termpaper 16.04.10, 07:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: IdiocizRBP Raiffeisen Bank chodzi teraz po klientach... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.10, 13:26 ...proponujac im DOBROWOLNE (bu ha ha) podniesienie swojej marzy na kredyty hipoteczne, udzielone w latach boomu kredytowego. SUGERUJE TRZYMAC SIE OD TYCH ZLODZIEI Z DALEKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Niższa marża kredytu za konto? Uwaga, to pułapka IP: 212.106.29.* 18.04.10, 17:56 Czy ja wiem czy to jest pułapka? Za konto i tak trzeba płacić (lub nie), a udokumentowanie stałych wpływów obniża ryzyko, więc tym niższym ryzykiem bank dzieli się z klientem. Żeby zrozumieć to trzeba trochę poznać jak to działa. Większość ludzi zapomina że oprócz nich-uczciwych (bądź nie) są tacy którzy nie są uczciwi i za nich trzeba zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrr Niższa marża kredytu za konto? Uwaga, to pułapka IP: 109.243.239.* 18.04.10, 19:57 Żadna pułapka dla mnie. Gdzieś konto trzeba mieć, a więc czemu nie w banku, który obsługuje mi kredyt - skoro mogę obniżyć sobie oprocentowanie to jestem za. To nie jest umowa na całe życie, jeżeli skalkuluję sobie i przeniesienie do innego banku bedzie mi sie opłacało to przeboleję wyzsze ioprocentowanie bo odbiję sobie to gdzieś indziej. A tak na marginesie - przelewanie 3 tys. zł na konto autor uważa za mega zobowiązanie, a to jest pikuś w porównaniu z kredytem na 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
adamp74 Czytać regulaminj 18.04.10, 20:14 Regulamin multibanku nie mowi o przlewach rownych 3,5kzl tylko "minimalny miesięczny dochód netto Wnioskodawcy(a w przypadku kilku Wnioskodawców łączny minimalny miesięczny dochód netto wnioskodawców) wynosi co najmniej 3 500 zł" - paragraf 3, pkt 1a - to raz, po drugie ten sam paragraf, pkt 2a - "Przez regularne zasilanie rachunku należy rozumiec dokonywanie przynajmniej raz na kwartał wpłat na MultiKonto, dajacych średnia miesieczna kwote wpłaty nie niższa niż 3000 zł," i to moze o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotfl Re: Czytać regulaminj IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.04.10, 20:35 adamp74 napisał: > Regulamin multibanku nie mowi o przlewach rownych 3,5kzl tylko "minimalny > miesięczny dochód netto Wnioskodawcy(a w przypadku kilku Wnioskodawców łączny > minimalny miesięczny dochód netto wnioskodawców) wynosi co najmniej 3 500 > zł" - paragraf 3, pkt 1a - to raz, po drugie ten sam paragraf, pkt 2a - "Przez > regularne zasilanie rachunku należy rozumiec dokonywanie przynajmniej raz na > kwartał wpłat na MultiKonto, dajacych średnia miesieczna kwote wpłaty nie > niższa niż 3000 zł," i to moze o to chodzi? Nie dziwie sie, ze gazeta traktuje takie podejscie bankow jako pulapke skoro nawet w "eksperckim" artykule nie moze zapewnic poprwanych informacji. Genialny autor poplynal na zwyklym regulaminie Multibanku a kreuje sie na guru finansow i bankowosci. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Czy Twoje oszczędności są bezpieczne? IP: *.sds.uw.edu.pl 19.04.10, 23:49 Jestem studentem, pilnie potrzebuję pomocy w wypełnieniu ankiety do pracy magisterskiej nt. bezpieczeństwa depozytów bankowych. Czy ktoś mi pomoże? www.moje-ankiety.pl/wypelnij/kwestionariusz/13761/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Niższa marża kredytu za konto? Uwaga, to pułapka IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 31.05.11, 18:42 nie pierwsza nie ostatnia, proponuje wizyte w openfinance, to zreszta nic nie kosztuje, unikniesz zgrzytow i problemow Odpowiedz Link Zgłoś