natla 19.04.07, 01:02 Jest mi bardzo przykro, ale nie mogłam dziś oglądać Twojego "dziecka" Będę teraz zwracać uwagę na nazwę zespołu, to może ich łapnę ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
regine Re: Zielona56 19.04.07, 09:25 Witaj Zielona !!! Miło Cię powitać, bo wiosna i zieleń, to jest to co lubię najbardziej Nie martw się synem, odsłuchałam i ja utwory jego zespołu. Bardzo podobały mi się teksty, muzyka również. Gratuluję A co do Fryderyków, z ich przyznawaniem, sama czytałaś.... Przyjdzie czas, że zdobędą nagrodę, pal sześć Fryderyki. Czego Twemu synowi i Tobie, mamie miłującej rocka życzę Też lubię i to jeszcze jak )) Odpowiedz Link
zielona56 Re: Zielona56 19.04.07, 09:32 Witam serdecznie i bardzo sie ciesze , że jest forum z bardzo milymi ludzmi. Co do fryderyków to się nie martwie tak bardzo , Jestem bardzo z tego co robi mój syn .Napewno kiedyś dostaną te nagrode bo moim zdaniem są naprwde świetni. Pozdrawiam zielona Odpowiedz Link
zielona56 Re: Zielona56 19.04.07, 09:49 Chyba jestem jeszcze wczorajsza ! Chciałam napisać , że jestem bardzo dumna z tego co robi mój syn . Miłego dnia . Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Zielona56 19.04.07, 16:11 I do Ciebie wpadłam Zielona zobaczyc jak sie urzadziłaś,acha,przyniosłam Ci kosz kwiatów,powkładaj sobie do wazonów)))) img138.imageshack.us/img138/7237/blume019im3.gif Odpowiedz Link
zielona56 Re: Zielona56 19.04.07, 16:17 Diękuję del.wa. ! piękne te niezapominajki. Już wstawiam do wazonu. Odpowiedz Link
krista57 Re: cytrynówka -przepis 25.04.07, 15:02 podaję; 7 cytryn,wyparzonych,pokrojonych/razem ze skorką/ w cienkie plasterki zasypać 1/2 kg cukru i odstawic na kilka dni. Następnie zalac 1/2 l.wódki oraz dla "mocy" 1/4 l.spirytusu...ponownie odstawic na kilka dni. Przecedzic przez np tetre lub len.Wychodzi ponad litr dobrej nalewki. Mnie tam równiez smakowały plasterki cytryny nasiąknięte alkoholem,które"wysysalam".Niestety nie moglam wszystkich i część byłam zmuszona z żalem wyrzucic hi!hi!. A Ty jak robisz? Odpowiedz Link
regine Re: cytrynówka -przepis 25.04.07, 15:09 Zielona ! Masz już przepis na "Cytrynówkę". Szykuj, już dziś zaczynaj, wpadnę na majówkę, bo mam do Ciebie rzut beretem to popróbuję Do Krystynki deczko za daleko, ale do Ciebie Zieloniutka, na "Cytrynówkę" (zwłaszcza), mogę w każdej chwili Odpowiedz Link
zielona56 Re: cytrynówka -przepis 25.04.07, 15:25 Krystynko , ja moja cytrynówke robie w termomiksie . 2 cytryny w plastry pokrojone (spażone oczywiście) 1 szkl.cukru 1 szkl.spirytusu 1,1/3 wody minerlnej Wrzucam do mojego urzadzenia , nastawiam temperature na 50 st. To sie gotuje i miksuje przez 7 minut . Po 24 godz. miksuje jeszcze raz , ale na szybszych obrotach i przecedzam przez gaze. Jest pyszna slodziutka naleweczka . Nie robie za czesto , bo bym w alkoholizm wpadła Regine-wpadaj juz nastawiam Odpowiedz Link
dwa-filary Re: cytrynówka -przepis 25.04.07, 15:30 a mnie też zaprosisz????????????????? Odpowiedz Link
zielona56 Re: cytrynówka -przepis 25.04.07, 15:39 Filarku ! Ciebie zawsze i o każdej porze . Odpowiedz Link
regine Re: cytrynówka -przepis 25.04.07, 15:53 No to Zielona, szykuj naleweczkę, masz już 2 chętne na degustację Nie lubię mocnycvh alkoholi. Ale jak twierdzisz, że takie dobre, słodziutkie, to może Ci zabraknąć. Dwie porcje szykuj Mam koleżankę, którą odwiedzam 2 razy do roku, też ma barek zapełniony domowymi nalewkami. Zawsze zachęca, do jeszcze jednego naparstka..Dobre toto, ale potem mam problemy z kolanami, jakieś wiotkie się robią )) Do domu mamy, u której się zatrzymuję na kilka dni, ledwo dochodzę. Dobre, słodkie, aromatyczne, da się wypić ale i "efekty uboczne" też są, o czym raz się osobiście przekonałam ) Odpowiedz Link
zielona56 Re: cytrynówka -przepis 25.04.07, 17:19 Już się robi ! mogę troche wytrawniejszą zrobic , czy wolicie likierek? Odpowiedz Link
dwa-filary Re: cytrynówka -przepis 25.04.07, 17:23 Wiesz,ponieważ wiem jak to w nogi wchodzi to zdrowsze chyba będzie wytrawniejsze,bo likierek tak się sączy,sączy i potem kolana w drugą stronę się zginają.Ja się właściwie dostosuję. Odpowiedz Link
regine Re: cytrynówka -przepis 25.04.07, 18:14 Może być to i to. Jak zrobisz podrzuć do naszej Gawiarenki, wypróbujemy. A jakby pojawiły się problemy z kolanami to i do łóżek mamy bliżej ) Nie będziemy na szwank opinii o nas, sąsiadom wystawiać. Pamiom nie przystoi "zawianą" pokazywac się, raźi strasznie A nie wiadomo w jakim rozcięczeniu, ta wytrawna Ci, wyjdzie Odpowiedz Link
regine Re: cytrynówka -przepis 25.04.07, 18:15 Zielona, nie obijaj się i nie kombinuj, tylko szykuj nalewki Odpowiedz Link
zielona56 Re: cytrynówka -przepis 25.04.07, 18:26 Nic sie nie obijam ,już nastawiłam .Jutro wieczorem wpadajcie do gawiarki będzie i słodka i wytrawna . Odpowiedz Link
regine Re: cytrynówka -przepis 25.04.07, 18:38 No, tak to rozumię ) Będę, znaczy powinnam nawet być. Ale zobaczymy.... Odpowiedz Link
tofika Re: o uroczy zakatku naszej Zielonej...:) 26.04.07, 11:39 ale sie zachowalam... naprawiam sie.. na parapetoweczke bez niczego.. wiec zdrowia i to i tamto .. a pobytu milego wsrod nas.. jesli filarki wyniuszkaja to wystarczy( slomeczki w zapasie )..po lyczku i do roboty.. www.novaradio.it/long%20drink%202.JPG Odpowiedz Link
zielona56 Re: o uroczy zakatku naszej Zielonej...:) 26.04.07, 11:48 Bardzo mi moło Tofiku że wpadłaś do mojego zakątka . Drineczki przepysznie wyglądają i pewnie tak smakuja. Ja serwuję wieczorem cytrynówke w gawiarce . Czuj sie zaproszona . Odpowiedz Link
dwa-filary Re: o uroczy zakatku naszej Zielonej...:) 26.04.07, 14:30 Zostałam zaproszona osobiście-będę napewno Odpowiedz Link
dwa-filary Re: o uroczy zakatku naszej Zielonej...:) 06.05.07, 20:10 Nie wyspowiadałaś się ,że Cię nie będzie,więc gdzie byłaś jak Cię nie było??????? Działkowałaś))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
maladanka Re: Hej,witamy i czekamy 18.08.07, 12:31 Witaj podróżniczko! Czekamy na relację z wojazy.Nawet mamy taki wątek o podróżach w jadłospisie wątków podręcznych. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Hej,witamy i czekamy 18.08.07, 20:52 Jestes juz Zielona,czy jeszcze nie wróciłaś a może przedłużyłas sobie urlopik co? ) Odpowiedz Link
dankarol urodzinowo 03.09.07, 17:53 Zdrowia i serdeczności worek, spełnienia marzeń i słonka na niebie. Tylko troszkę spóźnione życzenia urodzinowe i kwiaty img116.imageshack.us/img116/9836/rosengelbve4.jpg i mam cichutką nadzieję, że wieczorem coś poczytamy w gawiarence Odpowiedz Link
zielona56 Re: urodzinowo 03.09.07, 19:55 Dankarolku , serdecznie dziękuję . Dziś nie bardzo mam czas z Wami czytać w gawiarence ,ale zaraz dołożę parę dobrych lektur.Ponieważ 2 .09 są też urodziny mojego syna właśnie za chwileczkę lecimy na niespodziankowe przyjęcie do niego. O tym ,że będzie mnóstwo ludzi on nie wie bo go nie ma jeszcze w Warszawie ..I o tym ,że w ogle jest coś szykowane też nie wie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
tofika Re: Urodzinowo ... :) 05.09.07, 08:53 Zielona, zabrali Ci gaz, prund, ale uszek Ci nie zabrali jesli slyszysz dziwieki .. to my.. tak Ciebie Tu obczytawujemy i Zdrowiem pomyslnosciami.. wspieramy z calych silbiegne na druga stopka przeczytac, zeby nie kustykac chodzac po lesie Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Urodzinowo ... :) 05.09.07, 13:00 Strasznie spóżniona przybiegłam życzeniami. Zdrowia,rodości,spełnienia marzeń i pełnej kiesy!!! A tu kwiaty dla Ciebie Zielona img467.imageshack.us/img467/2707/koszpastelowyyj7.jpg Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Urodzinowo ... :) Zielona 05.09.07, 15:40 Tydzień przed i tydzień po można składać życzenia to i przyjmij moje. Wszystkiego co naj, naj, naj img411.imageshack.us/img411/1694/11ny9.png Odpowiedz Link
tofika Re: Zielona.....:) 20.10.07, 17:47 Nie moge nigdzie znalezc.. linka do posluchania Twojego Syna... to b prosze pomoz mi... oraz jak ? mieszkanko,,napisz mi na tofika gazeta..ok? a ja tez dokladnie ci gazeta opisze jak i cook? pozdrawiam mocno zajeta .. pracka z wnusia Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Zielona.....:) 02.03.08, 17:40 Buziaki przesyłam i dziekuje za zyczenia))) Odpowiedz Link
inka-1 Re: Zielona.....:) 09.03.08, 19:18 znalazlam dzis w necie utwory no i zespol twojego syna...gratuluje,jestem pod wrazeniem...tymbardziej ze lubie tego typu utwory...mije dzieci okazuje sie ze znaja ten zespol... Odpowiedz Link
zielona56 Re: Zielona.....:) 10.03.08, 23:35 Bardzo się cieszę ,że się podoba . Nie wiem gdzie mieszkasz , ale 30 marca szykuje się koncert w Warszawie w renomowanym klubie Proxima. Jeżeli w Warszawie to w imieniu zespołu zapraszam. Odpowiedz Link
regine Re: Zielona jak wiosna Grażynko.....:) 05.04.08, 20:27 Wszystkiego najlepszego, (choć bardzo spóźnione te moje życzenia) Ci życzę. Radości na co dzień i od święta, radości z wnusi i niech Ci na działce pięknie wszystko rośnie. W zdrowiu, z uśmiechem i pełnym portfelem niech upływają Ci dni Wszystkiego Najlepszego Pryma Aprylisowa solenizantko Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Zielona.. 01.07.08, 18:43 Wszystko jasne i bardzo,bardzo Ci dziękuję Zielona cmok,cmok,cmok,cmok jestem Twoja dłuzniczką))) Odpowiedz Link
natlaa Re: Zielona.. 18.08.08, 16:41 Oooo, Zieloniutka nas nawiedziła! Gdzie sie włóczyłaś tak długo? Odpowiedz Link
zielona56 Re: Zielona.. 18.08.08, 16:48 Witam, jeszcze tak z doskoku do września będę . Potem wnuczka idzie do przedszkola , czyli ja będę miała wolne. Miło mi ,że jeszcze o mnie się pamięta. Buziaczki. Odpowiedz Link
natlaa Re: Zielona.. 18.08.08, 21:28 Się pamięta, pamięta )) wnuczka nie sypia w dzień? Ty leniu jeden albo jedna )) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Zielona.. 27.05.09, 13:14 Pozdrawiam Cię Zielona. Widzę, że nieraz zagladasz tu i przypomniało mi się jak pisałaś, że wspólnie z mężem chodzicie na rokowe koncerty syna i jego zespołu. To było fantastyczne. Czy nadal kibicujecie?. Odpowiedz Link
zielona56 Re: Zielona.. 02.06.09, 12:27 Witam wiktorio! Oczywiscie ,że chodzimy na koncerty. Teraz będzie tych koncertów jeszcze więcej , gdyż 30 maja syn ożenił się ,a jego wybranka śpiewa muzykę klubową.Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Zielona.. 02.06.09, 13:09 Gratuluję "muzycznej" synowej i życzę Wam radości na wspólnych koncertach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
natla Twoje urodziny były wczoraj! 04.09.09, 15:26 Serdeczne życzenia urodzinowe!!!! Przepraszam, ale po kilku awariach komputerowych, nie mogę Ci nawet przygotowanych życzeń przesłać. ( Odpowiedz Link