Gość: Konrad IP: *.pppoe.mtu-net.ru 10.11.10, 17:48 U mnie wszystko dziala jak nalezy, ale niektorzy nie powinni wykonywac odrobine zlozonych operacji. To Panstwo przypominaja mi moich Rodzicow, ktorych komputery cos nie bardzo lubia:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fitz Re: Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonyw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 23:09 E tam - system Polbanku jest najbardziej zrypanym w całej polskiej bankowości. Wprawdzie certyfikanty da się przenieść, ale upierdliwość w blokowaniu konta i zmianie haseł daje się we znaki (zwłaszcza,że trzeba hasło resetować w oddziale) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdadsa Typowy alert od kogos IP: *.tvk.torun.pl 12.11.10, 01:35 kto ma problemy z obslugiwaniem komputera. Nie trzeba miec zadnych certyfikatow. Ja mam hasla sms a i sam system dziala szybciej niz kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
intransigent Re: Typowy alert od kogos 17.11.10, 10:36 Bynajmniej. Do włączenia haseł SMS certyfikat JEST niezbędny. Potem już można sobie robić przelewy z dowolnego komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blackfox Re: Typowy alert od kogos IP: *.146.195.34.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.11.10, 14:32 Dokładnie jak wspomniano. Pierwsze logowanie, instalacja certyfikatu i aktywacja haseł SMS. W dodatku wszystko jest opisane na stronach banku i w odpowiednim poradniku do pobrania. Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem instrukcję i wyświetlane komunikaty, a nie bezmyślnie klikać. Niestety umiejętność czytania ze zrozumieniem w narodzie zanika... Osobiście korzystałem z kilku kont internetowych i wcale nie jest tak najgorzej. Wszystkim "problemom", o których mowa, można sobie poradzić samodzielnie w przeciwieństwie do np. problemów jakie mogą się pojawić w innych bankach korzystających z tokenów (szczególnie tych na GSM) w sytuacji ich rozsynchronizowania... Tu bez latania do oddziału się nie obejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Typowy alert od kogos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.14, 12:58 Takkkk, a certyfikat nie zapisał się w przeglądarce, choć był komunikat że akcja zakończona powodzeniem, w zakładce certyfikaty, certyfikatu - brak !!! I w banku nie wiedzą co teraz, mam konto które jest bezużyteczne. Totalna paranoja, ubaw po pachy z tego banku. Odpowiedz Link Zgłoś
gall.anonim.pn Re: Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonyw 17.11.10, 10:27 Nie wiem jak to wygląda obecnie, bo zagłosowałem nogami i moimi pieniędzmi odchodząc z Polbanku, ale jeszcze rok temu stan jaki opisujesz bez wątpienia był prawdziwy. To nie tylko kwestia certyfikatów samych w sobie (skądinąd można było mieć naraz tylko dwa certyfikaty - zaskakująco mało, bo sam korzystam z czterech urządzeń, w tym dwóch dual boot), ale też kwestii związanych z maszyną. Otóż rok temu tak naprawdę w pełni korzystać mogli jedynie użytkownicy Windows i przeglądarek IE6 (sic! właśnie ta przestarzała i dziurawa przeglądarka!), IE7 i Firefox 2.x i 3.x. Z tego grona była wykluczona Opera oraz maki (z Safari, o zestawie maczek plus Opera nie ma nawet co wspominać). Na sprawę wielokrotnie zwracałem uwagę. I co? i nic, odpowiedzi jakie otrzymywałem były śmieszne, bo odwracał kota ogonem: problem bowiem nie leżał w komputerze użytkownika (w innych bankach: mBank, WBK, Raffim, DB, a nawet przaśnym NeoBanku wszystko hulało) a w indolencji informatyków Polbanku. Zacząłem drążyć temat dalej i okazuje się, że Polbank stoi nie tylko na rumuńskim serwerze (IP 195.88.39.121) ale też w znacznej mierze informatycznie jest obsługiwany przez Rumunów. Nie wątpię w ich umiejętności - przypuszczam, że chodzi tu o problemy językowe i stąd to zbywanie "to pana wina". Nie wiem jak wygląda sprawa dziś, ale po opisie domyślam się że niewiele się zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieszak Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonywać... IP: *.de.hoerbiger.int / 172.19.86.* 17.11.10, 10:10 Fakt, że obsługa w Polbank przez internet jest niewygodna, długotrwała i mało intuicyjna, ale mam to konto i wiem, że mamy do czynienia z brakiem umiejętności użytkownika, a nie niekompetencją banku. Szkoda czasu na pisanie takich sensacyjnych opowieści o pani, która "dopiero się uczy". Ale faktem jest, że system Polbanku jest najgorszy jaki kiedykolwiek widziałem, a mamy 2011 rok : ) Odpowiedz Link Zgłoś
thekaroten Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonywać... 17.11.10, 10:23 Fatalna bankowość internetowa w Polbanku? HELLOŁŁŁ, ona już jest niemal kultowa ;) Próbowałem się kiedyś przez nią przebić, ale Polbank grymasił na oba moje systemy operacyjne. Brak obsługi Linuksa, pod którym nie działa IE jeszcze jakoś przełknąłem (choć do tej pory współpracował z nim jedynie system ś.p. BPH w 2002 roku), ale podobne obostrzenia bank nałożył na ówcześnie najnowszego Windowsa. Posiadacze jabłuszek również nie mają czego szukać. Ich system wygląda, jakby projektowali go greccy studenci. Kodowanie znaków ustawione na alfabet grecki to już zupełna porażka (nic dziwnego, że obsługuje to tylko jedna przeglądarka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tichy62 Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonywać... IP: *.215.193.148-internet.zabrze.debacom.pl 17.11.10, 10:24 Sensacją jest to, że ludzie założyli konto internetowe w Polbanku! Też mi pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
anx78 Biedna Justyna.. 17.11.10, 10:25 parę milionów za reklamę a na necie taka porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonywać... IP: 79.139.7.* 17.11.10, 10:35 system polbanku jest beznadziejny. Miałam kilka kont internetowych, więc mam porównanie. Polbank skusił mnie oprocentowaniem i połączeniem ROR z kontem oszczędnościowym, ale po problemach z działaniem systemu (kilkudniowa przerwa w dostępie do usług z powodu modernizacji..., niemożność załatwienia czegokolwiek przez infolinię tylko w oddziale) i na koniec zniknięcie z konta kilkuset złotych, bo coś w systemie się podziało (odkręcanie sprawy przez telefon, które spowodowało kolejne koszty) stwierdziłam, że wracam do sprawdzonej i profesjonalnej e-bankowości, gdzie pieniądze nie giną tak sobie z konta, żeby wrócić po tygodniu i kilku reklamacjach i gdzie modernizacje systemów robione są nocą, w przeciągu kilku dni a nie tygodni... Może polbank trochę się poprawił od tego czasu, ale bezpowrotnie stracili moje zaufanie. Odradzam każdemu, kto myśli o tym banku, a przynajmniej o bankowości elektronicznej w jego wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonywać... IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.11.10, 10:37 System nie jest zły. Fakt,że wgląd ma się z każdego komputera ale np. przelewy można wykonywać tylko z jednego komputera /certyfikat/.Na pewno można też i z innych /sms/ale w to nie wchodziłem. Ogólnie jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonywać... IP: 79.139.7.* 17.11.10, 10:41 system polbanku jest beznadziejny. Miałam kilka kont internetowych, więc mam porównanie. Polbank skusił mnie oprocentowaniem i połączeniem ROR z kontem oszczędnościowym, ale po problemach z działaniem systemu (kilkudniowa przerwa w dostępie do usług z powodu modernizacji..., niemożność załatwienia czegokolwiek przez infolinię tylko w oddziale) i na koniec zniknięcie z konta kilkuset złotych, bo coś w systemie się podziało (odkręcanie sprawy przez telefon, które spowodowało kolejne koszty) stwierdziłam, że wracam do sprawdzonej i profesjonalnej e-bankowości, gdzie pieniądze nie giną tak sobie z konta, żeby wrócić po tygodniu i kilku reklamacjach i gdzie modernizacje systemów robione są nocą, w przeciągu kilku GODZIN a nie tygodni... Może polbank trochę się poprawił od tego czasu, ale bezpowrotnie stracili moje zaufanie. Odradzam każdemu, kto myśli o tym banku, a przynajmniej o bankowości elektronicznej w jego wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr I tam. Citibank to jest jazda! IP: 158.75.38.* 17.11.10, 10:42 Z różnych względów mam tam jedno z kont (sam chciałem, ogólnie fajna oferta jak dla mnie). Natomiast internetowa obsługa to chyba z początków internetu jest. A najlepszy numer to brak możliwości odwołania zlecenia wydanego przez internet. Myślałem, że robię jakiś błąd albo czegoś nie rozumiem (chociaż z innymi 5 bankami radzę sobie bez kłopotu). Jednak nie. Zwróciłem się o podpowiedź do telefonicznej obsługi, gdzie bardzo miły Pan poinformował mnie, że faktycznie zlecenia wydanego przez internet żadnymi innymi kanałami jak osobista wizyta w oddziale banku odwołać się nie da. XXI wiek? Odpowiedz Link Zgłoś
argentea Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonywać... 17.11.10, 10:54 Oczywiście, że aby wykonywać operacje nie wystarczy założyć e-konta w Polbanku. Należy przede wszystkim ukończyć studia medyczne i nie ma się czym tak oburzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BD Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonywać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 11:41 Polbank to istna tragedia i partyzantka na całej linii. Żona przed slubem założyła u nich kiedyś konto oszczędnościowe (niby mają fajny % i ponoć się opłaca). Jeszcze przed ślubem żona chciała upoważnić mnie do konta i zmienić swoje dane. Poszliśmy do dużej placówki w centrum Katowic. Czekaliśmy godzinę aż pracownica wypisze PAPIEROWE formularze. Następnie powiedziano nam, że formularze muszą wysłać do placówki w której konto było zakładane (ponoć to jakaś mikropalcówka?). Pracownica zaprosiła nas za tydzień aby dokończyć sprawy - chcieliśmy jeszcze kartę do konta. Po tygodniu stawiliśmy się w placówce banku, ale nic nie udało się załatwić bo placówka w której zakładane było konto nie zmieniła danych. Czekaliśmy kolejny tydzień... Udało się! Po ślubie ciąg dalszy - zmiana nazwiska, zmiana adresu. Cała operacja trwała godzinę. Pracownica wypisywała znowu papierowe formularze, czekaliśmy znowu kupę czasu aż bank zmieni dane. Po zdaje się 2 albo 3 m-cach w systemie bankowości elektronicznej nadal były stare dane. Kilka reklamacji przez telefon i kolejnych kila dni załatwiło sprawę. Myśleliśmy, że mamy sprawę załatwioną, ale nie tak dawno temu dostaliśmy nową kartę na stare nazwisko żony. Kolejna reklamacja, okazało się, że nie zmieniono danych w departamencie kart. Ręce opadają. Dla porównania - zmiana nazwiska i adresu, w ING cała operacja była dokonywana w małej osiedlowej placówce i trwała 5 minut! Po powrocie do domu i zalogowaniu się do systemu ING Online nowe dane były już wprowadzone. NIe bardzo rozumiem jak w dobie internetu, super środków komunikacji i łączności tak podstawowa operacja jak zmiana danych może trwać kilka miesięcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polbank? Polbank? No bez jaj... IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 12:12 Do kogo prenensje - przeciez ten pseudobank od lat ma FATALNE OPINIE. Do kogo pretensje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miron Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonywać... IP: *.cdma.centertel.pl 17.11.10, 12:56 Gdy ja zakładałem konto w Polbanku pracownik banku radził mi abym od razu po powrocie do domu aktywował kody smsowe, bo stwierdził, że z certyfikatem to często są kłopoty. Ale i tak od nich odchodzę bo zaskoczyły mnie inne niespodzianki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pastuch z Polski Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonywać... IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.11.10, 13:03 Tak to jest jak za e-bankowość zabierają się pastuchy z Rumunii albo Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Na żadnym etapie korzystania z e-bankingu nie jes IP: *.unitymediagroup.de 17.11.10, 13:14 Kamil Chudzik, dyrektor biura prasowego Polbanku informuje: " Na żadnym etapie korzystania z e-bankingu nie jest konieczna wizyta w oddziale banku". Oczywiscie wielokrotnie przekonalismy sie o tym, ze tak nie jest! Posiadam konto w Polbanku i tez nie moge wykonywac przelewów, gdyz waznosc mojego certyfikatu wygasla. Aby wygenerowac nowy certyfikat, potrzebuje haslo, ... które mozna otrzymac tylko w placówce banku! Myslalem, ze haslo jest jednorazowe, wiec po otrzymaniu certyfikatu, haslo wyrzucilem, teraz waznosc certyfikatu uplynelo i konto jest bezuzyteczne, ... Co to jest za konto internetowe, jezeli jego posiadacz jest zmuszany do wizyty w banku, czy to az tak bardzo skomplikowane, aby uzytkownikowi wyslac nowe haslo poczta na adres domowy? Odpowiedz Link Zgłoś
bolkowiak Polbank, Windows XP i certyfikat 17.11.10, 13:18 Przeczytałem taki oto tekst Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonywać operacji wyborcza.biz/finanse/1,107408,8643707,Zalozyla_e_konto_w_Polbanku__Nie_moze_wykonywac_operacji.html Normalnie jakbym czytał o sobie. Kiedyś próbowałem założyć konto oszczędniościowe w Polbanku. Pierwszego dnia system się zawiesił i nici. Na drugi dzień w placówce było ok. Założyłem konto, dostałem papiery i kody. Pracownik poinformował mnie, że aby korzystać z konta muszę zainstalować certyfikat i używać tylko Windows XP (Vista odpadała). Przyjeżdzam do domu, instaluję certyfikat i próbuję się zalogować. I nici. Dostęp do konta został zablokowany. Dzwonię na infolinię, a ci zapraszają mnie do placówki. Darowałem sobie ten bank, choć procenty mają trochę wyższe niż konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Problem w nieznajomości procedur przez pracowników 17.11.10, 14:00 Kiedyś zakładałem konto w m-Banku. Przez omyłkę podałem niewłaściwy numer telefonu kontaktowego. Nie było by nieszczęścia gdybym nie wpłacił tam pieniędzy. Za nic w świecie nikt nie umiał udzielić mi informacji, jak mam zmienić ten nieszczęsny numer by aktywować konto. Bywałem w banku osobiście, opisywałem sprawę, dzwoniłem do banku i ..... nic. Nikt nie potrafił mi pomóc. Po pół roku usiadłem i przestudiowałem dokładnie wszystkie obowiązujące tam procedury bankowe. Odkręcenie wszystkiego zajęło mi 5 minut. Wystarczył komputer i telefon. Po dziś dzień nie mogę dojść do tego dlaczego nie otrzymałem tych informacji od pracowników banku? Do głowy przychodzi mi tylko jedna możliwość, pracownicy banku sami nie znają obowiązujących procedur, widać wyraźny brak szkoleń. Martwi się jedynie klent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Problem w nieznajomości procedur przez pracow IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.10, 09:57 Miałem podobny problem. Ja również pomyliłem się wpisując numer telefonu. Przez jakiś czas próbowałem aktywować konto, bezskutecznie... Przez kilka miesięcy dostawałem wyciągi elektroniczne ze stanem rachunku. Oczywiście, nic nie zrobiłem, bo dałem za wygraną i generalnie... zwisało mi to :) . Po 2 latach dostałem maila, że "w związku z dużymi obrotami na koncie, chcemy Panu zaproponować kredyt..." :) :D. .. hehehehhh... No tak, zer (0) to ja tam musiałem mieć że hoho:) Ubaw po pachy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonywać... IP: *.ghnet.pl 18.11.10, 16:40 Po próbie przelewu z użyciem certyfikatu zrozumiałem, że nie warto kopać się z koniem. Idę do Polbanku, wypłacam gotówkę, wpłacam do innego banku, wracam i robię przelewy. Ale ja oba banki mam po drugiej stronie ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonywać... IP: 178.73.49.* 19.11.10, 18:10 Polbank to jedyny bank w Polsce nie mający ubezpiecznia wkładów w naszym systemie. Jakby coś się zawaliło, trzeba pukać do Grecji, a tam wiadomo co się wyrabia. Od paru lat słyszę w Polbanku, że starają się tą sprawę załatwić, ale czas upływa i jest jak jest. Co do internetowej bankowości, to nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze rok temu była to mordęga.Infolinia zawsze odsyłała do oddziału, a tam czekało się w kolejkach minimum godzinę. Uciekłem stamtąd z niemałymi pieniędzmi i odtąd śpię spokojnie. Załatwienie najprostszych spraw było tam niemożliwe.Choćby słynne hasło "karta kredytowa od ręki" w moim przypadku trwało 2 miesiące i skończyło się na niczym.A korespondencja była tak idiotyczna, że zrozumiałem, że tam lokować pieniądze to jak gra w ruletkę. Dziwi mnie tylko, że nasz najlepsza sportsmenka reklamuje ten bank namiętnie. Ale w końcu za reklamę nieźle jej zapewne płacą, więc co tam przeciętny kowalski, który da się nabrać:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonyw IP: *.aster.pl 27.06.11, 18:39 którego oddziału Polbanku jesteś pracownikiem:))) Uciekłem z tego banku rok temu i dziś jeszcze jak wspomnę funkcjonowanie tej instytucji przechodzą mnie ciarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.a. Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonywać... IP: *.30.92.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.11.13, 09:45 TO PRAWDA: KTOŚ WYCHOWANY NA M-BANKU MOŻE TU WYJŚĆ Z NERWÓW. Odblokowałem dostęp osobiście w oddziale, ale przelewu wykonać nie mogę, bo jakoby nie mam certyfikatu (a przed zablokowaniem się konta certfikat był). Klikam na certyfikaty i ...okazuje się, że ...jednak mam ważny certyfikat i chyba dlatego wcale nie mogę wygenerować drugiego na tym samym komputerze, choć dali mi też ihasło nr 2 do tego, ale nie ma takiej opcji do kliknięcia...MAKABRA! Odpowiedz Link Zgłoś
levy_pravy Re: Założyła e-konto w Polbanku. Nie może wykonyw 15.12.13, 01:17 To problem reklamacje do banku wysłać? Odpowiedz Link Zgłoś