Dodaj do ulubionych

Konto studenckie tylko z pozoru jest tańsze

IP: *.alfanet24.pl 28.09.09, 13:13
mBank najlepszy, nie ma dupereli.
Obserwuj wątek
    • Gość: On Konto studenckie tylko z pozoru jest tańsze IP: *.gch.net.pl 28.09.09, 13:18
      60zł w skali roku to pokaźna kwota? Autorze, nie wiem z jakiego domu się
      wywodzisz ani ile zarabiasz ale są ludzie, którzy jeszcze za czasów
      studenckich zarabiają 3-4tys. zł lub więcej, do tego mogą liczyć na pomoc
      rodziców, więc dla nich kwota 60zł i to w skali miesiąca jest wręcz
      niezauważalna. Wiadomo, że skoro można mieć coś taniej, to po co przepłacać
      ale pisanie o kilku złotych, jak by to miało być albo nie być, to już lekka
      przesada.
      • Gość: Dodo Re: Konto studenckie tylko z pozoru jest tańsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 13:28
        Chcesz marnować pieniądze w banku to je marnuj -niech cię bank łupi
        ile wlezie! Głupiego a nadętego i przemądrzałego nie żal!
      • Gość: student Re: Konto studenckie tylko z pozoru jest tańsze IP: *.lanet.net.pl 28.09.09, 15:30
        3-4 tys ? costy bral ? zmien dilera albo nie pij wiecej kawy. pracujac na 1/2 etatu w sklepie dostane 1000zl na reke i jest to B.DUZO. + 170zl stypendium to bedzie 1170zl. Mieszkam z rodzicami, umiem sobie obiad ugotowac - tu sa oszczednosci, ale wielu zyje za 600-700zl (z kasa od rodzicow i wynajmem pokoju!) i te 60 zl ROBI RÓŻNICĘ !

Z mojego otoczenia - W kancelarii adwokacjkiej (studiuje prawo) robi sie za free albo za pensje minimalna, do tego 1/2 etatu... jak ktos dostaje 400zl za taka prace to ma szczescie. Pomoc rodzicow - OK, ale ilu jest takich studentow ? 10% ? 20%? i to na kierunku, na ktorym wielu ma rodzicow ustawionych -> "rodziny prawnicze", albo z "klasy wyzszej" gdzie rodzice placili za korepetycje, kursy itd. od przedszkola. a i wsrod nich suma 3-4tys miesiecznie na wlasne wydatki ma moze co 10 student, ale polowe wydaje z reguly na wlasne mieszkanie i samochod.
        • Gość: ... Re: Konto studenckie tylko z pozoru jest tańsze IP: 82.160.24.* 30.09.09, 22:43
          napisał że sa tacy ludzie a nie ze jest to powszechne. ale faktem ja jestem
          zolennikiem darmowych kont bo sorry ale bank na kasie ktora trzymamy u nich tez
          zarabia, wiec ja nigdy bnie rozumialem tych oplat. i nie waze czy to trzymasz
          tam 500 czy 5000zl.
          • Gość: fytr Re: Konto studenckie tylko z pozoru jest tańsze IP: *.netpoint.pl 01.10.09, 00:11
            Oczywiście że zwykłe konta są tańsze:
            Konta bankowe
      • Gość: ... Re: Konto studenckie tylko z pozoru jest tańsze IP: 82.160.24.* 30.09.09, 22:58
        60zl to pokazna kwota dla banku ktory ma np. milion klientow i to zwykla oplata
        systemowa, a bank spokojnie moglby sie bez tego obejsc, to takie dodatkowe
        zrodlo dochodu, ktore latwo ludzia wbic do glowy ze to ogolnie przyjety
        standard. ja osoboscie olabym te 5zl czy ile dawac na misie polarne lub domy
        starcow.
        Kolego 'ON' wlasnie tobie takike myslenie wbili do glowy, mi sie nie podoba
        zarabianie w taki sposob banku i wole znalezc taki gdzie oplat przy
        standardowych operacjach bede mial na konciu : 0zl :)
    • Gość: Dodo mbak dobry dla pryszczatych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 13:27
      i to do czasu -póki nie ma poważnych kredytów: wtedy krzyczą: MSTOP!
      A banczek ich doi...
      mbank -praktycznie nie ma oddziałów... konto jest nieoprocentowane...
      a taki Eurobank ma darmowe konto online, z dostępem przez setki
      oddziałów czynnych też w soboty!
      oraz zwykłe konto, ROR oprocentowane jest na 5,05%.
      mbank dobry dlapryszczatych... he, he, he
      • Gość: Michał Re: mbak dobry dla pryszczatych IP: *.pl 28.09.09, 14:13
        Ror może jest i nieiooprocentowany, ale jest jeszcze eMaxPlus, na
        którym mamy 5%. Dla mnie formuła mBanku (osobny ROR i osobne konto
        oszczędnościowe) jest nawet lepsza. Gdyby kiedyś zeskanowali mi
        kartę w bankomacie to i tak nie dobiorą się do kasy z konta
        oszczędnościowego.

A te całe mStopy i nabici to jedna wielka lipa. Podpisali
        niekorzystne dla siebie umowy i teraz płaczą. A umowy trzeba czytać
        przed podpisaniem.
        • steady_at_najx Re: mbak dobry dla pryszczatych 30.09.09, 10:02
          > A te całe mStopy i nabici to jedna wielka lipa. Podpisali
          > niekorzystne dla siebie umowy i teraz płaczą. A umowy trzeba
          czytać
          > przed podpisaniem

Dokladnie. Lemingi biorace kredyt na styk bo w innym banku albo by
          nie dostali albo dostali o 30% mniej teraz placza ze sa robieni w
          trabe na wlasna prosbe. Czytac trzeba umic. Myslec tez.
          • Gość: ... Re: mbak dobry dla pryszczatych IP: 82.160.24.* 30.09.09, 22:49
            nie trzeba brac kredytow a oprocentowanie to sorry o kant d.py w kazdym banku :)
            mbank w polaczeniu z kontem w banku gdzie mamy dostep do okienka jest idealny,
            jest dobry do oplat, zakupow internecie.

Hmm zastanawiam sie czy zyja tacy co myslą, ze kasa lezaca w banku bedzie im
            rosla ?
    • Gość: Michał Podane oprocentowanie dla Aliora jest już nieaktua IP: *.pl 28.09.09, 14:10
      Ostatnio obniżyli lokatę nocną do 5% co podzielniu na dwa (tylko
      połowa środków pracuje na takiej lokacie) daje ok.2,5% rocznie.
    • Gość: gaga Konto studenckie tylko z pozoru jest tańsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 17:02
      Olac banki. Pamietacie ze konta byly potrzebne Polakom zeby na nich pieniadze zarabialy. A teraz nie dosc ze nie ma oprocetowania to jeszcze za to gowno trzeba placic. Polacy nie trzymajcie pieniedzy na kontach. Co z tego ze mowia ze dzieki temu rosnie PKB skoro na ten wzrost kazdy z nas sie zrzuca. To jakby wam powiedzieli oddajcie mi 10zl a dzieki temu PKB wzrosnie.
      • Gość: lipa Re: Konto studenckie tylko z pozoru jest tańsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 18:41
        ciekawe ze na stronach bzwbk nie mozna nic znalesc o tym koncie studenckim i podziale wiekowym i co za idota musial by je zalozyc skoro jest bzwbk<30
    • Gość: Kos Re: Konto studenckie tylko z pozoru jest tańsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 22:05
      Co za bzdury. Po co to czytać, analizować. W mbanku wszystko jest za free! W
      bzwbk prowadzenie do 30 roku życia darmowe, płaci się tylko za przelew online
      50gr no i może za kartę. Studencie potrzebujesz konto założ jest w mbanku!:)
      • Gość: ... Re: Konto studenckie tylko z pozoru jest tańsze IP: 82.160.24.* 30.09.09, 22:54
        racja dla studentow konto w mbanku jest idealne. a wiekszych miastach tez sa
        mpunkty. wiekoszsci i tak wisi placenie jakis tam 3-8zl miesiecznie, ale o to
        wlasnie chodzi bankom. dla nas to moze malo ale oni majac milion klientow
        troszke tego maja + operacje na wnaszych pieniazkach. a po co oprocentowanie
        studnetowi konta jak z reguly to co ma miesiecznie i tak wyplaca z niego :) a
        niech naet sobie trzyma tam jakies 5000tys :)
    • Gość: kiwus Konto studenckie tylko z pozoru jest tańsze IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.09, 00:27
      ja mam dwa konta - oczywiście mBank i ING, które o dziwo nie pojawiło się w zestawieniu. W ING płacę tylko 2 zł za obsługę i o ile przeprowadzę transakcje na x (chyba 100zł) kartą to nie płacę za obsługę. Proste, tanie i takie połączenie daje optymalny dostęp do bankomatów na śląsku ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka