sagittarius954 23.08.09, 18:37 to na co je byście wydali ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera1953 Re: Gdybyście dostali sto złotych 23.08.09, 20:08 Nie wiem,szczerze.Nawet tałzena. Odpowiedz Link
misia007 Re: Gdybyście dostali sto złotych 23.08.09, 20:17 Też nie wiem, podnieś stawkę!!!! Odpowiedz Link
dorka_1962 Re: Gdybyście dostali sto złotych 23.08.09, 20:18 Sto złotych powiadasz - to chyba tylko na waciki do demakijażu Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Gdybyście dostali sto złotych 23.08.09, 20:28 No nie , makabra z Wami Jak to nie widzicie żadnych towarów poniżej stu złotych ??? Chcecie mi powiedzieć, że nie macie wyobraźni ?? Co za kobiety ! Odpowiedz Link
misia007 Re: Gdybyście dostali sto złotych 23.08.09, 20:40 No dobra a Ty na co byś wydał tą astronomiczną sumę????? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Gdybyście dostali sto złotych 23.08.09, 21:13 Próbowałbym zadowolić dwie osoby Odpowiedz Link
dorka_1962 Re: Gdybyście dostali sto złotych 23.08.09, 21:38 sagittarius954 napisał: > Próbowałbym zadowolić dwie osoby > > Czemu tylko dwie? a nie cały harem? Odpowiedz Link
natla Re: Gdybyście dostali sto złotych 23.08.09, 23:24 Wiem! Sagi na pewno coś by zakupił dla wnuczki i psa. Sagi, masz psa, kota albo rybki Gdybym sama nie potrzebowała tej stówy do wyżycia, to dałabym pewnej ubogiej pani i zaobaczyłabym jej radość w oczach. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Gdybyście dostali sto złotych 23.08.09, 23:47 Co co takiego ? Psa , kota , rybki ???? Wszystkie te zwierzaki niech się same zadowalaja A propos sum do wyżycia - w tym miesiącu daję radę za 300 zetełów . Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Gdybyście dostali sto złotych 24.08.09, 10:49 A propos sum do wyżycia - w tym miesiącu daję radę za 300 zetełów . Sagi, daj przepis jak Ty to robisz ? To ja jestem d..a nie gospodyni Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Gdybyście dostali sto złotych 24.08.09, 11:11 1.Śniadanie chleb razowy 2.Obiad chleb razowy z masłem i pomidorem ogórkiem cebulą sól pieprz 3.Kolacja chleb razowy z masłem kawa z mlekiem i cukrem Woda z kranu zabarwiona plastrem cytryny Herbata- przyznaję mam zapasy z poprzednich miesięcy więc nie kupuję. Kupiłem sobie dodatkowo - Jednego kurczaka , 6 skrzydełek , 2 ćwiarki , dwie piersi . Swiąteczno niedzielne obiady urozmaicam daniami z mięsa zjadłem już dwa razy rosół z makaronem ,dwa razy piersi smażone , skrzydełka mam i ćwiarki na jakieś nieoczekiwany głód kupiłem makaron najtańszy z mozliwych za 1,98 chyba bo juz nie pamiętam ale caŁE PÓŁ KILOGRAMA oczywiście dobiegają jakieś wydatki na kulturę , gazeta , wyjazd na działkę całe 10 zł dlatego nie jeżdżę albo mało lub szukam sponsora do przejazdu z samochodem najlepiej o i kot ten dupek kosztuje najwięcej , bo lubi kitekata 10 torebek plus resztki mięsa z bazaru udało mi się uśmiechnąć do jedej pani handlarki I tak to się żyje ,cholera ale nie mogę spaść z wagi i to jest wredne bo całe moje wysiłki idą na marne Acha włoszczyzna ale kupuję na targu poszczególne jej składniki co wychodzi taniej niż 3zł za komplecik . Nie rejestruję wydatków ale zostało mi jeszcze mało dwadzieścia parę złotych i starczy do 10 , mógłbym uszczuplić konto wcześniej ale nie chcę , nie i już, we wrześniu zrobie jeszcze większe cięcia na wyżywienie . No i tyle . Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Gdybyście dostali sto złotych 24.08.09, 14:28 I tak to się żyje ,cholera ale nie mogę spaść z wagi i to jest wredne bo całe moje wysiłki idą na marne a ja już chciałam wypróbować tę dietę, ale jak efektów nie ma Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Gdybyście dostali sto złotych 24.08.09, 14:31 5 kg miesięcznie i ani grama więcej Musiałabys dołożyć ruch i ćwiczenia fizyczne Odpowiedz Link
super222 Re: Gdybyście dostali sto złotych 24.08.09, 14:38 ...brzuszki?, brzuszki ...mogą być????? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Gdybyście dostali sto złotych 24.08.09, 14:40 Super nie wiem, ja nie ćwiczę Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Gdybyście dostali sto złotych 24.08.09, 14:40 Ruchu mam dużo, jeżdzę na rowerze, pływam, 3 x dziennie spacery z psem prawie po godzinie i waga , nie chce drgnąć / kurde, może się zawiesiła / Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Gdybyście dostali sto złotych 24.08.09, 14:44 Moja ma to samo, tylko miga kreskami Właśnie szukam jakiejś nowej , może będzie ważyć na moja modłę Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Gdybyście dostali sto złotych 24.08.09, 18:02 Mam problem,tyle kasy!! Sagi dołożyłabym stówę i zaprosiła Ciebie na obiad,tylko po tym razowcu,pewnie masz żołądek zasuszony Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Gdybyście dostali sto złotych 25.08.09, 06:14 Już o mój żołądek dba żona , oczywiście przed wyjazdem na działkę zrobiła mi pychotę ciasto...życie jest okrutne , teraz się patrzę jak znika w otchłani córki Odpowiedz Link
sagittarius954 A dwieście 50 zetełów??:D 11.09.09, 11:59 no i ja sie zbliżam powoli do tej setki , w tym miesiącu wydaję 250 zetełów , najpotrzebniejsze rzeczy zakupiłem teraz już przystawki mi pozostały , wiecie co , następne 4 kg poszły gdzieś sobie Odpowiedz Link
super222 Re: A dwieście 50 zetełów??:D 12.09.09, 09:58 To już przesada. Tak się nie da przeżyć. 6 złotych dziennie??? Odpowiedz Link
wadera1953 Re: Gdybyście dostali sto złotych 24.08.09, 08:15 natla napisała: > Wiem! Sagi na pewno coś by zakupił dla wnuczki i psa. Sagi, masz > psa, kota albo rybki > Gdybym sama nie potrzebowała tej stówy do wyżycia, to dałabym pewnej > ubogiej pani i zaobaczyłabym jej radość w oczach. Nie daje się pieniędzy,lepiej coś kupić i dać.Może nie wyrzuci do śmietnika. Odpowiedz Link
natla Re: Gdybyście dostali sto złotych 24.08.09, 10:13 Wadero, w pewnych sytuacjach "kupić coś", to wyrzucić pieniądze w błoto i tym sposobem nic nie zrobić dla potrzebujacego. Zgadzam sie, ze pieniądze trzeba biednym umieć dawać. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Gdybyście dostali sto złotych 23.08.09, 23:45 Ało dorka mnie szczypie posądzając o nicności jakieś Zadowoliłbym moją zonę i wnuczkę Odpowiedz Link
czarny.humor Sto złotych?! Dostawałem już wielokrotnie. 24.08.09, 18:41 I za czorta nie pamiętam, co się z nimi stało! Ale na pewno wszystkie traciłem. : ))) Odpowiedz Link
izis52 Re: Sto złotych?! Dostawałem już wielokrotnie. 24.08.09, 19:06 Dawno nie ogladałam. Plastikiem płacę ostatnio, ale na wsi rzadko używam, aby się nie zużyło. Odpowiedz Link
cieplanata Re: Gdybyście dostali sto złotych 24.08.09, 19:33 ja dołożyłabym 19 złotych i kupiła śliczną torebkę, widziałam na wyprzedaży duża, szara, ze sztucznej, lakierowanej skórki wężowej Odpowiedz Link
super222 Re: Gdybyście dostali sto złotych 25.08.09, 17:25 Zabieg u kosmetyczki. Za resztę ogromna porcja lodów, być może we dwoje (o ile dołoży). Odpowiedz Link
bona0601 Re: Gdybyście dostali sto złotych 25.08.09, 19:29 I tak trzymać. Kilkanaście minut temu te sto zł oddałabym babie na dokarmienie dzieci. Przyszła i prosiła o jedzenie albo pieniądze. Moja litościwa duszyczka już leciała coś tam dać , ale intuicja szeptała mi,ze może jednak nie. Co się okazało? Chodzące po mieszkaniach kobiety okradły sąsiadkę. Więc już nie wiem komu wierzyć - intuicji czy litościwemu sercu. Intuicja wygrała! Szczęśliwie. Odpowiedz Link
alicjat5 wyprawa do Torunia 28.08.09, 19:11 Mam w planach od jakiegos czasu. Za 100zl zrealizuje pomysl. Pociag osobowy relacji Gdynia-Torun(z przesiadkami niestety),bilet 2x25zl=50zl. Nocleg w schronisku Forty (XIX wieczne forty pruskie).Pokoj 2-osobowy-27zl za lozko z posciela. Bilet ulgowy calodobowy na komunikacje 5zl; 2x5zl=10zl Zostaje 13zl na Bar Mleczny,po 7,50zl na obiad-zupa i nalesnik z serem. Bodajze w srody,wstepy do muzeow torunskich sa gratis(sprawdze to jeszcze). Sniadania i kolacje z domu,kawa i herbata tez. Jak tylko chlodniej sie zrobi jade Oczywiscie doloze co nieco na pierniczki,ale mozna sie zmiescic w 100zl. Generalnie wszystkie wolne srodki wydaje na cele turystyczne. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: wyprawa do Torunia 28.08.09, 20:50 Brawo Alicjo! powodzenia i trzymam kciuki a daj znać po wyprawie Odpowiedz Link
alicjat5 Re: wyprawa do Torunia 29.08.09, 10:02 Jakby ktos z sasiedztwa chcial sie przylaczycto zapraszam. Mozemy uzgodnic termin,drugim dniem musi byc sroda. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Gdybyście dostali sto złotych 01.10.13, 11:25 Dzisiaj bym kupił pół litra i poszukał przyjaciela do zagrychy , o to by było najprzyjemniejsze Odpowiedz Link
pierogi_z_jagodami Re: Gdybyście dostali sto złotych 29.10.13, 12:07 stówa? to malutko, ale tyle pewnie na fajne pychy bym wydała i zaprosiła parę osób na ucztkę Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Gdybyście dostali sto złotych 29.10.13, 14:17 Nie mam pojęcia na co wydałabym stówę. Co to za pieniądze żeby rozważać ich spożytkowanie. Tyle to ja wydaję tygodniowo w Biedronce - to może na zakupy? Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Gdybyście dostali sto złotych 30.10.13, 15:47 Na fryzjera ale dla mnie fryzjer, lakier, chemia itp. to życie i na to musi być z budżetu domowego. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Gdybyście dostali sto złotych 07.11.13, 17:58 Bardzo szybko bym wydała i nie byłoby śladu po pieniążkach,zapewne na bieżące zakupy domowe. Odpowiedz Link
babciajadzienka Re: Gdybyście dostali sto złotych 09.11.13, 14:06 mam schowana taka stowke na pamiatke. Czasmi do niej zagladam. Jakas taka duza. Odpowiedz Link
engine8 Re: Gdybyście dostali sto złotych 13.11.13, 01:29 Czerwona z Warynskim? Oj dobra to byla idea aby schowac na czarna godzine? Odpowiedz Link
engine8 Re: Gdybyście dostali sto złotych 13.11.13, 01:25 Na nic. Schowalbym gdzies w samochodzie na "wszelki wypadek" Odpowiedz Link
teliszon Re: Gdybyście dostali sto złotych 15.11.13, 13:38 Wszystkie dodatkowe i niespodziewane pieniądze wydaje na podroze. 100zl-bilet lotniczy wizzaira Warszawa-Budapeszt-Warszawa-2x34zl=68zl dojazd z Gdanska do stolicy Polskim Busem 2x2zl=4zl Bilet ulgowy 24h na komunikacje warszawską 2x7,50zl=15zl Za pozostale 13zl pączki z Gorczewskiej Na noclegi i inne atrakcje musicie dorzucić Odpowiedz Link
natla Re: Gdybyście dostali sto złotych 15.11.13, 14:06 Teliszon, nic tylko brać przykład!!! Swoją drogą ciekawa jestem, na ile byś wyliczyła ( mniemam, "żeś" kobietą jest, bo faceta chyba na takie wyliczanki nie stać ) przy udziale internetu miesiąc w Dubaju, Kambodży i pobliskich wyspach. Odpowiedz Link
teliszon Re: Gdybyście dostali sto złotych 15.11.13, 14:51 Kiedyś marzyl mi się Daleki Wschód,ale od kiedy mam dzieci w Kanadzie i tam muszę latać,dość mam dalekich 8-9h lotow. Wysiedzieć trudno,teraz czeka mnie lot dreamlinerem,spodziewam się stosownej dawki adrenaliny Gdyby do tematu podejść wlasciwie,to mysle,ze miesiąc w Kambodży z przelotem zamknąć można w 6.000zl. A tydzień w Budapeszcie z termami,winkiem i ich pysznymi tortami to 1000zl, Sprawdzone kilkakrotnie Latam tam przynajmniej raz w roku,kocham to miasto. Na zachete popatrz- www.newyorkcafe.hu/bemutatkozas?lang=enPozdrawiam kobieta Odpowiedz Link
filip505 Re: Gdybyście dostali sto złotych 17.11.13, 02:19 ....natla,licz sie ze slowami!!!!!!!!!,gdzie patriotyczna postawa?????, wydasz tys zaplacisz ok 200 watu,jak 10 tys to na utrzymanie dolozysz,a to chyba patriotyczne????,nie skap, Odpowiedz Link
natla Re: Gdybyście dostali sto złotych 17.11.13, 08:27 Filip! Nie krzycz na mnie, bo się zacznę jąkać! Teliszon, rzeczywiście oblatana jesteś, dosłownie i w przenośni. Moje przyjaciółki wczoraj wystartowały do Dubaju, a ja im nie zazdraszczam tego 12-14 godzinnego lotu. Już chyba wylądowały w wilgotnym upale. Przygotowały trasę i popłaciły prawie wszystko przez internet. Na razie wyszło po 5000 zł, więc kiedy opłacą to "prawie", to myślę, że faktycznie wyjdzie 6000. A Kanady Ci "zazdroszczę", choć nie 9 h w samolocie. Ja już po 4 h robię się nieprzyjemna. Jedno mnie ratuje ... mogę godzinami patrzeć na widoki. Najgorzej jest, kiedy mnie nie chcą dopuścić do okienka Odpowiedz Link
teliszon Re: Gdybyście dostali sto złotych 17.11.13, 10:57 Jak po 26 latach zakończyłam etap bycia mamą na 400% normy,zaczełam realizować swoje marzenia i zachciewajki. Pierwszą córkę urodziłam w wieku 22 lat ,więc byłam "młódka" gdy potomstwo poszło w świat. I od tego momentu świat mnie woła.Uwielbiam już etap planowania,samo podróżowanie do celu,oglądanie i poznawanie nowych miejsc. Póki nogi będą niosły,a plecy udżwigną plecak,konto nie będzie puste, nie przestanę. Pomysłów setki,tylko tych rzeczonych "setek" złotych więcej by się zdalo Jeśli chodzi o widoczki ,to w słoneczny dzień lot np. Gdansk-Bergamo nie ma sobie równych. Bezmiar Alp przed oczami,przepięknie i majestatycznie. Przepadam za jazdą pociągami (mam w genach-dziadek pracowal na kolei wileńskiej przed wojna).W styczniu odbylysmy z koleżanka podróż koleją wloska przez cale Wlochy-od Mediolanu do Taorminy na Sycylii i z powrotem.Były dwa przystanki w podrozy na Rzym. W zeszłym roku można było upolować promocyjne bilety już od 9 euro za odcinek.Tyle płacilysmy za szybki (300km/h) pociąg Mediolan-Rzym. 600km w niecałe 3h. Ale kupowane w pażdzierniku na końcówke stycznia. Ach,znowu się zapędziłam... Póki co,w środę do Zakopanego na kilka dni się wybieram,po dolinkach pochodzić. I popatrzeć na szczyty z należytym szacunkiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link
natla Re: Gdybyście dostali sto złotych 17.11.13, 11:32 A widoki w czasie lotu do i z Maroka, rany, napstrykałam setki zdjęć ośnieżonych gór. Świat jest cudny, ale zawsze wracamy w Tatry Może choć na Kopieniec wyleziecie albo jaką Rusinową Polane albo choć Gąsienicową??? Bo tak na dolinki, wprawdzie zawsze śliczne szkoda czasu i energii Odpowiedz Link
teliszon Re: Gdybyście dostali sto złotych 17.11.13, 12:08 Natla,odrobilam lekcję. www.polskieszlaki.pl/wycieczki/relacja,938,tatry--rusinowa-polana--gesia-szyja.html Postaram się pojść,jadę sama,żadna z koleżanek nie uznała Tatr listopadowych za wystarczająco atrakcyjne. Jedyna obawa co do samotnych spacerów,to żeby misia nie spotkać na szlaku. Słoik miodu wziąć ze sobą,czy jak? Chyba jeszcze nie śpia,bo coś cieplo,znalazłam dziś na krzaczku balkonowych poziomek kilka czerwonych owoców.Przesłodkie. Odpowiedz Link
natla Re: Gdybyście dostali sto złotych 17.11.13, 12:20 Ale jakby Ci pogoda pozwoliła, to nie idź z Palenicy, a przez Złoty Potok (wejście do doliny na jednym z zakrętów między zjazdem do Murzasichla (powyżej Cyrhli) a Palenicą). A na niedźwiadka miej kanapkę i na oku jakichś ludzi z przodu, to Ci będzie raźniej Odpowiedz Link
natla Re: Gdybyście dostali sto złotych 22.11.13, 16:20 .... dałabym na laptopa dla potrzebującej internautki. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Gdybyście dostali sto złotych 22.11.13, 18:28 Boże , jak to długo trwało !!!! Odpowiedz Link
engine8 Re: Gdybyście dostali sto złotych 13.11.13, 01:28 Nie musisz polecac. Bywalem w Bangkoku (tym prawdziwym) - wiem jaki masaz moze senior miec Odpowiedz Link