Dodaj do ulubionych

KARTA KREDYTOWA WBK

IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.04.04, 22:59
W tabeli opłat i prowizji jest taka pozycja:
Automatyczna spłata zadłużenia rachunku karty kredytowej (stawka
miesięczna). - 1,2 zł

Czy może mi ktoś wyjaśnić co to oznacza.

Pozdrawiam
WAGI

Obserwuj wątek
    • chris1970 Re: KARTA KREDYTOWA WBK 17.04.04, 11:41
      Gość portalu: WAGI napisał(a):

> W tabeli opłat i prowizji jest taka pozycja:
      > Automatyczna spłata zadłużenia rachunku karty kredytowej (stawka
      > miesięczna). - 1,2 zł
      >
      > Czy może mi ktoś wyjaśnić co to oznacza.
      >
      > Pozdrawiam
      > WAGI
      >

Automatyczna spłata zadłużenia polega na tym, że w wymagalnym dniu spłaty
      zadłużenia na karcie, bank BZ WBK obciąży Twój rachunek bankowy, który podałaś
      w dyspozycji wymaganą kwotą spłaty i do tego pobierze 1,20 PLN prowizji za
      operację. Inaczej, skoro sama nie chcesz spłacić zadłużenia, wykonać
      odpowiedniej operacji, to bank zrobi to za Ciebie pobierając opłatę.
      • Gość: WAGI Re: KARTA KREDYTOWA WBK IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.04.04, 15:29
        Serdeczne dzięki

Pozdrawiam
    • Gość: maka Re: KARTA KREDYTOWA WBK IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 15:32
      lepiej sobie to uruchom. ten kretyński bank (chyba najbardziej nieludzki z
      jakim miałem do czynienia) za 70 groszy zadłuzenia nie spłaconego w terminie
      pobrał ode mnie 40 zł kary. ch im w d, jak mówią kibole. już z usług tej
      instytucji nie korzystam.
      • kilovolt Re: KARTA KREDYTOWA WBK 07.05.04, 20:24
        To dziwne bo też mam kartę kredytową w tym banku i chyba dwukrotnie już
        spóźniłem się ze spłatą o dwa, trzy dni i ani razu nie pobrali mi wówczas kary.
        • Gość: maka Re: KARTA KREDYTOWA WBK IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 08:30
          moim jedynym zadłużeniem było 80 groszy. faktem jest, że tą kwotę zwyczajnie
          przeoczyłem. kara spotkała mnie jednak sroga - 40 złotych kary. łatwo
          przeliczyć, nie? 0,80 do 40. całkiem fajna relacja.
          • omikro psychologia a rachunkowosc 10.05.04, 11:33
            Haha! Bo to jest wlasnie radosne w produkcie zwanym karta kredytowa. Jak dlugo
            poruszasz sie w ramach tego co dla ciebie korzystne tj. pilnujesz wszystkiego,
            terminow i wszystkich platnosci tak dlugo bank praktycznie nie ma z ciebie
            zarobku. Zarobek zaczyna miec od momentu, w ktorym uzytkownik karty traci nad
            nia kontrole, chocby na chwile. Podobno podstawowym powodem takiej ofensywy
            'karcianej-kredytowej' jest to ze statystyki pokazuja ze ok. 1/3 uzytkownikow
            szybciej niz po dwoch latach wpada w spirale zadluzenia. Wtedy zaczyna dzialac
            zasada, ktora wyczytalem. Jeden z big bossow swiatowej bankowosci rzekl pare lat
            temu: 'nie da sie zroboic pieniedzy na ludziach, ktorzy nie stanie splacic
            kredytow. Ale mozna zrobic duze pieniadze na ludziach ktorzy sa w stanie zrobic
            to z najwiekszym trudem.'
            Taka analogia mi sie nasuwa: dostajesz w uzytkowanie samochod na zasadzie
            nastepujacej:
            1. Firma placi ci 1/4 kosztow benzyny i OC. Tak dlugo jak nie przekraczasz
            predkosci 4o km/h w miescie, 80 km/h za miastem i 100 km na autostradzie.
            2. Za kazde przekroczenie predkosci wlasciwej dla danych warunkow zaczynasz ty
            doplacac firmie 1/3 kosztow zuzywanej benzyny (za ostatnie tankowanie) i oplate
            w wysokosoci ceny 1 litra benzyny za kazdy kilometr, o ktory przekroczona
            zostaje predkosc.
            Widac ze to jest zabawa dla ludzi o cholernej samodyscyplinie? I ze jedynym
            marzeniem firmy jest zebys wreszcie dal sie skolowac i poniesc. I nie dziw sie
            ze firma bedzie dbala o to zebys mial w glowie pelny zamet co do tego gdzie
            konczy sie teren zabudowany, a gdzie zaczyna 'za miastem' i absolutnie nie
            dolaczy ci takiej opcji w systemie autonawigacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka