mojave777 15.11.07, 13:41 Czy człowiek zajmujący się wnętrzami (automatycznie) musi mieć bogate wnętrze? I nie mam tu na myśli np. drogich mebli z RPA.. eM. ___ Here: every eye is a mirror Here: every act is a crime Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ta_ann Pytanie do Margie - OT 15.11.07, 16:48 pozwolisz, Mojave? zachwyciłam się kiedyś stylem francuskim: trochę sielsko- anielski, jakieś rozbielone róże, delikatne wzory na tapetach, trochę graficzności - o tę ostatnią zresztą chodzi. miałam karteczkę z adresami sklepów, poszła w tango dasz mi jakiś trop? Warszawa. Odpowiedz Link
ta_ann Re: Teza specjalnie dla Margie 17.11.07, 22:01 up. widzę, że jesteś i piszesz zabawne teksty moja karteczka się dziś znalazła, odczytałam m.in. Pierre Frey, galeria Lawenda, Meridienne, nadal mi się to podoba, chociaż ceny... gdybyś podrzuciła jakieś tropy w necie, ucieszę się. Odpowiedz Link
margie Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 13:58 Niestety, styl prowansalskim, bo tak on sie nazywa, jest w tym kraju kosztowny.. Jest jeszcze Le Provence na Mokotowskiej... troche rzeczy mozna znalezc w Sia, Galeria Fryderyk czy Galeria pierot w Klifie. Niestety, tanio nie jest... Czego dokladnie szukasz? Tkanin, tapet, mebli? Odpowiedz Link
ta_ann Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 17:40 zachwyciłam się drobiazgiem. takim miękkim wieszakiem, obitym biało-czarną tkaniną. i dalej już poszło. chcę niewiele. meble i tapety - nie. tylko detale. lniane, delikatne zasłony. lawendą chcę pomalować pokój. tu pytanie, czy ładnie będzie wyglądać tak samo pomalowany sufit, jak i ściany (ułatwiam sobie, a na trendach obecnych się nie znam) Odpowiedz Link
margie Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 17:46 Zobacz sklep Lnianyh Zaulek na Mokotowskiej. Polskie lny w pelnej gamie kolorystycznej, o roznych gestosciach i fakturach, piekne, przystpne cenowo. szyja na zamowienie co chcesz. Maja lniane frotte... Dupereli poszukaj jeszcze w galeriach decoupage-u, nawet tu, na forum jest forum Rekodzielo i ozdoby, tam jest sporo fajnych pomyslow... popatrz na prace greglis, ona ma wlasna galerie... Odpowiedz Link
margie Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 17:49 aha, pomalowanie scian lacznie z sufitem na ten sam kolor powiekszy optycznie powmieszczenie, podwyzszy je. P{omysl jest bardzo dobry, ostrzegam tylko pzred uzywaniem tanich farb, bo probniki klamia i moze wyjsc cos bardzo dziwnego na scianach. Jesli chcesz, mozemy sie kiedys umowic na kawe, wezme probnik i pomyslimy o kolorach i dodatkach OK? Odpowiedz Link
kajak3 Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 17:53 sory, że się wcinam ale kiedyś mialam bzika na punkcie błękitu, pomalowałam cały pokój na błękitno...normalnie jak w akwarium, tylko glonów było brak Odpowiedz Link
ta_ann Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 17:55 ) myślałam kiedyś o suficie w gwiazdki Odpowiedz Link
ta_ann Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 17:55 jasne. z tym, że u mnie krucho z kasą... na kawę starczy ostatnio kupiłam filiżankę, potem patrzę na nią i mówię do siebie: dekupaż lniane zasłony w kolorze lawendy już są, ale mam ochotę pozmieniać. Odpowiedz Link
margie Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 18:12 www.mast.ms tam mas znamiary na mnie. zadzwon albo n apisz. ja nie chce kasy. kawa moze byc u ciebie albo u mnie, zapraszam Odpowiedz Link
ta_ann Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 18:16 dzięki, margie wspominam o tej kasie, bo zawód masz na pewno bdb płatny... to są raczej drogie usługi Odpowiedz Link
ta_ann Re: Teza specjalnie dla Margie 19.11.07, 13:42 mogę jedno pytanie? porcelanowe kulki/gałki takie do szuflady np. drewniane chcę wymienić. elle decoration w którym to miałam poszło sobie. podpowiesz? Odpowiedz Link
margie ta_ann 19.11.07, 15:01 nie zrozumialam: chcesz porcelanowe wymienic na drewniane czy wgole chcesz wymienic? Galki dostaniesz w kazdej hurtowni z wypozaseniem kuchennym.ja znam taka jedna w Ursusie na Bodycha ( hurtownia Dacter- maja punkty jeszcze gdzie indziej, ale tam jest glowna hurtownia), maja milion uchwytow, mozna kupic dowolna ilosc. Poszukaj w necie hurtowni z wyposazeniem kuchnennym. Odpowiedz Link
margie Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 13:55 powinien miec. Nie sposob sie zajmowac wnetrzami majac ubogie wnetrze wewnetrzne) zajmowanie sie wnetrzami wymaga posiadania wyobrazni, umiejetnosci czucia koloru, jego nasycenia, nietruzinkowosci w mysleniu, kreatywnosci, umiejetnosci nieszablonowego myslenia, poczucia humoru i umiejetnosci zobaczenia czegos, czego w czyms nie ma) Odpowiedz Link
osiolek113 Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 13:57 E tam, ja połowy z tych cech nie mam a zajmowałem się już kiedyś projektowaniem wnętrz Odpowiedz Link
margie Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 14:11 jak widac, nie wyszlo ci, moze dlatego, z enie miales tych cech)) A dlaczego sie nie zajmujesz? I wnetrz mieszkalnych?? Odpowiedz Link
osiolek113 Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 15:46 > jak widac, nie wyszlo ci, moze dlatego, z enie miales tych cech)) > A dlaczego sie nie zajmujesz? I wnetrz mieszkalnych?? Wnętrz zamków, pałaców, lepianek, świątyń, jaskiń, ruin, kamienic i w ogóle wszystkiego, co można spotkać średniowiecznym fantasy. Brałem po prostu udział parę lat temu w tworzeniu świata do tej gry: tamriel-rebuilt.org/?gallery=2&p=screenshots A już się nie zajmuję, bo to było dość czasochłonne hobby i musiałem w końcu zrezygnować - studia Odpowiedz Link
margie Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 15:57 wow!! Nie, no ja wnetrza terazniejsze w dodatku jak najbardziej mieszkalne.. tylko rzygam juz BRW, wenge, wanilia, wneki z karton gipsu, halogeny, podwieszane sufity, beze i brazy... brrrr Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 16:12 jak ja Ci zazdroszczę chciałabym mieć swojego prywatnego dekoratora wnetrz a jak ktos chce coś innego, niebanalnego...to albo półka cenowa nie ta...albo musi sie zdac na to, co w sklepach... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 16:15 wow...jakie my tu talenty mamy na forum... fiu fiu) Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 14:15 powinien mieć przede wszystkim wrażliwość na świat i ludzi a urządzając komuś wnętrze powinien umieć stać się na chwilę tym człowiekiem...by spełnić jego plany, marzenia a nie swoje artystyczne wizje Odpowiedz Link
margie Re: Teza specjalnie dla Margie 18.11.07, 14:49 wrazliwosc owszem, ale to drugie to jzu raczje umiejetnosci zawodowe. wielu jest bowiem projektantow na sile uszczesliwiajacych ludzi. Odpowiedz Link
mojave777 Re: Teza specjalnie dla Margie 19.11.07, 09:39 Przypuśćmy więc, że posiadam wspomniane wyżej cechy. Ale mam także inną - obsesyjnie nienawidzę się uzewnętrzniać. Mam szansę na karierę w Twej branży? G. ___ Here: every eye is a mirror Here: every act is a crime Odpowiedz Link
margie Re: Teza specjalnie dla Margie 19.11.07, 10:55 uzewnetrznianie nie ma tu nic do rzeczy. Aczkolwiek, dobry kontakt z klientem jest kluczowy w tym zawodzie... Odpowiedz Link
ratzfatz oczywiście. 18.11.07, 22:57 podobnie jak każdy znany mi fizyk cieszy się doskonałą kondycją fizyczną, a kulturoznawca uprawia kulturystykę (w dodatku ma rozwiniętą kulturę osobistą) Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Teza specjalnie dla Margie 29.12.07, 20:19 hej Margie, miałabym do Ciebie prośbę o poradę w sprawie urządzenia mieszkania. czy mogę z tą prywatą uderzać na Twój mail? Odpowiedz Link