Gość: Nulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 18:02 Jednak głupota nie zna granic, a może swastyka to słowiański znak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: usiruf Kopernik, Chopin (posąg) i Orzełek IP: *.org.helsinki.fi 14.02.04, 18:03 To moje typy. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 szczur i karaluch są narodowymi symbolami 14.02.04, 18:05 bo najczęściej wystepują w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: szczur i karaluch są narodowymi symbolami 14.02.04, 18:08 no i :don Leszek-cudem ocalony...odnosnik do :tylko cud moze uratowac Polske! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutscher Zlodziej kradnacy mojego mercedesa E-Klasse IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.02.04, 21:35 bylby najlepszym symbolem na polskim euro. Jako alternatywa byli by tez zbieracze truskawek mozliwi albo pracujacy na czarno robotnicy budowlani. To bylyby najlepsze i najprawdziwsze symbole, ktore by kazdy od razu poznawal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek/z Zabrza/ Re: Zlodziej kradnacy mojego mercedesa E-Klasse IP: 80.51.174.* 14.02.04, 22:02 Jestes przewrażliwiony. Trzeba było w tym Mercu założyc porządne zabezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A nam w koło... Re:Członek partii z ramienia i poręczenia, czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 02:25 Czy poręczny członek partii. No dowcipny!!!!! jak premier!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliksir Re: Zlodziej kradnacy mojego mercedesa E-Klasse IP: *.ds.uni.wroc.pl 15.02.04, 10:57 zle go zrozumiales. tu nie chodzi o kradziez, tylko polaczek przemalowal sie na niemca i chce sie pochwalic swoim mercedesem. Ale dla nas to dobry prognostyk, ze tacy "polacy" uciekaja z Polski. (pochwal sie jeszcze w ile twoj merc osiaga setke i ile kosztowal, starszym babcia E-Klasse nic nie powie i nie beda ci zazdroscily) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawa Re: Zlodziej kradnacy mojego mercedesa E-Klasse IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.04, 13:04 Tylko bez nerwow. Volksdutscher oglada Mercedesa E Klasse tylko w myjni, gdzie dorabia do socjalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: zeby glupote bylo mozna namalowac IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.02.04, 22:08 to nie bylo by problemu - mieli bysmy monete !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyVolksdeutscher Kolejny agent niemiecki sięjący zamęt w głowach! IP: 193.243.146.* 15.02.04, 02:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutscher Re: Kolejny agent niemiecki sięjący zamęt w głowa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.04, 02:29 Nie agent. Tylko taki glupi, ktory musi wszystko zaplacic. I E-klassa to najmniejszy problem, prawie 90 % zaplacilo za nia ubezpieczenie. Problem tylko w tym ze ja juz wiecej do Pl jezdzil nie bede. Drugi i to jest wiekszy problem, ze nasz rzad niemiecki za naiwny jest i daje sie doic jak krowa. To sa podatki, ktore ja musze lacic. U nas w Niemczech trzeba innego rzadu, ktory musi sie zatroszczyc o interessy Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bond Re:Zaczatek na Furehra IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.02.04, 03:36 Wybierzcie sobie takiego jak w 1939 Cholera znowu trzeba bedzie jechac tam i robic porzadki z tymi Volksdeutchami, a juz myslalem ze bedzie spokoj na dluzszy czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volsdeutscher Re:Zaczatek na Furehra IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.04, 03:56 Nie. nie, To bylo w 1933 roku. Ale ten wybrany w tym czasie gosc byl przyjacielem ludzi i zwierzat,do ktorych sam wiecsz kogo zaliczam. Um mnie by takiego ulgowego traktowania by nie bylo. W skutek tego nie istnil by las ani partyzanci... Wicej nie moge pisac ze wzgledu na obecnie obowiazujace prawo niemieckie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benito Re:Zaczatek na Furehra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 08:40 Cześć gościu... strachliwy jesteś... ale to chyba wasza cecha narodowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMX Re:Zaczatek na Furehra IP: 212.122.214.* 15.02.04, 10:14 Ty, Folks, jak jesteś taki Adolf, to z łaski swojej zapomnij o naszym słowiańskim języku. Twój poziom świadomości kwalifikuje cię właściwie tylko do zignorowania. Aha, i nie zapomnij, aby tym swoim zawszonym Merem nie plugawić naszych granic. Jeszcze cię jakieś dziadki pogonią laską... i kuku gotowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zomol Re:Zaczatek na Furehra IP: *.to.tpnet-e0.city-media.pl 15.02.04, 15:04 hi Volksdeutscher du Arschloch ! bist du unglucklich auf dem Kopf geffalen ?, du bist ganz einfach Null , als zweitklassiger Deutscher bist du in Deutschland immer und fur immer ein Pole! und in Polen kannst du funktionieren nur als kleine stuck Scheisse und nix mehr .Alter du hast kein Heimat du arme Trottel! Wie alt bis du? frag mal die altere Menschen , was die denken uber Krieg und Nazzizeiten ! Du hast ganz einfach kein erlaubnis weiter zu leben du stuck Abfall (Mull und Abfall soll mam bekampfen) du bist ein verdamtes nazi und ich gebe dein IP. Nummer auf die Verfassungsschutz dienste weiter und dann wird schluss mit lustig! Zrozumialeś wszystko ty hitlerowska (nie niemiecka swinio)? chyba że nie znasz jeszcze niemieckiego ty głupku z jakiejś slaskiej albo kaszubskiej wiochy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Kolejny agent niemiecki sięjący zamęt w głowa IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.04, 