Dodaj do ulubionych

Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow...

• Gość: mike Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.09, 02:00
      Raiffaisen i tak jest dużo gorszy....
      Kryzys mija....zapamiętamy:)
      • pir-bank-kwadrat raiffeisen 12.09.09, 09:13
        rzeczywiście, jest duuuuużo gorszy ten "partner". Pamiętacie? -
        Pamiętamy. Przypomnicie? - Przypomnimy.
    • Gość: PIK Nie 'Nabici' tylko Idioci IP: 77.222.253.* 12.09.09, 09:29
      Tak ich sie powinno nazywać. Nie czytają umów bo im się nie chce
      albo ich nie rozumieją , nie pomysla że mozna poprosić o opinie
      prawnika( a zapomnialem trzeba za taką opinie zapłacić, a po co
      płacić skoro mozna udawać skorzywdzoną sierotkę). Co gorsza
      podpisują takie idiotyczne umowy a potam są zdziwieni ze trzeba ich
      dotrzymywać. Załosne. Właściwie to lista tych "nabitych" powinna być
      opublikowana żeby kazdy bank (i nie tylko bank) widział komu nigdy
      wiecej nie udzielic kredytu.
      Nie rozumiem po co bre z nimi rozmawia. Załosne
      • Gość: MN Re: Nie 'Nabici' tylko Idioci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 09:43
        Wręcz odwrotnie, osobom nieczytającym umów inne banki by bardzo chętnie wcisnęły
        swoje super produkty. :D Problemem nie jest dla Bre to, że podpisali, i dali się
        wycyckać, tylko to, że teraz to nagłaśniają. :D
      • Gość: Dr. No Re: Nie 'Nabici' tylko Idioci IP: *.toya.net.pl 12.09.09, 09:57
        Jesteś kolejnym pajacem który nie umie czytać ze zrozumieniem i nie rozumie sensu sporu. Klienci BRE banku uważają, że zapis w ich umowach o de facto uznaniowym ustalaniu oprocentowania jest niezgodny z prawem i bank nadużywa dominującej pozycji. Dopóki bank ustalał oprocentowanie na sensownym poziomie nie było problemu. Akcja rozpoczęła się jak zaczął "szaleć" - paniał?

Już widzę, jak ty negocjujesz wszystkie umowy... gwarantuję ci, że jeśli masz podpisaną umowę z operatorem tel., bankiem czy jakąkolwiek inną dużą instytucją to jest ona tak skonstruowana, że mogą cię puścić w skarpetkach jak tylko będą chcieli. Tylko jeszcze o tym nie wiesz.
        • Gość: PIK Re: Nie 'Nabici' tylko Idioci IP: 77.222.253.* 12.09.09, 10:26
          Ooo zabolało doktorku?
          A przed podpisaniem umowy szanowni klienci uważali ze ten zapis jest
          zgodny z prawem? I ze bre zgodnie z tym zapisem obnizy im
          oprocentowanie raz na kwartał obowiązkowo albo i dwa razy a czemu
          nie?. Zalosne.
          Moze jutro szanowni klienci uznają ze sensowny procent to 0 albo ze
          nic nie są winni bankowi?
          Człoweiek który nie dotrzymuje umów jest dla mnie oszustem, dlatego
          tez lista nabitych powinna być jak najbardziej jawna. Ciekawe czy ty
          pożyczysz komuś takiemu swoje pieniądze.
          Czytam ze zrozumieniem, głównie umowy handlowe i kredytowe i wiem ze
          od tych z bre bankiem nalezy trzymać sie z dala.
          Co nie przeszkadza kupowac ich akcji.
          • Gość: Luke Re: Nie 'Nabici' tylko Idioci IP: *.c198.msk.pl 12.09.09, 10:37
            > Co nie przeszkadza kupowac ich akcji.
            i wyszło szydło z worka ;) nie chcesz stracić na akcjach ;)

> A przed podpisaniem umowy szanowni klienci uważali ze ten zapis jest
            > zgodny z prawem? I ze bre zgodnie z tym zapisem obnizy im
            > oprocentowanie raz na kwartał obowiązkowo albo i dwa razy a czemu
            > nie?. Zalosne.

Żałosne jest to co wypisujesz. ciągle omijasz istotę problemu. Jak były podwyżki
            przecież nikt nie protestował. Jak wszyscy obniżali to bank użył paragrafu,
            który "de facto jest zapisem LIBOR" - po prostu nas okłamali.
            CO gorsza, nie tylko okłamali, ale ten zapis jest niezgodny z prawem. Jak my
            żądamy aby umowa była symetryczna i czytelna to jest żałosne. Jak bank nas
            okrada to jest OK?? dziwną masz mentalność, albo masz szczęście, że ciebie
            jeszcze nie wydymali. Jeszcze...
            • and_nowak Luke, ciebie chyba życie skrzywdziło 12.09.09, 11:28
              Luke, jesteś obecny pod każdym artykułem o BRE. W każdym komentarzu wypisuje
              mniejsze lub większe bzdury, żeby tylko dokopać bankowi. Byłeś molestowany w
              dzieciństwie, czy co?
              Naprawdę nie masz gdzie odreagować frustracji?

Nie ma żadnego niezgodnego z prawem zapisu. Żaden sąd, ani UOKIK tego nie
              orzekł. Umowa miała to samo brzmienie jak ją podpisywałeś. Wtedy albo byłeś
              głupszy że tego nie wiedziałeś, albo ci to nie przeszkadzało. Sposób naliczania
              odsetek jest OK, albo niezgodny z prawem NIEZALEŻNIE OD AKTUALNEJ STOPY. Bo
              poddajesz w wątpliwość metodę naliczania, a tak naprawdę pieklisz się że zdrożało.
              Przy czym WCALE NIE JEST DROGO, bo gdyby tak było, to byś się przeniósł do
              konkurencji. Skoro się nie przeniosłeś, to wyraźnie się nie opłaca. Albo jesteś
              tak głupi, że nie wpadłeś na tak prosty pomysł.

Opowieści o mentalności, o złych bankach, o zaufaniu możesz sobie wsadzić.
              Merytorycznych argumentów nie masz, chyba że takie jak powyżej, tzn.
              prawie-prawdziwe.

• akiraxx Re: Luke, ciebie chyba życie skrzywdziło 12.09.09, 12:39
                Nie bardzo rozumiem jaki interes masz w obrażaniu Luke. W sumie nie ma po co z
                tobą dyskutować. Ale jeszcze raz:
                - umowa dotyczy obie strony i musi być jednoznaczna
                - problemem jest to że w opinii około 20 tys osób (upraszczam) mBank nie stosuje
                się do niestety niejednoznacznych zapisów z umowy którą sam stworzył
                - problemem jest to że to mBank jest stroną silniejszą i z tej siły obecnie
                korzysta - zabierając pieniądze z konta - nikt komornika na nich nie naśle za to
                - niejednoznaczność umowy rozstrzygnie prędzej czy później sąd
                - mBank traci wiarygodność. Nie mam u nich kredytu mam oszczędności. Wygodnie mi
                się z ich systemu korzysta ale systematycznie ograniczają moją wiarę w ich
                profesjonalizm. Z tego, że w mojej opinii okradają tych ludzi, nawet nie wynika
                to, że są w stanie zaproponować dobrego oprocentowania dla takich jak ja, którzy
                chcą u nich jeszcze trzymać pieniądze.
              • Gość: Luke jakoś żyje mi się dobrze... IP: *.c198.msk.pl 12.09.09, 13:27
                > Luke, jesteś obecny pod każdym artykułem o BRE.
                Staram się, lejesz miód na moje serce. Ktoś zauważył moją działalność ;) TomekL
                też jest, a tego nie skomentowałeś, szkoda, komuś innemu byś samopoczucie też

> W każdym komentarzu wypisuje
                > mniejsze lub większe bzdury, żeby tylko dokopać bankowi.
                A jakie to bzdury?? domaganie się odpowiedz i ostrzeganie przed tym bankiem to
                bzdury?
                Skoro widziałeś moje inne wypowiedzi to może zauważyłeś, że wklejałem albo
                fragmenty prawa bankowego, albo wyroki SN czy TK. Rozumiem, że te dwie
                instytucje też bzdury wypisują. Masz tak prawo uważać, ale i ja i ty i tak samo
                BRE ma obowiązek do tych zapisów prawa się stosować.

> Nie ma żadnego niezgodnego z prawem zapisu. Żaden sąd, ani UOKIK
                > tego nieorzekł.
                W zasadzie UOKiK tak orzekł. Dlatego skierował sprawę do sądu, który owszem,
                jeszcze nie orzekł. A i tak czekamy na wyrok w SOKiK tylko po to, aby było
                łatwiej. Są konkretne zapisy, które tego zabraniają.

> Umowa miała to samo brzmienie jak ją podpisywałeś. Wtedy albo byłeś
                > głupszy że tego nie wiedziałeś, albo ci to nie przeszkadzało.
                Byłem głupszy, dzięki BRE przeszedłem przyspieszony kurs prawa bankowego. Teraz
                jestem mądrzejszy i wiem na czym mogę się opierać.
                Dowiedziałem się między innymi, że jeżeli pracownik banku ma niższe odsetki od
                kredytu niż inni, to jest to niezgodnie z prawem ;) ciekawe co? A jest takich
                smaczków o wiele więcej.

>Sposób naliczania
                > odsetek jest OK, albo niezgodny z prawem NIEZALEŻNIE OD AKTUALNEJ
                > STOPY. Bo poddajesz w wątpliwość metodę naliczania, a tak
                > naprawdę pieklisz się że zdrożało.
                Widzisz, jak drożało, to nawet jak ktoś jęknął, to nie na bank. LIBOR idzie w
                górę, odnosimy odsetki... to było oczywiste.
                My zaczęliśmy się integrować jak nie zaczęło tanieć. Dlaczego można podnosić a
                nie można obniżyć? bo jest słowo "może" dający dowolność? Może to, że są jakieś
                niezdefiniowane parametry, oznaczające kompletnie wszystko?? No to bank nas
                zmusił do przeszukania paragrafów - i się okazało, że bank nam podłożył świnię.
                Umowa ma być jednoznaczna i czytelna, a co jak co, ta umowa na pewno nią nie
                jest. Jest niezgodna z prawem, po prostu.

Ostatnio Lucas i Gettin przegrały w sądzie - te zapisy znajdują się i w naszych
                umowach.

> Przy czym WCALE NIE JEST DROGO, bo gdyby tak było, to byś się przeniósł do
                > konkurencji. Skoro się nie przeniosłeś, to wyraźnie się nie opłaca.
                Brzmi to sensownie, nieprawdaż? ale pamiętaj, że zamierzam wyciągnąć od banku
                każdy grosz, który jest mi winien. Zamierzam zrobić to mając kredyt w banku, bo
                wtedy przestaliby nawet odpowiadać na reklamacje. Co zresztą i tak im nie wychodzi.
                A co do innych banków - nie opłaca się, chociażby przewalutowanie. A jak uzyskam
                sądowne wykreślenie par. 10.2 to czemu miałbym się wynosić?

> Byłeś molestowany w
                > dzieciństwie, czy co?
                > Naprawdę nie masz gdzie odreagować frustracji?
                > Albo jesteś
                > tak głupi, że nie wpadłeś na tak prosty pomysł.
                Nie muszę tego chyba komentować, ocenę twojego zachowania zostawiam innym.
                • ratchen Re: jakoś żyje mi się dobrze... 20.10.09, 14:30
                  Luke, masz bracie nerwy...ja bym go od razu strzelił...ale jak to mówią:
                  walniesz gnidę i pieniacza a posiedzisz jak za człowieka....
              • ratchen Re: Luke, ciebie chyba życie skrzywdziło 20.10.09, 14:26
                and_nowak napisał:

> Nie ma żadnego niezgodnego z prawem zapisu. Żaden sąd, ani UOKIK tego nie
                > orzekł.

JESZCZE , bo orzeczenie w tej sprawie jest jutro.

Umowa miała to samo brzmienie jak ją podpisywałeś. Wtedy albo byłeś
                > głupszy że tego nie wiedziałeś, albo ci to nie przeszkadzało. Sposób naliczania
                > odsetek jest OK, albo niezgodny z prawem NIEZALEŻNIE OD AKTUALNEJ STOPY. Bo
                > poddajesz w wątpliwość metodę naliczania, a tak naprawdę pieklisz się że zdroża
                > ło.

Nikt nie piekli się, że zdrożało, ja miałem ok 6 podwyżek w ciągu 3 lat i nie piekliłem się, bo libor również rósł, więc było to uzasadnione. Chodzi o to, że jak libor drastycznie spadł - bank to olał, głąbie.

> Przy czym WCALE NIE JEST DROGO, bo gdyby tak było, to byś się przeniósł do
                > konkurencji. Skoro się nie przeniosłeś, to wyraźnie się nie opłaca. Albo jesteś
                > tak głupi, że nie wpadłeś na tak prosty pomysł.
                >

Naprawdę jesteś tak inteligentny-inaczej, czy tylko udajesz?

> Opowieści o mentalności, o złych bankach, o zaufaniu możesz sobie wsadzić.
                > Merytorycznych argumentów nie masz, chyba że takie jak powyżej, tzn.
                > prawie-prawdziwe.

To, czy są merytoryczne argumenty okaże się jutro, po wyroku sądu, Panie prawie-mądry pseudointelektualisto.
      • Gość: Marek Re: Nie 'Nabici' tylko Idioci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 10:48
        O a tu kolejny artykuł, że BRE jest bankiem dla totalnych idiotów.

www.rp.pl/artykul/7,362192.html

(...)Bez zysku zostali klienci mBanku i MultiBanku, którzy zdecydowali się na
        lokaty strukturyzowane oferowane przez te dwie instytucje należące do grupy BRE.
        Odpowiednio „Czarne Złoto” i „Złoża Zysków” miały zarabiać na wzroście wartości
        kontraktu terminowego na ropę Brent.(...)
      • Gość: zdrowy Re: Nie 'Nabici' tylko Idioci IP: *.it-austria.net 15.09.09, 10:56

:) pewnie
        Zwlaszcza, ze mi ten kredyt zaproponowal doradca finansowy ekspandera. Poza tym
        Ty pewnie splacasz kredyt po kursie NBP.
      • Gość: shima Re: Nie 'Nabici' tylko Idioci IP: 81.210.64.* 15.09.09, 14:28
        Widzisz, i dlatego trzymam się zasady, żeby się nie wypowiadać, jeśli się na
        czymś nie znam, bo mogę wyjść na sfrustrowanego idiotę i paranoika.

Owszem, popełniłem błąd, ale nie płaczę z tego powodu, tylko cierpliwie czekam
        na okazję do opuszczenia mBanku. Rozumiem natomiast ludzi, którzy narzekają,
        mają prawo czuć się oszukani.

Myślę, że lepiej być oszukanym, niż sfrustrowanym aż tak, żeby wyzywać od
        idiotów ludzi, z którymi nie masz nic wspólnego. Nie masz 'starego' kredytu w
        mBanku, po co czytasz te wątki? Nikt CIę nie lubi? Nie chce z Tobą rozmawiać?
        Czujesz się opuszczony?
    • Gość: Dr. No Autor artykułu jest na "pasku" BRE Banku... IP: *.toya.net.pl 12.09.09, 09:43
      Co to znaczy "KLIENCI UWAŻAJĄ, że banki, wykorzystując korzystne dla nich zapisy o sposobie ustalania oprocentowania, skwapliwie podnosiły odsetki" ?!?!?

Moje oprocentowanie kredytu w CHF wynosi w tej chwili 5,05% !!! My nic nie "uważamy" - TO JEST FAKT!

"BRE Bank deklaruje, że chce ulżyć losowi klientów i od kilku miesięcy proponuje im zmianę umów"

Dostałem propozycję zmiany na WIBOR + 4% marży. Mam się śmiać?

"Tę akcję anty-reklamową zakończyła dopiero ostra reakcja prawników BRE Bank"

Insynuacja, że działaliśmy niezgodnie z prawem i rycerze z BRE się wqrwili

Generalnie cały artykuł napisany jest w tonie, że tak naprawdę to nie wiadomo jak jest do końca, że bank chce nam ulżyć ale my się uparliśmy i chcemy Bóg wie czego... ŻENADA, p. Macieju, ŻENADA!!!
    • Gość: rossi Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: *.aster.pl 12.09.09, 09:48
      Aby zrobic im dobrze założyłem kiedyś rachunek ROR i otworzyłem
      linię debetową aby mieć trzy produkty. Okazało się, że nic mi to nie
      da w sprawie zmiany oprocentowania kredytów mimo wcześniejszych
      zapewnień biurwy w BOK. ROR zamknąłem, z karty kredytowej
      zrezygnowałem. Oprócz kredytu nic u tych złodziei nigdy już nie
      kupię a kredyt i tak kiedyś przeniosę do innego banku. Jednym słowem
      oszuści i naciągacze!!!!!
    • j0anna1 Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... 12.09.09, 10:16
      Mam u nich konto Aquarius (podobno prestiżowe) - zaproponowali mi marżę 3,8% :)
    • maniek_ok Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut 12.09.09, 10:18
      Psy szczekają a karawana jedzie dalej :)
      • pir-bank-kwadrat Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut 12.09.09, 12:32
        Dobry pies to taki, co nie szczeka, a gryzie. Ale jeszcze lepszy ten
        co poszczeka i pogryzie, gdyż obudzi sąsiadów i może ich ostrzec
        przed złodziejem (chyba, że ktoś ma twardy sen).
    • wroclawianin-1 Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... 12.09.09, 10:27
      Mam taki kredyt we frankach w Multibanku. Jak tylko poprawi się
      sytuacja na rynku kredytowym zmieniam bank. Nikt mnie nie namówi na
      korzystanie z ich usług. Znajomym też odradzę.
      • Gość: Ks. Robak Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.09, 16:30
        A sobie odradzaj. Ja mam konto i kredyt w "nowym porfelu" jak to
        ładnie się określa i nie narzekam. Jak podpisywałeś umowę to trzeba
        było czytać jej warunki - oczywiste jest, że jak Bank może zarobić
        na kliencie to będzie korzystał z takiej okazji. Jak wtedy był to
        najlepszy kredyt to nikt nie narzekał, ale jak się okazało, że
        trzeba zapłacić więcej to nagle wszyscy wpadliście w panikę.
    • Gość: Luke opnia nezależnego eksperta IP: *.c198.msk.pl 12.09.09, 10:31
      odnośnie ogólnie atrakcyjności oprocentowania kredytów w BRE:

"Największe obniżki oferują mBank i MultiBank, gdzie zakup pakietu usług
      pozwala obniżyć marżę o połowę. Na przykład z 7,2 do 3,6 procent. Jednak
      trudno porównywać to do innych bankowych ofert, bo podstawowa propozycja jest
      wyjątkowo nieatrakcyjna -uważa Krasoń."

I co?? TomkuL, Małgorzato!! Widzicie co nam proponujecie. Czy następna
      propozycja będzie równie atrakcyjna??

Dla innych - ciągle o tym mówimy - kiedyś to był faktycznie "nasz bank" -
      teraz jest to nasza porażka.
      • Gość: trados Re: opnia nezależnego eksperta IP: *.aster.pl 12.09.09, 11:26
        Kiedyś dostałem od nich propozycję zmiany na Libor plus marża. Mam u
        nich chyba 6 produktów od prawie 10 lat. Umówiłem się na konkretną
        godzinę. Wchodzę do oddziału na Senatorskiej mówię, że jestem
        umówiony w sprawie zmiany warunków starego mplanu. Znudzony pan
        zaprasza do swojego stanowiska i pyta: "A jakim kredytem jest pan
        zianteresowany". Ja na niego oczy i mówię, że zmianą starego mplanu.
        Ten mówi: aha i otwiera jakiś akrusz kalkulacyjny i mówi: "Jak pan
        weźmie jeszcze dwa produkty, to zapropnujemy marże na poziomie 3,3%"
        Uśmiechnąłem się i wyszedłem. BRE - pełny profesjonalizm i
        atrakcyjne oferty dla starych klientów, których z bankiem łączy
        więcej niż tylko kredyt hipoteczny :-).
      • Gość: TomekL(mBank) Re: opnia nezależnego eksperta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 14:20
        A co oznacza pojęcie :) niezależny ekspert ;) Nie słyszałem, żeby
        Marcin pracował w tej chwili w "niezależnym" ośrodku :) bo chyba
        tak nie można nazwać OF :), czy też Expandera. Oba żyją z
        pośrednictwa sprzedaży.
        • Gość: Luke Re: opnia nezależnego eksperta IP: *.c198.msk.pl 13.09.09, 15:31
          wy wypisujecie "potwierdzone przez niezależnych ekspertów" i nawet nie podajecie
          ich nazwiska. Więc kto to kręci?
          • Gość: wojtek Re: opnia nezależnego eksperta IP: *.chello.pl 14.09.09, 11:21
            Nie mam kredytu w BRE, ale rozumiem wscieklosc "nabitych". O malo co sam nie zostalem nabity. Bralem kredyt pod koniec 2006, pamietam ze zastanawialem sie nad kredytem u nich, od dluzszego czasu korzystalem z wielu ich produktow. Co mnie powstrzymalo? Przede wszystkim wlasnie zapis w umowie o dowolnosci ustalania oprocentowania. Nawet byla lekka pokusa, ktora tlumaczylem sobie na zasadzie "do tej pory bank gral fair i zawsze oferowal korzystne warunki, wiec pewnie podobnie bedzie z oprocentowaniem", niemniej jednak gore wziela opcja "ale co bedzie jak sie zmieni zarzad, bedzie musial wykazac sie zyskami, etc i ustali sobie oprocentowanie np. 30%? Przeciez to tez bedzie wtedy zgodne z umowa." Krotko mowiac uznalem ze poleganie tylko i wylacznie na czyjejs dobrej woli przy rozmowie o tak duzych pieniadzach to jednak zbyt duze ryzyko i NIE zaufalem BRE Bankowi. Tak, dokladnie - jestem zadowolony, ze NIE zaufalem BRE Bankowi. Mysle jednak ze nie o takie wnioski powinno chodzic w bankowosci i moj bank gra tutaj strasznie nie fair. A w biznesie liczy sie zaufanie, wiec takie zagrywki sa korzystne tylko na krotka mete. BRE niestety doklada cegielke do kiepskiej ostatnio opinii o bankowcach.
            • Gość: nabity Re: opnia nezależnego eksperta IP: *.polkomtel.com.pl 20.10.09, 12:55
              > Nawet byla lekka pokusa, ktora tlumaczylem sobie na zasadzie
              > "do tej pory bank gral fair i zawsze oferowal korzystne warunki,
              > wiec pewnie podob nie bedzie z oprocentowaniem",

Dokładnie na to samo się złapałem.
              I pomyślałem że jak będą przeginać i stosować nierynkowe marże to
              zmienię bank.

Zapomniałem tylko o małym szczególe, którym jest spread.
              W tm punkcie mnie trzymają "za jaja", ale jak tylko zmieni się kurs
              na tyle, że kredyt będzie mniejszy od początkowego to od nich
              spierdzielam.

Pozdro

• Gość: BAN'kier WdUbęGo Zawód bankiera lub pracownika banku dziś równa się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 11:45
      sprzątaczce klozetowej . Stracili na wiarygodności . Widać ,że to
      banda dawnych cinkciarzy .
      • paul Re: Zawód bankiera lub pracownika banku dziś równ 12.09.09, 13:26
        Czytam te wasze posty i nadziwić się nie mogę....
        Ludzie ile wy macie lat?
        Nie ogarniacie że już od 20-tu lat żyjecie w kapitalizmie?
        Myślicie że bank oferuje kredyt żeby wam "zrobić dobrze"? Otóż nie. Bank oferuje
        kredyt żeby ZAROBIĆ pieniądze. Małe bądź większe. Jak w każdym biznesie gra się
        tak jak przeciwnik sobie pozwala.

Mam kredyt w CHF w Multi od 2005 r. Początkowo z oprocentowaniem 3,2% W
        październiku 2007 kosztem 200 zł podpisałem aneks zmieniający oprocentowanie na
        LIBOR CHF 3M + 0,91%

Obecnie mam 1,31%
        W przyszłym miesiącu pewnie spadnie do ok. 1,2%

Każdy podpisując umowę MUSIAŁ zwrócić uwagę na zapis o sposobie liczenia
        oprocentowania. mBank i Multi były jedynymi większymi bankami, które miały taki
        niekorzystny zapis. Każdy Bank ma swoje grzeszki, bo jakby zarabianie pieniędzy
        było tak proste to wszyscy byliby młodzi, piękni i bogaci... Kasę trzepie się
        właśnie z takich niby pierdół. W BRE można np było sobie wybrać dowolny dzień
        miesiąca jako dzień spłaty kredytu. W innych bankach kredyty mieszkaniowe
        schodzą np tylko 1szego i zobaczcie sobie na wykresach tych banków jak
        wyglądają notowania CHF/PLN. Dziwne że od 4 lat co miesiąc 1szego jest ZAWSZE
        dziubek w górę ;]

Na koniec policzcie sobie ile bank zarabia pieniędzy na liczeniu oprocentowania.
        20000 klientów razy potencjalna różnica w odsetkach.
        To są naprawdę grube pieniądze. Popatrzcie na raporty banku.

A tekst prezesa o finansowaniu się CHF na poziomie 2% można czytać też na dwa
        sposoby.
        1)Tak to prawda żeby wyciągnąć większą kasę od was.
        2)Mogliby się finansować taniej, ale że SWAPy walutowe mają od matki czyli
        ComerzBanku to przy okazji Comerzbank też na tym zarabia, a BRE ma ew. niższy
        zysk czyli płaci mniejszy podatek...

Choć akurat ostatnio problemu z płaceniem podatku nie mają ;]

• Gość: ja Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: *.static.tkt-net.pl 12.09.09, 15:14
      Ja mam inne zdanie na temat BRE Banku. Współpracuje z tym Bankiem
      już dużo czasu i nie spotkała mnie żadna poważna krzywda ze strony
      Banku. Może jednak trzeba dobrze czytać Umowy kredytowe i otwierać
      częściej listy z Banku nie tylko wtedy,gdy chodzi o raty! Prawda
      zawsze leży po środku niestety! Pozdrawiam i życze pomyślnego
      zakończenia sporu.
    • Gość: kajetanjan Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: 81.210.54.* 16.09.09, 09:27
      BRE to moim zdaniem bank który w d... ma kientów. Cycka ich czesto
      na granicy prawa i nic sobie nie robi z sądów. Ma wynajetych
      prawników którzy jego gierki przepychaja przez rozprawy sądowe.
      Działaniom Banku powinny przyjrzeć się wszystkie służby nadzoru.
      Przede wszystkim nadzór bankowy i finansowy. Tylko patrzeć jak
      zostanie wytoczona sprawa przeciwko BRE w Brukseli. Wierzyciele BRE
      łączcie się !
    • Gość: nieNaBity Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.09.09, 11:13
      Ja czytałem umowę przed podpisaniem dokładnie i właśnie dla tego się
      zdecydowałem ją podpisać. Mi pasowało/pasuje prawie stałe oprocentowanie
      ustalane raz na jakiś czas przez zarząd banku.
      Decydowałem się na to świadomie. A teraz czekam na odpowiedni moment na
      przewalutowanie kredytu, ale ten moment może nastąpić za 5 czy 10 lat.
    • kendypajac Klienci mBanku, adres do petycji to Commerybank... 27.09.09, 10:16
      a mBank nic nie ma do gadania
    • Gość: kajetanjan Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: 81.210.54.* 29.09.09, 12:46

BRE ma na sumieniu wielu ludzi. Moim zdaniem oszukuje klientow z
      premedytacją i za zgodą swoich prawników. Nacinaja klientów tak aby
      prawo nie mogło ich złapać za d..ę. Zwykli ludzie są oskubani a BRE
      twierdzi że nie można im oszustwa zarzucić. Brawo ! Przecież od tego
      są prawnicy ! Przypominam chociażby Interbrok !!!
    • Gość: irina Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: 81.15.171.* 30.09.09, 08:10
      Sądząc z artykułu, bank robi co może żeby tylko zadowolić klientów z
      kredytem starego portfela. Należy się więc czytelnikom starego
      portfela. Od początku roku mbank złożył mi tylko jedną propozycję.
      Była to propozycja oczywiście korzystna dla banku, czyli 3,75% w
      sytuacji gdy stopy procentowe leciały na głowę. Oprocentowanie można
      było obniżyć maksymalnie o 0,6% oczywiście w zamian za karte
      kredytową, debet na koncie etc. Na tym skończyły się "propozycje"
      banku. Zapewne kolejna będzie równie "fajna", albo nie będzie jej
      wcale, bo przecież nie każdy może dostąpić "łaski" mbanku. Dlatego
      nieustająco odradzam mbank każdemu komu mogę go odradzić. I będę
      robić to dalej.
    • Gość: poszukujący Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.10.09, 20:06
      no to co zrobic zeby sie nie dać tak wpuscic? gdzie szukac pomocy w
      wyborze kredytu?
    • Gość: magiccc Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: *.anonymouse.org 12.10.09, 12:15

ej ludzie, jak podpisywaliście umowę to nie wiedzieliście co podpisujecie? ja
      laik zainwestowałem 20 zł w specjalny poradnik polityki o kredytach hipotecznych
      i wiedziałem dzięki temu jakie oprocentowanie moze sprawiać kłopoty. Mam kredyt
      we frankach i WYliczyłem sobie że DODATKOWO, 1/4 tego co płacę odkładam na
      konto, po to aby sobie zrobić bufor bezpieczeństwa na wypadek wzrostu kursu
      waluty. Bo nie wierzyłem od samego początku że kurs będzie wynosił 2,10 za
      jednego franka, i przez całe życie będę płacił po 2 zł za franka. przegapiłem
      moment gdy kursy były niskie, i zapłaciłem za to wzrostem m-cznej raty. Więc
      teraz, gdy kurs franka spadł to zamiast ładować na konto tę 1/4 kwoty, to
      nadpłacam ratę - mam zapłacone do stycznia 2010. to mnie chroni przed kryziem,
      jak kurs wzrośnie to nie płacę raty ani w październiku ani listopadzie ani
      grudniu. sram na kryzys. planuję się tak zabezpieczyć na 12 m-cy. Aktualnie,
      analizuję oprocentowanie, i tak sie zastanawiam co by się stało gdyby libor chf
      nie wynosił teraz 0,5% tylko 4,5%? I zaczynam kombinować, choć nie mam kasy,
      żeby jakoś się przed tym zabezpieczyć, spłacić ten kredyt. może nawet opcje? nie
      wiem. za to staram sie czytać jakieś poradniki, dowiedzieć się, co będzie z
      oprocentoaniem jak wejdziemy do strefy euro. myślicie o tym?
    • Gość: nabity Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut IP: *.it-austria.net 15.10.09, 10:29
      >>"- Klienci, którzy są z nami długo, mają u nas rachunki, robią z nami
      transakcje, dostali oferty przejścia na oprocentowanie LIBOR plus ponad 2 pkt.
      proc. Ale jeśli ktoś "jedyne co u nas ma to kredyt, a pensja idzie gdzie
      indziej, tam nie zdecydowaliśmy się na tak duży ruch. (...) Możemy zejść do
      niskiej rentowności portfela, ale nie możemy do klientów dopłacać, w każdym
      razie nie do wszystkich. Jeśli klient poza hipoteką nie ma z nami relacji, to
      musimy zostawić sobie wyższą marżę - mówił w wywiadzie dla "Pulsu Biznesu"
      Jarosław Mastalerz, odpowiadający za pion detaliczny w zarządzie BRE Banku."

Mam konto w Mbanku od 6 lat (jest to moje glowne konto), przelewana jest tam
      miesiecznie moja pensja, mam tam lokate, fundusze, emaklera oraz kredyt. Place z
      nimi wszystkie rachunki. Obrot na rachunku miesiecznie to jakies 15 tys.
      Dostalem propozycje przejscia na LIBOR + 3,7%. Nie wiem co musialbym jeszcze
      miec tam, zeby uznali mnie za 'ich' klienta. 2% marzy to bajka, zaden ze
      znajomych nie dostal propozycji ponizej 3,2%.
      Tu juz nie chodzi o propozycje 'nie-do-odrzucenia', ale o szacunek i o
      nieoszukiwanie. Powiedzcie wprost jakie skladacie propozycje zamiast publicznie
      mijać sie z prawdą.
    • Gość: ciekawski Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: *.abg.com.pl 16.10.09, 09:22
      Dlaczego tak dobrze zorganizowani "Nabici" nie dogadają się z jakimś innym
      bankiem i nie przeniosą do niego swoich kredytów?

Czyżby w branży bankowej była zmowa i żaden z banków nie zrobi drugiemu
      takiego świństwa?
    • Gość: Gruby Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalutow... IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.09, 03:18
      Mam u nich dwa kredyty, kilka kart czarnych, złotych i platynowch, konta
      prywatne, firmowe i oszczednosciowe, jestem członkiem Aquarius. I mimo
      wszystko nie dało się podjąć rozmowy na rozsądnych warunkach.
      Niezależnie od ich promocji - przy pierwszej okazji zmieniam bank i moja noga
      wiecej nie postanie w BRE.
      • steamtrain Re: Nowa propozycja BRE dla "Nabitych": przewalut 19.10.09, 16:21
        > Mam u nich dwa kredyty, kilka kart czarnych, złotych i platynowch,
        konta
        > prywatne, firmowe i oszczednosciowe

buhaha w mbanku platynowe i czarne ? toz to dopiero :)

> Niezależnie od ich promocji - przy pierwszej okazji zmieniam bank
        i moja noga
        > wiecej nie postanie w BRE.

Nie dla idiotow... panie platynowo-czarny co czytac umow nie umie :)

>I mimo
        > wszystko nie dało się podjąć rozmowy na rozsądnych warunkach.

To nie za gotoweczke kupione? Przy tych platynowo czarnych ? :D
        Buhaha. Kredyciarz w mbanku co to umow nie czyta i wielkie oburzenie.
        Za to jest w Aquariusie.

A jezdzisz pewnie skoda z wieszakiem na siedzeniu kierowcy ? haha

Jaki Pan taki kram.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka