Gość: Klient IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.10, 13:00 To pewnie fani Wikileaks mszcza sie na mBanku za wprowadzenie nowego regulaminu. A swoja droga niezla wtopa, w dwa miesiace dwie awarie w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PPrzekota A miałem zrobic przelew do ZUS-u IP: 62.231.151.* 31.12.10, 13:08 Tak dalej, a przeniosę się gdzie indziej. Darmowe konto, ale co z tego, jeżeli nie mogę zrobic przelewu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: A miałem zrobic przelew do ZUS-u IP: 195.69.80.* 31.12.10, 14:06 Ja miałem konto w mBanku prawie od początku istnienia. Założyłem jakiś miesiąc po powstaniu ale 4 miesiące temu utworzyłem sobie konto u konkurencji (3,5% na zwykłym rachunku, 4,05% na RORze z naliczaniem dziennym, 0 za prowadzenie, 0 za przelewy i tańsza karta) bo już mi bokiem "m" wychodzi. Ciągłe zmiany w cenniku który trzeba by przeglądać raz na tydzień, takie szopki jak dzisiaj, nieoprocentowany rachunek zwykły i chyba najniższe w tym momencie oprocentowanie RORa. Nie zrezygnowałem tylko dlatego że często robię przelewy a bardzo dużo osób posiada u nich konto, no i OC mają w stosunkowo tanie. Ale mBank jest dla mnie skreślony jako bank główny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: A miałem zrobic przelew do ZUS-u IP: 178.73.49.* 31.12.10, 15:06 > utworzyłem sobie konto u konkurencji (3,5% na zwykłym rachunku, 4,05% na RORze z > naliczaniem dziennym, 0 za prowadzenie, 0 za przelewy i tańsza karta) Co rozumiesz przez "tansza karte"? Kredytowa, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: A miałem zrobic przelew do ZUS-u IP: 195.69.80.* 31.12.10, 15:16 Z cennika mBanku: "opłata za wydanie eKARTY - 25zł" "opłata za kolejny rok posiadania eKARTY - 25zł" Co daje 2,08zł na miesiąc za posiadanie eKarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: A miałem zrobic przelew do ZUS-u IP: 178.73.49.* 31.12.10, 16:44 No dobra, widać, że nie wiesz, co to jest eKarta. Doczytaj, proszę, zanim zaczniesz porównywać. Karta debetowa jest za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: A miałem zrobic przelew do ZUS-u IP: 195.69.80.* 31.12.10, 17:09 A czy ja w pierwszej wiadomości powiedziałem cokolwiek o kredytówce? Uściśliłem jaką kartę mam na myśl. Wydanie kredytowej w mbanku to prawie 40 + opłaty roczne. Też wcale nie tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sc Re: A miałem zrobic przelew do ZUS-u IP: 188.33.169.* 31.12.10, 18:29 Są inne konta bankowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3ali Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić prz... IP: *.quarto.pl 31.12.10, 13:25 Fake, przed chwilą zrobiłem przelew bez problemu. Also funpage != fanpage Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić p IP: *.szczecin.mm.pl 31.12.10, 13:29 Sam jestes fake, od 2 h probuje bez powodzenia zaplacic za kablowke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwne a ja zrobiłem przelew! IP: *.warszawa.mm.pl 31.12.10, 14:18 w prawdzie z wykorzystaniem mtransfer, ale przelew już zrealizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LomekT Re: Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić p IP: *.c198.msk.pl 31.12.10, 14:23 tym razem nie próbują się logować i odpisywać pracownicy z bankowego IP. Zmądrzeli, ale nadal odpisują "a mi dział" jak pewien Tomek z mBąka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Widać, że ich dział IT ostro chleje. IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.10, 13:26 Widać, że ich dział IT ostro chleje. A dzisiaj to już w ogóle :) Odpowiedz Link Zgłoś
psiakoncowa Re: Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić p 31.12.10, 13:28 W Multibanku też nie mogę wykonać przelewu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menda ludzie mBank to nie bank !!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.12.10, 13:31 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPrzekota Niekompetencja! IP: 62.231.151.* 31.12.10, 13:36 Umieściłem przelew na liście do potwierdzenia i zadzwoniłem na infolinię, by zapytać się, czy w przypadku, kiedy przelew nie przejdzie pozostanie on na tej liście. "Tak, nie zostanie wykasowany" stwierdziła pani z info linii. Więc NIE zostanie. Tak więc za każdym razem będę musiał wpisywać wszystkie dane, tylko po to, by się dowiedzieć, że dalej jest KAPUTT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPrzekota Oj błąd! IP: 62.231.151.* 31.12.10, 13:38 Przelew ZOSTAŁ USUNIĘTY z listy, czyli odwrotnie niż pani mi mówiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LomekT Re: Oj błąd! IP: *.c198.msk.pl 31.12.10, 14:25 oj, jakby mDezinformacja opadała prawdziwą informację to miałbyś się czym chwalić, a tak to jest norma. Zawsze robi się coś innego niż mDezinformacja podaje, taka dziwna reguła w tym banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam dosyć mbanku Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić prz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 13:37 To już kolejna awaria banku. Mam dosyć tego, po Nowym Roku idę i zamykam dziadostwo. Przenoszę się do innego banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić prz... IP: 89.107.158.* 31.12.10, 13:41 mBank to kicha...w Inteligo przez kilka lat nigdy nie miałem takich szopek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuj Re: Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 13:46 Tylko, że w Inteligo robią Ciebie na przelewach oraz pobierają kasę na prowadzenie konta. Awaryjność może i mniejsza ale ilość pobieranych opłat przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmiany Re: Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić p IP: *.psat.pl 31.12.10, 13:51 mam konto m.in . w mbanku i inteligo i jakbyś chciał wiedzieć opłaty w inteligo uległy ostatnio zmianie... więc nie mądrz się bez sensu bo ostatnio mbank odwala takie szopki (zajebiście testowali zmiany;) że po prostu płakać się chce... gdyby nie to że parę osób ma moje konto zdefiniowane i przelewa mi kasę w rozliczneiu na nie to go nie będę likwidował (JESZCZE za nie nie płacę)... ale ostatnia jakoś usług - DRAMAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuj Re: Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 14:06 Człowieku nie spinaj się tak bo ci żyłka pęknie. Napisałem przecież tylko różnice jakie są między bankami i to jest faktem. Więc wytrzyj jad z twarzy i daruj sobie wycieczki personalne w moim kierunku. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić p IP: *.psat.pl 31.12.10, 14:12 nic nie napisałeś sensownego bo nie znasz tych różnic - sprawdź nową tabelę opłat w Inteligo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwne Różnica między kontami IP: *.warszawa.mm.pl 31.12.10, 14:23 Oczywiście, że Wuj napisał z sensem! Zapomniałeś chyba nadmienić, że Inteligo z dnia na dzień zmieniło regulamin dla tych klientów, którzy przeszli na nową opcję konta (za darmo z oprocentowaniem 0%). Podnieśli prowizję za prowadzenie karty do 4 złotych miesięcznie jeżeli nie wykonasz płatności za określoną sumę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuj Re: Różnica między kontami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 14:26 Właśnie przejrzałem cennik Inteligo. Powiem krótko TRAGEDIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Różnica między kontami 31.12.10, 14:51 > Podnieśli prowizję za prowadzenie karty do 4 złotych miesięcznie jeżeli n > ie wykonasz płatności za określoną sumę. 4 złote, jeśli nie wykonasz transakcji kartą za minimum 100 złotych. Pomijając już fakt, że żadnym problemem nie jest Zrobienie zakupów za stówkę, to ja jestem mocno ubawiony tą tragiczną drożyzną w Inteligo. 48 złotych rocznie za kartę, 60 zł rocznie za SMS... Jeśli to są te wielce przerażające koszty bankowe, to może kasę w skarpecie trzymajcie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Różnica między kontami IP: 178.73.49.* 31.12.10, 15:09 4 zl za karte DEBETOWA? To jakas porazka... Znajdz sobie porzadny bank. A co do 60 zl za SMSy - to ja mam lepszy pomysl, na co wydac 60 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Różnica między kontami IP: *.legnica.vectranet.pl 31.12.10, 16:27 Jak ktoś wykonuje transakcje kartą debetową to pewnie nie jest problemem wydanie 100 zł. Ale niektórzy używają do tego karty kredytowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość W moim banku wszycho działa IP: *.tvk.torun.pl 31.12.10, 13:50 To tak jest jak za bardzo zaufamy bankom "internetowym". W moim banku (BGŻ) działa i pani w okienku i dostęp do konta przez internet. Polecam PEWNE banki, a nie takie quasi banki, co ino przez net działają ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Wysłali pytanie - zapewne do Fejz Boga... IP: 77.236.5.* 31.12.10, 13:57 I to właśnie Fejz Bóg naprawi tę awarię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detergent Re: Wysłali pytanie - zapewne do Fejz Boga... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 14:04 a do mnie do mBanku doszedł przelew z mBanku dziś, było to przed godziną 12. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszjedrzejewski Re: Wysłali pytanie - zapewne do Fejz Boga... 31.12.10, 14:05 Wewnętrzne chodzą, zewnetrzne przelewy są odrzucane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient A czy bankomaty im dzialaja? IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.10, 14:06 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiGoo Re: A czy bankomaty im dzialaja? IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.10, 14:34 Tak, bez problemu wyplacalem pieniadze z Cach4You, wszystko bez problemow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSZ Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić prz... IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 31.12.10, 14:15 O 13:30 robilem kilka przelewow i wszystko dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPrzekota Juz jest OK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 14:49 Zasiliłem ZUS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Juz jest OK IP: *.aster.pl 31.12.10, 15:32 Multibank: nie jest OK. Nie działają płatności kartami kredytowymi (mojej i męża) - wyświetla się informacja że obie karty (używane od dawna + sprawdziłam status "aktywny" w panelu klienta ) są nie autoryzowane. Trochę lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Juz jest OK IP: *.merinet.pl 31.12.10, 16:05 Gość portalu: k napisał(a): Multibank: nie jest OK. Nie działają płatności kartami kredytowymi (mojej i męża) - wyświetla się informacja że obie karty (używane od dawna + sprawdziłam status "aktywny" w panelu klienta ) są nie autoryzowane. Trochę lipa. Dziś ok. południa płaciłem zarówno kredytówką jak i Electronem Aquarius Multibanku i problemów nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Juz jest OK IP: 178.73.49.* 31.12.10, 16:46 Placilem dzisiaj ok. 12 MasterCardem mBanku i bylo OK. Moze w twoim wypadku lacznosc zawiodla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Juz jest OK IP: 178.73.49.* 31.12.10, 16:47 OK, nie doczytalem, ze chodzilo o Multibank. Rumienie sie ze wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ______ Re: Juz jest OK IP: 91.217.19.* 31.12.10, 16:51 niestety przelew do ZUS zostanie chyba zrealizowany już w 2011 roku (spróbuj wydrukować potwierdzenie) - i nie będzie kosztów w 2010r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Funpage? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 17:44 mialem glowne konto w mbanku, ale po tych wpadkach wyplata mi idzie do ING konto z lwem- tez darmo + za darmo WSZYSTKIE bankomaty, poki co konta mbanku nie zamykam, ale jak przedmowcy nie mam zaufania do jak sie okazalo badziewia. Odpowiedz Link Zgłoś
felicjaczerwinska zeby wykonac przelew to trzeba najpierw miec kase 31.12.10, 21:46 i nie byloby tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
greg7380 Przelewy na konta w mBanku to też tragedia 01.01.11, 17:18 Z własnego doswiadczenia wiem, że to nie tylko w sylwestra mBank ma problemy, najzwyklejsze przelewy z róznych innych banków księgują się na koncie w mbanku niejednokrotnie dopiero po 24 a nawet po 36 godzinach. Może u nich to norma ale ile można zarobic odsetek w tym czasie, ciekawe na jakie rachunki wpływają te odsetki. Odpowiedz Link Zgłoś