Dodaj do ulubionych

angina - poratujcie dobrzy ludzie

24.10.06, 23:40
zeby mnie tak to gardlo nie bolalo sad
Obserwuj wątek
    • natla Re: angina - poratujcie dobrzy ludzie 24.10.06, 23:51
      Okład rozgrzewający: szyję posmarować kremem i położyć gazę pokropioną cytryna
      i spirytusem, wodą kolońską...jakimś alkoholem, na to woreczek plastikowy i
      wszystko owinać wełnianym szalikiem. Rano będziesz zdrowa.
      A mozże masz coś do ssania.
      • uyu Re: angina - poratujcie dobrzy ludzie 25.10.06, 02:42
        A skad ja mocny alkohol wytrzasne? A piwo moze byc? smile)))))) albo czerwone
        wino? Nie, zartuje i wielkie dzieki. Mam nadzieje, ze sie wykaraskam
    • banitka51 Re: angina - poratujcie dobrzy ludzie 25.10.06, 02:10
      no i sie okazało, dlaczego nie ma c.d. na blogu.
      Oby Ci Natly-szmanki rady pomogły!
      Pewnie bez antybiotyku się nie obędzie; tak to w zimnych ostępach północy naraża
      się człek na dziwne choroby...
      zdrowiej szybko i bezboleśnie!
      • uyu Re: angina - poratujcie dobrzy ludzie 25.10.06, 02:40
        A wlasnie, ze jest smile))))
        • wiktoria53 Re: angina - poratujcie dobrzy ludzie 25.10.06, 02:44
          Uyu, ty pracusiu i w dodatku z bolącym gardziołkiem. Zaraz lecę poczytać smile A
          Ty jutro do lekarza.
          • uyu wiktorio 25.10.06, 02:56
            to nie z pracowitosci! To z musu. Mam jednego meza i jednego compa. No i ja mu
            nie podskocze smile) bo niby pyta w dzien czy chce compa ale jak siade to tak
            lypie, ze az strach! no to ja po nocach, jak ten maly pisarczyk z florencji
            • malwina52 :) 25.10.06, 07:39
              plucz gardlo roztworem z soli emskiej,
              jak nie masz to zwykla kuchenna
              ale tak jak radzi wiktoria pomaszeruj do medyka
              moze potrzebny antybiotyk
              • tesunia Re: :) 25.10.06, 08:28
                sprawdzone na sobie,pomaga.

do szklanki mleka ziemnego po(C)hakac pare zabkow czosnu,ma sie przegryzc
                conajmniej z godz.pozniej przecedzic i wypic,
                zalecane siedzenie w domciu dla tych co maja problem z niedocisniem,bo mi zbilo
                strasznie a poszlam po wypiciu z psiunem na spacer,do domu "wrocilam
                wezykiem",dobrze,ze oplotkami szlam,inaczej pomyslano by,ze sobie cos innego
                zaaplikowalamsmile)

zycze szybkiego wyzdrowienia.
                • kryzar margo jeżeli to angina to nie ma żartów 25.10.06, 08:42
                  tu medycyna domowa nie pomoże. Pamiętaj angina to taka zaraza, która LIŻE KOŚCI I KĄSA SERCE, więc biegnij do lekarza. Na rózne przeziębienia można stosować środki domowe, które pomagają, ale z anginą trzeba uważać.
                  Zyczę szybkiego powrotu do zdrowia i do roboty przy blogu
                  • gabira Re: margo jeżeli to angina to nie ma żartów 25.10.06, 08:57
                    Zgadzam sie z Kryzarem - jeśli to angina - to do lekarza jak najprędzej, ale na
                    zapalenie gardła pomaga płukanie chinozolem / jest bakteriobójczy /
                    rozpuszczonym w szklance ciepłej wody.
                    Wiem, wiem, to wstrętne w użyciu, ale skuteczne.
                    Dbaj o siebie.
                • natla Re: :) 25.10.06, 08:53
                  Okłady, "drinki" czosnokowe, wszystko, byle nie antybiotyki....na to jest
                  zawsze czas.
                  Ale myślę, że juz Ci minęło z samego czytania wink)
                  • graga211 Radykalne na cale zycie: 25.10.06, 09:35
                    wyciąć migdały. Wszystkie, co do jednego. Zapomniałam, co to angina, a łapałam
                    ją co najmniej 2x w roku - wiosną i jesienią.
                    Ja też polecam okłady, CZOSNEK, płukania itp.
                    A wiesz, jak dobrze robi okład z psiego sadła??? Nigdy bym nie uwierzyła, gdyby
                    mi nie przyniesiono. Przeszło w 2 dni! Tylko mój pies nie wiedział, czy jeszcze
                    warto mieć nadzieję na szcześliwą przyszłość....smile))
                    • kryzar nie wycinać 25.10.06, 10:00
                      migdały też są potrzebne, a przed anginą należy się strzec. Przecież to zaraza załapana od kogoś. Jeszcze raz życzę zdrowia i może to tylko zwykłe przeziębienie, to szybko minie.
                      • uyu Re: nie wycinać 25.10.06, 11:34
                        Moj problem to nie tylko angina. Mam "zjechane" gardlo i struny glosowe od lat
                        z powodu palenia i wykonywania pracy gdzie trzeba bylo duzo mowic. Teraz dobila
                        mnie wizyta w Toruniu i Warszawie, gdzie zupelnie za darmo gadalam godzinami smile)
                        Sprobuje mleko z czosnkiem, syrop z cebuli i calodzienne siedzenie w domu.
                        Psiego sadla nie moge, bo nasz kolektywnie przygarnienty znajdus jeszcze sie
                        nie utuczyl smile) Kolektywnie, bo przez wlascicieli domu i nas. Jest taki sliczny
                        jakby wyszedl z bajki Dysneya. I ja mam takie psisko odtluszczac? W zyciu.
                        Nazywa sie Goldi, ma okolo osmiu miesiecy i to tez przez niego troche sie
                        podziebilam, bo poszedl na ksiuty i z godzine chyba biegalam po polach. Ale juz
                        wraca, psia powsinoga.
                        • tofika Re: uyu....? 28.10.06, 17:19
                          Nie dosc ze zagapilam i nie powitalam...
                          to teraz trzeci dzien? nic nie wiadomo?
                          jak anginka?-
                          • mira54 Re: uyu....? 29.10.06, 19:53
                            Uyu, taki stan gardła i strun głosowych trzeba zbadać koniecznie u foniatry.
                            Radzę Ci wybierz się do laryngologa i weź skierowanie do Międzynarodowego
                            Centrum Patologii Słuchu i Mowy w Kajetanach pod Warszawą. Tam Ci napewno
                            pomogą. W kolejce na pierwszą wizytę czeka się około pół roku. Rejestracja
                            telefoniczna 022 356 03 01. A teraz kup sobie do ssania tabletki tymianek z
                            podbiałem, to zapisują foniatrzy.
                            • uyu Re: mira54 :) 29.10.06, 21:10
                              Dziekuje serdecznie. DO warszawy mam daleko, ale dziekuje bardzo za dobra
                              rade. Do specjalistycznej kliniki pojde we Francji. Mniej czekania i mam
                              znajomosci smile) Tabletki z tymiankiem i podbialem polecila mi farmaceutka.
                              Wlasnie jedna sse smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka