam za pierwsze miejsce w czytaniu książeksmile))
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 12.08.06, 00:42
                                                    Ale wybierz dobrą "lekturkę" do poduszki smile
                                                    Horror moze Ci się trafić a zimnego nie pij, bo anginę złapiesz, a kaca
                                                    szybciej wyleczysz .
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 12.08.06, 00:44
                                                    (wink)))) hehehehehehe i jak tu nie zajrzeć na koniec netowej bieganiny,,,,
                                                    Dobrej nocy szszszszszszszsz i juz mnie nie ma ,,,,,,,,
                                                    wojciech
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 12.08.06, 00:51
                                                    No widzisz Wojtuś za mało było za mało,zaciąłeś się przy szszsz jeszcze po
                                                    jednym i pojdzie Ci gładko dalszy ciąg tego szszszła dzieweczka do laseczka.....
                                                    smile))))
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 12.08.06, 00:53
                                                    Cicho wszedł, swoje zrobił, i cicho wyszedł, ale jak wychodził, szkoda, że nikt
                                                    nie widział tylko ja smile) Ech, Wojtuś, Wojtuś, cichutki, spokojniutki, ale swoje
                                                    zrobił smile)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 12.08.06, 01:03
                                                    Zaraz,zaraz co Wojtus tam narozrabiał? zrobił swoje?? Reniu....no dobra już
                                                    milczę nic nie słyszałam,nic nie widziałamsmile)))))
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 12.08.06, 16:33
                                                    Co to taka cisza,jeszcze nikogo na kawie nie było? Kundziu,zwierzątka
                                                    wybiegane,nakarmione? to pięknie,dzięki o i kawusia zrobiona,jestes
                                                    niezastąpiona Kundziu,czasem dobrze Ciebie zbesztać odrazu widać zmiany.
                                                    Usiądę sobie pod brzózką z kawą,ciasto mi się piecze,podrzuce Wam za chwilę
                                                    jabłecznik,napewno znajdą sie ochotnicysmile)
                                                  • p.a.d.a.l.c.o.w.a sukces 12.08.06, 18:13
                                                    stać mnie już tylko na takie " sukcesy ".
                                                    Po 8 miesiącach umyłam dwa okna. Trzy nastepne czekają.
                                                    Smutne, lecz...niestety...prawdziwe.
                                                  • del.wa.57 Re: sukces 12.08.06, 18:44
                                                    Padalcowa okna nie zając a zdrowie ważniejsze,tutaj gdzie mieszkam znam takie
                                                    rodziny gdzie okna myje się raz w roku,góra dwa i to nie ze względow
                                                    zdrowotnych,poprostu mają taką /taktykę/
                                                    A to rzeczywiście sukces,że mogłas umyć te dwa okna i nie smuć się z tego
                                                    tytulu Padalcu kochanysmile
                                                  • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: sukces 12.08.06, 19:04
                                                    del.wa.57 napisała:

znam takie
                                                    > rodziny gdzie okna myje się raz w roku,góra dwa i to nie ze względow
                                                    > zdrowotnych,poprostu mają taką /taktykę/
                                                    To im powiedz, że ich b. lubię smile) moja krew !!!
                                                    A ty Delwo, jesteś kochana, takie dobre słowo wiele znaczy, podnosi mnie na
                                                    duchu...bo ja już dawno zwatpilam, że sa jeszcze Ludzie na tym świecie. A odkąd
                                                    u Was bywam, to widzę, że się jednak myliłam....
                                                    >
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 12.08.06, 19:26
                                                    Ciasto przyniosłam,jest ktoś chętny,szarlotka udala mi się jest pyszna!!!
                                                    Częstujcie się kochani,kawa i herbatka świeżo zaparzona-smacznegosmile))
                                                  • maladanka Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 12.08.06, 19:57
                                                    jejku, jak mi się tęskni za dłuższym posiedzeniem z Wami ale jak bum cyk cyk
                                                    nie mogę!
                                                    Tak mysle,że w listopadzie to nadrobię, bo do listopada to grafik wypisany, a
                                                    własnie listopad jest bardzo forumo-przyjazny.
                                                    Pozdrawiam, stawiam winka gąsiorek 5-litrowy przywieziony tydzien temu ze
                                                    Słowacji i jak to Słowacy mówią: "niech sa patrzi" - co nie oznacza,że mamy
                                                    patrzeć na to, tylko to odpowiednik naszego proszę, smacznego, służe itp...
                                                    No to na zdrowie! Trzymajcie się !
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 12.08.06, 21:04
                                                    Wracam, popijajac kawę, do mycia okien. Mieszkam na pierwszym piętrze, okna
                                                    myłam. ze 3 miesiące temu. Teraz też się "przymierzam", ale jak pojada
                                                    dzieciaki. Ostatnio, stwierdzam, że świat nie stoi na porzadkach. Kiedyś, o
                                                    matko jak latałam ze ściereczką. Teraz jakoś "opadły mi skrzydła". Choć jeszcze
                                                    czasami, mam "porządkowe" zrywy. Ale nie przeszkadza mi bałagan, nie lubię
                                                    kurzu. Do bałaganu, przyzwyczaiłam się , cóż mieszkanie moje, to "dworzec
                                                    autobusowy", "przystań", do której zawijają dzieci, znajomi dzieci, no i moi
                                                    znajomi. Mieszkanie jest małe, dzieciaki jeszcze się nie wyprowadziły, do tego
                                                    pies i kot. Więc co ja tu będę o porządkach.
                                                    A dobrzy ludzie, uwierz P.a.d.a.l.co.w.a, sa , są . Takie dobre duszyczki,
                                                    które warto czasami "zauważyć" i nie "jezyć się". Też znalazłasm, nawet kilka,
                                                    tu na forum. Nie mówiąc o realu. A "stroszyłam " się 3 lata...O młodości nie
                                                    wspomnę, pracowałam zawsze z Aniołami, kochanymi ludzmi. Z . którymi do dziś
                                                    mam kontakt, ale zbyt daleko mieszkają. Ale spotykamy się , jak jest wtedy
                                                    wspaniale smile) Ale ja jakoś zawsze miałam szczęście do dobrych ludzi, pomocnych,
                                                    przyjacielskich. Nigdy się nie zawiodłam. Tylko te 3 lata "siedzenia w swojej
                                                    skorupie", dały mi nieźle w kość.Ale to był mój wybór. Teraz mogę otwarcie
                                                    ppowiedzieć, że bardzo zły.Ale może tego potrzebowałam, teraz inaczej, patrzę
                                                    na różne rzeczy. Raczej chodzę teraz w "różowych okularach" smile)
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 12.08.06, 21:05
                                                    Ale ,mnie wzięło na wynurzenia...smile
                                                    A nic nie piłam oprócz kawy, i szarlotki Helenki smile
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 12.08.06, 23:08
                                                    A w szarlotce nie było grama alkoholu,zapewniamsmile)))))))
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 13.08.06, 16:35
                                                    Był, nie był, ale czułam się jak po 2 dobrych, mocnych drinkach smile) Nie wiem,
                                                    czym, Ty zagniatałaś to ciasto Helenko. Może Płyny w butelkach Ci się pomyliły
                                                    i dodałaś jabłecznoka przedniego smile). Jeszcze teraz szumi mi w głowie...A może
                                                    to z innego powodu smile)Ale dziś upiję się z zięciem, mam powody, tak powody są
                                                    aby upić się smile)))A m dużo nie potrzeba, korek powacham i już po mnie smile)
                                                    Teraz tylko kawa, kawa, dużo kawy, juz 2- gą dobę, śpię tylko po 2 godziny.
                                                    Padnę jak mucha, razem z wnusią o 21:00.
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 13.08.06, 16:36
                                                    Co tam Twoje zapewnienia, sprawdź przepis smile)Na pewno "Jabłecznik"....smile)
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 13.08.06, 17:20
                                                    A jest jeszcze ta szarlotka, to ja sprawdzę, bardzo chętnie.
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 13.08.06, 19:58
      Szarlotki nie ma, ale może chociaż "Herbata" jest
      • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 13.08.06, 20:22
        Jest, HERBATA, Danutko. A z cytryną czy bez ?smile
        Bo ja lubię z cytryna, właśnie dostawa świeża przyjechała z Kijowa. mówię Ci
        cymesik a do tego z lodem. Rozgrzewa jak nic smile
        Wróciłam z pieskiem ze spaceru. Zwierzyniec w domu, w pełnym tego słowa
        znaczeniu. Dwie kotki, jedna się schowala, bo zlękła się "nalotu", przybyszów,
        druga zwiedza swoje stare kąty. Niczego i nikogo się nie boi. Za to psina
        zestresowana, bo ruch na osiedlu, wszystkie dzieciaki na deskorolkach. Epidemia
        jakaś, czy co ? Tam w Kijowie w spokojnej dzielnicy mieszka psina, dzieci nie
        uświadczysz, tylko dorośli, urzędnicy i auta. A tu wrzawa, szum, bo jest
        ciepło, deszcz przestał padać, więc towarzystwo wyległo, na uliczki małego
        czteroblokowego osiedla. Dzieciaków tu masa, bo same młode małżeństawa. Ale nic
        to, swoje miejsca Fuksik poznał smile)
        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 13.08.06, 20:46
          Jak to nie ma? jest specjalnie dla Ciebie Danutka zostawiłam kawalek
          szarlotki,wczoraj nie było Ciebie w gawiarence i jak mi powiesz,że zrobiło Ci
          się wesoło(po zjedzeniu) to ja już nie wiem??????
          Mnie też cóś było wczoraj wesoło,czyżbym rzeczywiście pomyliła buteleczkismile)))))
          Ot,skleroza!!!
          • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 13.08.06, 20:51
            A nie mówiłam, że coś nie tak było z tą szarlotką smile)) A nie mówiłam...
            Na drugi raz, okulary na nos i dokładnie czytaj, co jest napisane na
            etykietkach smile) Albo nie czytaj i piecz z tym "Jabłecznikiem" dalej.
            Oj dobra była ta "faszerowana szarlotka". Do dziś kręci mi się w głowie smile)
            No i Danutce wesoło do dziś, bo HERBATY już szuka smile)
            Podaj przepis, może sama coś takiego wykombinuję...smile))
            • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 13.08.06, 21:11
              Halutka, piecz takie szarlotki częściej, ona jest baaardzo dobra na humor. No
              nie wiem, czy potrzebna mi jeszcze herbata.
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 13.08.06, 21:28
                To swietnie dziewczyny,warto się czasem pomylić,Reniu jaka jest proporcja-nie
                pytaj,chyba na okosmile)))
                A kto by tam pamiętał!!! przeciez to wczoraj byłosmile))))
                A mnie bardzo miło Dabutka,ze moja szarlotka poprawiła Ci humorsmile))
                Skończyłaś już malowanie Danutka?
                • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 13.08.06, 21:40
                  Jeszcze po kawałku szarlotki.
                  Zostało mi wymalować drzwi, ale najpierw szklarz sie kłania, bo jakiś czas temu
                  ktoś wyszklił szybę w drzwiach.
                  No to co z tą szarlotką?
                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 13.08.06, 22:01
                    Szyba wyszklona, a szarlotka zjedzona, spóźniłaś się Danutka. Więc pędzel do
                    ręki i maluj.. smile Oby tylko nie po szybach. Szarlotkę Helenka podrzuci znowu w
                    sobotę. Ale mogłaby wcześniej, bo "zejście" miała piorunujące, działanie też smile)
                    Może da się upprosić i nas środę coś wykombinuje, w środę mam czas
                    na "smakowite wypieki" Helenki smile)
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 13.08.06, 22:14
      Halutka, a wiec masz zadanie. Tylko, żeby ta szarlotka była i miała duuużo tego
      w środku. żeby było jak po dobrej lekturze.
      • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 13.08.06, 22:31
        Ale Cię Danutka wzięło, na tą szarlotkę, a zwłaszcza, na to co "w środku"..
        Ja nie mogę, już prawie szłam do łazienki a tu temat "szarlotkowy", nadal na
        tapecie smile)) Nie uśniesz chyba dziś...smile)
        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 13.08.06, 22:37
          Dobra,namówiłyście mnie,macie szarlotke na środę,jutro kupuję''dodatki''do
          mojej magicznej szarlotkismile)))
          Kurcze,a jak przecholuję z''wkładem'' muszę sobie przypomnieć proporcjesmile)
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 13.08.06, 22:41
      Reniu ja tak tylko na środę zamawiam, bo dzisiaj to już mam dość walki z
      komputerem. Żeby coś napisać muszę po sześć razy wchodzić i sie logować.
      Jutro od rana będę robiła porządek. Jeśli mnie nie będzie, to znaczy wyrzuciłam
      komputer przez okno.
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 13.08.06, 23:06
        Danutka,nie wyrzucaj,postrasz go trochę,albo pogłaskaj,kurcze,przyda się
        bestia,kto mnie będzie uczyc???
        smile))))
        • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 14.08.06, 12:56
          Ależ pusto....Biała Dama zacznie u nas w dzień straszyć....wink
          Dobra, robię kawę, może komuś zapachnie. ....kundle, lecimy....aha, jeszcze pół
          tortu lodowego do kawy zostawiam, jest w lodówce.
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 14.08.06, 13:08
            O super,dzięki za kawę Natluś,przysiądę chwilkę i do kuchni,wlecę póżniej.
            Rany,Danutki nie ma,czyżby wyrzuciła kompa bez oknosmile))))
            • krista57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 14.08.06, 13:49
              Do Natli kawy dokładam sernik pieczony inaczej,czyli biszkopt przekładany serem
              na gorąco z wisniami parzonymi sposobem Reginy.
              Danutka kompa nie wyrzuciła,mignęła dzis na ggsmile))
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 14.08.06, 16:44
                Ale kusisz Krysiu tymi smakołykami,to się poczęstuje do kawy a odchudzanie
                zostawiam innym jak pisałaś w /dzis mam ochote/ jasne na starośc wysuszymy się
                na wióry,ja też sie nie mam zamiaru odchudzać.Pokazała się Danutka? no całe
                szczęście,to napewno zajrzy i do gawiarenki.
                Jesteś już w domku Krysiu?
                • ania091951 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 15.08.06, 20:51
                  Jak tu pusto. Moze na kawe juz za pozno ,ale moze ktos bedzie mial ochote napic
                  sie zielonej herbatki.Stawiam na stole w termosie a sama ide gotowac obiad
                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 15.08.06, 23:17
                    Oj, pusto tu dziś faktycznie...Wszyscy na grzybach, czy co ?
                    Posiedzę chwilkę, po 2 spacerach z dwoma pieskami i uciekam do łóżka.
                    Zimny wiatr, czyżby to już koniec ciepełka ? W polarze nie było mi wcale za
                    ciepło..
                    • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 15.08.06, 23:26
                      Reginko, no to trzeba skoczyć do drewutni się rozgrzać.......ja lecę z psami, a
                      Ty przynieś wojtusiowy nektar...ok?
                      • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 15.08.06, 23:46
                        Gdzie ten nektar, sama nie wiem, ?
                        Klucza od Drewutni nie mogę znaleźć, Wojtka nie widać...
                        Lezę do łóżka, wino wcześniej, leki teraz i może się rozgrzeję... Ale
                        najbardziej chyba przyjemnymi wspomnieniami. Jest ich trochę, może to pomoże
                        na "dołek" i zimno...
                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 16.08.06, 11:34
                          Szkoda,ze mnie wczoraj nie było i Danutki,juz my mamy/swoje/sposoby na
                          Wojtusiową drewutniesmile)))))
                          Kawa zaparzona,zwierzaki biegają w ogrodzie ja biore kundle i biegną na
                          spacer,zaraz...zaraz powoli,gdzie tam pędzicie...
                          Potem biegną do kuchni gotować obiad i piec obiecaną szarlotkęsmile))))
                          • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 16.08.06, 12:16
                            Helenko czy szarlotka będzie "nadziewana", tym czymś ? To już piszę się na
                            wielki kawał. Wpadnę wieczorkiem, jak się uda smileZ pieskiem spacer zrobiłam,
                            posprzątałam. Na forum pourzędowałam.
                            Dopijam kawę , przygotuję następne zdjęcia i bieg do kuchni. Dzieciaki chyba
                            przyjadą wygłodniałe. Dziś na obiad zupa pomidorowa z ryżem. Na drugie kluski
                            śląskie. Krótko i na temat. Wszyscy lubią.
                          • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 16.08.06, 20:43
                            No i gdzie ta szarlotka? crying(((
                            Nic się z Wami nie da zrobić.....biorę klucz do kłódki z wiadomego mi miejsca
                            i idę po zapasy do drewutni. Dziś chyba tylko drewutnianka nam mże pomóc...wink)
                            Kundle!....wysiusiamy się po drodze....to znaczy wy....
                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 16.08.06, 21:24
                              Jest,jest ze specjalnym dodatkiem,także nie musisz biegac do drewutni
                              Natla,Renia jak ostatnio zjadła kawałek to chodziła jak...nakreconasmile)))
                              Proszę bardzo jest szarlotka i swieża herbatka z cytryną.
                              • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 16.08.06, 21:45
                                No dobra, dawaj tę zakrapianą szarlotkę........wink)
                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 16.08.06, 21:59
                                  No i.....działa? czy musisz całą blaszkę zjeść?
                                  smile))))))))))
                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 16.08.06, 22:06
                                    Dawaj Helenko, tą szarlotkę z "nadzieniem". Nic tak dobrze mi chyba nie zrobi,
                                    jak ona. Już raz pomogła..smile
                                    Może teraz przed snem jeszcze. Jak myślisz, pomoże ?
                                  • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 16.08.06, 22:12
                                    Ja tez, chce.... szarlotki nadzwyczajnej ,leczacej ...WSZYSTKO!
                                    mnie ma uleczyc nadpracowitoscsmile
                                    bo koncze nadal [pracki w kuchni, pijac tak pozno kawe..tzn mlekooooooooo i
                                    tyci kawy..
                                    poki spakuje to polnocka napewno mnie dzis zalapie,
                                    a jutro o tej porze do WAS odezwe juz z Gdanskasmile
                                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 16.08.06, 22:26
                                      Juz raz Ci pomogła Reniusmile)))
                                      Bierz ile chcesz,albo nie,zeby Ci nie zaszkodziłasmile)))))
                                      Natla tez chce spróbować i Tifika,mówię Wam,ma specyficzny smaczek
                                      mniam...mniam...a jak sie wesoło po zjedzeniusmile
                                      • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 16.08.06, 22:41
                                        a to takie efekty,....smile)))))))))))
                                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 16.08.06, 22:51
                                          Dokładnie Tofiko,po mojej szarlotce każdy ma uśmiech na twarzysmile)))))))))
                                          • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 16.08.06, 22:54
                                            Teraz wiem, czemu się tak chichram (hichram, chihram, hihram) wink))
                                            • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 16.08.06, 22:56
                                              Piesy!....lecimy na ostatni spacerek.
                                              • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 16.08.06, 23:50
                                                i gdzie tak dlugo spaceruja,
                                                Natlus TY zapatrzylas w gwiazdy spadajace..
                                                to ,niech spelniaja Ci te marzenia..........a pieski
                                                dotlenia za wszystkiee czasy.
                                                • ania091951 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 17.08.06, 01:00
                                                  Nie zalapalam sie na ta pyszna szarlotke.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 17.08.06, 10:23
                                                    Aniu,napewno jeszcze jeszcze został,chyba,że dziewczyny wszystko zmiotłysmile))
                                                    Ja zaparzam świeżą kawe,podrzucam ciasteczka kruche i biegnę z pieskami
                                                    pobiegać.
    • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 17.08.06, 21:35
      NO moje kochane wpadłam tu z moim tortem śmietankowym.Dziś obchodzę 30 rocznicę
      mojej pracy zawodowej i czas spędzam z Wami.W pracy torta nie dostaną ,bo i
      jubileuszówki nie będzie.Trochę przykro.Komu kawkę i torcika?
      • ania091951 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 17.08.06, 22:11
        Ja chetnie ale jestem na diecie .Wszystkiego Najlepszego z okazji jubileuszu
        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 18.08.06, 14:34
          Całe szczęście,ze się załapałam na tort Jozefiny,pychotka z kawą/właśnie swieżą
          zaparzyłam/gratuluję Jozefinosmile))
          Dalej piesy,biegniemy na spacer.Wpadnę tu jeszcze na kawałek torta jak nie
          zjedzą,może schowam sobie,tak na wszelki wypadeksmile))
        • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 18.08.06, 15:16
          Józefinko tort jest wspaniały a i książeczka interesująca, moje jubileuszowe gratulacje
          • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 18.08.06, 15:47
            Rany, Józefino....30-tkę tylko masz na karku...super wink))
            Torta zjem z przyjemnoscią, choćby na złość tym w Twojej pracy, bo jak sądzę,
            nie wesoło Ci tam wychodzi.......taki czasy. Daje sobie więc dyspensę i wcinam,
            poki Delwa wszystkiego nie zmiecie i nie pochowa.
            A tak swoja drogą, nie wystarczy Ci JÓzefinko 30 lat? Nie mozesz im pokazać
            ogona? smile
            Twoje jubileuszowe zdrowie.....o, kurcze, muszę jeszcze samochód dowieźć do
            garażu, choć to tylko 100m, ale.....
            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 18.08.06, 16:10
              Dobrze,ze schowałam sobie kawałek tortu,kurcze,zapomniałam o książecce,wychleją
              wszystko,Natla jak się dorwie to.......
              Zawsze się coś w drewutni znajdzie,Danutka dokoptowała,az mi raziejsmile))))
              My juz mamy /swoje/sposoby na drewutnie psstttt,zeby Wojtek nie słyszałsmile)
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 18.08.06, 20:16
                Wpadłam coś poczytać,mam urwanie.....kurcze,sama mam czytać? nie ma chętnych
                choc jedne karteczkę przerzucić?
                Dobra sama se poczytam...O!!!!
                smile))
                • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 18.08.06, 21:30
                  Nie bąź taka Zosia samosia inni też lubią poczytać dobrą literaturę. Może małą nowelkę, bo jedna karteczka, to za mało. Będę niedoczytana
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 18.08.06, 21:41
                    No wreszcie,ktoś do towarzystwa,samej żle się czyta,no to za jubileusz
                    Józefiny,zeby jej przykro nie było Danutkasmile))
                    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 18.08.06, 21:44
                      Za jubileusz. A jest jeszcze kawałek tego pysznego tortu?
                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 18.08.06, 21:48
                        Jasne,że jest schowałam bo Natla by wszystko zeżarła,choć Danutka podzielę się
                        z Tobą,tam w kąciku w lodowce.Zdrowie naszej jubilatki smile))
                        • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 18.08.06, 21:51
                          Jubilatko Twoje nieustające zdrowie. Pamietam czasy, kiedy do jubilatów derekcja z kwiatami latała.
                      • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 18.08.06, 21:49
                        O byłabym zapomniała, przyniosłam lody wiśniowe z wiśniami taką duuużą paczkę, bo dooobre.
                      • krista57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 18.08.06, 21:49
                        Mlo,ze jestescie!
                        Razem z płytką ze zdjeciami dostarczono mi rowniez nalewke z aronii,jest
                        smaczna,prosze wypijcie ze mną!
                        • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 18.08.06, 21:52
                          Tego jeszcze nie czytałam, ale bardzo chętnie spróbuję. Twoje zdrowie Krysiu
                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 18.08.06, 22:06
                            No to zdrówko Krysi no i co z tymi zdjęciami Krysiu?
                            A swoją drogą ciekawa ta nowelkasmile))
                          • vogino55 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 18.08.06, 22:16
                            Też chce tej nalewki z aroni by zdrowie Jubilatki wychylić,,,,,,bo ta nalewka
                            to zdrowia dodaje i %%%% tu o aroni

www.resmedica.pl/zdart7999.html
                            to na zdrowie i CYK
                            • krista57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 18.08.06, 22:48
                              No...juz prawie wypita!
                              Helenko zdjecia zamiescilam w 3 wątkach ...ale male jakies takie...buuuuuuuuuu!
    • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 17.08.06, 22:09
      I co nikt nie zaszczyci mnie swoją obecnością.Sama torta będę musiała zjeść?No
      trudno,moze ktoś wpadnie pod moją nieobecność to proszę się częstować.No i
      zostawiam też książeczkę do poczytania.
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 20.08.06, 14:42
      A co yu yak pusto i cicho, nikt w basenie się nie tapla, nikt zierzaków nie czochra. Kawa stoi i nie ma chętnych, Pewnie wszyscy w plener pognali zbierać grzyby. Wypiję kawę i zostawię placek ze śliwkami, może wieczorem będzie ktoś chętny,
      • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 20.08.06, 15:04
        No przecież nie bedę do wieczora czekać...allllle pyszny placek....oooo, masz
        Babo plaaaaceeeek!!!
        Kawę wyżłopie trzecia juz, bo coś ciśnięcie atm. dziwne rzeczy ze mną
        czyni......spaaaaaaać....nie!, kawa i na basen.
        Danuśka , dzię, ki za przewietrzenie Gawiarenki.
        • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 20.08.06, 16:18
          Ja również nie odmówię, ale bez kawki proszę! Jestem już po jabłeczniku, a za
          chwilę idę do koleżanki. Tam też już coś szykują, ale co tam! W takim
          towarzystwie jak tu, to i tuczyć się miło!
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 20.08.06, 17:27
            Kawę,tylko kawę chcę dużą ,mocną strasznie mnie dzisiaj mózg/wali/ poszlam spac
            rano,ale wyspałam się,pogoda dziwna ciepło,ale pada i słońce swieci,za chwilę
            czarno i sypie deszcz przez 10 min, znów słońce,chyba coś z cisnieniem.
            Może kawa postawi mnie na nogismile
            • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 20.08.06, 17:39
              Kawa, kawa, kawa !!! Może być duża, po turecku, rozpuszczalna, z cukrem i
              mlekiem, bo padam na "twarz". Może być z %, wszystko mi dziś jedno.
              Aby kawa smile))
              Leżałam, czytałam, słuchałam Chopina w wykonaniu A. Rubinsteina. A teraz leci
              "The Best Smooth Jazz 3", część 1, a są jeszcze 2 . A co mi tam, na całą parę.
              Chyba niedziela smile))Sąsiedzi też lubią, bo już pożyczali i zgrywali sobie płyty.
              • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 20.08.06, 19:38
                O nie kawy wypiłam już dzisiaj tyle, że chyba czarna jestem od tej kawy, a głowa dalej ćmi.
                • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 20.08.06, 19:49
                  Może coś z ciśnieniem Danusiu, wtedy lpsza jest mocna herbata, gorzka. mi
                  pomaga, niskociśnieniowcem jestem, a do kawy, chyba już organizm się
                  przyzwyczaił.Też już 3-cią dziś piję. Zawsze tylko dwie wystarczały.
                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 20.08.06, 19:58
                    Reniu herbatę piję tylko mocną i gorzką innej nie uznaje. Mam nadziejęm, że od jutra pogoda sie zmieni i głowa przestanie boleć. No za oknem jest duszno i 28,
                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 20.08.06, 21:36
                      Wiecie co dziewczyny,juz trochę lepiej na duszy,nie jestem sama z ćmieniem
                      głowy,myślalam,ze tylko ja taka sierotka dzisiajsmile))))
                      Może rzeczywiście jakieś procenty pomogą?
                      • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 20.08.06, 22:02
                        Też mnie coś zaczęła teraz "ćmić". Może to jakiś wirus ?
                        Albo brak A...w krwi. Tak to może być przyczyna smile
                        Trzeba jak najszybciej ją usunąć. Helenko, nie masz tam gdzieś jakieś
                        szarlotki ? smile Tej z tym ponczem, czy czymś innym... nasączanej ?
                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 20.08.06, 22:08
                          Niestety,zjedzona i to chyba Natla sama zjadła(prawie) a może jakiegoś
                          dosypiacza Reniu co? chyba cos mamy w lodówcesmile))
      • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 21.08.06, 09:32
        Witam i zapraszam na poranną herbatkę (kto woli, to kawkę). Potem za jakieś
        śniadanko trzeba się wziąć. Mam jeszcze tydzień urlopuuuu! Ale trzeba po
        wojażach poharować, zakupy poczynić...
        • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 21.08.06, 10:13
          Kasiu dzięki za herbatkę, pyszna . Właśnie tego mi było trzeba.
          • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 21.08.06, 20:11
            No a teraz jeszcze jedna herbatka może z duchem i spacerek. Cisz spokój w gawiarence, to lepiej pieski zabiorę i na spacer wieczorny pobiegnę.
            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 22.08.06, 14:44
              Komu kawy,komu??? swieża dopiero zaparzyłam do tego podrzucam ''Raffaello''bez
              czekolady i pędzę z piesami,jeszcze dzisiaj nikt ich nie wybiegałsmile
              • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 22.08.06, 15:19
                Ja, jak zwykle, herbatką częstuję! Do tego kupne "Łakotki", ale setki lat ich
                nie jadłam, więc się rzucam (nie wiem, jak Wy)! I zaraz lecę do zajęć.
                • krista57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 22.08.06, 15:48
                  Do kawy też mam kupną strucle serową.
                  Zawsze to do zjedzenia jest tylko 450g a nie cała blacha smile)))))

Kto się poczestuje? Jeden kawał do kawy to 280 kcal.
                  • p.a.d.a.l.c.o.w.a do Kristy 22.08.06, 16:04
                    kiedy ten wyjazd do Z planujecie ?

• krista57 Re: do padalcowej 22.08.06, 16:54
                      Planujemy na 20 wrzesnia lub koło tego.
                      • luckanowa Do wszystkich! :) 22.08.06, 21:35
                        A KTO ma ochotę na placuszek drożdżowy z jagódkami?
                        Własny wypiek!!
                        Chętnie się podzielę, dlaczego mam sama spożywać kalorię?
                        Trzeba się dzielić ze wszystkimi i wszystkim, prawda? smile))))))
                        A więc moje miłe Panie kiedy i gdzie dostarczyć?
                        • del.wa.57 Re: Do wszystkich! :) 22.08.06, 22:08
                          Już biorę dużą porcję placka z jagodami ,co mi tam kalorie,kto by to..to
                          liczył,pyszny jest udał Ci się Luckanowa,dzięki mniam,mniamsmile)
                          • luckanowa Re: Do wszystkich! :) 22.08.06, 22:19
                            Cieszę się!!
                            Acha!! Nie zapomnij ząbków umyć!!
                            Zobacz do lusterka jak wyglądasz!!!smile
                            Jak mała dziewczynka! Cała buzia w jagodach !!!
                      • p.a.d.a.l.c.o.w.a KRISTA 22.08.06, 22:27
                        odbierz pocztę z fotką smile)
                        • luckanowa Re: KRISTA 22.08.06, 22:51
                          patrzyłam, ale jeszcze nic nie ma ! sad
                          Ale to trochę trwa!
                          Moje miłe dziewczęta muszę zmykać pod kołderkę, jutro do pracy!!sad
                          Miłej nocy!!!!!!!!
                        • luckanowa POczty z fotką nie ma ! :( 23.08.06, 19:19
                          Dzisiaj również nic! sad
                          • luckanowa Hmmm!! :(((( 23.08.06, 19:29
                            Może jestem od wczoraj z lekka zakręcona z tą fotką !!!
                            PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • natla Re: Hmmm!! :(((( 23.08.06, 20:37
                              Szcześciaro, o jakim Ty zdjęciu mówisz, bo ja nie łapię. Ostatnio mam pewne
                              braki w caytaniu forum.....
                              Na wszlki wypadek podrzucam Ci jakieś zdjecie, żebyś sie nie awanturowała. wink)
                              • natla Re: Hmmm!! :(((( 23.08.06, 20:38
                                No popatrz...pare dni braku ćwiczeń w forumowaniu i już mi sie link nie
                                wkleił......
                                img130.imageshack.us/img130/7561/img0081uj1.jpg
                                • luckanowa Re: Hmmm!! :)))))) 23.08.06, 20:59
                                  Boże, ale mordka!!
                                  A czyje to szczęście???????
                                  Dzięki za to, że się mną biedną, samotną zaopiekowałaś!! smile))
                                  I już mi lepiej na duszy! smile
                                  • natla Re: Hmmm!! :)))))) 23.08.06, 21:25
                                    To rodzinne szczescie , zamieszkałe w Gdańsku.
                                    No to na zdrowie......ja piję szpricerka z martini.....
                  • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 22.08.06, 16:25
                    Ja poproszę porcję strucli, a co tam 280kalorii.No i chętnie napiję się
                    kawy.Pycha.Coś ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu.Poleniuchuję tu
                    troszeczkę.
    • lionna Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 22.08.06, 22:11
      Drożdżowe z jagódkami ach pychotka.Mam ochotę na duuuuży kawałek.A dziś to nie
      będzie żadnej lekturki?
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 23.08.06, 11:04
      Kawa, herbata do wyboru i placek ze śliwkami. Za oknem wychodzi słońce, więc biorę pieski i na spacer.
      • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 23.08.06, 17:49
        No no sama mam uprawiać tu czytanie.A niech tam będę sobie czytać ,ale gdybym
        się lekko uśpiła to proszę o pobudkę.
        • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 23.08.06, 18:55
          Pobuuuuudkaaaaa!!!! Syawiam drinki, bo komp troszeczke szybciej chadza.
          • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 23.08.06, 19:14
            Czyżby jakaś lektura była rozdawana? Bardzo chętnie się ukulturalnię.
            • luckanowa Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 23.08.06, 19:18
              Jestem wśród swoich!!!
              • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 23.08.06, 21:39
                Poczytałam, pospałam, kawkę wypiłam może by tak do roboty troszkę?
                • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 23.08.06, 21:48
                  Robota nie zając nie ucieknie, a w gawiarence posiedzieć i poczytać sama przyjemność
                • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 23.08.06, 21:48
                  No Tyś cheba oszalała.....o tej porze??? To pora zabawy i juz mi do roboty....
                  zabawowej oczywiście wink)
                  • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 23.08.06, 22:08
                    No niestety idem na kąpiel i do wyrka.Łooczy mnie już bolą od tego ślepania w
                    monitor.A jutro prrrrraca niestety.Znałam starszą panią która na wyrko
                    mówiła " jebotko" Może nie powinnam użyć tu takiego słowa alem siem
                    naczytała.Zamykam kniżkę.
                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 23.08.06, 22:09
                    Ostatnia nowelka na dzisiaj, bo komputer wyja jak głupi i muszę go wyjączyć, żeby całkiem nie padł.
                    • luckanowa KRISTA !!!! 23.08.06, 23:11
                      Masz pocztę !
                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 18:11
                      Jak można tak zostawić zwierzaki? nikt tu od paru dni nie zaglądał,całe
                      szczęście,że Kundzę mamysmile)
                      Swieża kawa i placek ze śliwkami czeka na spragnionych,przewietrzyłam
                      pomieszczenia i przyniosłam świece,może zapalimy jak się zciemni,zrobimy taki
                      romantyczny wieczór,co Wy na to?
                      smile
                      • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 18:35
                        Może być, podrzucę coś "do poczytana", a wtedy romatycznie pogawędzimy smile
                        Nie ma to jak dobra "książka", choćby parę kartek smile
                        Do świec, mam taką antykomarową i zapachową też podrzucę, a do tego trochę
                        śliwek, które podobno wywołują dobry, radosny nastrój. Już lecę ...Zaraz
                        wrócę...
                        Już dawno mnie tu nie było wink
                        • annal74 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 18:52
                          Mea culpa , dawno nie byłam w naszej Gawiarence ; na przeprosiny usmażyłam
                          placuszki kabaczkowe , chrupiące i świżutkie smazcnego , częstujcie się do woli
                          wystarczy dla każdego .
                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 20:08
                            Dzięki Aniu za placuszki hmmmm pyszne,no to sobie dzisiaj poczytamy trochę, coś
                            ostatnio zaniedbałyśmy się w lekturze a to nie zdrowosmile)
                            • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 20:51
                              Więc, proszę muzykę ulubioną, swoją już włączyłam. Czy słyszycie
                              tego "Czarodzieja Opery", jak go nazwano. Verdi, arie
                              z "Aidy", "Rigoletta", "Trubadura" i "Don Carlosa". Czy nie piękna muzyka i
                              śpiew na romantyczny wieczór przy świecach i placuszkach Ani ?
                              Nic dodać, nic ująć, tylko zaszyć się w kąciku, zamknąć oczy i obudzić do życia
                              wyobraźnię. Miłego wieczoru, przy świecach smile))
                              • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 21:06
                                Oj jaki nastrój stworzyłyście kobietki.Posiedzę sobie w kąciku i posłucham
                                muzyki, no i poczytam nieco.
                                • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 21:18
                                  No pełnia szczęścia, muzyka, placek ze śliwkami , placuszki i do tego lektura. Czego można więcej chcieć.
                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 21:21
                                    Witaj Danuś, już się po spacerze z Lolkiem, wyspałaś. Bo ostatnio, nic tylko
                                    się dotleniasz i śpisz smile
                                    Co jest ? Humorek Ci poprawiłam ariami i muzyką ?
                                    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 21:30
                                      Dzięki Reniu za arie, świetnie sie przy nich odpoczywa, szczególnie że zały dzień malowałam przedpokój.
                                      • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 21:36
                                        Kłamczucha z Ciebie smile A czytałam, bo wyraźnie było napiszane, ze śpię i
                                        spaceruję ...Aż mi ciarki po plecach chodzą jak słucham ari z "Rigoletta",
                                        kurczę coś w tym musi być smile Muzyka nie zna granic...Bardzo lubię smile
                                        • maladanka Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 21:51
                                          a ja się do poczty rzuciłam,że Renia arie rozsyła - cofłam się w wątkach i już
                                          wiem,że to wirtualnie.
                                          Placek ze sliwkami przyniosłam taki niezawodny - mikser,garnek,składniki i 45
                                          minut w piekarniku i się je.
                                          Dobrze,że Małysz skacze to wreszcie się do kompa dostałam bo ślubny przed TV.
                                          Dla mnie skoki w lecie to zboczenie.
                                          • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 21:56
                                            Masz racje Danusiu, jak można w lecie ogladać skoki, brak nastroju. Reniu arie są dobre na wszystko, poszperałam w swoich zbiorach i też sobie puściłam. niestety nie mam tylu arii.
                                            • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 22:10
                                              Ależ tu gwarno. Aniu te placki z kabaczków przewspaniałe, tłuściutkie,
                                              chrupiące....no cudo. Były sambary, moze być samplacek Maleństwa......ale czy
                                              Wy tak za duzo tych placków nie pichcicie? Czyżby się zanosiło na mroźną zimę?
                                              Danutka, Top chodzi po mieszkaniu z rękawicą w pysku i się wybiera rzucić na
                                              krakowskim rynku Lolkowi pod łapy, no normalnie zazdrość go zżera i
                                              epitet "poczciwina" wink))) Chyba się na Owaką obraził.....wink
                                              • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 22:22
                                                Danutko, te nagrania mają już 10 lat. Na płytach CD. A krżąków czarnych nie
                                                zliczę, bo dostawałam i kupowałam tego masę. Adapter tylko do kitu. Ale mam
                                                prawie całą klasykę, na płytach. Muzyczna moja rodzinka smile) Siostra, szwagier,
                                                córka ich i reszcze też nic nie brakuje, stąd te zasoby... Siedzę ze
                                                słuchawkami na uszach, Małysz skacze, z Wami klikam, placek śliwkowy
                                                Małejdanki, popijam niedopitą popołudniową kawą.
                                                Żyć nie umierać, tylko komputer obciążony na maksa. Ale to nic, lubię
                                                słuchawki, już późno, a nie wiem czy wszyscy sąsiedzi też lubią to co ja smile
                                                W dzień gram dość głośno, ściany grube smile)
                                                • annal74 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 22:34
                                                  Posiedzę w kątku słuchając muzyki i rozmyślając nad zbliżająca się wielkimi
                                                  krokami jesienią . W powietrzu już nią pachnie, ranki mgliste i chłodne , dni
                                                  krótsze ,słoneczko zachodzi wcześniej , lato wtym roku było upalne lecz dla
                                                  mnie skończyło się na początku sierpnia.
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 23:35
                                                    No ja nie! Ja widzę lato! I chcę je widzieć i czuć jak najdłużej! O jesieni
                                                    pomyślę jesienią! Lata, lata chcę! Tylko wtedy naprawdę żyję!
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 23:44
                                                    Kasiu, dziś mieliśmy lato jeszcze, wczoraj też, z burzą popołudniową.
                                                    Ale jesień się zbliża, nie zatrzymasz, ani nie zmienisz pór roku smile))
                                                    A jesienie mamy też piękne, czego Ci życzę smile)
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 23:48
                                                    Wiem, wiem! Potrafię docenić ich urok. Ale po jesieni jest zima, a ja nie lubię
                                                    marznąć, krótkich dni, wyślizganych chodników, "iścia" do pracy po ciemku lub
                                                    takich powrotów z pracy...
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 10:41
                                                    Dzisiaj niedziela, słoneczko niech wszystkim świeci. Kundzia zaparzyła pyszną kawę i herbatę. Ja przyniosłam placek z wiśniami i mus jabłkowogruszkowy. Psy wybiegane, koty wygłaskane, żółw duma nad sałatą. Wypiłam herbatę i biegnę zaglądnąć do garów. Muszę szybko zrobić obiad, bo po południu w odwiedziny z Lolkiem idziemy.
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 10:46
                                                    To Lolka wyszykuj, wyszczotkuj, bo piękny z niego "chopak". Miłego popołudnia smile
                                                • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 22:35
                                                  Natlo pociesz Topa, że Lolek idzie zawsze na ugodę, no chyba, że trafi na szczeniaka. Zgodzi się odstąpić nadany mu tytuł.
                                                • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 26.08.06, 22:42
                                                  Reniu chyba mój komputer pada właśnie dlatego, że za dużo go wykorzystuję do słuchania płyt. wink
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 10:49
                                                    Zostawiam Wam do kawusi i herbatki weselnego torta -oszczegam jest bardzo
                                                    slotki
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 10:50
                                                    nie slotki tylko slodki
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 11:03
                                                    Aniu może być nawet słotki, najważniejsze, że jest pyszny. Dzięki zaraz objem się.
                                                  • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 11:31
                                                    Aniu pycha ten torcik.Pożrę ten kawałek i pędze do gotowania obiadu, goście
                                                    się zapowiedzieli.
                                                  • annal74 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 11:47
                                                    Torcik nie dla mnie , bo jestem z tycich odchudzających się ale cieszy aura ,
                                                    która odrana słonkiem obdarzyła moje miasto , hajda do lasa!
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 17:18
                                                    Ależ tu bylo wesoło a mnie nie było,ale załapałam sie na weselnego torta,że
                                                    słodki to nic popiję winem wytrawym mniammm pysznysmile)
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 20:39
                                                    Się wyspałam, z książką na nosie. Teraz kawę piję spokojnie z winkiem. Mogę
                                                    klikać całą noc..Chyba deszcz naciągnie, czy co, że tak mnie obłożyło.
                                                    Moze ktoś dołączy, do wyspanej ?
                                                  • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 22:31
                                                    No ja taka wyspana nie jestem ,ale jutro mam popołudniówkę więc mogę pospać
                                                    dłużej.Poproszę winka.
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 22:41
                                                    Mam nadzieję, że mały trójkącik zostawiłyście dla łakomczucha! Gdzie on jest?
                                                    Herbatkę już mam.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 23:19
                                                    Renia gdzie to czerwone he? ja tez chce,meczę sie tutaj z plikami muzycznymi to
                                                    lampka czeronego dobrze mi zrobi i dla Danutki też polej,to znaczy no....jedna
                                                    karteczke wieszsmile))))
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 23:26
                                                    Raczą się, raczą... Nareszcie ten kawałek znalazłam! Idę zrobić nową herbatkę.
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 23:27
                                                    Pyszny!!! Bardzo dziękuję!
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 23:38
                                                    Już przynoszę, przepraszam, żewcześniej nie mogłam, i że butelka niepełna...
                                                    Ale upiłam trochę. A co czasami trzeba, poprawić sobie nastrój smile
                                                    img20.imageshack.us/img20/7408/winoczerwonery0.gif
                                                    Więc pijmy, bo wyparują promile. Choć niewiele ich tam jest ...
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 23:39
                                                    Kasiu jak robisz herbatkę to jedną więcej proszę. O czerwone jedna karteczka dobrze mi na umysł zrobi.
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 23:44
                                                    Proszę bardzo! Mam nadzieję, że moc dobra.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 23:46
                                                    O świetna dzięki Kasiu
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 23:50
                                                    Ja tez chcę herbatke Kasiu z /prądem/ może byc tylko nie wysokie
                                                    napięcie,kurcze,bo mnie kopniesmile))
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 23:52
                                                    A czerwone pyszne Reniu,my juz z Danutką po małej lampce jesteśmy,ale naprawde
                                                    małej repeta wskazanasmile)
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 27.08.06, 23:54
                                                    Oj wskazana , wskazana, ta repeta
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:02
                                                    Kurcze,może pifko??
                                                    img166.imageshack.us/img166/4755/pic0003hf6.jpg
                                                    Ale buteleczke tez znalazlam,bo to Rewni juz się skończyło
                                                    img166.imageshack.us/img166/8015/peychaudoy1.gif
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:03
                                                    Sorka,Reniu,zmieniłam Ci imiesmile))))
                                                    Wcale dużo dzisiaj nie piłam.
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:05
                                                    Może być, z serkiem żóltym, lubię podgryzając, popijać smile
                                                    Ale mieszanka wybuchowa na noc ...No nie, a szampana nie będzie...???
                                                    Najprędzej usypiam po bąbelkach. A, że dziś walnęłam sobie niezłą drzemkę w
                                                    dzień, więc posiedzę, przy piwku i winie smile
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:07
                                                    Na Drewutnię mnie Helenko nie przerób smileBo zapasy na wyczerpaniu.
                                                    Wojtek nie kwapi się z uzupełnieniem, do zimy powinien zdąrzyć...smile)
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:04
                                                    Wasze szczęście, Dziewczyny! Bo byłam już wylogowana, gdy zaczęłyście prosić!
                                                    Niosę, niosę. A dla mnie winko jest? Muszę pędem, bo idę spać. Jutro do pracy
                                                    po urlopie!
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:06
                                                    Miłej pracy Kasiu , a winko zawsze jest
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:08
                                                    No to dzięki! Pobedę tu jeszcze chwilunię... Tak sobie wczoraj pomyślałam, czy
                                                    ja przypadkiem nie zasłużyłam na "Złotego Częstochowskiego Ryma" za te
                                                    moje "naprędkie" rymowanki?

• del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:09
                                                    Kasiu to dosypiacza i kierunek łóżeczko,lepiej będzie Ci się spało,tylko nie
                                                    zaśpij do pracysmile)))
                                                    Miłego poniedziałku Kasiusmile
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:12
                                                    Myślę Reniu,ze Wojtek nie będzie taki i zaopatrzy drewutnie w odpowiednie
                                                    opały,myśli teraz,liczy ile? czego? a podobno będzie długa i sroga zimasmile)))))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:16
                                                    Bez drewutnianki ciężko bedzie przeżyć zimę.
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:12
                                                    Dzięki miła Helenko! Zaraz idę! Jeszcze chwilkę!
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:16
                                                    Cześć, Dzieczynki! Idę pod prysznic. Dobranoc! Pięknych snów po tych
                                                    specyjałach życzę.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:19
                                                    Spij słodko Kasiu,my tez zaraz się zwijamy,oj,będzie się spało po tych
                                                    dosypiaczachsmile))
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:19
                                                    Mnie już głowa zaczyna boleć!
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:21
                                                    Teraz już definitwnie: dobranoc!
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:23
                                                    Helenko, bo musisz patrzeć pod koła dlatego Wozu nie widzisz..smile)
                                                    Spróbuj jadąc, spojrzeć w górę, wtedy zobaczysz...smile)
                                                    Albo my Ciebie w rowie smile) Ha, ha, ha..Ale widok byłby, alw Wielki Wóz byś
                                                    zobaczyła na 100% i tysiące gwiazd smile)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:27
                                                    Dzięki za życzenia/dobra kobieto/ kurcze,jak bym w niebo spojrzała jadąc
                                                    rowerem,ło,matko nie tylko Wielki Wóz,Reniu to byłby wielki guz,albo
                                                    kilkasmile)))))
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:30
                                                    Jestem dobra, aż do bólu, nie narzekaj...Źle Ci nie życzę, ani nikomu, to nie w
                                                    nie moja natura.
                                                    Przepraszam, ale Wielki Wóz to jet coś !!!
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:40
                                                    Wiem,że żle mi nie zyczysz Reniu,lubimy żarty i smiech i bardzo dobrze,no to
                                                    pojdym i do spanka bo mnie już głowa opada na klawiaturesmile))))))
                                                    Nasze zdrowie dziewczynysmile
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:44
                                                    Rany co ja wypisuje dzisiaj po jednym miało być,to znaczy ,że pora spaćsmile))
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 00:47
                                                    No to po jednym smileI do łożek, bo po dwóch nie trafimy ...smile)
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 09:44
                                                    Kundzia już posprzątała, zwierzaki też wyprowadziła, nawet kawę zaparzyła.
                                                    Delektuję się smakiem porannej kawy i patrzę na niebo, które już od rana
                                                    zasnute jest chmurami. Nic tylko książka pod nos i koc...
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 10:39
                                                    Kundziu dzięki za kawę, to słoneczko jakoś nie może przebić się przez chmury. Reniu może jakaś muzyka na dziś? Może wtedy słoneczko choć na chwilę do nas sie uśmiechnie.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 16:37
                                                    www.mivzakon.co.il/fun/flash/music.aspx?m=470
                                                    Podrzucam muzyczkę Danuś,wystarczy kliknąc i już mamy cieplejsmile))
                                                    Kundiu,kawe proszę,może postawie mnie na nogi,posiedzew chwilkę odpoczne po
                                                    obiedzie i posłuchamsmile))))
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 16:44
                                                    Coś tam włączyłam, "parkocze" mi za uszami, ale tylko radio. Wieczorkiem lubię
                                                    posiedzieć, klikając, posłuchać muzyki.
                                                    Teraz przygotowałam troszkę pozostałych zdjęć do wklejenia, z pobytu w Ławrze
                                                    Kijowsko - Peczerskiej. No i jeszcze Chernihów mi pozostał.
                                                    Obiecałam,wkleję, choć jak widać niewiele osób tam zagląda. Ale nie ważne. Nie
                                                    wszysrtkich to interesuje. A prywatnie też wyślę.
                                                    Tylko dopiję popołudniową kawę, razem z Wami i posłucham muzyki smile
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 17:07
                                                    Reniu to muzyczka na rozruszanie,pogoda do kitu,miny nie ciekawe,nastrój tez
                                                    do .....Mnie to rozbawiłosmile))))))
                                                  • annal74 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 18:16
                                                    Rozruszało mnie słoneczko i muzyczka skoczna , jestem żywczyk ; po południu
                                                    zieloną herbatkę wypiłam , popracowałam a teraz stukam w klawiaturę i pogaduję
                                                    z Wami .
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 18:54
                                                    Halutka dzięki za muzyczkę, ona nawet przywołała słoneczko. Czy dzisiaj tu podają pyszną herbatę?
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 18:58
                                                    Tak podają, zaraz lecę, ale po herbatę z wsadem rumowym, bo coś zimno mnie od
                                                    wczoraj trzęsie. Siedzę w swetrze, skarpetach. Trzeba się rozgrzać, bo może to
                                                    jakaś grypa mnie chwyta...Więc od środka zaczynam leczenie. Może pomoże, a jak
                                                    nie pmoże, to już na pewno nie zaszkodzi smile
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 19:00
                                                    Oj Reniu nie daj sie grypie. Może herbata z wkładką to najlepsze lekarstwo, bo jak nie to już sama wkładka wink
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 19:16
                                                    To ja też nie chcę byc chora i herbatkę z wkładem na wszelki....wypije,bedziesz
                                                    miała Reniu troche więcej tego wkładu?
                                                    smile)
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 19:22
                                                    Tak, wkład mam. Tylko mam już problemy, z widzeniemsmile) Bo coś mi z klawiaturą
                                                    się dzieje, znika i pojawia się. Moze potem coś jeszcze podrzucę smile
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 19:56
                                                    Oj Reniu Reniu chyba ten wkład był mocny. Ale herbata wyśmienita, ciekawe czy będzie repeta
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 20:44
                                                    Napewno będzie,Renia obiecała,zajrze tez póżniej teraz konferuje z moimi
                                                    dziecmi i nie wiem kiedy skończesmile)))
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 28.08.06, 20:45
                                                    A czy ja bym się na tę herbatkę załapała? Co my dziś jakieś takie? Mnie boli
                                                    żołądek.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 29.08.06, 10:01
                                                    Kundziu proszę o kawę, bo coś senny dzień dzisiaj.
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 29.08.06, 10:23
                                                    Ja Też poproszę o kubas, kawy. Może "obudzi" mie od środka. Chodzę coś robię
                                                    ale jak mucha w mazi...
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 29.08.06, 10:58
                                                    I dla mnie tez dużą kawę Kundziu proszę,szybko wypije i do zajęć mam dzisiaj
                                                    sporo pracy,muszę odrobić zaległośći a kawa pyszna Kundziu,dziękujęsmile)
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 29.08.06, 13:10
                                                    Oj, tak ja też siedzę w kuchni. Nie za wiele dziś czasu na klikanie. A do tego
                                                    jeszcze ciągłe polecenia: "Zaloguj się ". Szlak trafia. Tak więc wracam do
                                                    smażenia śliwek i jabłek, i do obiadu, bo garnki puste "dzwonią".
                                                    Trzeba coś jeść.
                                                    Może po południu gazeta "się poprawi" i pozwoli na posiedzenie na forum.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 29.08.06, 22:06
                                                    A mój komp na nowym stoliku zaczał latać jak rakieta. Mało tego, po wysłaniu
                                                    każdego posta informuje mnie na górze strony, że wiadomość została wysłana.
                                                    Macie to? Bo u mnie to nowość.
                                                    A teraz stawiam drinka, aby mebel się nie rozeschł wink)
                                                    Moze być martinii? Melona też Wam odrzuciłam i pijcie, aby komp długo miał na
                                                    czym stać. wink)
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 29.08.06, 22:14
                                                    Też pojawia mi się ten komunikat, dziś z rana wyskoczył. Ale co z tego, dalej
                                                    wszystko się otwiera, w żółwim tempie. Ale drinkiem chętnie się poczęstuję, bo
                                                    i pogoda "gastronomiczna", no i szkoda nowego biurka.
                                                    Niech Ci służy jak najdłużej smile)
                                                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 29.08.06, 22:55
                                                    No dobra, dzięki. A gdzie reszta? Jak na razie to zahartowana została 1 noga, a
                                                    co z trzema pozostałymi, blatem, szafką i półka? Tacy jesteście?
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 29.08.06, 23:01
                                                    Reszta śpi , snem sprawiedliwym. Cóż jaki dzień, taki i wieczór..
                                                    Tak, że nie licz na nikogo, najlepiej na siebie. Sprawdza się w 100% smile)
                                                    Uciekam, ja pomogłam przy ustawianiu biurka...
                                                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 29.08.06, 23:04
                                                    Allle...jaa, juz niemam siłły.....
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 29.08.06, 23:20
                                                    Wierzę, że nie masz..Mi też czasami brakuje ..
                                                    Co się martwisz. Jest nas trzy, wystarczy smile)
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 29.08.06, 23:32
                                                    O jak na oblewanie nowego stolika to sie zgłaszam. Może pomoże na ten wyjący mój komputer
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:02
                                                    To jak już jesteś, to się bierz za tą czwartą nogę, bo Natla nic a nic sobie
                                                    nie radzi Ja już nie mam siły smile) Bliżej do niej masz jak ja.
                                                    Do roboty Danutko, do roboty..Wprawę masz, bo już chyba remont skończyłaś ? smile)
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:04
                                                    Nie ma sprawy, a co tylko jedna noga została?
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:08
                                                    No nie widzisz ? Trzy już umocowane, ale stolik szefowej się kiwa..smile
                                                    Coś mnie "wywaliło" z łóżka, a tak się dobrze zapowiadał sen...
                                                    Ale zaraz jakiegoś "usypiacza" zażyję, może obłoży do licha..
                                                    A komputer chodzi teraz jak "lalka", może dlatego sen uciekł ?
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:10
                                                    To po jednym usypiaczu, ale masz rację, że w nocy komputer chodzi szybko. Gdyby nie to, że rano trzeba iść na spacer, pewnie siedziałabym dłuuugo w noc przy komputerze
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:13
                                                    O. której Lolek Cię wyciąga z łóżka ? Bo nasz Fuksio o 9:30, jak już wszyscy
                                                    powstają z łóżek. Nigdy nie "prosi" o wyjscie, bidula, zawsze grzecznie czeka...
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:15
                                                    Ja o 8 wychodzę, chyba, że pada to później.
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:09
                                                    Cześć Dziewczyny, dopiero tu weszłam na 5 minutek. Dzięki! Ale jak mam to
                                                    zrobić? Bo mi się poczta gazety otworzyła, ale nie mogę pootwierać tych
                                                    darów...Coś po angielsku, a ja kaleka jestem, jeśli o to idzie. Nak urs bym
                                                    chciała.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:15
                                                    Kasiu witaj może herbatkę, albo dosypiacza jakiegoś?
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:20
                                                    No dzięki! Miałam właśnie pisać, że mnie trochę ignorujecie: tort weselny
                                                    schowany- długo szukałam, o winko chyba sama poprosiłam, a wczoraj jak mnie
                                                    bolał żółądek, to nawet herbatki nie dostałam. Ja może też Was nie
                                                    rozpieszczam, ale prowadzę ostatnio straszny żywot i nie mam czasu pichcić.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:23
                                                    Kasiu wczoraj chciałam Ci zrobić herbatę, ale jak zaczął wyć komputer, to błyskawicznie go wyłączyłam i z herbaty wyszły nici smile))
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:26
                                                    A szefowa o 23:30 chciała mam tu petardę podrzucić. No i po co się pytam, co
                                                    rannych chciała opatrywać ? Sanitariuszka się znalazła. My sobie i bez petardy
                                                    damy radę smileTylko to otwieranie się gazety, odpędziło wszyskich...
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:30
                                                    A to dzięki! Dziś mnie sąsiedzi do-rozkręcą, bo imprezka na górze, ale ja
                                                    jeszcze popisać muszę.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:33
                                                    Kasiu tylko sie nie zapracuj. Pamietaj pracę trzeba szanować wink lepiej tego torta z lodówki zjedz
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:35
                                                    A to jeszcze jest? Myślałam, że zjadłam wtedy resztkę...
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:36
                                                    Kasiu zapamiętaj, że ciasta i napitków nigdy w gawiarence nie brakuje smile))
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:40
                                                    Aha! Dobrze wiedzieć! No to łyk herbatki, łyk czegoś i zmykam.
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:38
                                                    Kasiu, kończ szybko i tort i pracę. Nocą dnia nie nadrobisz, choć wiem jak to
                                                    jest. Miłego pisania. Już zmykam, a na pocztę zaglądałaś? Bo coś ci wysłałam..smile
                                                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:45
                                                    A blat? A szafka? Kąska Ty nierobie i żarłoku.....torty by tylko jadła, tylko
                                                    jadła......a popić nie łaska? Mebel ma mi się rozkleić?
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 01:39
                                                    A łyk czegoś tam - to co ma znaczyć, hę? Czy to aby nie pod adresem szafki?
                                                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 09:35
                                                    Wracam do starych obyczajów i nastawiam ekspres do kawy, bułeczki podrzucam,
                                                    świeżutkie, pachnące, masło i może .....o, dżem, szyneczka i jajka w szklance.

Kaśka, coś Ty taka nierozgarnięta. Podpadłaś. Łyk czegoś tam.....nie rozumiesz?
                                                    Jak mi sie biurko rozeschnie to se uważaj, mam blisko do Ciebie ......wink)
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 10:18
                                                    Dzięki za kawę, bułeczką też z ochotą się poczęstuję, bo takie białe i
                                                    chrupiące pieczywo już dawno nie gościło u mnie, a zwłaszcza na śniadaie.
                                                    Dzięki Szefowo, masz dobre serducho smile) Kawa, bułeczki, szynecza i jajo o matko.
                                                    Rozkosz zaczyna się na forum, bo jak ma tak być już codziennie ...
                                                    To chyba podpucha jakaś ????
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 11:15
                                                    Uprzejmie dziekuję derekcji za pyszną kawę. Bułeczki, szyneczki i jajeczka zostawiam innym.
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 12:02
                                                    Co jajek nie lubisz Danutko, bo ja przepadam smile
                                                    Mogę w każdej ilości, pod każdą postacią i codziennie. Szanowna Derekcja
                                                    wyczuła co lubię. Dziękuję smile)
                                                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 12:32
                                                    ....bo ja sama mogę nic innego tylko "jajki" wink)
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 13:29
                                                    Dziekuje za kawcie wypije i lece do pracy. Bawcie sie wesolo
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 14:59
                                                    O rany co tu siem działo wczoraj? biurko oblewałyście naszej derechtorki?
                                                    Kurcze,ale z Was nocne marki,ja nadawałam się wczoraj na przeróbkęsmile))))
                                                    Pięknie balowałyście i co główki dzisiaj nie bolą?
                                                    smile))))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 16:44
                                                    A jak główki mogą boleć, jeśli to biurko było podlewane. wink Fajny bal był.
                                                    Reniu jajka to ja w wielkanoc jadam ze smakiem, przez resztę roku tylko jeśli muszę.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 18:16
                                                    Daanuska, powinni Cie w cyrku pokazywać....jak to nie jadasz jajek....nie
                                                    rozumiem....z u p e ł n i e wink
                                                  • p.a.d.a.l.c.o.w.a do Natli 30.08.06, 18:23
                                                    Mail z priva dostalas ? Ale...ale...może mi podpowiesz - coś sie porobiło u
                                                    mnie z wejściem na czaterię. Wiele razy wchodziłam bez problemu ( zresztą nigdy
                                                    NIKOGO tam, w naszym pokoju nie zastałam ) Ale teraz , jak otwieram stronkę
                                                    czatu, to pod głównym, ogólnym paskiem mam tylko mały prostokącik z czerwonym
                                                    iksem X na środku.
                                                    Doradź mi coś Ty , albo może i ktoś inny - kto akurat to wołanie o pomoc
                                                    przeczyta. pozdrówki, Padalec
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 18:25
                                                    A zostało coś troszkę od tego oblewania he? nie schowałylyście dla koleżanki
                                                    co? jajka to ja mogę całymi garściamismile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                                    Danutka co z Tobą? tylko na wielkanoc?
                                                    smile
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 19:10
                                                    Halutka jak zwykle książeczka dla Ciebie stoi na półeczce.
                                                    Proszę bardzo możecie mnie jako ewenement pokazywać, bo ja za jajcami nie przepadam. Nie jest to moje ulubione jedzonko. Nawet na wielkanoc jem chrzan z jajkami. Na twardo mnie zatykają, sadzonych nie trawię, na miękko odpadają w przedbiegach. Może być raz za czas omlet, faszerowane, alno jajecznica z duuużym dodatkiem warzywek. smile)))
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 19:52
                                                    Natlo. Chyba Ty mnie wczoraj źle zrozumiałaś. Pytałam nie w sensie: co to
                                                    znaczy, co to jest ten łyk tylko, czy się domyślasz, że łyk czegoś to pod
                                                    mebel, że to miałam na myśli.
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 19:55
                                                    To ja poproszę o omlet z dżemem truskawkowym ...Można ? Bo nie mam sił sobie
                                                    zrobić. Sąsiadka już poszła, a ja coś bym przekąsiła. Popijać dziś nie muszę,
                                                    ksiażki też nie biorę, żadnej. Posiedzę z Wami, zawsze to raźniej smile)
                                                    Choć tak jesteście daleko, ale jednocześnie tak blisko i to się liczy smile)
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 20:00
                                                    Mam herbatki (bez wkładki na razie): ceylon, angielska, earl grey. Co komu
                                                    proszę? Do tego babeczka karmelkowa lub konkrecik; sucha żywiecka, twarożek,
                                                    pomidorki z bazylią.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 20:03
                                                    Kurcze,ale nas rozpieszczasz Kasiu,to ja się piszę na żywiecką z pomidorkiem a
                                                    do tego herbatka earl-grey,dzisiaj tez bez wkładki,czysta herbatka i tam mam
                                                    zaległości,gdzieś tam jest dla mnie odłożona ksiązeczka,może poczytam po
                                                    kolacjismile)))
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 20:04
                                                    Danutka a tą jajecznicą z warzywkami to mi takiego smaku narobiłaś,że hej....
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:20
                                                    Herbatkę i "rozkręcacza" jakiegoś poproszę.
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:22
                                                    Kasiu, nie rokręcaj się tak na noc, bo ranek Vię powita przy
                                                    pracy..Spokojnie..Mocna herbatka wystarczy, no z rumem, bo chłodnawo troszkę smile
                                                  • p.a.d.a.l.c.o.w.a z innej beczki.... 28.08.06, 20:47
                                                    uważam, że banitak ma talent literacki. Tak uanałam po przeczytaniu jej watku
                                                    o czapce - niewidce. Wasze zdanie ?
                                                  • jozefina33 Re: z innej beczki.... 28.08.06, 22:04
                                                    Nie umiem ocenić ,czy ma talent literacki.Mnie w każdym razie podobało się i
                                                    przeczytałam z zainteresowaniem.
                                                  • regine Re: z innej beczki.... 28.08.06, 22:08
                                                    Wszystkie wpisy Banitki, są bardzo interesujące. Pisze ciekawie i ze swadą.
                                                    Więc jeśli by chciała, czemu nie. Nie widzę przeszkód. Choć na forum mamy kilka
                                                    dość zdolnych osób, piszący pięknie.
                                                    Nie wiem czy publikują gdzieś swoje pisanie.
                                                    Np. Toskania, Graga221. Pięknie opisują swoje podróże smile
                                                  • del.wa.57 Re: z innej beczki.... 28.08.06, 22:21
                                                    Zgadzam sie z Toba Padalcu,Joasia ma talent i ''ręke do pióra''
                                                  • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: z innej beczki.... 28.08.06, 22:43
                                                    del.wa.57 napisała:

> Zgadzam sie z Toba Padalcu,Joasia ma talent i ''ręke do pióra''

ano, ano...ma kobita ability - i już.
                                                    Ja wiem, że wśród Was/nas - nie tylko ona jedna.... ale akurat ją poczytałam
                                                    dziś i akurat w chwili, gdy miałam bardziej " swobodną głowę " i uderzyło mnie,
                                                    że tak ładnie( głupie określenie, sory ) przedstawiła to, co ją troszku ukłuło/
                                                    zaskoczyło....opisła to niebanalnie i co formy i co do treści.
                                                    To ,że swoje zaskoczenie sposobem zachowania się jej
                                                    sąsiadów/przyjaciół "podpięła" literacko pod realizujące się właśnie,dziecięce
                                                    marzenia o czapce-niewidce, jest tym rodzajem projekcji, który wg mnie odróżnia
                                                    kicz od literatury przez nieco większe " L "
                                                  • annal74 Re: z innej beczki.... 28.08.06, 22:57
                                                    To jeszcze z innej beczki , ponieważ nie mogę herbaty z wkładem to na
                                                    rozgrzewkę i kopa parzę według przepisu Tessy herbatę imbirową . Kawałek imbiru
                                                    siekam w plasterki zalewam wrzątkiem i dodaję sok z 1/2cytryny oraz miód
                                                    [1łyżeczka]. ale może ktoś podrzuci przepis na kruche imbirowe ciasteczka ,
                                                    proszę też rozgrzewają i pysznie zdrowe .
    • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:22
      A co ta cynamonowa dobrego robi?
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:45
      Herbata wypita, nic nie pozostało tylko iść spać, może jutro będzie chociaż troszkę słońca.
      • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 00:54
        Nie Danutko nie będzie smile Dopiero w piątek odrobinę ma się poprawić pogoda.
        Jutro deszcz w całym kraju i temperatura, nawyższa to +16 i to nad morzem. U
        nas i u Ciebie jesienna szaruga z silnym wiatrem. Ale po niedzieli jest
        nadzieja na jeszcze trochę słońca. Dożyjemy, zobaczymy, jak prognozy się
        sprawdzą. Dobranoc, już mnie nie ma. Bo żegnam się już na wszystkich wątkach,
        jak w pijanym widzie smile)
    • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 20:15
      No to prosze, proszę, póki gorąca. To jest kiełbaska krakowska sucha, lepsza od
      żywieckiej! Nie żałuj sobie!
      • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 20:31
        "Tej dziewczynie, która czyta list wyblakły.......
        Niech się niebo nie kojarzy tylko z deszczem......
        Nie jesteś sama, uwierz w siebie......".
        No i Krajewski mi śpiewa, że gdzieś płoną okna.....Może to Wasze smile)
        To po herbatce i po kanapce z żywiecką. Dzięki Kasiu....smile)
        Ale już piję cynamonową...
        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 30.08.06, 20:42
          A jasne,że se nie żałowałam,pyszna kiełbaska Kasiu dziękismile))
          Reniu,ale masz nastrojowo,kurcze niemam żadnej kasetki czy CD z Krajewskim a
          tak go lubie a jaki ma smak ta herbatka cynamonowa? u mnie jak zwykle woda
          niegazowana do popicia kiełbaskismile))
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Widzę, że nie widzą - alias: Syndrom Banitki :-)) 30.08.06, 21:17
      jestem niewidzialna - ja i moje głupie pytania smile)
      A więc nie tylko Banitka smile)
      • dankarol Re: Widzę, że nie widzą - alias: Syndrom Banitki 30.08.06, 21:36
        Padalcu pytanie widziałam, ale nie znam sie na czacie. Niewidzialna wiec nie jesteś.
        Ja też poproszę herbatę mocną i gorącą.
        • del.wa.57 Re: Widzę, że nie widzą - alias: Syndrom Banitki 30.08.06, 21:40
          Ja tez pytanie widzołek,ale nie czatuje,dlatego milczem Padalcusmile
          • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Widzę, że nie widzą - alias: Syndrom Banitki 30.08.06, 22:08
            del.wa.57 napisała:

> Ja tez pytanie widzołek,ale nie czatuje,dlatego milczem Padalcusmile
            no to po kiego wam-nam ten czerwony link do czaterii ?????????? + 100znaków
            zapytania more
            • del.wa.57 Re: Widzę, że nie widzą - alias: Syndrom Banitki 30.08.06, 22:14
              Padalcu nie nerwuj się czasem tam sporo ludzi czatuje ja tam nigdy nie
              byłam,kiedys nawet nie mogłam,miałam ograniczoną ilośc mgb,na miesiąc a tam
              pierońsko żarło,teraz nawet nimom czasu,wieczorkiem to szrajbuje tutaj a
              większośc z moimi pociechami pomiędzy nasza Ojczyzną, NY i niemiaszkamismile
              i TAK CIĘ LUBIE PADALCUsmile)))
              • natla Kaśka podpadłaś!!! 30.08.06, 22:24
                Wiesz co ja przez Ciebie teraz zrobiłam? Po oblewaniu urodzinowym śasiadki,
                poszłam do "kiczn" i upiekłam sobie kawałek psiej kiełbasy. Naprawde smile
                • tofika Re: Kaśka podpadłaś!!! 30.08.06, 23:21
                  Natla,co CI??????,siadaj w fotelik n, ja Ci bajeczke machne ...no
                  juz ...cichutko, juz, zamykamy dziiobki ,, np ..urocza gdanska ksiazeczkasmile)))))
                  • natla Re: Kaśka podpadłaś!!! 30.08.06, 23:33
                    Myślisz, zeby tak doczytać się do końca? Tak do dna? A czemu nie wink))) Zdrowie
                    sąsiadki!
                    • tofika Re: zdroweczko sasiadki Natli:)))) 30.08.06, 23:36
                      100latek w`zdrowiu i jak najwiekszych szczesliwosciach-

i za` pomyslnosc sasiadki Natlismile)),
                      a co nam ubedzie jak mamy taki dobry spuscik,czyli malo nie mozemy czytac --
                      absolutniesmile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka