qula 30.04.05, 14:14 trzeba napompowac opony w rowku na sciezki rowerowe a do ilu na las? przednia tak samo jak tylna? nie wiem czy ma to znaczenie ale obie sa zdecydowanie terenowe Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrado80 Re: Konrad - do ilu atmosfer 30.04.05, 14:19 po pierwsze to zakup sobie oponki zwane pol slikami wtedy bedzie lzej sie jezdzilo Tobie po twardej nawierzchni czyli sciezki rowerowe, asfalt ale nadaja sie one tez do jazdy po lesie co do cisnienia to nigdy nie zwracalem na to uwagi zawsze pompowalem na oko, sprawdzalem reka czy jest ok Odpowiedz Link
qula Re: Konrad - do ilu atmosfer 30.04.05, 14:22 kupie, kupie, tylko nie ma kiedy, gdybym miala rowerek to 15 min i bym byla pod geantem a tak - kupa a co do opon to domyslam sie ze jest ok jak sa twarde? tylko boje sie zebym ich nie przepompowala.... Odpowiedz Link
konrado80 Re: Konrad - do ilu atmosfer 30.04.05, 14:27 bardzo dobrze ze sa twarde ja dzisiaj sobie dopompowalem bo kiepsko sie jezdzilo jak byly z lekka miekkie Odpowiedz Link
qula Re: Konrad - do ilu atmosfer 30.04.05, 14:39 thnx spadam bo zamkna serwis i nic nie zalatwie milej pracy ))) Odpowiedz Link
qula Re: Konrad - do ilu atmosfer 30.04.05, 15:58 za pol godzinki odbieram rowerek )))) - moje kochane bordowe malenstwo z dzwoneczkiem w ksztalcie biedronki.... ale przejazdzka to pewnie dopiero w nocy albo jutro - nie moge sie juz doczekac! Odpowiedz Link
emzecik Re: Konrad - do ilu atmosfer 30.04.05, 17:11 przód i tył pompujesz tak samo. zakres ciśnienia masz napisany na oponie - z boku (u mnie jest to 35-65 PSI, czyli 2,4-4,5 bara) najlepiej (imo) podjechać na stację benzynową i sobie napompować kompresorkiem na około 2,8-3 bar No chyba, że masz zamiast maszynki samochodowej jakiś wynalazek )) PS. Sorki, że się wtrąciłem, pytanie nie było do mnie Odpowiedz Link
qula Re: Zeby to bylo ostatni raz :PPP 30.04.05, 17:14 dlaczego???? czasem fajnie jak wtraci sie ktos jeszcze ))) Odpowiedz Link
konrado80 Re: Zeby to bylo ostatni raz :PPP 30.04.05, 17:16 a czy ja cos mowilem i jak, rower juz odebrany? Odpowiedz Link
qula Re: Zeby to bylo ostatni raz :PPP 30.04.05, 17:17 odebrany ))))))) i jeszcze raz ))))) ale na razie z przejezdzki nici bo wychodze Odpowiedz Link
qula Re: Konrad - do ilu atmosfer 30.04.05, 17:16 kurde, niby jakies studia zrobione a czytac nie umiem - juz biegne zobaczyc co mam na oponkach a tak na serio to na stacji przyplatal sie jakis mily mlody czlowiek na rowerze, ktorego obdarzylam nieziemskim usmiechem a on po prostu napompowal ))) Odpowiedz Link
emzecik Re: Konrad - do ilu atmosfer 30.04.05, 17:19 no niestety, ale jutro jest duże prawdopodobieństwo, że będę to ja Odpowiedz Link
qula Re: Konrad - do ilu atmosfer 30.04.05, 17:20 > no niestety, ale jutro jest duże prawdopodobieństwo, że będę to ja super, jesli do jutra zejdzie mi powietrze to licze na pomoc Odpowiedz Link
emzecik Re: Qula, więc która to stacja? ;DDD 30.04.05, 17:28 statoilów to Ci u nas jak mrówków Odpowiedz Link
konrado80 Re: Konrad - do ilu atmosfer 30.04.05, 17:20 tylko wez adres tej stacji ))))))) Odpowiedz Link
emzecik Re: Konrad - do ilu atmosfer 30.04.05, 17:18 hehe, może to byłem ja? ;DD a poza tym nie zawsze na stacjach czają się mili, młodzi i uprzejmi rowerzyści D Odpowiedz Link
qula spadam 30.04.05, 17:28 musze konczyc 3majcie sie i do zobaczenia na rowerowym szlaku!!!!!!! <hi hi hi> Odpowiedz Link