Gość: Janisko43 IP: 188.33.146.* 21.09.10, 10:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: $%& Re: Zielonym do góry, czyli jak zarobić na wzrośc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 11:27 ile tu naganiaczy i spamerów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Zielonym do góry, czyli jak zarobić na wzroście... IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.09.10, 11:57 ...a nie napisano o najważniejszym -"po czwarte nie inwestuj w wyżej wymienione instrumenty finansowe swoich pieniędzy". Odpowiedz Link Zgłoś
mort_subite A spread? 21.09.10, 12:57 Może coś przeoczyłem, ale autor, zachwalając lokaty walutowe, chyba nie uwzględnił czynnika pt. różnica w kursie kupna i sprzedaży (spread), co oznacza, że przy identycznym średnim kursie danej waluty w dniu założenia i likwidacji lokaty i tak dostajemy po głowie. Kupując dolary/euro na lokatę płatcimy za jednostkę waluty więcej, niż otrzymalibyśmy w danym momencie ją odsprzedając. Żeby inwestor mógł "wyjść na zero" (pomijając dla ułatwienia kwestię odsetek od lokaty), wartość złotego musi nieco spaść, tak aby odsprzedając walutę uzyskał identyczną cenę, jaką sam zapłacił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: A spread? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 12:19 Zgadzam się, spread to poważna sprawa, o której każdy kredytobiorca dobrze wie. W bankach spready bywają naprawdę duże na czym traci oczywiście kredytobiorca, dlatego lepiej wymieniać waluty online. Ja chf od kilku miesięcy kupuje tylko online w kantorze fritz exchange i jestem zadowolony, bo wymiana wychodzi taniej niż w banku o kilkadziesiąt złotych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beck Zielonym do góry, czyli jak zarobić na wzroście... IP: *.legnica.vectranet.pl 22.09.10, 07:32 ja tam niezmiennie twierdze że powinno się zostać przy lokatach w złotówkach, mają niezłe procenty i są dużo pewniejsze jeśli chodzi o zarobek, a dobry procent można uzyskać wybierając krótkoterminowe, antybelkowe i do tego te, ktory ten procent utzymują a nie rzucają w promocji, takie właśnie wybieram w noble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Zielonym do góry, czyli jak zarobić na wzroście... IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 27.09.10, 15:25 w teorii niezle ale w praktyce mozna sobie na dlugi okres zamrozic gotowke, w takim przyadku lepiej wypadaja chociazby fundusze tfi, mam takowe w noble i niezle sobie daja rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Zielonym do góry, czyli jak zarobić na wzroście... IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 27.09.10, 15:31 w teorii wyglada to niezle, ale w praktyce mozna sobie w latwy sposob zamrozic gotowke na bardzo dlugo, lepiej juz wygladaja w tym przypadku fundusze, mam takowe w noble i calkiem niezle daja sobie rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubrany w waluty Zielonym do góry, czyli jak zarobić na wzroście... IP: 87.204.242.* 06.10.10, 14:04 "Ale jeśli jednocześnie założymy w banku depozyt we frankach, to stratę wynikającą ze wzrostu raty hipotecznej zrekompensujemy sobie wzrostem wartości depozytu." Może w private banking-u są takie lokaty. Jednak w bankach ich nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
bystry_1 Oszczędności 14.03.12, 18:14 Przeglądałem ostatnio oferty banków odnośnie możliwości inwestowania oszczędności. Niestety to co obecnie proponują banki trzymające nasze pieniądze to lekko mówiąc kpina. Przy założeniu, że zainwestujemy ok. 20 000 zł na lokacie 12 miesięcznej przy oprocentowaniu ok. 6,5% to nasz zysk jest praktycznie ZEROWY. Odsetki zostaną zjedzone przez podatek 19% oraz inflacje! Postanowiłem więc poszerzyć swoją wiedzę na temat forex. Informacji jest sporo ale może Wy polecacie jakieś ciekawe strony gdzie można swoją wiedzę znacznie poszerzyć? A może ktoś z Was słyszał o forex i chciałby podzielić się swoim doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś