Dodaj do ulubionych

Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić prz...

IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.10, 13:00
To pewnie fani Wikileaks mszcza sie na mBanku za wprowadzenie nowego regulaminu. A swoja droga niezla wtopa, w dwa miesiace dwie awarie w sieci.
Obserwuj wątek
    • Gość: PPrzekota A miałem zrobic przelew do ZUS-u IP: 62.231.151.* 31.12.10, 13:08
      Tak dalej, a przeniosę się gdzie indziej. Darmowe konto, ale co z tego, jeżeli nie mogę zrobic przelewu....
      • Gość: Michał Re: A miałem zrobic przelew do ZUS-u IP: 195.69.80.* 31.12.10, 14:06
        Ja miałem konto w mBanku prawie od początku istnienia. Założyłem jakiś miesiąc po powstaniu ale 4 miesiące temu utworzyłem sobie konto u konkurencji (3,5% na zwykłym rachunku, 4,05% na RORze z naliczaniem dziennym, 0 za prowadzenie, 0 za przelewy i tańsza karta) bo już mi bokiem "m" wychodzi. Ciągłe zmiany w cenniku który trzeba by przeglądać raz na tydzień, takie szopki jak dzisiaj, nieoprocentowany rachunek zwykły i chyba najniższe w tym momencie oprocentowanie RORa. Nie zrezygnowałem tylko dlatego że często robię przelewy a bardzo dużo osób posiada u nich konto, no i OC mają w stosunkowo tanie. Ale mBank jest dla mnie skreślony jako bank główny.
        • Gość: le Ming Re: A miałem zrobic przelew do ZUS-u IP: 178.73.49.* 31.12.10, 15:06
          > utworzyłem sobie konto u konkurencji (3,5% na zwykłym rachunku, 4,05% na RORze z
          > naliczaniem dziennym, 0 za prowadzenie, 0 za przelewy i tańsza karta)

Co rozumiesz przez "tansza karte"? Kredytowa, tak?
          • Gość: Michał Re: A miałem zrobic przelew do ZUS-u IP: 195.69.80.* 31.12.10, 15:16
            Z cennika mBanku:
            "opłata za wydanie eKARTY - 25zł"
            "opłata za kolejny rok posiadania eKARTY - 25zł"

Co daje 2,08zł na miesiąc za posiadanie eKarty.
            • Gość: le Ming Re: A miałem zrobic przelew do ZUS-u IP: 178.73.49.* 31.12.10, 16:44
              No dobra, widać, że nie wiesz, co to jest eKarta. Doczytaj, proszę, zanim zaczniesz porównywać. Karta debetowa jest za darmo.
              • Gość: Michał Re: A miałem zrobic przelew do ZUS-u IP: 195.69.80.* 31.12.10, 17:09
                A czy ja w pierwszej wiadomości powiedziałem cokolwiek o kredytówce? Uściśliłem jaką kartę mam na myśl. Wydanie kredytowej w mbanku to prawie 40 + opłaty roczne. Też wcale nie tanio.
                • Gość: sc Re: A miałem zrobic przelew do ZUS-u IP: 188.33.169.* 31.12.10, 18:29
                  Są inne konta bankowe
    • Gość: 3ali Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić prz... IP: *.quarto.pl 31.12.10, 13:25
      Fake, przed chwilą zrobiłem przelew bez problemu.
      Also funpage != fanpage
      • Gość: . Re: Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić p IP: *.szczecin.mm.pl 31.12.10, 13:29
        Sam jestes fake, od 2 h probuje bez powodzenia zaplacic za kablowke.
        • Gość: dziwne a ja zrobiłem przelew! IP: *.warszawa.mm.pl 31.12.10, 14:18
          w prawdzie z wykorzystaniem mtransfer, ale przelew już zrealizowany.
      • Gość: LomekT Re: Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić p IP: *.c198.msk.pl 31.12.10, 14:23
        tym razem nie próbują się logować i odpisywać pracownicy z bankowego IP. Zmądrzeli, ale nadal odpisują "a mi dział" jak pewien Tomek z mBąka.
    • Gość: FreakyMisfit Widać, że ich dział IT ostro chleje. IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.10, 13:26
      Widać, że ich dział IT ostro chleje.
      A dzisiaj to już w ogóle :)
    • psiakoncowa Re: Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić p 31.12.10, 13:28
      W Multibanku też nie mogę wykonać przelewu.
    • Gość: menda ludzie mBank to nie bank !!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.12.10, 13:31
      j.w.
    • Gość: PPrzekota Niekompetencja! IP: 62.231.151.* 31.12.10, 13:36
      Umieściłem przelew na liście do potwierdzenia i zadzwoniłem na infolinię, by zapytać się, czy w przypadku, kiedy przelew nie przejdzie pozostanie on na tej liście. "Tak, nie zostanie wykasowany" stwierdziła pani z info linii. Więc NIE zostanie.
      Tak więc za każdym razem będę musiał wpisywać wszystkie dane, tylko po to, by się dowiedzieć, że dalej jest KAPUTT
      • Gość: PPrzekota Oj błąd! IP: 62.231.151.* 31.12.10, 13:38
        Przelew ZOSTAŁ USUNIĘTY z listy, czyli odwrotnie niż pani mi mówiła.
        • Gość: LomekT Re: Oj błąd! IP: *.c198.msk.pl 31.12.10, 14:25
          oj, jakby mDezinformacja opadała prawdziwą informację to miałbyś się czym chwalić, a tak to jest norma. Zawsze robi się coś innego niż mDezinformacja podaje, taka dziwna reguła w tym banku.
    • Gość: Mam dosyć mbanku Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić prz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 13:37
      To już kolejna awaria banku. Mam dosyć tego, po Nowym Roku idę i zamykam dziadostwo. Przenoszę się do innego banku.
    • Gość: Wuj konto po Wuju? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.12.10, 13:39
    • Gość: Jo Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić prz... IP: 89.107.158.* 31.12.10, 13:41
      mBank to kicha...w Inteligo przez kilka lat nigdy nie miałem takich szopek.
      • Gość: Wuj Re: Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 13:46
        Tylko, że w Inteligo robią Ciebie na przelewach oraz pobierają kasę na prowadzenie konta. Awaryjność może i mniejsza ale ilość pobieranych opłat przeraża.
        • Gość: zmiany Re: Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić p IP: *.psat.pl 31.12.10, 13:51
          mam konto m.in . w mbanku i inteligo i jakbyś chciał wiedzieć opłaty w inteligo uległy ostatnio zmianie... więc nie mądrz się bez sensu bo ostatnio mbank odwala takie szopki (zajebiście testowali zmiany;) że po prostu płakać się chce... gdyby nie to że parę osób ma moje konto zdefiniowane i przelewa mi kasę w rozliczneiu na nie to go nie będę likwidował (JESZCZE za nie nie płacę)... ale ostatnia jakoś usług - DRAMAT
          • Gość: Wuj Re: Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 14:06
            Człowieku nie spinaj się tak bo ci żyłka pęknie. Napisałem przecież tylko różnice jakie są między bankami i to jest faktem. Więc wytrzyj jad z twarzy i daruj sobie wycieczki personalne w moim kierunku. Bez odbioru.
            • Gość: ... Re: Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić p IP: *.psat.pl 31.12.10, 14:12
              nic nie napisałeś sensownego bo nie znasz tych różnic - sprawdź nową tabelę opłat w Inteligo !
              • Gość: dziwne Różnica między kontami IP: *.warszawa.mm.pl 31.12.10, 14:23
                Oczywiście, że Wuj napisał z sensem!
                Zapomniałeś chyba nadmienić, że Inteligo z dnia na dzień zmieniło regulamin dla tych klientów, którzy przeszli na nową opcję konta (za darmo z oprocentowaniem 0%). Podnieśli prowizję za prowadzenie karty do 4 złotych miesięcznie jeżeli nie wykonasz płatności za określoną sumę.
                • Gość: Wuj Re: Różnica między kontami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 14:26
                  Właśnie przejrzałem cennik Inteligo. Powiem krótko TRAGEDIA!!!
                • dorsai68 Re: Różnica między kontami 31.12.10, 14:51
                  > Podnieśli prowizję za prowadzenie karty do 4 złotych miesięcznie jeżeli n
                  > ie wykonasz płatności za określoną sumę.

4 złote, jeśli nie wykonasz transakcji kartą za minimum 100 złotych.
                  Pomijając już fakt, że żadnym problemem nie jest Zrobienie zakupów za stówkę, to ja jestem mocno ubawiony tą tragiczną drożyzną w Inteligo. 48 złotych rocznie za kartę, 60 zł rocznie za SMS...
                  Jeśli to są te wielce przerażające koszty bankowe, to może kasę w skarpecie trzymajcie, co?
                  • Gość: le Ming Re: Różnica między kontami IP: 178.73.49.* 31.12.10, 15:09
                    4 zl za karte DEBETOWA? To jakas porazka... Znajdz sobie porzadny bank.
                    A co do 60 zl za SMSy - to ja mam lepszy pomysl, na co wydac 60 zl.
                  • Gość: g Re: Różnica między kontami IP: *.legnica.vectranet.pl 31.12.10, 16:27
                    Jak ktoś wykonuje transakcje kartą debetową to pewnie nie jest problemem wydanie 100 zł.
                    Ale niektórzy używają do tego karty kredytowej.
    • Gość: Gość W moim banku wszycho działa IP: *.tvk.torun.pl 31.12.10, 13:50
      To tak jest jak za bardzo zaufamy bankom "internetowym".
      W moim banku (BGŻ) działa i pani w okienku i dostęp do konta przez internet.

Polecam PEWNE banki, a nie takie quasi banki, co ino przez net działają !
    • Gość: Krakus Wysłali pytanie - zapewne do Fejz Boga... IP: 77.236.5.* 31.12.10, 13:57
      I to właśnie Fejz Bóg naprawi tę awarię!
      • Gość: detergent Re: Wysłali pytanie - zapewne do Fejz Boga... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 14:04
        a do mnie do mBanku doszedł przelew z mBanku dziś, było to przed godziną 12.
        • tomaszjedrzejewski Re: Wysłali pytanie - zapewne do Fejz Boga... 31.12.10, 14:05
          Wewnętrzne chodzą, zewnetrzne przelewy są odrzucane
    • Gość: Klient A czy bankomaty im dzialaja? IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.10, 14:06
      jw.
      • Gość: MiGoo Re: A czy bankomaty im dzialaja? IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.10, 14:34
        Tak, bez problemu wyplacalem pieniadze z Cach4You, wszystko bez problemow :)
    • Gość: MSZ Sylwestrowa awaria mBanku. Nie można zrobić prz... IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 31.12.10, 14:15
      O 13:30 robilem kilka przelewow i wszystko dziala.
    • Gość: PPrzekota Juz jest OK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 14:49
      Zasiliłem ZUS!!!
      • Gość: k Re: Juz jest OK IP: *.aster.pl 31.12.10, 15:32
        Multibank: nie jest OK. Nie działają płatności kartami kredytowymi (mojej i męża) - wyświetla się informacja że obie karty (używane od dawna + sprawdziłam status "aktywny" w panelu klienta ) są nie autoryzowane.
        Trochę lipa.
        • Gość: Tomo Re: Juz jest OK IP: *.merinet.pl 31.12.10, 16:05
          Gość portalu: k napisał(a):
          Multibank: nie jest OK. Nie działają płatności kartami kredytowymi (mojej i męża) - wyświetla się informacja że obie karty (używane od dawna + sprawdziłam status "aktywny" w panelu klienta ) są nie autoryzowane.
          Trochę lipa.

Dziś ok. południa płaciłem zarówno kredytówką jak i Electronem Aquarius Multibanku i problemów nie było.
        • Gość: le Ming Re: Juz jest OK IP: 178.73.49.* 31.12.10, 16:46
          Placilem dzisiaj ok. 12 MasterCardem mBanku i bylo OK. Moze w twoim wypadku lacznosc zawiodla?
          • Gość: le Ming Re: Juz jest OK IP: 178.73.49.* 31.12.10, 16:47
            OK, nie doczytalem, ze chodzilo o Multibank. Rumienie sie ze wstydu.
      • Gość: ______ Re: Juz jest OK IP: 91.217.19.* 31.12.10, 16:51
        niestety przelew do ZUS zostanie chyba zrealizowany już w 2011 roku (spróbuj wydrukować potwierdzenie) - i nie będzie kosztów w 2010r.
    • Gość: gizmo Funpage? IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.10, 14:53
      Ale fun!
      • Gość: GOSC Re: Funpage? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 17:44
        mialem glowne konto w mbanku, ale po tych wpadkach wyplata mi idzie do ING konto z lwem- tez darmo + za darmo WSZYSTKIE bankomaty, poki co konta mbanku nie zamykam, ale jak przedmowcy nie mam zaufania do jak sie okazalo badziewia.
    • felicjaczerwinska zeby wykonac przelew to trzeba najpierw miec kase 31.12.10, 21:46
      i nie byloby tematu.
    • greg7380 Przelewy na konta w mBanku to też tragedia 01.01.11, 17:18
      Z własnego doswiadczenia wiem, że to nie tylko w sylwestra mBank ma problemy, najzwyklejsze przelewy z róznych innych banków księgują się na koncie w mbanku niejednokrotnie dopiero po 24 a nawet po 36 godzinach. Może u nich to norma ale ile można zarobic odsetek w tym czasie, ciekawe na jakie rachunki wpływają te odsetki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka