cicade 05.09.07, 18:58 Uwielbiam U mojej Pani Z Budki już można kupić. Co prawda moich ulubionych cortlandów jeszcze nie ma, bierę na razie co jest. Ogryzki obowiązkowo przez okno, ale tylko nocą... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mumuja Re: Sezon na jabłka! 05.09.07, 19:44 ktoś podsunął ostatnio pomysł: pieczone z rodzynkami, miodem i rumem. Bez rumu tej jesieni się nie obędzie. Odpowiedz Link
aleola1 jablka jabłuszka 05.09.07, 19:51 obiadam sie nie znam nazw ale lubie takie obu kolorowe lekko kwasne ale twarde tak ze jak ugryze to sasiad slyszy... MNIAM Odpowiedz Link
mumuja Re: jablka jabłuszka 05.09.07, 20:00 najtwardsze i w ogóle jędrniusie to LIGOLE.... mniam...... Odpowiedz Link
czarny.onyks UWIELBIAM:)) 05.09.07, 19:55 im twardsze, kwaśniejsze tym lepiej ale nie za kwasne takie słodko - kwaśne soczyste tak, że sok cieknie podczs jedzenia... mogę jeść codziennie żal mi tylko, że coraz mniej papierówek.... Odpowiedz Link
juvenala1 Re: UWIELBIAM:)) 05.09.07, 19:58 ja też twarde do granic mozliwości i soczyste Odpowiedz Link
mort_subite Re: Sezon na jabłka! 05.09.07, 21:47 Jabłko dobra rzecz. Mam akurat kilka sztuk odmiany jonagored. Smaczne - soczyste i nieprzesadnie słodkie. Niemniej nie można zapomnieć, że jabłko stanowi jedynie formę przejściową, stadium pośrednie swego rodzaju ewolucji, ukoronowaniem której jest lampka calvadosu Się rozmarzyłem Odpowiedz Link
czandri Re: Sezon na jabłka! 06.09.07, 00:08 mort_subite napisał: (...) > Niemniej nie można zapomnieć, że jabłko stanowi jedynie formę przejściową, > stadium pośrednie swego rodzaju ewolucji, ukoronowaniem której jest lampka > calvadosu > Się rozmarzyłem Odpowiedz Link