Dodaj do ulubionych

Bardzo proszę o poradę ...

19.09.10, 09:34
Sprzedałam mieszkanie i chciałabym na jakiś czas dobrze ulokować pieniądze Zależy mi na takiej opcji aby była możliwość ewentualnej wypłaty pieniędzy bez utraty odsetek Zależy mi również na 100% gwarancji wypłaty Zupełnie się na tym nie znam Który bank byłby najlepszy? PKO BP daje 4,2 w skali roku a zabiera 19% na podatek dochodowy a jak jest w innych? Proszę doradźcie
Obserwuj wątek
    • koziorozka lokaty 19.09.10, 12:43
      podziel kase na kilka czesci i zaloz lokaty o roznych dlugosciach
      najlepsze oprocentowanie posprawdzaj na
      www.comperia.pl/lokaty_bankowe/
      Lokaty z kapitalizacja dzienna sa tak wymyslone, ze podatku Belki nie placisz wcale
      A jak do czesci kasy musisz miec staly dostep, to konto oszczednosciowe w Eurobanku pozwala na wiele wypalat w m-cu przez ror i dalej na zewnatrz
    • brandmind.pl Re: Bardzo proszę o poradę ... 21.09.10, 08:15
      Witam,
      warunki wypłaty pieniędzy w dowolnej chwili (dokładnie raz w miesiącu bez prowizji) oraz uniknięcie zapłaty podatku Belki, spełniają konta oszczędnościowe z dzienną kapitalizacją odsetek. Obecnie najkorzystniejszą ofertę ze względu na oprocentowanie (zmienne 5%) posiada Polbank w ramach rachunku Mocno Oszczędzającego. Korzyści to zwolnienie z podatku Belki do kwoty 17 tys. zł, możliwość założenia 6 rachunków, bezprowizyjna wyplata z bankomatów Polbanku i Euronetu. Rachunki są powiązane z Kontem Gotówkowym, które spełnia funkcje ROR. Polbank korzysta z ochrony greckiego funduszu gwarancyjnego Hellenic Deposit & Investment Guarantee Fund, odpowiednika BFG.
      Inna możliwość to założenie Lokaty Optymalnej w Open Finance również z dzienną kapitalizacją i oprocentowaniem stałym - od 4,85 do 5,25 w zależności od okresu deponowania środków - od 3 do 12 miesięcy. Założenie dowolnej ilości lokat oraz dostęp do rachunkow przez Internet w pewnym stopniu rekompensuje brak możliwości wypłaty w dowolnym momencie oraz ułatwia zarządzanie pieniędzmi. Środki deponowane są w Getin Noble Banku i objęte BFG.

Pozdrawiam:) Joanna
      Doradztwo Finansowe on-line Brandmind

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka