Dodaj do ulubionych

Warto jest kupić duże mieszkanie studentowi i w...

• Gość: Misiek Warto jest kupić duże mieszkanie studentowi i w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 08:44
      Rozumowanie autora o kant d..., ale...

Kazdy rozsądny rodzic mając kaskę woli kupić dziecku coś trwałego, niż trzymac kasę na lokacie i z odsetek finansowac wynajem. Bo mieszkan nie poburzą, a złotówkę zdewaulować będa musieli.
    • Gość: qwerty Warto jest kupić duże mieszkanie studentowi i w... IP: *.chello.pl 28.07.10, 09:24
      expander jak zawsze tryska blyskotliwymi informacjami odnosnie kredytow i
      oszczedzania co sie ma nijak do rzeczywistosci. nie doczytalem tych bzdur do
      konca ale czy wspomniano wogole o tym ze nawet jak sie do kredytu doplaca pare
      zlotych to i tak nieruchomosc zostanie na wlasnosc??? zreszta nie wiem czy
      doplacac 600 zl miesiecznie przez 30 lat to tak hop siup dla standardowej
      polskiej rodziny... a jak ja bralem kredyt to z ciekawosci poradizlem sie
      expandera i jakos niechcacy nie powiedzieli mi nic nowego a jeszcze
      zasugrowali ze najlepszy kredyt dostane w najdrozszym banku i to jeszcze w
      zlotowkach. dlugo mneinie przekonywali ze to najlepsza opcja bo przedstawilem
      im swoje informacje ktore zdazylem zebrac.
    • Gość: Dr_trollolo Wieczny student IP: 77.79.228.* 28.07.10, 09:27
      JA NIE CHCE BY MÓJ SYN/CÓRKA STUDIOWAŁ PRZEZ CAŁY OKRES KREDYTOWANIA I
      MIESZKAŁ ZE STUDENTAMI.

moim zdaniem lepiej otworzyć w 3 pokojowym mieszkaniu agencje jak nie handlu
      nieruchomościami to towarzyską i zatrudniać repatriantki ze wschodu.
    • rodned Tutaj jest fajne mieszkanie: 28.07.10, 12:43
      ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-sprzedam/chylonia-3-pokoje-53m2-ogl2800832.html
      Nic, tylko kupować, zapraszam
    • Gość: djwiszkiel Warto jest kupić duże mieszkanie studentowi i w... IP: *.chello.pl 28.07.10, 18:58
      Studenci mają co prawda wakacje, ale warto już myśleć o poszukiwaniu lokum na kolejny rok akademicki. Im bliżej października tym będzie coraz trudniej. Zakup jest znowu lepszą alternatywą wynajmu. Jeżeli tylko jest taka możliwość czyli zdolność kredytowa (bądź też odpowiednio wysoki zasób gotówki) na to pozwala. Zakładając, że student będzie w jednym mieście 5 lat, przy kredycie na 30 lat, po zakończeniu studiów 1/6 kredytu będzie spłacona. Przykładowo, przy 240 tys za dwupokojowe mieszkanie w Szczecinie, 40 tys jest do odzyskania (nie uwzględniając wahań cen mieszkań). Wynajmując drugi pokój można zmniejszyć koszt utrzymania praktycznie do zera. Studia więc mogą być nie tylko inwestycją w wiedzę, ale także inwestycją kapitałową.
      www.lswt.pl - projektowanie stron www, grafika komputerowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka