Dodaj do ulubionych

Lokata optymalna - open finance

29.03.10, 16:58
dla zainteresowanych: open zmniejsza oprocentowanie, mój kolejny wniosek jest już nie na 5,65% tylko 5% mimo, że na stronie głownej dalej jest informacja o 5,65% (7,07%)
Obserwuj wątek
    • Gość: slon Re: Lokata optymalna - open finance IP: *.protonet.pl 29.03.10, 17:33
      . też się dałem na to nabrac. przedłuzyłem lokate sugerująć sie
      oprocentowaniem widniejącym na stronie głównej
      • Gość: zaq Re: Lokata optymalna - open finance IP: *.finemedia.pl 12.04.10, 23:45
        Ja składam wnioski o nowe lokaty już po zalogowaniu. Na reklamówki przed zalogowaniem nie zwracam uwagi. Po zalogowaniu natomiast przy składaniu wniosku o nowy depozyt nigdzie nie jest podane oprocentowanie. Z przyzwyczajenia wybrałem lokatę optymalną 3 mies. W mailu z numerem konta i numerem wniosku również brak informacji o oprocentowaniu. Wg mnie jest to poważne zaniedbanie ze strony openfajansa ... albo działanie celowe :-/
        Kapnąłem się dwa dni po wysłaniu kasiorki. Dodzwonienie się na linię nie jest łatwe (szkoda że nie pracują w nocy), dlatego jak już się udało to trochę pomęczyłem panią. Najpierw zerwanie lokaty, potem ustawienie innych lokat 3-mies. na nieodnawialne (bo się odnowią na 5%) i na koniec wycofanie zgody na marketing - już mi namolny pan (który nie rozumie znaczenia słowa "NIE") nie będzie wciskał karty kredytowej.
        BTW - zerwanie lokaty jest wyjątkowo upierdliwe. Już lepiej samemu ręcznie odnawiać. Ale taka chyba polityka Opena.

Aha, ostatnio wciskając mojemu szefowi lokatę strukturalną "zapomnieli" mu powiedzieć, że od części inwestowanej na dzieńdobry łykją prawie 4% prowizji :-)
    • Gość: Alfik Re: Lokata optymalna - open finance IP: *.multimo.pl 29.03.10, 22:51
      Dziwne, bo mojej zonie dzisiaj sie odnowila lokata optymalna i jest
      z oprocentowaniem 5,65%...
      • Gość: slon Re: Lokata optymalna - open finance IP: *.protonet.pl 29.03.10, 22:56
        owszem-lokaty na 6 i 12 miesiecy maja oprocentowanie 5,65% czyli bez
        zmian
        w przypadku trzymiesiecznych zostało zmniejszone do 5%
    • makrelawedzona Re: Lokata optymalna - open finance 06.04.10, 19:15
      witam:)

Mam pytanie dotyczące przelewu na lokatę.
      Niestety na infolinie nie mogę się dodzwonić. Już mam dość próbowania :/
      Mam podane w mailu od nich co ma być w tytule przelewu. Natomiast nie wiem co mam wpisać jako nazwę i adres odbiorcy?
      • tomekwwa Re: Lokata optymalna - open finance 06.04.10, 19:48
        Swoje dane.
        • makrelawedzona Re: Lokata optymalna - open finance 06.04.10, 23:05
          dzieki bardzo za odpowiedz :)

jeszcze pytanie, jaki to ma sens, ze jestem zarowno nadawcą jak i odbiorcą przelewu?
          • Gość: Jolka Re: Lokata optymalna - open finance IP: *.chello.pl 07.04.10, 08:45
            makrelawedzona napisała:
            > jaki to ma sens, ze jestem zarowno nadawcą jak i odbiorcą przelewu?

Jakby poszło coś nie tak, kasa gdzieś indziej trafiła, to masz dowód, że to
            twoje pieniądze
            • Gość: gość Re: Lokata optymalna - open finance IP: 195.20.110.* 31.05.10, 14:16
              Dowód - nie dowód.
              Czujesz się bezpieczniej, że przelewasz kasę na nr. konta podany przez 'jakiś
              openfajans', który bankiem sam nie jest, a co za tym nie obejmuje go fundusz
              gwarancyjny.
              No ale wierzymy, że tak jak podał openfajans jest to w rzeczywistości lokata w
              noble bank.
              • Gość: zdziwiony Re: Lokata optymalna - open finance IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.05.10, 18:04
                A dlaczego mielibyśmy nie wierzyć skoro wysyłaja potwierdzenia z podpisem pełnomocnika Noble Banku? OF wystepuje w roli dystrybutora lokaty.
    • Gość: logika Re: Lokata optymalna - open finance IP: *.ztpnet.pl 31.05.10, 18:14
      I potem się dziwią, skąd spekulanstwo i inne paskudztwo ma się
      dobrze. Czy Wy ludzie musicie dawać swoje ciężko zarobione
      pieniądze jakimś posrednikom? A samemu nie chce się pójść/sprawdzić w necie/zadzwonić do banku? I trochę pomyśleć....
      • Gość: zdziwiony Re: Lokata optymalna - open finance IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.05.10, 18:37
        A samemu nie chce się pójść/sprawdzić w necie/za
        > dzwonić do banku? I trochę pomyśleć....

Noooo błysnęłaś yntelygencją...

Jak pomyslisz/pójdziesz/sprawdzisz w necie/zadzwonisz do banku to sie dowiesz, ze oferta jest dostepna wyłacznie przez OF....
    • Gość: marcyś Re: Lokata optymalna - open finance IP: *.chello.pl 26.07.10, 20:49
      Lokata Optymalna, obecnie:
      3 miesiące 4,85% = 6,02% z podatkiem "Belki".
      6 miesięcy 5% = 6,25%
      12 miesięcy 5,25% = 6,65%
      Szczegóły i wniosek online:
      Lokata Optymalna tutaj
      • Gość: karoll Re: Lokata optymalna - open finance IP: *.chello.pl 08.09.10, 13:08
        obecnie chyba najlepsza lokata jeśli się nie mylę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka