Gość: na-plus IP: *.netfala.pl 10.02.11, 07:25 Tak naprawdę dobry bank to taki, który ma ciekawą i funkcjonalną ofertę oraz jednocześnie nie za mocno rżnie klienta (bo rżnąć, to każdy rżnie). "na plus" na-plus.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wujek paweł Re: Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o kon IP: 194.181.133.* 10.02.11, 08:42 Pan Wancer chyba zapomniał o tych , którzy Stracili w BPH i Stracili z BPH . Przez tą właśnie dekadę stworzył system, który pozwala na bezprawie. Opóźnione księgowanie, brak nadzoru(Audytu Wewnętrznego), to pozwoliło Anecie F. przez lata, opróżnić konta klientów (kilka milionów zł). A opóźnione księgowanie to "Artystyczny biznes w wykonaniu BPH" Pan Wancer mógł bez problemu te swoje mądrości wprowadzać, lecz tego nie robił. Gdyby stosował się do tego co w tym wywiadzie mówi nie byłoby Stowarzyszenia Poszkodowanych Przez BPH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Re: Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o kon IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 18:30 No ale właśnie dlatego uchodzi za cenionego fachowca :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były bankowiec Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o konta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 14:43 Nareszcie ktoś powiedział prawdę! Pracownicy bankowi już nie podążają ślepą uliczką. Oni mają obłęd w oczach. Do niedawna kiedy byłem pracownikiem PKO BP. z-ca dyrektora regionu /mniejsza o to którego/ powiedział mi , że doradcy bankowemu nie jest potrzebna wiedza doradcza, tylko umiejętność sprzedaży. Mimo ukończonych studiów ekonomicznych nie mogłem pojąć tak rozumianej roli doradcy, toteż musiałem się rozstać z tym bankiem. Szkoda, że prezes Wencer dopiero teraz obnażył całe to zakłamanie i obłudę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o kon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 19:42 A co Ty chciałeś doradzać? lokatę 4% mogłeś doradzić? przyjdzie taki przeciętny klient, ma z kilkadziesiąt tysięcy, i co m powiesz? że będzie miał co miesiąc 100zł zarobku? a Ty mu doradzisz jak zarobić 120zł? dla banku - Twojemu pracodawcy - to żaden biznes, bardziej opłaca się sprzedać takiemu delikwentowi kartę kredytową, jakieś ubezpieczenie, lokatę czy fundusz bez żadnego doradzania - i tak nie ma to różnicy przy przeciętnym kapitale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o kon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 23:51 Co ty po studiach robiłeś w oddziale? Odpowiedz Link Zgłoś
debilofil I tak wróci kiedyś odmiana socjalizmu 10.02.11, 18:02 i wówczas jednych zamkną, innych wywiozą, jeszcze innych wywalą, oby nie wieszali czy nie zakopywali za miastem Ot co, takie dzieje człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
forelle15 Re: Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o kon 10.02.11, 18:08 teraz w bankach talent nie ma nic do rzeczy, liczy sie tylko dostep do informacji z rzadu i sila lobbingu (czyt. lapowek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Alior Bank oszukuje klientów IP: *.toya.net.pl 10.02.11, 18:16 to może dlatego przynosi zyski..... Jest beznadziejny. A Pan Sobieraj taki śliczny, że aż.... Konto Kantor (do spłaty kredytów innych walutach) to loteria. Żadnych zasad, sam marketing. Ja przestrzegam przed Alior Bankiem bo to nie jest porządny bank. Nuworysz na rynku. Jeszcze nie nażarty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Re: Alior Bank oszukuje klientów IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 18:33 Zgadzam się. Alior tylko na początku działalności miał atrakcyjną ofertę - teraz za wszystko są wysokie opłaty. Oprocentowanie lokat śmiechu warte, za to drogie kredyty. Nie polecam również ich biura maklerskiego, bo czasami nie realizują zleceń i w ogóle się z tego nie tłumaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek wszyscy oszukuja, banki, sklepy, ubezpieczenia, IP: *.static.ziggozakelijk.nl 10.02.11, 21:58 spoldzielnie, mieszkaniowe, wspolnoty, .... Bez oszustw sie malo zarabia. Ostatnio w chlebie znalazlem kamyk, odpowiedz piekarza "a skad wiem zes pan sam tam nie wsadzil" durne polactwo Pytanie nalezaloby zadac kto nie oszukuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Alior Bank oszukuje klientów IP: *.objectivity.co.uk 07.11.13, 16:33 Alior Bank leci w kulki - "Najwyższa kultura bankowości" - alior-leci-w-kulki.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Alior Bank oszukuje klientów IP: *.warszawa.mm.pl 17.02.14, 22:23 Mialam nieprzyjemną przygodę z Alior Bankiem Starałam się tam o kredyt hipoteczny dając wiarę reklamom tego banku,że mają najnizszą ze wszystkich ratę kredytu Faktycznie,kredyt dostać nietrudno,oczekiwanie na decyzję przy minimum formalności nie trwa długo Co z tego,skoro w ostatniej chwili przed podpisaniem umowy zmieniają warunki,dokładając dodatkowe koszty 10% ubezpieczenia na życie plus ubezp, od niskiego wkładu własnego....którego,jesli wierzyć reklamie, nie wymagają! nie wiem jak Alior liczy zdolnosc kredytową ,skoro biednemu klientowi ,,podraża'' kredyt tak,że w rezultacie ledwo jest w stanie go spłacić ? na szczę scie w ost chwili przed terminem z umowy przedwstępnej udało mi się podpisac umowę z innym bankiem,który obniżył mi koszty kredytu o kilkanascie tys. w porównaniu z Aliorem a ubezp na zycie dał znacznie tańsze Pani w Aliorze,nie mogąc pogodzić się z porażką sprawdziła wpis do Księgi Wieczystej,żeby dowiedzieć się czy jednak zakupilam to mieszkanie,gdyz nie poinformowalam jej o tym,że otrzymałam kredyt u konkurencji.....musialam napisac oswiadczenie o odstapieniu od umowy z Alior,Pani domagała się wyjaśnień...czy na tym polega wyższa kultura bankowości ? bo wydaje mi się,że mamy wolny rynek i jak się robi klienta na szaro to oczywiste,że się go traci....i dziwię się,kto i jaki prawem w Sadzie Wieczystym udzielił informacji tej Pani i dlaczego instytucje nadużywają swoich kompetencji>? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyla Re: Alior Bank oszukuje klientów IP: *.204.187.100.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.02.14, 15:21 przesadzasz, może źle coś zrozumiałaś? Sam bralem w zeszłym roku kredyt hipoteczny i osobiście jestem zadowolny z ich usług i warunków zaciągniętej pożyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowskim Re: Alior Bank oszukuje klientów 10.11.13, 23:58 Oszukuje to zbyt nocne słowo. Wszystkie banki, firmy ubezpieczeniowe, fundusze inwestycyjne i pochodne z całej tej menażerii nie grają fair i wykorzystują na maksa niewiedzę i łatwowierność klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boxy1 Re: Alior Bank oszukuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.14, 11:44 Oszusći za przelew do kantoru biorą 70 zł. Złodziejstwo, trzymajcie sie zdala od Kantoru Walutowego w alior Banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eto Re: Alior Bank oszukuje klientów IP: *.31.26.224.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.06.14, 14:32 nic podobnego, sam korzystam z kantora aliora i jestem mega zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinio Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o konta... IP: *.142.143.6.static.telsat.wroc.pl 10.02.11, 18:29 Jaki nestor. Wraz z kliką protegowanych przez 10 lat doprowadził wzrostu przychodów i zysków ale kosztem złych kredytów, nietrafionych produktów i wyzyskiwaniem pracowników. Wystarczy zaobserwować wzmożony exodus tych wspaniałych menedżerów do innych banków jeszcze w czasach "świetności" BPH z uwagi na szybko pogarszające się zadłużenie banku i portfel złych kredytów. Tak naprawdę ich niby dobrą reputację ocaliła fuzja z PEKAO która przykryła faktyczny stan banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o kon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 23:54 Głupiś, pinio. Exodus był po fuzji z Pekao. W bepechu była niezła ekipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinio Re: Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o kon IP: 193.111.166.* 11.02.11, 09:07 Sam jesteś głupi pracowałem w tym Banku przez 12 lat w centrali w pionie ryzyka i wiem jak to faktycznie wyglądało i jak wygląda teraz Odpowiedz Link Zgłoś
totus.tytus Kto? Kto wyprowadził BPH z 6. na 3. miejsce??? 10.02.11, 18:34 nie zrobił tego Joseph Wantzer, ale ludzie z oddziałów i centrów korporacyjnych oraz placówek franczyzowych, dokonując rzeczy niemożliwych, czyli wykonując tzw. "targety sprzedażowe", kosmiczne i abstrakcyjne. Prezes spijał tylko śmietankę, jakieś skromne 500-600 tysiaków miesięcznie (nie licząc zysków kapitałowych), wypracowane tylko i wyłącznie z pieniędzy klientów przez ciemiężonych pracowników. KAŻDY prezes jest wrogiem swoich pracowników, bo interesy prezesa ZAWSZE są sprzeczne z interesami pracowników. Bez przesady z tym gloryfikowaniem członków zarządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balajanek Re: Kto? Kto wyprowadził BPH z 6. na 3. miejsce?? IP: 82.132.139.* 10.02.11, 18:57 Czy należy wierzyć w to,co mówi prezes banku? Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o konta... 10.02.11, 18:56 Jako "doradca zarządu firmy konsultingowej Deloitte" daje takie dobre rady za darmo? Czy to jest etyczne? Zgodne z kontraktem? Odpowiedz Link Zgłoś
herrkumut Ciekawe, kiedy był prezesem to nie miał takich 10.02.11, 19:06 pomysłów, a w ogóle to przeczytał stary study-case, który studenci Zarzadzania i Marketingu na wyższej szkole zarządzania w szczańcu mają na pierwszym roku. Stary pierdziel i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tara Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o konta... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.11, 19:09 od polowy stycznia nie jest już pracownikiem Deloitte. Dziennikarzom naprawde jest ciezko sprawdzic takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
herrkumut A kogo to obchodzi, staruch jest nikim 10.02.11, 19:15 jeszcze w telewizji internetowej za darmo moze wystąpić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychol Re: A kogo to obchodzi, staruch jest nikim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 21:03 jupa kupa i żupa to masi, klasi i casi to ciemny lud cierpi na ciarczycę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NabitywMultibank Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o konta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 22:37 Tak, miał pojętnych uczniów: Grendowicz - Prezes (były) BRE odpowiedzialny za złupienie kredytobiorców. Będziemy ci to pamiętac !!! Mendedżerze-bankofcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były z dep.ryzyka Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o konta... IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.11, 22:48 Stary mosiek -wypierdzielił z BPH najbardziej doświadczonych pracowników- po parę tysięcy na raz a teraz tu takie teorie...ekspansja na rynek to było jego hasło na sztandarze BPH przy każdej fuzji, nigdy u niego nie liczyła się jakość tylko ilość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. bankowiec Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o konta... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.02.11, 22:59 Stać go, żeby zakończyć. Przy ponadpółmilionowej miesięcznej pensji pobieranej przez wiele lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosenkrantz Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o konta... IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.11, 00:07 Panie Wancer, nie gadaj Pan bzdur. Czym banki mają zarabiać, jak nie wciskaniem kitu klientom? Czemu nie poradzi Pan obniżenia oprocentowania kredytów do jakiegoś poziomu, gwarantującego i zysk bankom i zaufanie klientom. Przecież to tacy managerowie jak Pan wprowadzili zasadę łapać każdego nawet trupa! Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Hitler to miał łeb 11.02.11, 00:31 Zlikwidował wszystkie prywatne banki, a gospodarka tak mu ruszyła z kopyta że mógł opanować pół świata. Został tylko jeden do rozliczeń międzynarodowych. I tak powinno być, bo to nie moralne zarabiać i nic nie wytwarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hannah Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o konta... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.02.11, 01:26 Ten człowiek w ogóle nie powinien się wypowiadac. Traktował ludzi jak ostatnie szmaty. I przestańcie robic z niego jakieś guru. Bo z niego jest takie guru jak z koziej dupy trąba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscUSA Re: Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o kon IP: *.lsanca.fios.verizon.net 11.02.11, 03:47 banki w Polsce ktore lupia Polakow odprowadzaja zyski do innych krajow, ja nie rozumiem jak polski rzad dopuszcza do skandalicznych umow bankowych ktore ustawiaja klienta na straconej pozycji. Ja uwazam ze banki amerykanskie sa doskonale dla madrych ludzi i blogoslawie je ze istnieju bo pozwolily mi kupic 4 domy na biznes ktore generuja okolo 400 000 dochodu po splaceniu podatku rocznie.Bez kredytu mialbym dalej marna pensje 80 tys dol.rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
aleocb Re: Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o kon 11.02.11, 04:33 Znam się na bankach jako dorosły obecnie klient ale doskonale pamiętam jak wczasy w wakacje organizowały banki dla dzieci pracowników banków jako element premii i za pół ceny. Koledzy i koleżanki ze szkoły mogliby zazdrościć ale nie chwaliłem się. Przykre że w ostatnich 10 latach porobiło się nowych 20 niby banków przez które inne solidne banki musiały (niepotrzebnie bo w nieuzasadnionej panice) zmieniać swój wizerunek i robić te cholerne REZTRUKTURYZACJE które pozbawiły porządnych i sumiennych, wykształconych ludzi zarobku, pracy i sensu życia! Nawet na kilka lat na rzecz niby bankowców sprzedawców (młode pokolenie) w pomarańczowych krawatach i z krostami na twarzy a na włosach żel...Miło że pan Wancer przypomniał co naprawde się liczy i wiem że połowa zwolnionych pare lat temu osób znalazła znowu swoje miejsce w Banku na ich stanowisku. Roboty dużo i nie jest łatwo ale czy kiedyś było!? :)) młodym radze poprawiać już CV... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o konta... IP: *.zacheta.szczecin.pl 11.02.11, 06:52 Nie wiem, co on w sobie ma, ale jak widzę jego twarz, od razu jestem wku...ony. W stratach BPH jego pensja stanowiła 10%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BaBa Wancer do bankowców: Zakończcie wyścigi o konta... IP: *.114.181.172.plusnet.thn-ag1.dyn.plus.net 11.02.11, 07:00 www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/money/3402530/Expert-Banks-are-run-by-overpaid-zombies.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Klient do prezesów: przestańcie sobie wypłacać IP: *.krawarkon.pl 11.02.11, 07:01 krocie. Bankiem może zarządzać pierwszy lepszy w miarę przytomny ziom z ulicy. Np Dyzma ale to literatura. W Anglii niedawno był przypadek że facet którzy ledwie skończył podstawówkę nakłamał w CV, Harvardy, Citibanki itd i przez 1.5 miesiąca zarządzał sporym bankiem zanim go kompletnym przypadkiem nie zdemaskowano. Odpowiedz Link Zgłoś