kryzar 22.09.06, 10:28 czy któraś z was przewiduje obejrzenie wystawy "Od pantalonów do stringów"? Jeżeli tak to proszę o sprawozdanie, bo wystawa podobno ciekawa i wesoła. Może chociaż jakieś namiary w net-cie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-baba Pantalony, majtalocgy, stringi... 22.09.06, 20:54 Kryzar, już wczoraj nasza regionalna prasa doniosła o wystawie a i parę zdjęć zamieściła. Oczywiście, że wybieram się na nią i świetną zabawę przewiduję. Córka też idzie ze mną, bo ciekawa po co drzewiej kobitki tyle materiału na sobie nosiły i to w miejscach. Banitka we Wrocławiu, więc chyba ja jedna za reporterke tam Wam będę. Obacze wszystko dokładnie, przyjrze się szczegółom, a może nawet jakąs wymyślność dla Was skopiuję? W każdym razie ilustracje do sprawozdania będą. Z tym, że trochę na te wieści z bieliźnianego świata mody i zmian w fasonach przyodziewku części ciała zwykle ukrytych musicie troszke poczekać, ale na pewno wieści mieć bedziecie. Narazie, dla rozweselenia ducha przesyłam Wam link do Muzeum Włókiennictwa w Łodzi z paroma fajnymi zdjęciami eksponatów z tej wystawy: www.muzeumwlokiennictwa.pl i zakładka: Wystawy czasowe. Odpowiedz Link
e-baba Re: Pantalony, majtalochy, stringi... 22.09.06, 21:35 Znalazłam ten wczorajszy artykuł w łódzkiej prasie, o którym pisałam - informację o wystawie. Podaję link, bo choc artykuł krótki, to ciekawy bardzo: lodzkie.naszemiasto.pl/turystyka/aktualnosci/649036.html Ale na wystawie będę na pewno i ciekawostki Wam napiszę. Odpowiedz Link