13:24 może przypomną sobie rok 1033,bo już im trochę " bije" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zomol Re: Kolejny agent niemiecki sięjący zamęt w głowa IP: *.to.tpnet-e0.city-media.pl 15.02.04, 15:06 hi Volksdeutscher du Arschloch ! bist du unglucklich auf dem Kopf geffalen ?, du bist ganz einfach Null , als zweitklassiger Deutscher bist du in Deutschland immer und fur immer ein Pole! und in Polen kannst du funktionieren nur als kleine stuck Scheisse und nix mehr .Alter du hast kein Heimat du arme Trottel! Wie alt bis du? frag mal die altere Menschen , was die denken uber Krieg und Nazzizeiten ! Du hast ganz einfach kein erlaubnis weiter zu leben du stuck Abfall (Mull und Abfall soll mam bekampfen) du bist ein verdamtes nazi und ich gebe dein IP. Nummer auf die Verfassungsschutz dienste weiter und dann wird schluss mit lustig! Zrozumialeś wszystko ty hitlerowska (nie niemiecka swinio)? chyba że nie znasz jeszcze niemieckiego ty głupku z jakiejś slaskiej albo kaszubskiej wiochy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieunia Symbolem Polski jest i bedzie Bialy Orzel! IP: *.mis.prserv.net 15.02.04, 13:22 Symbolem Polski jest i bedzie Bialy Orzel, bez wzgledu na to ilosc karaluchow, szczurow, hien, trutniow i padalcow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl Marx Re: Zlodziej kradnacy mojego mercedesa E-Klasse IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.04, 10:48 <IRONY> Haben Sie wenigstens die Nationalzeitung abonniert, Herr WolksFagenVuehrer? Vielleicht haetten Sie ja auch lieber die ukrainischen Prostituierten ihres Stammpuffs in EURO geprägt? </IRONY> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej NIE ROZUMIEM po Grecku!!! Pisz po Polsku!!! IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 12:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Zlodziej kradnacy mojego mercedesa E-Klasse IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 12:54 W pelni rozumie gorycz okradzionego. Moze po wejsciu do Unii zmniejszy sie w RP bezrobocie, uszczelnia granice i zlodziejstwo samochodow przestanie tutaj byc taka plaga. Na razie, panowie szlachta, mamy tutaj pod wzgledem zlodziejstwa DNO i nikt trzezwy temu nie zaprzeczy. W miedzyczasie sugeruje przyjezdzac Trabantem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijar Jesli cie nie stac na ubezpieczenie samochodu IP: *.nsw.bigpond.net.au 15.02.04, 13:15 to ty jestes niemiaszek 3-ej kategorii, wiec spadaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Zlodziej kradnacy mojego mercedesa E-Klasse IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.04, 13:21 jeden z narodów "europejskich" powinien mieć na swoich pieniądzach wizerunek krwi pomordowanych żydowskich dzieci oraz widok zniszczonej WARSZAWY ,a atkże dymiące krematria z birkenau! to jest ich chluba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anette ty debil volqu!! IP: *.arcor-ip.net 15.02.04, 13:35 takich palantow jak ty animalesco ni powinno sie sadzac kolo klawiatury cieciu drewniany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Zlodziej kradnacy mojego mercedesa E-Klasse IP: *.olydorf.mhn.de / *.lrz-muenchen.de 15.02.04, 14:08 A ty dalej zbieraj jablka i postaraj sie o pozwolenie na prace! Jak widze poziomem intelektualnym reprezentujesz przecietnego czytelnika "BILD" osiol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zomol Re: Zlodziej kradnacy mojego mercedesa E-Klasse IP: *.to.tpnet-e0.city-media.pl 15.02.04, 15:05 hi Volksdeutscher du Arschloch ! bist du unglucklich auf dem Kopf geffalen ?, du bist ganz einfach Null , als zweitklassiger Deutscher bist du in Deutschland immer und fur immer ein Pole! und in Polen kannst du funktionieren nur als kleine stuck Scheisse und nix mehr .Alter du hast kein Heimat du arme Trottel! Wie alt bis du? frag mal die altere Menschen , was die denken uber Krieg und Nazzizeiten ! Du hast ganz einfach kein erlaubnis weiter zu leben du stuck Abfall (Mull und Abfall soll mam bekampfen) du bist ein verdamtes nazi und ich gebe dein IP. Nummer auf die Verfassungsschutz dienste weiter und dann wird schluss mit lustig! Zrozumialeś wszystko ty hitlerowska (nie niemiecka swinio)? chyba że nie znasz jeszcze niemieckiego ty głupku z jakiejś slaskiej albo kaszubskiej wiochy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ontario Re: Zlodziej kradnacy mojego mercedesa E-Klasse IP: 5.5R* / *.mtnk.rnc.net.cable.rogers.com 15.02.04, 16:57 A ty jestes Schwabem z krwi i kosci.Wieczor sie zbliza zwalaj wiec na dworzec myc toalety swoich Mistrzow Niemcow.Aha - nie zapomnij sciery.Wiesz przeciez ze Volksdeutsch bez sciery dla Niemcow nic nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Zlodziej kradnacy mojego mercedesa E-Klasse IP: *.telia.com 18.02.04, 11:46 Nie badz taki cwaniak. Mercedesa pewnie tez ukradles, zerujac na czyjejs pracy. Gdyby nie Turcy i inni gastarb to kto by sprzatal niemiecki brod ? Ciesz sie ze jest ktos kto jeszcze zgina kark i zbiera truskawki. Praca na czarno ? Zeby byla praca na czarno to trzeba dwoch, zleceniodawcy niemieckiego i bidnego robola. Ale najlepiej jest krasc na bialo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Zlodziej kradnacy mojego mercedesa E-Klasse IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.02.04, 23:42 Pieprzysz chłopcze. Miałeś tylko Trabanta a o Mercedesie to tylko marzyłeś. Więc nie opowiadaj bzdur bo nawet ci nie ukradli tylko sprzedałeś do muzeum. Oszukujesz jak typowy szkop. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalv Bocian??? A może od razu autostrady jako motyw 14.02.04, 18:15 niespełnionych nadziei, a potem(kto wie) może za 10-15 pokoleń spełnionych :))) Pozdrawiam Gandalv www.twojamagia.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artu2004 Re: szczur i karaluch są narodowymi symbolami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 19:11 O widzę, że internauta ma komputer w chlewiku. Odpowiedz Link Zgłoś
unleashed Może i Polacy nie są najmądrzejsi i najsprytniejsi 14.02.04, 20:55 ale na pewno szczur i karaluch to nie my. Zwierzątka te są znacznie bardziej tożsame z innym narodem, znacznie bardziej wpływowym i bogatym, chociaż mniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubu5000 obojetnie, byle nie Papiez IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 15.02.04, 02:00 ani inna Matka Boska Mentolowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba Cicho siedz, jeszcze na to nie wpadli. IP: *.mega.tmns.net.au 15.02.04, 05:48 Co cesarskie cesarzowi, co boskie bogu... i zgodnie z tym papiez kase zabierze cala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Kopernik, Chopin (posąg) i Orzełek IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.02.04, 15:17 ja proponuję profil Millera jadącego na Lepperze z krzyżem w dupie a poganianych przez Wałęsę ( wąs jak u Sobieskiego- obrońcy chrześcijaństwa ) Euro nigdy nie będzie w Polsce tak jak i samej UE za kilka lat. A czemu??? Bo jeśli jakiś organizm pada to posiłkuje się wchłaniając śmieć wszelki. Po co my tam chcemy - nie dla celów wyższych jeno dla roboty i dotacji. Jesteśmy ciemnogrodem i nic nam nie pomoże. A kto nie zgadza się ze mną najpierw niech pojedzie w Polskę i posłucha co ludzie mówią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom bocian?? co za bzdura... raczej Orzełek i Żubr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 18:06 (niekoniecznie z dojlidów:)) i żadnych krzyży, papieży, Wałęsów Olków i Millerów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosiek Re: bocian?? co za bzdura... raczej Orzełek i Żub IP: *.daxnet.no 14.02.04, 18:41 Orzelka nawet Stalin zaakceptowal mowiac ... krasiwaja kurica...wbrew polskim komunistom ktorym miala przyswiecac czerwona gwiazda. Kompromisem historycznym bylby jednak orzelek z gwazda Dawida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nellie Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.w81-248.abo.wanadoo.fr 14.02.04, 18:07 Jakby sie kto pytal, to bocian jest symbolem Alzacji /region we Francji/ a nie Polski... ciekawe co jeszcze ktos wymysli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tDT Papież na monecie 1 euro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 18:11 musi byc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monio Rydzyka ! Rydzyka na rewers !!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.04, 00:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja a może kura? IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.04, 18:12 a skoro kura to może walniemy tam logo KFC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gogo Re: a może kura? IP: *.08-79-73746f3.cust.bredbandsbolaget.se 14.02.04, 20:45 Czy to ta kura, która robi wszystkie jaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: a może kura? Nie! Lepiej bazant! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.02.04, 21:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac BARDZO SŁUSZNIE. NIE BEDZIE POLSKI, NIE BĘDZIE ORŁ IP: 213.17.204.* 14.02.04, 18:21 BARDZO SŁUSZNIE. NIE BEDZIE POLSKI, NIE BĘDZIE ORŁA. Od tysiaca lat orzeł jest symbolem Polski. Jest dzis symbolem zapisanym w konstytucji, a oni chcą bociana, żubra, a może jeszcze półd...k zza krzaka. Owszem mamy bociany, żubry, Wawel itd. ale to wspaniałe symbole na znaczki pocztowe, foldery itp. Mozna wypromować żubra, zamiast, albo obok np Pokemonów, czy innych Bobów budowniczych. Można wypromować Żubrówkę zamiast Smirnowa, mozna promować Wawel itd, ale orzeł jako symbol jest jeden Konsekwentnie uważam, że takie pomysły, to nic innego jak przygotowanie społeczeństwa na likwidację Polski. Mam jednak nadzieje, że nie o to chodzi w UNII. A jeżeli nie o to chodzi, to zostawcie orła w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanuszPS Re: BARDZO SŁUSZNIE - Bronic ORLA IP: *.bas2.prp.dublin.eircom.net 14.02.04, 19:39 Ostatnio mam doczynienia z € euro. Zawsze staram sie pozbierac najwiecej nominalow ze wszystkich krajow posiadajacych wspolna walute. Atrykol jest bardzo pobierzny i moze nie do konca oddaje sytuacjie z bilonem w calej Europie. W roznych krajach jest roznie np. w Irlandii wszystkie monety maja ten sam symbol, w Niemczech jest ich przynajmniej trzy. Ja proponuje roznorodnosc bo Irlandzkie monety znudzily mi sie szybko. Bardzo mi sie podobaja finskie labedzie, nawet na rowni z greckim Akropolem i irlandzka harfa oraz niemiecka Brama Brandenburska, ale ORZEL musi byc przynajmniej na dwoch najwiekszych nominalach. Postacie nie sa najlepszym pomyslem, bo poza krajem nikt ich nie zna lub sa w jakis sposob kontrowersyjne!!! A np. Hiszpanie nie bardzo lubia swojego krola, ktory okupuje 1€ i 2€. Wiec ORZEL, a pozniej jakies wiekowe budowle - sumbole, ktore zaciekawia, tak jak Sagrada Familia (nie wiam jak sie to pisze) a nie np pszczolka Maja itd. Pozdrawiam z Dublina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw / Sosnowica Re: BARDZO SŁUSZNIE. NIE BEDZIE POLSKI, NIE BĘDZI IP: *.softpro2.pl 14.02.04, 20:04 ja tez jestem za orlem, Kolego, moze na tych duzych nominalach, niekoniecznie na malenstwach, ale radzilbym nie traktowac tego z tak smiertelna powaga pozdrawiam tw ps: duzy orzel, bez dziwnych promieni, czy cus takiego - taki jak na monetach IIRP z zaglowcem, a nie taki jak na Pilsudskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SABAŁA MUSI BYĆ JAKIŚ PTAK - NAJLEPIEJ DUDEK IP: 68.147.188.* 14.02.04, 20:54 DLA DZISIEJSZEGO POLACTWA, NAJODPOWIEDNIEJSZYM BYŁBY DUDEK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzel DLA LIBERALOW I LEWAKOW TO MUSI BYC GOLAB !!!!!!!! IP: 212.58.63.* 15.02.04, 22:14 Gość portalu: SABAŁA napisał(a): > DLA DZISIEJSZEGO POLACTWA, NAJODPOWIEDNIEJSZYM BYŁBY DUDEK. DLA DZISIEJSZYCH LIBERTYNSKICH JELIT (GRUBYCH) TO NAPEWNO JEST GOLAB BO WYPROZNIA SIE W GNIAZDO !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imac Olisadebe i 3 paski adidasa :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 18:22 A powaznie to Chopin, Kopernik, ew Mickiewicz... Na pewno nie Bocian--> ORZEŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko orzel! Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.milwaukee.k12.wi.us 14.02.04, 18:26 Orzel, orzel, orzel! Ja jestem za orlem. Symbolem Polski nie jest ani Chopen, ani Kopernik, ani Sklodowska (choc jestesmy z nich dumni), tylko orzel. Ani Jasna Gora, ani Wawel (okupowany przez Rosjan i Austriakow). Symbolem Polski nie jest zaden bizon, labedz, bocian, ani wrona (o czym ironicznie wspominal Churchil). Symbolem Polski i Polakow jest orzel bialy, ktory tradycyjnie pojawial sie na wszystkich monetach bitych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik bocianolandia IP: 212.33.66.* 14.02.04, 18:27 Komuś odjebało. "Polityczność poprawna" w zmutowanej, prostackiej wersji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Tak, na Westerplatte bili się z miłości do bociana IP: *.zaczek.ds.uj.edu.pl 14.02.04, 18:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa europa jest skonczona IP: *.client.comcast.net 14.02.04, 18:34 nie mowiac o polsce, jestescie skonczeni polaczki i wasza posrana "kultura" i wasze discopolo. biurokracja eurolandu z klotniami o wielkosc ogorka kiszonego czy konta wygiecia banana juz zrobilo z was klebiaca sie mase ludziej glupoty. Wasze kraje przestaly istniec, zostalo wam kolektywne bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: europa jest skonczona IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.04, 18:39 ty usa ale ty wiesniak jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uusaa Re: europa jest skonczona IP: *.216-194-21-110.nyc.ny.metconnect.net 14.02.04, 18:45 nie ublizaj wiesniakom, to srul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2dtv Re: europa jest skonczona IP: 80.43.80.* 14.02.04, 20:12 Uwazaj, bo cie oskarzy o antysemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tez z USA Tez jestem wkurzony IP: 208.29.180.* 14.02.04, 19:53 Polska szykuje sie do przyjecia europejskiej mocnej, waluty, a tymczasem nam w USA zanosi sie na to, ze bedziemy musieli jezdzic do Polski z walizkami, zeby zabrac na dwutygodniowy pobyt wystarczajaco smiecia, zwanego szumnie dolarem amerykanskim. tez jeden USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bond Re: europa jest skonczona IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 15.02.04, 03:45 idz usciskaj reke swojego Inteligenta przewodcy Wielkiego Morona, zjedz BigMaca a potem na azbest na azbest tak jak w tym "Podumal, poplakal i paszol w Kolchoz rabotac" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: europa jest skonczona IP: 217.98.64.* 15.02.04, 16:14 Ja proponuję na mniejszych nominałach torbę a na większych kij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Do "Amerykanina" IP: 212.160.185.* 19.02.04, 12:13 Co juz tak szybko pomieszalo ci sie w glowie? Ciekawe jak dlugo tam jestes w tym barbarzynskim kraju? Gospodarke to wy macie pewnie mocna, ale nic poza tym, w glowach macie tak poprzewracane, ze az strach. Ale co zrobic, skoro odzywiacie sie Mc-ach i ogladacie CNN. Nie porownuj kultury amerykanskiej z europejska, bo wy w Ameryce nie macie nic ciekawego do zaproponowania. U was im bardziej ktos jest zakrecony to tym wieksza robi kariere, chociazby taki JAckson, albo ten wasz prezydent Kenedy... (maniak seksualny) i podobny mu Clinton!!! Spadajcie, daleko wam do Europy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixit Re: Tak, na Westerplatte bili się z miłości do bo IP: *.dyn.gotadsl.co.uk 14.02.04, 20:35 Uwazam, ze wazne jest to co napisales. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixit Re: Tak, na Westerplatte bili się z miłości do bo IP: *.dyn.gotadsl.co.uk 14.02.04, 20:37 N/t Westerplatte i bociana. Nie wiem dlaczego tu wstawilo moj post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak proponuje rzeczywisty obraz naszej ojczyzny IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.02.04, 19:36 czyli kupa gowna i duzo jak nie czerwonych to czarnych much!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WhoKnows Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.moscow.dial.rol.ru 14.02.04, 19:37 1. Fakt, tylko dlaczego nasza glupota szczegolnie? 2. Ogromne podziekowanie dla Instytutu najslawniejszego polskiego tworcy literackiego Goethego i instytutu jego imienia finansowanego z polskiego budzetu. 3. Ciekawe kiedy nastapi przebudzenie. 4. To juz nawet nie jest szokujace. 5. Dla autorow propozycji gratulacje, czy mozecie, ze tak powiem oficjalnie przyznac sie kto jest czego autorem? Już poza wszystkim, jaki orzełek kretyni redaktorzy i wszyscy sprawdzacze, właściciele prasy i inne rzeczniki, palanty i osły. Kto Was uczył, ze Polskim Godłem jest orzełek a nie Orzel Bialy, polaczki???????? W zasadzie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2dtv Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: 80.43.80.* 14.02.04, 20:19 jak sa maluczcy, to maja orzelka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak zaspokoic proznosc obywateli IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.02.04, 19:47 proponuje niech kazdy bije wlasna monete ze swoja podobizna ,kto bardziej podobny do orla ten bedzie posiadal wiekszy nominal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 19:50 zdecydowanie orzel najlepszy,tego z motywami koscielnymi do reki nie wezme;(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re:ale orzel poswiecony w inie"pana " dla polski IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.02.04, 19:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Orzeł Biały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 20:00 Ru nie ma co żartować. Orzeł - jak zawsze. Toż powiedzenie: "orzełek lub reszka" używane "od zawsze" w naszym języku najdobitniej świadczy co ma być na monecie. Ci co proponują 8 różnych wizerunków zwyczajnie chcą chyba zarobić honorarium za ich wykonanie. Postaci, szczególnie Kopernika i Chopina, należą do naszej, ale nie wyłącznie tradycji. Chopin miał ojca rodowitego Francuza, a i większość dorosłego życia spędził we Francji. Kopernik, obywatel Rzeczpospolitej Obojga Narodów, był etnicznym Niemcem. Dajmy sobie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak a sklodoska tez byla mezczyzna:)))) IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.02.04, 20:03 czy sa jacys czysci polacy??? nie ma nic takiego zlepek plemion pomieszanych z niemcami ,sasami turkami zydami itd tylko rydzyk jest jedynym "prawdziwym "polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: a sklodoska tez byla mezczyzna:)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 20:23 Nie chodzi o "czystość" pochodzenia, ale o to czy sukces jakiejś postaci jest przejawem, kulminacją, rezultatem, jakiegoś szerszego nurtu narodowego, polskiej szkoły naukowej, etc. Tak, na przykład, Stefan Banach, choć jego etniczne pochodzenie też jest niejasne, jako że był nieślubnym dzieckiem chłopki, służącej w jakiejś mieszczańskiej rodzinie w Krakowie, jest wspaniałym symbolem polskich osiągnięć w matematyce. Działał w kraju, we współpracy z innymi polskimi matematykami. Zastanawiając się nad Skłodowską, można tylko się nad polskim losem litować, że gdyby nie wyjechała z Polski pod koniec XIX wieku, to kontynuowałaby swą działalność jako guwernantka w takiej czy innej okropnej ziemiańskiej rodzinie (może nie wszyscy wiedzą, ale był romans z młodym paniczem. Gdy już była noblistką matka owego panicza odmówiła spotkania z Marią.) Jakim udziałem nas Polaków - jako narodu, jako ogółu, jako społeczeństwa jest osobisty sukces Skłodowskiej we Francji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: a sklodoska tez byla mezczyzna:)))) IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.02.04, 20:37 raptem 1000 lat historii , 50 lat bez analfabetyzmu ,10 lat bez ruskich - to jest polskie dziedzictwo naukowe???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jantsp Re: a sklodoska tez byla mezczyzna:)))) IP: *.ibch.poznan.pl 14.02.04, 21:21 to rusz sie i wymysl cos zamiast tylko krytkowac. i wylacz telewizor jak nie ogladasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jantsp Re: a sklodoska tez byla mezczyzna:)))) IP: *.ibch.poznan.pl 14.02.04, 21:19 poczytaj sobie jej zyciorys, biografie, dowiesz sie co mowila o Posce juz bedac noblistka i slawa i czy sie do Polski przyznawala czy nie etc. a to czy ten lub ow uaza ja za polke to bez znaczenia bo watpie zeby miala ochote stawac przed jaks komisja i sie tlumaczyc czy jest czy nie jest Polka. Podobnie i Chopinem , Copernikiem i - a co z Stefanem Batorym ? a co Z Wolszczanem (razem z Maria Curie byl w pierszej 10 uczonych ktorzy zmienili losy nauki w ubieglym milenium - ankiecie w ktorej glosowali ludzie z calego siwiata , a kto w Polsce wie o Wolszczanie ? ) A moze dac na rewesie luserko - kazdy sie przejzy i zobaczy gebe lub twarz - co tam ma - i kazdy bedzie zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: a sklodoska tez byla mezczyzna:)))) IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.02.04, 21:56 widze nastepnego opetenego mysla o polskim narodzie wybranym:))) narodowosc i pochodzenie nie ma nic wspolnego z wynalazkami! polakiem tez byl dzierzynski tesz go chcesz na monetach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: a sklodoska tez byla mezczyzna:)))) IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.02.04, 22:01 problem w tym ze nie czuje sie polakiem ,nie czuje sie europejczykiem ale czuje sie jednostka samonapedzajaca jakich miliony na swieci i chce miec monete silna i bez podtekstow narodowosciowych, podobno chcemy sie laczyc a nie dzielic!!!czyz nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: a sklodoska tez byla mezczyzna:)))) IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.04, 23:24 jak chcesz wiedzieć matole to jeden z odkrytych przez nią pierwiastków nazywa sie "polon". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwb PSEUDO-YNTELEKTUALYSCI... ich mać IP: *.crowley.pl 14.02.04, 20:07 Chopin mial ojca rodowitego Francuza... Nie wiem co przez to rozumiesz, bo załozycielem tej linii byl niejaki Pan SZOPEN, ktory wyjechal z Polski do Francji. Nazwisko dopiero pozniej znienil na Chopin i takim odziedziczyl je Fryderyk, a co do Kopernika to nie zawracaj głowy czlowieku. Wiem, ze niektórym najbardziej by sie podobalo powiedziec, ze Hitler i Stalin byli...Polakami. Wszedzie w Europie szczyca sie swoja tradycja, u nas tradycja staje sie kalanie wlasnego gniazda. "PSEUDO-YNTELEKTUALYSCI" ich mać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: PSEUDO-YNTELEKTUALYSCI... ich mać IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.02.04, 20:10 a ty sie chyba katolicko -polskich ksiazek naczytal , bez nabytku zagranicznego to malo by bylo znanych rodakow!! poza oczywiscie toba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwb Re: PSEUDO-YNTELEKTUALYSCI... ich mać IP: *.crowley.pl 14.02.04, 20:30 Masz racje... tylko pokaz mi kraj "etnicznie i rasowo czysty".Mnie ta idea jest obca. To przodkowie twoich idoli -III Rzesza- do tego dazyla, a do czego dazy socjalistyczne superpanstwo niemiecko-francuskie - nie wiem i nie chce sie przekonac. Rozpad Jugoslawi mi wystarczy. W Angli w kinach reklamy anty-euro korzystaly z hasla: "Ein Volke, ein fuhrer...ein euro" To tez wedlug ciebie swiadczy o czytaniu przez Anglikow "katolicko-angielskich" ksiazek tak??? Hahahaha Otworz oczy+do nauki+zobacz kawalek swiata --to moje rady dla ciebie. Potem zbieraj glos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: PSEUDO-YNTELEKTUALYSCI... ich mać IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.02.04, 20:41 no i dochodzimy do sedna jesli nie ma rasowo czystych krajow to jak mozna mowic o biciu monet z ludzmi !!! wybacz ale zle mnie zrozumiales ja od podzialow to z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: PSEUDO-YNTELEKTUALYSCI... ich mać IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.02.04, 20:43 ktokolwiek cokolwiek wymyslil zrobil to dla siebie i ludzkosci ale napewno nie dla polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: PSEUDO-YNTELEKTUALYSCI... ich mać IP: *.dial.proxad.net 15.02.04, 08:00 A moze nawet Szopenfeld ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 20:01 Musi być orzeł. Najlepiej ten z Orlenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ep Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 20:16 tak a pozniej podzielimy sie jajeczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romciu Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.proxy.aol.com 14.02.04, 20:17 Swinia tez by byla niezla- mamy bogate tradycje - nawet dwojako rozumiane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 20:59 To przykre, że jakiś klasztor ma większą wartość niż Kopernik, Chopin i Skłodowska razem wzięci :( Myślałem, że Polska to świecki kraj. Gratuluję artystom z ASP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A może tak Oleksy? Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.04, 23:32 Proponuję współczesnych Polaków: Leszek B. zwany "reforma", Ojciec Rydzyk ( w tle spiskujący zydzi) , Tadeusz Mazowiecki ( w tle gruba kreska), Zbigniew Boniek (w tle Michał Listkiewicz)), a na największym nominale ktoś kto będzie wtedy u władzy (może Lepper, może Rokita...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 21:01 No i widzisz to właśnie jest problem. Bo łamany krzyż - tylko w lewą stronę jest w symbolistyce słowiańskiej znakiem szczęścia (zobacz chociażby na przedwojennych budynkach góralskich gdzie każdy cieśla ciosał taki znak). A wywodzi się to z kultury indyjskiej (a zatem jest to znak prastary - przyniesiony przez Ariów, od których pochodziła kultura europejska). A czy dlatego, że niejaki Hitler użył podobnego znaku, w którym ramiona krzyża łamane są w drugą stronę i jego nazwa brzmi hakenkreutz, musimy zanegować własną przeszłość? Ja jestem góralem z dziada pradziada i symbol swastyki - znany moim przodkom od stuleci - mam odrzucić, gdyż jakiś kretyn uważa go za symbol faszystowski. NIE I JESZCZE RAZ NIE. TO MOJE DZIEDZICTWO!!!!! I jak wybuduję sobie dom to na pewno umieszczę na nim swastykę albowiem ten symbol od wieków moim przodkom przynosił szczęście. A jeżeli ktoś nie rozróżnia słowiańskiej swastyki od hakenkreutza - to ch... mu w du... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 21:14 Najlepiej Tirówka, ale bezwzględnie blondynka, a nie ufarbowana bułgarska Cyganka, przy pokaźnej dziurze w nierównym asfalcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlpdyjorg Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.proxy.aol.com 14.02.04, 21:20 Proponuje lokiec Kozakiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andriej Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.web.thalamus.se 14.02.04, 21:27 Proponuę Leppera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutscher Zlodzieje kradnacy mojego Mercedesa E-Klasse IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.02.04, 21:40 bylby najlepszym symbolem na polskim euro. Jako alternatywa byli by tez zbieracze truskawek mozliwi albo pracujacy na czarno robotnicy budowlani. To bylyby najlepsze i najprawdziwsze symbole, ktore by kazdy od razu poznawal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyVolksdeutscher Kolejny agent niemiecki sięjący zamęt w głowach! IP: 193.243.146.* 15.02.04, 02:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: houston Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 14.02.04, 22:00 Ten kto zaproponowal bociana doszedl do slusznego wniosku ze w krjau nad Wisla nie ma juz orlow. Zostaly czerwone dziobaki (terzaniejszy rzad). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.02.04, 22:02 ale one tez w afryce wiec zblizamy sie do 3 swiata????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v ----RUINY WARSZAWY--- IP: *.crowley.pl 14.02.04, 22:00 Proponuje ruiny Warszawy bestialsko zburzaonej na osobisty rozkaz Hitlera i znak Polski Walczacej!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: houston Re: ----RUINY WARSZAWY--- IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 14.02.04, 22:03 Poczekaj pare lat i zobaczysz ruiny w Warszawie. Miller juz nad tym pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wserwatowski Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.acn.pl 14.02.04, 22:01 Drodzy dyskutanci, proponowane przez "Moich" studentów rewersy dla monet euro nie zastępują polskiego narodowego godła, który na monetach polskich obecnie zajmuje najbardziej dostojne miejsce na monecie czyli AWERS. Zapraszam do formułowania dalszych komentarzy i obejrzenia wystawy prac studentów ASP od 21.2. w Instytucie Goethego w Pałacu Kultury i Nauki na 10. piętrze. Dziękuję za uwagi, które razem ze studentami będziemy omawiali w ASP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawiak pomscimy DEUTSCHE RAUS!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 14.02.04, 22:06 A co ma kurwa Instytut Goethego do polskich banknotow!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: DEUTSCHE RAUS!!!!!!!!! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.02.04, 22:10 trzeba gowno w ladny papierek zawinac tak to robia intelektualisci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutscher Re: DEUTSCHE RAUS!!!!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.02.04, 22:10 Bo tylko z naszej laski mozecie dostac euro zamiast dotychczasowych smieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: DEUTSCHE RAUS!!!!!!!!! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.02.04, 22:12 szczerze to euro to nam lata to tylko podnioslo by wage panstwa co mi po euro jak za wyplate na chleb na caly miesiac nie zarobie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: DEUTSCHE RAUS!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 14.02.04, 22:14 Podobnie jak Anglicy, Szwedzi, Szwajcarzy nie mowiac juz o Norwegach mamy to wasze euro w dupie!!! I ten wasz socjalistyczny twor pod nzawa UE rowniez!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: DEUTSCHE RAUS!!!!!!!!! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.02.04, 22:16 wreszcie ktos logiczny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutscher Re: DEUTSCHE RAUS!!!!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.02.04, 22:25 Tak, euro Wam nie potrzeba, bo i po co. Lepiej robcie tak dalej jak dotychczas. Bede mila przez to wiecej tanich ludzi do truskawek i ogorkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: DEUTSCHE RAUS!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 14.02.04, 22:40 Zbieracze truskawek i ogorkow to glownie studenci ktorzy po powrocie kupuja sobie komputery i sie UCZA. Nie to co niemeicka lewacka gawiedz ktora tylko czekana social. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutscher Re: DEUTSCHE RAUS!!!!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.02.04, 22:59 Zbieracze truskawek to nie wielu studentow. Wiekszosc tych zbieraczy to ludzie bez zadnej perspektywy w Polsce. Za zarobione pieniadze musza oni nieraz i caly rok przezyc w ich kraju. Co do moich kochanych niemieckich rodakow trzeba powiedziec, ze przynajmniej umieja liczyc. Prosze zauwazyc, ze niepracujaca matka wychowujaca jedno dziecko dostaje z urzedu (Sozialamt) , jezeli wszystko sie policzy razem okolo 1400 euro/miesiac. Szanowni zbieracze truskawek otrzymuja 4 do 5 Euro na godzine. Czyli ta kochajaca pani matka nie musi byc koniecznie az tak leniwa, ale jezeli potrafi nieco liczyc, musi dojsc do wniosku, ze tak dobra prace przy truskaweczkach lepiej jest pozostawic dla naszych polskich przyjaciol. To sie dotad nie zmieni, dopoki bedziemy mieli taki system prawny jaki mamy. I gupi, to znaczy tacy jak ja, na smierc zapracowani beda musieli wspierac to wszystko swoimi podatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: DEUTSCHE RAUS!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 14.02.04, 23:02 ...dlatego pisalem, ze mam w d..pie ten socjalistyczny twor czyli UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyVolksdeutscher Kolejny agent niemiecki siejący zamęt w głowach! IP: 193.243.146.* 15.02.04, 02:30 Jesteś tu niemile widziany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bond Re: DEUTSCHE RAUS!!!!!!!!! IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 15.02.04, 03:57 Mowilem znajdz Fuhrera i wtedy zrobimy z Wami porzdek raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VolKsdeutscher Re: DEUTSCHE RAUS!!!!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.04, 04:32 Na zrobienie porzdku jest jeszcze czas. Ze wzgledu na obowiazujace prawo niemieckie nie moge podac mojej opini, W kazdym razie u mnie nie bylo by lasu ani partyzatow. TO JEST NA 100 % PEWNE: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: DEUTSCHE RAUS!!!!!!!!! IP: *.ts.pl 15.02.04, 13:37 Gość portalu: Volksdeutscher napisał(a): > To sie dotad nie zmieni, dopoki bedziemy mieli > taki system prawny jaki mamy. To sie nie zmieni dopóki się ten cały system nie zawali. Sami Niemcy nie zrobią nic żeby go zmienić bo są zbyt leniwi i rozpieszczeni dobrobytem. Niemiecki etos pracy który wydźwignął niemiecką gospodarke po wojnie to już przeszłość, o której mało kto pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyVolksdeutsche Kolejny agent niemiecki siejący zamęt w głowach! IP: 193.243.146.* 15.02.04, 02:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annette Re: DEUTSCHE RAUS!!!!!!!!! IP: *.arcor-ip.net 15.02.04, 13:44 kim ty kurwa jestes debilu?? kompleksiki tutaj swoje niemieckie leczysz czy mamusia z tatusiem kible szorowali na dworcach w raichu i stat twoj zly humor?? co?? skad znasz polski ty cieciu nakrapiany ,jestes jednym z tych mentow za ktorych trzeba sie wstydzic bedac za granica?? czy po prostu kompleks malego penisa przekladasz na " I'm ashamed to be Polish"?? jedno jest pewne , jak cie przydupasie jakis Polak spotka na ulicy niech cie strzeli w pysk... tak z sympatii!!!! i jeszcze ta ksywa, volksdeutcher... tak , chyba masz baaaardzo malego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyVolksdeutscher Kolejny agent niemiecki sięjący zamęt w głowach! IP: 193.243.146.* 15.02.04, 02:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Volksdeutsche Kolejny agent niemiecki siejący zamęt w głowach! IP: 193.243.146.* 15.02.04, 02:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: precz z mikroszkopami IP: *.torun.dialup.inetia.pl 15.02.04, 11:19 przez setki lat rujnowali europe jak juz poradzono sobie z tepym niemieckim mozgiem to dano im plan marchala , teraz mowia jacy to oni pracowici i jak im udalo sie odbudowac przemysl!!! to sa tepi, pozbawieni mozgow wyrachowane gowna europejskie - najgorsza nacja swiata - wraz z poplecznikami watykanskimi ciagle chca rzadzic europa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re:Na tygrysy macie Visy.. IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.04, 12:29 do dupy z tym Marshalle.Bylo tego jak dla Holandi i trzeba bylo splacic z zydowskimi odsetkami Dlatego USA ...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zomol Re: DEUTSCHE RAUS!!!!!!!!! IP: *.to.tpnet-e0.city-media.pl 15.02.04, 15:10 hi Volksdeutscher du Arschloch ! bist du unglucklich auf dem Kopf geffalen ?, du bist ganz einfach Null , als zweitklassiger Deutscher bist du in Deutschland immer und fur immer ein Pole! und in Polen kannst du funktionieren nur als kleine stuck Scheisse und nix mehr .Alter du hast kein Heimat du arme Trottel! Wie alt bis du? frag mal die altere Menschen , was die denken uber Krieg und Nazzizeiten ! Du hast ganz einfach kein erlaubnis weiter zu leben du stuck Abfall (Mull und Abfall soll mam bekampfen) du bist ein verdamtes nazi und ich gebe dein IP. Nummer auf die Verfassungsschutz dienste weiter und dann wird schluss mit lustig! Zrozumialeś wszystko ty hitlerowska (nie niemiecka swinio)? chyba że nie znasz jeszcze niemieckiego ty głupku z jakiejś slaskiej albo kaszubskiej wiochy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WhoKnows Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.Moscow.dial.rol.ru 14.02.04, 22:46 Szanowny Panie, Doceniam wszelkie inicjatywy, szczególnie związane z ludźmi sztuki. Jest to naród niełatwy w obcowaniu i w dodatku przeważnie z charakterem, który kształtujemy w czasie nauki. Podziwiam wszystkich mających odwagę prowadzić młode generacje, tym bardziej, że jako ludzie doświadczeni zdają oni sobie sprawę z ogromnej odpowiedzialności, jaka na nich spoczywa. W moim odczuciu w tym konkretnym przypadku zabrakło perpektywicznego, szerokiego spojrzenia na cel, jaki miał zostać osiągnięty. Oczywiście każdy ma prawo widzieć świat na swój sposób, jednakże osiągnięty efekt wystawia, bardzo mi przykro, wyjątkowo ujemną ocenę pedagogom prowadzącym. W przeciwnym wypadku cel zostal wyjątkowo dokladnie osiagniety, tylko jak sie to ma do zdrowego patriotycznego rozsadku? Z powazaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartez Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.connector.net.pl 15.02.04, 01:40 Stary, jak Orzeł zajmuje teraz AWERS, to ja jestem rewers :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartez Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.connector.net.pl 15.02.04, 01:49 Pan odróżnia awers od rewersu? AWERS jest tam gdzie jest napisane 5 złotych, a REWERS to orzeł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Zaraz, zaraz, ktoś tu kręci IP: 213.17.204.* 15.02.04, 11:02 To gzie w końcu na euro bedzie bocian, a gdzie orzełek????? Kolego jakąś ściemniającą nowową próbujesz ukryć fakt, że na polskich monetach euro nie będzie polskiego orła. Wnioski: 1. Zostawcie orła jako 1000 letni symbol Polski. 2. Studenci mogą tworzyć różne rzeczy np medale oklicznosciowe. (Przy okazji proponuje projekt medalu dla najbardziej pokrętnych oszustw naszych polityków. Tzn takich, którzy wmawiaja ,że czarne jest różowe, różowe jest białe itd, a na końcu oswiadczaja, że czarnej jest trawą), 3. I skończ Pan Panie kolego z obracania kota ogonem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek BOG HONOR OJCZYZNA IP: *.d1.club-internet.fr 15.02.04, 13:59 Panscy studenci chyba nie wiedzieli dokladnie nad czym pracuja. Moze nie dostali odpowiednich informacji o projekcie jakiego sie podjeli. Albo nie potraktowali panstwo tego po prostu powaznie. Ale Rewers panie wserwatowski to nie wystawa z dziesiatego pietra w PKIN ale symbol Narodu ktory stanie sie nasza wizytowka w swiadomosci calej europy. Proponuje tchnac troche wiecej wizjonerstwa, energii w panska mlodziez. No i wiecej dumy:)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pe Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.crowley.pl 14.02.04, 22:25 Kopernik, Chopin, Curie Skłodowska to osoby, do których chętnie przyznają się nie tylko Polacy. Już widzę gorącą dyskusję na ich temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Polskie euro: bocian zamiast orzełka IP: *.crowley.pl 14.02.04, 22:43 ...moga sie przyznawac. Ja np uwazam, ze Einstein tez byl Polakiem i Nobel tez, nie mowiac juz o Newtonie. Przeciez Newton byl Polakiem tak jak Pascal!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś